fbpx Skip to content

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

iphone_dev
Tic tac toe, it’s 3 in a row for @i0n1c’s untether! PwnageTool and redsn0w updated for iOS 4.3.3: http://is.gd/YFgrPU
2011.05.06. 11:07

Mivel az Apple szerencsére nem javította i0n1c kolléga untethered exploitját a 4.3.3-ban sem, így a Dev Team is kiadhatta a frissített redsn0w-t és Pwnagetool-t ami így már képes a 4.3.3 jailbreakelésére is. Persze azért vannak fontos dolgok most is, és az iPad 2-t egyelőre ezek sem támogatják.

Új funkcióként viszont belekerült a Multitasking Gestures választhatósága is a redsn0w-ba:

Mivel működik?

A 4.3.3-mas untethered jailbreak egyelőre csak a következő készülékek esetén érhető el:

 • iPhone 3GS
 • iPhone 4 (GSM)
 • iPad
 • iPod Touch 3G
 • iPod Touch 4G
 • Apple TV 2G (v4.3 8F202)

This device isn’t eligible… – Error 3194

Ha a 4.3.3 felrakásakor a Cydia van beállítva a hosts fájlodban, akkor jelenleg a frissítés vagy restore 3194-es hibával leállhat, mert saurik szervere még nem tartalmazza az adott eszközhöz a 4.3.3-mas SHSH-t, és valamiért nem tudta azt közvetlenül az Apple-től lekérni.

Egyrészt menj a TinyUmbrellában az Advanced fülre, és vedd ki a pipát a “Set hosts to Cydia on exit” elől, majd jobb oldalt alul nyomj az Apply-ra. Ezután egy újraindítás nem árt. Persze van más lehetőség, ha ez mégsem oldaná meg.

Windows esetén nyisd meg a C:\Windows\System32\Drivers\Etc\hosts fájlt (nincs kiterjesztése!), majd töröld belőle a gs.apple.com-ot tartalmazó sorokat, vagy a sorok elejére tegyél egy #-et. Mentsd el a fájlt, majd parancssorban írd be, hogy ipconfig /flushdns, vagy indítsd újra a gépet. Ezek után probléma nélkül mennie kell.

OS X esetén nyiss egy Terminal-t, és írd be, hogy sudo nano /etc/hosts, majd add meg a jelszavad. Keresd meg a gs.apple.com-ot tartalmazó sorokat, járj el ugyanígy: vagy töröld őket, vagy írj a sorok elejébe egy #-et. Ctrl+O-val mentsd el (itt még egy Entert is kell nyomni!), Ctrl+X-szel meg zárd be a nano-t. Ezután pedig töröld a DNS-cache-t a dscacheutil -flushcache paranccsal, vagy indítsd újra a Mac-et, és szintén probléma nélkül kell mennie a dolognak.

(Ha korábbi verziót próbálsz visszatenni, mint a 4.3.3, akkor a 3194-es hiba szokás szerint azt jelzi, hogy nincs SHSH-d ahhoz a verzióhoz.)

Frissítsek vagy ne frissítsek?

Frissíteni általában mindig javasolt, hiszen sok hibát javítanak az OS-ben ilyenkor. Most azonban kifejezetten jó okot adhat a frissítésre a “locationgate” néven elhíresült jelenség, így ha ez téged is frusztrál, úgy nyugodtan frissíthetsz a 4.3.3-ra, hiszen jailbreak már van rá.

Ugyanakkor ha függetlenítened kell, és így ultrasn0w-t használsz, az új verziót ismét csak custom firmware használatával tedd fel! Ha ugyanis gyári firmware használatával frissítesz, úgy frissül a baseband, és az új basebandre nincs függetlenítés.

iPhone 3GS esetén a gyári 4.3.3 telepítése után szoftveres megoldásként már csak az iPad baseband marad, ott viszont használhatatlanná válik a GPS a külső alkalmazásokban (iGO, Navigon, stb). Viszont ha már most is az iPad-es baseband van fent, azt a 4.3.3 sem frissíti!

iPhone 4 esetén csak a 01.59.00-s baseband függetleníthető, ha tehát ennél frissebb, arra szintén nincs szoftveres megoldás. A TinyUmbrella segítségével az iPhone 4 frissíthető gyári firmware használatával is a baseband megtartása mellett, de a baseband ellenőrzése miatt a folyamat vége recovery loop lesz.

Ezekhez tehát inkább custom 4.3.3 kell, hogy ne frissüljön a baseband (vagy egyáltalán ne foglalkozzon a baseband verziójával az iOS, és betöltsön gond nélkül). Custom 4.3.3-mas firmware-t a Pwnagetool legfrissebb változatával készíthetsz OS X alatt. Windowsra jelenleg nincs frissített eszköz, ami támogatná a 4.3.3-mas custom készítését pedig ott a Sn0wbreeze 2.7-es verziója.

És az iPad 2-vel mi lesz?

Az iPad 2 esetén volt már egy korábban felfedezett userland sebezhetőség, de ezt az Apple furcsa módon befoltozta, így az nem kerülhet kiadásra. Annyit lehet tudni, hogy comex talált egy másik hibát is, ami ugyanúgy userland típusú jailbreaket tesz majd lehetővé. Userland típusú, tehát egy, az iOS-ben jelenlévő szoftveres hibát használ ki. Viszont erről és a megjelenés idejéről a hiba esetleges kijavítása miatt nem tesznek közzé egyelőre semmi információt. Ha elkészült, akkor majd kiadják, addig felesleges kérdezgetni.

Ultrasn0w 1.2.3

Ahogyan írták, ez a frissített ultrasn0w is csak egy kompatibilitási frissítés, tehát csak azt teszi lehetővé, hogy az iOS 4.3.3 alatt is működjön a korábbi, függetleníthető basebandekkel a függetlenítés. Ez NEM új függetlenítés, kizárólag csak azokkal működik, amivel eddig is, az új basebandekkel NEM!

ultrasn0w
Today’s v1.2.3 ultrasn0w update goes along with PwnageTool and redsn0w updates for iOS 4.3.3 (compatibility only, no new BB support)
2011.05.06. 11:12

Windows 7 és többmagos processzor?

Ha Windows 7-et (vagy Vista-t) használsz, és többmagos processzor van a gépedben (például Core Duo, Core 2 Duo, stb), akkor be kell állítanod, hogy csak az egyik processzormagon fusson a redsn0w, különben a program összeomlik.

Ennek kiküszöbölésére hozz létre egy új parancsikont, aminek a “Cél” mezőjébe ezt add meg (a userneved értelemszerűen a saját felhasználónevedre cserélendő!):

C:\Windows\System32\cmd.exe /C start /affinity 1 C:\Users\[userneved]\Desktop\redsn0w.exe

Figyelem! Ez az egész EGY sor, csak szóközök vannak benne, sortörés NINCS, de nem fér ki, így az oldal lehet, hogy több sorba tördeli! Másold ki az egészet, illeszd be a parancsikon létrehozásánál, javítsd ki benne a felhasználóneved, és kész!

A fenti példa azt feltételezi, hogy a redsn0w.exe fájlt az asztalodra másoltad. Ha a fenti adatokkal létrehozott parancsikont használod, akkor az minden alkalommal megfelelő affinitással fogja indítani a redsn0w-t.

(Az affinitást manuálisan is beállíthatod, de annak az a hátránya, hogy a program minden egyes indításakor újra be kell azt állítani, mert az csak az adott futtatásra érvényes. Ehhez nyomd le a Ctrl+Shift+Esc kombinációt, hogy azzal nyiss egy Feladatkezelőt (Task Manager), menj az Alkalmazások (Applications) fülre, és keresd meg a redsn0w-t. Kattints rá jobb gombbal, és a menüben válaszd a Folyamathoz ugrás (Go to process) opciót, majd ott ismét kattints jobb gombbal, és válaszd a legalsó opciót, az Affinitás beállítását (Set Affinity…), és vedd ki a pipát a processzormagok elől, és csak egyet hagyj meg, majd okézd le.)

Összefoglalva

Ha NEM kell függetlenítened, akkor frissíthetsz bátran, és használd a redsn0w legfrissebb verzióját a jailbreakhez.

