Ultra-recycle – az extrém ultrasn0w – iPhone 4.1 Függetlenítés

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A dev-team kiadta az új ultrasn0w-t. De megvannak a feltételek, és nem a legegyszerűbb a dolog. Lássuk, miről is szól az egész.

FIGYELEM! Az alábbiakat mindenki olvassa el figyelmesen, és értelmezze! Ha nem így teszel, azzal a saját készüléked veszélyezteted! Ha gondot okoz a szöveg értelmezése, inkább NE KEZDJ HOZZÁ! Mindenki a saját felelősségére kísérletezik! Mi nem vállalunk felelősséget azért, ha valaki a figyelmeztetés ellenére belekezd, és netán rosszul sül el a dolog!

Mit támogat?

iPhone 3G/3GS esetén a következő baseband-verziókat:
04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04 és a 06.15.00

iPhone 4 esetén pedig változatlanul csak a következőt:
01.59.00

Ez tehát továbbra sem támogatja egy az egyben a gyári 4.1-re vagy 4.2.1-re frissített, vagy eleve azzal érkezett készülékeket, mert azokban a basebandekben nem találtak egyelőre olyan hibát, ami használható lenne.

Miért épp a 06.15.00?

A dev-team tagjai felfedezték, hogy az iPad 3.2.2-es verziójának basebandje, ami a 06.15.00-ás verziószámot viseli, megadja magát annak az AT+XAPP exploitnak, amit @sherif_hashim (illetve később @Oranav is) megtalált. Ha ehhez hozzáadjuk azt, hogy az iPhone 3G/3GS-ben használt chip megegyezik az iPad baseband-chipjével, kézenfekvő a megoldás. A dev-team tagjai kipróbálták, hogy mit szól a 3G/3GS ahhoz, ha felteszik rá az iPad basebandjét, és teljesen kompatibilisek!

Azt azonban hozzá kell tenni, hogy a 05.14-es (4.1-es firmware), illetve a 05.15-ös (4.2.1-es firmware) basebandek esetén ez a hiba már befoltozásra került, így emiatt nem használható ezeken ez az új verziós ultrasn0w, és ezért szükséges a nagyobb verziószámú, iPades baseband.

A megoldás tehát a következő: tegyük fel az iPhone-ra a 06.15.00-ás számú basebandet, hiszen az függetleníthető! De persze megvannak a maga buktatói.

Nincs visszaút!

Ha felteszed a 06.15.00-ás basebandet, akkor onnantól kezdve a következők fognak vonatkozni rád:

 1. mivel hivatalosan nem lehet 06.15.00-ás baseband a készülékeden, így a garanciát elbukod;
 2. a 06.15.00-ás basebandre való frissítés után egészen addig nem tudsz gyári firmware-t telepíteni, ameddig az Apple nem frissíti a basebandet egyik firmware-ben 06.15.00-ra vagy frissebbre (Ha ugyanis gyári firmware-t teszel fel, akkor az a restore végén hibát fog dobni, hiszen nem fogja tudni a basebandet frissíteni. Abból a recovery loopból viszont nem lehet kiugrasztani a készüléket, mert a firmware által elvárttól eltérő baseband miatt újra visszazuhan recoverybe. Erről bővebben itt: iOS 4.2.1 és a recovery loop);
 3. ezentúl mindig csak custom firmware-re fogsz tudni frissíteni.

Illetve a fentiek egyben egyfajta előnyt is hordoznak:

 1. egészen addig függetleníthető lesz a készüléked, firmware verziótól függetlenül, ameddig az Apple egyszer nem frissíti a basebandet a 06.15.00-nál frissebb verzióra;
 2. vagy ameddig nem zárja ki a 06.15.00-ás basebandet az iOS-ből, bármi hasonló módon, ahogyan a 4.2.1 óta a baseband-verzióhoz köti, hogy bebootol-e a készülék, vagy nem (bár ez utóbbit a custom firmware feltehetőleg úgyis kiküszöböli).

Azzal kapcsolatban nincs még egyértelmű hírünk, hogy a dev-team esetleg kiad-e majd később bármi más unlockot a 05.14-05.15-ös basebandekre is, vagy sem. Mindenesetre ez utóbbi nem tűnik valószínűnek.

Kiknek ajánljuk?

Azok számára ajánljuk csak ezt a fajta függetlenítést, akiknek:

 • eleve nincs garancia a készülékükön, mert mondjuk már lejárt;
 • nincs lehetőségük legális függetlenítésre;
 • 4.1-es vagy 4.2.1-es basebandes készülékkel rendelkeznek, és másképp nem tudnák használni.

Kinek NEM ajánljuk?

Azok számára semmiképp sem ajánljuk, akiknek:

 • hivatalos garanciájuk van még, és nem szeretnék azt elbukni;
 • lehetőségük van legális függetlenítésre;
 • még NEM a gyári 4.1 vagy 4.2.1 van fent, tehát függetleníthető (nekik talán készül majd olyan custom fw, ami segítségével a 4.2.1 nem fog foglalkozni azzal, hogy korábbi a baseband, de erről egyelőre még nincs pontos infó!).

Mi kell hozzá?

Töltsd le a legfrissebb, 4.1.3-as Pwnagetool-t (33MB, csak OSX-re van), illetve szükség lesz az iPad 3.2.2-es firmware-jére is a 06.15.00-ás baseband miatt, ezt az Apple szerveréről tudod letölteni (457MB), így szedd le, amilyen hamar csak tudod, mert lehet, hogy törlik!

Ha nincs Mac-ed, akkor pedig szedd le a frissített redsn0w 0.9.6b5 Windows-os (w98 vagy XP kompatibilitási módban kell futtatni!) vagy OSX-es változatát, ami támogatja ugyan így az iPades basebandre való frissítést.

Hogyan csináljam?

Az eljárás a szokásos, gyártsunk custom firmware-t, összesen annyi a különbség, hogy a Pwnagetool bekéri a korábban már letöltött iPad 3.2.2-es frissítés IPSW-fájlját, hogy kibogarássza belőle a számunkra a 06.15.00-ás basebandet, majd utána erre a custom firmware-re restore-olva frissül a baseband 06.15.00-ra, aztán még Cydiából fel kell tennünk az új ultrasn0w-t, és kész.

Redsn0w esetén annyiban más a dolog, hogy itt az Apple szervereiről szedi jelenleg a baseband-frissítéshez szükséges fájlokat, tehát ez jelenleg a szerverek várható terheltsége miatt lassú lehet (ha az Apple megszünteti a 3.2.2 elérhetőségét, úgy ismét frissülni fog a redsn0w). Ha elindítottad a folyamatot, várd végig, és semmi esetre se húzd le közben, mert azzal könnyen tönkreteheted a készüléket, ha a baseband frissítése közben esetleg lemerülne!

Összefoglalva

Ha jelenleg függetleníthető a készüléked, NE frissítsd gyári 4.1-re vagy 4.2.1-re semmiképp, sem NE használd a fent leírt módszert; hanem várd meg, hogy megjelenjen egy olyan custom, ami lehetővé teszi a jelenlegi, függetleníthető baseband használatát 4.2.1 alatt is!

Ha pedig bármi oknál fogva már most is gyári 4.1 vagy 4.2.1 van a készüléken, és megértetted a fent leírt kockázatokat, és függetlenítés nélkül nem tudod használni a készüléked, akkor hajrá. De ha belekezdesz, akkor már nincs visszaút.

Sem az új Pwnagetool, sem az új redsn0w nem ad untethered jailbreaket az új ibootos 3GS esetén.

Az új módszerrel egyelőre csak az iPhone 3G/3GS függetleníthető, az iPhone 4 értelemszerűen NEM!

Nyomatékosan megkérünk mindenkit, aki idáig elért, hogy olvassa el újra, és értelmezze a teljes cikket, mielőtt nekiállna, hogy biztosan tisztában legyen a lehetőségekkel és az esetleges következményekkel! Ha valaki elsőre nem ért valamit, az olvassa el figyelmesen újra, majd ha akkor sem ért valamit, úgy kérdezzen, és legjobb tudásunk szerint igyekszünk megadni rá a választ. Az OFF-okat ennél a cikknél kérdés nélkül töröljük.

FRISSÍTÉS #1

A szifon sourceban lévő carrier fixek -ahogyan a nevükből is látszik(!)-, 4.1-re vannak. CSAK 4.1 esetén működnek, mert az ahhoz a verzióhoz való CommCenter van bennük. Ha felteszed 4.2.1-re bármelyiket is, akkor összeomlik a rendszer, hiszen nem arra a verzióra valók!

4.2.1 óta összesen a Telenor esetén lehet szükség carrier fixre, de ott is meg tudod adni kézzel a beállításokat, így valójában szükségtelen. T-mobile és Vodafone esetén pedig a készülék alapból tartalmazza a beállításokat, tehát felesleges feltenni a fixet.

Megoldás: állítsd vissza kézzel a korábbi CommCenter-t, amit a telepítő script átnevezett CommCenter.old-ra, és kész.
A CommCenter helye: /System/Library/PrivateFrameworks/CoreTelephony.framework/Support/

Ha már belekezdtél az egészbe, akkor ez a kis hibajavítás már igazán nem okozhat problémát. Ha sehogy nem boldogulnál, restore egy custom 4.2.1-el, és kész.

Frissítés #2

A 3GS és 4.2.1 esetén szükség van egy nemhivatalos 4.2.1-es bundle-re, hogy a Pwnagetool képes legyen nekünk 4.2.1-es custom-öt gyártani. A nemhivatalos bundle-t be kell másolni a többi közé a Pwnagetool package-ébe, Show package contents után megtaláljuk a kérdéses mappát. Ezután már a Pwnagetool legyártja nekünk a custom 4.2.1-et, ami nem frissíti a basebandet – de nem is jailbreakel. Nagyon fontos, hogy NEM szabad bepipálni, hogy aktiválja a készüléket! Így ezek után a redsn0w segítségével tudjuk jailbreakelni. Így megmarad a korábbi, például 05.13-as baseband, ami függetleníthető.

3G esetén pedig annyi a teendő, hogy mikor a Pwnagetool kérdezi, hogy frissítse-e az iPad-esre a basebandet, akkor válasszuk a nemet. Ebben az esetben nem szükséges már redsn0w-zni, mert a 3G esetén a 4.2.1-es custom is jailbreakelt.

Így a fenti két esetben megtartottuk a korábbi, függetleníthető basebandet, és frissítettünk 4.2.1-re is.

Ha nem érted a fentieket, nem javasoljuk, hogy hozzákezdj.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. huh ez elég meredeken hangzik!!!
  át kell hideg fejjel gondolni a hátrányait nem lehet csak ugy nekiesni hogy majd lessz valami!!
  de azért mint alternativa meg van nekünk!
  csak miért azt irták hogy meg van a 4.2.1 függetlenités?
  mert ez nem az!

 2. Hi.
  Adott egy uj bootos 3gs fuggetlenitett 3.1.3as rendszerrel.fel tudom rá tenni a gyári 4.0át majd azt tethered jailbreakelni aztán ezzel függetleníteni?
  SHSH nincs lementve…
  Koszi

 3. Sziasztok!

  Lehetséges, hogy a gyári 4.2.1-et (3G), redsnowal megtörtem, majd ráment az ultrasnow, és simán (gép nélkül) újraindult?
  Cydia működik, tört progik futnak???

 4. Sziasztok!

  Adott egy 3G gyári 4.1 el, erre a függetlenítésre várok hetek óta. A kockázatokat megértettem, annyi lenne a kérdésem, hogy szerintetek a jelenlegi 4.1 et lecseréljem e a 4.2.1 re, vagy hagyjam ezt fent, mert nem szeretnék gubancokat az iTunes os frissítéssel, vagy esetleg bármivel, hogy ne tudjam függetleníteni. Előre is köszi a választ!

  iPAnDur

 5. Sziasztok!

  Nekem is lenne egy kérdésem!

  Van egy régi boot-os 3GS, 4.1-re frissítették. Függetleníteni szeretném ezzel az új módszerrel windows-os környezet alatt!
  Az a része nem tiszta a dolognak, hogy hagyom fent a 4.1-et, az új redsn0w-ba betallózom az iPad 3.2.2-es fw-jét és next-next…
  Aztán ez által marad a telefonon egy 4.1 az új basebanddel, ami az ultrasn0w-val függetleníthető?
  A telefon nem garis, egy ideje 4.1 va rajta és polcdíszként működik…

  Előre is köszönöm a választ!

 6. Üdv jól értem adott egy GS régi iboot jelenleg 4.2.1 mar nem garis. Letoltom a 3GS iOS 4.1 iPad 3.2.2 majd csinálok egy custume fw attól függően tudom e aktiválni iTunes-ál vagy sem? Ezután ezt betallozva restore majd ultrasn0w

 7. Sziasztok!
  Engem az érdekelne, hogy rámehet a 4.1-re ez az ipados fw? Win felhasználó vagyok, szóval nekem elég az ipados fw-t leszedni és feltenni, majd redsnow?
  És ha fentvan,minden megy, akkor MIT kell feltegyek hogy a jb-s appok felmenjenek?
  Köszönöm a valaszokat elore is!

 8. @szorian: Frissitsd iTunesbol 4.2.1-re, nem baj ha frissul a baseband mert kesobb ugyis frissited az iPadera, utanna redsn0w, betallozod neki a 4.2.1 FW-t, az iPados dolgokat leszedi magatol

 9. @gyerelufy:

  Bocsánat itt nem világos! A redsn0w nak az eredeti 4.2.1 FW-t ami az iphone-hoz készült, azt kell betallózni, és utána magától leszedi az iPad es dolgokat? Akkor miért kellett leszedni az ipad es fw-t? Megkeveredtem, légyszi segítsetek! Köszönöm

 10. Vicces hogy a fenti képen egy iPod-on mutatják az ultrasn0w-t:D
  amúgy 3G-n érdemes várni, vagy mehet rá ez a custom firmwear, amiben a 06.15.00-ás baseband van???

 11. iPhone 3G 16GB-om van..ez miamaradt.
  remélem valaki letudja írni ezeket pontosan.
  én egyelőre azt keresem hol kell custom fw-t készíteni, mert csak letöltöttem eddig mindenhonnan.

 12. Részletesen Windows 7 64bit alatt így ment: (4-1 . 4.2.1-hez jó a leírás)
  1 Redsnow 0.9.6b5 letölt
  2 Futtatás XP kompatibilitás módban, és rendszergazdaként (FONTOS, ha nem teszed ramdisknél uploadnál megállhat)
  4 4.2.1.s fw-t (vagy ami van 4.1) betallózod, ezt követően cydia kipipálva és az ipad basebandhoz is rakj pipát!
  4 innentől kezdve kész, ultrasn0w feltelepít és független!

