fbpx Skip to content

Az alábbi cikket Lalamper küldte nekünk, köszönjük! Ha te is küldenél be olyasmit, ami szerinted másokat is érdekelhet, ajánljuk figyelmedbe ezt az írásunkat, amiből minden szükséges részletet megtudhatsz: Vendég Bloggerek, tiétek a terep!

***

Revolut bankkártya

Mint tudjuk, az Apple Pay még nem érkezett meg Magyarországra. Néhány hónappal ezelőtt volt egy lehetőség itt a Szifon.com-on bemutatva, hogy mégis miként lehet már itthonról is használni kis kerülőúttal, ez volt a Boon Payment.

Ehhez nem kellett más, mint angliai fiókkal letölteni a Boon alkalmazását, és aki még időben regisztrált, az ajándék 5 fontot kapott, hogy ki tudja próbálni a szolgáltatást. Sajnos nekem már ebből nem jutott, mert időközben megszüntették az induló bónuszt. Mivel a Boon számla feltöltése itthonról igen körülményes (3D Secure kártya kell) és gyakorlatban igen ritkán sikerül, így elkezdtem utánanézni, hogy milyen más egyéb lehetőségek vannak még a feltöltésre és közben belebotlottam a következő nagyon innovatív megoldásba, melynek a neve Revolut.

Az alkalmazás indításakor rövid ízelítőt kapunk arról, hogy mire jó ez az egész. A Revolut egy angliai székhellyel rendelkező pénzügyi intézmény, akik a modern technológia révén szeretnék megreformálni azt, amit eddig a bankokról gondoltunk. Az alkalmazásukat letöltve – nem kell angliai Apple ID, magyar áruházban is elérhető – néhány kattintással regisztrálhatunk és igényelhetünk egy prepaid MasterCard debit bankkártyát.

[appstore id=”932493382″]

Választhatunk kizárólag virtuálisan létező kártya és fizikailag legyártott kártya közül, amelyet feltöltve (EUR, USD, GBP) azonnal használatba is vehetünk azt. A legjobb az egészben az, hogy a magyar állampolgárként is teljesen legálisan van lehetőség igénybe venni ezt a szolgáltatást. Az egyenleget fel lehet tölteni saját magyar bankkártyánkkal vagy akár Apple Pay-jel is, illetve banki átutalással. Én kezdetnek 10 EUR-t és 10 GBP-t töltöttem fel.

Revolut alkalmazás

Amennyiben fizikai, Paypass-képes kártyát szeretnénk, úgy azt 6 EUR díjért legyártják és kipostázzák számunkra. Ennek költségét az egyenlegből fogják levonni. Én most igényeltem meg, a kártyát az alkalmazás szerint már legyártották és postázták a magyarországi címemre. A fizikai kártya igénylésekor választhatunk kinézetet, igaz a standard, azaz az ingyenes csomagban kizárólag egy félét, de a prémium csomag esetén akár több fajtából is választhatunk.

Egy évben alapból maximum 500 EUR-nak megfelelő összeget tölthetünk fel rá, azonban ha valamelyik igazolványunkat (jogsi, személyi, útlevél) lefotózva hitelesítjük magunkat, akkor nincs ez a limit sem. Ezt nagyon könnyen meg lehet tenni az alkalmazásból néhány kattintással. Nekem kettő perccel később már hitelesített is lett a kártyám, pedig vasárnap este csináltam.

Természetesen modern megoldás révén Apple Watch alkalmazás is társul az alkalmazáshoz, ahol könnyen megtekinthetjük egyenlegünket és a számlatörténetet is.

Apple Watch revolut

Mire jó a Revolut?

Lévén, hogy a kártya használata fizetésre teljesen díjmentes, használhatjuk online vásárlásra, ha fizikai kártyát is igényeltünk, akkor pedig ugyanúgy, POS terminálos fizetésre, mint bármelyik itthoni bank által kibocsátott kártyát.

De ez még nem minden. Díjmentesen válthatunk át egyik devizából a másikra, küldhetünk pénzt ugyancsak Revolut kártyával rendelkező ismerősünknek, sőt, ha Angliában élünk, akkor akár a fizetésünket is kérhetjük közvetlenül a kártyára.