Ha függetlenítened kell, használj custom 4.3.3-mas firmware-t, mert az nem frissíti a basebandet, és nem is foglalkozik azzal sem, ha netán iPad-es van fent.

Ha a frissítéskor vagy a custom firmware felrakásakor hibát ír az iTunes, ezt a cikket nézd meg: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Jelenleg nem szükséges a 4.3.3 felrakásához az SHSH, hiszen az a hivatalosan elérhető legfrissebb firmware, így azt az Apple épp aláírja! Mindenképpen mentsd le az SHSH-t a 4.3.3-hoz, máskülönben később, ha kijön például egy 4.3.4 vagy újabb, akkor utána nem fogod tudni visszatenni többet a 4.3.3-mat, kizárólag csak a 4.3.4-et (vagy ami épp aktuálisan a legfrissebb hivatalosan elérhető firmware). Erről itt írtunk bővebben: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Carrier- és logófixek: a T-mobile és Vodafone logófixeknek elvileg működniük kell probléma nélkül, de a Telenor carrier fix NEM 4.3.3-hoz való, így azt NE tedd fel! A Telenor carrier fixet a CommCenter patch miatt frissíteni kell a 4.3.3-mas CommCenterhez. Ha a jelenlegi, 4.2.1-re készült Telenor fixet felrakod 4.3.3-ra, akkor a rendszer nem tölt be, és restore lesz szükséges!

Frissítés #1: némítás, affinitás, merülés

MuscleNerd
redsn0w & PwnageTool updated to fix the iPhone side switch vibrate issue Update #1 http://is.gd/YFgrPU .. thanks @i0n1c!
2011.05.08. 9:27

Némítógomb és a fordított vibrálás

Sokan tapasztalták azt a hibát, hogy a némítógomb átkapcsolásakor fordítva működik a dolog: némításkor nem vibrál a készülék, a hang visszakapcsolásakor viszont igen. Ennek viszont ugye épp ellenkezőképp kellene lennie. Úgy tűnik, ezt a jailbreak okozta, viszont i0n1c ennek kiküszöbölésére is rájött, így megjelent minden eszközből a frissített változat.

Ha tehát jelenleg is jailbreakelve van a készüléked bármely módszerrel, egyszerűen csak futtasd le rajta a redsn0w rc16-os változatát úgy, hogy kivetted a pipát az “Install Cydia” elől. Ezt lefuttathatod korábbi redsn0w-s, vagy custom firmware-es készüléken is.

Processzoraffintiás-javítások

Ez is kijavításra került, így Windows 7 vagy Vista esetén már nincs szükség az affinitást állítgatni, mindössze rendszergazdaként kell futtatni a redsn0w-t, Windows XP kompatibilitásban.

Gyorsabb lemerülés – ezen is javíthat

i0n1c azt is írta, hogy a frissített jailbreak valamennyit javíthat az akkumulátor “üzemidején” is, tehát ha most jobban merül a készülék, mint eddig, azt valószínűleg szintén javíthatja.

i0n1c
BTW: by using the latest RedSw0w you also might decrease the battery drain.
2011.05.08. 13:21

A letöltési linkeket frissítettük a legfrissebb verziósra.

Letöltési linkek

redsn0w 0.9.6rc16 OSX
redsn0w 0.9.6rc16 WIN

PwnageTool_4.3.3.1.dmg.6375459.TPB.torrent

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

346 Comments

 1. Tapasztalatokat várok 3GS-en!
  Ramzabáló és fagyos ez is?

 2. Én csak a kompatibilitást állítottam át XP SP2-re, meg a rendszergazdaként való futtatást, mást nem varázsoltam, mégis ráment szépen a redsnow. Viszont fehér lett a Cydia ikonja, így következett egy restore, majd jailbreak, hogy megoldódjon ez a probléma…

 3. Ja, 3GS-ről van szó.

 4. Nagyon jók a cikkeitek, tetszik hogy minden apró buktatóra kitértek!

  Multi tasking gestures enable EXTRA LÁJK!! Nem kell végre fájlokat átírogatni 🙂

 5. Amúgy kiváncsi vagyok ezzel a módszerrel hogyan fog működni a mt gestures. Eddig azt tapasztaltam, hogy a gomb csak akkor jelenik meg ha emellett developer módba is teszem a szifont, a funkció enélkül is működik, csak ki be kapcsolno nem lehet.

 6. @kekesiz: detto ugyanezt csináltam és akkor jó 🙂

 7. Sziasztok!
  Észrevehető némi gyorsulás a 4.3.2-hez képest?

 8. redsn0w on keresztül tallózzam be ? vagy itunesen restore update és utána töltsem le külön 4.3.3at és úgy redsn0w?

 9. Arra én is kíváncsi lennék, hogy a Multitasking-Gestures kapcsolója a Settings-ben jó helyre kerül, vagy előre a főoldalra, mert az gánya, olyan már volt… És lehet nem kell hozzá Developer mode?
  Egyébként gyorsabb lett 4.3.3-on, viszont a GPS-t használó programok mintha lassabban találnának pozíciót! 🙁

 10. A Setting-ből viszont eltűnt a Personal hotspot… (3GS)

 11. Kerdeseim: i4 eseten jobb ez a 4.2.1nel? Sbsettings, BiteSms, Gridtab, Multiflow, Infinifolders, iPhonedelivery, Installous, Lockdown Pro, Perpage HTML, Magyar bill. Unlimtines, iBlank,emulatorok mennek-e 4.3.3 alatt?Ha valaki vagy ti,Jadeye meg tudnatok nezni,nagyon jo lenne,mert ezeket hasznalom mindig. Az akku jobb lett?? Igazan koszonom!!!

 12. Ha én frissítek 4.3.3-ra (3Gs és most 4.2.1) és utána jailbreak, nem fog működni a GPS?

 13. @dave99:
  Miért ne működne?

 14. @kekesiz:
  Csak mert itt azt írják h iPad baseband megy fel rá és azzal nem megy. Őszinte legyek annyira nem vágom ezt a szöveget azért nem merek frissíteni:D

 15. mi a két billentyű kombináció amivel ájtúnszba betom tallozni 4.3.3.at?

 16. @sziszifiu: megvanjeee

 17. @dave99: és kell függetlenítened? ha nem, mert mondjuk T-mobile-os, és azzal is használod, akkor nem vonatkozik rád. ha viszont függetlenítened is kell, és 05.13-mas a baseband, akkor CSAK cutom firmware-rel szabad frissíteni, mert különben frissül a baseband, és azt már csak az iPad-es megoldással lehet megcsinálni. de ha nem érted, akkor inkább ne nyúlj hozzá, kérd hozzáértő segítségét. mi is meg tudjuk csinálni neked, ha kell.

 18. @Jadeye:
  Köszi szépen. Nem kell függetlenítem. Értek hozzá csak ez a baseband nem volt teljesen világos. Kössz mégegyszer.

 19. Nemtudom tapasztaltatok-e iylen problémát, de miután felraktam a 4.3.3-at 3GS-re és megcsináltam a jailbreak-et a cydia ikonja fehér és nem megy. Volt már ilyen korábban is de 1 restart után jó volt, most viszont már másodjára futtatom a jb-t. Ilyenkor mi a szitu?

 20. @Vorty:
  Nekem ugyanez volt a helyzet, csak egy restore + JB oldotta meg…

 21. hu remek akkor a cydia-s repoim elvesznek 🙁

 22. Megjelent a Snowbreeze 2.7 ami támogatja az iOS 4.3.3 -at.
  Így most már a Windows os gépeket használók is készíthetnek maguknak CFW -t.

 23. Ha feltettem, akkor utólag lehet a Multi..Gestures-t bekapcsolni, ha még1szer futtatom? (Cydia mellől pipa ki)

 24. csak nekem nem válaszolnak a szerverek? 3G-t és i4-et is frissítgetnék, de valami gubanc van almáéknál… :S

 25. Tegnap nekem is ezt írta @sziszifiu, így ne aggódj! 🙂

 26. Ha van, itt rajtam kívül olyan telenoros aki már frissített 4.3.3.-ra az meg tudná nézni, hogy működik-e a mobilnet-je, nekem nem hajlandó sajnos, de az is elképzelhető, hogy a flottakezelő tiltatta le globálisan… Most azt a hiba üzenet kapom, hogy “Mobil adathálózat nem aktiválható”. Az APN be van írva… (iPhone 4., független, nem jailbreakelt.)