 13. @gyerelufy: helló!
  3GS old boot. 4.1 vanrajta. ezt már JB-eltem greenp0isonnel. ha most a redsn0wt ráteszem akkor csak a baseband fog frissülni? mert ugye már JB van rajt. vagy jobb, ha restore 4.2.1-re aztán redsnow JB és utána ultrasn0w

 14. @gyerelufy: En csináltam mac alatt 2 fele Fw-t 3GS -hez aktivaltak es nem aktivalt ebből valamelyiket kivalasztom es restore ennyi? Csak azt nem értem miert nen engedte a 4.2.1 re megcsinálni a custume fw csak 4.1 re ez nem gond?

 15. @gyerelufy: jaja én is azt nézem.. Haver telója, USA-ból. szegény Ebayről vette és lefrissítette 4.1 re. neki semmi más nem jó csak ez. most a 4.1-et megcsináltam, de asszem először restore 4.2.1-re aztán redsn0w! ez hacktivál is igaz??

 16. üdv
  van egy iphone 3g-m és azt véletlen frissitettem az itunesról és idáig csak porfogónak volt jó, és ha jól értem akkor most már lehetséges a függetlenítése?
  várom a választ, elöre is köszönöm

 17. @fate91:
  így van hasonló nálam is a szitu szeptember óta…. Itt a megoldás de télleg amit irnak olvasd el 2szer ha még úgy sem tiszta minden akkor várj meg részletes videókat stb….

 18. Köszönöm szépen mindenki segítségét. MŰKÖDIK! iPhone 3G 4.1-em volt, fel tettem a custom 4.1.2-t, a legfrissebb redsnow-al feltelepítettem a cydiát és az ipad baseband-et, ezekután ultrasnow a cydiából és kész:)

 19. Vki leírná nekem a saját szavaival hogy hogy kell ezt pontosan csinálni?(bocs hogy ilyen értetlen vagyok de azért egy picit fosok hogy elrontok valamit)nagyon megköszönném ide is elég vagy ha nem akkor az e-mail címem : fate91@citromail.hu
  Előre is köszi!!

 20. légyszi segítsetek! redsnow-val jailbreakoltam a t-s iphone 4emet, akarok restore-olni és 1013as hibakodot dob :S recoveryböl nemtom kiszedni semmilyen módszerrel :S pls help!

 21. Elrontani nem tudod, csak ne csinalj hulyeseget, az egyetlen amivel designos teglava alakithatod az az hogy kihuzod amikor a basebandet “frissiti”. Azt keruld, minden mas mehet. Nyugodtan kovesd az utasitasokat: ha 4.1 firmwared van eloszor frissitsd fel 4.2.1-re ( csinalhatod 4.1-gyel is, de a frisset ajanlom). Letoltod a jelenlegi firmwared ipsw fajljat (ami a telon van), inditsd a redsn0w-t, tallozd be a firmware fajlt amit letoltottel, kovessd az utasitasokat, majd amikor ahhoz az ablakhoz ersz, ahol ki lehet pipalni azt h “install ipad baseband” tegy ugy, masra nincs szukseged. Menj a nextre, innentol a telon folytatja, de ne huzd ki. Ha felment, ujraindul meg parszor, aztan menj a cydiaba, es szedd le az ultrasn0w-t

 22. Akinek telefonra is kell, -mi másért beszélgetünk itt?- annak igenis fontos, hogy egy lefagyás, vagy lemerülés után is tudja használni a telóját pc nélkül.

 23. Tehát csak a tisztánlátás végett: 4.0-s basebanddel rendelkező iPhone 3G-m van, de visszatettem rá a 3.1.3-at, mert az gyorsabb volt. A függetlenítés kell, tehát belemennék ebbe a verzióba. Mit kell tennem? Felteszem a gyári 4.2.1-et, majd adok neki redsn0w-val, és ott lesznek értelemszerű utasítások, hogy mikor mit kell betallóznom, hogy update-elje a basebandet 06.15.00-re?

 24. Sziasztok
  Saját készülékem gyári független 3GS régi Iboot amit 4.1 alatt limera1n JB. Tökéletesen mükszik. 4.2-nek nem látom értelmét, de azért kérdés számomra, hogy azt töri-e a limera1n?
  Valódi kérdésem (remélem nem off), hogy haveromnak az Iphonját kellene JB-jem, illetve függetlenítenem. 3GS nem független, új Ibootos, jelenleg 4.0 van rajta. Nagyon szeretné ha megcsinálnám neki, de nem akarok kacsakövet csinálni a telójából 🙂 ezért inkább megkérdezem, hogy 4.1-re van-e még valamiképpen mód vagy 4.2-re érdemesebb megvárni a frankó JB-et?

 25. Hi
  “Kinek NEM ajánljuk?
  Azok számára semmiképp sem ajánljuk, akiknek:
  -lehetőségük van legális függetlenítésre;”

  Erre tényleg van mód valaki csinált már ilyet, nem tudjátok hogy mennyi most a tarifa erre az akcióra?

  Ha lehet nem dobnám kia pénzt de ahogy nézem a elmúlt időszakot a apple mindig egyre nehezebb feladat elé állítja a dev teamot és már egyszer azt hiszem be is jelentették hogy nem csinálnak semmit.

  na de a tarifa kérdés az érdekes.

  Üdv

 26. roviden: nyisd meg a hosts fajlt jegyzettombbel es torold ki belole a sort ami ezt tartalmazza: gs.apple.com

  A host fajl helye: c-windows-system32-drivers-etc-hosts

 27. Sziasztok!
  Van egy 3G-m sima gyári 4.0-val, de függetlenítve. Agyfaszt kapok a 4.0 lassúságától, de mivel eddig nem lehetett ennél újabbat függetleníteni, még mindig azzal szívok.
  Tudnátok annyit segíteni, hogy most mi a teendőm? iTunes-ból befrissítek a legújabbra, majd ráéeresztem ezt?
  Nem igazán derült ki nekem a cikkből, sorry :/
  Pls help! Előre is köszi!
  (ha esetleg van más mód is, hogy 4.1-et vagy újabbat passzírozzak a telcsire úgy, hogy függetleníthető maradjon, pls osszátok meg velem! :))

 28. Custom logotól be sem kapcsol a telefonom.. 6os baseband van rajta, most hogy restoroljam? errorral eldob az egész.. mert ugye nem is létezik ilyen fw valójában… most dobjam a telefont kukába?

 29. Sziasztok!!Segítséget szeretnék kérni mert nagyon kezdő vagyok még….
  Iphone 3GS 4.2.1 05.15.04 gyári független!
  JB-et szeretnék csak olyat amihez az ujraindításhoz nem kell sz.gép.
  Létezik már hozzá vagy a közeljövőbe lesz csak..?
  Nagyon szépen köszönöm válaszotokat!!

 30. @gyerelufy: feltenném a cfw 4.2.1et itunesal, elkezd tölteni végig megy, error a végén asszem 1013.. és recovery mód, hiába eresztem rá a redsnow-t akkor sem tudja megcsinálni a bb flashnél újraindul és ismét recovery mód van.

 31. Akkor most se a 4.1 se a 4.2.1 nem függetleníthető csak így? Én a 4.0 óta várok hogy legyen egy gyorsabb FW ami független de akkor észerübb az ujjabat customolni mint a 4.1 et.

 32. hali. 3g-m van 4.1es customfw-vel, fuggetlenitheto bb-vel. jol ertelmezem h nekem ezt kene csinalni?
  -uj pwnagetoolal cfw gyartasa 4.2.1el bb update nelkul, ehhez gondolom nem kell ipad fw sem (ugye tud ilyet az uj pt?)
  -dfuba teszem a telot (illetve pwnagetool magatol megcsinalja) es itunesbol shiftrestore a cfw-re

  ez igy mukodni fog, ti is igy csinalnatok?

 33. Nem custom logot tettem hanem Telenor logot és carrier fix-et azóta nem kapcsol be a 3G-m, és nem tudom mit tegyek, rec módba van, mert a fosos 6os baseband van rajta……. így ugye apple nem engedi viszarakni az 5öst…

  MAC-en tudok 4.2.1-es cfw-t csinálni amibe 6os baseband van?

 34. Megcsináltam, működik!

  3GS-em van, RÉGI boot-os, gyári 4.1 volt rajta és T függő

  1. iTunes segítségével normál módon frissítettem 4.2.1-re
  2. redsn0w-ban kiválasztottam a letöltött gyári 4.2.1-es fw-t + install Cydia + update iPad BB
  3. redsn0w végigfutott (az iPad-es BB-t ő tölti le közben a telóra)
  4. Cydiából ultrasn0w 1.2-t felraktam, majd restart
  5. Carrier: Vodafone HU 🙂

 35. Hello, valaki betudna nekem linkelni egy jó custum fw-t?
  mert multkor sikerült egy szart letölteni és azóta csak ipodként tudom használni a telot!!( iphone 3g, 4.1(8B117), 05.14.02, )

 36. Ha van lehetőségem legális függetlenítésre, az azt jelenti, hogy beviszem a T-hez és ők adott pénz ellenében függetlenítik? Ők hogy csinálják?
  Azt a programot nem lehetne megszerezni? Vagy ezt teljesen máshogy megy?

 37. @itanczos: lehet, hogy hülyeséget írok, de nekem úgy tűnt, hogy maga a redsn0w nagyon gyorsan végigfutott, ergo nem frissítette le az egészet újra 4.2.1 customra, “csak” az iPad BB-t töltötte le és azt rakta rá + JB és Cydia. De lehet, hogy nem így volt, viszont az tény, hogy kb. 10 másodperc volt az egész, egyedül a Flashing BB-nél állt 5 percet kb.

 38. @Sir Kassy: @Sir Kassy: Beviszed a telót, gyáriszám, vagy imei alapján elküldik az adatokat az apple-nek aki pár napon belül frissíti az infókat a rendszerükben. Egy itunes update-tel frissíti a telón a cuccokat és kész.
  (Bár a t-ben azt mondták, visszaküldik a kódokat…)

 39. Dominost 20K iert sutik ki T nel, azt megkereztem anno. Igaz a modjarol minden T pontban mast mondanak. Valahol igenyelni kell es majd eccer eglesz, mashol azt mondtak, hogy helybol unlockot megkerik ra, hazamenve itunes syncnel kilovi az apple.

  Vodaphonenal mi a helyzet? Valaki nem tudja? Delutan bemegyek megkerdezni, csak hatha elobb is lesz info 🙂

 40. Sziasztok,

  nekem a redsn0w folyton leáll, a telón már írja, hogy download jailbreaking data, a windows meg írja, hogy A redsn0w.exe hibát észlelt, ezért leáll. A kellemetlenségekért elnézést kérünk 🙁

  Valakinek valami ötlete?

  Üdv,

 41. Jah és azt is furának tartom, hogy 3g 4.1-esem van, majd mikor bettallózom redsn0w-ba a 4.1-et és kipipálom a következő ablakban az ipad basebandet, akkor honnan tudja, hogy az mi? Nem kérdez rá, hogy tallózzam be a már korábban letöltött iPad firmware-t 🙁

 42. az termeszetes, hogy a waiting for reboot uzinel, 5perce all? csak ujrainditott volna mar nem? varok, de mintha nem csinalna semmit… rendszergazdakent es winxp vel inditottam.

 43. Akármi van fent,rádugod a szifont,új redsnow-t inditod,betallózod a 4.2.1-es szoftvert,pipa a cydiára+iopad baseband+battery százalék,elinditod és kész.
  Csak figyelni kell hogy (xp-n legalábbis) rendszergazdaként futtasd,akkor is ha rendszergazda vagy alapból is….

 44. sziasztok! szerintem sokkal fontosabb lenne egy Custom 4.2.1 FW készítőt kiadni mint ezeket a béta sz@r függetlenítéseket. Még mindíg nincs rá program ? Macre se?

 45. @Csabeeweb: Szerintem tedd DFU módba, próbáld meg a restore-t gyári 4.2.1-re. a végén itunes hibát ad a baseband miatt, attól még a szoftwer rajt van. utána redsn0w, ami aktiválja majd a telódat. szerintem mégegyszer a baseband-et ne pipáld ki, mert az már rajta van!!! csak a cydiát válaszd.

 46. Sziasztok!

  Szerintem ha még nem frissítettetek be véletlenül itunes alatt, használjatok Pwnage Tool-t, és amikor felkínálja az iPad basebandet, nyomjatok a NO-ra.

  Meg lehet tartani az 5.13 -as basebandet!!!

  3G-n működik.

 47. @Jadeye:

  Köszi, most már értem, azért nem megy a redsnow, mert 05.14-es a basebandem, viszont nekem nem Mac-em van, eddig sn0wbreezevel csináltam custom firmware-t, ha tehát windowsom van, akkor nem is tudom függetleníteni a telefonom?

  Üdv,

 48. 3gs untethered jailbreak+függetlenítés new iboot 4.1:

  1., Limera1n futtatás
  2., Cydia telepítése
  3., Redsn0w 0.9.65b5 futtatása 4.1 tallózással
  4., Csak a basebandet frissítsd cydia nem kell
  5., Ultrasn0w cydiából
  6., Restart

  Láss csodát nem kell gép az újraindításhoz!

  🙂 Sok sikert hozzá

 49. @DarkEvil: jelenleg nem, 3GS old boot esetén van már egy nemhivatalos bundle, de ahhoz utána még redsn0w-zni kell. 3G-re jelenleg elvileg az van, hogy mikor a pwnagetool felkínálja, hogy feltegye az iPades baseband-et, ott nemet kell nyomni, és akkor megmarad az aktuális. nem teszteltük, de @PetiG87 szerint megy így.

  @meetas: de. windowsra ott van az új redsn0w. leírtuk a cikkben is.

  @jarodfree: mert a GM és beta verziós basebandek sem függetleníthetőek. de a fent felsoroltak meg nem gm vagy beta verziósok, hanem mind kiadott firmware-hez tartozóak.

  @NeXtelGyuszi: valóban. de ki állított olyat, hogy 4.1 esetén tethered lenne? az alatt untethered, ahogy eddig is…

 50. @Jadeye: És ha ezzel az új pwnagetoolal megcsinálom a 4.2.1-es cfw-et, majd az “update to iPad BB” lépést kihagyom (nem pipálom ki), akkor elviekben egy BB update nélküli 4.2.1-et kéne, hogy kapjak. vagy rosszul látom a helyzetet?

 51. szevasztok, Iphone 4-esem 4.2.1 -es hibát dob miközben igyekszem a jailbreak-et futtatni. mi lehet az oka? már ezerszer csináltam korábban és nem találkoztam ilyennel.
  köszi

 52. @Sir Kassy: töb telefont vettem már a T nél gyárilag függetlenül, kifizeted a függetlenítés díját majd ök ebből generálnak egy recvest-et és kb 1 óra múlva vissza is igazolja nekik az Apple megkérheted az ügyfélszolgálatost hogy hívjon fel ha visszaigazolta az apple, utánna restore az itunesal és már független is semmi kód nincs és szoftver sem.

