fbpx Skip to content

Figyelem! Mielőtt nekilátnál, olvasd el figyelmesen az egész cikket!

A Pwnagetool és a Snowbreeze új kiadása lehetővé teszi a 4.2.1-es custom firmware-ek készítését. Így lehetőségünk van például a baseband frissítése nélküli custom, előre jailbreakelt firmware készítésére, aminek az újraindításakor szintén nem szükséges már a gépre dugni a készüléket.

A következő eszközöket támogatja a Pwnagetool (4V = iPhone 4 – Verizon modell):

  • iPhone 3G/3GS/4/4V
  • iPod touch 3G/4G
  • iPad
  • AppleTV 2G

A Pwnagetool csak OSX-re van, a Snowbreeze pedig csak Windows-ra. Mi a Pwnagetool használatát javasoljuk, mert a Snowbreeze esetén többször volt már olyan hiba, ami a Pwnagetool esetén egyszer sem jelentkezett. Ha viszont Windows-ra vagy kényszerülve, akkor alternatíva lehet a Snowbreeze.

A Pwnagetool beépítve tartalmaz két fontos hibajavítást:

  • @comex és @pushfix megoldotta az iBooks problémáját a DRM-védett tartalmak kezelését illetően. Ezzel kapcsolatban ugyanis a fairplayd okozta a gondot. Az Apple ugyanis lépett az ügyben, és direkt úgy írta meg a fairplayd-t, hogy az olyan állományokat is futtasson a DRM ellenőrzése előtt, amik módosítatlan iOS alatt természetesen nem tudnak lefutni, viszont jailbreakelt rendszeren gond nélkül lefutnak. A fairplayd két ilyen állomány futtatását kísérli meg. Az egyik alá van írva, így az lefut bármi rendszeren, míg a másiknál hibás az aláírás, így az csak jailbreakelt rendszeren fut le. Így abban az esetben, ha mindkét állomány lefutott, a fairplayd tudhatja, hogy a rendszer jailbreakelt, és feldobja a hibát:
  • A másik hiba az AppleTV 2G WiFi-jét érintő probléma volt, amit pedig @nitotv, @DHowett, és @saurik oldottak meg.

Ezek a hibajavítások hamarosan Cydiás frissítésként is elérhetőek lesznek, tehát ha csak az iBooks hiba javítása miatt nem szeretnél restore-olni, és ismét jailbreakelni az új szoftverek segítségével, akkor érdemes lehet megvárni ezeknek a csomagoknak a megjelenését. Az iBooks hiba javítását az új Snowbreeze is tartalmazza, de az Apple TV 2G-s javítást nem, mert a Snowbreeze jelenleg nem támogatja az Apple TV 2G-t.

A szoftverek a fejlesztőik oldalairól tölthetőek le szokás szerint:
Pwnagetool 4.2 (OSX): http://blog.iphone-dev.org/post/3314130778/whats-in-a-name
Snowbreeze 2.2 (Win): http://ih8sn0w.com/index.php/welcome.snow

Fontos tudnivaló, hogy a custom firmware önmagában még nem függetlenít, tehát ahhoz még fel kell tenni az ultrasn0w-t, ami viszont a baseband verziójától függ, hogy tudja-e függetleníteni. iPhone 4 esetén csak a 01.59-es, míg iPhone 3G/3GS esetén jelenleg csak a 05.13-mas, vagy korábbi iPhone basebandek függetleníthetőek. Ha neked ennél újabb verzió van (05.14 vagy 05.15), akkor azt csak iPhone 3G/3GS esetén lehet az iPad-es baseband telepítésével függetleníthetővé tenni, erről bővebben itt: Ultra-recycle – az extrém ultrasn0w – iPhone 4.1 Függetlenítés, iPhone 4 esetén az újabb basebandekre (02.xx.xx vagy 03.xx.xx) nincs jelenleg semmi megoldás.

További hasznos cikk a basebandről, és hogy miért nem lehet downgrade-elni: Baseband: tények és tévhitek

Frissítés: iBooks fix

Megjelent a Cydiában egy, az iBooks hibáját javító csomag. Ha tehát greenpois0n-t használtál a jailbreakhez, de nem akarsz csak az iBooks miatt restore-olni, akkor a következőket kell tenned:

  • add hozzá Cydiában ezt a repo-t: http://repo.insanelyi.com
  • keresd meg az iBooks Fix-et, és telepítsd.

És mivel MuscleNerd is RT-zte @junyoure tweetjét,  megbízható információnak számít, hogy ugyanezt a hatást érheted el, ha telepíted a http://a.qoid.us/hunnypot.deb fájlt a készülékre akár a Cydia AutoInstall funkciójával, vagy magán a készüléken az iFile alkalmazással.

Persze ha inkább a restore-t választod, akkor meg használd a Pwnagetool-t a custom firmware elkészítéséhez, hiszen az ezt már beépítve tartalmazza.

Figyelem! Mindenki a saját felelősségére csinálja a dolgokat! A szifon.com nem vállal semmi felelősséget az esetlegesen bekövetkező problémákért! Mindig legyen biztonsági mentésed a készüléken lévő adataidról!

Olvasd el a hozzászólásokat is

244 Comments

  1. Egy 4.0-ás 5.13-as baseband-ű 3GS-re tehát tudok jailbreakelt 4.2.1-et tenni, úgy, hogy ne kelljen activálni, és utána cydia/ultrasnow-val tudjam függetleníteni?

  2. még mindig az a kérdésem, h vajon jonni fog olyan fuggetlenites amely mar nem okoz gps hibat? vagy lesz a mostani gps hibara javitas? köszi elore is.

  3. @rmx rider:

    közben kipróbáltam, és igen, hacktivál. meg is kérdezi

  4. kérdés, hogy iphone 4, Tmobil esetél, mivel nem kell függetleníteni letojhatom a baseband dolgot ugyebár….és az aktiválást? Gondolom azt is, de még nem teljesen látom át…… valaki fel tud világosítani? 🙂

  5. @szeka: Természetesen ha T-vel használod és T-s a teló akkor a hacktiválástól sem kell tartanod és a függetlenítéstől sem. És miivel megvan a gyári simed, így könnyen tudsz aktiválni és ezért nem kell hactiválni. Ez olyanoknak szokott problémát okozni akinek a készüléke gyárilag O2 vagy At&t függő és nincs ilyen sim kártyájuk!

  6. asszem a bb-dg… nem lesz meg soha….francba….:(

  7. Hmm, ennek az ibooks-os hibának mikor is kéne jelentkeznie?

  8. Nekem a sn0wbreeze 2.2 win alatt kétszer is hibát dobott a custom fw készítésekor : “Az ActiveX-komponens nem hozható létre”

  9. Akkor majd valaki lenne olyan rendes és készítene egy customfw-t 3GS-hez?
    Jelenleg 3.1.3 van rajta, T-s és a függetlenítés fontos lenne, viszont aktiválni tudom, az nem lényeg. Köszi előre is!

  10. Nagyon jó, ősszefoglaló cikk, köszönjük!
    ***
    attól, hogy minden nap megkérdezitek, hogy lesz-e függetlenítés, illetve mikor, attól NEM lesz. Illetve: igen, majd lesz valamikor, de senki se tudja, hogy mikor.

  11. Kicsit off, de melyik volt az az oldal, ahol megadod a telefonod típusát, iOS verzióját, baseband verzióját és megadja függetleníthető e? Kerestem sokféleképpen itt az oldalon, de nem találtam.

    On: iBooks probléma 4.1 jb alatt van ilyen hiba. Meglátjuk a 4.2.1-et, már kiváncsi vagyok rá.

  12. OFF : Hy
    Valaki segítsen
    Nem találom a megoldást, pedig egyszer mar találkoztam a hibával és akkor sikerült megoldanom
    Iphone 3GS 6.15 bootrom
    Gyári be állítások visszaállítása után nem jelenik semmi meg a kijelzőn, újra kellene restoroljam de hogyan.
    dfu-shift+restore nem működik úgyhogy valami használható megoldást varok 🙂

  13. @sagona, @kutitomi: attól, hogy mindig hőbörög valaki, hogy “mikor lesz már, mikor lesz már”, még bizony nem lesz hamarabb. igen, bosszantó. de ez van. majd lesz, ha kiadják. nem azért nem adják ki, hogy direkt bosszantsanak mindenkit, hanem mert technikailag nem három klikkolás megcsinálni.

    @RKG: töltsd le az ingyenes Winnie the Pooh könyvet az iBookStore-ból, és lődd ki a multitasking listából az iBooks-ot, indítsd el újra, és próbáld megnyitni a Micimackót, és már láthatod is.

    @Csaba: pedig leírtuk. konkrétan van a 06.15-ös basebandes függetlenítésről egy komplett cikk. ott pedig megtalálod a “nincs visszaút” bekezdés alatt, hogy mit, miért: http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4.1-fuggetlenites/

    a DFU és shift+restore-nak pedig mennie kell. mondjuk kicsit egyszerűbb lenne, ha hibaüzenetet is írtál volna, mert így akármi lehet.

    egyébiránt meg gyárts hozzá egy basebandet nem frissítő, előre nem aktivált custom 4.2.1-et, és tedd fel azt, Pwned dfu módban (redsn0w-ban ott van rá az opció).

  14. Én 3G-re szeretnék egy 4.2.1 custom-ot kérni. JB-elt és aktiváltat, BB frissítés nélkül, mert az unlock kellene! Remélem jól értem, hogy ez így mehet……Előre is köszi!!