 27. hosts file-ból kitöröltem a gs.apple.com sort és megindult…

 28. @sziszifiu, @Sir Kassy: nekem is ugyanezt írta, töröljétek a hosts file-ból a gs.apple.com sort és menni fog 😉

 29. Sziasztok!

  Segítsetek légyszí!
  nem tudom kivenni restore/dfu módból az iphonet custom fw update után! végig megy és mégis benn marad.
  Mit csináljak?
  ireb->itunes volt és mégsem lett jó.

  Van már CUSTOM FW 4.3.3 hoz? iphone 3gs hez?
  üdv

 30. Iphone 3GS 16Gb ról van szó.

 31. Ipad 1,1 en tesztelve. Flawless:) mtgestures is jo helyre kerul!

 32. @giant: Köszi! Mondjuk ma másik gépen próbáltam, de akkor a TinyUmbrella a hibás :)…

 33. @giant: hosts file? nekem így már kicsit magas el tudod magyarázni hogy mi is ez vagy hol találom? bocs mert low vagyok de nem hallottam ezt még így…

 34. @Jadeye: igazad van köszi 🙂

 35. leszedtem a reds0w-t de a browser-ből kell csatolni hozzá egy fájlt. ilyenkor mit tegyek ?

 36. 4.3.3 alatt iPad-en jobb lett már a memóriakezelés? Mert 4.3.1-en nekem valami reteksz@r… Kilépkednek a programjaim, Infinity Blade kb be sem tölt…stbstb…

 37. engem az érdekelne, hogy milyen cydiás programok nem mennek még 4.3.3 alatt, meg h milyen az akksikezelés? mert nekem 4.3.1van most, és az akksi valami borzalom

 38. NAGYON JÓ A RENDSZER MINDENKINEK BÁTRAN AJÁNLOM! NEM FAGY JÓ SOK A RAM!!!! JUHUU

 39. @Jason: iPad-re írtad? Mennyi van szabadon,ha nem fut semmi?

 40. Ha frissitem 3GS-en a fw-t akkor jo a 4.3.2-es TinyUmbrella nem kell megvarni annak a frissiteset?

 41. @siph: hát tallózd be neki. a gyári 4.3.3-mas ipsw kell, ahogyan eddig bármikor. de ezt írja is.

  @Bubukaa: “Jelenleg nem szükséges a 4.3.3 felrakásához az SHSH, hiszen az a hivatalosan elérhető legfrissebb firmware, így azt az Apple épp aláírja!”

 42. IPADON és iphoneokon is jó! I4,3GS, IPAD2

 43. Vki megmondaná h mi az a multitasking gestures, mert redsnowban elfelejtettem kipipálni és h mennyire baj a hiánya

 44. a logofixek nem mennek VODÁVAL kéretik frissíteni!

 45. @Dave99: ha nem tudod, mi az, akkor nem fog hianyozni.

 46. @Belnir:
  Köszi, így már nyugodt vagyok

 47. @dave99: az annyi, hogy 4 ujjal is tudsz az alkalmazások között válogatni, vagy előhúzni a taskbart, vagy a home gomb helyett kilépni. de inkább ipadon jó mert a teló kijelzője kicsi hozzá

 48. @Jason: mi nem megy rajta? a logófix, ami csak a grafikus logót cseréli ki, annak bizony mennie kell. a carrier fix, ami 3G-re van, 4.2.1-hez, az valóban nem megy, de az carrier fix, nem logófix. vagy mire gondolsz?

 49. @kekesiz: Én feltettem az iPhone4-emre, (T-mobile), először nekem is fehér volt, de amint rányomtam az upgrade-et cydián belül, utána jó lett.

 50. hi egy kicsit nem ide vágó,de 3G-m os: 4.0 (8A293)–Modem firmware 05.13.04 ! még a 4.0 és nál ki lett fugetlenitve és mostanra már gyárilag ki lett a szolgáltatonál fuggetnelitve !
  az lenne a kérdesem hogy most hogy tudok uj szoftvert rárakni vagy frissiteni ?
  mert nem tudom hogy nem zavarja ossze ha rá frisitek… és ugye a jailbreak hogy lenne ?
  kicsit kezdo vagyok de szeretném ha segitenétek…

  köszi

 51. Verbose bootot(tudjátok amikor bootolásnál úgy indul mint a Linux) be lehet kapcsolni valahogy a Redsnowban?

 52. 3gs szaggatás és aksi időről majd valaki írhatna egy tapasztatott.Mert ha ez sem jó akkor tényleg vissza kell rakni 4.2.1-re.

 53. A fentebb írt problémámra senki nem tud megoldást?

 54. Mondjuk épp szervergondokkal küzdenek éppen, semmit nem ír alá a szerverjük!

 55. iPhone 4-en ez is szaggat? Mármint az animációk? És a némító gomb se hülyűl be jailbreak után?

 56. Üdv All!Kérdésem lenne!most akarom rátolni a 4.3.3at utána JB-t is meg akarom csinálni!Most 4.3.2 van +JB!kérdésem az lenne,hogy most tolok egy backupot utána restore + update!mikor visszaaktiválom a sim-et egyből másolná vissza az egész cuccost,de mivel még nem lesz akkor JB nem teszi a tört progikat vissza!erre tud valaki valami alternatívát hogy ne bukjak semmit és visszamenjen minden?!thx

 57. Sziasztok!
  Abban tudna valaki segíteni, hogy az eddig a cydiából letöltött (fizetős appokra is gondolva) , hogy tudom visszatenni gond nélkül?
  4.3.2-re frissítést követően újra minden ki kellett bogarásznom a cydiából, sringboard, five dock stb….
  Nem akaródzik hetente ezzel szöszmötölni.
  Valaki okos! Help!
  Üdv:
  Tamás

 58. @Jadeye: Voda és telenor logót szeretnék a 4.3.3 rendszeremre 🙂

 59. Hi!
  3194 es hibakoddal elszáll a restotorm. Mit csináljak ilyenkor? elolvastam amit ír az oldal, de nem nagyon tudom értelmezni, 🙁 valaki tud rá megoldást?
  Köszi

 60. Nekem olyan kérdésem lenne hogy 3G-m van. 4.1 függetlenítéssel de sajna nem jó a GPS ill gyenge az aksi. Ahogy látom a 4.2es a vége mert a 4.3 már nem megy fel rá. Várható hogy 4.2re lesz függetlenítés és az említett promlémák orvoslása vagy itt megállt minden?

 61. Iphone 4 redsn0w legújabb + 4.3.3 firmware.
  Minden jól megy. A multitasking gestures is tökéletes.

 62. sziasztok.olyan gondom van hogy upgradeltem 4.3.3 ra iphone 4 gyari fuggetlenen es jailbrake nalkul (azzal is) eldobalja a tererot.elmegy kiirja hogy a kapcsolat megszakad akkor egy ido utan vissza jon stb. esetleg valaki valami tanacsot? 4.3.2 on nem volt ilyen gond vele.a basband a hozza tartozo nem mahinalt

 63. Jadeye,

  Köszönöm az előző cikkben a segítségedet(tinyumbrella használat), de akkor inkább update-elnék erre a 4.3.3-ra. Viszont ez nekem nem akar menni. iTunes-ban rákattolok, hogy update és hol Error 3194-et dob (amit nem is értek, mi köze az shsh file-oknak egy gyári update-nél :O), hol pedig szimplán nem válaszol a szerver. Én rontottam el valamit? Az esetleg megoldás lehet, hogy az új redSnow-nál nem a mostani, de a 4.3.3-mas ipsw-t tallózom be?

