fbpx Skip to content

Ugyan már van gyakori kérdéses cikkünk az Apple ID-ról általánosságban, és noha abban le van írva az is, hogy hogyan lehet bankkártya nélküli fiókot létrehozni, most ebbe a cikkünkbe mégis átemelnénk az erről szóló részletet a könnyebb kereshetőség érdekében.

Gyakori kérdések: Apple ID létrehozása bankkártya nélkül – borítókép

Ha tehát új Apple ID-t szeretnénk létrehozni, ami esetén semmiféle fizetési módot nem akarunk megadni, hanem pusztán csak az ingyenes tartalmakat kívánjuk letölteni vele, akkor az alábbi lépéseket kell követnünk.

Fontos: a “Nincs” fizetési mód csak akkor fog megjelenni, ha az Apple ID létrehozását egy ingyenes app letöltési kísérletével indítjuk. Ha esetleg hiányozna ez az opció, akkor az ebben a cikkben leírtakat kövessük: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha Apple ID létrehozásakor vagy módosításakor nincs “None” fizetési opció?

Új Apple ID létrehozása iOS-en

Az alábbiakban lépésről lépésre láthatjuk, hogyan kell a készüléken, az App Store app segítségével Apple ID-t létrehozni, amelynél a folyamat során azt kiválasztjuk, hogy nem akarunk megadni bankkártyát, és inkább az ingyenes tartalmakat szeretnénk csak elérni.

Ehhez kövessük az alábbi lépéseket:

1. Nyissuk meg az App Store-t.

2. Keressük meg például a Szifon.com appot, majd koppintsunk kétszer a Letöltés gombra jobb oldalt:

A Szifon.com app az App Store-ban.

[appstore id=”478349163″]

3. Amikor a rendszer megkér minket, hogy jelentkezzünk be az Apple ID azonosítónkkal, koppintsunk az Új Apple ID létrehozása opcióra.

4. Kövessük a képernyőn megjelenő utasításokat. Amikor a rendszer megkér minket a fizetési mód megadására, válasszuk ki a Nincs lehetőséget fizetési típusként. Ha esetleg hiányozna ez az opció, akkor az ebben a cikkben leírtakat kövessük: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha Apple ID létrehozásakor vagy módosításakor nincs “None” fizetési opció?

A "Nincs" opció kiválasztása a fizetési módoknál.

Természetesen ha a fizetős tartalmak miatt szeretnénk bankkártyát megadni, akkor azt is itt tehetjük meg. Maestro típusú kártya használata nem lehetséges.

5. Miután megadtuk az adatokat, a rendszer arra kér majd minket e-mailben, hogy erősítsük meg az Apple ID azonosítót. A használat előtt mindenképpen igazolnunk kell az Apple ID azonosítót. Kövessük az itt leírtakat, ha esetleg nem kaptuk volna meg a megerősítésről szóló e-mailt: Ha nem érkezett meg az ellenőrző vagy a visszaállításra szolgáló e-mail.

Új Apple ID létrehozása számítógépen

Az alábbiakban lépésről lépésre láthatjuk, hogyan kell a számítógépen, az iTunes segítségével Apple ID-t létrehozni, amelynél a folyamat során kiválasztjuk, hogy nem akarunk megadni bankkártyát, és inkább az ingyenes tartalmakat szeretnénk csak elérni.

Teendőink a következők:

1. Nyissuk meg az iTunes alkalmazást, majd lépjünk be az iTunes Store áruházba:

iTunes – Áruház menüpont.

2. Görgessünk le, és keressük meg a kívánt ország vagy régió zászlaját az ablak jobb alsó sarkában. Ha nem a megfelelő ország vagy régió zászlaja látható, kattintsunk a zászlóra, majd válasszuk ki a kívánt országot vagy régiót:

iTunes – országválasztás a jobb alsó sarokban lévő zászlóra kattintva.

3. A bal felső sarokban található menüben válasszuk ki az Alkalmazások lehetőséget:

iTunes – az Alkalmazások opció kiválasztása a legördülő menüből.

4. Keressük meg például a Szifon.com appot, majd kattintsunk a Letöltés (Download) gombra az ikonja alatt:

A Szifon.com app az iTunes Store-ban az Alkalmazások alatt.

[appstore id=”478349163″]

5. Amikor a rendszer megkér minket, hogy jelentkezzünk be az Apple ID azonosítónkkal, kattintsunk az Új Apple ID létrehozása gombra:

iTunes – Új Apple ID létrehozása bejelentkezés helyett.

6. Kövessük a képernyőn megjelenő utasításokat. Amikor a rendszer megkér minket a fizetési mód megadására, válasszuk ki a Nincs lehetőséget fizetési típusként. Ha esetleg hiányozna ez az opció, akkor az ebben a cikkben leírtakat kövessük: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha Apple ID létrehozásakor vagy módosításakor nincs “None” fizetési opció?

iTunes – a "Nincs" fizetési mód kiválasztása.