  15. csak egy apro kiegeszites a cikkhez.

    azon 3G/3GS tulajok akik mar sikeresen jailbreakeltek a fuggetlenitest megtartva PwnageTool_4.1.3_Unlock_Edition segitsegevel, azoknak nem szukseges ujra megtenni ezt a fent leirt modon, a 2 leirt uj javitas kulonallo cydia package formajaban is elerheto lesz a kesobbiekben (ertelem szeruen minket csak az iBooks fix fog erdekelni)

  16. @tr00p3r:

    Nekem is egy ilyenre lenne szükségem annyi extrával ( bár ha jól emlékszem erre már van valami Cydia app ), hogy háttér ne legyen de multitask igen. Megcsinálnám magamnak de nincs OSX-em és a Windowsos verzióban a bugok miatt nem nagyon bízom… kockáztatni meg nem merek 🙂

    Ha bárki hajlandó ezt megcsinálni OSX-en és feldobni valahova, annak örök hálám 😀

    Tehát mégegyszer:
    – Iphone 3G
    – 4.2.1 Firmware
    – Baseband frissítés nélkül
    – Jailbreakelt
    – Háttér kikapcsolva
    – Multitask Bekapcsolva

  17. @Lexio:

    Jah az ” – Előre aktivált ” kimaradt 🙂 Bocsi 😀

  18. @Lexio:

    Mondjuk a háttér nekem sem kellene. Csatlakozom Lexio-hoz a kérelmével!

  19. @Hofi: pedig ez benne van a cikkben: “Ezek a hibajavítások hamarosan Cydiás frissítésként is elérhetőek lesznek, tehát ha csak az iBooks hiba javítása miatt nem szeretnél restore-olni, és ismét jailbreakelni az új szoftverek segítségével, akkor érdemes lehet megvárni ezeknek a csomagoknak a megjelenését.”

  20. @pAnk: THX!

  21. Sosem csináltam még ilyet, ez első szifonom. Már elég sokat olvastam a témában, de úgy látom egyszerűbb ha írok. A telefon 3GS, t-mobilos kártyafüggő, nyugodtan maradhat az is, nem akarom függetleníteni. Szeretném jailbreakelni megnézném ezt a cydiát. Jelenleg 4.2.1 van rajta. Nincs otthon mac, csak win. Használhatom akkor a Snowbreeze 2.2-t? Köszönöm a segítségeteket.

  22. @Jadeye: bocs, azen atsiklottam, az eredeti oldalt hamrabb olvastam, itt mar figyelmetlen voltam, sorry

  23. 4.01 van rajta es 05.13.04 Baseband! Csináltam hozza costum ipws, de Ha dfu modba akarom feltenni akkor 1600 vagy 1601 hibat ir az itunes ra. Ha recoveryben akkor meg error unknow 21 hibat ir! Mi lehet a gond?

  24. @Ozirisz: ebben az esetben inkább használd a greenpois0n-t. az sokkal egyszerűbb, mint ezzel, és ahhoz restore sem kell, míg ehhez igen.

    @deejayjoe: pwned dfu-ban próbáld, a custom általában csak úgy megy fel, redsn0w-ban ott van rá az opció.

  25. Kérdés. iPhone 4, 4.1 iOS , 02.10.04 modem fw. 4.2.1-RE való frissítés után tudom-e függetleníteni ? Köszönöm a válaszokat!

  26. @Jadeye:
    THX! Redsn0w volt a jó megoldás!

  27. @Jadeye: köszönöm, otthonról megcsinálom!

  28. @Attila: nem tudod. iPhone 4 esetén jelenleg csak a 01.59-es baseband függetleníthető. semmi más nem. csak a hivatalos függetlenítés lehet számodra megoldás. (AT&T-s telefon esetén arra egyáltalán nincs mód)

  29. Most van egy hülye kérdésem!
    Valamelyik kommentben irta valaki, és többször volt is róla szó régebbi jailbreakeken custom fw -el.
    (3GS new bootrom 4.0.1 es 5.13 baseband t-mobile függő voda kártya)
    Előfordulhat hogy felteszem a 4.2.1 et 5.13 basebanddel és gond lesz a GPS jellel?
    üdv köszi

  30. @JEROME: 5.13-al nem lesz gond, csak 06.15.00-al ami iPad baseband.
    (Egyébként szerintem ne frissíts 4.2.1-re, ha nem muszáj)

  31. @i4user: Mar több program is irta hoyg 4.2 kell neki pl a BPi parkolo progi, illetve hackelni akarok magamnak hdr fényképezést, mert a prohdr program nem tul jo.

  32. @i4user: Ja igenmeg ami igen fontos hogy be tudjam állitani hogy az oldalso gombbal ne lehessen a csengetés hangerejét állítani csak a hangerőt.

  33. @JEROME:

    Most csináltam ugyanaz a felállás nálam is és jó lett minden!

  34. Kedves Jadeye! Köszönöm a válaszod!

  35. @deejayjoe: Leírnád hogy is volt lépésről lépésre! Megcsináltad a custom fwt, aztan redsn0wal feltetted. Vagy itunes shift restore. Soha nem tettem fel még customot….

  36. Még nem csináltam soha CFW-t és az lenne a kérdésem, hogy a Sn0wbreeze-el szeretnék egy olyan CFW-t csinálni, hogy ne frissítse a basebandet és Jailbreak-elje, akkor a 3 választási lehetőség közül melyikre kell rányomni?Nem nagyon megy az angol, de azt vettem ki, hogy baseband frissités nélkül a felső, ha jailbreak-elni és haktiválni akarom akkor a középső.

  37. @jocky: En is most szerencsétlenkedem vele pedi nem most kezdtem. Nem teljesen tiszta.
    Az első opcióval tudok csinálni baseband nélküli fw-t.
    Aztan ujra tegyem be és csinaljak hacktivalt jailbreakelt fw-t a baseband nélküliből?
    Vagy a baseband nélkülit fel tudom lökni redsn0w al?
    Vagy itunes al?

  38. @JEROME:
    Én csináltam baseband nélkülit, de amikor be akarom rakni, hogy abbol csináljon jailbreak-eltet, akkor nem fogadja el, csak az eredetit ipsw-t! 🙁

  39. Itt tartok: fennt van a custom fw a telon 3gs 4.2.1 és 5.13
    nincs cydia nincs semmi
    hogyan tovább?

  40. @JEROME: Greenpois0n

  41. Off:
    A mailoknál a karaktereket hogyan oldjátok meg?
    Itt a kép!
    Nagy cégektől érkező leveleket nem tudom elolvasni.
    Segítsetek………Légyszi
    http://rico.uw.hu/kep078.png
    Meg az ,hogy youtuberól miért nem tudom megosztani a facebookon a clippeket?

  42. Hello
    telenor carrier fix van már 4.2.1-hez?

  43. Hello
    Adott egy iPhone3GS 4.1-en és 04.26.08-as Bb.
    csak csinálok mac-en egy cfw-t 4.2.1-el és a Bb megmarad?

  44. @Jadeye: Kedves Jadeye! Köszönöm a válaszod

  45. Egy nagyon hülye kérdésem lenne.
    Ipod Touch 4G-nél hol lehet bekapcsolni az akkumulátornak a százalékos kijelzését… ?

  46. Udv mindenki,

    Bocsanat, hogy itt is felteszem a kerdest, de talan hamarabb kapok ra valaszt.

    Find my iPhone mukodik mindenkinel aki jbkelt? Mukodott az elejen csak nem emlekszem, hogy jb elott vagy utan vagy vmi a cydiabol zavar be. Helymeghatarozas bejapcsolva, lokalizal is a mobileme oldalon de a vegen befaildel. Valami otlet?
    Koszonom

    igor

  47. üdv!
    3GS old bootroom 5.12.01BB

    ezzel lehetne valamit kezdeni? Fontos a hacktiválás és a függetlenítés!

    Jadeye help mee: )

  48. @lorant_krisz: nincs, majd csinálunk. lesz róla cikk, ha kész.

    @rami: igen, meg, ha sem a baseband frissítését nem fogod kiválasztani, sem az iPad basebandet. de ha van SHSH 4.0-hoz, én még azzal frissíteném a basebandet 05.13-ra (gyári 4.0 telepítésével), majd arról tenném csak fel a basebandet nem frissítő custom 4.2.1-et.

    @Tuki: settings / general / usage / battery percentage ON/OFF

    @Csabeeweb: ha van SHSH 4.0-hoz, én még azzal frissíteném a basebandet 05.13-ra, de amúgy meg basebandet nem frissítő, hacktiválós custom 4.2.1 kell neked, pwned dfuban (redsn0wban van rá opció), majd utána cydiából ultrasn0w. de én azt ajánlom, szerezz be egy gyári kártyát inkább, és aktiválj azzal, jobban jársz, mint a hacktiválással.

  49. Okés, és amúgy honnan tudom meg hogy milyen szolgáltatós? Volt régen ilyen oldal de nem tudom a címét..

    Illetve gyárilag hol és mennyiért tudnám kifüggetleníteni az iphone-om?

  50. a 3gs -emen 5.13.04 es baseband van. 4.0.1 firmware -rel akkor lenyegeben ezzel megoldhato a 4,2,1 firmware felhelyzese ugy, hogy a kartyat rogton aktivalja. mert nincs eredeti kartyam, es kell a fuggetlenites. ?? koszi a segitseget csak kicsit bekeveredtem

  51. @Csabeeweb: hogy hol fogod tudni megtudni, hogy milyen függő, na azt passzolom. de hivatalosan, gyárilag függetleníteni csak az eredeti szolgáltatón keresztül lehet (kivéve, ha AT&T-s, mert azt nem lehet hivatalosan). esetleg kérdezd meg azt, akitől vetted, hátha tudja, milyen függő.