 53. @Jadeye: És mi a feltétele annak, hogy a cfw felmenjen az iPhone 3G-re? Az tudom, hogy egy már előre jailbreakelt iOS-nek kell, hogy rajta legyen, na de melyik? Egy jailbreakelt (redsn0w) 4.0 elvileg megfelelne? Csak, mert jelenleg – mint fentebb írtam – 3.1.3 van rajta (jailbreakme.com), de már előtte volt 4.0, így a 4.0 BB-jével.
  És aztán? saurik szervere host-ba, majd DFU és restore?

 54. @DarkEvil: mi? ilyen sosem kellett 3G-hez, csak 3GS esetén, még 4.0 alatt, de azt már rég megoldotta a devteam. 3G-nél sosem kellett ilyen.

  a legál függetlenítéshez kell a számla, és az eredeti tulajjal kell bemenni, elvégre az ő nevén van. ha nincs díjhátralék, csak akkor csinálják meg.

 55. @Jadeye:
  bocs rosszul írtam!
  4.2.1-est szeretném jailbreak-elni:
  waiting for reboot közben felugrik egy ablak: “redsn0w. exe működése leállt”, alatta: “a program helyes működése hiba miatt megszakadt”

 56. @Jadeye: 4.1 jailbreakelve. 3GS old bootroom. erre fel tudom tenni redsnow-val csak a basebandet?? vagy inkább restore 4.2.1-re, utána redsnov és cydia+baseband. USA telefon nincs at&t kártya. Aktivál(hacktivál) a redsn0w ha jól tudom..

 57. nekem sikerült megcsinálnom, és (egyelőre) működik minden, úgy, ahogy meg volt/van irva:

  3G, 4.1, 05.14.02 -> 06.15

  először a redsn0w-t csak simán inditottam (win7-en), be is fagyott “disk update”-nél, de szerencsére itt még szerintem csak előkésziti a dolgokat a telefonra, szóval egy xp kompatibilis, rendszergazdás újrainditás után ment minden rendesen:

  – redsn0w inditása: 4.1-es fw tallozása
  – iPad BB telepitése + háttérkép bepipálva
  – normálisan inditva a programot gyorsan végig szaladt a folyamatjelző csík
  – na, ez után kezd el telepítgetni a telefon, itt már gyakorlatilag le is lehetne húzni a gépről, de én nem nyúltam hozzá, hagy csinálja csak. külön zárójelben fel is hivja a figyelmet, mikor a baseband-et frissiti (don’t interrupt!)
  – ha ez is meg van, akkor már csak fel kell rakni az ultrasn0w-t aztán egy retboot és kész is.

  minden megmaradt amúgy a készüléken a telepitett alkalmazások közül és minden beállitás ugyanúgy a helyén van.

 58. Nekem is Custom ipsw kéne az új 6os basebanddal 3G-re
  Akinek van MAC-je az legyen oly kedves csinálja meg nekem!! Szerintem előbb utóbb sok embernek szüksége lesz rá.

 59. Azért én szeretném megjegyezni, hogy ez az egész elég gáz!
  Elolvastam a hozzászólásokat és szerintem nem mindenki vette komolyan, hogy a cikket tudni kell értelmezni! Lesz egy rakás elszúrt szifon…

  A nagyobb gáz az, hogy kiadnak valamit nagy dérrel durral beharangozva, hogy ez aztán mindent tud, még le is érettségizik helyetted, aztán kiderül hogy jó nagy kókányolás, és van 1 rakás ez meg az, ha felakarod tenni a szifonra!

  Miért nem lehet elismerni, hogy skacok egyre nehezebb a jb és unlock megoldása ezért várjatok még hátha lesz egy1 click megoldás is (vagy nem)!

  Mondom mindezt úgy, hogy közben én is szenvedek a 4.0.1 es csiga os-al!
  4.1 en töröm a fejem, de nem akarom elrontani a telóm!
  3GS régi boot os 4.0.1 , valaki belinkeli erre a legjöbb legegyszrübb lehetöséget 4.1 re, kell jb és unlock is!

 60. a fenti cikket többször átolvastam, de egy kicsit összekavarodtam a sok hozzászólásban, így kérlek, hogy a saját konkrét esetemre válaszoljatok, mielőtt neki kezdenék a függetlenítéshez:

  Jelenlegi helyzet: 3GS, 4.1 gyári, 05.14.02 baseband, T-Mobilos, Windows-os környezet
  Szeretném függetleníteni (Telenor), a 4.2.1 nem lenne fontos, maradhat (ha lehet) a 4.1., ami inkább fontos az untethered jailbreak.

  Szóval, ha jól értem a RedSn0w-val tudok csinálni egy custom firmware-t a 4.1-ből az iPad 3.2.2 (06.15.00) firmware-ével, ami aztán az UltraSn0w-val függetleníthető?

  Ha nem jól értem, akkor jelenleg van megoldás a függetlenítésre untethered jb mellett?

 61. Hi All! Végig olvastam az összes 157. hozzászólást,de nem merek belefogni a dolgokba,mert nem az enyém a telefon.

  Van nálam egy amerikából vásárolt 3GS 16gigás gyárilag at&t kártyás 4.1-es 05.14.02 Basebandos telefon. Tudok valamit kezdeni vele vagy még várnom kell a megoldásra. Bocsi az offért,de kb. már 2hónapja porosodik itt nálam a teló és várom a megoldást mint kisgyerek a karácsonyt….

 62. @Jadeye: no, akkor talán értem: csinálnék én pwnagetoollal, de csak windows-om van. Ilyenkor mi a teendő? Állítsak meg valakit az utcán, akinek egy Mac van a hóna alatt? 🙂

 63. bocs, még nem használtam…azt hittem a redsn0w ugyan az mint pwnagetool csak Windowra…

  de a többi részét jól értettem? kell egy custome firmware 4.1 csinálni az iPad 3.2.2-vel?

 64. No akkor hadd tisztázzak valamit:

  Alapeset: 3G, 4.0, függetlenített.
  Redsnow-al csinálok egy custom 4.2.1-et, NEM kérem az iPad basebandet, akkor most továbbra is függetleníthető marad a cucli?
  PetiG87, ez így lesz?
  Ha valahol hibázdik az elméletem, akkor:
  Redsnow-al csinálok egy custom 4.2.1-et, kérem az iPad basebandet, felrakom cydiabol az ultrasnow-t, és menni fog telenor-kártyával?
  Megismétlem: 3G, 4.0-val, függetlenítve.
  Előre is kösz 🙂

 65. Sziasztok!
  Kérdés. iPhone 3g 4.1-el és 05.12.01-es baseband. Ha jól veszem ki ez az iPades baseband update móka csak a 05.14-05.15 basebandekre vonatkozik. Tehát az enyémmel elméletielg csak updatelem 4.2.1-re megtartva a régi basebandet majd ultrasn0w és kész a jailbreak+unlock?

 66. nem értem, miért van ekkora szükség custom fw konkrét kreálására, amihez ugye pwngtool kell, amihez meg mac.
  igazából jelenleg 2 dologra van szükség, ha win-en dolgozunk: legújabb redsn0w, aktuális (jelenleg használatban lévő) fw ipsw-je – vagy esetleg a legújabb (4.2.1) fw ipsw-je, állítólag így is működik, bár ezt én még nem próbáltam.

  redsn0w-t elindít rendszergazdaként és win xp kompatibilis módban(nagyon fontos!!), ipsw-t kitallóz, ipad bb frissités-e kipipál és már csak hátra kell dőlni..

 67. Ahogy látom, elég nagy a homály ezzel az egésszel. Két eset valószínű szvsz:

  1. részletesebb (akár screenshotokkal megtámogatott) folyamatleírásra lenne szükség, gondolva az összes variációra
  2. az ide posztolók 80%-a láma, s nem tud olvasni

  Nem tudom.

 68. iPAnDur írta:
  Sziasztok!

  Adott egy 3G gyári 4.1 el, erre a függetlenítésre várok hetek óta. A kockázatokat megértettem, annyi lenne a kérdésem, hogy szerintetek a jelenlegi 4.1 et lecseréljem e a 4.2.1 re, vagy hagyjam ezt fent, mert nem szeretnék gubancokat az iTunes os frissítéssel, vagy esetleg bármivel, hogy ne tudjam függetleníteni. Előre is köszi a választ!

  iPAnDur

  Tedd fel nyugodtan a 4.2.1-et kicsit gyorsabb mint a 4.1 akkor meg miért ne 🙂

 69. @tibor73: Nekem gyári 4.2.1-SW van, a legújabb BB-el, most sokkal gyorsabb lett a telefon. Összemérve egy 3.1.3-assal a sebesség, lehet, hogy kicsit jobb is! Ezért érdekel a T-s függetlenítés 😀

 70. @Csabeeweb: niiiice! bocs, remélem előbb-utóbb sikerül!
  No, itt a pont, mikor itthagyom e témát, annál ugyanis fontosabb a függő telóm működőképessége, mint hogy egy ilyen kétes kimenetelű fusival díszes nehezék váljék belőle…

  peace

 71. Jó páran kérdezték hogy hacktivál-e. Válaszom igen, legalábbis a 3G-met hacktiválta. Angol Voda függőből így lett hun Telenor 🙂
  Köszi szifon a leírást és figyelmeztetést!

 72. @slomoguy: 21. hózzászólás belinkelve. ott képek is vannak. havalaki annyira láma forduljon olyanhoz aki megcsinálja neki. Haverok 90% hozzám hozza őket, ingyen bérmentve segítek nekik.

 73. jadeye: ezért kérdeztem. Azonban ha léteznek ezek a firmware-ek, akkor az ipad baseband-hez hasonlóan azokat is rá lehetne nyomatni. Vagy csak magasabb baseband verziót fogad el az iOS?

 74. @Csabeeweb: és ha esetleg megpróbálnád újra az egészet onnan, hogy redsn0w-t elindítod (ugye, ahogy kell), aztán tallózás (4.2.1) stb. és a cydia mellé csak az ipad bb-t pipálod be?

  az első esetnél a cydia be volt pipálva? írtad, hogy felraktál vmi telenor fix-et. én, mikor csináltam, a cydia-t is bepipáltam és mintha “leresetelte” volna azt is, pl volt egy jópár update-a, amit megcsinált az első indítás után, meg ugye az ultrasn0w-t is újra kellett rakni.

 75. @jarodfree: (engedtessék meg nekem most egy kis: jajj…) a baseband mindig csak magasabb verziót fogad el. emiatt nem megy a downgrade. az iOS meg 4.2.1 óta csak azt fogadja el alapesetben, ami hivatalosan hozzá tartozik (custom fw ezt megoldja).

 76. Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, összegezné nekem valaki a jailbrake lehetőségét? Adott egy öreg 3g t-mobile-os, függős 4.1el és szeretnék frissíteni 4.2.1.-re. Normál jbet szeretnék, függetlenítés nélkül. A teló több, mint 2 éves rég nincs garija. Csak legyen tetherd -ugye asszem ez az, amikor simán újra lehet indítani a telót?!-
  Köszönöm előre is, csak elvesztem az infók halmazában! 😀
  Jah és még egy kérdés a 4.1 valamiért nem kezeli a dockomat rendesen. Pl a dvd lejátszóm idockos és bár tölti a telót, de a könyvtárakat már nem látja, így zenét sem tudok hallgatni, illetve szintén dockolós fm transmitterem sem működik, ami a 3.1.3.-al tökéletesen futott!
  Még egyszer előre is köszönöm a segítséget!

 77. Jadeye: már megint hülyének lettem nézve, de már kezdem megszokni 🙂
  Ha 4.1 van fent, akkor miért ne lehetne a custom firmware: 4.2.1 iOS és mondjuk 05.13.04-as BB?

 78. @totopad: untethered az, amire gondolsz, a tethered épp az, hogy gépre kell dugni. 3G esetén nem kell gépre dugni 4.2.1 jailbreak után sem. nyugodtan frissítheted a gyári 4.2.1-re, majd redsn0w megcsinálja. CSAK a cydia legyen bepipálva, semmi más! hogy a dokkolóval ezután fog-e menni, azt passz.

 79. Hát erre várok majd 4 hete amióta vettem egy T függő 3g-t

  Aztán most, hogy kijött rájöttem, hogy jobban járok ha 10e ért (ex előfizetős) a T függetleníti egy életre.

 80. @totopad: Szerény tudásom szerint ha nem cél a függetlenítés akkor minden további nélkül tudod a 3G-t 4.2.1-el jb-ni. Nekem is 3G-m van és a 4.x fw-k közül ez fut a legjobban.

  A dokkos problémához nem értek, de a dvd-hez biztos találsz fw-frissítést, vagy legalábbis nézz körül.

 81. @jarodfree: bocs, nem szándékom senkit hülyének nézni, csak millió a kérdés minden felől… :/

  igen, lehet 4.2.1-re úgy frissíteni, hogy megmarad a 05.13-as, függetleníthető BB, ez 3G esetén jelenleg is egyszerű: amikor kérdezi a pwnagetool, hogy felrakja-e az iPad baseband-et, arra kell nyomni, hogy NE.

  3GS esetén megint csak régi iboot alatt van untethered jailbreak, új boot alatt ez is tethered, és egy külön bundle kell hozzá, illetve a devteam azt írta, hogy utána még a tényleges jailbreakhez redns0w is kell a végén, így elég kavarós a dolog:
  “Update #3: For those Mac users with an old-bootrom 3GS who really know what they’re doing, here’s a minimal 3GS 4.2.1 bundle that will get you to 4.2.1 without updating your baseband. Be sure to uncheck “Activate the iPhone” using Expert mode. To actually jailbreak after you’ve restored with the help of that bundle, please use redsn0w. If you don’t know how to drop a bundle into PwnageTool.app, please hold off on 4.2.1 until it’s untethered for everyone.”

  remélem, így érthetőbb.

 82. ON:3G(S)
  4.1 5.14.02felett bb frissítés kell.Nem kell IOS frissités.
  4.21 5.15.04 kell bb frissítés.Nem kell ios frissités.
  4.0.2ig levo telefonokon nem kell BB frissités.Max costum IOS 4.1 vagy 4.1.2 attol fugg old/new bootrom os.
  Iphone 4
  4.0.2 01.59.00 nel nem kell bb frissités.IOS frissítés costum.
  e fölött függetlenítés egyenlőre nincs!

 83. @boss1337: nem én nézem a központi emailt. admin fog neked írni, amint lesz ideje, de most mindenki az új függetlenítéssel bombáz minket. türelmedet kérjük.

