fbpx Skip to content

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

iphone_dev
Tic tac toe, it’s 3 in a row for @i0n1c’s untether! PwnageTool and redsn0w updated for iOS 4.3.3: http://is.gd/YFgrPU
2011.05.06. 11:07

Mivel az Apple szerencsére nem javította i0n1c kolléga untethered exploitját a 4.3.3-ban sem, így a Dev Team is kiadhatta a frissített redsn0w-t és Pwnagetool-t ami így már képes a 4.3.3 jailbreakelésére is. Persze azért vannak fontos dolgok most is, és az iPad 2-t egyelőre ezek sem támogatják.

Új funkcióként viszont belekerült a Multitasking Gestures választhatósága is a redsn0w-ba:

Mivel működik?

A 4.3.3-mas untethered jailbreak egyelőre csak a következő készülékek esetén érhető el:

  • iPhone 3GS
  • iPhone 4 (GSM)
  • iPad
  • iPod Touch 3G
  • iPod Touch 4G
  • Apple TV 2G (v4.3 8F202)

This device isn’t eligible… – Error 3194

Ha a 4.3.3 felrakásakor a Cydia van beállítva a hosts fájlodban, akkor jelenleg a frissítés vagy restore 3194-es hibával leállhat, mert saurik szervere még nem tartalmazza az adott eszközhöz a 4.3.3-mas SHSH-t, és valamiért nem tudta azt közvetlenül az Apple-től lekérni.

Egyrészt menj a TinyUmbrellában az Advanced fülre, és vedd ki a pipát a “Set hosts to Cydia on exit” elől, majd jobb oldalt alul nyomj az Apply-ra. Ezután egy újraindítás nem árt. Persze van más lehetőség, ha ez mégsem oldaná meg.

Windows esetén nyisd meg a C:\Windows\System32\Drivers\Etc\hosts fájlt (nincs kiterjesztése!), majd töröld belőle a gs.apple.com-ot tartalmazó sorokat, vagy a sorok elejére tegyél egy #-et. Mentsd el a fájlt, majd parancssorban írd be, hogy ipconfig /flushdns, vagy indítsd újra a gépet. Ezek után probléma nélkül mennie kell.

OS X esetén nyiss egy Terminal-t, és írd be, hogy sudo nano /etc/hosts, majd add meg a jelszavad. Keresd meg a gs.apple.com-ot tartalmazó sorokat, járj el ugyanígy: vagy töröld őket, vagy írj a sorok elejébe egy #-et. Ctrl+O-val mentsd el (itt még egy Entert is kell nyomni!), Ctrl+X-szel meg zárd be a nano-t. Ezután pedig töröld a DNS-cache-t a dscacheutil -flushcache paranccsal, vagy indítsd újra a Mac-et, és szintén probléma nélkül kell mennie a dolognak.

(Ha korábbi verziót próbálsz visszatenni, mint a 4.3.3, akkor a 3194-es hiba szokás szerint azt jelzi, hogy nincs SHSH-d ahhoz a verzióhoz.)

Frissítsek vagy ne frissítsek?

Frissíteni általában mindig javasolt, hiszen sok hibát javítanak az OS-ben ilyenkor. Most azonban kifejezetten jó okot adhat a frissítésre a “locationgate” néven elhíresült jelenség, így ha ez téged is frusztrál, úgy nyugodtan frissíthetsz a 4.3.3-ra, hiszen jailbreak már van rá.

Ugyanakkor ha függetlenítened kell, és így ultrasn0w-t használsz, az új verziót ismét csak custom firmware használatával tedd fel! Ha ugyanis gyári firmware használatával frissítesz, úgy frissül a baseband, és az új basebandre nincs függetlenítés.

iPhone 3GS esetén a gyári 4.3.3 telepítése után szoftveres megoldásként már csak az iPad baseband marad, ott viszont használhatatlanná válik a GPS a külső alkalmazásokban (iGO, Navigon, stb). Viszont ha már most is az iPad-es baseband van fent, azt a 4.3.3 sem frissíti!

iPhone 4 esetén csak a 01.59.00-s baseband függetleníthető, ha tehát ennél frissebb, arra szintén nincs szoftveres megoldás. A TinyUmbrella segítségével az iPhone 4 frissíthető gyári firmware használatával is a baseband megtartása mellett, de a baseband ellenőrzése miatt a folyamat vége recovery loop lesz.

Ezekhez tehát inkább custom 4.3.3 kell, hogy ne frissüljön a baseband (vagy egyáltalán ne foglalkozzon a baseband verziójával az iOS, és betöltsön gond nélkül). Custom 4.3.3-mas firmware-t a Pwnagetool legfrissebb változatával készíthetsz OS X alatt. Windowsra jelenleg nincs frissített eszköz, ami támogatná a 4.3.3-mas custom készítését pedig ott a Sn0wbreeze 2.7-es verziója.

És az iPad 2-vel mi lesz?

Az iPad 2 esetén volt már egy korábban felfedezett userland sebezhetőség, de ezt az Apple furcsa módon befoltozta, így az nem kerülhet kiadásra. Annyit lehet tudni, hogy comex talált egy másik hibát is, ami ugyanúgy userland típusú jailbreaket tesz majd lehetővé. Userland típusú, tehát egy, az iOS-ben jelenlévő szoftveres hibát használ ki. Viszont erről és a megjelenés idejéről a hiba esetleges kijavítása miatt nem tesznek közzé egyelőre semmi információt. Ha elkészült, akkor majd kiadják, addig felesleges kérdezgetni.

Ultrasn0w 1.2.3

Ahogyan írták, ez a frissített ultrasn0w is csak egy kompatibilitási frissítés, tehát csak azt teszi lehetővé, hogy az iOS 4.3.3 alatt is működjön a korábbi, függetleníthető basebandekkel a függetlenítés. Ez NEM új függetlenítés, kizárólag csak azokkal működik, amivel eddig is, az új basebandekkel NEM!

ultrasn0w
Today’s v1.2.3 ultrasn0w update goes along with PwnageTool and redsn0w updates for iOS 4.3.3 (compatibility only, no new BB support)
2011.05.06. 11:12

Windows 7 és többmagos processzor?

Ha Windows 7-et (vagy Vista-t) használsz, és többmagos processzor van a gépedben (például Core Duo, Core 2 Duo, stb), akkor be kell állítanod, hogy csak az egyik processzormagon fusson a redsn0w, különben a program összeomlik.

Ennek kiküszöbölésére hozz létre egy új parancsikont, aminek a “Cél” mezőjébe ezt add meg (a userneved értelemszerűen a saját felhasználónevedre cserélendő!):

C:\Windows\System32\cmd.exe /C start /affinity 1 C:\Users\[userneved]\Desktop\redsn0w.exe

Figyelem! Ez az egész EGY sor, csak szóközök vannak benne, sortörés NINCS, de nem fér ki, így az oldal lehet, hogy több sorba tördeli! Másold ki az egészet, illeszd be a parancsikon létrehozásánál, javítsd ki benne a felhasználóneved, és kész!

A fenti példa azt feltételezi, hogy a redsn0w.exe fájlt az asztalodra másoltad. Ha a fenti adatokkal létrehozott parancsikont használod, akkor az minden alkalommal megfelelő affinitással fogja indítani a redsn0w-t.

(Az affinitást manuálisan is beállíthatod, de annak az a hátránya, hogy a program minden egyes indításakor újra be kell azt állítani, mert az csak az adott futtatásra érvényes. Ehhez nyomd le a Ctrl+Shift+Esc kombinációt, hogy azzal nyiss egy Feladatkezelőt (Task Manager), menj az Alkalmazások (Applications) fülre, és keresd meg a redsn0w-t. Kattints rá jobb gombbal, és a menüben válaszd a Folyamathoz ugrás (Go to process) opciót, majd ott ismét kattints jobb gombbal, és válaszd a legalsó opciót, az Affinitás beállítását (Set Affinity…), és vedd ki a pipát a processzormagok elől, és csak egyet hagyj meg, majd okézd le.)

Összefoglalva

Ha NEM kell függetlenítened, akkor frissíthetsz bátran, és használd a redsn0w legfrissebb verzióját a jailbreakhez.

Ha függetlenítened kell, használj custom 4.3.3-mas firmware-t, mert az nem frissíti a basebandet, és nem is foglalkozik azzal sem, ha netán iPad-es van fent.

Ha a frissítéskor vagy a custom firmware felrakásakor hibát ír az iTunes, ezt a cikket nézd meg: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Jelenleg nem szükséges a 4.3.3 felrakásához az SHSH, hiszen az a hivatalosan elérhető legfrissebb firmware, így azt az Apple épp aláírja! Mindenképpen mentsd le az SHSH-t a 4.3.3-hoz, máskülönben később, ha kijön például egy 4.3.4 vagy újabb, akkor utána nem fogod tudni visszatenni többet a 4.3.3-mat, kizárólag csak a 4.3.4-et (vagy ami épp aktuálisan a legfrissebb hivatalosan elérhető firmware). Erről itt írtunk bővebben: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Carrier- és logófixek: a T-mobile és Vodafone logófixeknek elvileg működniük kell probléma nélkül, de a Telenor carrier fix NEM 4.3.3-hoz való, így azt NE tedd fel! A Telenor carrier fixet a CommCenter patch miatt frissíteni kell a 4.3.3-mas CommCenterhez. Ha a jelenlegi, 4.2.1-re készült Telenor fixet felrakod 4.3.3-ra, akkor a rendszer nem tölt be, és restore lesz szükséges!

Frissítés #1: némítás, affinitás, merülés

MuscleNerd
redsn0w & PwnageTool updated to fix the iPhone side switch vibrate issue Update #1 http://is.gd/YFgrPU .. thanks @i0n1c!
2011.05.08. 9:27

Némítógomb és a fordított vibrálás

Sokan tapasztalták azt a hibát, hogy a némítógomb átkapcsolásakor fordítva működik a dolog: némításkor nem vibrál a készülék, a hang visszakapcsolásakor viszont igen. Ennek viszont ugye épp ellenkezőképp kellene lennie. Úgy tűnik, ezt a jailbreak okozta, viszont i0n1c ennek kiküszöbölésére is rájött, így megjelent minden eszközből a frissített változat.

Ha tehát jelenleg is jailbreakelve van a készüléked bármely módszerrel, egyszerűen csak futtasd le rajta a redsn0w rc16-os változatát úgy, hogy kivetted a pipát az “Install Cydia” elől. Ezt lefuttathatod korábbi redsn0w-s, vagy custom firmware-es készüléken is.

Processzoraffintiás-javítások

Ez is kijavításra került, így Windows 7 vagy Vista esetén már nincs szükség az affinitást állítgatni, mindössze rendszergazdaként kell futtatni a redsn0w-t, Windows XP kompatibilitásban.

Gyorsabb lemerülés – ezen is javíthat

i0n1c azt is írta, hogy a frissített jailbreak valamennyit javíthat az akkumulátor “üzemidején” is, tehát ha most jobban merül a készülék, mint eddig, azt valószínűleg szintén javíthatja.

i0n1c
BTW: by using the latest RedSw0w you also might decrease the battery drain.
2011.05.08. 13:21

A letöltési linkeket frissítettük a legfrissebb verziósra.

Letöltési linkek

redsn0w 0.9.6rc16 OSX
redsn0w 0.9.6rc16 WIN

PwnageTool_4.3.3.1.dmg.6375459.TPB.torrent

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

346 Comments

  1. Tapasztalatokat várok 3GS-en!
    Ramzabáló és fagyos ez is?

  2. Én csak a kompatibilitást állítottam át XP SP2-re, meg a rendszergazdaként való futtatást, mást nem varázsoltam, mégis ráment szépen a redsnow. Viszont fehér lett a Cydia ikonja, így következett egy restore, majd jailbreak, hogy megoldódjon ez a probléma…

  3. Ja, 3GS-ről van szó.

  4. Nagyon jók a cikkeitek, tetszik hogy minden apró buktatóra kitértek!

    Multi tasking gestures enable EXTRA LÁJK!! Nem kell végre fájlokat átírogatni 🙂

  5. Amúgy kiváncsi vagyok ezzel a módszerrel hogyan fog működni a mt gestures. Eddig azt tapasztaltam, hogy a gomb csak akkor jelenik meg ha emellett developer módba is teszem a szifont, a funkció enélkül is működik, csak ki be kapcsolno nem lehet.

  6. @kekesiz: detto ugyanezt csináltam és akkor jó 🙂

  7. Sziasztok!
    Észrevehető némi gyorsulás a 4.3.2-hez képest?

  8. redsn0w on keresztül tallózzam be ? vagy itunesen restore update és utána töltsem le külön 4.3.3at és úgy redsn0w?