    @diario: egyszerűen pipáld be a custom fw készítésekor, hogy “activate phone”, de neked is inkább a gyári kártyát ajánlom, jobban jársz vele, mint a hacktiválással.

  52. @Jadeye: sajnos én se tudom hogy milyen fuggo a telo. ha tudnam beszereznek egy kartyat valahonnan, de haat sajna nem tudom. azer megprobalok customot csinalni. Mi lehet a kovetkezmenye ha nem sikerul?

  53. Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni! Elkezdtem feltörni az Iphone 4-em, amin 4.2.1 firmware van. Elindítottam a sn0wbreeze-t és letöltöttem egy ugyanilyen firmware-t, beolvastattam, és simple mode-ban el is készített egy restore-t. DFU módba raktam a telefonom ahogy kérte a program, de ezt viszont már nem ismerte fel. Haladtam tovább Itunes-ba beolvastam a restore-t és kiírt egy hibakódot ami: 21. Ha tudjátok a probléma megoldását akkor kérlek segítsetek. Köszönöm előre is.

  54. Az iPhone 4 esetén a 3.10.01-es basebandre is tethered jailbreak-et ad eme új módszer? Mert a Redmondpie-on azt olvastam, hogy a Greenpoison exploitját használja, ami viszont nem tudja a 3.10.01-est JB-elni.

  55. Iphone 4 4.2.1 legújabb basebandre tehát még mindig nm adják ki az ultrasn0wt…:( és ez sem jó hozzá nm èrtem hogy mért nm adjákki amikor rájönnek és megcsinálják.. És mikor kijön az új baseband akkor felhasználják a másik megoldást… Mindenki mindent csinál de a lényegről megfeletkeznek … 🙁

  56. Hello bocs az offért:
    Az lenne a gondom hogy fel próbáltam rakni a MAC OS Snow Leopard- ot PC-re ahogy a youtube-os videón van mindent megcsináltam, leformáztam azzal a programmal ugyanott a vincsesztert, de nem találja a telepítőnél ,csak a Pendrive-ot
    Valaki tudna megoldást?

  57. bocsi, 4.2.1:)

  58. nagyon megkoszonnem ha valaki keszitene Pwnagetool-al Custom FW AKTIVÁLTAT (4.2.1)

  59. jaj es 3gsre, megegyszer kosziii

  60. @diario: nekem sikerült kiderítenem, hogy milyen függő a 3GS-em. Méghozzá a SAM segítségével, ahogy sejtettem is, hogy elvileg lehet, de ma ki is próbáltam, és sikerült kitalálni, hogy német t-mobile.
    Az első lépés az volt, hogy a következő oldalon kikerestem a modell számom (Beállítások/Általános/Info/Modell): http://gfgsm.blogspot.com/2010/11/iphone-carrier-list-model-numbers.html
    Itt 3 lehetőség volt nekem: holland, német vagy osztrák t-mobile (azt amúgy tudtam mindig, hogy trémobil, mert a dobozán is rajta volt, csak nem tudtam melyik országbeli).
    Ezután csak annyi volt a dolgom, hogy a SAM-mel (volt róla itt korábban cikk, ha jól rémlik, de amúgy: http://www.bingner.com/SAM.html ) tesztelgettem, hogy mit eszik meg az iTunes. Először is, mivel aktivált volt: Revert Lockdownd to Stock. Aztán a method-nál ‘By Country and Carrier’, és utána állítgattam a lehetséges versenyzőket, pl.: Country: Germany, Carrier: T-Mobile…, SIM ID: 20201. Aztán, mindig amikor állítottam ezeken, akkor rádugtam az iTunes-ra, hogy mit szól hozzá, és egyszercsak nem azt mondta, hogy rossz SIM van bene, hanem aktiválta :). Remélem érthető volt, amit leírtam.

  61. @Lexio: itt van neked (és tr00p3r-nek) egy firmware:
    http://www.megaupload.com/?d=4VAHSRPQ
    3G 4.2.1, PwnageTool-os és aktivált, csak a multitaskot kapcsoltam be, ahogy kérted, egyéb sallangokat nem.
    Remélhetőleg jó lett, nekem 3GS-em van.

  62. Sziasztok!
    Kéne egy kis segítség 🙂
    Adott egy 06.15 basebandes iPhone 3G, 3.1.3-as rendszerrel, jailbreakelve. 4.2.1-re szeretném frissíteni, de legutóbb is recovery loopba állt be és nem lehetett kiszedni…úgy kéne, hogy ne ellenőrizze le a basebandet, mert akkor nem indul el…. Valaki segítsen plíz!
    Előre is köszi 😉

  63. No megvan 3GS re 4.2.1 5.13 baseband. Köszi a segítséget.
    2 dolog érdekelne: Vodas vagyok, el kéne tüntetni a call forwarding-ot
    a másik, megcsináltam a HDR hacket, kinnt is van a HDR ikon a fényképezőben de teljesen immunis a bekapcsolására, nem csinál HDR képet.

  64. Annyit szeretnék kérdezni, hogy érdemes-e 3GS-en frissíteni 4.0.1-ről 4.2.1-re?
    Valamint, hogy Telenorhoz Carrier fix elérhető-e már 4.2.1-re?

    Köszönöm!

  65. @Taki: Én is ezt a lépést tettem meg. Több okból: csengetés hangerő szabályozás oldalsó gombokkal letiltása, parkolo program nem fut 4.2 alatt, és fel lehet tenni az iphone 4 HDR fotozasi lehetőségét (aminek ugyan egyenlőre csak a gombja jelent meg de nem működik)

  66. A feljebb található aktivált 4.2.1 3GS-re BB update és minden egyéb nélkül?
    Ezt iTunes-sal tegyem fel, aztán greenpois0n, vagy redsn0w-ba betallózva megy fel?

  67. Nem tudom, volt-e már…
    iBooks probléma Cydiás frissítéssel való megoldása:
    Vedd fel az alábbi repo-t: http://repo.insanelyi.com
    majd keresd az iBooks Fix-et.

  68. Taki csinalsz custum fwt a legfelso menuvel, felkuldod ezzel a progival. Ha kesz greenpoison. Aztan minden franko.

  69. Vettem-vágom! Köszönöm!

  70. @Taki, @JEROME: srácok! a custom firmware az már alapból jailbreakelt! arra nem kell, és nem is ajánlott még másik szoftvert is lefuttatni, legyen az greenpois0n vagy bármi! felesleges, és pont, hogy hibákat okozhat!

  71. @Jadeye: a sn0wbreezel készitetettem custom BB frissités nélküli fw-t. felment és nem volt cydiam sem loaderem se semmim. Ezért küldtem rá a greenpoisont ami tett fel loader és azzal ment a cydia. Tegnap vagy 4x kérdeztem hogy kéne tovabb lépni. Akkor mosat rosszul csináltam vagy hogy kellett volna másképp illetve lesz e ebből gondom?

  72. Egyenlőre minden jol fut, kivéve hogy van ugyan hackelt hdr gombom de nem működik.

  73. @JEROME: mint már nem egyszer leírtuk, a snowbreeze egyfajta kényszeres szenvedés. nem ok nélkül nem javasoljuk a használatát. (cikkben: “Mi a Pwnagetool használatát javasoljuk, mert a Snowbreeze esetén többször volt már olyan hiba, ami a Pwnagetool esetén egyszer sem jelentkezett. Ha viszont Windows-ra vagy kényszerülve, akkor alternatíva lehet a Snowbreeze.”)

    azzal, hogy lefuttattad rajta a greenpois0n-t, valószínűleg többet ártottál, mint használtál, mert a greenpois0n felülírhatott olyan fájlokat, amik már javítva lettek azóta. ergo, most te visszatetted rá az esetleg még hibákat tartalmazó dolgokat is.

    inkább keress egy pwnagetoollal készült custom 4.2.1-et, és azt tedd fel. biztos, hogy jobban jársz.

  74. iBooks és Skype problémák megoldása # 2: http://twitter.com/musclenerd

    1. Tedd fel a készülékre az iFile-t (letöltheted a Cydia-ból)
    2. Töltsd le a hunnypot.deb fájlt http://a.qoid.us/hunnypot.deb
    majd másold fel a készülékre (ftp, SSH, iPhone Explorer stb.).
    3. Indítsd el az iFile-t, keresd meg az adott fájlt majd nyisd meg azt – Install.
    4. Indítsd újra a készüléket.

    Ez a módszer még nem lett kipróbálva, ha valakinél működik, írjon egy visszajelzést.
    Ui: Mindenki csak saját felelősségére turkáljon a készülékébe, és természetesen mindig legyen biztonsági mentésed a készüléked tartalmáról.

  75. @Jadeye: Természetesen windowsra vagyok szorulva! De ha nem haragszol akkor sem értem. Megcsináltam a custom fw-t feltettem a telora. De nemvolt cydiam,és azt sem vettem észre hogy törve lenne! Akkor is és most is azt kérdezem mi lett volna következő lépés?

  76. Custom fw-n azt értem hogy a legelső menuvel megcsináltam a bb nélküli fwt! utána ez ment fel!

  77. @JEROME: passz, nem használok sem snowbreeze-t, sem windows-t. de tuti nem jó a custom, amit csináltál.

  78. Sziasztok. Tegnap 3 órán keresztül szenvedtem, feladtam….. 1600-as és számközeli hibákat kaptam mindig.

    A kérdésem az az, hogy most 4.0.1-en(dwngrd) van a telefon de nincs rajta jailbreak(és kell rá, mert várja az aktiválást.nincs eredeti kártya) Limera1nnel csináltam, és a 4.2.1 customot akartam feltenni, aktiválva. (4.1 se ment, ami eddig rajta volt)
    Szerintetek fel tudom tenni a gyári 4.0.1-re a 4.2.1-et baseband update nélkül, vagy az csak jailbreakelt 4.0.1-el megy fel?