Ezen felül, a teljesség igénye nélkül:

  • díjmentesen vehetünk fel készpénzt világszerte 120 valutában havonta 200 font erejéig
  • igényelhetünk tartalék bankkártyát néhány fontért
  • banki átutalással vagy betéti kártyával díjmentesen tölthetjük fel az egyenleget
  • mobil alkalmazásból tudjuk tiltani/engedélyezni a kártyát, PIN kódot cserélni
  • az alkalmazásból lekérhetjük a tranzakciós listát, illetve egyenleget, számlakivonatot
  • fizetés esetén mindig a legkedvezőbb díjakkal váltják át az összeget
  • az alkalmazást PIN kód vagy ujjlenyomat védi
  • az alkalmazáson belül chaten is elérhetjük az ügyfélszolgálatot
  • Androidon is elérhető

Apple Pay?

Egyes információk szerint, valamint a fejlesztők visszajelzése alapján is hamarosan érkezik az Apple Pay támogatás is, amellyel immáron már telefonról vagy akár az óráról fizethetünk, tehát a Boon egyenlegét feltölteni hamarosan már nem lesz érdemes.

Revolut Apple Pay

Annak, aki regisztrálni szeretne, ajánlanám figyelmébe ezt az ajánlói linket. Habár nem kapok érte cserébe semmit, mégis szeretném kifejezni támogatásomat ezen nagyszerű szolgáltatás terjedése érdekében. A hazai bankoknak van mit behozniuk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

43 Comments

  1. Én nagyon megvagyok elégedve vele. Utazásnál használom a bankkártyát, gyakorlatilag sokkal jobban kijövök vele, mint a szimpla pénzváltókkal. Arra kell figyelni, ATM-nél, ha a pénzváltást felajánlja az automata, akkor nem szabad elfogadni, hogy a Revolut váltsa a pénzt.
    Elfogadásnál viszont olyan terminálok nem fogadják el, ahol nincs állandó banki kapcsolat (pl. repülőgépeken), ilyenkor másik kártyát kell használni.

  2. Olyan szívesen olvastam volna a költségekről, de nem találtam a cikkben. Nagyon jó lenne már, ha lenne apple pay, reális költséggel együtt használnám.

  3. Alapvetően a kártya jó, a tok amiben küldik, meg a kártya maga is nagyon szép, dombornyomott MC. Mondjuk ugye feltölteni is EUR, GBP stb devizában lehet, tehát nem árt, ha a bankod normális árfolyamon vált (Erste, Raiffeisen a középárfolyam +2-3 forinton, ezzel szemben az UniCredit, Citi meg középárfolyam +12-13 forinton!!!), onnan pedig mondjuk ebayen középárfolyamon vált tovább, ami a saját banknál rosszabb lenne.
    Az Apple Pay már nagyon rég terítéken van, soha nem ígérték, csak mennek róla mendemondák, mivel ezért fizetni kell, feltehetőleg ha lesz sem lesz az ingyenes, csak a fizetős számlához.
    Elég félrevezető a cikk a címével, hirtelen elkezdtem keresni, mikor maradtam le a dologról, aztán kiderült, hogy egy “Józsibácsi azt olvasta Irma néni üzenőfalán aki Pistától hallotta” sztoriról van csak szó… 🙁

  4. @Ffx: Bocsánat, nem a címe, hanem a szifon szövege FB-on a cikkhez: “Itt egy alternatíva az Apple Pay-hez a korábbi boon helyett.”

  5. Most lehet, hogy én olvastam rosszul, de letöltöttem és van benne Apple Pay támogatás a feltöltéshez…

  6. @koconborz: Pont hogy azt nem szabad elfogadni, hogy az ATM vagy a POS terminál (illetve az amögötti pénzintézet) váltson mert az mindig rosszabbul vált, mint a Revolut. Példa: ha Magyarországon felvennél 100.000 Ft-ot OTP automatából, akkor az automata felajánlja, hogy: 1. megterheli 100.000 Ft-tal – ekkor a Revolut vált mondjuk 311 HUF/EUR árfolyammal, azaz valójában 321,5 EUR-val terheli az egyenleged. 2. megterheli 334 EUR-val – azaz az OTP elvégzi a váltást 299 HUF/EUR árfolyamon és ugyanúgy kiad 100.000 forintot.