  9. Arra én is kíváncsi lennék, hogy a Multitasking-Gestures kapcsolója a Settings-ben jó helyre kerül, vagy előre a főoldalra, mert az gánya, olyan már volt… És lehet nem kell hozzá Developer mode?
    Egyébként gyorsabb lett 4.3.3-on, viszont a GPS-t használó programok mintha lassabban találnának pozíciót! 🙁

  10. A Setting-ből viszont eltűnt a Personal hotspot… (3GS)

  11. Kerdeseim: i4 eseten jobb ez a 4.2.1nel? Sbsettings, BiteSms, Gridtab, Multiflow, Infinifolders, iPhonedelivery, Installous, Lockdown Pro, Perpage HTML, Magyar bill. Unlimtines, iBlank,emulatorok mennek-e 4.3.3 alatt?Ha valaki vagy ti,Jadeye meg tudnatok nezni,nagyon jo lenne,mert ezeket hasznalom mindig. Az akku jobb lett?? Igazan koszonom!!!

  12. Ha én frissítek 4.3.3-ra (3Gs és most 4.2.1) és utána jailbreak, nem fog működni a GPS?

  13. @dave99:
    Miért ne működne?

  14. @kekesiz:
    Csak mert itt azt írják h iPad baseband megy fel rá és azzal nem megy. Őszinte legyek annyira nem vágom ezt a szöveget azért nem merek frissíteni:D

  15. mi a két billentyű kombináció amivel ájtúnszba betom tallozni 4.3.3.at?

  16. @sziszifiu: megvanjeee

  17. @dave99: és kell függetlenítened? ha nem, mert mondjuk T-mobile-os, és azzal is használod, akkor nem vonatkozik rád. ha viszont függetlenítened is kell, és 05.13-mas a baseband, akkor CSAK cutom firmware-rel szabad frissíteni, mert különben frissül a baseband, és azt már csak az iPad-es megoldással lehet megcsinálni. de ha nem érted, akkor inkább ne nyúlj hozzá, kérd hozzáértő segítségét. mi is meg tudjuk csinálni neked, ha kell.

  18. @Jadeye:
    Köszi szépen. Nem kell függetlenítem. Értek hozzá csak ez a baseband nem volt teljesen világos. Kössz mégegyszer.

  19. Nemtudom tapasztaltatok-e iylen problémát, de miután felraktam a 4.3.3-at 3GS-re és megcsináltam a jailbreak-et a cydia ikonja fehér és nem megy. Volt már ilyen korábban is de 1 restart után jó volt, most viszont már másodjára futtatom a jb-t. Ilyenkor mi a szitu?

  20. @Vorty:
    Nekem ugyanez volt a helyzet, csak egy restore + JB oldotta meg…

  21. hu remek akkor a cydia-s repoim elvesznek 🙁

  22. Megjelent a Snowbreeze 2.7 ami támogatja az iOS 4.3.3 -at.
    Így most már a Windows os gépeket használók is készíthetnek maguknak CFW -t.

  23. Ha feltettem, akkor utólag lehet a Multi..Gestures-t bekapcsolni, ha még1szer futtatom? (Cydia mellől pipa ki)

  24. csak nekem nem válaszolnak a szerverek? 3G-t és i4-et is frissítgetnék, de valami gubanc van almáéknál… :S

  25. Tegnap nekem is ezt írta @sziszifiu, így ne aggódj! 🙂

  26. Ha van, itt rajtam kívül olyan telenoros aki már frissített 4.3.3.-ra az meg tudná nézni, hogy működik-e a mobilnet-je, nekem nem hajlandó sajnos, de az is elképzelhető, hogy a flottakezelő tiltatta le globálisan… Most azt a hiba üzenet kapom, hogy “Mobil adathálózat nem aktiválható”. Az APN be van írva… (iPhone 4., független, nem jailbreakelt.)

  27. hosts file-ból kitöröltem a gs.apple.com sort és megindult…

  28. @sziszifiu, @Sir Kassy: nekem is ugyanezt írta, töröljétek a hosts file-ból a gs.apple.com sort és menni fog 😉

  29. Sziasztok!

    Segítsetek légyszí!
    nem tudom kivenni restore/dfu módból az iphonet custom fw update után! végig megy és mégis benn marad.
    Mit csináljak?
    ireb->itunes volt és mégsem lett jó.

    Van már CUSTOM FW 4.3.3 hoz? iphone 3gs hez?
    üdv

  30. Iphone 3GS 16Gb ról van szó.

  31. Ipad 1,1 en tesztelve. Flawless:) mtgestures is jo helyre kerul!

  32. @giant: Köszi! Mondjuk ma másik gépen próbáltam, de akkor a TinyUmbrella a hibás :)…

  33. @giant: hosts file? nekem így már kicsit magas el tudod magyarázni hogy mi is ez vagy hol találom? bocs mert low vagyok de nem hallottam ezt még így…

  34. @Jadeye: igazad van köszi 🙂

  35. leszedtem a reds0w-t de a browser-ből kell csatolni hozzá egy fájlt. ilyenkor mit tegyek ?

  36. 4.3.3 alatt iPad-en jobb lett már a memóriakezelés? Mert 4.3.1-en nekem valami reteksz@r… Kilépkednek a programjaim, Infinity Blade kb be sem tölt…stbstb…

  37. engem az érdekelne, hogy milyen cydiás programok nem mennek még 4.3.3 alatt, meg h milyen az akksikezelés? mert nekem 4.3.1van most, és az akksi valami borzalom

  38. NAGYON JÓ A RENDSZER MINDENKINEK BÁTRAN AJÁNLOM! NEM FAGY JÓ SOK A RAM!!!! JUHUU

  39. @Jason: iPad-re írtad? Mennyi van szabadon,ha nem fut semmi?

  40. Ha frissitem 3GS-en a fw-t akkor jo a 4.3.2-es TinyUmbrella nem kell megvarni annak a frissiteset?

  41. @siph: hát tallózd be neki. a gyári 4.3.3-mas ipsw kell, ahogyan eddig bármikor. de ezt írja is.

    @Bubukaa: “Jelenleg nem szükséges a 4.3.3 felrakásához az SHSH, hiszen az a hivatalosan elérhető legfrissebb firmware, így azt az Apple épp aláírja!”

  42. IPADON és iphoneokon is jó! I4,3GS, IPAD2

  43. Vki megmondaná h mi az a multitasking gestures, mert redsnowban elfelejtettem kipipálni és h mennyire baj a hiánya

  44. a logofixek nem mennek VODÁVAL kéretik frissíteni!

  45. @Dave99: ha nem tudod, mi az, akkor nem fog hianyozni.

  46. @Belnir:
    Köszi, így már nyugodt vagyok

  47. @dave99: az annyi, hogy 4 ujjal is tudsz az alkalmazások között válogatni, vagy előhúzni a taskbart, vagy a home gomb helyett kilépni. de inkább ipadon jó mert a teló kijelzője kicsi hozzá

  48. @Jason: mi nem megy rajta? a logófix, ami csak a grafikus logót cseréli ki, annak bizony mennie kell. a carrier fix, ami 3G-re van, 4.2.1-hez, az valóban nem megy, de az carrier fix, nem logófix. vagy mire gondolsz?

  49. @kekesiz: Én feltettem az iPhone4-emre, (T-mobile), először nekem is fehér volt, de amint rányomtam az upgrade-et cydián belül, utána jó lett.

  50. hi egy kicsit nem ide vágó,de 3G-m os: 4.0 (8A293)–Modem firmware 05.13.04 ! még a 4.0 és nál ki lett fugetlenitve és mostanra már gyárilag ki lett a szolgáltatonál fuggetnelitve !
    az lenne a kérdesem hogy most hogy tudok uj szoftvert rárakni vagy frissiteni ?
    mert nem tudom hogy nem zavarja ossze ha rá frisitek… és ugye a jailbreak hogy lenne ?
    kicsit kezdo vagyok de szeretném ha segitenétek…

    köszi

  51. Verbose bootot(tudjátok amikor bootolásnál úgy indul mint a Linux) be lehet kapcsolni valahogy a Redsnowban?

  52. 3gs szaggatás és aksi időről majd valaki írhatna egy tapasztatott.Mert ha ez sem jó akkor tényleg vissza kell rakni 4.2.1-re.

  53. A fentebb írt problémámra senki nem tud megoldást?

  54. Mondjuk épp szervergondokkal küzdenek éppen, semmit nem ír alá a szerverjük!

  55. iPhone 4-en ez is szaggat? Mármint az animációk? És a némító gomb se hülyűl be jailbreak után?

  56. Üdv All!Kérdésem lenne!most akarom rátolni a 4.3.3at utána JB-t is meg akarom csinálni!Most 4.3.2 van +JB!kérdésem az lenne,hogy most tolok egy backupot utána restore + update!mikor visszaaktiválom a sim-et egyből másolná vissza az egész cuccost,de mivel még nem lesz akkor JB nem teszi a tört progikat vissza!erre tud valaki valami alternatívát hogy ne bukjak semmit és visszamenjen minden?!thx

  57. Sziasztok!
    Abban tudna valaki segíteni, hogy az eddig a cydiából letöltött (fizetős appokra is gondolva) , hogy tudom visszatenni gond nélkül?
    4.3.2-re frissítést követően újra minden ki kellett bogarásznom a cydiából, sringboard, five dock stb….
    Nem akaródzik hetente ezzel szöszmötölni.
    Valaki okos! Help!
    Üdv:
    Tamás

  58. @Jadeye: Voda és telenor logót szeretnék a 4.3.3 rendszeremre 🙂

  59. Hi!
    3194 es hibakoddal elszáll a restotorm. Mit csináljak ilyenkor? elolvastam amit ír az oldal, de nem nagyon tudom értelmezni, 🙁 valaki tud rá megoldást?
    Köszi

  60. Nekem olyan kérdésem lenne hogy 3G-m van. 4.1 függetlenítéssel de sajna nem jó a GPS ill gyenge az aksi. Ahogy látom a 4.2es a vége mert a 4.3 már nem megy fel rá. Várható hogy 4.2re lesz függetlenítés és az említett promlémák orvoslása vagy itt megállt minden?

  61. Iphone 4 redsn0w legújabb + 4.3.3 firmware.
    Minden jól megy. A multitasking gestures is tökéletes.

  62. sziasztok.olyan gondom van hogy upgradeltem 4.3.3 ra iphone 4 gyari fuggetlenen es jailbrake nalkul (azzal is) eldobalja a tererot.elmegy kiirja hogy a kapcsolat megszakad akkor egy ido utan vissza jon stb. esetleg valaki valami tanacsot? 4.3.2 on nem volt ilyen gond vele.a basband a hozza tartozo nem mahinalt

  63. Jadeye,

    Köszönöm az előző cikkben a segítségedet(tinyumbrella használat), de akkor inkább update-elnék erre a 4.3.3-ra. Viszont ez nekem nem akar menni. iTunes-ban rákattolok, hogy update és hol Error 3194-et dob (amit nem is értek, mi köze az shsh file-oknak egy gyári update-nél :O), hol pedig szimplán nem válaszol a szerver. Én rontottam el valamit? Az esetleg megoldás lehet, hogy az új redSnow-nál nem a mostani, de a 4.3.3-mas ipsw-t tallózom be?

    Ismételten köszönöm a segítséget 🙂

  64. Sziasztok ! Most vagy én vagyok a béna vagy valami van mert nekem nincs a redsn0w-ban olyan hogy multitasking gestures !!Ez lehetséges?WIN7/3GS

  65. Hy all. Olyan kérdésem lenne, hogy 4.3.3-hoz mit kell felrakni hogy a crackelt appok is menjenek rajta? Sehol nembírom megtalálni :/ tudom én vagyok a béna.

  66. @Hundark: ugyan ez a problémám nekem is :S segítsetek kérlek

  67. @novadan: Most vagy csak mi vettük észre,vagy a többiek még nem 🙂

  68. @norbx32: nekem is csinálta már, egyszer-kétszer, egyébként meg mindig maxon van a térerőm. Nem értem én ezt a Telenort…

  69. @NitroTom:

    Hogy oldottad meg? Nagyon sokat segítene ha megosztanád velem 🙂

  70. @Hundark: hát én olvasgattam, próbáltam újra, de eddig semmi 😀 nálad valami újabb infó ez ügyben?:D

  71. @novadan: Még semmi 🙂 Se ugy látom más se tud róla semmit !!

  72. Ne mááá !Csak mi vettük észre senki más??

  73. @attilafree: akkor megnyugodhatok hogy nem a telefonnal van baj vagy az uj basebandel? :S

  74. Mik a tapasztalatok a 4.3.3-mal iPhone 4-en? Sebesség, stabilitás, akksi a 4.2.1-hez képest? Előre is köszi a válaszokat! Üdv.

  75. No egy újabb kérdésem lenne, közben megtaláltam már az appos cuccot. Kérdés pedig:
    -personal hotspotot csak én nem látom? Telenoros iPhone, szóval sn0wbreeze féle custom van rajta…

  76. Van vmi program arra,hogy valtoztatni lehessen i4 eseten a video meretet?Mert csinalok 5 perc videot,ami
    Mar 100mb…es a cydias kerdesem is all,hogy melyek nem mennek 4.3.3 alatt? Köszi

  77. Sziasztok ! Most vagy én vagyok a béna vagy valami van mert nekem nincs a redsn0w-ban olyan hogy multitasking gestures !!Ez lehetséges?WIN7/3GS

    Idézlek újra Hundark!

  78. Hahó!
    Restorolni akarom a 16gbs 3gs-em de akövetkező üzenet miatt nem engedi se a restoret, sem az updatet: the device isnt eligible for the requested built. Jailbreakelve volt, nemtom micsináljak. Ötlet?

