fbpx Skip to content

Manapság, sőt hülyeségeket beszélek, amióta létezik iPhone Magyarországon folyamatosan kapjuk az e-maileket a következő két problémával kapcsolatban. Gondoltam, épp itt az ideje, hogy erről is legyen egy bejegyzés.

Lefagyás

Vegyük is rögtön előre a sötét képernyő effektust: Tapasztalat alapján elmondhatjuk, hogy az iPhone képes lefagyni. A tünet nagyon egyszerű, a telefon nem válaszol SEMMIRE. Sem érintésre, sem nyomogatásra, semmire. Ha rádugjuk tölteni, vagy iTunes-ra, még akkor sem válaszol. Ez egy kellemetlen helyzet, és bizony bármikor ránktörhet, függetlenül, hogy jailbreakelt a készülék vagy sem. Legtöbb esetben egy egyszerű resettel megoldható a probléma.

1. Dugjuk fel töltőre a telefont.

2. Várjunk körülbelül 10-15 percet.

3. Most nyomjuk le a felső kikapcsoló gombot és az alsó kör alakú home gombot egyszerre, és tartsuk lenyomva 10 másodpercig, illetve addig, ameddig villan egyet a kijelző, és elsötétedik. Ezután engedjük el mindkettőt, és nyomjuk meg újra a bekapcsoló gombot, míg megjelenik az alma.

4. Várjuk több percet, ameddig a telefon be nem kapcsol.

Nincs térerő

A második gyakori probléma a telefon térerőjének elvesztése. Ebbe beletartozik az is, amikor nincs wifi, vagy adott esetben a mobilinternet sem elérhető.

Ebben az esetben érdemes egy “network resetet”, avagy magyarul a “hálózati beállítások törlését” alkalmazni. Viszont ez a művelet törli a megjegyzett wifi jelszavakat, illetve ha nincs telepítve carrier fix, akkor Telenor esetén a mobilinternet, mms beállításokat, azokat újra be kell írni.

1. Lépjünk be a megfelelő menüpontba: Beállítások – Általános – visszaállítás.

3. Nyomjuk meg a “Hálózati beállítások vissza állítása” menüpontot.

4. A telefon magától újraindul és ha minden rendben már működik is.

Remélem ezzel tudtam segíteni, avagy, ha legközelebb ilyenbe botlotok már tudjátok a választ.

Olvasd el a hozzászólásokat is

56 Comments

  1. Nekem már soxor fagyott le a fekete képernyővel… nem kell itt semmi hokusz pokusz csak nyomod 15-20 mp ig a home és a power gombot majd utána simán bekapcsolod…. ez eddig mindig megoldotta…

  2. “3. Most nyomjuk le a felső kikapcsoló gombot és az alsó kör alakú home gombot egyszerre, és tartsuk lenyomva 10 másodpercig, illetve addig ameddig az alma jel nem jelenik meg a kijelzőn.”

    Ha ezt a muveletet elvégezzuk , akkor nem jelenik meg az alma , csak “villan” egyet a kijelzo . Ez után kell a bekapcsoló gombbal újraéleszteni .

  3. @Laca69: De ha picit tovább tartod nyomva, akkor be is kapcsol :] /régebben legalábbis még így volt, az i4-et nem fagyasztottam még le/

  4. Üdv.Az én telefonom folyton eldobja a hálózatot,meg ha kiis mutat pl:2-es erősségű térerőt,és hívnám egy másik telóval,akkor azt jelzi,hogy kivan kapcsolva.Próbáltam már frissíteni szoftvert,meg 1-2dolgot de nem segített.Valószínű,hogy hardveres.Mit tegyek vele?Üdv

  5. Sziasztok!

    Hat nekem ugy sotet a kepernyo, hogy meg erre sem reagal, ha gepre dugom, akkor csak restore-t lehet tolni.
    A jelenseg teljes toltottseg mellett, tobb OS-el, basband-el, jailbreak-el vagy annelkul elojon. siman csak nyomok egy power, es ha vissza akarom kapcsloni, kakukk. ha visszatolom restore-al, akkor kb fel-1 ora alatt ujra…