  79. Ok akkor maccal ujrakezden. Koszi

  80. @medogazda2: az 16xx számú hibákat azért kaptad, mert nem pwned dfu módban akartad feltenni a custom fw-t. a pwned dfu-ra meg van külön opció a redsn0w-ban.

  81. Ha pl valaki megosztana nekem egy custom fw-t ami 3gs 4.2.1 és bb nélküli, azt mivel kéne feltennem? és már többször irtad a redsn0w-t az minek?

  82. na ezt nem tudtam. Köszi!

  83. @JEROME: a firmware-t MINDIG az iTunes teszi fel. nincs kivétel. mindig. pont.

    a redsn0w-val kapcsolatban meg épp ott van leírva az is, hogy minek: pwned dfu módhoz…

  84. @Jadeye: De ha redsn0wal beteszem dfu modba akkor egyből tenné rá a jailbreaket nem?

  85. @JEROME: ha így lenne, szerinted írtam volna? mivel ilyenkor csak ezt az egy opciót lehet kiválasztani, semmi mást, így nem jailbreakeli, hanem csak pwned dfu módba teszi. épp ez ebben az opcióban a lényeg.

  86. @Jadeye: Ok köszönöm de nem mertem nekiállni! Megprobálok szerezni egy mac-et, ha nincs nekem valo custom fw. Bocs a sok kérdezősködésért, de még véletlenűl sem akarom elrontani mert kitudja meddig leszek függetlenítés nélkül ha nem sikerül.

  87. @Jadeye: De most elinditottam a redsn0wt és addig meg sem mozdul amig be nem teszek neki egy gyári fw-t amitől rettenetesen félek! Vagy ebből is a mac eset kéne használni mert az más?

  88. Nekem ment a frissítés 3GS (t-mobilos) esetében – Vodára – Sn0wbreeze-el! Ha kell fel tudom rakni valahova.

    Csak szóljatok 3G és 3GS cfw-m is van!

  89. @Arazriel: Mindkettő aktivált!

  90. Jerome:
    Gondold már végig mitől félsz…
    Szerinted miből csinálja a redsn0w a custom firmware-t???
    Nyilván kell neki egy módosítatlan gyári cucc, hiszen ABBÓL lesz a custom firmware…. Nyomd csak neki bátran!

  91. @viraxo: a redsn0w nem csinál custom firmware-t, azt a Pwnagetool vagy a Snowbreeze teszi. ne keverjük a dolgokat!

  92. Délután nekiállok egy mac pro-n. Remélem nem lesz több kérdésem és pwnagetool -al tudok custom fwt csinálni ami baseband nélküli és jailbreakelt amit aztan felteszek itunessal shift restorevel mielött redsn0wal bedobtam pwnd DFU ba……;)

  93. @rosco: Rosco, szeretném segítségedet kérni, de nem akarok szemetet csinálni, kérlek írj nekem a következő E-mail címen: [email protected]

  94. @Bith:

    Nagyon köszönöm !
    Meló után az első dolgom lesz, hogy feldobom 🙂

  95. Szevasztok!
    Nekem minden ment simán, egyet kivéve amikor rátöltöttem a telenor carrier 4.1-et. Attól lefagyott! Van már egyébként 4.2.1 telenor carrier?

  96. A 4.2.1 milyen újításokat ad 3G-re?

  97. Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a módszerrel 4.1-ről is lehet e készíteni cfw-t, amiben nem frissül a baseband, majd utna greenpois0n-nal JB-zni?

  98. Előző kérdésemre válaszolva, nem lehet…

  99. @Jadeye: HÁHÁ már értem miért nem érted mi a bajom. Macbook pro val 3 és fél perc alatt kész let a jailbreakelt bb nélküli fwm és ujabb 2 perc alatt felment a telora és egy szaros kérdés sem merült fel bennem mit hogyan is kéne.
    Ez mindenkinek szol: Ha van a közelben mac ne szarakodjatok a pc vel. egy napot buktam miatta! 😀

  100. @JEROME: helyes, helyes. látod, mondtam én 🙂 Pwnagetool FTW 🙂

  101. 3GS,4.1fw, new boot, 05.13.04. T-s.
    Ezt sikerült a Pwnagetool-al hackolni 4.2.1-re 🙂
    A baseband nem frissült. Függetleníteni lehetett a ultrasn0w-vel.
    Juhéjjj!…………….. Minden királyság 🙂

  102. @j-cool: a f0recast lesz amit te keresel.
    Üdv.: Gábor

  103. Sziasztok!

    Nincs valakinek véletlenül egy cfw-je iPhone 4 iOS 4.2-re? A Teló vodás és azzal a kártyával is lesz használva szal nekem csak a jailbreak kell.
    Igazából most lesz az első jailbreak-em iphone 4-re és nem akarok szarakodni vele mert egyik cimborámnak csinálom meg szivességből és holnap már használnia kell a melójához.
    Vagy valami tipp-ötlet? Mert én eddig itt csak 3GS-hez láttam bármiféle kommentet.

    Köszönöm előre is!

  104. @scream: felesleges custom fw-vel. használd a greenpois0n-t, majd utána tedd fel az iBooks fixet, és kész.

  105. iPhone 4 – 3.10.01 BB
    Az új Pwnagetool tethered JB-et csinál?

  106. @megyo: olvasd el a cikket: “Így lehetőségünk van például a baseband frissítése nélküli custom, előre jailbreakelt firmware készítésére, aminek az újraindításakor szintén nem szükséges már a gépre dugni a készüléket.”

  107. Na megcsináltam a sn0wbreeze-el a cfw-t de ezt ezt irja ki az itunes:
    The iPhone could not be updated. an unknown error occurred (11).

    De elöttte próbálkoztam a greenpis0n-nal is, fel is ment szépen, de nem inditja el a loadert. Ezt annak tudom be, hoy nem 4.2.1 van a telón hanme még csak 4.2.

    Szerintetek?

  108. @Jadeye: Ez a korábbi cikkeknél is ott volt, csak külön meg volt jegyezve, hogy bocsi, de a legújabb 4-esekre mégsem. Egyszerűbb lett volna, ha azt írjátok oda, hogy MINDEN KÉSZÜLÉKRE UNTETHERED JB!

  109. Feltoltam rá a 4.2.1-et és felmászott rá szépen a pois0n- és minden wundabáááá 😛 óje

  110. Jó estét mindenkinek!

    Szeretnék kerni egy iPhone 4 4.2.1 firmwaret amit Pwnagetool-al csináltak és aktivált is ha megoldható.Nagyon megköszönném mert a kornyezetemben senkinek sincs MAC-je.nem szeretném kipróbálni a Snowbreeze-t ha nem muszáj….

  111. Hello!

    Szeretnék Jailbreakelni és függetleníteni egy Iphone 3g, csak az a bajom hogy 05.15 BB van rajta de nem szeretném rá feltenni az Ipad BB-t ez pillanatnyilag lehetséges lenne hogy az Ipad BB nélkül függetlenítsem a telefont ?

  112. Jó reggelt mindenkinek.

    3GS fwt 4.0.1 BB 05.13.04 old Boot. AT&T. Kártyám is van.
    Szeretnék én is kérni egy Pwnagetool generált 4.2.1 BB nélkül fwt. ne legyen semmi aktiválás.

    Elöre is köszönöm.

  113. @marczy: szoftveresen nem lehet, csak az iPad basebanddel… de ha elolvasod végig a cikket, akkor ezt a kérdést fel sem teszed, hiszen ez le van írva a benne…

    csak a hivatalos függetlenítés oldhatja ezt meg az iPad baseband nélkül.

  114. Valakinek volt mar olyan, hogy a restore a leges legvegen egyszeruen megall es nem megy tovabb? Mar csak par millimeter lenne a csikbol es nem nyomja vegig. Eddig egyetlen megoldast talaltam ra… ha elinditom kozben a tinyumbrella-t, akkor tovabblep es befejezi… de megiscsak nonszensz ez igy… a /etc/hosts fileban az osszes Saurik szervereire utalo sor ki van kommentelve a restore inditasakor.

    Ja igen: OSX 10.6.6, itunes10.1.2, iphone4 AT&T 4.2.1 – 01.59.00

  115. Masik erdekesseg, hogy local TSS szerverrel (umbrella) egyaltalan nem fut le a restore custom firmware-el… 1600-as hibaval az elso kanyarban elszall.

  116. @kescar: és mivel csináltad azt a custom firmware-t? mert ha snowbreeze, akkor esetleg próbálj meg pwnagetoollal gyártani egyet.

    16xx-es hibát meg változatlanul azért kapsz, mert nem pwned dfu módban csinálod.

  117. pwnage tool-al keszult, hiszen mac-em van 😛
    igen a 16xx-re kozben rajottem. De a restore csak nem akar rendesen lefutni 🙁

  118. Olvasgatom itt a hozzászólásokat, de csak azt látom, hogy szapuljátok a snowbreeze-t, és h nem megy senkinek. Én most este dobtam össze vele egy customot, itunessal felraktam, és gyönyörűen működik (hozzá teszem hacktiváltam is, és még csak wifi se kellett, mert beépítettem az ultrasnow-t a customba, így már maga az FW függetlenít az első újraindítás után). 😀 Nekem ez a véleményem 😀 (Jah, és fontos szerintem, hogy Win7-el, mert az XP-s gépemen tényleg töcs a snowbreeze, meg se mertem próbálni, mert még a betűk se látszanak :D)

  119. Alma lógós cfw-t csinálnak az új progik vagy az egyik csak hópihéset, a másik meg csak ananászost?

  120. @megyo: olyat csinálnak, amit kiválasztasz. a pwnagetoolban ki is lehet eleve kapcsolni az egyedi boot- és recovery logókat, így marad a gyári alma, de ha akarod, olyat állíthatsz be, amilyet csak akarsz. de a snowbreeze-ben is biztos ki lehet kapcsolni, de azt nem tudom, mert nem használok snowbreeze-t.