  Ismételten köszönöm a segítséget 🙂

 64. Sziasztok ! Most vagy én vagyok a béna vagy valami van mert nekem nincs a redsn0w-ban olyan hogy multitasking gestures !!Ez lehetséges?WIN7/3GS

 65. Hy all. Olyan kérdésem lenne, hogy 4.3.3-hoz mit kell felrakni hogy a crackelt appok is menjenek rajta? Sehol nembírom megtalálni :/ tudom én vagyok a béna.

 66. @Hundark: ugyan ez a problémám nekem is :S segítsetek kérlek

 67. @novadan: Most vagy csak mi vettük észre,vagy a többiek még nem 🙂

 68. @norbx32: nekem is csinálta már, egyszer-kétszer, egyébként meg mindig maxon van a térerőm. Nem értem én ezt a Telenort…

 69. @NitroTom:

  Hogy oldottad meg? Nagyon sokat segítene ha megosztanád velem 🙂

 70. @Hundark: hát én olvasgattam, próbáltam újra, de eddig semmi 😀 nálad valami újabb infó ez ügyben?:D

 71. @novadan: Még semmi 🙂 Se ugy látom más se tud róla semmit !!

 72. Ne mááá !Csak mi vettük észre senki más??

 73. @attilafree: akkor megnyugodhatok hogy nem a telefonnal van baj vagy az uj basebandel? :S

 74. Mik a tapasztalatok a 4.3.3-mal iPhone 4-en? Sebesség, stabilitás, akksi a 4.2.1-hez képest? Előre is köszi a válaszokat! Üdv.

 75. No egy újabb kérdésem lenne, közben megtaláltam már az appos cuccot. Kérdés pedig:
  -personal hotspotot csak én nem látom? Telenoros iPhone, szóval sn0wbreeze féle custom van rajta…

 76. Van vmi program arra,hogy valtoztatni lehessen i4 eseten a video meretet?Mert csinalok 5 perc videot,ami
  Mar 100mb…es a cydias kerdesem is all,hogy melyek nem mennek 4.3.3 alatt? Köszi

 77. Sziasztok ! Most vagy én vagyok a béna vagy valami van mert nekem nincs a redsn0w-ban olyan hogy multitasking gestures !!Ez lehetséges?WIN7/3GS

  Idézlek újra Hundark!

 78. Hahó!
  Restorolni akarom a 16gbs 3gs-em de akövetkező üzenet miatt nem engedi se a restoret, sem az updatet: the device isnt eligible for the requested built. Jailbreakelve volt, nemtom micsináljak. Ötlet?

 79. a cikkhez annyit szólnék hozzá, hogy lehetőség van iphone 4 1.59 bb esetén a függetlenség megtartására gyári restore-al is, a telefont a recovery loopból kiugrasztja egy fixrecovery43 nevű program 🙂
  én is így csináltam meg most a 4esemet, szerintem greenp0isonból lopott dolgokat futtat fel a telóra kis módosítással.

 80. @novadan: Úgy látszik csak nekünk van 3GS- -ünk 🙂

 81. Jah és elolvastam az apple oldalán lévő cuccokat és semmi nem segít. A legújabb ipsw van leszedve, más nincs is most gépen. Segítsetek plz.

 82. Üdv!
  Ha a cydia azt irja hogy “This device is in the pending TSS queue.” és én frissítek 4.3.3-ra s meg is jailbreak-elem akko meg vissza tudom majd rakni a 4.3.2-t ami most van rajta vagy meg varjak amig a cydia atvalt s kiírja hogy mentve van az shsh?

 83. Sziasztok!
  Eddig sosem volt gondom az upgrade-el de most ez a 3194-es hiba kifogott rajtam!
  Már újratelepítettem az USB portokat,Apple programokat,lecseréltem a “hosts” fájlt de még mindig kiírja a hibát.Mindig ugyanarról a gépről csinálom,sosem volt gond.
  Valakinek ötlet?

 84. @norbx32: Vagy a 4.3.3. bugos, vagy a telenor, de a telefon hibája nem lehet.

 85. @Jadeye:
  Helló!

  Error 3194: … leírásából kimaradt pár dolog… :), mégpedig az, hogy ha a legújabb firmware -hez nincsenek lementve az shsh-id, és le sem tudod menteni mert még az umbrella nem elég fejlett a beavatkozáshoz, akkor a 4.3.3 -as customot az istennek sem fogod tudni fölrakni, hiába írja alá az Apple, mert az iTunes a saurik szerverén keresi azt amit nem mentettél el, így ebben az esetben a hosts fájlból ki kell törölni a gs.apple.com… -bejegyzést!

  Üdv!

 86. @Yamato: Olvasd el amit írtam Jadeye kollegának! 🙂

 87. @attilafree: A telenor haldoklik, ma számtalanszor behalt a térerő, és No Service felirattal kelett hogy szembesülnöm, majd kivágtam az új Gevey SIM -et a telómból, mikor megtudtam hogy mindenkinél haldoklik a hálózat, akkor voltam igazán kiakadva… 🙂

 88. @mythbuster: Azt a q… 😀 … és működik és működik!Nem értem hogy nem figyeltem fel a kommentedre!Remélem más gixer nem lesz
  Köszi 🙂

 89. Aki Error 3194 -al szembesül annak a tehendője a következő:

  1. Zárd le az iTunes -t
  2. Nyisd meg a hosts fájlt
  3. Töröld ki saurik szerverét(74.208.10.249 gs.apple.com)
  4. Mentsd el a fájlt
  5. Telót DFU -ba, iREB -el etesd meg a limera1n exploitot a telóddal 🙂
  6. Niysd meg az iTunes -t, Shift+Restore
  7. Nem dob hibát! 🙂

  A hibát az okozza, hogy saurik szerverére nincsenek mentve az új SHSH fájlok, és ez miatt nem találja azokat, így banális nagy errort kapsz végeredményül! 🙂

 90. @Yamato: Nem egyébért én is bexoptam vele alaposan! :))…

 91. @mythbuster: Megengeded hogy ezt az irományt berakjam a Facebook-omra?Van pár szifonos imserősöm aki biztos szenved vele.

 92. Tapasztalat 3GS newbootrom. Elsőnek frissit aztán jailbreak, cydia kifehéredik. aztán restore és újra jailbreak. utána jó!

 93. @mythbuster: ez ilyenkor úgy működik, hogy a cydián keresztül kéri le, és ha ott nincs meg, akkor az lekéri közvetlen az Apple-től, és átadja az iTunes-nak. a 3194-es hibát inkább az okozza, hogy az Apple-től nem tudja lekérni túlterheltség miatt.

 94. Sziasztok
  Tudja valaki, hogyan lehet (ha egyàltalán lehet) előcsalogatni IPad 2-őn a multitasking gestures-t? 4.3.3-nál.

 95. Sziasztok!
  Azt szeretném kérdezni,hogy 4.3.3. ha gyárit rakok fel milyen basebandet csinál?
  Mert van egy 3gs-m 4.2.1.ios-el 06.15bb-vel mert mikor szereztem a telot csak ezzel lehetett unlock-olni de igy nem müködik a GPS ha frissitek változik a bb?
  És javulhat-e a GPS?

 96. Jadeye,akkor most mit allitsak be,hogy cydiaban is jelezze a mentett shshkat? Illetve sok cydias alkalmazas lett inkompatibilis 4.2.1 ota? Thx

 97. Illetve iphone-ra van valami alkalmazas profilok kezelesere?Vagy olyan,amivel be lehet allitani,h pl 24-07ig se ne rezegjen,se ne csongjon 🙂 aztan automatikusan vissza mehet rezgore es hangosra…megkoszonnem ha erre ill az elozore irna vki.

 98. @-lac-: nem is értem, minek írjuk a cikkeket, ha nehézséget jelent figyelmesen elolvasni őket… “Viszont ha már most is az iPad-es baseband van fent, azt a 4.3.3 sem frissíti!”

  amellett az iPad baseband kapcsán konkrétan leírtuk, hogy “nincs visszaút”, szintén csak figyelmesen el kell olvasni: http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4.1-fuggetlenites/

  @DrJuris: a cydiában lévő kijelzés késleltetett. majd kiírja, nem tudsz mit csinálni vele.

