fbpx Skip to content

Az utóbbi hónapokban egyre ismertebbek hazánkban is az online bankok és pénzügyi szolgáltatások. Ilyen a Revolut, a TransferWise, és a Monzo is. Itthon az egyik legismertebb a Revolut, mivel támogatja a hazai pénznemet is, illetve kényelmesen debit, vagy akár credit kártyával is feltölthető az accountunk.

Monzo Apple Pay

A Revolutról már írtunk korábban ebben a cikkben, külföldi utazásnál jól jöhet, hogy nem a saját bankkártyánkat használjuk ismeretlen terminálokon, hanem egy olyat, amit bármikor letiltathatunk, cserélhetünk, olvassátok el a cikket róla. Visszatérve a Monzo-ra, hasonló a Revoluthoz, tehát “virtuális”, az Egyesült Királyságban székelő bankról van szó, aminek a kártyája a Revoluttal ellentétben Apple Pay támogatást is kapott!

A Monzo picit más azért, mint a Revolut, mivel inkább helyi használatra van kihegyezve, nem utazásra. Ettől függetlenül, ahogy az ilyen bankoknál megszokhattuk, nem szükséges semmilyen helyi adószám, okmány, hogy igényeljük ilyen számlát, pusztán egy angol telefonszám és cím kell, ahova megérkezik a kártya.

Sajnos az utóbbi megnehezíti azt, hogy bárkinek, néhány kattintással lehessen névre szóló saját, Apple Pay-es bankkártyája. Ettől függetlenül úgy gondoltam, hogy azon olvasók, akik rendelkeznek ismerőssel az Egyesült Királyságban (UK), vagy esetleg kiutaznak a jövőben, tudjanak erről a szolgáltatásról, lehessen nekik is ilyen bankkártyájuk. ????

Első lépésben töltsük le a Monzo alkalmazást az App Store-ból, majd pedig adjunk meg egy email címet. Mikor mi regisztráltunk néhány hete, akkor még volt várólista, ez mára már megszűnt. Természetesen néhány adatot meg kell adnunk magunkról, hivatalos okmányokkal együtt. A regisztrációhoz szükségünk van angol telefonszámra is, én egy korábbi mobilnetes kártyát használtam, amúgy is csak SMS érkezik rá. Ezután már csak adjunk meg egy angliai címet és már úton is van hozzánk a kártya, teljesen ingyen.

Amint a kártya a kezünkbe került, aktiválni kell, majd pedig két kattintással hozzáadhatjuk az Apple Pay-hez!

Monzo kártya feltöltése

A Revoluthoz képest sajnos a Monzo jelenleg nem tölthető fel debit vagy credit kártyával. Kizárólag a saját UK fiókunkra utalva tudjuk feltölteni. Ezt megtehetjük a  TransferWise-zal!

Először is ide kattintva regisztráljuk a TransferWise-ra, majd pedig töltsük fel azt. Én 6000 Ft-ot töltöttem fel ide, és összesen 18Ft-ot fizettem ezért, nem vágott földhöz. Majd pedig teljesen ingyenesen küldtem át a UK Monzo accountomra, és pár percen belül meg is érkezett.

(Néhány vásárlás már megtörtént.)

Sajnos egyelőre csak a Monzo az, aminek van Apple Pay támogatása az ilyen “virtuális” bankok közül. Nem csak egy virtuális, hanem egy fizikai kártyánk is van. A magyarországi Apple Pay megjelenésről továbbra sincs semmilyen hír, így aki szeretne Apple Pay-t, a fenti egy opció lehet számára.

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Hogy érted, hogy nem működik itthon a boom? Már hogyne működne! A napokban fizettem fele a teszkóban.

  2. @dzsukenaj: Hmm, én úgy tudom, hogy nem lehet már regisztrálni itthonról.

  3. Gondolom azt akartad írni, hogy nem lehet. 🙂

    Itthonról nem lehet, illetve írországi ID-val meg lehet kerülni. Ha ezek megvannak, tökéletesen működik minden arra alkalmas terminálon.

  4. Kinek kell ilyen kartya?

  5. Egy hónapja sincs, hogy regisztráltam az Ír boon.plus-ra, revolutal töltöm fel átutalással (egy nap alatt a boon. számlán van a pénz – ingyenes az utalás a revolutról) a revolutra meg kártyával töltöm fel a pénzt.

    Jól jön az apple pay amikor otthon hagyom a pénztárcát de azért tudok venni egy kólát ha “nagyon” kell. ????

  6. Csak angliai, vagy írországi cím és telefonszám is működhet?

  7. revolutra van már HUF transfer (nem utalás)?

  8. Körülményes szarság mind, a folyamatos átváltások miatt meg nem is éri meg.
    Bele kell ragasztani egy társ bankkártyát a telefon tokjába aztán lehet vagánykodni. KP felvételre meg ott a főkártya.

    Vagy kellene már egy keményf@szú bank magyarországon aki leül az Apple-el, nem kevés új ügyfelet szerezne ezzel magának…

  9. Hétfőn este 11-kor rendeltem és most dobta be a postás. Nem szarakodnak ????

  10. Akkor ennek ugye nincs plusz költsége, mint a boonnak, ha itthon használjuk?

  11. Hello! Már több mint egy hónapja használom, full korrekt, eddig mindig rendesen működött és nincs havi díj és más költség sem itthoni használat során ( kivéve ugye az átváltási különbözet).

  12. Sziasztok!
    Elméletileg mindent úgy csináltam, ahogy a cikkben van, viszont amint hozzá szeretném adni a wallethez a kártyát az alkalmazáson belül, ez a hibaüzenet fogad: “Nem sikerült beállítani az Apple Pay szolgáltatást. Hiba történt az Apple Pay beállításakor”. Valakinek valami ötlet?
    Köszi!

  13. @hunorhh: átállítottad a régiót?

  14. A cikkben ez hol van említve? Egyébként nem, mert akkor elveszik minden az Apple Music-omból (tudtommal).

  15. @hunorhh: Az iOS régióját kell átállítani, nem fog elveszni semmi.

    Beállítások / Általános / Régió

  16. köszönöm! Azt hittem az itunes-fiókomét kellene, de így minden okés, működik 🙂

  17. Sziasztok! Jól értem, hogy ezzel a megoldással itthon is tudom használni a termináloknál az ApplePay szolgáltatást? Vagy ez így azért nem teljesen igaz? 🙂

  18. @admin: Sziasztok! Jól értem, hogy ezzel a megoldással itthon is tudom használni a termináloknál az ApplePay szolgáltatást? Vagy ez így azért nem teljesen igaz? ?

  19. @kegloadam: bármely paypass-os terminállal megy az Apple Pay.


Add a Comment