  7. @canissa: A Revolut számlára lehet tölteni lehet Apple Pay-jel, de a Revolut kártya maga nem alkalmas Apple Pay fizetésre.

  8. @sandrew: Ja, ok. Akkor valóban rosszul olvastam.

  9. @sandrew: Ezt én is így értelmeztem. Sajnos. Tehát hiába regisztrálnék, tölteném fel az egyenlegem, stb. mégsem tudnék iphone-nal érintéssel fizetni. Kérdem én, miért is alternatívája ez a boonnak?
    Egyébként nekem van boonom csak sajnos 3x elrontottam a jelszót és csak telefonon keresztül lehet újraaktiválni. Fel is hívtak, de elfelejtettem milyen kamu adatokat adtam meg, így nem tudnak azonosítani :))) Pár ezer Ft volt a számlámon, azt buktam. Egyébként mocsok nagy felárért lehetett használni. A hypeon kívül nem sok értelme volt 🙂 Remélem a Revolutnak több lesz…

  10. Márcsak maga a ingyenesség miatt is érdemes szerintem megcsinalni. Bár igen a váltással kicsit drágulhat a költség. De ha csak ilyen online vasarlasokhoz akarjuk használni és nem akarjuk a rendes minden nap használt kártyát megadni akkor is jó lehet.
    Bár nekem kene egy kis segítség az adatok megadásánál valamiért nem enged tovább.
    Az adress line 1 illetve az adress line 2 -nél elég csak az 1-et kitölteni? Valamint a regionhoz mit írjak?

  11. Azt írja ki hogy “please use latin letters”

  12. Lehet azért mert már este van és aludnom kéne, de ezek szerint akkor a Revolut kártyát nem lehet hozzáadni az Apple Pay-hez de a Boon.-t fel lehet tölteni vele ha jól értem?

  13. Azt nem tudjátok, hogy miután feltöltöttem a virtuális kártyát 10 eur-al, hogyan tudom használni online vásárláshoz? A kártya adatok helyén csak csillagok szerepelnek.

  14. @Nrbrtbgg: ne használj ékezeteket az adatoknál

  15. @Nrbrtbgg: ne használj ékezeteket az adatoknál@sasi18: igenyelned kell egy virtuális vagy egy fizikai kártyát, ez megtörtént?

  16. @Munkácsy Pisti: Akkor van értelme ha külföldre utazol, vagy gyakran vásárolsz külföldi oldalakon illetve ha a külföldről származó bevételedet akarod itthon elkölteni. Magyarországon forintból euróval, fonttal vagy dollárral töltögetni, és utána forintban fizetni vele tök semmi értelme mert csak oda-vissza váltja a pénzt, aminek nem elhanyagolható költsége van. Amúgy semmi extra, egy sima pre-paid Mastercard teljesen vállalható költségekkel.

  17. @U.P.: még nem lehet hozzáadni, de azt ígérték a fejlesztők, hogy hamarosan lesz belőle valami. Nyilván erre nem lehet mérget venni, csak bízni benne.
    Próbáltam vele feltölteni a Boont, de nem engedi, gondolom nem 3D secure a Revolut.

    Mellesleg a Boon drága, a Revolut még akkor is megéri egy tartalék kártyának ha sosem lesz Apple pay rajta. Külföldi utazáshoz, gyereknek költő pénzre nagyon jól jöhet.

  18. @U.P.: Ezt hol olvastad? Mert szerintem nem 3D Secure a kártya. Semelyik prepaid kártya nem tudja a 3D-t sajnos, ezért kizárt vele a Boon

  19. Az a durva, jobban bele gondolva, hogy itthon melyik bank ad 6 euróért dombornyomott MasterCardot, amely 3 évig jó és nincs éves díja?

    Szörnyű a magyar banki helyzet.. Talán a CIB oldotta meg egyedül a push üzeneteket SMS helyett a mobilappjához, de náluk meg nincs NFC-s kártya. OTP egy horror.