  79. a cikkhez annyit szólnék hozzá, hogy lehetőség van iphone 4 1.59 bb esetén a függetlenség megtartására gyári restore-al is, a telefont a recovery loopból kiugrasztja egy fixrecovery43 nevű program 🙂
    én is így csináltam meg most a 4esemet, szerintem greenp0isonból lopott dolgokat futtat fel a telóra kis módosítással.

  80. @novadan: Úgy látszik csak nekünk van 3GS- -ünk 🙂

  81. Jah és elolvastam az apple oldalán lévő cuccokat és semmi nem segít. A legújabb ipsw van leszedve, más nincs is most gépen. Segítsetek plz.

  82. Üdv!
    Ha a cydia azt irja hogy “This device is in the pending TSS queue.” és én frissítek 4.3.3-ra s meg is jailbreak-elem akko meg vissza tudom majd rakni a 4.3.2-t ami most van rajta vagy meg varjak amig a cydia atvalt s kiírja hogy mentve van az shsh?

  83. Sziasztok!
    Eddig sosem volt gondom az upgrade-el de most ez a 3194-es hiba kifogott rajtam!
    Már újratelepítettem az USB portokat,Apple programokat,lecseréltem a “hosts” fájlt de még mindig kiírja a hibát.Mindig ugyanarról a gépről csinálom,sosem volt gond.
    Valakinek ötlet?

  84. @norbx32: Vagy a 4.3.3. bugos, vagy a telenor, de a telefon hibája nem lehet.

  85. @Jadeye:
    Helló!

    Error 3194: … leírásából kimaradt pár dolog… :), mégpedig az, hogy ha a legújabb firmware -hez nincsenek lementve az shsh-id, és le sem tudod menteni mert még az umbrella nem elég fejlett a beavatkozáshoz, akkor a 4.3.3 -as customot az istennek sem fogod tudni fölrakni, hiába írja alá az Apple, mert az iTunes a saurik szerverén keresi azt amit nem mentettél el, így ebben az esetben a hosts fájlból ki kell törölni a gs.apple.com… -bejegyzést!

    Üdv!

  86. @Yamato: Olvasd el amit írtam Jadeye kollegának! 🙂

  87. @attilafree: A telenor haldoklik, ma számtalanszor behalt a térerő, és No Service felirattal kelett hogy szembesülnöm, majd kivágtam az új Gevey SIM -et a telómból, mikor megtudtam hogy mindenkinél haldoklik a hálózat, akkor voltam igazán kiakadva… 🙂

  88. @mythbuster: Azt a q… 😀 … és működik és működik!Nem értem hogy nem figyeltem fel a kommentedre!Remélem más gixer nem lesz
    Köszi 🙂

  89. Aki Error 3194 -al szembesül annak a tehendője a következő:

    1. Zárd le az iTunes -t
    2. Nyisd meg a hosts fájlt
    3. Töröld ki saurik szerverét(74.208.10.249 gs.apple.com)
    4. Mentsd el a fájlt
    5. Telót DFU -ba, iREB -el etesd meg a limera1n exploitot a telóddal 🙂
    6. Niysd meg az iTunes -t, Shift+Restore
    7. Nem dob hibát! 🙂

    A hibát az okozza, hogy saurik szerverére nincsenek mentve az új SHSH fájlok, és ez miatt nem találja azokat, így banális nagy errort kapsz végeredményül! 🙂

  90. @Yamato: Nem egyébért én is bexoptam vele alaposan! :))…

  91. @mythbuster: Megengeded hogy ezt az irományt berakjam a Facebook-omra?Van pár szifonos imserősöm aki biztos szenved vele.

  92. Tapasztalat 3GS newbootrom. Elsőnek frissit aztán jailbreak, cydia kifehéredik. aztán restore és újra jailbreak. utána jó!

  93. @mythbuster: ez ilyenkor úgy működik, hogy a cydián keresztül kéri le, és ha ott nincs meg, akkor az lekéri közvetlen az Apple-től, és átadja az iTunes-nak. a 3194-es hibát inkább az okozza, hogy az Apple-től nem tudja lekérni túlterheltség miatt.

  94. Sziasztok
    Tudja valaki, hogyan lehet (ha egyàltalán lehet) előcsalogatni IPad 2-őn a multitasking gestures-t? 4.3.3-nál.

  95. Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni,hogy 4.3.3. ha gyárit rakok fel milyen basebandet csinál?
    Mert van egy 3gs-m 4.2.1.ios-el 06.15bb-vel mert mikor szereztem a telot csak ezzel lehetett unlock-olni de igy nem müködik a GPS ha frissitek változik a bb?
    És javulhat-e a GPS?

  96. Jadeye,akkor most mit allitsak be,hogy cydiaban is jelezze a mentett shshkat? Illetve sok cydias alkalmazas lett inkompatibilis 4.2.1 ota? Thx

  97. Illetve iphone-ra van valami alkalmazas profilok kezelesere?Vagy olyan,amivel be lehet allitani,h pl 24-07ig se ne rezegjen,se ne csongjon 🙂 aztan automatikusan vissza mehet rezgore es hangosra…megkoszonnem ha erre ill az elozore irna vki.

  98. @-lac-: nem is értem, minek írjuk a cikkeket, ha nehézséget jelent figyelmesen elolvasni őket… “Viszont ha már most is az iPad-es baseband van fent, azt a 4.3.3 sem frissíti!”

    amellett az iPad baseband kapcsán konkrétan leírtuk, hogy “nincs visszaút”, szintén csak figyelmesen el kell olvasni: http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4.1-fuggetlenites/

    @DrJuris: a cydiában lévő kijelzés késleltetett. majd kiírja, nem tudsz mit csinálni vele.

  99. Segítségeteket kérem. Most fogok először ilyet csinálni, szóval “szőke” vagyok a témában. 4.2.1-ről szeretnék egy JB-elt i4-es frissíteni. A most rajta lévő dolgokat (telszám, fotó, stb) miképpen kell -ha kell- lementeni? Miképpen kell majd aztán visszaállítani? Az SHSH fájlok lementve a iSHSHit programmal. Win7 alatt menne a dolog. Ezek nektek egyszerű dolgok, de minden kezdet nehéz, de Ti ezt megkönnyíthetitek. Köszönöm előre is. Kérlek úgy magyarázzatok, mint nagypapa a hülye unokájának :-))

  100. Vakbottyán

    Aki Error 3194 -al szembesül annak a tehendője a következő:

    1. Zárd le az iTunes -t
    2. Nyisd meg a hosts fájlt
    3. Töröld ki saurik szerverét(74.208.10.249 gs.apple.com)
    4. Mentsd el a fájlt
    5. Telót DFU -ba, iREB -el etesd meg a limera1n exploitot a telóddal
    6. Niysd meg az iTunes -t, Shift+Restore
    7. Nem dob hibát!

    A hibát az okozza, hogy saurik szerverére nincsenek mentve az új SHSH fájlok, és ez miatt nem találja azokat, így banális nagy errort kapsz végeredményül!

    Válasz

  101. sikerült, köszi szifon.com

  102. Egy nap használat után kijelenthetem, hogy akkumulátor probléma megoldódott. (3GS, new boot)

  103. Nem CF gyarto, hanem mar meglevo rendszert JB-elo cucc utoljara a greenpois0n volt? Nem akarom ujrahuzni a rendszert egy JB miatt, akkor inkabb hagyom igy 🙂

  104. @Hori75:

    Húha! Tényleg? Az nagyon jó. Akkor én is újra rakom 🙂

  105. @norbesz74:
    Köszönöm a választ, de az én kérdésem a szoftwer frissítésére és a JB- re vonatkozott. Ha abban tudsz segíteni kellő részletességgel, azt köszönöm.

  106. Sziasztok szifonosok valaki van ugy iphone 4 el hogy vilagosodik a kijelzö minden percben anélkül hogy hozzá nyulnál valaki nem tud valami ötletet , köszönöm

  107. Senki se tette fől iphone4-re?

    Nem akadoznak a menü animációk?
    Megoldódott a némítógomb összevissza kapcsolása?

  108. 3GS, newboot, 4.3.2-ről 4.3.3-ra simán felment.
    sn0wbreeze-el custome firm, win764bit alatt. DFU mód iREB-el.
    Köszi mindenkinek! 🙂

  109. @norbesz74: aki error 3194-et kap, az NEM olvasta el a cikket. leírtuk azt is, hogy mindez miért van.

  110. Nos, Gyors kérdés! Nekem kicsit nem egyértelmű és megerősítést szeretnék kérni. Adott egy 3GS 4.3.2 vel ipad BB vel… Ez azt jelenti h a gyári szoftvert feltolhatom amit az itunes kínál és tökéletes lesz?

  111. AT&T – s … azt elfelejtettem

  112. 3 hónapos 3gs, 4.3.1 JB. Sehogy nem megy fel a 4.3.3. Próbáltam simán iTunes-ra dugva és frissítve, DFU módban ugyanez, majd betallózva a letöltött fájlt, gyárit és custom-ot egyaránt, de mindig azt írja ki, hogy “device isn’t eligible for the requested build”.
    Az lehet baj, hogy kihagytam a 4.3.2-t?

  113. @Szevenap: természetesen nem, hiszen a baseband miatt recovery-ben marad, de ezt már az iPad basebandes cikkben is leírtuk, olvasd el újra, a megoldást szintén, ami a custom firmware, “nincs visszaút” résznél: http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4.1-fuggetlenites/

    @394: olvasd el a cikkben a 3194-es hibáról szóló részt! pont az ilyen kérdések miatt mondjuk, hogy figyelmesen olvassátok el a cikket, hiszen le van írva!

  114. Valaki tud ERRE választ, mert eddig nem kaptam 🙁 S az nincs odaírva hogy iPod 4g-ről van szó.

  115. Feltettem a 4.3.3-at JB-vel (I4 vodkával)! A leírás szerintem nagyon jó! Igaz nem ez az első frissítésem. A szoftver stabil gyors én nem vettem észre semmi javulást az előzőhöz képest. Aksi fogyás is jó, de a 2-el sem volt gondom. A némítót nem javították ki, össze-vissza rezeg,de engem nem zavar! Szerintem megéri frissíteni,főleg ha szereted babrálni a szifont.

  116. @balazs182089: mindegy, milyen eszköz, a cydia kiírása változatlanul késleltetett, tehát majd csak pár nap múlva jelenik meg ott. ha az umbrella leszedte az SHSH-t a 4.3.2-höz, akkor megvan. ha nem szedte le, akkor nincs, és már nem is lesz.

  117. @Jadeye: Rendben.:)Én tok olvasni, de a tts szerver imburella-t én sem tudtam elötte használni.:)Viszont, ha 4.3.2 fel teszem fel, akkor meg nincs hálozat.:(

  118. Jadeye,

    kösz, hogy segíteni próbálsz, de az van, hogy figyelmesen elolvastam minden ide vonatkozó cikket, beleértve a leggyakoribb iTunes hibaüzenetekről írottat is. A gondom pedig, amiért ide írtam, hogy egyrészt a hibaüzenetben NINCS hibakód (aka 3194), ennélfogva honnan tudjam, mi vonatkozik rám. A másik pedig, hogy nekem nem kell a függetlenítés, ebben az esetben azt írjátok, hogy frissíthetek nyugodtan, Na ez az, ami sehogy sem sikerül, sem bekapcsolt sem DFU-ba rakott telefonnal, sem a gyári restore gombbal, sem a finderben betallózva a frissen letöltött IPSW-t.
    Simán nem értem, hogy miért nem megy, mikor a 4.3.1 gond nélkül ment a ti útmutatótok alapján, utána meg a redsn0w is megcsinálta, amit kellett neki. Most meg it állok megfürödve. Egyébként macem van.

  119. Ma megküzdöttem a 3194-es hibakóddal, tapasztalat hátha valaki ugyan úgy szenved mint én tettem: Jadeye leírása működik a host törlős dns ürítős verzió, de és itt jön amivel szenvetem. Hiába töröltem a sort a hostból újraindítás után újra visszaíródott a hostba (hogy miért azt még nem derítettem ki) ezáltal úgy tűnt mintha nem lenne jó a tipp… mindenképp az ipconfig/flushdns sorral töröljétek a dns-t és utánna indítsátok az itunest! (win7)

    Remélem ez már nem meríti majd a telómat mint a 4.3…

  120. @394: azért nem megy, mert a hosts fájlod a cydiára van irányítva. az umbrella alapértelmezetten ezt teszi, hogy megakadályozza a hibákat. ahogyan a cikkben is leírtuk, jelenleg valami oknál fogva nem tudja ilyenkor a cydián keresztül lekérni az shsh-t, így ezért hibát kapsz.

    leírtuk azt is lépésről lépésre, hogy mit tegyél: pucold ki a hosts fájlodat, majd töröld a DNS-cache-t, vagy indítsd újra a géped, és NE fusson az umbrella. így mennie kell. valamit nem csináltál meg, vagy csak nem sudo-ztál, akármi.