    Ha esetleg ilyet tapasztalt valaki jelezze 🙂

    Udv

  6. A térerő problémához lenne pár megjegyzésem. Nálam 2 térerővel kapcsolatos hibajelenség fordult eddig elő:

    1. Ha lekapcsoltam a 3G-t, és csak 2G-t használtam (ilyenkor általában ki volt kapcsolva a wifi, mobil adatforgalom, bluetooth is – aksispórolás miatt), akkor egy idő után eldobta a mobilhálózatot (nyugalomban, asztalon-zsebben, szóval nem kézben tartva…) Megoldás: ha be van kapcsolva a 3G akkor soha nem fordult még elő, hogy eldobja a hálózatot (többi kapcsoló mindegy hogy áll ilyenkor…)
    2. Általában ki van kapcsolva a mobil adatforgalom, és amikor netezni akarok (3G hálózaton), előtte bekapcsolom a mobil adatforgalmat. Ilyenkor néha nem megy a netem, nem tud az internetre csatlakozni a telefon. (hívást indítani-fogadni lehet ilyenkor) Megoldás: flight mód be, aztán amikor eltűnt a szolgáltató neve a menüben, flight mód ki, és láss csodát rögtön van internet is, tud a mobilhálózaton csatlakozni a teló.

    Nekem a wifi térerőm még soha nem ment el egyébként, kivéve egyszer-kétszer amikor gyenge volt a jel vagy interferencia volt valami más eszközzel (pl. microsütő). Az előző két dolog a gsm/3G hálózattal történt mindig.

    Szóval nem kell rögtön a cikkben szereplő módszerhez folyamodni, javaslom előtte próbáljátok ki a fenti két dolgot is.

  7. Jó reggelt mindegykinek! Csak nekem nem megy a Yourtube 4.3.3 alatt, vagy másnak is gondjai vannak vele?! Már 4.3.1 alatt se működött, egyszerűen nem lát videót az ipod rész. Legalább 5 különböző repo-ból feltelepítettem, de egyik sem akar menni. Vagy talán az itunsba kell valamit beállítani hozzá? Valakinek valami ötlet esetleg?

  8. Nekem más fekete képernyős gondom van, ami jelentkezett régen is JB-s 3G-nél 3.1.2 alatt és JB-s 3GS-nél 4.2.1 alatt is.
    Telefonálás közben pl. kiakarom hangosítani, vagy rákeresni egy másik számra, de nem tudok, mert fel-fel villan a kép, de mire rányomnék elsötétül és nem reagál semmire.Telefon nem szakad meg, működik a telefon, csak a képernyő sötétedik el.Ezt random jelleggel csinálja, néha teljesen jól működik.
    Erre esetleg valami megoldás?

  9. @Tibuka: már jó pár alkalommal megválaszoltam ezt a kérdést, de akkor most újra: a fejlesztője még mindig nem frissítette az új iOS-hez. ameddig nem frissíti, tökmindegy, honnan telepíted. az iTunes-nak meg aztán végképp semmi köze egy jailbreakes alkalmazáshoz. nem kompatibilis a mostani iOS-ekkel, és kész.

    @Csaba: proximity hiba, ne tedd a kezed közel a felső hangszóróhoz, vagy ha van rajta valami fólia, akkor az nem tetszik neki.

  10. Értem, és köszi szépen mégegyszer!

  11. közel 3éve van iphone-om, 3g gs 4 .. egyszer nem fordult elő egyik sem 🙂

  12. OFF Twitter bejegyzés következik 3GS tulajoknak!

    MuscleNerd MuscleNerd @
    @mightysurfer if the downgrade idea works, it will come out before (and so obviate any need for) any 5.14/5.15/5.16 unlock
    5 hours ago

  13. OFF

    Ha megengeditek elmesélném miért lesz a következő telefonom is egy iPhone!