    Pont ma olvastam a HWSW-n, hogy a Telenor kijött valami mobil fizetési megoldással, NFC-s SIM kártya, hat jót röhögtem a 490 Ft-os havidíjukon egy prepaid bankkartyahoz

  20. Szuper!
    Maestro kártyával nem sok lehetősegem volt az AppStore-ban fizetni :/

  21. @lalamper

    Persze igényeltem virtuális kártyát, ott van a cards menüpont alatt. Tudom törölni, letiltani, limitet rárakni, csak ami a legfontosabb lenne fizetni nem tudok, mivel nincs mit leolvasni róla a csillagokon kívül.

  22. @sasi18: az appon belül van Support Chat, ott kellene megkérdezni mi okozhatja a problémádat. Nekem egyelőre csak fizikai kártyám van, azzal nincsenek ilyen problémák. Lehet, hogy a virtuális kártya aktiválásához szükséges egy már aktív fizikai kártya megléte, de ez csak tipp. Nyugi, nem fog elveszni a pénzed.

  23. Nálam is ugyanez a probláma jelentkezett, csak csillagokat látok a kártyán. Írtam a supportnak, amint megtudok valamit, megosztom ))

  24. En Londonban elek es nagyon regota hasznalom a revolutot. De amugy a cikk miert is kerult kiadasra? Marmint az eleje ugy kezdodik mint ha Apple pay alternativa lenne, aztan meg atvalt total mas temara. Kicsit erdekes. Amugy regota igerik az Apple payt de meg mindig semmi nincs. De ha lesz is ugyanugy ingyenes marad.

  25. @sasi18: Hmmm, érdekes. Ha jól emlékszem, nekem egyből megjelent a kártyaszám, nem volt csillag. Töltöttél már rá pénzt?

  26. Szia!

    Nekem is ez volt a probléma, miután megrendeltem a fizikai kártyát egyből átváltott a csillagokról és jó lett.

  27. @lalamper:
    Igen, 10EUR töltöttem fel rá.

  28. Ez szuper lenne, ha működne vele az ApplePay. Van valaki, aki fel tudja tölteni a Boon.-t? Nekem anno még sikerült, amikor itt a Szifonon is megjelent a cikk, de néhány héttel később már nem működött. Hiába van 3 itthoni banknál is 3D secure mastercardom, mégsem fogadja el egyiket sem. Van valaki, aki tudja hogyan lehetne feltölteni a Boon.-t? Meghívnám egy sörre.

  29. Azt olvastam, hogy csak angliai kibocsátású 3DS kártyával lehet.. a Revoluttal is próbáltam, de mint kiderült, prepaid kártya állítólag nem tudja a 3DS-t. Tehát jelenleg két szék között ülünk: a Boon ApplePay képes, csak nem tudjuk feltölteni, a Revolut minden tekintetben fasza, csak még nem megy az AP. 🙂 Én utóbbiban azért bízom.

  30. @lalamper: Akkor bízzunk közösen hátha 😀 Svájcban van olyan Prepaid MasterCard, amit tudja az ApplePay-t, tehát az sem igaz, hogy prepaid kártyával ne lehetne megoldani. Gondolom akkor csak idő kérdése. A svájci kártyát már kijártam és az vele a baj, hogy kell kinti lakcím és igazolni is kell. Legalábbis ha online rendeled, akkor mindenképp. Esetleg ha valaki aki arra jár próbálja ki személyesen hátha…

  31. @lambdacore: Mármint úgy értettem, hogy a Boon-t feltölteni csak angliai kibocsátású 3DS kártyával lehet.

    Egyébként ez a Revolut arra is jó, hogy ha éppen jó árfolyamon van az EUR, akkor fel lehet tankolni és később olcsóbban kijön vele az ember.

  32. Tényleg szuper dolog az Apple Pay, de nem is a pénztárnál való használat a legjobb, hanem bizonyos appokon belüli online fizetés. Ilyen pl. az EasyJet vagy a Revolut egyenleg feltöltése, a TouchID-val hagyjuk jóvá és kártyaszámokkal vagy felhasználói név/jelszóval nem kell bajlódni. Fizikai fizetés esetén nem sok előnye van, leszámítva, hogy egy egész sornyi ember előtt legálisan lehet egyet villantani az iPhone-nal. Jelenleg £30 a limit és azt túllépve nem a PIN-t kéri a terminál mint az érintős bankkártyák esetén, hanem elutasítja a tranzakciót. Készpénzt pedig egyáltalán nem lehet felvenni vele. Magyarországon amúgy sem mehetsz az utcára iratok nélkül, akkor pedig már egy bankkártya biztosan elfér ott de tény, hogy amúgy elég hightech dolog a telefonnal fizetni és nem titkolom, hogy mindezen véleményem ellenére használom is.