Természetesen ha a fizetős tartalmak miatt szeretnénk bankkártyát megadni, akkor azt is itt tehetjük meg. Maestro típusú kártya használata nem lehetséges.

7. Miután megadtuk az adatokat, a rendszer arra kér majd minket e-mailben, hogy erősítsük meg az Apple ID azonosítót. A használat előtt mindenképpen igazolnunk kell az Apple ID azonosítót. Kövessük az itt leírtakat, ha esetleg nem kaptuk volna meg a megerősítésről szóló e-mailt: Ha nem érkezett meg az ellenőrző vagy a visszaállításra szolgáló e-mail.

Legutóbbi frissítés: 2017.05.09.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Érdemes megemlíteni, hogy a iOS készüléken hozod létre az új Apple ID-t, akkor nem kell meglévő email címet megadni a regisztráció során, hanem az Apple ID elsődlegesen az új @icloud.com-os címre aktiválódik.

    Bárhol máshol létrehozva szükség van meglévő email címre is, így az lesz az Apple ID.

    Tehát aki nem akarja kavarni az accountokat, az jobban jár ha tisztán a fenti módszerrel regisztrál.

  2. Most minden kötekedési szándék nélkül kérdezem, hogy tényleg ezeket minden évben le kell írni külön itt, hogy a nem okos okosteló felhasználó aki nem tudja megtalálni a gyakori kérdések között a régebbi infókat, az megtalálja? Igen látom új infók is kerültek itt leírásra, amit gondolom ha a régibe importáltad volna sosem lesz közkincsé azoknak akikre céloztam.
    Bár ha azt nézem, hogy az egyik navigációkkal is foglalkozó fórumon is képtelenek a kereső használatára, sőt a pár hsz-el feljebb v az előző oldalon leírtakat is megkérdezik újfent, ahelyett hogy olvasnának kicsit (a lustaság), ami pedig bőven rájuk férne. Hát nem is értem!

  3. @gunar: Igen sajnos, mindig előkerül. Az a baj, hogy sokszor a Google-t sem használják az emberek. Egyébként a cikk frissült például képekkel, vagy újabb Apple aloldalakkal. A FAQ pedig két helyen is kint van az oldalon, de sajnos nem használják. Szerintem nem árt, ha még egyszer kirakjuk, legalább még több emberhez eljut.

  4. Igazából nem is nektek szólt az észrevételem, hanem azoknak akik miatt ezt minden évben meg kell ismételni! Bár lehet ők fel sem fogják a célzást! 😀
    A múltkor én rákerestem itt erre az infóra és pár mp alatt meg is találtam, mert régen csináltam és ha 1x le vagyon írva minek törjem a fejemet, úgy is van benne 1000 fontosabb dolog amire kell figyelnem.
    Ellneben igaz nem ide tartozik, de nem kerülhetne végre be a fórum kommentekhez a szerkesztés lehetősége?

  5. @gunar: a fenti cikk csak egy kivonata a teljes Apple ID-s cikknek, külön azok számára, akiknek túl hosszú az eredeti cikk, vagy egyszerűen nem találják meg – ráadásul az összes Gyakori Kérdések cikkünk frissítve lett a napokban, új információkkal és új képekkel, mert egy iOS 10-es rendszertől már eléggé elütnek az iOS 6-os képek például.

    a blogmotor nem fórummotor, nem teszi lehetővé a hozzászólások szerkesztését az egyszerű olvasók számára. nem tervezünk más hozzászólás-kezelésre váltani.

  6. Kar! De ez van.
    Igen a kinezet sokat változott és én is hallom vissza az ugyfeleinktol hogy ezt v azt nem találják meg hogyan éri el amit eddig így most meg máshogy kene. Mi lesz meg ha jön a 11-es IOS ?

  7. @gunar: a WWDC-n és az első bétával majd kiderül.

  8. Nekem viszont pont az a bajom, hogy egyszerűen nem tudok bankkártyát hozzáadni sem a magyar, sem az amerikai ID-hez. Maestro kártyám van, az addig világos, hogy azt miért nem engedi. Csináltam MasterCardos Revolutot, az amerikai részről ‘decline’ üzenet fogad, a magyar ID-hez sem tudom hozzáadni, ‘nem elfogadott ebben az áruházban’ … Nem igazán értem miért megy ilyen nehezen, ha az ember fizetni akar.

  9. @harakaly: ez a cikk a bankkártya nélküli Apple ID-król szól, a bankkártyásról az általános Apple ID-s cikk ejt szót. minden Store-hoz csak az adott országhoz tartozó bank által kibocsátott kártya adható hozzá. tehát magyar bankkártyából még egyébként támogatott típusút sem tudsz hozzáadni nem magyar fiókhoz.

    ahogyan a Revolutról szóló cikkben olvashatod: “A Revolut egy angliai székhellyel rendelkező pénzügyi intézmény”, ez tehát brit Store-hoz rendelt Apple ID esetén lesz eldogadható, más országhoz tartozó Apple ID esetén nem.


Add a Comment