    1 éve amikor a 4. generáció megjelent lecsökkentették az iPhone 3g előfizetéses árát 29.990ftra, ikon 200as dijcsomagra vállalt 2éves hűséggel. Én akkor vettem egyet magamnak, mivel elötte nem engedhettem meg, hogy drágábban vásároljam meg. Most 11hónap elteltével, elrepedt az usb csatlakozóm szigetelése, illetve a fülhallgatóm sem volt az igazi. Bevittem a T-mobile Kaposvári üzletébe, és szó nélkül, azonnal kicserélték mind kettőt. Rá 2 hétre levettem a telefonon lévő invisible shield fóliámat, mert elég ramaty állapotban volt, amikor azt tapasztaltam, hogy egy 2mmes csíkban(szinte észrevehetetlen) el van repedve a hátlapom. Utána néztem és más fórumokon írták, hogy egyesek sikeresen cseréltették telefonjukat ugyan ezzel a hibával! Nahát én is szerencsét próbáltam, és ma vettem át a teljesen új iPhone 3gmet! Már a kiegészítők cseréje is megerősített abban, hogy nekem ilyen kiszolgálásra van szükségem, a telefon cseréje csak hab a tortán. Nem hinném, hogy bármely egyéb készülék gyártó ilyen mértékű garanciát vállalna a készülékeire. Az új telefon mellé, újabb egy év garanciát kaptam! (Kérdésem is lenne, hogy az előző telefon smsei átrakhatóak e az új készülékre!?)

  14. Sziasztok!

    Köszi, hogy leírtátok ezt a procedúrát, a 4.3.3-as jailbreakelés követően csak így tudtam bekapcsolni az ipod 3G-met. Viszont a JB nem jön össze sehogy sem, nem tudtam még rájönni, hogy mi a baj.

    Teljesen friss rendszerre pakolnám rá a dolgokat, a korábbi JB még 3.1.3-as volt asszem, azóta nem nagyon foglalkoztam vele. Most toltam egy restore-t, raktam 4.3.3-as iOS-t és redsnow-val a 3 nappal ezelőtt cikk alapján próbáltam feltörni. A folyamat a “Waiting for reboot” képernyőnél akad meg, onnantól kezdve sötét a képernyő, és csak a most leírt módszerrel tudom visszahozni.

    Kérlek segítsetek, ha tudtok, mert szeretném mindenképp feltörni a cuccot.
    Köszönöm előre is!

  15. @weberbarna: Ha JB-zed akkor OpenSSH segítségével mindent át tudsz másolni gépre és onnan átrakni másik telefonra szintén OpenSSH segítségével.

  16. @Jadeye: Elnézést én csak ezt a módszert ismertem. Köszönöm a korrigálást.

  17. Off:
    2 hónap telt el, amióta musclenerd előállt az NCK-s függetlenítés lehetőségével. Azóta semmi hír, ahogy néztem, twitterén sem esett szó az unlockról. Ti tudtok valamit? Vagy már sose lesz?:S

  18. @vycman: Valóban említette, hogy van már egy módszer amivel 1 hét alatt ki lehet fejteni az NCK kódot… Miért nem adja már ki? Én marhára örülnék annak is! Jelenleg egy downgrade módszeren dolgozik, de jobb lenne ha csinálna valamilyen NCK -s függetlenítést, azzal egy életre ki lehetne ütni a BaseBand -et…

  19. Sziasztok kicsi off
    Újra raktam a telom,mert lassúnak találtam 3Gs 3.1.3 volt rajta.Viszont,ahelyett,hogy gyorsabbb lett volna,még lassabb lett….bemegyek a contactokhoz és kb 5 mp,mire megnyitja.vagy akár a beállításokat is mondhatnám.3x tettem újra,de mindig ez a jelenség.Kérdés,mitől lehet és ha esetleg felteszek rá4.1 et,akkor azt vissza tudom e majd állítani,ha nem tetszik 3.1.3 ra?Shsh le vannak mentve.Köszi elöre is.Még egy utolsó kérdés…,melyiket a leggyorsabb osx erre a telora.3Gs.

  20. @mythbuster: ha ez ilyen pikkpakkösszedobom, és működik lenne, már régen kiadták volna. de ezek szerint nem ilyen. majd kiadja, ha kész, sajnos várni kell.