  121. Udv Jadeye!

    48as hszomhoz nincs vmi otleted veletlenul, kerestem neten de semmit nem talaltam.
    Koszi

    igor

  122. @igi: és milyen készülék, milyen baseband, milyen fw verzió, mivel jailbreakelted, stb? kicsit kevés így az infó.

  123. @Jadeye: Ki lehet kapcsolni sn0wbreeze-ben. Amúgy mindenkinek ajánlom hogy nézze meg youtube-on, hogy hogy működik, hogy ne menet közben érje meglepetés

  124. @Bith:
    Nem tudom jó helyen járok, kérhetnék én is egy firmware t?:)
    Iphone 3G 16Gb, Multitask, cydia, mindenképpen érdekelne, de nem kell előre aktivált. Ha yol tudom van még ez a két háttérkép ha belefér. Tárhelyet tudok adni. Köszönet, Mosq

  125. Bith: bocs, és 4.2.1 modem: 05.15.04

  126. 118 as hszomhoz nem akar senki se segiten vagy hagyam az egészet és igy döglik meg 4.0.1 a telom.

    Nem hiszem hogy nem lehet legyártani Pwnagetool-lal 4.2.1 3GS-hez BB nélkülit és nem aktiváltat. fwt.

  127. A vége le maradt.

    Felrakni ide vagy link.

  128. Jadeye
    4es 4.2.1 03.10.01
    Greenpois0nal jb

  129. @JokeAPC: @JokeAPC: Nekem van egy 3GS hez 4.2.1 aktivált BB nélküli! Ha kell ird meg hova töltsem fel!

  130. Előjöt az első hiba!
    3GS 4.2.1 BB 5.13
    4.0.1 en ugyanazzel a beállításokkal nem volt gond.
    IGO alatt ha szol zene, lefagy az igo abban a pillanatban amikor megszolal a navigacios hang.
    Mitől lehet? (igo 2009 nov 19, verziot nem írja)

  131. @JEROME:
    Köszönöm válaszodat de nekem jobb lenne, ha nem aktivált, ha van, akkor megírom hova kellene feltölteni?

  132. Akinek van 3GS hez Pwnagetool készitet 4.2.1 nem aktivált BB nélküli az kérem jelentkezen és mondom hova kell feltölteni.

  133. 02.xx.xx vagy 03.xx.xx mikortól jött ki, fontos lenne a függetlenítés miatt, tényleg semmien megoldás nincs a függetlenítésre?

  134. Sziasztok! 3G-men 4.1 van 05.14.02-vel, gyárilag független. Szeretném frissíteni, de ötletem sincs hogy mire. Tudnátok valami tanácsot adni? Köszönöm!

  135. Sziasztok! Tudna egy kedves maces segíteni nekem? Sajnos itthon csak PC van, és nem akarok kockáztatni! Tudna valaki készíteni nekem egy custom ipswt, és feltölteni valahova (vagy szükség esetén elküldeni skype-on…)

    iPhone 3G
    jailbrakelt
    aktivált
    BB frissítés nélkül (jelenleg 05.11.07-es van, és szeretném, ha maradna, mert kell majd az ultrasn0w)
    multtitasking és háttérkép nélkül

    Előre is nagyon köszönöm!

  136. @csimmedli: Szerintem ne frissítsd, max 4.2.1-re, de ha gyárilag független tök mind1, amúgy az iTunes mindig megmondja, melyik a legfrissebb FW.
    @zserno: Ha kell tudok küldeni CFW-t, de amit én csináltam, abban van multitask és bg (cydiában van 1 progi, amivel ki be lehet kapcsolni állítólag), aktivált, és benne van az ultrasnow is, tehát 1 újraindítás után már független is.

  137. @Jadeye: Hol lehet kikapcsolni a PwnageTool-ban az az egyedi boot- és recovery logókat (hogy ne legyen ananászos)? Mert Expert módban is csak annyit lehet állítani benne, hogy Aktivált ipsw-t kérek-e vagy nem. Utána meg megy a Cydia packages-re rögtön…

  138. Hali! Végre feltettem a 4.2.1-et, az iBooks fixet, minden frankó, viszont az iTunes-ban ha mappákat akarok rendezni, akkor amint ráhúzom egyik appot a másikra, leáll hibával…legújabb iTunes van fenn. Másnál is van ilyen hiba?

  139. @Ceempa: Uhh, az tökéletes, már csak a cydia app nevét kell kiderítenem, és mehet is fel! Ha el tudod küldeni, írnál egy email-t a [email protected]-ra? Köszi előre is!!!!
    Üdv
    Zserno

  140. Sziasztok! Tudom, hogy nem ide kéne irjak, de nem találtam meg az ideális cikket. Van egy macbook air-em és valami történt az op. rendszerrel, nem bootol be csak az apple jelig jut el, és alatta a kis karika tölt, 30perc után behoz és kék hátteret és semmi. Mi lehet a probléma?
    Esetleg ha valaki tudna nekem segíteni, annak állatira hálás lennék. mail cimem: [email protected]
    Előre is köszönöm.
    h_tomcsa

  141. @Ceempa:
    Hello Ceempa!

    Esetlen van 3g, nem aktivált, cydiás packod is? ftp-t tudnék adni:)
    Iphone 3G 16Gb,4.2.1 modem: 05.15.04

    Köszönet, Mosq

  142. !Ceempa!, Tomy, köszönöm szépen nektek! Komolyan!!!

    Most egy olyan kérdésem volna, hogy iTunes 1602-es hibára mi a megoldás (ha van egyáltalán? (DFU módban Shift+Restore után kb 3 perccel kiírja, hogy ismeretlen hiba…)

    iPhone 3G, 05.11.07, Custom iOS4.0 van rajta!

    A segítségeteket előre is köszönöm!
    Üdv
    Zserno

  143. Sziasztok!

    Szerintetek 4-es szifon JB-hez mi a jobb, stabilabb, biztosabb megoldás, a custom fw, vagy a Greenpoison?

    Jelenleg sn0wbreez-es cfw-t raktam rá, de vajon a PWnage-s vagy a Greenpoison-os verzió jobb ennél?

  144. @Napalm: legegyszerűbb greenpois0n-nel.

    @maykol: természetesen nem. a turbosim 3.0 óta nem működik.

  145. Néztem ezt a turbószimet de a phonebook sim cardal lehrt aktiválni ?

  146. @Jadeye

    de melyik adja a legmegbízhatóbb futást a készüléken, mert elég sok hibajelenségről lehet itt olvasni…

  147. @Napalm: “Mi a Pwnagetool használatát javasoljuk”, de ha nem akarsz restore-t nyomni, teljesen jó a greenpois0n is, egyedül a snowbreeze esetén vannak ellenérzéseink.

  148. Hali!
    Iphone 4
    4.2.1
    03.10.01
    T-Mobile

    Egy kérdésem lenne!Kb. 2 honapja jailbreakeltem magamnak a tethered modú redsnoowal a telot!Ugye igy csak géppel tudom ujraindtani!Most olvastam hogy ezzel a snowbreeze-el meglehet oldani hogy rendesen ujrainduljon a telo!Le is töltöttem a snowbreeze-t,meg betalloztam a 4.2.1 es firmwaret,igy elkészitett egy gdolom custom firmwaret az asztalra!Továbbléptettem de nem sikerült elsőre dfu modba tennem!Nem probalkoztam utánna tovább,mert gdoltam előtte megkérdezem hogyha igy akarom csinalni,akkor az előző cydias modszert lekell rola szedni??Mert ha viszont itunesba restort akarok csinalni akkor már 4.2 őt akar rátenni!Shiftes modszerrel meg nem enged egy firmwaret se rátenni??Előre isköszönöm!!

  149. Akkor esetleg tudna valaki ajánlani egy megbízható pwnagetoolos iphone 4 4.2.1-es nem előre aktivált custom firmware-t? (Nekem csk PC-m van:( )
    Esetleg virtuális gépen ez létrehozható?

  150. @feribuli: legegyszerűbb az lenne, ha egy gyári 4.2.1-es firmware-re való restore után lefuttatnád rajta a greenpois0n legfrissebb változatát. a custom firmware-t változatlanul csak pwned dfu módban fogja feltenni az iTunes (redsn0w-ban van erre opció).

    @Napalm: megfelelő lesz a greenpois0n is, feleslegesen ne szenvedj restore-ral szerintem. de amúgy elvileg virtuális gépen is létre lehet hozni a custom fw-t, noha alapjáraton nem javasolt, de nem szokott gond lenni vele.

  151. @Jadeye:
    Felraktam a greenpois0n-t és minden OK!!!Big THX!!!

  152. Még egy kérdés!!Havernak amerikábol van
    Iphone 3gs
    4.0.1
    A baseband jó kérdés!!Sztem szoftverproblémája van!!Raknék rá egy uj jailbreaket ,meg függetleniteném is ??Melyik módot ajánlod??