  121. @Godlike: az umbrellában kivetted a pipát a “set hosts file to cydia on exit” elől, és rányomtál az apply-ra is? mert ha nem, és bármi miatt újra elindítottad az umbrellát, akkor emiatt írta vissza.

    ha meg neadjisten magát a hosts fájlt törölted ki egy az egyben, akkor a windows azt visszatehette automatikusan.

    az ipconfig /flushdns parancs után egyébként nem szükséges újraindítani a gépet, pont ez benne a lényeg, hogy ne kelljen. 😉

  122. @Jadeye: Nem akarlak túráztatni, de még mindig nem sikerült. Umbrella nem futott eddig sem, eztán se fog. Viszont a leírásodban az van, hogy a host fálj szerkesztése után nyomjak Ctrl+O-t majd Ctrl+X-et. Na az X-re nem csinált semmit a terminal. Most harapok valamit, aztán nekiesek megint, hátha teli gyomorral összejön majd.

  123. @394: CTRL+O után enter, hogy elmentse a fájlt, és utána kell a CTRL+X

  124. sziasztok!
    tudna vki segíteni? van egy 3gs-em új iboot-os és elindítottam egy restore-t. de úgy a háromnegyedénél megáll és nem csinál semmit, hiába kezdtem el vagy 5x akkor sem megy tovább háromnegyednél. :S vki vmi 5let?

  125. @394: Szó szerint megegyezik a problémám veled, nekem is macem van. Azóta sikerült a restore windows alól egy másik gépről, a többit macről csináltam. Ha megoldódna a dolog írj ide mindenképp, hogy micsináltál, mert azért örülnék ha még tudnám erről a gépről is restoreolni a telómat.

  126. @Keram: kicsit több infót: milyen gépen csinálod, van-e hibaüzenet, ha igen mi, stb. így elég nehéz.

    @Skillmix: és te nyomtál entert a ctrl+o után?

  127. win7en csináltam egy custom 4.3.3-at snowbreezel azt próbálom feltenni pwned DFU-ba, semmi hibaüzenetet nem kapok, egyszerűen csak megáll háromnegyednél

  128. @Keram: sn0wbreeze? hát, mi azt sosem javasoltuk, max kényszermegoldásnak. ha tudsz, szerezz egy pwnagetool-lal készült custom-öt. ha az felmegy, akkor a sn0wbreeze volt a ludas. vagy esetleg csináld meg azt a custom-öt újra a sn0wbreeze-zel, hátha.

  129. csak az a gáz, hogy még a gyári 4.3.3 se megy fel

  130. @Jadeye: Nem! Jadeye, 394, megoldottam! Egyetlen dolgot kellett tenni! Megnyitni az umbrellat mikor be van dugva a teló, rámenni a telód ikonjára arra egy katt, és alul azt választani, hogy advanced és kivenni a pipát az elől, hogy set hosts on cydia ! de mögötte zárójelben írja is. Megcsináltam, és restoreol mint a kisangyal! MACen ez a teendő.

  131. Semmi billnetyűkombinációt nem használtam, kizárólag azt tettem amit leírtam!

  132. Am szerintetek árt a telónak ha kétszer egymás után restoreoltam?

  133. @Jadeye: Eh, kézenfekvő, így utólag. Szóval eddig kimaradt ez, mert nem volt odaírva (ebből is látszik, hogy figyelmesen olvastam 🙂 )
    Elindult a restore, ha kész, jelentem.
    Kösz mégegyszer.

  134. @Jadeye: Köszi! De mint irtam igy szereztem a telot és ellöte nem követem ezeket a dolgokat. De azért köszönöm a választ tehát a GPS-nek bucsut

  135. @Jadeye: Köszi! De mint irtam igy szereztem a telot és ellöte nem követem ezeket a dolgokat. De azért köszönöm a választ tehát a GPS-nek bucsut mondhatok.

  136. @394: Tinyumbrellával ugyanezt megcsináltad amit írtam?

  137. @Skillmix: ezt amúgy leírtuk már a leggyakoribb hibaüzenetes cikkben, igaz csak a 1004, 1013, 1015-ös hibáknál, amit meg linkeltünk ide, tehát ha valaki elolvasta mindkettőt, akkor kisakkozható. de most külön odaírtam a 3194-hez is.

  138. Köszi! Am tényleg logikus. Már ha csak az umbrellában figyelmes az ember.@Jadeye:

  139. hát ez kész :S gyári firmware-t se tudok felrakni mert az is megáll a telepítés háromnegyedénél :S mindent próbáltam már majdnem az összes firm-et meg mind2 progival készített custom-ot és azok se működnek :S

  140. 21 es hibakód … mi lehet?

  141. @Keram: hosts fájlod ki van pucolva? umbrellában kiszedted a pipát az advanced fülön a set hosts to cydia on exit elől, és rányomtál az apply-ra?

    @Szevenap: gondolom, custom fw-t akarsz feltenni, legtöbbször ez sn0wbreeze-es esetén szokott így lenni. pwned dfu-ban próbáltad?

  142. Nem, csak snowbreeze-es costummal… Csináljam pwned dfuban ?

  143. Sziasztok
    Nekem olyan kérdésem lenne hogy 3G-m van. 4.1 függetlenítéssel, 06.15.00 basebanddal, de sajna nem jó a GPS ill gyenge az aksi. Ahogy látom a 4.2es a vége mert a 4.3 már nem megy fel rá. Várható hogy 4.2re lesz függetlenítés és az említett promlémák orvoslása vagy itt megállt minden?

  144. @Szevenap: igen, ezt írtam.

    @Shark: már leírtuk a 4.3 megjelenésekor, hogy az iPhone 3G-re a 4.2.1 az utolsó frissítés, és nem lesz több.

    az iPad-es basebandes cikkben meg leírtuk, hogy a GPS-nek annyi lesz tőle. függetleníteni most is lehet az ultrasn0w-val, hiszen ez volt az iPad-es baseband lényege, de elhullik tőle a GPS. a GPS-re egyelőre nem lesz megoldás. de mind mondtam, függetleníteni most is lehet, mert már az iPad-es baseband van fent neked, az pedig függetleníthető, épp ez volt benne a lényeg.

  145. @Jadeye: igen megcsináltam mindent de sehogy sem akar sikerülni és már nagyon kellene a telefonom :S

  146. @Jadeye, @Skillmix: kösz a törődést és a tippeket, minden simán ment, fent van végre a 4.3.3. Kiderül hamarosan, hogy megérte-e a közös erőfeszítés.

  147. @Keram: és a takarítás után újraindítottad a géped? mert mennie kell.

  148. @Jadeye:

    akkor olyan segítséget kérek hogyan tudom feltenni a 4.2-t h tudjam függetleníteni?
    shsh-im meg vannak gondolom azok kellenek hozzá.

  149. @Shark: mivel a 3G-re a 4.2.1 a legfrissebb elérhető fw, így ahhoz nem kell SHSH. tegyél fel pwned dfu módban egy custom 4.2.1-et, és kész.

  150. @Jadeye:

    vmi oldalt tudsz ajánlani ahonnan érdemes leszedni?

  151. igen újra, de semmi javulás :S

  152. másik gépen sikerült csak. köszönöm szépen a segítséget!

  153. iPad1-est sn0wbreeze 2.7 -el sikeresen jailbreakeltem, de van egy gondom ami már több iOS és sn0wbreeze verzió óta jelentkezik.

    Amikor az iPad -ot DFU módba kellene kapcsolnom, a sn0wbreeze progi “lefagy”, és az animáció, ami azt mutatja mit kellene tennem, már meg sem jelenik. Egy statikus kép jelenik meg, nem animáció. Lásd ezt a képet: http://kepfeltoltes.hu/110507/sn0wbreeze_2.7_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Most is csak az iREB-bel tudtam átbillenteni.

    Mi a fene baja lehet?
    A sb oldalán írják, hogy kell neki a .NET Framework 2.0 verzió, de ez amikor fel akarom tenni Win7 alá, azt mondja “a termék már telepítve van az OS részeként”. A 3.5 -öt is felraktam, de a “lefagyás” továbbra is fennáll.
    ???

  154. @oldman: iPad-en felesleges szenvedés a custom firmware, pláne sn0wbreeze-zel, használd a redsn0w-t egy gyári fw-re való restore után.

  155. Sziasztok!
    Másnak nincs gondja a videofelvétellel? 3GS, restore, JB után nem vesz fel videót… Képet csinál rendesen, felvétel elindításánál viszont csak fókuszál, aztán meg semmi sem történik…

  156. iPhone 4 alatt mely basebandek fuggetlenithetok?

  157. @Katalin: olvasd el a cikket figyelmesen, le van benne írva (Frissítsek vagy ne frissítsek alatt)!

  158. Köszönöm a segítséget Jadeye. A leírás valószínüleg használható lesz, csak találnom kell egy megfelelő Xcode 4 gm-et, mert a link gyűjteményben nincs, amik meg vannak vagy nem működnek, vagy pedig Lionhoz lesz majd jó.

  159. Sziasztok!

    Én is feltettem az iPhone 4-emre a 4.3.3-at. Új iPhone ként ismertetem föl az itunes-al. Nem jailbreakeltem. Nincs akadozó menü, és a némítógomb is jól működik, több a szabad memória is mint 4.3.2 alatt jailbreakelve.

    Remélem segít aki frissítés elött áll.

  160. @attilafree: telenor volt mert azota se csinalta hanem rendessen megy.

  161. 3gs 4.3.3-al sem oldódott meg sajna az akksi probléma 🙁

  162. @expa:

    Lehet hogy nem szoftver gondod lesz, hanem aksit kellene cserélned.

  163. az akku merülésre 4.3.3nál is a SAM a megoldás? 3GSre 4.2.1nél nálam működött. ha me

  164. Szia tapasztalta már valaki hogy mióta frissült az UltraSnow 1 napot sem bir ki a 3G aksija eddig 2 napig simán ment! Valakinél jelenkezett ez a probléma még?

  165. Jadeye vagy barki: kerdeztem ugy egy hete a telenor carrier fixet meg 4.3.2-re, irtatok hogy 2-3 nap. Gondolom a 4.3.3 miatt nem lett meg kiadva. Erre varhato valamikor a kozeljovoben? De azt is megkoszonom ha valaki elmondja hogyan lehet a call forward-os uzit eltuntetni hivasinditasnal valami fajl atirassal vagy barhogy. i4 gyari fuggetlen. koszi!

  166. Hy!
    Unlok 4.3.3-ra mikor lesz lehetséges lehet tudni?sajnos előbb frissitettem mint olvastam volna és kéne az unlok külföld miatt!

  167. Sziasztok segitseget kerek , honan tudom letolteni a 4.3.3 amibe megtalalim a kockat

  168. @iSultan:
    Akksit? 6 hónapos a készülék! Már kezdek beletörődni hogy nincs megoldás.

  169. @expa:
    Azt nem írtad hogy 6 hónapos. Akkor passz.

  170. @lambdacore: jelenleg a frissített commcenter patchre várunk. ha az megvan, akkor ki tudjuk adni. anélkül viszont nem fogad el a készülék módosított carriert, így a felugró vackot sem lehet sajna kikapcsolni. :/

    @bagbey: nincs információ új szoftveres függetlenítésről hónapok óta. majd írunk róla, ha lesz.

    @paprika: mit akarsz megtalálni benne? ha gyári firmware-t akarsz letölteni, lapozz vissza pár cikket, amiben a 4.3.3 megjelenéséről írunk ott vannak a közvetlen linkek a gyári 4.3.3-mas verziókra.

  171. @Jadeye:

    Köszi, feltoltam ismét a redsn0w segítségével. Valóban egyszerűbb így. 🙂

  172. megjelent a frissített verzió az összes eszközből, javít a némítógomb megbolondult működésén, már nem kell affinitást állítgatni windows esetén, és javít az esetleges merülésen. bővebben a Frissítés #1 alatt, kérünk mindenkit, olvassa el!

  173. Hali!
    Akkor a redsn0w-val most még sincs multitasking gestures?
    Köszi!

  174. Tapasztal valaki be nem fejeződő restoring-ot? Régi bootromos 3Gs, custom ipsw, tinyumbrellás cydia pipátlanítás(és a hosts fájlos direkt letiltás is megvolt), de kétszer ugyanúgy elakadt a restore a csík legvégénél, kb 97%-nál.

    Ötlete van valakinek?

  175. @Hende: miért ne lenne? iPhone 4 és iPad esetén van csak, ott pedig benne van a redsn0w-ban.

  176. áááh köszi szépen! Valami megoldást 3GS-re tudsz? (Olyat aminél nem kell például fájlt átírnom, csak másolnom, vagy bármilyet.)
    Előre is köszi szépen!

  177. Van már tinyumberlla 4.33.0 4.3.3 shsh menthető vele.:)

  178. Köszi szépen! Annyit még, hogy nekem pár szoftver óta nem megy a frash egyáltalán. Pedig ilyen kis egyszerűeknél ment, mint pl a sugarcinemas.hu ilyen menü része, de most már csak hibát ír. Valaki erre tud, valami megoldást? Vagy valami mást erre esetleg.

  179. @Hende: ezt már párszor leírtuk, de azért nem megy, mert a fejlesztője nem frissítette az új verziókhoz. ha frissíti, talán menni fog. addig viszont nem.