  21. @Jadeye: Igen, úgy ahogy mondod. Próbáltam Vista és XP kompatibilitás mellett is.
    Mi lehet a baj? Az, hogy a korábbi 4.3.2-es verzió nem volt meg feltörve nekem és a 4.3.3 gyakorlatilag erre épül?

  22. @rurdy: nem, ha friss szoftver van, akkor (sincs) semmi köze az előző verzióhoz. Nekem is volt ugyanilyen bajom iPhone 3G-vel, de a legújabb redsn0w-val. Az redsn0w 0.9.6 rc9 jó volt.

  23. @H2CO3: Na ez új, kipróbáltam. Viszont nekem a 0.9.6 rc9 nem is tölti be a 4.3.3-as firmware-t. Neked hogy sikerült?

    Ezt az üzenetet kapom: “Unable to recognize specified IPSW”

  24. Én türelemmel várok december óta a függetlenítésre, mert tudom, hogyha könnyű lenne, már rég kiadták volna. Csak azt írták anno többen, hogy az NCK-s dolog az pár héten belül jöhet, ez volt 2 hónapja… Akkor ezek szerint azt sem könnyű megcsinálni. Egyébként a cutyoursim-esek meg már nem támogatják Magyarországot… Hurrá…

  25. @rurdy: a 4.3.3-hoz nem jó az rc9, ahhoz legalább rc15 kell, de abban vannak hibák, így mindenképp rc16. más nem jó hozzá. vagy custom firmware.

    @vycman: ezek az esetleges kiadási dátumok mind csak becslések, nem kell készpénznek venni, ameddig meg nem jelenik. benne van a pakliban, hogy hónapokig nincs semmi. ha tudod, hogy nem azzal a szolgáltatóval fogod használni, aminél meg lehetne venni, akkor azt az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem érdemes függőként megvenni, mert nyögvenyelős a függetlenítés legtöbbször.

  26. @Jadeye: Ok, megfogadtam amit leírtál. Letöltöttem az rc16-ot, waiting for reboot képernyőnél megáll a folyamat ismét :@:@ Tiszta ideg vagyok már, nem hiszem el h nem megy, mindent úgy csinálok ahogy kell…

    Egyáltalán mennyi ideig kéne várnom, ha rendesen menne a dolog?

  27. @rurdy: és tiszta 4.3.3 restore után próbálod? tehát nem korábbi rendszerről lett frissítve, hanem direktben 4.3.3?

  28. Nekem olyanokat szokott csinálni a telefonom: 3Gs, h ha van adatforgalom, vagy telefonálok, de inkább telefonálás közben jön elő, naszóval, ujraindul automatikussan a telefon! Ez akkor ídegesítő, amikor már 20 perce beszélek valakivel, nem minden esetben csinálja, de van amikor naponta 1x, de van amikor 1 hétig 1xsem.. De tagnap pl akkor volt, amikor töltöttem le 1 app-ot, és 3g-ről ment a net.. Mitől lehet ez? Harveres híba? Vagy inkább a 4.1? Mert 3.1.3-an nem emléxem, h csinálta volna, mert az volt előtte. Volt már olyan, h majdnem földhözb@sztam a telefont, olyan ideges lettem amikor épp 1 fontos beszélgetés közepette csinálta…Valakinek 5lete?

  29. @vycman: Tulajdonképpen inkább az a szívás, hogy gyakorlatilag a 4.0 azaz nyár óta nem adtak ki újabb függetlenítést… Valóban nem könnyű feltörni egy chip idegrendszerét, de amihez máskor 2 hónap kelett jelenleg a 9. hónapnál tartunk… Amúgy a cut your sim -el tudod függetleníteni az összes iPhone -t… szerzel egy Gevey SIM -et, a kártya alá helyezve megy az i4 mint az állat! 🙂 ha 3G/GS -be akarod, akkor is egy Gevey SIM + microsim to normalsim adapterrel megy a régebbi készülékeken is!…

  30. @mythbuster: igen a gevey sim ideiglenes megoldásnak jó, de azért az sem járja, hogy állandóan a segélyhívót hívogassam, amikor mondjuk ki kell kapcsolni éjszakára, reggel meg be.