 99. Segítségeteket kérem. Most fogok először ilyet csinálni, szóval “szőke” vagyok a témában. 4.2.1-ről szeretnék egy JB-elt i4-es frissíteni. A most rajta lévő dolgokat (telszám, fotó, stb) miképpen kell -ha kell- lementeni? Miképpen kell majd aztán visszaállítani? Az SHSH fájlok lementve a iSHSHit programmal. Win7 alatt menne a dolog. Ezek nektek egyszerű dolgok, de minden kezdet nehéz, de Ti ezt megkönnyíthetitek. Köszönöm előre is. Kérlek úgy magyarázzatok, mint nagypapa a hülye unokájának :-))

 100. Vakbottyán

  Aki Error 3194 -al szembesül annak a tehendője a következő:

  1. Zárd le az iTunes -t
  2. Nyisd meg a hosts fájlt
  3. Töröld ki saurik szerverét(74.208.10.249 gs.apple.com)
  4. Mentsd el a fájlt
  5. Telót DFU -ba, iREB -el etesd meg a limera1n exploitot a telóddal
  6. Niysd meg az iTunes -t, Shift+Restore
  7. Nem dob hibát!

  A hibát az okozza, hogy saurik szerverére nincsenek mentve az új SHSH fájlok, és ez miatt nem találja azokat, így banális nagy errort kapsz végeredményül!

  Válasz

 101. sikerült, köszi szifon.com

 102. Egy nap használat után kijelenthetem, hogy akkumulátor probléma megoldódott. (3GS, new boot)

 103. Nem CF gyarto, hanem mar meglevo rendszert JB-elo cucc utoljara a greenpois0n volt? Nem akarom ujrahuzni a rendszert egy JB miatt, akkor inkabb hagyom igy 🙂

 104. @Hori75:

  Húha! Tényleg? Az nagyon jó. Akkor én is újra rakom 🙂

 105. @norbesz74:
  Köszönöm a választ, de az én kérdésem a szoftwer frissítésére és a JB- re vonatkozott. Ha abban tudsz segíteni kellő részletességgel, azt köszönöm.

 106. Sziasztok szifonosok valaki van ugy iphone 4 el hogy vilagosodik a kijelzö minden percben anélkül hogy hozzá nyulnál valaki nem tud valami ötletet , köszönöm

 107. Senki se tette fől iphone4-re?

  Nem akadoznak a menü animációk?
  Megoldódott a némítógomb összevissza kapcsolása?

 108. 3GS, newboot, 4.3.2-ről 4.3.3-ra simán felment.
  sn0wbreeze-el custome firm, win764bit alatt. DFU mód iREB-el.
  Köszi mindenkinek! 🙂

 109. @norbesz74: aki error 3194-et kap, az NEM olvasta el a cikket. leírtuk azt is, hogy mindez miért van.

 110. Nos, Gyors kérdés! Nekem kicsit nem egyértelmű és megerősítést szeretnék kérni. Adott egy 3GS 4.3.2 vel ipad BB vel… Ez azt jelenti h a gyári szoftvert feltolhatom amit az itunes kínál és tökéletes lesz?

 111. AT&T – s … azt elfelejtettem

 112. 3 hónapos 3gs, 4.3.1 JB. Sehogy nem megy fel a 4.3.3. Próbáltam simán iTunes-ra dugva és frissítve, DFU módban ugyanez, majd betallózva a letöltött fájlt, gyárit és custom-ot egyaránt, de mindig azt írja ki, hogy “device isn’t eligible for the requested build”.
  Az lehet baj, hogy kihagytam a 4.3.2-t?

 113. @Szevenap: természetesen nem, hiszen a baseband miatt recovery-ben marad, de ezt már az iPad basebandes cikkben is leírtuk, olvasd el újra, a megoldást szintén, ami a custom firmware, “nincs visszaút” résznél: http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4.1-fuggetlenites/

  @394: olvasd el a cikkben a 3194-es hibáról szóló részt! pont az ilyen kérdések miatt mondjuk, hogy figyelmesen olvassátok el a cikket, hiszen le van írva!

 114. Valaki tud ERRE választ, mert eddig nem kaptam 🙁 S az nincs odaírva hogy iPod 4g-ről van szó.

 115. Feltettem a 4.3.3-at JB-vel (I4 vodkával)! A leírás szerintem nagyon jó! Igaz nem ez az első frissítésem. A szoftver stabil gyors én nem vettem észre semmi javulást az előzőhöz képest. Aksi fogyás is jó, de a 2-el sem volt gondom. A némítót nem javították ki, össze-vissza rezeg,de engem nem zavar! Szerintem megéri frissíteni,főleg ha szereted babrálni a szifont.

 116. @balazs182089: mindegy, milyen eszköz, a cydia kiírása változatlanul késleltetett, tehát majd csak pár nap múlva jelenik meg ott. ha az umbrella leszedte az SHSH-t a 4.3.2-höz, akkor megvan. ha nem szedte le, akkor nincs, és már nem is lesz.

 117. @Jadeye: Rendben.:)Én tok olvasni, de a tts szerver imburella-t én sem tudtam elötte használni.:)Viszont, ha 4.3.2 fel teszem fel, akkor meg nincs hálozat.:(

 118. Jadeye,

  kösz, hogy segíteni próbálsz, de az van, hogy figyelmesen elolvastam minden ide vonatkozó cikket, beleértve a leggyakoribb iTunes hibaüzenetekről írottat is. A gondom pedig, amiért ide írtam, hogy egyrészt a hibaüzenetben NINCS hibakód (aka 3194), ennélfogva honnan tudjam, mi vonatkozik rám. A másik pedig, hogy nekem nem kell a függetlenítés, ebben az esetben azt írjátok, hogy frissíthetek nyugodtan, Na ez az, ami sehogy sem sikerül, sem bekapcsolt sem DFU-ba rakott telefonnal, sem a gyári restore gombbal, sem a finderben betallózva a frissen letöltött IPSW-t.
  Simán nem értem, hogy miért nem megy, mikor a 4.3.1 gond nélkül ment a ti útmutatótok alapján, utána meg a redsn0w is megcsinálta, amit kellett neki. Most meg it állok megfürödve. Egyébként macem van.

 119. Ma megküzdöttem a 3194-es hibakóddal, tapasztalat hátha valaki ugyan úgy szenved mint én tettem: Jadeye leírása működik a host törlős dns ürítős verzió, de és itt jön amivel szenvetem. Hiába töröltem a sort a hostból újraindítás után újra visszaíródott a hostba (hogy miért azt még nem derítettem ki) ezáltal úgy tűnt mintha nem lenne jó a tipp… mindenképp az ipconfig/flushdns sorral töröljétek a dns-t és utánna indítsátok az itunest! (win7)

  Remélem ez már nem meríti majd a telómat mint a 4.3…

 120. @394: azért nem megy, mert a hosts fájlod a cydiára van irányítva. az umbrella alapértelmezetten ezt teszi, hogy megakadályozza a hibákat. ahogyan a cikkben is leírtuk, jelenleg valami oknál fogva nem tudja ilyenkor a cydián keresztül lekérni az shsh-t, így ezért hibát kapsz.

  leírtuk azt is lépésről lépésre, hogy mit tegyél: pucold ki a hosts fájlodat, majd töröld a DNS-cache-t, vagy indítsd újra a géped, és NE fusson az umbrella. így mennie kell. valamit nem csináltál meg, vagy csak nem sudo-ztál, akármi.

 121. @Godlike: az umbrellában kivetted a pipát a “set hosts file to cydia on exit” elől, és rányomtál az apply-ra is? mert ha nem, és bármi miatt újra elindítottad az umbrellát, akkor emiatt írta vissza.

  ha meg neadjisten magát a hosts fájlt törölted ki egy az egyben, akkor a windows azt visszatehette automatikusan.

  az ipconfig /flushdns parancs után egyébként nem szükséges újraindítani a gépet, pont ez benne a lényeg, hogy ne kelljen. 😉

 122. @Jadeye: Nem akarlak túráztatni, de még mindig nem sikerült. Umbrella nem futott eddig sem, eztán se fog. Viszont a leírásodban az van, hogy a host fálj szerkesztése után nyomjak Ctrl+O-t majd Ctrl+X-et. Na az X-re nem csinált semmit a terminal. Most harapok valamit, aztán nekiesek megint, hátha teli gyomorral összejön majd.