  @szili01: de hát le van írva a cikkben… be kell pipálni, hogy install iPad baseband, és megcsinálja… betallózni meg azt kell, ami a készüléken van, esetedben a 4.1-et.

  @totopad: 190-es hsz, leírtam. 😉

  @peetboy84: legalább olvasd már el a cikket… le van írva.

 84. @totopad: Persze megy simán először ne felejsd el frissíteni az itunes-t, aztán mehet is a frissítés. A redsnow-t meg windows alatt rendszergazdaként és xp vagy win98 kompat. módban futtasd, feltéve hogy új windowst használsz…

 85. miért nem olvassátok el rendesen, hogy baseband-et csak annak kell frissitenie ipad-osra akinek 05.14 vagy 05.15 mert azt nem lehet unlock-olni. erre kell a custom fw amit a pw csinál meg. costum-ot meg csak iphone 4.1 fw vel csinált majd megtalálta a letöltött ipad 3.2.2 ipsw és utánna ezt tallozob be shift restore-ral. a többieknek a legujjabb redsn0w megoldja mivel régi a BB.

 86. @sokan a 21-es hozzászólásban van a link, nekem úgy működött minden.
  Nekem az egész kb. 25 percig tartott, a teló 3gs old bootrom at&t
  (már vagy egy hónapja ipod módban volt, mert a 4.1-es frissítésnél update-lte a BB-t 05.14.02-re, gondolom nem én voltam az egyetlen láma)

  Leírom, hátha segít.

  Tehát:
  • a redsn0w nem csinál cfw-t alapból „csak” JB-kel
  • ez az egész varázslat a függetlenítés miatt van, tehát
  • csak akkor érdemes redsn0w-val varázsolni, ha különben nem tudsz függetleníteni
  o (pl. 05.14.02-n vagy, ami nem függetleníthető)
  • a 3g és 3gs old bootrom-ot fullban támogat
  o (az, hogy régi vagy új bootromos a teló, annak az eldöntése nagyon jól le van írva a redsn0w-ban)
  • az iphone 4-esek és a 3gs új bootromosok még úgy jártak, oda nincs tökéletes megoldás.

  Praktikusan — windows XP-re:

  0. (Legalább a cikket olvasd el lsz.)
  1. Letöltöd a redsn0w-t (b5-ös verzió), update-led az itunes-t.
  2. Az egész úgy indul, hogy valamilyen gyári FW-t kell feltenni a gépre (4.1-es vagy 4.2.1-et) (ez egyszerű, letöltöd és shift+restore), jobb, ha letöltöd, mert a redsn0w kérni fogja.
  o Ha felment, akkor már nincs visszaút, mert update-lte a BB-t egy olyan állapotra, ami nem függetleníthető! Innen csak előre!
  3. Most kell a redsn0w, ami nem csinál custom fw-t hanem patcheli a telefont.
  o Wizard rendszerű, előre és vissza is tudsz benne lépkedni, a kritikusabb akciók előtt 12-szer visszakérdez, minimális angoltudással minden érthető.
  4. Az indítás után betallózod azt az ipsw-t, amit felraktál, majd
  5. Ha függetleníteni szeretnél, akkor a checkboxok közül az elsőt és a harmadikat bepipálod :-),
  6. Kiválasztod, hogy új, vagy régi ibootos a teló,
  7. dfü-be teszed (segít) és kivárod a végét. Nem kell hozzá ipad-es IPSW-t letölteni, ezt megteszi ő.
  o (Nem a komplett 437 MB-os IPSW-t, hanem csak a BB-t tölti le, tehát nem kell 3 napi hideg élelem.)
  8. Ekkor van egy JB-kelt telód, aminek olyan BB-je van, ami az ultrasn0w-val függetleníthető
  9. ehhez a Cydiát elindítod (frissítesz és újrabootolsz néhányat), megkeresed az ultrasn0wt (v1.2 kell legyen), installálod és van egy TELEFONOD.

 87. @szorian: izé…. ez nem így van. custom fw azoknak kell majd, akiknek már 06.15.00-s a baseband a készülékükön, és bármi oknál fogva restore-t kell nyomni, hiszen 4.2.1 óta, pláne az új baseband miatt nem fog menni másképp a restore, mert utána nem tölt be a rendszer sehogy (ezt írtam le a 4.2.1 és a recovery loop-os cikkben).

  illetve azért ragaszkodnak páran a pwnagetoolhoz, mert azok tudnak így frissíteni 4.2.1-re, akiknek jelenleg is 05.13, vagy korábbi a baseband a készülékükben, ami ugye jelenleg is függetleníthető. így nekik nem vész el az esetleg még meglévő garancia sem.

 88. 3GS gyári 4.1 newboot, minden képpen függetleníteni kell!
  Ha rárakom a JB-t az új BB-t és az ultrasn0wt akkor mindenképpen
  tethered lesz? Még akkor is, ha 4.1 van rajta?

 89. @Jadeye:

  Sikerült feltenni a rendszert, a Cydia fent vigyorog,de nem függetlenített az A & At kártyág még mindig keresi,ha a vodás kártyámat berakom azt se érzékeli.:(
  Most,hogy a Cydia fent,de nem tudom használni valahogy tudom függetleníteni a telót?

 90. Csabeehoz hasonlóan jártam: restore loop, pedig 3G-n vagyok.
  Frissítés 4.2.1-re ok, redsn0w 6.15 ok, ultrasnow ok, 3G független.
  EDDIG OK.
  Azonban a szifon sourceból volt eszem felpakolni a Vodafone bundle-t, a 4.1-hez, azóta tégla. SEMMI nem működik, pedig asszem mindent végigpróbáltam (win7).
  Az egészben a legszebb, hogy T-s cserefon, nagyot néznek majd a szervízben, ha én teszem majd a hülyét, ők meg majd restore-olni akarják :))

 91. @szili01: az ultrasn0w-t kéne feltenni cydiából, és kész.

  @Baluka71: olyan nincs, hogy tethered unlock. az unlock a baseband verzió függvénye.

  @P.G.: természetesen 4.2.1, mert csak abban van magyar vodafone carrier bundle, másképp ugyanis nem is mennének a beállítások vodán.

 92. 3G, most csináltam végig a pwnage-custom-4.2.1-restore procedúrát.
  Ultrasnow megvolt, voda kártya elfogadva, majd
  az itunes felajánlja hogy frissítsem a carrier-t. Engedhetem neki?

 93. Sziasztok!
  3G-m van.
  A baseband 05.13.04-es.
  És ATnT függő volt.
  Most 4.0.1 va rajta függetlenítve.
  De nagyon lassú.
  Leírná nekem valaki hogyan csináljam mert ez magas.
  Köszike

 94. @Jadeye: de a hogy csináljamba nem erről irsz hanem hogy pw-vel kell megcsinálni a cfw-t amit majd felteszel hogy benne legyen az ipad BB-je. egyébként pedig a PW 3GS esetén csak a 4.1-et fogadja el a 4.2.1 re azt mondja hibás FW.
  Ezek alapján nem értem akkor minek kellene a pw ha a redsn0w megcsiál mindent mindegy hogy jelenleg milzen IOS van fent hiszen felteszed a legfrissebbet a BB mindenképpen frissül. az meg hogy utánna csak PW vel CFW tud feltenni más kérdés de én igy értelmeztem.

 95. Sziasztok! Addig bénáztam az egy éve fiókban heverő vadi új, új boot-os 3GS-emmel, hogy összehoztam egy 4.1, untethered! független cuccot :)))). Redsn0w után nem bootolt a 4.2 (szerintem csak azért mert elfelejtettem, hogy tethered). Közben a modem firmware-t sikeresen feltoltam 06.15.00 -ra (iPad firmware) ezért downgrade-eltem 4.1-re saurik signature-val (host file átítás), ami 1015 error dobott, de ennek ellenére mégis tudtam Limera1n-an jailbreakelni, majd az ultrasn0w 1.2 függetlenített. S most láss csodát untethered és független a cucc. Lehet, hogy csak a spanyol viaszt találtam fel, de azért gondoltam megosztom veletek :))))

 96. Én egyetlen dolgot nem értek jelenleg: írtátok tegnap, hogy a 4.1.2 nem bootol be, ha más baseband-verzió van fent, mint amit ő maga beállítana – ez viszont azt jelenti, hogy ezzel a 06.15.00-assal sem menne elvileg, márpedig sokan írjátok, hogy működik. Akkor most mit is kell tennem, hogy ne ragadjon örökké recovery-ben a telefonom? 🙂
  3G t-függő 4.0-val adott, feltaszajtok rá egy friss 4.1.2-t, amivel ugye nem fog hálózatot találni, mert telenor-kártya van benne. Ezek után ráeresztem a redsnow-t, bepipálom, hogy rakja fel az ipad bb-t, majd cydiabol ultrasnow, és készen is vagyok?
  Olvastam, hogy volt, aki kihagyta az ipad bb felrakását, ebben az esetben nem egy “törhetetlen” bb kerül fel, amit az ultrasnow nem tud megfektetni?
  Három éve vidáman töröm-függetlenítem a telefonokat, de most úgy érzem magam, mint egy nyomorult idióta. 😀

 97. Sziasztok!

  Szerintem én most csináltam a telefonomból papírnehezéket.
  Adott 3g 4.1 es gyári fw-vel.
  Ráraktam a 4.1 a 06.15.00 BB-vel, Pwnage tools-al.
  Függetlenítettem ultrasn0w al, ahogy leírták a leírásban, de ezekután se ismerte fel a simet.
  Ekkor tettem meg azt a lépést, amit nem kellett volna, hogy megpróbáltam visszatenni a régebbi FW, akkor hibával kilépett, azóta abban a hibában van, hogy recovery mode, de semmit sem enged rátenni.
  Se gyári, se custom fw-t.
  Valami ötlet esetleg?

 98. két frissítést tettünk hozzá a cikkhez, mert több olyan komment is született, hogy valaki feltette a 4.1-hez való carrier fixet 4.2.1-re, és megadta magát a telefon. a 4.1-es carrier fix, ahogyan a neve is mondja, 4.1-re van. fentebb (frissítés #1) megtalálhatjátok, hogy mi a teendő, ha mégis feltettétek bármi oknál fogva…

  a másik frissítés a 3GS és a custom 4.2.1 viszonyáról szólna. leginkább azoknak lehet hasznos, akiknek jelenleg is függetleníthető baseband van a készüléken (05.13 vagy korábbi), és frissítenének a baseband megtartásával a 4.2.1-re.

 99. @Jadeye: Megoldás: állítsd vissza kézzel a korábbi CommCenter-t, amit a telepítő script átnevezett CommCenter.old-ra, és kész.
  A CommCenter helye: /System/Library/PrivateFrameworks/CoreTelephony.framework/Support/

  Ha már belekezdtél az egészbe, akkor ez a kis hibajavítás már igazán nem okozhat problémát. Ha sehogy nem boldogulnál, restore egy custom 4.2.1-el, és kész.

  tpot így recovery-ben nem látja a készüléket, illetve nem jön ki recoveriből a 4.2.1-el sem, hiába raktam bele még az ipad basebandot is a cfw-be..

 100. felfogtam a cikkben leirtakat, hala istennek engem nem erint ez a BB mizeria, de hadd kerdezzek valamit: hogyha 4.1.2-n vagyok es 05.15.04-es BB-vel, akkor lehetseges 06.15.00-as BBre upgradeles nelkul unlockolnom?

 101. @Jadeye: Értem, köszi. Akkor tehát frissíthetem itunes-ról a 4.2.1.-re, és megtörhetem utána az új redsnow-al (+ultrasnow), van esély rá, hogy nem lesz para? 🙂
  Előre is köszi a fáradhatatlan és türelmes válaszolgatásért, hősi érdemrendre kéne téged felterjeszteni 😀

 102. @Jadeye: a 2. lehetőséget próbáltam, az elsőt meg nem tudom hogy “lőjem ki recovery”-ből.
  Az istenért sem akar történni valami.
  Már próbáltam gyári fw-vel, custom fw-vel, mind 4.1 és 4.2.1 esetén, de semmi.
  Tanácstalan vagyok..

 103. @bukko: 4.1.2 nincs, de gondolom, csak elírás. az említett 05.15-ös baseband nem függetleníthető. tehát nem lehet. mindenképp frissítened kell 06.15-re, ha függetleníteni is akarsz.

  @krunpli: ha 4.0 van rajta, annak pont még függetleníthető a basebandje, amit mindenképp meg kellene tartani. ehhez használj custom fw-t, amiben nemet válaszolsz, mikor a pwnagetool kérdezi, hogy bele tegye-e az iPad basebandjét, így megmarad a 05.13-as verzió, ami függetleníthető.

 104. sziasztok iphone 4 4.1 em van fel akarom rakni a 4.2.1 et amcsiban vettem szifonom de elveszett az at t kártyám ha ferakom akkor tudom aktiválinu phone book sim carddal? és ha igen van rá vmi jailbreak?

 105. Tuti unjátok már, de szeretném letisztázni mire nekikezdek.
  Van egy régi iboot-os 3gs, ami be lett frissítve a 4.1-re. Így ugrott a függetlenítés, de akkoriban a jb miatt visszatettem neki a 4.0-t és a mai napig így van, hogy 4.1 bb és 4.0 ios van fent. Tehát hogyan függetleníthetném akkor? Melyik fw-t tallózzam be a redsn0wba(csak windows van kéznél)? A 4.0-t próbáltam mert az van fent jelenleg is, de azt nem fogadta el. Végül is csak ennyi a kérdésem, hogy melyik fw-t tallózzam be?

 106. @Jadeye: Vágási, akkor csak tisztázásképp, hogy tuti ne kúrjam el: leszedem a 4.1.2-t, és még mielőtt felraknám a telefonra, ráeresztem a pwnagetoolt, készítek custom fw-t (ami gondolom ezáltal kiszedi belőle a bb-frissítést), majd pedig simán shift-restore, majd utána cydiából ultrasnow.
  Amennyiben így van, jövök egy sörrel.

 107. @hepike: frissíted gyári 4.2.1-re, majd a redsn0wban bepipálod az iPad basebandet, megvárod, míg végigmegy, majd ultrasn0w.

  @krunpli: igen, csak mikor a pwnagetool kérdezi, hogy akarod-e az iPad basebandet, akkor ne akard, és akkor úgy jó lesz.

 108. MEGOLDÁS!
  iphone recovery módban van 4.2.1 volt rajta, tegyél fel rá egy 4.0CFW-t ez után szintén itunes 1015ös hiba üzit kiír, és recovery-ben marad a telefon, de a tinyumbrellával kitudod lőni a rec módból és utána bekapcsol.

 109. @Jadeye:

  de nem függetleníteni szeretnék , hanem van egy vadonat új Iphon 4 em (amin 4.2 van) és azt szeretném jailbreakelni
  ebben tudna valaki segíteni, vagy egy linket adni ahol le van írva hogy hogyan kell, esetleg tapasztalatok….
  kérlek segítsetek , nagyon fontos lenne…!