  180. Ki tud segíteni abban, hogy ha 4.3.2 felrakom es nincs hálozatom?:( Nincs net sem.:( Igaz van egy csikom.:( Aztán no signal Kösönöm

  181. Jadeye. Olyan kérdésem lenne hogy ugyebár én snowbreezevel csináltam a ctfw-t. Nos, szeretném kipróbálni ezt az új jb-t mert kíváncsi vagyok az aksira mennyivel fogja jobban bírni. minden következmény nélkül végigfuttatom a redsn0w-ot és fent is lesz az új jb probléma nélkül? Köszönöm válaszod.

  182. @norbesz74: és mi a helyzet 4.2.1 alatt, vagy 4.3.3 esetén?

    @Szevenap: csak vedd ki az “install cydia” elől a pipát, ahogy írtuk a frissítés #1 alatt, és igen.

  183. Be akartam rakni a ctfwmet és nem engedi! Ha berakom a simát, és úgy csinálom az nem éppen nyerő ugye?

  184. @Jadeye: 4.2.1 Ott tökéletes, de a 4.3.2 4.3.1 ott nincs hálozatom.:( Valamiert kihagy egy lépést .:(

  185. @Szevenap: a redsn0w-ba MINDIG a GYÁRI firmware-t kell betallózni, ez azóta így van, amikor még quickpwn volt a neve.

    @norbesz74: és 4.3.3 esetén mi van? próbáltad azt is? legújabb ultrasn0w van fent?

  186. Akkor ez azt jelenti hogy a 3GS-emen lévő ctfw-ben, az az a készülékemben kárt nem teszek így?

  187. kész is, ha véletlen a cydia-t pipálva hagytam az nem probléma ?:D lehet elfelejtettem ki venni a pipát.

  188. @Jadeye: A 4.3.3 jó mert nem tinyumbival raktam fel. Ha 4.3.2 , 4.3.1 tinivel rakom akkor recoveryy marad és azt egyből rc 14 ez a 4.3.2 jb ztem, de elsőre mindig kifagy és csak rendszer gazda és sp3 engedi működni. Másodikra lefut, de csak egy csík és nő signal teszi be. Sajnos dolgozok és nem tudom melyik a legujjabb. Ultrasnow van fent. Mindig a saját hOzza tartozó ultrasnow használok a működik minden csat nincs hálózatom és nem tudom miért. Köszönöm.

  189. @Jadeye: köszi a segítséget! Sajnos ezzel a módszerrel nem ment, de találtam másikat amivel viszont igen! (http://www.shoutpedia.com/enable-multitasking-getures-side-switch-iphone-4-3gs-ios-4.3-7747/)
    Megcsináltam magamnak, és feltöltöttem ide:
    https://rapidshare.com/files/461300139/multitaskinggestures3GS.rar Tartalmazza a szükséges fájlokat és csináltam egy leírást. Szóval aki akar Multitasking Gestures-t 3GS-ére, annak ezeket kell meg csinálnia.
    (remélem sokaknak segít)

  190. Szefos vagyok, szóval előre is bocs. Jól értem, hogy ha már egyszer jb-tem a telóm(4.3.3-redsnow-val), lefuttatom rajta újra ezt a még frissebb redsnow-t és kész?
    (3Gs T-mobil, tés kártyával)

  191. Srácok, csak nekem áll meg a restore csíkja 97% körül? Ez ha jól sejtem az Apple szervere miatt van?

    Tettem a host fájlok közé(macen) egy-egy “2kereszt”-et, de nemvágom mivan.

    Egyszer felment az előbb az új FW, de pont akkor jelent meg a patchelt pwnagetool, így le kellett cserélnem, mert nekem se volt jó a némítógomb. Most viszont megint nem megy fel semmi sehova.

    Várni kéne a szerverre vagy mi a t@sz van?

  192. akarom mondani, a hosts fájlban az apple szerverek elé(egy hosszabb nevű, meg egy rövidebb)

  193. SAMes kérdésre valaki?

  194. @Jadeye: Thx remélem hamarosan lesz

  195. Ez a 4.3.2 egy katasztrófa a 3GS-en. Akadozik, néha újraindul a teló. Főleg ha a wifi is be van kapcsolva. Néha lezabálja az akksit, néha nem. Sose tudom, hogy 100%-ról kibírja-e reggelig. Senkinek nem ajánlom, hogy feltegye 3GS-re. Most felteszem a 4.3.3-at, de ha ilyen lesz az is, akkor megy vissza a 4.1, és többet nem frissítek. Tudomásul kell venni, hogy a hardver ennyit bír és kész.

  196. Az mitől van, hogy a redsnow szépen megy terv szerint, majd a “Waiting for reboot” képernyőnél megáll a telepítés és nem történik semmi? Vártam már elég sokat, mondván majd csak lesz valami, de nem.
    Ipod 3G-m van, ilyenkor nem is kapcsol be magától hosszabb ideig.

    Hol a probléma?

  197. @Hende: köszi Hende a plisteket 🙂

  198. Jadeye,ha nekem 3gs,4.3.2(redsnow) van fent és van rezgés problémám,illetve aksi merülés is,akkor lefuttathatom rajta csak az új redsnow-t,aminek a 4.3.2 -őt tallózom be?
    Megmarad rajta minden cydiás dolog,nem olyan lesz mintha toltam volna egy restore-t?

  199. @Szevenap: ha benthagytad a cydiát, akkor a korábban telepített csomagokat nem fogja látni, így mondjuk frissíteni sem, és leszedni sem tudod őket.

    @norbesz74: akkor tegyél rá 4.3.3-mat, nem értem, mi vele a gond.

    @Marciking: de hát ez le van írva a cikkben.

    @medogazda2: egyszerűen csak futtasd le a jelenlegin a legújabb redsn0w-t, cydia bepipálása nélkül, ahogyan a cikkben írtuk!

    @rurdy: és beállítottad rendszergazda jogra, és xp kompatibilitásra, ahogyan írtuk?

    @balxxx: ez 4.3.2 esetén nem fog működni, a 4.3.3-mas fájlokhoz készült. frissítsd 4.3.3-ra, és kész. másképp nem megy, mert csak a 4.3.3 esetén fogja megcsinálni rendesen.

  200. Nekem eddig 4.01 futott JB-el az új boot-os 3GS-en.
    Nem szoktam backupolni, most sem tettem. (nem szeretem az itunest, a tel. számokat is máshogy mentem.)
    Ennek ellenére remekül felment mind a 4.3.3 mind a JB.
    Indításkor fehér lett a Cydia, de elindult és tudtam is tölteni róla. 3-4 belépés után visszanyerte a színét is. 🙂 az alkalmazások megmaradtak, futnak rendesen.

    Ami eddig zavaróan lassú volt, a kamera indítás, most sokkal gyorsabb lett.
    A másik, a kontaktok kezelése, (800 név) a fejléchez eddig nagyon lassan ugrott, most ez is jó. Az AppStore is gyakran volt elérhetetlen, most jó. Szerintem minden szempontból jobb, ráadásul elérhető lett jópár alkalmazás, pl. Find my phone, stb… Van Helvetica font a jegyzetfüzethez! 😉

  201. @Jadeye:
    igen valoban.
    vegulis rajottem, h. rosszul fejeztem ki magam, az erdekelne,h melyi iOS v4.x verziok tartalmazzak a 01.59.00 basebandet???

  202. 3gs tulajok szerint érdemes felrakni ? Vagy downgrade 4.2.1 -re……

  203. @Jadeye:
    Koszi a turelmet! Bocsi! Hat akkor felejtos, mert en eredetileg a 4.1-el kaptam! 🙁
    Mar valoban ideje volna egy uj “torest” osszehozni…
    A neten penzert arulnak kulonbozo megoldasokat… :(((

  204. @clubcore: régi bootos 3GSen jól megy (jb, unlock) bár az akku merüléstől parázok – mondjuk eddig nem merül extreme gyorsan

  205. @clubcore: Igen, szerintem érdemes. Sokkal jobb mint a 4.3.2. Ezzel eddig nincs probléma.

  206. @Jadeye: Ha sn0wbreez-el csináltam Cfw-t, amit felraktam az Itunes-al, akkor azon lefuttathatom az új verziós redsn0wt?Nem fogja a basebandet frissíteni?Csak mert az eredeti Fw-t kell neki betallózni!Iphone 4-em van.Thx!

  207. Apropo CFW…mostanaban nem nagyon “divat” CFW-t kesziteni, miert is?
    Regebben tobb csapat is csinalt minden verziohoz…

  208. @jocky: nem értem, mi a kérdés, hiszen tisztán le van írva a cikkben: Ha tehát jelenleg is jailbreakelve van a készüléked bármely módszerrel, egyszerűen csak futtasd le rajta a redsn0w rc16-os változatát úgy, hogy kivetted a pipát az “Install Cydia” elől. Ezt lefuttathatod korábbi redsn0w-s, vagy custom firmware-es készüléken is.

    a redsn0w nem nyúl a basebandhez, csak ha az “install iPad baseband” be van pipálva, de ez az opció iPhone 4 esetén meg sem jelenik. tehát NEM frissít basebandet.

    @Katalin: nem értem egyszerűen, hogy mire gondolsz, ugyanis kapásból két különböző eszközről is szót ejtünk a cikkben, amivel custom fw-t lehet csinálni (pwnagetool, sn0wbreeze)! olvasd végig a cikket figyelmesen!

    ha esetleg arra gondolsz, hogy mostanában nem áll neki minden vérpistike különféle custom fw-ket gyártogatni, és mindenhova feltölteni őket, annak annyi az oka, hogy a fent említett szoftverekkel akár mac-en, akár pc-n bárki tud magának készíteni megfelelőt, ehhez tehát nem kell harmadik fél, aki megcsinálja helyette.

  209. @Jadeye: Értem, köszi!

  210. Sziasztok!

    Nálam is fordítva működik a némító gomb és lefuttattam windows-on a redsn0w 0.9.6rc16-ot. Kivettem a pipát az install cydia-nál, viszont beraktam a multitasking gesturest, lefutott minden, viszont a némító gomb nem állt vissza a normális kerékvágásba… 🙁
    Mi lehet a gond?
    Előre is köszi!

  211. sziasztok!
    iphone 3gs, 4.2.1 és ipad baseband. ultrasnow 1.2.3 feltelepitve. mindhárom szolgáltatóval müködik, de csak 3g hálózaton, ha a város szélére érek, vagy a menüben kikapcsolom a 3g-t , akkor nincs hálózat, segélyhívás se megy. de 3g-n minden tökéletes, tudok hívni, fogadni, megy a mobilnet.
    ötlet?

  212. @Jadeye:
    A 2. felere gondoltam, mert a sn0wbreeze eleg bugos, tobb helyen olvastam., hogy kozel sem olyan stabil mint a pwnagetool. 🙁

  213. Sziasztok!

    Egy barátomnak még anno feltettem a 4.1-et a 3GS-ére (gyárilag független). Minap találkoztam vele. Gondoltam lefrissítem a cydiat.(mert nem ért hozzá) Meg is történt. Azóta kifagy a telója. Pl. bejövő hívása van de nem tud rá válaszolni mert akármit csinál nem reagál a teló. Vagy pl- ma csak fekete képernyő volt a telón, és tanácsomra hiába nyomta a home meg a power gombot kb. 5 perc után indúlt újra.

    Mit lehet tenni?

    Előre is köszönöm a válaszokat.

  214. @deluxe: próbálj egy restore-t, és set up as new iPhone. aztán a legfrissebb redsn0w-val megcsinálva nem volna szabad vacakolnia.

    @zolee1988: leginkább az a valószínű, hogy elszállt benne a GSM-végfok, ami a nem-3G hálózatot kezeli. ha egy restore után is ugyanez a helyzet, akkor ez lehet az oka. esetleg nézd meg, mi a helyzet 4.3.3-mon, ha ott sem megy 3G nélkül, akkor szerintem ez. de így távolról ez csak egy tipp.

    @Katalin: erre megoldás lehet az, ha egy sn0wbreeze-es custom-ön utána lefuttatsz még egy redsn0w-t, persze kiszedve a pipát az “install Cydia” elől.

  215. @iSultan: jó a kérdés, ez nagyban függ attól, hogy pontosan mi frissült a cydiában, mert lehet, hogy egy olyan csomag okozza, ami már nem jól működik 4.1-en. leginkább restore-t tudnék javasolni, az az összes ilyen gondot meg kell oldja.

    rosszabb esetben lehet hardveres gond is, ami valamiért épp a cydiás frissítéssel egyidőben jött csak elő, ezt látatlanban nem lehet tudni. ha a restore megoldja, akkor nem hardveres. ha nem oldja meg, akkor elképzelhető, hogy hardveres.

    próbálj egy restore-t 4.3.3-ra, és a végén set up as new iPhone.

  216. 3Gs-en a 4.3.3 JB a frissen javitott rc16-tal sztem csodát tett az akksival: nekem ilyen LASSAN még sose merült. Zsír.