 123. @394: CTRL+O után enter, hogy elmentse a fájlt, és utána kell a CTRL+X

 124. sziasztok!
  tudna vki segíteni? van egy 3gs-em új iboot-os és elindítottam egy restore-t. de úgy a háromnegyedénél megáll és nem csinál semmit, hiába kezdtem el vagy 5x akkor sem megy tovább háromnegyednél. :S vki vmi 5let?

 125. @394: Szó szerint megegyezik a problémám veled, nekem is macem van. Azóta sikerült a restore windows alól egy másik gépről, a többit macről csináltam. Ha megoldódna a dolog írj ide mindenképp, hogy micsináltál, mert azért örülnék ha még tudnám erről a gépről is restoreolni a telómat.

 126. @Keram: kicsit több infót: milyen gépen csinálod, van-e hibaüzenet, ha igen mi, stb. így elég nehéz.

  @Skillmix: és te nyomtál entert a ctrl+o után?

 127. win7en csináltam egy custom 4.3.3-at snowbreezel azt próbálom feltenni pwned DFU-ba, semmi hibaüzenetet nem kapok, egyszerűen csak megáll háromnegyednél

 128. @Keram: sn0wbreeze? hát, mi azt sosem javasoltuk, max kényszermegoldásnak. ha tudsz, szerezz egy pwnagetool-lal készült custom-öt. ha az felmegy, akkor a sn0wbreeze volt a ludas. vagy esetleg csináld meg azt a custom-öt újra a sn0wbreeze-zel, hátha.

 129. csak az a gáz, hogy még a gyári 4.3.3 se megy fel

 130. @Jadeye: Nem! Jadeye, 394, megoldottam! Egyetlen dolgot kellett tenni! Megnyitni az umbrellat mikor be van dugva a teló, rámenni a telód ikonjára arra egy katt, és alul azt választani, hogy advanced és kivenni a pipát az elől, hogy set hosts on cydia ! de mögötte zárójelben írja is. Megcsináltam, és restoreol mint a kisangyal! MACen ez a teendő.

 131. Semmi billnetyűkombinációt nem használtam, kizárólag azt tettem amit leírtam!

 132. Am szerintetek árt a telónak ha kétszer egymás után restoreoltam?

 133. @Jadeye: Eh, kézenfekvő, így utólag. Szóval eddig kimaradt ez, mert nem volt odaírva (ebből is látszik, hogy figyelmesen olvastam 🙂 )
  Elindult a restore, ha kész, jelentem.
  Kösz mégegyszer.

 134. @Jadeye: Köszi! De mint irtam igy szereztem a telot és ellöte nem követem ezeket a dolgokat. De azért köszönöm a választ tehát a GPS-nek bucsut

 135. @Jadeye: Köszi! De mint irtam igy szereztem a telot és ellöte nem követem ezeket a dolgokat. De azért köszönöm a választ tehát a GPS-nek bucsut mondhatok.

 136. @394: Tinyumbrellával ugyanezt megcsináltad amit írtam?

 137. @Skillmix: ezt amúgy leírtuk már a leggyakoribb hibaüzenetes cikkben, igaz csak a 1004, 1013, 1015-ös hibáknál, amit meg linkeltünk ide, tehát ha valaki elolvasta mindkettőt, akkor kisakkozható. de most külön odaírtam a 3194-hez is.

 138. Köszi! Am tényleg logikus. Már ha csak az umbrellában figyelmes az ember.@Jadeye:

 139. hát ez kész :S gyári firmware-t se tudok felrakni mert az is megáll a telepítés háromnegyedénél :S mindent próbáltam már majdnem az összes firm-et meg mind2 progival készített custom-ot és azok se működnek :S

 140. 21 es hibakód … mi lehet?

 141. @Keram: hosts fájlod ki van pucolva? umbrellában kiszedted a pipát az advanced fülön a set hosts to cydia on exit elől, és rányomtál az apply-ra?

  @Szevenap: gondolom, custom fw-t akarsz feltenni, legtöbbször ez sn0wbreeze-es esetén szokott így lenni. pwned dfu-ban próbáltad?

 142. Nem, csak snowbreeze-es costummal… Csináljam pwned dfuban ?

 143. Sziasztok
  Nekem olyan kérdésem lenne hogy 3G-m van. 4.1 függetlenítéssel, 06.15.00 basebanddal, de sajna nem jó a GPS ill gyenge az aksi. Ahogy látom a 4.2es a vége mert a 4.3 már nem megy fel rá. Várható hogy 4.2re lesz függetlenítés és az említett promlémák orvoslása vagy itt megállt minden?

 144. @Szevenap: igen, ezt írtam.

  @Shark: már leírtuk a 4.3 megjelenésekor, hogy az iPhone 3G-re a 4.2.1 az utolsó frissítés, és nem lesz több.

  az iPad-es basebandes cikkben meg leírtuk, hogy a GPS-nek annyi lesz tőle. függetleníteni most is lehet az ultrasn0w-val, hiszen ez volt az iPad-es baseband lényege, de elhullik tőle a GPS. a GPS-re egyelőre nem lesz megoldás. de mind mondtam, függetleníteni most is lehet, mert már az iPad-es baseband van fent neked, az pedig függetleníthető, épp ez volt benne a lényeg.

 145. @Jadeye: igen megcsináltam mindent de sehogy sem akar sikerülni és már nagyon kellene a telefonom :S

 146. @Jadeye, @Skillmix: kösz a törődést és a tippeket, minden simán ment, fent van végre a 4.3.3. Kiderül hamarosan, hogy megérte-e a közös erőfeszítés.

 147. @Keram: és a takarítás után újraindítottad a géped? mert mennie kell.

 148. @Jadeye:

  akkor olyan segítséget kérek hogyan tudom feltenni a 4.2-t h tudjam függetleníteni?
  shsh-im meg vannak gondolom azok kellenek hozzá.

 149. @Shark: mivel a 3G-re a 4.2.1 a legfrissebb elérhető fw, így ahhoz nem kell SHSH. tegyél fel pwned dfu módban egy custom 4.2.1-et, és kész.

 150. @Jadeye:

  vmi oldalt tudsz ajánlani ahonnan érdemes leszedni?

 151. igen újra, de semmi javulás :S

 152. másik gépen sikerült csak. köszönöm szépen a segítséget!

 153. iPad1-est sn0wbreeze 2.7 -el sikeresen jailbreakeltem, de van egy gondom ami már több iOS és sn0wbreeze verzió óta jelentkezik.

  Amikor az iPad -ot DFU módba kellene kapcsolnom, a sn0wbreeze progi “lefagy”, és az animáció, ami azt mutatja mit kellene tennem, már meg sem jelenik. Egy statikus kép jelenik meg, nem animáció. Lásd ezt a képet: http://kepfeltoltes.hu/110507/sn0wbreeze_2.7_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  Most is csak az iREB-bel tudtam átbillenteni.

  Mi a fene baja lehet?
  A sb oldalán írják, hogy kell neki a .NET Framework 2.0 verzió, de ez amikor fel akarom tenni Win7 alá, azt mondja “a termék már telepítve van az OS részeként”. A 3.5 -öt is felraktam, de a “lefagyás” továbbra is fennáll.
  ???

 154. @oldman: iPad-en felesleges szenvedés a custom firmware, pláne sn0wbreeze-zel, használd a redsn0w-t egy gyári fw-re való restore után.

 155. Sziasztok!
  Másnak nincs gondja a videofelvétellel? 3GS, restore, JB után nem vesz fel videót… Képet csinál rendesen, felvétel elindításánál viszont csak fókuszál, aztán meg semmi sem történik…

 156. iPhone 4 alatt mely basebandek fuggetlenithetok?

 157. @Katalin: olvasd el a cikket figyelmesen, le van benne írva (Frissítsek vagy ne frissítsek alatt)!