 110. Próbáltam én is kilőni recovery mode-ból tiny umbrella-val, de semmi, csak visszamegy ugyanúgy.
  Viszont a 4.2.1 custom fw a preparing…résznél már kilép hibával itunesban.

 111. @NeXtelGyuszi:

  Mivel nagyon kusza már a történet, és nem kaptam egyértelmű választ a korábbi kérdéseimre, így neki estem a 126. komment szerint, és teljes siker!! Eredmény egy függetlenített 3GS 4.1 untethered jb-vel!

  Köszi NeXtelGyuszi!!

  Iphone 3GS, 4.1, korábban 05.14.02 baseband, T-Mobile-ról Telenorra függetlenítve és untethered jailbreak!

 112. @Csabeeweb: Ja és a legszebb hogy miután felraktam a 4.2.1 a 06.15.00 BB-vel, akkor még a telefonban is láttam hogy ez van fennt, most meg Tinyumbrella azt írta ki hogy 05.14.02 BB van rajta, 4.1 fw vel.

 113. Csinálnám a redsn0wt…
  XP alatt.
  Telefonra kiírva: Downoading Jailbreak data…
  Windowsana kiírva a redsn0w.exe hibát észlet ezért leállt…
  Kb. 2 vonás haladt előre, amikor lerohadt, talán az új basebandot rárakta előtte.
  Most mit csinájak?

 114. bocs h ide írok ,de gyári független iphone 4 em van (telenor), a facetime eddig működött most meg nem akarja aktiválni ! restor után sem jó ! vki vmit ??

 115. Sziasztok.Összezavart a sok bejegyzés.Valaki segitsen.:D
  3g-m van 4.0 os jailbreakelve függetlenitve.BB:05.13.04
  Szükséges nekem az ipad-es bb is kipipálni vagy csak lefrissitek itunesban utánna redsnow és ultrasnow?

 116. Azért annyit megjegyeznék, hogy akinek 3g vagy 3gs-e van és Tmobile függő, és lejárt a hűségnyilatkozata, az inkább menjen be egy Tpontba és szánjon rá 10 vagy 20 ezret a hivatalos függetlenítésre!

  Többet nem lesz vele macera!

  Jobban jártok!

 117. hát nem tudom én egy barátomnak csinálnék custom fw-t de nem fogadja el a 4.2.1 es verziót pedig most letőltöttem megint csak 4.1-et hajlandó beolvasni más is tapasztalt ilyet aki MAC-en probálná megcsinálni a CFW?

 118. 3G telefon,4.1es sw van rajta es jailbreakelt (elozo tulaj altal).
  T-fuggo a cucc,unlockolni kellene.

  A technikai resze valszeg menni fog,az sem problema,ha 1-2 honapig nem lehet ra gyari szoftvert rakni,hiszen nincs T-s kartya a kozelben.

  Egy dolog van,amitol kicsit tartok,ami miatt nem mertem belekezdeni :

  Arra van esely,hogy az Apple megvaltoztatja a baseband szamozasi politkajat,vagy mas olyan egyeb mod,amivel veglegesen lehetlenne valik a gyari szoftver feltoltese a 6.x-re frissitett telokon?

  Azert lenne ez fontos,mert par honap,ev mulva,ha szeretnem lecserelni a telot,nem igazan tudnam ugy eladni,hogy nem lehet gyari allapotba visszavagni.

 119. @Ateszpapa: 10 ezret még talán rászánnék, de 20-at már sokallom egy fél perces műveletért. Nekem kártyás T-s régi bootos 3GS van, 4 hónapja már nem garis és nincs hűség. Van valami mód az olcsóbb hw-es függetlenítésre?

 120. @slomoguy:
  bocs, 4.2.1 akart lenni:/
  szerintem hagyd a 4.1-et, mert a dev-team is írta hogy a 4.2.1-et ajánlják, én is azt raktam, nálam gyorsabb 3g 16gb-n, semmit nem vesztesz vele, és a készüléket ígyis-úgyis restore-olni kell

 121. mindent megcsináltam a leírtak szerint, sikerült is felrakta a 4.2.1 szoftvert illetve függetlenített is, müködik minden, azonban a telefonom körülbelül fél nap alatt 100 ról 0%-ra lemerül (pedig nem csináltam vele sokmindent, 2hívás meg 1 sms kb. ) valakinek van valami ötlete hogy miért lehet ez?

 122. @Francis_Begbie: Én is ugyanezzel küzdök ( 3g, ipad baseband, recovery állandóan..) custum firmwaréval mit csinál? azt én sehol nem lelek…
  Valaki igazán felrakhatná valahova: “iphone 3g 4.2.1. custom firmware” kéne

 123. @kenyvice: én csináltam custom fw.t de azt kb el se kezdi telepíteni.
  Egyszer felment, de akkor meg nem ismerte fel a sim kártyát.
  Akkor gondoltam arra hogy visszateszek egy másikat, de semmi.
  És azt nem értem hogy ha az about menuben láttam hogy 06.15.00 BB volt a telefonon, akkor most hogy lehet 05.14.02.
  Szóval nem értek már semmit, csak próbálok megoldást találni.

 124. @Francis_Begbie: Most próbáltam egy 4.1 gyárit, itunes ugye hibát dob, aztán rádobtam egy redsnow, az végigment most elöször, de restart után megint recovery( régi itunes logo lett), próbálom kiugrasztani tinyumbrellával, de csak az annyit csinál hogy újraindítja.

 125. @pyrohun:
  És minden működik rajta?Én is ugyanígy csináltam, de eltűnt a számológép(az nem is annyira baj) a nagyobb, hogy semmit nem csinál vele iTunes.Se zenét, se képet, se appot nem tudok rátölteni. :S:S

 126. @atisat:

  Ha előfizuval vetted, akkor 10 ezer, ha dominóval-ahogy értettem, akkor 20.
  Szerintem akkor inkább tegyél félre, de legalább többet nem lesz baj a függetlenítéssel.

  Szerintem az a 3gs megér annyit, hogy később ha eladod mondhatod, hogy gyári független!

  Tudom sok 20 ezer, de utána az iTunes is függetlenként kezeli.

  Én a helyedben ezt tenném, mert ha most felrakod az iPad BB-ét többet ártasz mint használsz neki.
  Szerintem 🙂

 127. @Ateszpapa:

  Nahh, el is írtam, előfizuval vetted, akkor 10 ezer.
  Ha később eladod, mondhatod, hogy gyári független!
  Szerintem ez megéri, és inkább kapard össze azt a pénzt érte.
  Jobban jársz, hidd el!

 128. Sziasztok! Köszönöm a segítséget, sikerült a JB, minden ok. Szerintem elsőre gyorsabb a 4.1-nél 3g-n. Viszont felmerült egy ezidáig ismeretlen probléma. Leszedtem mindent cydiából, iinstallous-t, appsyncet, az újat. Működik is, felmegy rá a tört app, de, iTunes-ból akartam installálni, a korábban az installousból letöltött programokat letörölte, megpróbáltam iTunes-ból visszarakni a régieket, de ott meg eljutott odáig, hogy determining apps és utánna egyből finishing. Mi lehet a gáz?

 129. sziasztok! nekem van egy olyan tapasztalatom, hogy costum 4.1 volt a telón 4.1 basebandel. megcsináltam a fent leirtakat amikor feltettem az ultrasnowt újraindult az iphone beraktam egy voda simet de azt írja nincs simkártya valakinek valami ötlet? T-vel müködik. köszönöm

 130. @Francis_Begbie:
  De miért akarod rápaszírozni még 1 szer bb-t?
  Figy szerintem kövesd amit leírok.
  Kellenek
  4.1 gyári iPhone1,2_4.1_8B117_Restore.ipsw theiphonewiki.com
  redsn0w 0.6.4b4 blog.iphone-dev.org
  tyniumbrella thefirmwareumbrella.blogspot.com
  Tyniumbrella ssh grab device ssh.Aztan start tts server.Shift restore 4.1 gyári
  majd nekiereszted redsn0w “rendszergazda,win sp3 mod”instally cydia.
  Cydia ultrasn0w és tadám müködik.
  Jb+unlock+untethered.

 131. @csabeeweb
  Köszönöm a pontos leírást.a te leirasod alapján sikerült végre valahára függetleníteni az ostoba módon frissített 4.1et.mostmár a vodas kártya is csont nélkül megy

 132. @Francis_Begbie:
  Kövesd leírást fix hogy megy!
  Ám bb az nem restore szerintem és a costum IOS nem egyenlő 1 restore al szal szerintem ha igényes bugmentes cuccot akarsz akkor rendes ipsw tegyél fel ne costumot!Szerintem az okozza a galibát meg hogy hacktiválást bekapcsoltad pwnage toolba.Csajnak tippellek!:P

 133. Sziasztok!Valaki akinek új i-bootos 4.1es untethered jbs ipad bbs független telója van,tehát akinek sikerült megcsinálni (pl: fazek88,szasza178,nextelgyuszi) az vegyen már fel msnre.Mert nem nagyon vágom, itt meg már mindenki összevissza ír. Msn címem: eky666@freemail.hu
  Előre is köszönöm!

 134. kettő kérdésem van:
  1: aksi érdekel ,hogy nem -e merül gyorsabban ,mert korábban vot nekem mindenféle custom 4.1em amive a telefon lemerült 4 óra alatt úgy hogy nem is nyomkodtam szinte.
  2: biztosan olvastátok a #Frissítés 2-t: egy ilyen custom fimet, gyárt valaki ? szerintem több száz ember örüne neki , nah meg a tapasztalatot ezzel kapcsolatban elmesélhetné valaki.
  így szól aszöveg 3Gs hez: “A nemhivatalos bundle-t be kell másolni a többi közé a Pwnagetool package-ébe, Show package contents után megtaláljuk a kérdéses mappát. Ezután már a Pwnagetool legyártja nekünk a custom 4.2.1-et, ami nem frissíti a basebandet – de nem is jailbreakel. Nagyon fontos, hogy NEM szabad bepipálni, hogy aktiválja a készüléket! Így ezek után a redsn0w segítségével tudjuk jailbreakelni. Így megmarad a korábbi, például 05.13-as baseband, ami függetleníthető.”
  egy iyet valaki plízzz, nincsen alma gépem ,se leopard rendszerem

 135. Nekem inkább azt írja meg konkrétan vki hogy: Van egy sima 3G-m 3.1.3-al. Érdemes rá felrakni a 4.2.1-et? Gyorsabb lesz vagy stabilabb? Vagy csak gyorsabban fog merülni? 😀

 136. Üdv!
  3g-m van 4.0 iOS JB-ve.BB:05.13.04!
  Szükséges nekem az ipad-es bb is kipipálni mikor betallózom a gyári OS-t, vagy csak restorolok itunesban, utánna redsnow és ultrasnow?
  Köszi

 137. Tudom én, de már eléggé belassult a rendszer és jobb lenne fürgébben! És ha már restorolok akkor legyen 4.2.1! Csakis ezért kérdezném! Plusz hátha kicsit fürgébb is lesz a 3G-m az új verzióval!

 138. Nekem is 3g-m van, meg is csináltam és már bánom, mert iTunes semmit nem csinál a telefonnal.Értsd:se zene, kép, app rátöltése nem lehetséges.És ha visszaolvasol(294) másnak is van ilyen problémája.Telefonálni tudok vele, az szuper, de jó lenne ha valamit tudnék is rakni rá. Sztem várj pár napot, hátha lesz valami megoldás, vagy válasz arra, mért nem akar iTunes dolgozni vele.

 139. Na most én szívtam, felbátorodva azon hogy lesz unlock felraktam a 4.2.1 -et, bár félve szinte éreztem hogy ha egyszer felrakok egy nem custom fw-t akkor megszívom, hát így lett. Nekem nem kell a függetlenítés mert T-s vagyok, de eladni már kisebb eséjjel tudom. Tényleg nem panaszkodni akarok mert ingyen van az ultrasn0w, de a dev team írhatta volna előre hogy nem szabványos unlock lesz.
  Eléggé ideges lettem mikor olvastam a cikket.

  Kérdés: Ma úgytudom megnéznek egy másik exploitot, nem lehet hogy mégis próbálják unlockolni?

 140. @brumm: Nah, közben rájöttem: ha új appot töltök le és azt próbálom feltelepíteni, úgy működik. Csak a régieket nem akarja visszarakni, bár lövésem sincs, miért! Most kb szedhetek le mindent újra 🙁
  Viszont nálam kép, zene probléma nem volt, azokat gond nélkül vissza raktam!

 141. Én most csináltam meg egy 3g-t.
  4.2.1re,jail+unlock,és simán ment,csak ki kellett kapcsolnom a battery kijelzést,mert ha be volt kapcs. akkor hibaüzivel megállt a Jb.
  Utána simán felment az Igo,és a töbni app.

 142. @atesz88:
  Figy ha annyo bb-d akkor simán feltoltsz 1 4.1 costum fw ha annyira akarod.Megmarad basebanded unlockolhatod amikor akarod es nem veszik el garid.Meg kitudja milyen bajod lenne a 6.15 tol.

 143. üdv
  nekem is az lenne kérdésem hogy van e megoldás az aksi dologra. Reggel függetlenítettem és megy nagyon szépen de olyan mintha folyamatosan telefonálnék, melegszik egy picit és szívja az aksit keményen. Viszont ha kikapcsolom a mobil adatforgalmat megszűnik a hiba, de nekem kellen az internet. Van valami megoldás? 3g 4.1

 144. Sziasztok
  Tehát ha nekem van egy 3g 4.0 független és rárakok egy custom 4.1 et akkor a függetlenités megmarad?
  a választ előre is köszi fontos lenne

 145. @W3ber: Én is köszönöm! kellett a segítség! pedig basszus mindkét leírással régi bootosnak vettük a telót, de végre 3GS New boot USA ból, untethered jb, 06.15.00 független!

 146. én már csak azt nem értem ha a 4.2.1 már nem fogad el más basebandet csak a “hozzá illőt”, akkor a 6.15-öt miért eszi meg az 5.13ast meg miért nem???

 147. Csabee által írtakat kipróbáltam, és valóban, 4.0-ra visszatéve működik faszán.
  Aztán felteszem a custom 4.2.1-et és újra elszáll loopba, pedig 3G… K…rvára nem értem.
  Jadeye, segíts könyörgöm, mert tökön szúrom magam..

 148. Srácok, csak a t-mobile vállal ilyen örök függetlenítést? Arra lennék kíváncsi hogy, pl. magán személyek vagy mások? Azért kérdem, mert nem a t-nél vettem a telót, de ezzel az ultrasn0w-val sem szeretném függetleníteni. Nekem bonyolult is, meg nem szeretem a custom firmware-eket.