  153. @feribuli: ehhez mindenképp custom 4.2.1-et (lehetőség szerint pwnagetool-lal készült legyen), mert azzal tuti nem frissül a baseband. ha a baseband pedig 05.13, akkor az tökéletes, már csak az ultrasn0w telepítése szükséges.

    ha viszont 05.13-nál korábbi baseband van fent (pl 05.11, vagy még inkább a 04.28), azt a 4.2.1 nem nagyon szokta szeretni, így azt -persze csak shsh megléte esetén- először gyári 4.0-ra vagy 4.0.1-re vagy 4.0.2-re restore-olni, hogy a baseband frissüljön a 05.13-as verzióra, mert az a legutolsó, függetleníthető baseband. majd utána ugyanúgy custom 4.2.1-es fw-vel folytatni.

  154. @rosco: nagyon rendes vagy koszonom

  155. Udv Jadeye

    Akkor osszefoglalva tudnal segiteni?

    Find my iPhone mukodik mindenkinel aki jbkelt? Mukodott az elejen csak nem emlekszem, hogy jb elott vagy utan vagy vmi a cydiabol zavar be. Helymeghatarozas bejapcsolva, lokalizal is a mobileme oldalon de a vegen befaildel. Valami otlet?

    4es 4.2.1 03.10.01
    greenpois0n jb

    Koszonom

    igor

  156. Hello!

    iPhone 3G-m van iPad basebandel 4.1-el.

    Windowson sn0wbreeze-el egy gyári iOS-t benyitok, aktiválást nem pipálom be, iTunessel felrakom. Felrakom cydiából a függetlenítést és a sammel aktiválom.

    Ezek a helyes lépések akkor ha 4.2.1-et akarok unlockal?

  157. UPDATE!

    HA VALAKI YOUTUBE PROBLÉMÁT ÉSZLEL AZ TELEPÍTSE A

    repo.insanelyi.com -REPOT

    ÉS KERESSE MEG A

    Push Doctor -T, MAJD TELEPÍTSE ÉS VOILÁ, MŰKÖDNI FOG!

    (nem kell megijedni 12 mega, de nekem bejött Sn0wbreeze-nél)

  158. @Arazriel: ha gyári kártyával aktiváltad volna, ahogy azt minden alkalommal kihangsúlyozzuk, akkor működne a youtube és a push is rendesen.

    az említett hiba változatlanul a hacktiválásból adódik, amire viszont a SAM a valóban jó megoldás, nem pedig az általad említett pushfix. ugyanis a SAM esetén ugyanúgy aktiválja, mintha gyári kártya lenne benne, pont ez benne a lényeg, hogy átverje.

  159. @Jadeye:
    köszönöm ,majd megprobálom!!

  160. Jadeye,dobsz egy uccso segitséget lécci!!
    Volt egy Írországbol származó 3g-m!Eladtam,és most szolt a srác hogy tönkrement,de megcsinaltatták,restore megvolt jókérdés mien szoftverrel!Vagy 3.valami,vagy 4.0.1!Nekem olyan megoldás kellene ami hacktiválja is egyből!Ez a készülék kb 3 éves!1 óra mulva már több infot is tok mondani! Köszi!!

  161. Sziasztok!

    Lenne egy ELM237 -es bluetooth eszközöm, amit a iphone 4 (4.2.1 JB) nem lát. Ilyenkor mit lehet tenni?

  162. 4.2.1 függetlenithető…. úristen :\

  163. Hali!!
    Iphone 3g!!
    4.2.1
    Baseband:

    Felreaktam a 4.2.1 et,aztán letöltöttem a redsnow 0.9.6b6 ot,amivel felraktam a cydiát!!Beléptem cydiába szokásos user kiválasztása,ujraindul,aztán 2 es jel megjelenik frissitem,ujraindul!Felraknám a hackulot tölt egy csomot majd kiirja hogy catched failure!ha felraknám a bingnert azt felrakja nagynehezen de a két fájlt amit felkell rakjak nem rakja fel!!igy nem tom aktiválni a telot!!a telo Írországi ezért kellene!!Mit tegyek??Köszi!!Az appsyncet meg már nem is mertem probálni! 😀

  164. Hali!!Elkőne egy kis seggítésg!!!
    Nekem Iphone 4 em van!Jailbreakelve stb!!
    Most kaptam egy iphone 3g-t!4.2.1 es firmware-el,05.15.04 basebandal!Íroszági a teló,kártyám pedig nincs hozzá!!Csinaltam a jailbreaket már redsn0w-al(2 verzioval),sn0wbreezel,pedig nem sikerült,mert amikor dfu ba belépett a progival előjött egy mellékablak amit azt irta ki hogy tölt de kb 2 oráig is ugy marad,még akkor is ha kihúzom a telót!!Tudom hogy a hacktiválást SAM-el kell,de a cydiám valamiért nem működik frankónk!!Nem tölti be se a hackulot,se a szifont teljesen,mindig hibát ir ki,de utánna mégis megjelenik,de a benne lévő fájlokat nem telepitiValaki leirná nekem lépésről lépeésre ,firmwarekkel feltöltve hogy mitcsinaljak!
    Ezt a firmwaret használtam mindenhol!
    http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/
    Valahol tuti elcsusztam azért nem stimmel valami!
    De iphone 4 et is én csinaltam és minden ok vele már lassan 3 honapja!
    Előre is köszi!!

  165. Pls help
    adott iphone 3gs , 4.1redsnow-val ra lett eroszakolva egy ipad baseband, azota nem ismeri fel a sim kartyat, lehet valami tenni, hogy lehet megmenteni?
    ismerosom kert h segitseg, de fogalmam nincs.
    koszi elore is, best

    ui.: mashova is leirtam de most talaltam meg, hogy ide jobb lesz.

  166. Hello

    Iphone 4 4.1 baseband 2.10.04 -m van. Jailbroke OK.
    Függetlenítésre lenne szükségem. Elvileg most még nem lehet. ugye?
    Mi a vélemény ezekről?
    [a linkek kiszedve, nehogy valaki véletlenül pénzt fizessen azért, ami mind kamu. -szerk.]

    És még írhatnék legalább 10 ilyet. Nekik megy?

  167. @roland04: az ilyen oldalak olyan szoftverért kérnek pénzt, amit:
    1. nem ők fejlesztettek, hanem mások (iPhone Dev Team, Chronic Dev Team, stb)
    2. mind a jailbreak, mind a függetlenítés INGYENES

    tehát egyrészt ellopják más munkáját, másrészt pénzt kérnek azért, ami amúgy ingyenes. legtöbbször meg kapsz egy step-by-step leírást, hogy töltsd le ezt vagy azt a hivatalos oldalról, és így vagy úgy használd.

    függetlenítést eddig csak az iPhone Dev Team (MuscleNerd-ék), és geohot (még régen, a 05.11-es basebandhez pl) adott ki, mindkét esetben ingyenes volt.

    létező függetlenítés 02.xx-re vagy a 03.xx-re jelenleg egyik ilyen kamu oldalnak sincs. ha meg lesz is, miért fizetnél érte, amikor azt a valódi készítőik ingyenesen elérhetővé teszik mindig?

  168. hey megkerhetek vkit hogy dobjon össze es töltse fel! egy 4.2.1. aktivalt custom firmwaret 3G re nem kell kiszedni belőle a multit es a hatteret! köszi

  169. segitsetek kerlek, iphone 3gs-m van 4.0.1 /5.13 bb. probalom itunessal felnyomni a firmwaret es 21 -es hibauzenetet ad. mi lehet a problema? kerlek segitsetek probaltam mar mas geprol is

  170. visszaolvastam es irjatok, hogy pwned dfu ba kell rakni a telefont, de viszont a redsnow nem nyissa meg a firmware fajlt, hibat ir ki. nem tudom mi tevo legyek kerlek segitsetek

  171. es most meg 1600 -as hibat ir a itunes

  172. megoldottam iREB-el a pwned dfu-t, mostmar minden ok

  173. Én felraktam a 3g-mre egy custom 4.2.1-et multitask bekapcsolva, háttér kikapcsolva előre aktivált baseband frissítés nélkül. ( bb 05.13 ). A telefont nem backupból raktam újra, hanem új eszközként mindent szépen elölről. Mikor kész volt akkor Cydia – Ultrasn0w és a függetlenítés ment is. Felraktam továbbá egy SB settingst, és a 4.2.1 -es telenoros logo és carrier csomagot az unstable repoból.

    A problémám az lenne, hogy mióta ez az új fw van fent, folyamat crashel a springboardom.

    Például:
    – Névjegyzékben valakinek rányomok a címére és bekéne hozza a google mapot. Egyből kis load karika a kép közepén és safe mode springboard crash.

    – Ugyanez van ha a facebook appban megpróbálok megnyitni egy videót. Nem a youtube jön be, hanem a safe mode.

    – Volt, hogy sima app startnál is ezt tette.

    Ha esetleg valaki találkozott már hasonló problémával akkor kérem segítsen, mert eléggé irritáló a dolog.

    Újrahúzni a fw-t még nem próbáltam, mert háta más a megoldás…

    Előre is köszönöm !

  174. Adott egy iPhone 3G 05.12.01 BB-vel 3.1.3-volt rajt függetlenítve. Felraktam a 4.2.1 Custom-ot hiba nélkül. Azóta a mobil hálózat és a Wifi nem megy rajt. Szeretnék segítséget kérni: Lehetséges olyan Custom-ot csinálni és felrakni a kicsikére ami 4.2.1 és 05.13.04 BB.Ez így működésre bírhatja a gépemet? Előre is Köszi.