 158. Köszönöm a segítséget Jadeye. A leírás valószínüleg használható lesz, csak találnom kell egy megfelelő Xcode 4 gm-et, mert a link gyűjteményben nincs, amik meg vannak vagy nem működnek, vagy pedig Lionhoz lesz majd jó.

 159. Sziasztok!

  Én is feltettem az iPhone 4-emre a 4.3.3-at. Új iPhone ként ismertetem föl az itunes-al. Nem jailbreakeltem. Nincs akadozó menü, és a némítógomb is jól működik, több a szabad memória is mint 4.3.2 alatt jailbreakelve.

  Remélem segít aki frissítés elött áll.

 160. @attilafree: telenor volt mert azota se csinalta hanem rendessen megy.

 161. 3gs 4.3.3-al sem oldódott meg sajna az akksi probléma 🙁

 162. @expa:

  Lehet hogy nem szoftver gondod lesz, hanem aksit kellene cserélned.

 163. az akku merülésre 4.3.3nál is a SAM a megoldás? 3GSre 4.2.1nél nálam működött. ha me

 164. Szia tapasztalta már valaki hogy mióta frissült az UltraSnow 1 napot sem bir ki a 3G aksija eddig 2 napig simán ment! Valakinél jelenkezett ez a probléma még?

 165. Jadeye vagy barki: kerdeztem ugy egy hete a telenor carrier fixet meg 4.3.2-re, irtatok hogy 2-3 nap. Gondolom a 4.3.3 miatt nem lett meg kiadva. Erre varhato valamikor a kozeljovoben? De azt is megkoszonom ha valaki elmondja hogyan lehet a call forward-os uzit eltuntetni hivasinditasnal valami fajl atirassal vagy barhogy. i4 gyari fuggetlen. koszi!

 166. Hy!
  Unlok 4.3.3-ra mikor lesz lehetséges lehet tudni?sajnos előbb frissitettem mint olvastam volna és kéne az unlok külföld miatt!

 167. Sziasztok segitseget kerek , honan tudom letolteni a 4.3.3 amibe megtalalim a kockat

 168. @iSultan:
  Akksit? 6 hónapos a készülék! Már kezdek beletörődni hogy nincs megoldás.

 169. @expa:
  Azt nem írtad hogy 6 hónapos. Akkor passz.

 170. @lambdacore: jelenleg a frissített commcenter patchre várunk. ha az megvan, akkor ki tudjuk adni. anélkül viszont nem fogad el a készülék módosított carriert, így a felugró vackot sem lehet sajna kikapcsolni. :/

  @bagbey: nincs információ új szoftveres függetlenítésről hónapok óta. majd írunk róla, ha lesz.

  @paprika: mit akarsz megtalálni benne? ha gyári firmware-t akarsz letölteni, lapozz vissza pár cikket, amiben a 4.3.3 megjelenéséről írunk ott vannak a közvetlen linkek a gyári 4.3.3-mas verziókra.

 171. @Jadeye:

  Köszi, feltoltam ismét a redsn0w segítségével. Valóban egyszerűbb így. 🙂

 172. megjelent a frissített verzió az összes eszközből, javít a némítógomb megbolondult működésén, már nem kell affinitást állítgatni windows esetén, és javít az esetleges merülésen. bővebben a Frissítés #1 alatt, kérünk mindenkit, olvassa el!

 173. Hali!
  Akkor a redsn0w-val most még sincs multitasking gestures?
  Köszi!

 174. Tapasztal valaki be nem fejeződő restoring-ot? Régi bootromos 3Gs, custom ipsw, tinyumbrellás cydia pipátlanítás(és a hosts fájlos direkt letiltás is megvolt), de kétszer ugyanúgy elakadt a restore a csík legvégénél, kb 97%-nál.

  Ötlete van valakinek?

 175. @Hende: miért ne lenne? iPhone 4 és iPad esetén van csak, ott pedig benne van a redsn0w-ban.

 176. áááh köszi szépen! Valami megoldást 3GS-re tudsz? (Olyat aminél nem kell például fájlt átírnom, csak másolnom, vagy bármilyet.)
  Előre is köszi szépen!

 177. Van már tinyumberlla 4.33.0 4.3.3 shsh menthető vele.:)

 178. Köszi szépen! Annyit még, hogy nekem pár szoftver óta nem megy a frash egyáltalán. Pedig ilyen kis egyszerűeknél ment, mint pl a sugarcinemas.hu ilyen menü része, de most már csak hibát ír. Valaki erre tud, valami megoldást? Vagy valami mást erre esetleg.

 179. @Hende: ezt már párszor leírtuk, de azért nem megy, mert a fejlesztője nem frissítette az új verziókhoz. ha frissíti, talán menni fog. addig viszont nem.

 180. Ki tud segíteni abban, hogy ha 4.3.2 felrakom es nincs hálozatom?:( Nincs net sem.:( Igaz van egy csikom.:( Aztán no signal Kösönöm

 181. Jadeye. Olyan kérdésem lenne hogy ugyebár én snowbreezevel csináltam a ctfw-t. Nos, szeretném kipróbálni ezt az új jb-t mert kíváncsi vagyok az aksira mennyivel fogja jobban bírni. minden következmény nélkül végigfuttatom a redsn0w-ot és fent is lesz az új jb probléma nélkül? Köszönöm válaszod.

 182. @norbesz74: és mi a helyzet 4.2.1 alatt, vagy 4.3.3 esetén?

  @Szevenap: csak vedd ki az “install cydia” elől a pipát, ahogy írtuk a frissítés #1 alatt, és igen.

 183. Be akartam rakni a ctfwmet és nem engedi! Ha berakom a simát, és úgy csinálom az nem éppen nyerő ugye?

 184. @Jadeye: 4.2.1 Ott tökéletes, de a 4.3.2 4.3.1 ott nincs hálozatom.:( Valamiert kihagy egy lépést .:(

 185. @Szevenap: a redsn0w-ba MINDIG a GYÁRI firmware-t kell betallózni, ez azóta így van, amikor még quickpwn volt a neve.

  @norbesz74: és 4.3.3 esetén mi van? próbáltad azt is? legújabb ultrasn0w van fent?

 186. Akkor ez azt jelenti hogy a 3GS-emen lévő ctfw-ben, az az a készülékemben kárt nem teszek így?

 187. kész is, ha véletlen a cydia-t pipálva hagytam az nem probléma ?:D lehet elfelejtettem ki venni a pipát.

 188. @Jadeye: A 4.3.3 jó mert nem tinyumbival raktam fel. Ha 4.3.2 , 4.3.1 tinivel rakom akkor recoveryy marad és azt egyből rc 14 ez a 4.3.2 jb ztem, de elsőre mindig kifagy és csak rendszer gazda és sp3 engedi működni. Másodikra lefut, de csak egy csík és nő signal teszi be. Sajnos dolgozok és nem tudom melyik a legujjabb. Ultrasnow van fent. Mindig a saját hOzza tartozó ultrasnow használok a működik minden csat nincs hálózatom és nem tudom miért. Köszönöm.

 189. @Jadeye: köszi a segítséget! Sajnos ezzel a módszerrel nem ment, de találtam másikat amivel viszont igen! (http://www.shoutpedia.com/enable-multitasking-getures-side-switch-iphone-4-3gs-ios-4.3-7747/)
  Megcsináltam magamnak, és feltöltöttem ide:
  https://rapidshare.com/files/461300139/multitaskinggestures3GS.rar Tartalmazza a szükséges fájlokat és csináltam egy leírást. Szóval aki akar Multitasking Gestures-t 3GS-ére, annak ezeket kell meg csinálnia.
  (remélem sokaknak segít)

 190. Szefos vagyok, szóval előre is bocs. Jól értem, hogy ha már egyszer jb-tem a telóm(4.3.3-redsnow-val), lefuttatom rajta újra ezt a még frissebb redsnow-t és kész?
  (3Gs T-mobil, tés kártyával)

 191. Srácok, csak nekem áll meg a restore csíkja 97% körül? Ez ha jól sejtem az Apple szervere miatt van?

  Tettem a host fájlok közé(macen) egy-egy “2kereszt”-et, de nemvágom mivan.