 149. hogy tudok tort appokat backupolni? backupnal egyszeruen kihagyja oket.. regen ment de egy ideje nem megy.. neha van h meg le is torolne oket sync-nel. appsync-em van..

 150. Sziasztok.

  Ma jött meg a gyári 4.1 (8B117)-gyel felvértezett 4-es szifonom.

  Jelenleg papírnehezéknek használom, mert reggel óta nem merek semmit sem lépni 🙂 🙂

  A fent leírtakat nekem találták ki utolsó mentsvárként? Vagy inkább várjak? (de ki tudja mennyit)

  Nézegettem még azt is, hogy 4.0 környékére visszabutítsam, és utána 4.1-re frissítsem fel, de nekem az is sok volt picit.

  Tudnátok segíteni, hogy melyik megoldással tudnám függetleníteni + törni?

  Előre is köszönöm mindenki segítségét!

 151. illetve az elozo kerdesemhez hozzacsapnek megegyet:
  4.1 ota (es ezzel a 4.2.1el is valtozatlan a helyzet) safari-val pl alapbol nem megy a net csak miutan megbuzeralom az apn-t a settings-ben, es ezt minden egyes kapcsolodasnal el kell jatszani ahogy latom.. mi a megoldas? :S

 152. 3G, 4.2.1, 5.13. megtartásával egy costum fw várok sajnos a fenti link nem megy nekem meg vindowsom van valaki nem tolna valahová egy használható ipsw-t.

 153. @itanczos:
  Ok, csak ezt nem értem teljesen a cikkből:  Kiknek ajánljuk?
  Azok számára ajánljuk csak ezt a fajta függetlenítést, akiknek:

  – nincs lehetőségük legális függetlenítésre; (ez rám igaz)
  – 4.1-es vagy 4.2.1-es basebandes készülékkel rendelkeznek, és másképp nem tudnák használni.” (és rám ez is igaz)

  Viszont a cikk elején azt írja a szerző, hogy a régebbi baseband kell, nekem meg valószínű újabb van, lévén most vettem.
  (amúgy honnan tudom meg, milyen baseband-em van?)

 154. @daralan: igen, azt kifelejtettem, hogy 6.15-ös, bocsesz. De egyébként sem jó szerintem, mert a baseband check benne maradt (mivel nekem restoreban ragad, hiába tinyumbrella vagy recboot)

 155. Sziasztok,

  picit zavaros nekem a leírás. Ha adott egy 3G, 05.13.04-gyel, akkor elvileg nincs más dolgom Win7 alatt, mint letölteni a gyári 4.2.1-et, redsnow-val készíteni egy custom .ipsw-t, majd a szokásos módon jb, és utána ultrasn0w-val unlock – ha jól értem. Meg tud ebben valaki erősíteni?

  Köszi a válaszokat.

 156. Köszönöm szépen Jadey!
  Sikerült az unlock. Azért leírom hogyan, hátha valakinek segítség:

  Tünet: régi iboot-os 3gs véletlenül befrissített 4.1-gyel, ami downgradeolva lett 4.0-ra hogy legyen jb. És windows-om van.

  iTunes-ban a hivatalos 4.2.1-re befrissítettem.
  Leszedtem a legújabb redsn0w-t az ebben a cikkben linkelt helyről.
  Beadtam neki a gyári 4.2.1 fw-t, amit nemrégiben raktam fel.
  Bepipáltam az Install cydia-t és az Install iPad Baseband négyzeteit.
  Innentől a szokásos… csak követned kell amit kiír.
  Végül pedig feltettem cydia-ból az ultrasn0w-t.

  Minden tökéletesen megy. Wifi, hívás stb…
  Van már boldogság, de szerintem valahogy letiltom a delikvensünk gépéről az apple frissítőjét, nehogy megint úgy járjon, hogy jóvindózosmegszokásból’ nem olvasunk semmit, csak rátenyerelünk az enterre és next, next, next…:D

 157. @melybolcs: redsn0w nem csinál custom fw-t, annyit tudsz vele tenni,ha felraktad az eredeti 4.2,1-et, azt jailbreakeli, és felfrissíti a basebandet 6.15-re, mivel a 4.2.1 eredeti basebandje nem függetlentíthető az ultrasn0wal.. de ha nem túl sürgős, még várj egy picit, hátha meg lehet tartani az 5.13-at…

 158. @melybolcs: a redsn0w nem készít Fw-t, azt csak mac-en lehet PwnageTool-al.
  keress google-el egy custom FW-t (no baseband update-est) es azt rakd fel itunes-al, akkor a FW frissül, a baseband nem (de én sem vagyok biztos a tudásomban)

 159. segítsetek légyszi összezavarodtam… 4.1-em van 3gs old boot..bróbáltam baseband-et frissíteni,de a redsnowban az ipad fw-el tallózva nincs ipad baseband upgrade felsorolva, nincs mit kipipálni!! Nah ilyenkor mi a teendő?

 160. Hello! Van egy iPhone 3Gs-em, at&t függö, régi ibootos. jelenleg 4.1 fut rajta, 05.15.14 bb-el. (már visszaállítottam 4.2.1röl shsh segítségével mert igy amig nem független legalább untethered jb után) megprobáltam az új módszer alapján jailbreakelni majd függetleníteni ugy h még 4.2.1 volt rajta (baseband frissités) de amikor a redsn0wba betöltöltöm az iPad-es ipsw-t, kipipálom h a cydia-t telepítse, majd ahogy elindul a töltés lekapcsolja a telefont a gépröl így a folyamat megáll. én csinálok valamit rosszul? hogy tudnám én ezt a készüléket függetlenítni? amig nem sikerül, nem tudom telefonként használni….

 161. Hali!

  Az most az új iTunes baromság miatt van,hogy 4.1-es(8B117) cfw-es 3G-m ha rádugom akármilyen gépre reboot cycle-be dobja magát?
  Kicsit idegesítő,hogy nem tudok sync-elni, fotót másolni, appot feltenni…de sajna még tölteni sem!!! Hálózatiról tudok egyedül tölteni,azzal meg az az idegesítő,hogy az akku %-ot változatlanul hagyja és csak reboot után írja ki a helyes %-ot.
  Így még restorolni sem tudom a szemétjét…vagy mit javasoltok, mit tegyek vele?
  (földhözcsapkodás már eszembejutott) 🙂

 162. sziasztok!
  Lefuttatom, szépen megy minden, mint a karikacsapás, majd amikor a teló is megfejtette magát, nem hajlandó behozni a rendszert!
  Csak tölt(apple logó) és itt meghal a tudomány:S
  Valaki?? PLS HELP!!
  Iphone 3g-redsnow-5.14.02-6.15

 163. @Csuvetta:
  Ugyan ilyen kütyüt függetlenítettem én is most. Pár hsszel feljebb leírtam mit is csináltam:

  – iTunes-ban a hivatalos 4.2.1-re befrissítettem.
  – Leszedtem a legújabb redsn0w-t az ebben a cikkben linkelt helyről.
  – Beadtam neki a gyári 4.2.1 fw-t, amit nemrégiben raktam fel.
  – Bepipáltam az Install cydia-t és az Install iPad Baseband négyzeteit.
  – Innentől a szokásos… csak követned kell amit kiír.
  – Végül pedig feltettem cydia-ból az ultrasn0w-t.

  Nem az ipad fw-t kell betallózni neki, hanem iphone-t. Az ipad bb-jét az appletől szedi le a redsn0w.

 164. iPhone 3G (2008 aug – O2 halozat fuggo)
  3.1.2 – MB500B – 4.26.08
  Jailbreakelt
  MacOSX 10.6.4

  Tudok olyan CFW-t csinalni PwnageTools 4.1.3-al ami 4.1 v 4.2.1-re frissit de csak 5.13.04-re updateli a BB-t vagy megtartja a 4.26.08-at? Igy nem kene iPad BB-el szorakoznom.

  Vannak ismert hibai a koztes 5.11.07, 5.12.01 BB-knek?
  Pl.: wifi, sms, hivaseldobas.

  Vagy lepesenkent (3.1.3 – 4.0 – 4.0.1 – 4.0.2 – 4.1 – 4.2 – 4.2.1) upgrade-eljem es minden FW frissitesnel mentsem le az SHSH-t a saurik serverre hogy kesobb gubanc eseten lehessen downgrade-elni?

  Biztonsagi jatekos vagyok…

 165. @kreativoperator: shsh-t csak 4.2.1-ről tudsz jelenleg menteni. Nincsenek köztes hibái a bb-nek, csupán nem találtak rajta sebezhetőséget, ezért maradtak ki. A pwnage-t passzolom, nincs mac-em, de majd jön egy 3g-s koma és elmagyarázza.

 166. sziasztok,

  I4 re 4.1 /8b117/ softtal, és 02.10.04 es bb el várható rá unlock? vagy van rá már megoldás?
  JB megvan limera1n, s unlock nincs…..-(

  köszönettel

  QQ

 167. hát ez érdekes lett adott egy 3g 4.1-el és 05.12.01 basebanddel. Custom fw pwnagetool-al nem az ipades baseband frissítésre. itunesból restore. Felment 4.2.1 iPhone-on infonál a verzió 4.2.1 a modem firmware 05.12.01 viszont cydia egyszerűen nem akar működni írja h van 2 új frissítés hozzá amint letöltöm hibaüzivel kidob és eltűnik minden cydiából. Utána megint restoroltam szintén erre az összeállításra nem updateltem cydiát így meg is találom benne ultrasn0w-t viszont az meg nem akar települni mert vmi baja van a cydiával 😀 ördögi kör bár aztán lehet h eleve az alapkoncepióm volt a hibás h 4.2.1-em lesz függetlenítve 05.12.01-es baseband-el 🙂

 168. Sziasztok. Alábbi láma kérdésem lenne 3G 4.1 iOS frisitve redsn0w-al
  iPad 3.2.2-es 06.15.00 BB-re minden ok a készülék müködik majd Cydiábol feltelepit “Mobilecrack” és ezek után ujra indul Alma jel megjelenik majd gondolkodik s ujra indul … Itunes Shift+Restore 4.1 gyári iOS betalozz majd a végén 1015-ös hibával elszál … Vki/Vmi 5let hogyan tovább ….?? Köszönöm a segitséget! 🙂

 169. Sziasztok!
  A PWNAGE-ban nem látom, hogy ott lenne a Cydia!
  régi 3gs-em van. 05.13.04-el. A gyéri 4.2.1- et betallóztam, kivettem a pipát az aktiválás néhgyzetből. Így lett egy CFW-em. Most ezt tegyem föl a telefonra??? Vagy valamit nem jól értek?

 170. @bableveske: bocs álmosodom, szóval tedd a gépre recovery módba (ha nyomva tartod a home gombot és rádugod a gépre, tartsd nyomva a home-t míg meg nem jelenik az itunes jel) és úgy próbálj restoreolni:)

 171. 379-es hsz-re vki HELP ? 🙂 Apple Iphone 3G 4.1 iOS 06.15.00 BB-re frisitve jelen pill csak alma jel és gondolkodik majd ujra indul gyári 4.1 OS betalozz de a frisités végén 1015-ös hibával elszál…. THX ! 🙂

 172. @Winbok: azért száll el, mert az apple márt nem írja alá a 4.1es firmweart,csak az új 4.2.1-et, így 4.1-re csak akkor tudod restoreolni ha annó lementetted az SHSH fáljaidat…

 173. Sziasztok, Nekem csak az lenne a fontos, hogy Cydiával meg pl installous-al fel tudjak tenni app-okat, a függetlenítés nem érdekel, úgy is T-mobile-os kártyával használom. Ebben az esetben is ilyen bonyolult a dolgom? 3G, iOS 3.0 van rajta.
  Köszi

 174. @Winbok: deee befog, ahogy a cikk is írja el száll hibával, szóval elméletileg neked is csak a custom fw maradt, de ahhoz találsz pár linket ha visszaolvasol…
  @JackDean: ebben az esetben, nincs ilyen para, mert felraksz bármilyen fw-t a redsn0wal fel tudod törni, viszont szerintem az installous még tuti nem kompatibilis a 4.2.1-el

 175. Segítsetek picit!
  Adott egy 3gs 05.13.04-el. Most 4.1 fut rajta. Jailbrake és függetlenített. Föltenném a 4.2.1-et. Kell a függetlenítés is. Megtartanám est a baseband-et!
  Megvan a gyári 4.2.1. Ezt meghívom a Pwnage-be és gyártok így egy CFW-t: (Aktiválás pipa nélkül)
  Utána ez menjen föl a telefonra, majd futtassam a Redsnowt?
  Hol kérdezi az iPad-es FW-t? Miért nem látok Cydia-t a Pwnage-ben?
  Eéőre is köszi!

 176. Helló!

  Még a hozzászólások elején találtam egy linket egy külföldi oldal, ahol bemutatják, hogyan is kell megcsinálni ezt a műveletet.
  Nos, a helyzet, hogy van egy Iphone 3G-m, O2 függű, de már jailbreak-eltem, jelenleg a 3.0-s OS fut rajta.SHS-ek elvileg Cydian keresztül le vannak mentve 3.1.2-höz ha jól tudom.Az érdekelne, hogy ha az alábbi oldalon leírtakat követem, nem lesz gond?Windows XP-m van.
  Ime az oldal: http://www.redmondpie.com/how-to-update-iphone-3gs-3g-baseband-to-06.15.00-with-redsn0w-0.9.6b5-for-ios-4.2.1-unlock/
  Illetve még annyi, hogy ha most updatelem a szoftvert, akkor az adatokat ugye nem törli a telóról?
  Előre is köszi

 177. siker.
  művelet előtt: iPhone 3g, 4.0.2, BB: 05.13.04
  művelet után: 4.2.1, BB: 05.13.04

  lépések:

  1. I downloaded PwnageTool 4.1.3 Unlock Edition
  2. Downloaded the iPhone 3G 4.2.1 IPSW from the “felixbruns” website
  3. Backed up/synced my iPhone on iTunes so I wouldn’t loose anything
  4. I made a custom IPSW using the 4.2.1 IPSW and PwnageTool 4.1.3 Unlock Edition
  5. Once it was being made, I was prompted with a message telling me I had the option to update my BB to the iPad version. I DECLINED that and continued building the new IPSW
  6. Once my Custom IPSW was done, I put my iPhone in DFU mode using PwnageTool DFU
  7. From there I did the command+restore and selected the new Custom 4.2.1 IPWS
  8. Once it was done, I restored my iPhone from my last backup on iTunes
  9. Went to Cydia on my iPhone and did a Complete Update
  10. I then searched in Cydia for ultraSn0w and installed it
  11. Enjoyed my newly unlocked 16BG white iPhone 3G with 4.2.1 and BB 05.13.04 (:

  http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/

  http://blog.iphone-dev.org/post/1718400992/ultra-recycle
  _____________

  wmware alatt futó OSx-en csináltam, minden elsőre klappolt. Gyors, mint a fene. Remélem az is marad 🙂

 178. Sziasztok. Nekem egy 3.0.1-es iphone 3G-m van 04.26.08-as bb-el, ultrasnow-al kilőve. Már úgy érzem muszály frissiteni a 4-es szoftra, de mostanában sajnos nem követtem az újdonságokat. Valaki segítene nekem hogy mi a legegyszerűbb módja a frissítésnek az én eszközöm számára? PWTool + Custom FW (no ipad) és egyszerű update? Nagyonk köszönöm előre is bárkinek a segítségét. Arth.