  31. @vycman: Nem kell fölhívd.. 1 másodpercre és nyomod is vissza, ki sem cseng náluk… Miért kell kikapcsolni? havonta egy alkalommal szoktam újraindítani…

  32. @Jadeye: XP-ről másik gépről sikerült egyből…win7 64bites van azon, amiről nem ment a téma, pedig kompatibilitást beállítottam mindenhol

  33. @mythbuster: azért, hogy ne hívogassanak éjszaka munkaügyben. mondjuk némítással még kiküszöbölhető lenne.

  34. Sziasztok, bocsánat de egy kis OFF lesz, nem tudom hol kérdezhetném ezt meg ha nem ezen az oldalon. Most fogok iphone-t venni, de a kereteim korlátozottak így csak egy 3GS-t tudok megvenni. Nagyon nagy gáz ha nem 4-es iphone-t veszek? Előre is köszönöm a válaszokat, figyelni fogom a kommenteket! 🙂

  35. @vycman: vagy iBlackList -ben nyitasz egy külön listát az idegesítő személyeknek és berakod, hogy éjjszaka nem hívhatnak…

  36. Sziasztok!
    Leírom az én esetemet, hátha tudtok segíteni.
    Vettem egy iphone4-et feleségem megkapta az én T-mobile-os 3G-met. Mivel Ő telenor-os, fw frissítés (ipad baseband fel) és ultrasnow. Telenor kártya bele, és müxik. Mindenki örül. 1 hét eltellik… telefon: “Nincs szolgáltatás” Telefon újraindít megjavul… gondoltam biztos megkattant… egy két nap megint “Nincs szolgáltatás”… aztán pár perc visszajött, nem nyúltam hozzá. Meguntam, gondoltam biztos valamit rosszul csináltam IDoki-hoz el, Ők ugyanezt megcsinálták, és mondták, hogy a Telenor nem csak az Iphone4-eseket szivatja hanem a 3G-seket is….
    Ok, újratelepítés megvolt… pár nap múlva megint… gondoltam a carrier fix hátha megoldja amit most adtatok ki, de a feleségem most hozta ide a telót. Network reset hálózat visszajött… Szóval teljessen kétségbe vagyok esve. Már hivatalossan nem függetleníthetem, mert ipad baseband van rajta… marad az ultrasnow… de ez eddig nem oldotta meg. Más is küzd 3G-vel Telenor-on ilyen problémával? Amíg nem volt függetlenítve, és T kártya volt a telóban egyszer nem fordult elő… HEELLP!!

  37. ok, azóta még 2szer elment a térerő…

  38. Hello! Bocsi az offért!!! Megkerült az ellopott régi 3G-m. Restorolni szeretném, de recovery loopba kerül, iphone basebandet tett rá az aki használta legutoljára.. Szeretném restorolni/frissíteni 4.2.1re úgy hogy a baseband is frissüljön, nem kell függetlenítés. Sok helyen utánna jártam, tiny umbrellával, mikor az itunes kidobta a 1015ös hibát és azt be nem zárva, exit recovery, majd dfu, fix recovery, de aztán hiába restor vagy csak várok, megint 1015ös hiba. Hogyan tudnám ezt megcisnálni?

  39. @vanczakp: hagyd a fix recovery-ket, nem mindig fut le rendesen. custom firmware. de amúgy ha a 1015-ös hiba után DFU-ba teszed, és ráküldesz egy greenpois0n-t, az is megcsinálja, és utána csak aktiválnod kell majd.

  40. hello
    061500 421 3g : menubol full torles – beallitasok programok !
    ujraindulas utan alma jelnel kiakad !
    mit csinaljak ? mi lett elrontva?
    koszi

  41. csak a mai nap 4 db 3gs volt a kezemben, mindegyik hibátlanul müködött, 4.2.1-es sw-vel. szerettük volna unlockolni, ipad bb fel,ultrasn0w 1.2.3 fel, és no térerő

  42. @zolee1988: restore-old őket 4.3.3-ra, set up as new iPhone, és nézd meg úgy. tiszta restore után mennie kell.