  Egyszer felment az előbb az új FW, de pont akkor jelent meg a patchelt pwnagetool, így le kellett cserélnem, mert nekem se volt jó a némítógomb. Most viszont megint nem megy fel semmi sehova.

  Várni kéne a szerverre vagy mi a t@sz van?

 192. akarom mondani, a hosts fájlban az apple szerverek elé(egy hosszabb nevű, meg egy rövidebb)

 193. SAMes kérdésre valaki?

 194. @Jadeye: Thx remélem hamarosan lesz

 195. Ez a 4.3.2 egy katasztrófa a 3GS-en. Akadozik, néha újraindul a teló. Főleg ha a wifi is be van kapcsolva. Néha lezabálja az akksit, néha nem. Sose tudom, hogy 100%-ról kibírja-e reggelig. Senkinek nem ajánlom, hogy feltegye 3GS-re. Most felteszem a 4.3.3-at, de ha ilyen lesz az is, akkor megy vissza a 4.1, és többet nem frissítek. Tudomásul kell venni, hogy a hardver ennyit bír és kész.

 196. Az mitől van, hogy a redsnow szépen megy terv szerint, majd a “Waiting for reboot” képernyőnél megáll a telepítés és nem történik semmi? Vártam már elég sokat, mondván majd csak lesz valami, de nem.
  Ipod 3G-m van, ilyenkor nem is kapcsol be magától hosszabb ideig.

  Hol a probléma?

 197. @Hende: köszi Hende a plisteket 🙂

 198. Jadeye,ha nekem 3gs,4.3.2(redsnow) van fent és van rezgés problémám,illetve aksi merülés is,akkor lefuttathatom rajta csak az új redsnow-t,aminek a 4.3.2 -őt tallózom be?
  Megmarad rajta minden cydiás dolog,nem olyan lesz mintha toltam volna egy restore-t?

 199. @Szevenap: ha benthagytad a cydiát, akkor a korábban telepített csomagokat nem fogja látni, így mondjuk frissíteni sem, és leszedni sem tudod őket.

  @norbesz74: akkor tegyél rá 4.3.3-mat, nem értem, mi vele a gond.

  @Marciking: de hát ez le van írva a cikkben.

  @medogazda2: egyszerűen csak futtasd le a jelenlegin a legújabb redsn0w-t, cydia bepipálása nélkül, ahogyan a cikkben írtuk!

  @rurdy: és beállítottad rendszergazda jogra, és xp kompatibilitásra, ahogyan írtuk?

  @balxxx: ez 4.3.2 esetén nem fog működni, a 4.3.3-mas fájlokhoz készült. frissítsd 4.3.3-ra, és kész. másképp nem megy, mert csak a 4.3.3 esetén fogja megcsinálni rendesen.

 200. Nekem eddig 4.01 futott JB-el az új boot-os 3GS-en.
  Nem szoktam backupolni, most sem tettem. (nem szeretem az itunest, a tel. számokat is máshogy mentem.)
  Ennek ellenére remekül felment mind a 4.3.3 mind a JB.
  Indításkor fehér lett a Cydia, de elindult és tudtam is tölteni róla. 3-4 belépés után visszanyerte a színét is. 🙂 az alkalmazások megmaradtak, futnak rendesen.

  Ami eddig zavaróan lassú volt, a kamera indítás, most sokkal gyorsabb lett.
  A másik, a kontaktok kezelése, (800 név) a fejléchez eddig nagyon lassan ugrott, most ez is jó. Az AppStore is gyakran volt elérhetetlen, most jó. Szerintem minden szempontból jobb, ráadásul elérhető lett jópár alkalmazás, pl. Find my phone, stb… Van Helvetica font a jegyzetfüzethez! 😉

 201. @Jadeye:
  igen valoban.
  vegulis rajottem, h. rosszul fejeztem ki magam, az erdekelne,h melyi iOS v4.x verziok tartalmazzak a 01.59.00 basebandet???

 202. 3gs tulajok szerint érdemes felrakni ? Vagy downgrade 4.2.1 -re……

 203. @Jadeye:
  Koszi a turelmet! Bocsi! Hat akkor felejtos, mert en eredetileg a 4.1-el kaptam! 🙁
  Mar valoban ideje volna egy uj “torest” osszehozni…
  A neten penzert arulnak kulonbozo megoldasokat… :(((

 204. @clubcore: régi bootos 3GSen jól megy (jb, unlock) bár az akku merüléstől parázok – mondjuk eddig nem merül extreme gyorsan

 205. @clubcore: Igen, szerintem érdemes. Sokkal jobb mint a 4.3.2. Ezzel eddig nincs probléma.

 206. @Jadeye: Ha sn0wbreez-el csináltam Cfw-t, amit felraktam az Itunes-al, akkor azon lefuttathatom az új verziós redsn0wt?Nem fogja a basebandet frissíteni?Csak mert az eredeti Fw-t kell neki betallózni!Iphone 4-em van.Thx!

 207. Apropo CFW…mostanaban nem nagyon “divat” CFW-t kesziteni, miert is?
  Regebben tobb csapat is csinalt minden verziohoz…

 208. @jocky: nem értem, mi a kérdés, hiszen tisztán le van írva a cikkben: Ha tehát jelenleg is jailbreakelve van a készüléked bármely módszerrel, egyszerűen csak futtasd le rajta a redsn0w rc16-os változatát úgy, hogy kivetted a pipát az “Install Cydia” elől. Ezt lefuttathatod korábbi redsn0w-s, vagy custom firmware-es készüléken is.

  a redsn0w nem nyúl a basebandhez, csak ha az “install iPad baseband” be van pipálva, de ez az opció iPhone 4 esetén meg sem jelenik. tehát NEM frissít basebandet.

  @Katalin: nem értem egyszerűen, hogy mire gondolsz, ugyanis kapásból két különböző eszközről is szót ejtünk a cikkben, amivel custom fw-t lehet csinálni (pwnagetool, sn0wbreeze)! olvasd végig a cikket figyelmesen!

  ha esetleg arra gondolsz, hogy mostanában nem áll neki minden vérpistike különféle custom fw-ket gyártogatni, és mindenhova feltölteni őket, annak annyi az oka, hogy a fent említett szoftverekkel akár mac-en, akár pc-n bárki tud magának készíteni megfelelőt, ehhez tehát nem kell harmadik fél, aki megcsinálja helyette.

 209. @Jadeye: Értem, köszi!

 210. Sziasztok!

  Nálam is fordítva működik a némító gomb és lefuttattam windows-on a redsn0w 0.9.6rc16-ot. Kivettem a pipát az install cydia-nál, viszont beraktam a multitasking gesturest, lefutott minden, viszont a némító gomb nem állt vissza a normális kerékvágásba… 🙁
  Mi lehet a gond?
  Előre is köszi!

 211. sziasztok!
  iphone 3gs, 4.2.1 és ipad baseband. ultrasnow 1.2.3 feltelepitve. mindhárom szolgáltatóval müködik, de csak 3g hálózaton, ha a város szélére érek, vagy a menüben kikapcsolom a 3g-t , akkor nincs hálózat, segélyhívás se megy. de 3g-n minden tökéletes, tudok hívni, fogadni, megy a mobilnet.
  ötlet?

 212. @Jadeye:
  A 2. felere gondoltam, mert a sn0wbreeze eleg bugos, tobb helyen olvastam., hogy kozel sem olyan stabil mint a pwnagetool. 🙁

 213. Sziasztok!

  Egy barátomnak még anno feltettem a 4.1-et a 3GS-ére (gyárilag független). Minap találkoztam vele. Gondoltam lefrissítem a cydiat.(mert nem ért hozzá) Meg is történt. Azóta kifagy a telója. Pl. bejövő hívása van de nem tud rá válaszolni mert akármit csinál nem reagál a teló. Vagy pl- ma csak fekete képernyő volt a telón, és tanácsomra hiába nyomta a home meg a power gombot kb. 5 perc után indúlt újra.

  Mit lehet tenni?

  Előre is köszönöm a válaszokat.