 179. művelet végrehajtva, de akksi fél nap alatt lemerül. 4.2.1 et tettem fel. ekkor derült ki hogy New boot tehát tetheresd a jailbreak. Visszatettem @W3ber: segítségével a 4.1-et. így már untethered és a 6.15.00 baseband van benn. Valakinek voltak már akksi merülési gondjai?? mit lehet vele kezdeni?

 180. Még mindíg szeretnék segítséget kérni! 🙂

  Adott egy 3gs 05.13.04-el. Most 4.1 fut rajta. Jailbrake és függetlenített. Föltenném a 4.2.1-et. Kell a függetlenítés is. Megtartanám est a baseband-et!
  Megvan a gyári 4.2.1. Ezt meghívom a Pwnage-be és gyártok így egy CFW-t: (Aktiválás pipa nélkül)?
  Utána ez menjen föl a telefonra, majd futtassam a Redsnowt?
  Hol kérdezi az iPad-es FW-t? Miért nem látok Cydia-t a Pwnage-ben?
  Eéőre is köszi!

 181. @iPutyu: ugy hogy mac alatt a PWNG-vel csinált egy 421-es cFW ezt tette fel a telefonra itunes shift restore tallózással majd ezek után a legujabb redsn0w win alatt jobb klikk futtatás xp mod rendszergazdaként majd megkérdezi hogy frissitse e a BB az ipadéra itt no a válasz jb után cydiaból ultrasn0w letölt és élvez

 182. Ok!
  Mac-em van és az aktiválás mellől kivettem a pipát. Így kaptam egy CFW-t. Ezt fölteszem lés mehet az ultrasnow?
  Ezek szerint nem gond, hogy a pwng-ben nem látom, hogy cydiat akarna rakni mert a snow majd fölteszi igaz?

 183. Igen redsnow de előtte nézd meg hogy az iOS 4.21 es a modem maradt e a régi biztonság kedvéért ha maradt akkor nem kell az iPad BB ott no a válasz ezután cydia elindit tudod egy két reboot majd felrakod az ultrasn0wt es kesz

 184. Ha az iPad FW-t hívom meg akkor sehol nem kérdezi meg, hogy mi legyen az iPad FW-el. Eddig legalábbis… Cydia install, custom bundle install, boot tethered és a dfu mode-s dolgok mellett lehet pipálni… Ezt így nem merem elindítani. A Custom 4.2.1 már fent van így ebben a köztes állapotban vagyok. A kijelzőn a dugjam be az itunes-ba kép van….

 185. Ok.
  Megvan. A gyári 4.2.1-et kell megmutatni neki.
  Itt már látom hová ne tegyek pipát az iPad bb-jének elkerülése okán. Viszont kell-e installálni a custom bundle-t?

 186. @iPutyu: a redsn0wt win alatt jobb klikk és futtatás xp rendszergazdaként betallózod a 4.2.1 es ipsw és nem akarod az ipad BB frissiteni igy marad a régi modem verzió és tudod függetleniteni.

 187. Mac-em van. 🙂
  Viszont ha a redsowba a gyári 4.2.1-et tallózom be akkor nincs lehetőségem kivenni a pipát az iPad bb installálás mellől mert nincs ilyen opció… Vagy azt később kérdezi meg?

 188. Sziasztok,

  Sajnos nincs mac-en ezért nem tudok gyártani custom firmware-t. Valaki lenne kedves csinálni nekem és megosztaná:
  1. Iphone 3g 4.2.1 bb 6.15, ha valami gond lenne tudjak restore-ozni.

  2. iPhone 3gs 4.0.2 bb 05.13.04 -> 4.2.1 firmware bb update nélkül

  Még olyan kérdés hogy mac alatt csinált pwnagetools-os firmware-t windows alatt fel lehet rakni?

  Segítséget előre is köszi, már ha lesz belőle valami. Netről akárhonnan nem akarok custom-ot leszedni hátha hazavágja a rendszert 🙁

 189. valakinek akksi problémája volt, vagy esetleg megoldása volna?? hamar lemerül!! 3GS új boot 4.2.1 volt, de visszatettem 4.1-et. minde ok jailbreak, baseband 06.15.00 ultrasnow. nem backup-ot tettem fel hanem mindent újra rakok.

 190. nekem nem megy fel 3g-re (06.15.00 baseband) a fileserve-ről letöltött iPhone1,2_4.2.1_8C148_Custom_Restore.ipsw

  Valakinek tapasztalat? Win-ről próbálkozom

 191. @arpilu: miért mit ír ki? lehet hogy ezt MAC pwnage toollal csinálták(sőt nagyon valószínű). esetleg a redsn0w nak va na spéci DFU helper része… próbáld azzal feltenni.

 192. Sziasztok.

  Valaki segítene hogy mit kell átírjak hogy a Telenoros kártyát tudjam használni a 3G-ben
  Mert a Frissítés 1 alapján nekem nem egyértelmű!
  Köszönöm

 193. tibor73 azt írta elvileg menni kell Windowson , de jó lenne valami tuti infó. Valaki rakta már fel win alatt ezt iPhone1,2_4.2.1_8C148_Custom_Restore.ipsw ??

 194. @Hirota: az csak a szép telenor logóra vonatkozik!meg mms beállítás meg internet tethering. stb. te nem függetleníteni szeretnél?? mert az kicsit más mint a frissítés 1

 195. @breadman: 1015-el elszáll az iTunes, pedig próbáltam már recorvery meg DFU módban is (redsnow segített a DFU-ban, máshogy nem akart bebootolni, csak recorvery módban mindig)

  Tehát a konfig: win7 + iphone 3g 4.0.1 van rajta 06.15.00 basebanddel (ja ez is egyedi :))
  4.0.1-el ment is a függetlenítés, stb a 06.15.00 basebanddel, de az lett volna a célom, hogy 4.2.1 legyen rajta, mivel lassú, mint a dög.
  Valakinek hasonló helyzetben van sikerélménye?

 196. Nekem egy iPhone 3G,3.1.2, 05.11.07 baseband,blackra1n-el függetlenített telefonom van. Mit kéne csinálnom, hogy a 4.2.1-et feltudjam tenni, de a 5.11es baseband ne frissüljön, hiszen ez függetleníthető. Pwnagetoolal kéne egy custom, de az mac-en megy, én windows-os vagyok. Honnan lehetne egy ilyen customot szerezni, amit a redsn0wal felraknék, és utána a függetlenítenék. Mihez kezdje?
  Vagy mi lenne a helyes menete, hogy egy alap 4.2.1et kapjak a 5.11es basebandel? Kérlek segítsetek, aki ért hozzá! köszii

 197. @breadman:
  Adatkapcsolatot lődd ki hálózat beállításokban.
  Nem akarlak elkeseríteni de ez sztem nem sok jb miatt van hanem BB 6.15 nem iphone bb hanem 1 kurva ipad bb szal nem várnék csodát tőle.

 198. @breadman: Az a baj, hogy ha a gyári 4.2.1-et teszem fel, akkor az új baseband miatt fog elszállni

  @W3ber: Próbáltam a kick out recorvery-t de utána újra recorvery loop (usb kábel + itunes a kijelzőn)

  Fura amúgy, hogy a TinyUmbrella 05.14.02-es basebandet ír, amikor recorvery-ben van a telefon, pedig tuti, hogy sikerült a 06.15.00-és iPad-es baseband update. Más tapasztalt ilyet?

  ui. az előbb már 1600-ás errort is kaptam az iTunes-tól 😀

 199. @W3ber: helló!! megy a teló danke danke!! éjjel lemerült mint a picsa 100%ról 11-re 7 óra alatt. befostam mint állat! most levettem 3G, adatforgalom, meg rajt volt az igo helymeghatározás. most egyenlőre 2 óra után is 100 on van, igaz nem telefonáltam meg nem csináltam semmit… remélem nem lesz akksi gond.

 200. Gyerekek!
  Van valakinek ötlete, hogy miért száll ki a Redsnow a jailbrake közben? Az iPhone tök fehér. 4.2.1 van rajta, 05.13.04-el!
  Minden ok lenne, de nem fut le a Redsnow…

 201. @Jadeye: szia tudsz nekem segíteni adott egy 3GS régi 05.13 BB-vel amire fel lett téve egy CFW 4.2.1 megtartotta a régi BB-t uj az ios viszont a redsn0w mind win mind mac alatt mikor elkezdené a jailt rebootnál kifehéredik a kijelző és elszáll. de azt is csinálta hogy amikor dfuba tennéd elkezd visszaszámolni 3 tól de abba is hadja és tenné fel a jailt. probáltuk ugy is hogy előre dfu-ba lett rakva de ugyan az van valakinek ötlete?

 202. Helló!

  Még a hozzászólások elején találtam egy linket egy külföldi oldal, ahol bemutatják, hogyan is kell megcsinálni ezt a műveletet.
  Nos, a helyzet, hogy van egy Iphone 3G-m, O2 függű, de már jailbreak-eltem, jelenleg a 3.0-s OS fut rajta.SHS-ek elvileg Cydian keresztül le vannak mentve 3.1.2-höz ha jól tudom.Az érdekelne, hogy ha az alábbi oldalon leírtakat követem, nem lesz gond?Windows XP-m van.
  Ime az oldal: http://www.redmondpie.com/how-to-update-iphone-3gs-3g-baseband-to-06.15.00-with-redsn0w-0.9.6b5-for-ios-4.2.1-unlock/
  Illetve még annyi, hogy ha most updatelem a szoftvert, akkor az adatokat ugye nem törli a telóról?
  Előre is köszi

 203. @Anthony001:
  Én is valami ilyesmi válaszra várok. Nekem egy iPhone 3G,3.1.2, 05.11.07 baseband,blackra1n-el függetlenített telefonom van, shs a Cydiában.
  Nekem azt mondták, hogy egy customot kell gyártani a pwnagetoolal (mac),
  ami úgy frissíti a telefont 4.2.1re, hogy a baseband az nem frissül, és emiatt
  utána már könnyedén lehet a Cydiából függetleníteni a telefont, úgy ahogy régen, és nem kell az ipad-es baseband és annak függetlenítésével bajlódni. De windowsos vagyok, és itt el is akadtam, meg a custom gyártás sem az erősségem. -SEGÍTSETEK-
  Szerintem amíg valaki nem válaszol addig ne update-elj. Az adatok nem tűnnek el, de érdemes azért a frissített iTunes-ban az iphone fülnél, jobbgombal egy bacupot csinálni, és az elmenti ezeket.

 204. Segitségeteket kérem, valaki irja le legyen szives, mert nagyon belekavarodtam a dolgokba.
  3GS új boot 4.0.1 szoftverrel jailbreakelve. Függetleníteni szeretném. mivel lehetséges?

 205. Ha vodafonnál veszek iphone4 et , függetlenítem(ha majd tudom), t-mobile-os kártyát teszek bele , lesz valami hátránya. ( pl : garancia, internet …)
  Köszönöm!

 206. @arpilu:
  tinumbrella grab ssh
  start tts
  shift+restore itunesben
  kick recovery
  ennyi
  4.2.1 tethered ha uj ibootos vagy szal azert nem legfaxasabb arra frissiteni.ha meg nem az akkor nem szoltam de inkabb costummel.azt nem erdekli bb.
  szeva

 207. @W3ber: Na a tityumbrellát még így nem próbáltam, uh ez jön mindjárt ha a sima DFU + custom 4.2.1 nem megy így sem. Amúgy 3g-m van úgy tudom ott nincs ilyen régi/új bootrom téma

 208. nekem lenne egy olyan gondom hogy feltettem 4.1re ezt az egészet,függetlenítettem és nagyon jól ment minden.később felmentem az apple storra,letöltöttem egy free játékot.utána próbáltam telepíteni cuccokat a telóra de semmit sem engedett.megpróbáltam feltenni a 4.2-t itunes-on és redsnow-on keresztül is de folyamat hibát ír ki.nem tudok semmit sem feltenni rá. mikor végezne kéri hogy csatlakoztassam az itunes-hoz ott pedig kiírja az 1015-ös hibát és enni. a telefonom nem reagál smmire sem,használhatatlan,vki tudna segíteni?

 209. @arpilu:
  Hát ha nincs akkor nincs nem tudom 3G van.Azért irtam mindent általánosan.
  Akkor tegyél fel 1 costum 4.1.2 ami nem frissíti bb es nem hacktivál
  felrakod
  kick recovery vagy nem is kell.
  redns0w 0.9.6b4 install cydia
  cydiaba ultrsn0w es kesz.

 210. Sziasztok!Valaki akinek új ibootos 4.1es jbs ipad bbs független telója van,tehát akinek sikerült megcsinálni (pl: fazek88,szasza178,nextelgyuszi) az vegyen már fel msnre.Mert nem nagyon vágom, itt meg már mindenki összevissza ír. Msn címem: eky666@freemail.hu
  Előre is köszönöm!

 211. SZÓÓÓVAL ha valaki lenne olyan kedves, és gyártana MAC-en egy 06.15.00-s iphone 3G-hez egy 4.2.1-es CFW-t, akkor szerintem páran igencsak megköszönnénk 🙂

 212. @Shark: Leszeded a tinyumbrellát, feltelepíted (gondolom WIN), utána elindítod, miközben a telefon rá van dugva a gépre és látszik rajta az usb + itunes ikon. A programban bal oldalt kiválasztod a “recorvery devices”-ból az “iphone”-t és jobb oldalt “exit recorvery”.
  Ha ez nem megy, akkor az iReb-ben próbáld meg ott még egyszerűbb (iREB 4.0.x-4.1-RC2.exe) “Recorvery mode loop fixer” fül, és a felső gomb.

 213. nem az gond, kellene egy rendes CFW

  Idézem: “SZÓÓÓVAL ha valaki lenne olyan kedves, és gyártana MAC-en egy 06.15.00-s iphone 3G-hez egy 4.2.1-es CFW-t, akkor szerintem páran igencsak megköszönnénk!”