  217. @Jadeye: 4.3.3 van most fent, de ez meg eszi az akksit:( És nem JB ztem, mert cydias prg hittem, de nem a cidiátol merült.:(

  218. @norbesz74: mint már számtalanszor írtam: próbálj egy restore-t 4.3.3-ra, és a végén set up as new iPhone. úgy csináltad, vagy visszaállítottad backupból?

  219. Köszi, de nem az kavar be.:( 4.3.3 müködik a hálozat net is. Van tér erő. Ha 4.3.2 rakok fel, akkor aktiválja a készüléket, mert emergencyből kiveszi, de csak 1 pálca lesz és hiába hívok hívnak fail ir ki. Tehát fent van a FW recoveríből a 4.3.2 rc14 használom. És wifi müködik, de a kilépeget.:( Erre nem jöttem rá. 4.3.3 semmibaja, mert nem tinyumberával tettem fel. Köszönet

  220. @norbesz74: de változatlanul nem értem, mit értesz azon, hogy nem tinyumbrellával tetted fel. a tinyumbrella nem tesz fel firmware-t, pláne nem számít semmit abban, hogy hogyan aktiválja, vagy hasonlók. csak annyit tesz, hogy engedélyezi, hogy visszatedd a korábbi fw-t, amihez van SHSH. ha meg nem megy 4.3.2-vel, akkor nem megy. vagy valamit nem jól csinálsz. nem tudom, látatlanban passz, sok telefont birizgáltam már, ilyen max akkor volt, ha túl régi a baseband. erről viszont nem írtál semmit, hogy milyen verziós.

  221. @Jadeye: koszi a tippet, megnezem. amugy 3 db is van ezzel a hibaval nalam 😛

  222. Sziasztok!

    Tudna valaki segíteni abban, hogy egy 3GS-t melyik softverre érdemes frissíteni ha kell a függetlenítés is? Jelenleg 3.1.2 van a telon.

    Köszi!

  223. @_dodo_: először is frissíteni kellene a basebandjét 05.13-ra, azt gyári 4.0, 4.0.1, vagy 4.0.2 felrakásával tudod, ezek közül bármelyik jó, mert mindben a 05.13-mas baseband van. azt tedd fel, amihez van SHSH. más gyári fw-t NEM szabad feltenni! utána pedig custom 4.3.3, az a legfrissebb elérhető.

  224. Köszönöm a gyors segítséget!

  225. Sziasztok! Ha volt már kérdés akkor elnézést! Jailbrakeltem a 4-es Iphone-omat és minden rendben le is futott, van Cydia-m is csak a T-mobile hálózatom nincs meg. Nem függetlenítettem, nem is kell nekem és ez már a negyedik jailbrakelésem és eddig minden sikerült. Mit rontottam el? Segítsetek!

  226. @Jadeye:

    Köszönöm a gyors választ, de ezt már próbáltam… a hálózati beállításokat… most újra megcsináltam a jailbrake procedúrát (redsn0w_win_0.9.6rc16 Xp módban futtatva) végigfutott, van rendes cydia-m de az istennek sincs T-mobile hálózatom… ha a beállításoknál megnézem az Info-t ott azt írja ki hogy nem elérhető… tudsz még segíteni Jadeye?

  227. @74boom: jól értem, hogy jailbreak nélkül van térerő? ha van, akkor ez esetben próbálj egy tiszta restore-t, és aktiváld be a készüléket, majd set up as new iPhone, ne állítsd vissza backupból. utána nézd meg, van-e térerő. ha igen, használd a redsn0w-t a jailbreakhez, és nézd meg, így marad-e térerő.

  228. @Jadeye: 4.3.2 jailbrake volt fent eddig, minden rendben volt vele… most hogy frissítettem és újra jailbrakeltem lett ez a problémám… megpróbálom amit írsz és írok…

  229. @74boom: Na végre, úgy néz ki most sikerült minden, jailbrake után van térerő is és cydia; bevallom nem tudom mit szúrhattam el korábban mert szerintem mindent ugyanígy csináltam mint most.
    Azért megnyugtató a segítséged és a jelenléted itt Jadeye 🙂 köszönöm!

  230. Hali!
    Esetleg valaki tudja, hogy 4.3.3-on működik e 3GS-nél a HD videofelvétel? Mert amit szifon repoból adtam hozzá azzal nem ment, ami egy régebbi cikkbe volt annál se (bemásoltam és a felbontás meg minden ugyanaz maradt az új fájlokkal is), és modmyi-n találtam még egyet, de azzal se ment. Vagy esetleg valaki egy működött tudna linkelni?

  231. Sziasztok! Mi a velemenyetek a Gevey Pro-rol? Azt mondjak stabil nem ugy mint a tobbi eljaras! Valaki hasznalja?

  232. Sziasztok!

    Most vettem a T-nél hosszabbítssal egy i4-et, 4.3mal 04.10.01 baseband.
    Kérdésem az lenne mivel tudom jailbrakelni? Függetleníteni ha jól tudom nem lehet, csak a Gevey sim-mel.
    Kérdés még, hogy meddig frissíthetem, hogy a Gevey még jó legyen hozzá? Vodával menne.
    Ja és OSX platform.

    Előre is nagyon köszi!

  233. @best_unideb: a geveynek mindegy a baseband, épp ez benne a lényeg, de a 4.3.3-ban is ugyanaz a baseband van, ami a 4.3-ban. restore 4.3.3-ra, és redsn0w, ahogy a cikkben van.

  234. sziasztok!

    Vettem egy 3GS-t. Szeretnék mindent átpakolni a régi 3G telefonomról erre. Hogy tudom ezt megtenni úgy,hogy semmim se vesszen el. A régi telóm jailbreakelt, az új GS még nem, de meg szeretném itthon csinálni mint eddig mindig. Tehát szeretnék mindent viszont látni az új telón a régiről. ezt hogy tudom megteni?

    Köszönöm

  235. köszi Jadeye!
    ezt vágom, de nem tudom, hogy pl.: a cydia-ból telepített cuccok hogy mennek vissza.

  236. @Tatuska: a cydiás appokra van elvileg többféle módszer is, passzolom, nem használom őket. de ezek igazából semmi mást nem tesznek, mint feltelepítik őket helyetted, azt meg te is megteheted egyenként, és akkor legalább biztosan nem lesz semmi hiba.

    pl: “backup cydia apps” gugliba, lesz például pkgbackup, de lesz terminalos megoldás is. én inkább kézzel tenném vissza őket.

  237. Köszönöm ismét.
    Már csak egy utolsó kérdésem lenne és békén hagylak.
    Ha nem azon a gépen csinálom az átpakolást mint az itthoni gépem, akkor az működik hogy a régi telefonomat back up-oltatom mondjuk a munkahelyi szűz itunesra, és onnan az új telefonra nyomom fel a dolgokat egy restore from back up-al? Vagy ez nem müxik és ekkor adat vesztésem lesz, pl naptár, névjegyek ilyesmi.

  238. @Tatuska: mivel sokminden nincs meg a munkahelyi gépeden, ami az otthonidon megvan, így a zenék és appok tuti nem kerülnek át, de akár más is lehet, tehát mindenképp az otthonin kéne.

    de jailbreakelt készülék backupját nem ajánlott visszaállítani, sem magára, sem másik készülékre.

  239. @Jadeye: Akkor bátran frissithetem 4.3.3-ra, gevey lehetőség megmarad ugye? Az lenne a fő lényeg.
    és nagyon köszi!

    Üdv,

  240. Kedves hozzáértők!:)
    Mostanában igencsak lemaradtam a frissítésekről és azt szeretném kérdezni, hogy Iphone 3Gs-készülékem amin jelenleg 4.2.1ios és 06.15.00 baseband van (elméletileg ugye ipad-baseband, ha jól tudom) állandóan kikapcsol, ami azért zavaró, mert tethered, tehát csak gépre dugva “éleszthető” fel.Létezik már erre untethered megoldás????
    Előre is köszönöm a válaszokat:)

  241. @adamhollo: igen létezik, a fenti cikkben épp ez van leírva. de 4.2.1-re is ott a greenpois0n, azzal is untethered.

  242. Akkor a 4.3.3 mal magy a Gevey?
    Koszi

  243. @best_unideb: már leírtam:
    245.
    2011 május 12, 12:38
    @best_unideb: a geveynek mindegy a baseband, épp ez benne a lényeg, de a 4.3.3-ban is ugyanaz a baseband van, ami a 4.3-ban. restore 4.3.3-ra, és redsn0w, ahogy a cikkben van.

  244. @Jadeye:
    Köszönöm, csak kicsit bizonytalan vagyok, angyon rég nem foglalkoztam már a témával és tudom, hogy egy rosz lépés aztán akár mehet minden a lecsóba.
    Mégegyszer köszi!

    Üdv,

  245. Kedves Jadeye:

    Greenpoisonnal (rc5) megoldódott, de nem hagy nyugodni a dolog, hogy van már 4.3.3. ráadásul untethered.
    Kicsit belekavarodtam, hogy hogy is kellene.Mivel szeretném, hogy független maradjon a telefonom, hogyan kéne step by step csinálnom a frissítést? És van egyáltalán értelme??Ugyanis ipad baseband 06.15.00. van rajta..
    Illetve ha snowbreez 2.7-el custom firmware-t kell készíteni? akkor baseband simple vagy expert módot kell választanom?és azon belül?
    Előre is köszi:)

  246. @adamhollo: custom 4.3.3 kell neked. az iPad basebandet semmi nem fogja tudni jelenleg frissíteni, így a függetleníthetőség (és az iPad baseband miatt a GPS hiánya is) megmarad.

    ha van olyan simkártyád, amilyen függő a készülék eredetileg, akkor expert mód, és NE aktiválja a firmware-t, basebandet meg úgysem frissít. ennél részletesebben nem tudom, nem használok sem windows-t, sem sn0wbreeze-t, de kellőképpen magától értetődő a dolog.

    de először töltsd le a lehető legfrissebb sn0wbreeze-t, mert már van 2.7.3 is asszem.

  247. Ha én 4.3.2 jailbroken vagyok, és frissíteni akarok 4.3.3 szintén jalbreak-re, akkor hogyan kell csinálnom, hogy megmaradjanak a cuccaim? Frissítést még nem csináltam.
    Kell előtte iTunes-ból felrakni a hivatalos firmware-t a telóra, vagy elég csak a ultrasn0w-ba betallózni, és az majd frissíti? Kösz

  248. @dmkiraly: az ultrasn0w egy cydiás csomag, ami függetlenít. az sosem tett fel firmware-t.

    a redsn0w, amire gondolhattál, az csak jailbreakel, és csak a már készüléken lévő firmware-t, tehát firmware-t az sem frissít.

    ha azt akarod, hogy mindened megmaradjon, kivétel a jailbreakes kiegészítések (sbsettings, winterboard, a függetlenítés, stb), akkor simán Upgrade menüpont iTunes-ban, majd aktiválod, és jailbreak a redsn0w-val. ez viszont nem javasolt, mert ilyenkor maradhat egy rakás felesleges cucc a telefonon, amik problémákat is okozhatnak.

    a javasolt megoldás az adataid manuális mentése, restore, aktiválás, set up as new iPhone, majd jailbreak, és utána manuális adatvisszaállítás, ez alapján: http://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

    ez utóbbi esetben az App Store alkalmazásaid mentéseit, játékállásokat, stb, külön ki kell keresned a restore előtt, és lementegetni. ha ezektől eltekintesz, akkor sokkal gyorsabb az egész.

  249. @Jadeye: Jesus, ez ilyen bonyolult? Amúgy tényleg redsn0w-t akartam írni. Szerintem az egyszerűbbet választom, úgyis csak sbsettings meg egy-két dolog van fent. Installous játékok is ugranak ilyenkor?
    Köszi

  250. @dmkiraly: upgrade-kor az installous játékok azok nem ugranak, mert azok appstore-os játékok, bár ugye törtek. a jailbreakes kiegészítések viszont kivétel nélkül kuka.

  251. @Jadeye: Kösz a válaszokat!
    Amúgy azzal lehet valamit csinálni, hogy van 1-2 tört appom bevallom.. És az app store jelzi, hogy van hozzá frissítés. Persze már frissítettem az installous-ból. Ezt észreveszi az app store is, de egy idő után mindig megjelenik újra a kis szám az app store felett, hogy van frissítés valamihez. Pedig nincs, mert minden friss… 🙂 Ezt el lehet tüntetni? Végülis nem annyira zavar, nem életbevágó, de mindig egyre nagyobb számokat fog mutatni 🙂

  252. @dmkiraly: metadataremovr a hackulo sourceról, de az installous beálltásaiban kapcsold be a remove metadata opciót, és akkor az új telepítéseknél már nem lesz ilyen.

  253. sziasztok .
    segitseget kerek , mar vegig olvastam mindent de nem talalom a megoldast .
    iphone 4 gyari 4.3.3-al frisitve , rendsn0w letoltve 4.3.3 firmware letoltve(az oldalon levo linkrol ) nem talalom bene amit a rendsn0w megnyitasakor bele kell huzni ….. mi a teendo???

  254. Nem is kell találnod. A letöltött firmware kell. Win 7-en a Users\[Felhasználóneved]\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates mappában van.

  255. @Hds: inen talozom be a rendsn0w-ba

  256. és akkor mi nem megy?