  175. @Kisember: olyan custom-öt nem lehet csinálni. de van más megoldás. először tegyél fel restoreral gyári 4.0-t, az frissíti a basebandet 05.13-ra, majd arra mehet a custom 4.2.1-es fw. a 4.2.1 ugyanis nem szereti a 05.13 előtti basebandeket.

  176. @Jadeye: Köszi, megpróbálom. Az iTunes nem fog sikítani a downgrade-ért?

  177. @Kisember: tedd DFU-ba, és akkor nem. meg előtte mentsd le az SHSH-kat TinyUmbrellával, és indítsd el a TSS server-t, hogy tuti legyen. 4.0, 4.0.1, 4.0.2, tökmindegy, mindben a 05.13-mas van.

    csak NE gyári 4.1, vagy újabb, mert akkor van cumi, és már csak az iPad-es baseband marad megoldásnak.

  178. @Jadeye: Nagyobb a baj!
    Megcsináltam amit mondtál. Minden végigment rendesen. Csak a 4.0 van fenn rendesen aktiválva T.mobillal de most sincs wifi. csak teker. Hogy tudom jailbreakolni és függetleníteni? kÉRLEK EBBEN SEGÍTS!

  179. @Kisember: ebben az esetben lehetséges, hogy maga a wifi hullott el. ez sajnos elképzelhető a 3G esetén.

    mit értesz pontosan az alatt, hogy teker?

  180. @Jadeye: Beállítások wifi ‘be’ alatt hálózat választása és csak körbe körbe szalad a narancsocska. A wifi régebben müködött kb 4 hónapja használta az ismerősöm utoljára. Ki volt kapcsolva eddig. Állásában tönkrement? Másképp lehet, hogy igazad van mert nekem a régi 3G-m a Balatonból lett kihorgászva, majd megjavítottam és elindult. Csak a wifi ugyanezt a dolgot csinálta mint ennél. Van esetleg alkatrész vagy szerelő ismeretséged aki megoldaná ezt a gondot? A segítségedet nagyon köszönöm!

  181. @Jadeye: Azt nem értem igazából, hogy megcsináltam a 4.0 normál frissítést, majd aktiváltam T-mob-al volt térerő. Majd Hacktiválva 4.2.1 custommal többé nincs térerő. Majd újra curtom hacktiválás nélkül és újra megjött a térerő. Na ezt most nem értem miért.

  182. @Kisember: hát, jókérdés. mindenesetre az tuti, hogy mindig a gyári kártyával kell aktiválni. ha függetlenítenéd is, akkor meg még fel kell tenni az ultrasn0w-t cydiából, másképp nem lesz térerő, csak az eredeti szolgáltató kártyájával értelemszerűen.

    a wifire: nem tudom, lehetséges, hogy csak a wifi végfok szállt el, ezt meg kell néznie hardveresnek. tehetsz egy próbát az iszervizpont.hu-s srácoknál, de nem tudom, hogy ők tudnak-e ilyet cserélni. vagy ott van még az appsolute.hu is.

  183. Sziasztok!
    T-mobile-os Iphone 4-emet szeretném jailbreakelni 4.2.1-es firmwaren. Snowbreeze 2.2.1-el vagy Greenpois0n RC6.1-el érdemes? Ezzel a garanciát elvesztem vagy a jailbreak teljesen visszaállítható restore-val később?
    Bocsánat a hülye kérdésekért, de nem nagyon találtam sehol se pontos információkat
    Előre is köszönöm

  184. 3G – 3.1.3ról van értelme 4.2.1re frissíteni? melyik a gyorsabb?

  185. Sziasztok!
    Segítségre lenne szükségem!!!
    Van egy t-mobilos 3g több mint két éve nálam.Váltanék és Telenor kártyával használnám. 4.2.1 és 05.15.05 van rajta. JB megvolt, IPad firmware letöltve, de mindig megakad a telepítés végén és nem fejezi be.
    Mi lehet a megoldás ?
    Előre is Köszi

  186. @takilala: ha van lehetőséged, érdemesebb lenne a hivatalos függetlenítést kérni, mert akkor a GPS funkció is megmarad.

    ha nincs, akkor javasolnék egy restore-t, és utána a redsn0w legújabb változatával kellene feltenni az iPad basebandet. de ezt tényleg csak akkor, ha a hivatalos út semmiképp sem megoldható.

    ha nem boldogulnál vele, meg tudjuk csinálni neked. ez esetben szólj, és megírjuk a részleteket a hozzászólásodnál megadott mailcímre.

  187. OFF:
    Sziasztok van egy hatalmas problémám tudom hogy nem ide kéne irnom! de van egy 4.2.1.-es jailbreakelt unlockolt 3g-m és cydiabol felraktam a mobilinstalion cracket és utana megfagyott ujrainditottam és most csak almázik állandoan vagy fél órája? mi ilyenkor a teendő? nagyon fontos lenne a segitség mert nincs másik telefonom jelenleg. [email protected] ha tudtok irjatok légyszives! előre is köszönöm!!!

  188. @Csabi777: már számtalan alkalommal leírtuk az évek során, hogy a mobileinstallation crack csak 3.x-re jó. 4.x-re, így 4.2.1-re nem. restore, és még mindig a cydia.hackulo.us source-ról kell feltenned az appsync-et. de tedd fel rögtön az installoust, az felrakja az appsync megfelelő verzióját is.

  189. Nem olvastam a forumot mostanaba azert nem tudtam:S 4.2.1 van rajta unlockolt 06.15.00 baseband tudnal nekem abba dsegiteni hogy mit toltsek lepontosan? és hogyxan nagyon fontos lenne metr nincs mas telom most:S gyári t mobilos de én telenorral hasznaltam!

  190. @Csabi777: akkor tegyél rá egy gyári 4.2.1-et, az elszáll a restore végén 1015-ös hibával, ami után DFU-ba teszed, és lefuttatsz rajta egy greenpois0n-t, ami jailbreakeli, és utána már csak egy T-s kártyával kell aktiválnod.

  191. hu ezeket pontosan honnan tudnam letolteni? azt elfelejtettem emliteni hogy win7 em van nem mac em ha befolyasolja. nagyon megköszönném ha kicsit szajbaragosabban elmagyaraznad! MÉGEGYSZER KÖSZI!!!!

  192. és a gyári nem frissiti a basebandet??? nekem angyonfontos a függetlenités mert telenorral hasznalnam!

  193. @Csabi777: mivel iPad baseband van már most is rajta, azt nem frissíti neked semmi, de ezt javaslom, olvasd el, sok benne az érdekesség: http://szifon.com/2011/01/31/baseband-tenyek-es-tevhitek/

    a restore-hoz egyszerűen nyomj egy restore-t a számítógépre dugott készülékre, az iTunes letölti a firmware-t, és felrakja. a vége felé hibaüzenet, ami normális. ez után a greenpois0n utasításait követed, majd mikor újraindult, belerakod a T-s kártyát, az iTunes aktiválja, majd cydiából ultrasn0w telepítése. ennél szájbarágósabban nem lehet leírni.

    de ha ez túl kínai, meg tudjuk csinálni neked, ez esetben jelezd, és a hozzászólásodnál megadott emailcímre megírjuk a részleteket.

  194. @Jadeye:

    Szeva Jadeye! sikerült megcsinalnom ahogy mondtad kidobta az 1015 ös hibauzenetet . utana beirtam googleba h greenposi0n es az elsö linkröl letöltöttem win re a greenpois0n RC6 ot! ahogy mondtad dfu modba raktam a gép ki is irta de a greenpois0n pedig azt irta h probaljam ujra! mit ronthattam el??? légyszi segits már a végén tartok remelem! köszi

  195. most megint probálkozok ugy csinalom ahogy a leirtak leirjak! de nyomom 2mp kijon az alma utana nyomom mind2 gombot egyszerrre tovabb de kb 5-6 masodpercnel kijon az alma meg a kábel… ha folytatom ugyanez

  196. @Csabi777: rendszergazdaként és xp kompatibilitásban kell futtatni.

  197. win7 van a gepen! és ugy futattam!

  198. egyszeruen amikor kiirja h 10 mp home+sleep akkor 5 nel bejon a kébel meg az alma

  199. 4.0-s hacktivated multitask-os cfw lehetséges?

  200. bb mindegy mert t mobil os és az kell

  201. @geha95: és pontosan mégis mire? de egyébként ha T-mobile-os a készülék, már miért kellene hacktiválni? nem csak hogy felesleges az ilyet hacktiválni, de egyenesen marhaság is, hiszen mindig a gyári aktiválást kell használni, amennyiben lehetőség van rá.

  202. Hello!
    Van esetleg olyan cikk ahol leirják hogy mit érdemes telepiteni a cydiabol 4.2.1. es soft esetén? iphone 3gröl van szo! (sbsettings amugy megy rajta?) meg egy telenoros logofix is kellene valahogy. köszi a segitségeteket!

  203. @Jadeye valóban. kezdő vagyok még a témában,de logikus mostmár átgondolva.
    következő a problémám: mi a teendő akkor, ha bármit csinálok 1013as errort kapok. teljesen mindegy hogy downgradelek, vagy 4.2.1-t[ iphone 3g] teszek dfu-ban vagy simán, 1013. módosítottam a host filet is, ugyanúgy semmi. 5 különböző PC/Laptopon próbáltam meg a restoret 4 különbőző gyári kábellel első hátsó usb porton. se tiny umbrellaval, se iREBel, semmivel sem tudom kirugni recoveryből. teljesen tanácstalan vagyok

  204. @Jadeye: cfw esetén nem aktiválódik ezért volt a kérdésem gy van a hacktivated 4.0. cfwnél bejön a főmenü, majd kiírja hogy restore needed restartol és megjelenik az a fajta recovery képernyő, mikor vészhívást tudok indítani.