 214. @arpilu: kell a 06.15.00s BB biztos mert 3 G elvileg ha frissitetted gyárira akkor utánna a redsn0w megcsinál mindent win allatt én csinálok szivesen csak kérdezem

 215. @szorian: nekem eddig nem engedte fel tinyumbrella nélkül sem a gyári sem a custom 4.2.1-et, azért kértem, mert a 4.1 cfw viszont gyönyörűen felment és működött is

 216. Nnnna!
  Megvan a 4.2.1 05.13.04-es fw-el régi bootos 3gs-en!
  A gond az volt, hogy valamiért az iTunes azt hitte, hogy van benne iPhone…
  Gépet újraindítva megoldódott a dolog. Macen az elmúlt 8 évben elszoktam attól, hogy újra kell indítani…
  Szóval:
  A dolog egyszerű:
  pwnage toollal kell csinálni egy Custom FW-t úgy, hogy ne legyen az aktiválás kipipálva!
  Az így kapott FW-t föl kell tenni DFU módban a telefonra.
  Elindul, ok.
  Ezután Redsnow lefuttat és kész!
  Természetesen a Cydia install legyen kipipálva és az iPad FW NE!
  Utána Cyidiából függetlenít de ez már ismert.
  Csont nélkül.
  Feleségem hazaér ajkkor megcsinálom a 3G-t is!

  Köszönetszoriannak aki izzadt velem egy délelőttöt!!

  Üdv!

 217. @szorian: DFU-ban is próbáltam meg mindenhogy, de nem megy fel sztem a 06.15.00-s bb miatt. Mert ugye a végén ellenőrzi, pont ezzel kezdődött a 06.15.00-ra frissítős mese, hogy innentől csak CFW-ket lehet rakni a telefonra, amíg nem ad ki az apple frissebb bb-t

 218. @szorian: az arpilu [kukac] gmail [pont] com-ra át tudod küldeni toldacuccot.hu-n keresztül? köszi ha jó akkor találok neki vmi végleges helyet, ahonnan más is szedheti

 219. @arpilu: elinditottam a toldacuccot-rol a 4.2.1 3g esetében a CFW-ben csak akkor van benn aJB ha régi BB a telefon ezt ha felteszed még utánna redsn0w-val kel JB-ni én ugy tudom meg a pwn is igy csinálja meg az elöbb csináltam régi BB-re abba felajálotta a cydia lehetőségét ebbe pedig nem, ebből gondolom.

 220. Sziasztok!
  Van egy 3G-m amin 4.2.1 volt, fel akartam törni és Jailbreakelni.
  Minden szépen ment legújabb redsn0w-wal kipipáltam hogy legyen rajta aku %, cydia és iPad baseband.
  Telepítés közben azonban a Replacing Kernel képernyőnél beragad. Semmit sem tudok vele csinálni. Bekapcsolni se kapcsol be :S

  Update #1: Beraktam recoverybe aztán újra ráeresztettem a redsn0w-t, most az “Installing Activation Bundle”-ig jutott. Aztán kidobott és újra indult a teló, majd megjelent az iTunes logó.

  Update #2: Most már eljutott a “Flashing Baseband (dont restart)” -ig. Aztán kilépett, újraindult. Most a recovery képernyőn áll.

  Valami tipp? Próbálom tovább … :S

  Segítséget előre is köszönöm!

 221. csak azt nem értem ha volt 4.1 aktivált meg unlock akkor miért akartátok feltenni a 4.2.1 et max csak egy kicsit gyorsabb a telefon semmi más nagy extra nincs benn nem? de nem akarok okoskodni. 18 percet ir még hátralévő időnek

 222. @iPutyu: szerintem most restore eredeti ipsw-vel és ha win alatt csinálod figyelj oda hogy a redsn0w xp kompatibilis modban legyen és rendszergazdaként futtasd, ha már feltette a 06.15.00 BB akkor szerintem csak CFW fog felmenni rá

 223. @szorian: Nekem 4.1-en szifonos carrier csomag többszöri telepítésétől behalt, és gondoltam h megpróbálom akkor már az újat, hátha gyorsabb lesz 🙂
  amúgy meg igen, főleg a sebesség, azért a 3g nem hasít annyira jól…

  köszi ha megjött, kipróbálom mindenképp!

 224. @szorian: XP SP3 kompatibilis módban van, illetve adminisztrátori jogosultsága is van a redsn0wnak. iTunes sajnos kivágott hibával, ezekszerint a baseband már felfrissült :S

  Próbálgatom folyamat hátha sikerül valahogy. Mindig csak odáig jut hogy “Flashing baseband (dont interrupt)”, aztán itt megszakadt és jön a recovery mode.

 225. @szorian: Sajna ez is ugyanazt csinálja, lehet h nálam van a gond, köszönöm azért az erőfeszítéseket!

  @oferi1: Továbbítom neked is szívesen a cfw-t, próbáld meg, neked hátha felmegy

  p.s. úgy tettem fel, hogy a redsn0w 0.9.6b5-ben kiválasztottam a “Just enter pwned DFU mode right now”, szerintem így kell a cfw-ket felrakni

 226. @Jadeye: Szia! Szenvedek a hüjlyeségem miatt, mert 3G 4.1-re redsn0w-al felraktam a 6.15 BB aztán ráeszméltem, hogy ez nem frissíti 4.2.1-re csak JB. Na nosza rá 4.2.1 de csak recovery loop valami megoldást tudsz esetleg?

 227. srácok van egy 3gs-em és most 3.1.3 van rajta szeretném frissíteni, minimum 4.0-ra viszont fontos, hogy függetleníthető amradjon… rányomtam itunes-ban shift+restore-al hogy tegyen rá egy letöltött 4.0-t, elkezdi csinálni, aztán mikor ott tart, hogy jováhagyást kér az apple-től, akkor kidob egy 3194-es hibát, ha valaki tudna valamit segíteni, nagyon megköszönném a baseband-je pedig 05.12.01

 228. @arpilu: Ahogy olvasom a beszélgetésteket, szerintem ugyanaz van velem is. Időközben 3G-n 06.15.00 BB lett meg 4.2.1 és valahogy újra kéne rá varázsoljam. Csavar benne hogy olyan iOS kéne ami aktivál, és cydiát is rak! Pls a cfw-t dobd át felém is! zszs@vipmail.hu

 229. 4.1-es CFW-t tudok, ami nekem jó is és aktivál+cydia is van benne
  4.2.1 nem megy fel sehogy sem de elküldöm szorian kollégáét szívesen

 230. jéh hát télleg sn0wbreezzel van nekem is csinálva egy 4.1 viszont nem engedi feltenni iTunes semmiféleképpen :S restore modban van a telo, rányomok sift+restore és hibát ir ki a verifying apple résznél :S

 231. @phytonka: kitöröltem gs.apple.com -os sort host fileból + cmd.exe-n egy ipconfig /flushdns + tinyumbrella is dolgozott a háttérbe, és így nem pofázott vissza az iTunes.

 232. Haliho!
  Annyi gondom van, hogy nekem az ultrasn0w nem fuggetlenit, pedig 3G 4.1 BB 06.15.00
  Feltelepul, restartol a telefon, de nem fogadja el a kartyat! Semmilyet! Azt irja, hogy Nincs szolgaltatas. Otlet?

 233. Hali
  Megoldottam Redsnowwal ezt a dolgot, most már 6.15-ös bb van fennt, de még mindig 4.0.2-t ír ki az iPhone Setting menüben, és a teló képernyője vibrál amikor pötyögtetem, hogy tudom rávarázsolni ténylegesen a 4.2.1-et?

 234. Oké, tehát akkor simán iTunes-ból dobok rá egy 4.1-et, Jailbreak-et rá Redsnowwal, cydiából ultrasnow-t rátenni, és függelten is?

 235. @Shark: hát ha 06.15.00 bb van rajta akkor nem
  @gixivo: ezért kell ja

  pont erről szól a cikk eleje:
  a 06.15.00-ás basebandre való frissítés után egészen addig nem tudsz gyári firmware-t telepíteni, ameddig az Apple nem frissíti a basebandet egyik firmware-ben 06.15.00-ra vagy frissebbre (Ha ugyanis gyári firmware-t teszel fel, akkor az a restore végén hibát fog dobni, hiszen nem fogja tudni a basebandet frissíteni. Abból a recovery loopból viszont nem lehet kiugrasztani a készüléket, mert a firmware által elvárttól eltérő baseband miatt újra visszazuhan recoverybe

 236. @oferi1: 1. Csinálsz Custom FW-t sn0breezzel (4.1-est). 2. iREB-t ráereszted. 3. Zöld lett az iphoned képe, mehet rá a custom fw. 4. iTunesba shift+klikk a restore-n betallózod a cfw-t (valeszeg asztalon lesz). 5. mosoly

 237. nemtudom, mi lehet a gáz, de nekem még mindig nem enged feltenni semmiféle 3.1.3-nál ujabb FW-t az iTunes :S mindig 3194-es hibával ledobja a láncot :S

 238. Hát mivel senki nem válaszol, meg amúgy is az egész egy nagy pöcsölés, felhívtam a Telia-t és azt a választ kaptam, hogy mivel legalább 1 éve megvan a 3GS-em (van még 8hó hűség) 300sek (kb 9000huf) és leveszik a lockot! Ez lesz a legegyszerübb, osszt csókol anyád, Boris…

 239. @arpilu: plusz még mielőtt bármit is csinálnál a telefonon, a redsn0w-val tedd fel rá a multitaskingot + akku százalékot, és utána kezdd a függetlenítést + szinkronizációt, stb

 240. @Blitz: Gondolom Windows -os gépen csinálod? Egyébként grat. Nem tudom nekem Mac-em van de ahogy olvasom win alatt szív vele mindenki. Próbáld meg úgy ahogy az előbb amikor sikerult

 241. HELLO!! egy segitség kellene van egy iphone 3g-m 4.1 el jailbrakelni szeretném az uj ultrasn0w-val be rakom az ipados dolgot és amikro ki kel pipálni a dolgokat kaor csak a cydia engedi és nincs ot hoh az ipados dolgot ki dudjam pipálni valakisegitenne 🙂 sürgös köszönöm elöre is :9

 242. @szorian: Igen win 7-en vagyok. Holnap haverom macjén megpróbálom életre kelteni. Valamiért nem sikerül :S
  Most ott tartok hogy csináltam egy CFW-t felraktam iREB és iTunes segítségével, majd rájöttem hogy sikeresen nem pipáltam be az aktiválást (kérte az eredeti simet). EZután csináltam másik FW-t, az meg valamiért nem megy fel. Odáig jutok vele hogy iTunes szépen átpakolja, végig megy telón a telepítő csík és csak egy hópihe van és 10 perceként újra indul és újra hópihét mutat.

 243. @szifon.16.gb: 4.1-re nem kéne az ipados témát kipipálni szerintem, ha már felrakod rá a 06.15.00-s bb-t, akkor előbb frissíts gyári 4.2.1-re itunes-al, mert különben úgy jársz, ahogy én, hogy most van egy 4.1-em és nem tudok frissíteni.

  Tehát: frissítés 4.2.1-re (gyári, itunessal), utána a 4.2.1-et adagold be a cydianak, majd pedig az ipados részt pipáld ki és azt letölti magától

 244. Sziasztok 3G t-mobile os Iphone om van feltettem rá mindent a leírás szerint tökéletes volt megcsinálta a Jailbraket csak utána nem volt wifim így nemtudtam függetleníteni! A gondom az hogy nyomtam egy restore-t iTunes ban és azóta meghalt! Itunes logó és kéri hogy dugjam rá nyomjam restoret de mindig hibát ír ki próbáltam gyári 4.2.1 vel és Custom el is de egyiket sem engedi restorolni. Valaki tud erre mondani valamit vagy rajtam kivül járt így valaki ? Próbálgatom itt a Restore-t gyáriba is meg bal shift el is custome al is meg másikkal is de sehogy sem megy 🙁 Kuka ?

 245. @szifon.16.gb: azt nem írják, hogy 3g esetén is tethered lenne a jb

  amúgy annyira mégsem jó ez a 4.1-es CFW, amit reklámoztam, mert most nekem is oda a wifi (érdekes, hogy csak az ultrans0w -> függetlenítés futtatása után tűnt el a wifi)

 246. @szifon.16.gb: nem tudom biztosra mondani, mivel nekem 4.1 van rajta, a 4.2.1 nem megy fel, szóval lehet, hogy érdemes lenne várnod, ahogy a cikkben írják

  nincs wifi: h t t p ://img443.imageshack.us/img443/600/img01200.png

 247. @Deeday: Gyanitom hogy Recovery loop modba maradt a készüléked … lefutatod bármelyik FW-t és hibával elszál recovery modba vissza teszi magát a frisitet BB miatt.

 248. na ha valakinek nincs wifije, akkor csak simán eressze rá mégegyszer a redsn0w-t és rendbejön (én nyomtam egy install cydia + battery percentage + enable multitasking kombót és újra megy a wifi és még független is maradt 🙂 )

 249. @szifon.16.gb: ja hát az gáz, ha tudsz várni, akkor tedd azt, ha nem tudsz mert nincs más telefonod, stb, akkor tedd fel a 4.1-es custom firmware-t amit belinkeltem pár hsz-el ezelőtt. nekem az megy, aztán majd frissítek 4.2.1-re ha tudok

 250. rapidshare, 2részes:
  h t t p ://rapidshare.com/#!download|310l33|426445998|iPhone1_2_4.1_8B117_Custom_Restore.ipsw.001|207618
  h t t p ://rs6tl.rapidshare.com/#!download|6tl3|426443308|iPhone1_2_4.1_8B117_Custom_Restore.ipsw.002|113225

 251. @arpilu: adj inkább egy emailcímet, ide nem fér ki 🙂

  h t t p ://rapidshare.com/files/426445998/ iPhone1_2_4.1_8B117_Custom_Restore.ipsw.001
  h t t p ://rapidshare.com/files/426443308/ iPhone1_2_4.1_8B117_Custom_Restore.ipsw.002

  töröld ki a space-ket és jó lesz

 252. @iPutyu:

  hali,
  nekem is régi boot 3GS, akkor eszerint megcsinálom!

  annyi kérdésem van, csak h tuti jó és egyértelmű legyen: az iPad fw-t + a 4.2.1 bundle-t is használtad, ahogy a cikk írja?

  kösz!

 253. az a nagy igazság h felteszem a 4.1et,függetlenítem és itt megállt minden.függetlenül tudom használni de progit nem tudok rátenni ill frissíteni sm tudom 4.2-re…ez nagy sz*pás

 254. iOS 4.2.1 iPhone4 redsn0w win 0.9.6b4 -el törve és valami oknál fogva nem indul el… rányomok a FEHÉR CYDIA ikon ra és hirtelen megjelenik a főoldal fél másodpercre majd kidob vissza a menübe… esetleg valami megoldás ?