  257. @Jadeye: Szia!
    Köszi a Mobilelog infót,én is erre gyanakszom, de fuck… írja már le 12 dollárért, hogy az app milyen verziót támogat…
    Más:
    4.3.3 után iszonyatos módon merül a teló. Lehet, hogy érdemes lenne a restore után set up new iPhone-ra kattintani tényleg? Én egy backup-ot tettem vissza így ez okozhat ilyesmi problémát? Milyen “szemetet” hoz magával egy backup vissza? A kernelbe hagy vamit még a 4.2X vagy a 4.3x rendszerről?

  258. @Tomassa: kernelben semmiképp. de érdemes lehet a set up as new, beállítások tudnak beragadni, stb.

  259. @Hds: kösy a segitséget , mar megz is.

  260. @Jadeye: Gondol, hogy egy két beállítás okozhat drasztikus merülést az akkuban?

  261. Jadeye,
    appsync. kel kapcsolatba segitesz??

  262. @Tomassa: előfordulhat. egy set up as new ugyanis megoldja általában.

    @paprika: használd a keresőt, azért van. beírod, hogy appsync, majd enter: http://szifon.com/?s=appsync és megnézed a cikkeket. az első nem igazán jó, hát akkor a második lesz, és tényleg, abban le van írva.

  263. @Jadeye: Ok! Köszi! Uccu nekiugrom egy restore-nak újra. 🙁
    Még egy hülye kérdés ha ugyan azzal a névvel nevelem el a telót akkor nem kavarodik össze a backup?
    Párszor volt már olyan problémám, hogy linuxot használok és csak a szifon miatt a wint ha muszáj. Így a win particióm is csak 40 GB. Néha backup-ok során folyamatosan megeszezi a C:-n a helyet, oylan 3-5-7 GB mentéseket csinál a mobilesync/bacukp könyvtárba, hogy matekoznom kell, hogy melyik mentést töröljem mert nincs elég hely neki.
    Ez kicsit bosszantó, mert kell az IPA file valahol, kell az apple.nek a synchez a file a dok/zene/iTunes… , aztán egy másik helyen aztán még a backup
    appl-data/ is tartalmazza mindenekfölött…. Hááát mennyi hely kell neki??? 😀
    (kis akaratos)

  264. @Jadeye: kösz ,minden mennt feltette de a vegen ket pontban hibat adot es nincs tartalma vagyis nincs meg ay Appsync 4.0, van valami sejtelmed mi lehet ??

  265. Nekem 3002 -es hibakódot ír ki ez mitől van mert eddig nem találtam megoldást :/

  266. @Jadeye: elolvastam a manualis adatmentos bejegyzest, ahol azt irod, hogy frissites utan ne allitsunk vissza backup-bol. Kerdesem, hogy ez 4.3.1-rol 4.3.3-ra atallas eseten is kovetendo? Nekem csak annyi furcsasag van, hogy Settingsben a personal hotspot menupont minden masodik alkalommal jon csak elo. Nem hasznalom, igy hat annyira nem zavar, de gondolom ha ilyen van, lehet mas difkoja is a backupos visszaallitasnak. Kosz

  267. @394: talán a cikkben is írtam, hogy ez minden esetben így van, jailbreak esetén nem célszerű backupból visszatenni, szoftververziótól függetlenül.

  268. @Jadeye: Koszi, akkor megcsinalom ujra.

  269. Sziasztok! Teljesen új iPhone tulaj vagyok. iTunes felajánlotta a 4.3.3 frissítést, nyomtam egy Ok-t, fel is ment. A baj vele, hogy eltűnt a jailbreak és a másik probléma, hogy Tmobile-os telefont szeretném vodásként használni. Olvastam, hogy ez problémás lesz és csak olyan megoldás van, amivel elveszik a Gps.
    Jól látom a dolgokat, vagy esetleg megoldható a probléma?
    Köszi

  270. @gelmil: Milyen a baseband verziód? (Modem firmware)

  271. Sziasztok!

    Az ultrasn0w bezárása és a jb befejezése után nem akar bekapcsolni a telóm (3GS). Bejön a boot logo, áll, rájön az kis ajax loader szerű karika (meg is áll), aztán kikapcsol a szifon és kezdődik előlről..

    pls heeelp

  272. jah, 4.0-ról frissítettem

  273. @Tomassa: Hello 05.16.02

  274. @nemistom_ba: az ultrasn0w-t nem tudod bezárni, és nem is kell, az a telefonon fut, és cydiából telepítetted fel, hogy függetlenítse.

    restore 4.3.3-ra, és set up as new iPhone, majd aktiválás után redsn0w-val jailbreak.

    @gelmil: mint már leírtuk párszor, ha gyári firmware-re frissítesz, az a basebandet is frissíti, és azzal ugrik a függetlenítés. a 3G/3GS esetén ilyenkor még fel lehet tenni az iPad basebandet, de azzal megölöd a GPS funkciót egy életre, és nem lehet visszacsinálni.

    a jelenlegi basebanded tehát szoftveresen nem függetleníthető. ha van lehetőséged, akkor menj be ahhoz a szolgáltatóhoz, amilyen függő a teló (T-mobile), és kérd a legális függetlenítést, akkor a GPS is megmarad, a készülék meg véglegesen független lesz. ennek részleteit itt találod, olvasd végig a cikket: http://szifon.com/2011/03/22/iphone-3g3gs4-fuggetlenites-nck-vagy-gevey-sim/

  275. köszi, úgy tűnik működni fog

  276. @Jadeye: Köszi

  277. Sziasztok,

    Vennék egy új O2 hálozat függö iphone4-et és következö kérdéseim lennének:

    Mivel nem tudom, hogy milyen verzióju a baseband, gondolom már eleve frisebb lesz mint 01.59.00… Mi rá a jó megoldás, mert elvileg ugye lehetne O2-nél függetleniteni, akár webbes felületen, de nincs meg a SIM…. szóval csak IMEI alapján lehetne… ha azt elfogadja az O2? és ha igen hogyan utalom nekik a pénz? Valaki csinált már ilyet? segitene?

    Másik megoldás, a snowbreeze, és ha jól értem akkor tudok rá feltenni custom fw-t, úgy is ha frissebb a basebandem, mint 01.59.00?! És ha erre lehetöség van, akkor nem lesz semmi hátul ütöje?

    elöre is bocsánat ha a kérdésemre a válasz elég egyértemü

    Köszönöm

  278. @Jadeye:
    Arra egyébként van esély, hogy a közeljövőben megoldják ezt a problémát.

  279. még annyi érdekelne, hogy az egyik régi cikk alapján manuálisan lementett telefonkönyv és sms-eket hogyan tudom visszaállítani?

    az addressbook ot még csak-csak visszamásolom – bár eredménytelenül, de az sms ek mappáját még nem is találom :/

    előre is köszi

  280. hmmm… megoldottam:
    /private/var/mobile/Library/ -ba kell tenni az összeset

  281. @blo0d: a custom fw-nek nem függvénye, hogy milyen baseband van fent. a hivatalos függetlenítésről az O2 honlapján tudsz tájékozódni, simkártya nem kell hozzá elvileg, de kérdezd meg őket, az a biztos.

    @gelmil: senki nem tudja. az a biztos, hogy egyelőre nincs.

    @nemistom_ba: de ez le van írva a cikkben is.

  282. @Jadeye: Tehát, összegezve, amig nem tudom gyári orange networkel függetleníteni, addig megoldás lehet a custom fw, ami a gyári basebandet (ami még nem tudom milyen verziójú) azt békén hagyja, és müdökni fog a jb és a függetlenítés 4.3.3-as verzióval snowbreezel, és redsnow-val… Akkor amikor sikerül a gyári o2-es függetlenítés, akkor tudok restorolni, és utána már hawaii, ugye?!

    KÖSZÖNÖM JADE

  283. @blo0d: változatlanul a baseband függvénye, hogy tudod-e függetleníteni. iPhone 4 esetén az egyetlen függetleníthető baseband még mindig kizárólag a 01.59-es. ha újabb, azt NEM tudod szoftveresen függetleníteni, és itt semmt nem számít az, hogy custom fw, vagy nem, a baseband a lényeg.

  284. Sziasztok!

    Szeretnék kérdezni mert új vagyok a szifonosok világában.Van egy tmobilos I4-em amin 4.3.1es os van jailbreakelt állapotban.Nos szeretnék frissíteni 4.3.3-ra és azt is jailbreakelném.A jailbreakel nem is lenne gond hanem a backup visszatételével.
    A kérdésem az lenne hogy a 4.3.1 jb-s backup fel fog e menni a 4.3.3-as

  285. Sorry de elrontottam.nos fel fog e menni 4.3.1-es jb backup a szintén jailbreakelt 4.3.3-ra gond nélkül?mert sajnálnám a mentett cuccaimat.
    Mi a menete ennek?

    Köszi a segítséget előre is!

  286. @Jadeye: Köszi az infót!

  287. sziasztok. 3gs 4.1 jailbreakelve. ha nyomok egy gyári restoret 4.3.3 lesz. azt ha backupból restorolom és utána tolom rá a jailbreaket akkor megmaradnak a telószámok stb? vagy ez így nem nagyon ajánlott? előre is köszönöm a választ!

  288. @Jadeye: Szia! Teszteltem, úgy gondolom ez a megoldás megoldotta az akku problémát, 24 óra üzemidő, közepesen aktív használattal. Üdv!

  289. sikerült a jailbreak, de reboot után ezt a képernyőt kaptam : http://bit.ly/jymCjF tegnap nagy nehezen sikerült visszaállítanom, (már ipad basebamd van rajta mert a végén már a kártyát sem ismerte fel és inkább függetlenítettem) de a mai lemerülés után megint előjött ez a képernyő ….(így nem tudok vele felefonálni)

  290. @blo0d:

    En most fuggetlenitettem az O2-nel, ha valakit erdekel szivesen segitek. [email protected]

  291. @Jadeye: köszönöm a választ, most viszont az érdekelne hogy lesz e valamikor olyan frissités ami az ipad basebandet frissíti?

  292. Van egy 3gs-em 4.2.1-el 5.12-es baseband-el jailbreakelve, függetlenitve de gondoltam feltolom a 4.3.3-at. Csináltam 4.3.3 custom firmwaret snowbreeze 2.7.3-al és amikor shift restore-al betallóztam elkezdte és hibát dob ki. Recoverybe kerültem és sehogy sem tudom kiszedni :S Nem szeretnék restore-t mert kéne a függetlenítés, de a gyári 4.3.3 nem függetleníthető csak ipad baseband-el ami nem a legszerencsésebb :S valami ötlet?

  293. @MB: hogy lesz-e valamikor olyan frissítés, ami az iPad-es basebandet frissíti? nos erről egyelőre nincs információ.

    a custom fw-t ugye pwned DFU-ban próbáltad (redsn0w-ban van rá külön opció!)? ha nem, akkor várható volt a hiba. próbáld pwned DFU-ban.

  294. @Jadeye: persze pwned DFU ban van a teló és 3194-es hibát dob ki amikor “verifying restore with apple”-nél járok :S

  295. felraktam az iphone4-emre a jailbreaket minden műküdik a cydia is, de nem tudom a hackulo.us-t betallozni a source-nél, és nem tudom rárakni a régi apptarcker-ről leszedett játékokat sem.

  296. Sziasztok
    Érdeklődnék,hogy ez jó 3g-hez is 4.2 höz?

  297. Nálam teljesen működött. A 3gs telefonom szoftverét nem rég frissítettem 4.3.3-ra. A Basebandjére “05.16.02 – 6.4_M3S2”-t írt, ami a F0recast program szerint “unlockable”. Ennek ellenére leszedtem az “iPhone2,1_4.3.3_8J2_Restore.ipsw” fájlt, és a redsn0w 0.9.6-tal először feltettem a Cydia-t majd az iPad baseband-et. Viszont egy probléma nálam felmerült. Ebben jó lenne némi segítség. Nálam nem hogy felcserélődött volna a némítógomb funkcióelrendezése, de nem is működik a vibráció (megnéztem beállításokat, lefuttattam újra a redsn0w-t a leírás szerint anélkül, hogy bármit bepipáltam volna!). Ilyenkor mi van?:)

  298. @cragp86: a legeslegfrissebb redsn0w-val ilyen hiba nem lehet. sztem nem a legfrissebbet használtad.

  299. iphone 3g-re olyan jailbreak létezik amihez nem kell használnom a bekapcsoló gombot? 😀 csak mert semmire nem reagál :S 4.2.1 van rajta. függetlenités nem kell! előre is köszönöm

  300. Szisztok.
    Kérdés hogy másnál sem megy a cydia.hackulo.us?Mert nálam azt írja ki hogy nem található a szerver.

  301. Ezt a battery draint nem fixálta még az Apple?
    Ipadon nekem még mindig a 4.2.1 van fent, tapasztalta vki azt h esett az akkuidő?

  302. Sziasztok!
    Nekem most tették fel a 4.3.3, de nem tudom milyen töréssel. Független 3gs készülékről van szó. De nem tudom feltenni a programjaimat, és nagyon gyorsan merül az aq is, ráadásul a térerő is elég soványnak tűnik nekem…
    Van ötletetek?