    Az iPad basebandel kapcsolatban nem emlékszem hogy tettem volna rá, de meg esküdni se mernék hogy nem. Csak redsnow val jb-ztem, és eddig mindig gyári fwt tettem. sose pipáltam az install ipad bb-t, szóval elvileg nem az van rajta. Van valami módja hogy megtudjam a baseband állapotát recovery ben?

  205. @geha95: olyan nincs, hogy nem aktiválódik. látja egyáltalán a SIM-kártyát, kérte a pinkódot? mit értesz az alatt, hogy nem aktiválódik? ír valamit az iTunes? mivel csináltad a custom fw-t? sn0wbreeze vagy pwnagetool? másik gépen próbáltad már a restore-t?

    a baseband verzióját a vészhívásos képernyő esetén a TinyUmbrellára rádugva megtudhatod.

  206. nem látja a simet. igy nem kapom meg azt a várva várt üzenetet, hogy az iphone aktiválva. cfw-t innen kaptam le,
    148. tomyy1 írta:

    2011 február 20, 18:54
    Iphone 3G 4.2.1
    Aktivált
    Nincs Multitask
    Nincs háttér
    Pwnagetool-al készült.
    http://oriasmail.citromail.hu/dl/?tid=5591b5b15cd215df6c1afc96

  207. @geha95: ha egyáltalán nem látja a simet, az valami hardveres gond. egyrészt lehet, hogy csak koszos a simolvasó, fújkáld ki. ha ez nem oldja meg, akkor ott más lesz a gond, amire sajnos a 1013-mas hiba, és a “restore needed” is utal, mert ebben az esetben elképzelhető, hogy alaplaphiba, és megadta magát a baseband.

  208. :/ köszi.

  209. és ha netalán iPad BB van rajta csináljam azt mint Csabi777 ?

  210. @Jadeye: tiny umbrella hol írja a BB infóját?

    ezeket irja: Device Model: MB490MG/A-INVALID
    isntalled firmvare version: semmi..
    ECID, és serial, de gondolom nem ezek közt lesz?:/

  211. @Jadeye: ráraktam egy 4.2.1 cfwt , így megtudtam nézni f0recastal. NINCS RAJTA BB és BOOT LOADER.. lehetséges?

  212. @geha95: bootloader van rajta, mert az nem módosítható és nem törölhető, és úgy be sem töltene a rendszer egyáltalán. baseband is van rajta, mert az egy chip. de ha elszállt a baseband, akkor ezeket az infókat nem tudja beolvasni. szóval valószínűsíthető, hogy ez a baja, baseband-hiba. de biztosra nem tudom mondani látatlanban.

  213. sziasztok! tudom, hogy off leszek, de nem tudom hová is írhatnám… adott egy 3G 4.2.1 cfw-vel, SAM-al aktiválva, 05.13.04 bb-vel.
    eddig működött mindenféle kártyával, telenor, O2, vodafone, de pár napja csak a vodafone-t fogadja el, a többinél azt írja ki, hogy no sim. volt már reset network, ultrasnow leszedése majd újratelepítése, hard reset, airplain mód ki-be kapcsolása, restore (nem aktivált cfw-vel és aktiválttal is), de semmi. egy vadonatúj t-mobile-os sim kártya van benne, szóval még csak az sem lehet, hogy régi a kártya.
    valakinek van esetleg valami ötlete, hogy még mit lehetne csinálni vele? (ráadásul most nincs belevaló vodafone-os kártyám, így a restore után már az is kétséges, hogy azzal megy 🙁 )
    mégegyszer bocsi az off-ért

  214. sziasztok! Vki tudna segíteni abban, hogy van egy 3G-m 4.1 fw és 05.14.02-es basband és szeretném frissíteni 4.2.1-re. Sima gyári fw-vel kell frissíteni, vagy costum fw kell? függetlenítés nem lényeg. És még annyi h mivel mentsem ki az smseket és kontaktokat h utána vissza is tudjam rakni. Előre is köszönöm!

  215. 3G-m van fw. 4.2.1 (8C148) bb. 05.13.04- en…

    kérdés: felupgradelhetem a gyári 4.2.1-el, hogy fw. 4.2.1 bb. 05.15.04 legyen, és utána Sn0wBreeze 2.2 jb. + Ultrasn0w unlock?

  216. @Fisch: NEM! ha gyári fw-vel frissíted, és a baseband frissül, azt a basebandet az ultrasn0w NEM tudja függetleníteni, így csak az iPad basebandes megoldás marad, amivel bukod a GPS-t!

    KIZÁRÓLAG custom fw-vel frissítsd, máskülönben elvész az aranyat érő 05.13-mas baseband, ami a legfrissebb függetleníthető gyári baseband!

  217. Jadeye: KÖSZI! 😀

  218. Jadeye légy szíves segíteni. Nekem van egy iphone 3g 05.11.07 bb, de custom 4.2.1 feltétele után nincs wifi. hogyan tudom ezt orvosolni, ill. a bb 05.13.04-re lehet valahogy updatelni? Csak 4.1 és 4.2.1 SHSH van.

  219. @marcika: hmm, és ha nem custom fw-t teszel fel, hanem mondjuk gyári 3.1.3-mat, akkor van wifi? na mert ha úgy sincs, akkor az a szokásos wifi-elhalás lesz. (3.1.3-mat SHSH nélkül is fel tudsz tenni a 3G-re)

    a basebandet meg tudod frissíteni a fuzzyband-del 05.13-ra (frissíteni bármi bootloader esetén lehet, de downgradelni csak 5.8-asnál), de ha utána sincs wifi, akkor valószínűsíthetően hardveres lesz a gond, de meg kell nézni, látatlanban nem lehet ezt biztosra mondani.

    de ha nem vagy benne biztos, érdemesebb lenne gyakorlott kollégára bízni. esetleg vidd be a szervízünkbe, ott ezeket végigzongorázzák, és szólnak, ha netán hardveres lenne.

  220. jadeye, nagyon köszi, megpróbálom, majd visszajelzek.

  221. Elhalás lehet a gond, mindent megpróbáltam. Mennyibe kerül a javítás?

  222. @marcika: passz, meg kell nézni. ha biztosan ez a baja, majd mondanak rá árat.

  223. Sziasztok!

    Kezdő iPhonos vagyok.

    Nem tudjátok, hogy ezt miért írja ki az Itunes:

    Only compatible Sim cards from a supported Carrier may be used to activate iPhone. please insert the Sim card that came with your iPhone or visit a supported Carrier’s store to receive a replacement Sim card.

    Egy pár napja kaptam egy használt 3G-s iPhont, Kifüggetlenítettem, ment is simán minden, de tegnap el kezdte ezt kiírni. Szerény angol tudásommal ez azt jelentené, hogy vissza kell rakni az eredeti Sim kártyát bele. Eleinte pedig nem kellett. Lehet a SAM kavarta meg? Feltelepítettem, hogy ne merüljön olyan gyorsan. Gondoltam újra restor-ozom, de már meg nem indul újra, mert a 06.15.00-ás BB ( 4.2.1 (8C148) van rajta. Visszaolvasgattam és azt írjátok costum fw kell rá. Néztem a Dev team oldalát, de ott melyik kell?

    Help please.

  224. @jolti: gyárts magadnak egy custom fw-t, és azt tedd fel.

  225. Azt hogy kell?

  226. Most letöltöttem ezt: iPhone 3G_4.2.1_8C148_Custom_Without_Update_BaseBand_Ce4arab_HassanMarei
    De nem engedi beletenni a redsn0w-ba.
    Hogy kell betallózni az iTune-ba?
    Vagy a linket kell oda rakni, ezt nem vágom.

  227. @jolti: ebben az esetben inkább bízd hozzáértőre, egyszerűbb lenne.

    a hogyanról fent van a cikk. next, next finish típusú dologról nem hiszem, hogy bővebb leírás kellene, tehát olvasd el a cikket.

    a custom fw-t sosem kellett redsn0w-ba tallózni, abba mindig csak a gyárit lehet. de mondom, ha ilyen alapkérdéseid vannak, egyrészt olvass el pár cikket itt az oldalon, másrészt inkább kérj meg valakit, aki megcsinálja. jobban jársz.

  228. Ok csak érzem, már egy lépésre vagyok a céltól.
    Te is ugyanígy voltál.
    A környékben senki nem ért hozzá 100 kilométeres körzetben.

  229. A teló egyébként DFU üzemmódban van. Azt nem tudom, hogy hová, vagy hogyan kell betölteni azt a restore fájlt. Ennyire vagyok.

  230. @jolti: tedd pwned dfu-ba, erre van redsn0w-ban külön opció. aztán windows esetén shift lenyomása mellett kattints a restore gombra iTunes-ban (mac esetén alt-ot kell nyomni), és tallózd be a letöltött custom ipsw-t.

  231. Oksa, köszi, mindjárt megpróbálom.
    Vendégem vagy egy sörre! 🙂

  232. Sikerült!
    Hálám örökké!
    A sör áll! Ha Kisújszálláson jársz keresd Joltit!

  233. Sziasztok S.O.S segitség kellene van egy teljesen gyári sosem jailbreakelt iPhone 3g-m 4.2.1 soft-al bb: 05.15.04 gyári T-mobilos a telo, én Telenorral szeretném használni!! Letöltöttem ezt a GreenPois0n-t de sajnos nem tudom valami miatt dfu ba rakni mi lehet a probléma mit ronthatok el!? Köszönöm a mielöbbi segítséget! Üdv.


Add a Comment