  33. A standard ingyenes kártya tulajdonképpen semmit nem ad a vásárláson kívűl… a prénium meg havi közel 8 fontért ennyiért platina master cardot adnak a hazai bankok tehát semmit sem ér. ????

  34. @modeart: Az ingyenes accounthoz UK-ban van alap számla amire/amiről ingyenesen lehet utalni. Ingyenes a virtuális kártya, ami könnyen letiltható ha az adatai illetéktelenekhez kerül, gyakorlatilag az elérhető legjobb árfolyamokon vált, havi £5000-ig nincs konverziós díj (Barclays Visa 2.75%) és havi £200-ot vagy annak megfelelő valutát teljesen ingyen lehet felvenni a világ bármelyik ATM-jéből. Elhiszem, hogy aki csak egy adott országon belül mozog annak ez semmit sem ér, de nem is ők a célcsoport.

  35. @sandrew: Én imádtam ApplePay-el fizetni ha szórakozni mentem esti kikapcsolódásra vagy egy fesztiválra. Bőven elég a 30gbp limit, kényelmes és semmilyen iratot nem viszek akkor magammal. Nem kell félnem, hogy a bankártyát lemásolja a pultos vagy elhagyom és hiába van pin kód, 10 perc múlva már leemelték a másolatról a teljes összeget. Ezt az ujjlenyomatos telóval nem tudja megtenni olyan könnyen (még). Nem hagyom el a pénzt. Nem adnak vissza rosszul a sötétben ha mér berúgtam. Csak egy telefon van nálam. Kényelem. Ennyi. Nekem ez megérte. És cseszhetjük, mert itthon most ez nem elérhető.

  36. Nekem is csak a csillagok látszanak semmi szám 🙁

  37. @surda35: Én vártam egy napot,
    csináltam egy log out – log in-t, és működik, látszanak a számok )

  38. @lambdacore: Nem vagyunk egyformák 🙂 ettől izgalmas a világ. Látod, ezekre én nem is gondoltam, az elmúlt 20 évben nem rúgtam be 🙂 A királyságban nem vehetik ki a kezedből a kártyát, ha megfigyeled mindenhol úgy van kialakítva a terminál vagy ha mobil, akkor a kezedbe adják. Az érintőst még be sem kell dugni. A bankok itt elég rugalmasok a kártérítéssel, miután írtam nekik, hogy egy cég továbbra is vonja a havi díját egy olyan szolgáltatásnak amit már felmondtam, szó nélkül visszatérítettek 3 hónapra visszamenőleg.

  39. Kösz, megvolt a ki s bejelentkezés és müxik 🙂

  40. @sandrew: Igen, ezekkel többnyire nincs gond. Nekem is emeltek már le pénzt jogtalanul a kártyáról többször is és első kérés után vissza adta a bank, igaz csak 2 hónap múlva, amikor végére jártak a dolognak. 2 ezer euróval ez nem olyan kellemes. Meg az utána járás…. macera. Egyszerűen csak kényelmes és biztonságos az ApplePay na 🙂

  41. Tisztelettel jelentem, hogy pénteken meg is érkezett a kártyám, egy nagyon trendi papír tokban. Ez igen!

  42. Sziasztok!
    Kinek, mely bank kártyájával sikerült top upolnia? Csak mert sem CIB, sem OTP, sem K&H kártyát nem fogad el… az utóbbi 100%, hogy 3D Secure (ez kötelező a support szerint).
    Tanácstalan vagyok.
    Segítsetek, kérlek!

  43. @lalamper: Szia lalamper! Megkérdezhetem, melyik magyar bank kártyáját fogadta el Neked feltöltéshez? Köszönöm előre is válaszod!


Add a Comment