  303. Sziasztok!

    Nekem lenne egy olyan problémám,hogy felraktam a 4.3.3 és a térerőt rosszúl jelzi ki csak egy vonást mutatt de egyébként minden ok. (Iphone 4 T-s) van valami javítás erre a problémára?

  304. Sziasztok!
    Megcsináltam a jailbreak-et a 4.3.3-ast iphone4esemre, és az olyan progikat hozzá amiket csak jb-s készülékekre lehetne felrakni, nem engedi, az itunes ezt írja ki nekem: The app “…” was not installed on the iPhone ” Jalovin’s iPhone” because an unknown error occurred (0xE800801C). Valaki megoldást!?

  305. Sziasztok, a 4.3.3-hoz a legújabb itunes kell?

  306. nekem folyamatosan errort ír ki 1015, pedig costum firmwaret használok,betöltöm legújabb itunes van és nem tudom mihez kezdjek most…4.2.1em volt ipad baseband

  307. tiny umbrellat is megcsináltam kitöröltem a sort belőle,és sehol semmi…

  308. Sziasztok! Jailbreakelve lett a telefonom és azóta kilépeget egy pár alkalmazásból … Mi lehet az oka ? Nem értek hozzá nekem egy telefonos csinálta … Valamit nem jól csinált ? vagy ez megszokott ?? Segítsetek ! köszi
    Üdv Szebi

  309. Sziasztok!
    SOS!! Nekem kellene carrier fix mert nincsen APN beállítási lehetőség a telóban iPhone 4, 4.3.3 Telenoros a kártya. Ami fönt van a Cydia source-otokban az már jó a 4.3.3-hoz? úgy láttam 4.2+ a neve és alatta h 4.3.3 viszont a cikkben azt olvastam h a jelenleg fönt lévő nem jó hozzá viszont a cikk májusi, szal bizonytalanságban örlődök.
    APN Editing már telepítve van!
    Köszi a választ előre is valaki fő-fő gurutól aki vágja ezeket 😀

  310. Köszi megtaláltam a cikket ami erről szól 😀 A kereső csodákra képes!! 😀

  311. Jadeye: 3 kérdésem lenne. 1hete vettem vettem az iPhone4-m UK storeban. Így gyárilag:
    – független
    – 4.3.3-al és legújabb baseband-el telepített.
    1) Lehet-e frissítés nélkül JB-elni vagy muszáj újból rátolni egy 4.3.3-t? (Azaz kell-e mentenem (jegyzetek, kontaktok, stb.) vagy sem kb. kisarlítva a kérdés.)
    2) Amikor hazajöttem, simán kicseréltem a kinti O2-s kártyám egy friss, ropogós Telenorosra. Minden megy, csak a net és MMS apn-eket kellett beállítani. JB után a carrier fix arra való, hogy ez a kézi beállítás ne kelljen?
    3) O2-val simán ment a FaceTime. Telenoros SIM-mel 2 napja azt írja ki, várakozik az aktiválásra… 🙁 Ne számítsak rá, hogy menni fog?

    Többieknek: iPhone4 + 4.3.3 + Telenor tapasztalatra reagálva. Nekem minden okés, kivéve két dolgot. FaceTime nem aktiválódik és a térerő erősen változik. Most, gépekre közben sima hálózat 5-ből 2 egységgel, mellém téve az asztalra maximumon van a 3G logó. Egyébként a hàlózat a szar, nem a szifon vagy az új iOS. Telenoros kapcsolattartó vagyok és csoportunkból nagyon sokan panaszkodnak ilyenre (is) – telefontól függetlenül (Nokiások, Samsungosok, Szifonosok, stb.). Sokszor beszéltem már ezügyben az üzleti ügyfélszolgálattal, mint “bennfentes”. 🙂 Elvileg szeptemberre, mikorra befejezik az új, nagysebességű hálózatra való folyamatos átállást, kiépítést, megszűnik a túlzott leterheltség és így a sok hálózatos gond is. Reméljük tényleg így lesz. 🙂

  312. @Janosh: na akkor egyenként, hogy ne keveredjen össze 🙂
    1. elvileg nem kell vele csinálni semmit, gond nélkül jailbreakeli. ha probléma lenne, ami esetleg előfordulhat, akkor kelleni fog egy restore. de legtöbbször nincs gond.
    2. igen, a carrier fix erre van.
    3. telenor és facetime? na hát az szívás. arra neked nem fog visszajönni az aktiválós válasz sajnos… a telenoros kollégák finoman szólva leráztak minket ennek kapcsán, ők most androidlázban égnek, és mivel nem forgalmaznak iPhone-t, így nem tudnak (= valójában nem is akarnak) segíteni sajnos. az iOS5-ben ellenben lehetőséged lesz majd email alapján beaktiválni, és onnantól ennyit erről. más opció erre sajnos nincs, a jailbreakes megoldások (pl facebreak) sem aktiválják be.

  313. Na akkor ide is beírom! És nemegyszer elnézést hogy előbb másik cikknél offoltam!

    Adott egy 3gs 4.3.3-al JB-vel és szoftveresen függetlenítve! Így vettem használtan! De 10 óra alatt lemerül az akku, anno 2g-m is csinált ilyet hogy este 100% reggelre kikapcsolt! restore-oltam és jó lett!
    Így szeretném 3gs-t is restore-olni aztán cfw 4.3.3 -at újra rakni! (ehhez sehol nem találtam linket) Tudom hogy lehet házilag is csinálni de erről megint nem írnak sehol se semmit)
    A legújabb PwnageTool és redsn0w le van szedve (az új redsn0w a leírás alapján amúgy is segít az akkun) de nem tudom mit kell velük csinálni stb, shsh-t mentetem bár kiírt valmi hibát a tinyumbrella de elméletileg le van mentve a 4.1 és 4.3.3. de mind a 2 csak 5kb-os fájl (nem túl kicsi ez?)
    trelom még régi 5.13.04es BB-vel rendelkezik, van GPS-em nem szeretném elveszíteni!

    Szóval onnan kéne segítség hogy telot rádugom az usb-re…:) innen kéne nekem lépésekbe leírni, vagy ha már valahol le van írva akkor link is bőven jó! én 2 hét alatt nem találtam sehol!
    Előre is köszönöm ha valaki segítene! Már 2 hete csak áll a teló a fiókba, így kár volt megvennem:(

  314. Merüléssel kapcsolatba próbáld ki (ha ki lenne kapcsolva), hogy kapcsold be az adatforgalmat. Mielőtt valaki hülyének néz nem én találtam ki és nálam működött.

  315. @Uhi86: na, így már érthetőbb a dolog, hogy azt is beleírtad, hogy szoftveresen van függetlenítve, mert a másik cikknél írt kommentedből ez nem derült ki.

    mielőtt nekiugranál a restore-nak, ezt a cikket nézd meg, konkrétan a második részét, amiben a SAM-ről van szó, mert szerintem nálad az lesz a gond, hogy nem eredeti kártyával lett szabályosan aktiválva a készülék, hanem hacktivált, az ugyanis okoz merülést: http://szifon.com/2010/12/04/4.14.2.1-fuggetlenites-gps-problemak-uj-hacktivalas/

    az SHSH-k mérete nem gond, azok már egy ideje ilyenek.

    mindenképp custom fw kell neked a szoftveres függetlenítés miatt, így a redsn0w nem jó.

    custom fw-t meg a pwnagetool-lal gyakorlatilag pár kattintás megcsinálni: expert módra váltasz, kiválasztod az eszközt, betallózod neki az eredeti 4.3.3-mas fw-t, minden opció marad alapbeállításon, egyedül azt NEM pipálod be, hogy aktiválja (vedd ki a pipát az activate phone elől), mert attól is csak jobban merülhet, megadod a jelszavad, mikor kéri, és a végén még DFU-ba is teszi neked a készüléket, ha be van dugva. ezután az Umbrellában start TSS server, és utána én inkább redsn0w-val tenném pwned DFU-ba, majd aztán meg iTunes-ban betallózod az elkészült fw-t, a restore végén meg aktiválod olyan kártyával, amilyen függő eredetileg, és kész. a basebandet nem foga magától frissíteni, pont ez benne a lényeg.

  316. Kösz! Már csak 1 problémám van, nem tudom eredetileg milyen függő a teló de valami külföldi, így kártyám sincs hozzá! Így eredeti kártyával nem tudom aktiválni. Ebben az esetben csak a SAM modszer maradt nekem? Azzal meg az a gond hogy telenoros vagyok.

    Amúgy ha esetleg mégis elvinném hozzátok szervizbe az kb mibe kerülne?

  317. @Uhi86: a SAM esetén pont lényegtelen, hogy milyen kártyát akarsz használni, csak beállítod automatikusra, és akkor olyan kártyát hazudik az iTunes-nak, amit az kérne.

    ha nem boldogulsz vele, írj a mailcímünkre, bal felső sarok, és egyeztetünk veled.

  318. Sziasztok!
    Sgítségre volna szükségem.
    Vettem egy iPadet-3.2.2 es szoftverrel. 06.15.00 fw-el.
    Szeretnék egy 4.3.3-at föltenni, de nem lehet. Az aláírásnál elakad.
    Mit tegyek? Hogyan lesz ezen jailbrake-lhető 4-es rendszer?

  319. Sziasztok!

    Nekem olyan problémám akadt, hogy az Iphone 4G-met szerettem volna jailbreakelni, ami sikerült is, de utánna a cydiába belépve akadok el, ugyanis azt írja ki több percen át hogy: Preparing FileSystem, és utánna kilép belőle, de ha megint belépek a cydiába megint előről kezdi…

    A másik problémám, hogy megpróbáltam akkor az egész rendszert újra rakni hátha akkor jó lesz, de nem megy, mivel az itunes (legújabb), azt írja ki hogy 3194-es hiba, amivel nem tudok mit kezdeni, pedig már több módszert is próbáltam…

    Win7es gépem van, amelyen rajta van a tinyumbrella.

    Köszönöm előre is a segítségeket!

  320. Mi az a DNS-Cache? lehet hogy mivel ezt a részt nem tudom, ott a probléma..

  321. Sziasztok!

    A múlt héten vettem egy iPhone 4-et 4.1-es iOS-es és 02.10.04 bb-el.
    Megvannak az shsh file-ok 4.1-hez amit már többször visszaraktam.
    De több proginak kell a 4.3 és azzal próbálkozok most.
    De nem engedi felrakni valamiért és 14 v 21-es kibakódot ir ki.
    Megvan a 4.2.1-nek is az shsh file-a és ehhez töltötten le restorte-t is, hogy akkor majd azt felrakom….de sikertelenül. 1es hibakódot ir ki.
    Persze TyniUmbrellával pörgetem a dolgot, hogy jó legyen de az meg nem akar csatlakozni a TSS szerverhez és valszeg emiatt nem megy fel rá az “újabb” ipsw.
    Biztos találkozott valaki már ezzel a problémával, tudna nekem segiteni valaki mi a megoldás?
    A telefon külföldi és gevey simmel telenorizáltam 🙂
    Előre is nagyon köszönöm a segitséget. Tegnap este óta jutottam el idáig, hogy már 3x felment rá a 4.1 de afeletti meg nem!

    üdv!

  322. Na annyival előrébb jutottam, hogy elindul a TyniUmbrella de igy meg 1604-es hibát ir ki ha a 4.3-at akarom felrakni…

  323. @scream: DFU-ban kell. nem abban csinálod.

  324. Sajnos nem jártam sikerrel és csak a 4.1 ment fel rá ismét ami rajta volt 🙁
    Mi lehet a gond vele, egyszerűen nem tudok rájönni…
    Ja és most, hogy ez a rendszer van fent nem működik a youtube alkalmazás pedig még annyira friss a dolog, hogy ezt sem értem de ez legyen a legkisebb gondom…

    Tehát ha valakinek voltak ilyen kálváriái akkor legyen szíves ossza meg velem mi a megoldás ha megvan hiszen ez azért már legalább fél éves probléma.
    Köszönöm!

  325. @Jadeye:

    Óriási köszönet a válaszért!

    Tehát azt mondod, ha DFU módban csinálom és nem recovery módban akkor simán felfut rá a 4.3.3? Ami a legutolsó iOS amire stabil untethered jailbreak van.
    Vagy csak a 4.2.1 fog felmenni rá mert a 4.3.3-hoz nincs shsh-m mert még sose volt az fent rajta.

    És akkor ugyanúgy csinálom mint eddig a TyniUmbrella-val csak mindenek elött DFU módba teszem a telefont ugye?

  326. Kipróbáltam DFU módban is feltenni a 4.3 – 4.3.3 és a 4.2.1-et, de egyik se megy fel rá és 2004-es hibát ir ki vagy leáll az első negyedénél a telepítés…

  327. Üdv!

    Tudna valaki segíteni, hogy egy 4.3.3-mas jailbreakelt 3GS-re hogyan dobom fel az alap 4.3.3-mat? Kellene egy link az ipsw-hez meg hogy mit is kell csinálni az itunes-ban és mit kell átírni osx consolban a hostok miatt..

    Előre is köszönöm


Add a Comment