  43. @Jadeye:
    Jadeye!
    És az Én esetemben mit ajánlasz? 3G, 4.2.1, ipda baseband. … szintén zenész. Térerő elmegy sokszor, és profik jalibreak-elték, és függetlenítették (I-Doki).
    I-Doki azt mondta kérjek Telenor-tól egy új SIM kártyát. Ma megteszem. Ha ez sem segít viszem hozzájuk bevizsgálásra… amit nem értek.
    Gazdagrét…lakótelep…8.em…. elmegy folyamatossan a térerő. V.kerület Oktogon… napont max 1szer…. 5let? Telefon vagy Telenor szívat?
    köszi előre is.

  44. @Jadeye:
    restore 4.3.3-ra, 1015-ös hiba a bb miatt, no para. redsn0w 0.9.6rc16 cydia+ipad bb. lefut, wifi bekapcs, cydia-bol ultrasn0w, restart és semmi 🙁

  45. @benjy: mielőtt sim kártya cserét kérnél: mi van akkor, ha kikapcsolod a 3G-t? akkor is elmegy a térerő? az is lehet, hogy cellahatáron vagy. de az is lehet, hogy a végfok döglődhet, passz. de hát iPad baseband, így még *esetleg* ez is okozhat gondot. ha ennyire helyhezkötött a hiba, hogy csak gazdagrét, akkor talán a cellahatár, de látatlanban passz. más készülékkel próbáltad ugyanott?

    @zolee1988: az iPad basebandet nem kell minden jailbreaknél bepipálni, és nem is célszerű, azt elég csak egyszer! restore custom 4.3.3-ra, és set up as new iPhone volt már? pwnagetool-os custom persze. az nem lehet, hogy letiltották? más sim megy benne? ugyanaz a sim megy másik készülékben? magyar vodás sim megy benne?

  46. @Jadeye: persze, hogy müködött, Voda UK SIM volt benne, roaming üzemben. most épp töltök egy pwnagetool-os aktiváld 4.3.3-at. magyar vodás SIM-mel prólgatom, tuti jó, ez saját magán SIM-em.

  47. na, feltettem ezt: iPhone2,1_4.3.3_8J2_Custom_ACTIVATED_pwangetool.ipsw
    hiba nelkul felment, wifi bekapcs, ultrasn0w fel, restart. es semmmi….
    probakepp kiprobaltam tobb darabon is, valamit elronthatok, nem akarom elhinni, hogy eddig 4-bol 4 rossz 😛

  48. @zolee1988: ne legyen hacktivált a firmware, gyári kártyával kell aktiválni!

  49. @Jadeye: Thx

  50. Nekem is ilyen térerő problémám volna Ipad Baseband, 4.1…Teljesen jól működött..akksi kímélés miatt szinte mindig ki volt kapcsolva a 3G, meg az adatkapcsolat is…minden..csak akkor kapcsoltam be ha netezni akartam, de kb 2 nappal ezelőtt néha el-eldobálta a hálózatot 3G től függetlenül…Majd a mai nap elkezdte egyre sűrűbben dobálni..néha max térerő, majd egy pillanat múlva semmi…ez így nagyon Horror :S ….Jah igen és Telenoros vagyok…vmi tipp? 😛

  51. Sziasztok,Nekem iphone 4 van és nem akar bekapolni ha töltőre dugom, akor kidobja a töltést és piros csikot enyi de nem kapcsol be -nemtudom miért mert töltőn is használtam folyton mert eleve az ellem nem birta soká, 80 százaléknál kikapcsolt azután töltőre tetem bekapcsolt most meg már nem az ellem lehet a hiba ??

  52. @Gábor Neymar Cutler: a készülék akkumulátora egy idő után elhasználódik, és cserére szorul. ha a készülék nem kapcsol be, akkor érdemes lenne talán egy akkucserét megpróbálni: http://iszervizpont.hu

  53. Aha köszönöm,lene még egy kérdésem nekem ios 7 van de jelibreak és hogy kel a végleges 7 verziót felteni a készülékre iphone 4 re kéne


Add a Comment