Próbáld ki Magyarországon az Apple Pay-t ingyen

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sajnos hazánkban továbbra sem elérhető az Apple Pay, pedig mennyivel könnyebb lenne fizetnünk vele a PayPass-os terminálokon.

Borítókép: Apple Pay és boon.

Ezek a terminálok manapság már igen elterjedtek itthon, így tulajdonképpen, ha van egy külföldi, Apple Pay-es bankkártyánk, könnyedén használhatjuk azt. Egy alkalmazás segítségével most hazánkban bárkinek lehet Apple Pay-e, és ehhez csak néhány dolgot kell beállítanunk.

A boon. nevű app virtuális Apple Pay kártyát kínál nekünk, most 5 angol fonttal feltöltve. Tehát rögtön ki is próbálhatjuk, elkölthetjük majd ezt az 5 fontot. Ha későbbiekben is szeretnénk használni, akkor ez a virtuális kártya prepaid kártya, tehát fel kell tölteni rá legalább 10 fontot vagy többet.

A boon. alkalmazás letöltéséhez UK Store-hoz kapcsolt iTunes felhasználói fiókra van szükségünk, amennyiben nincs ilyenünk, úgy ingyenesen létrehozhatunk egyet. Miután beléptünk ezzel a fiókkal, letölthetjük az alkalmazást:

boon.
 • boon.
 • Méret: 67.96 MB | Verzió: 1.21
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

A boon. indítása előtt állítsunk át a készülékünk régió beállítását UK-ra a Beállítások, Általános, Nyelv és régió alatt. Ezután az appon belül válasszuk a Sign up menüpontot és regisztráljunk. Nyugodtan használhatjuk a saját magyar telefonszámunkat, amire majd megérkezik az ellenőrző kód.

Kép: A boon app nyitóképrenyője a belépéssel és regisztrációval. Kép: A befejezett regisztráció visszaigazoló képernyője.

Miután regisztráltunk, aktiváljuk a boon. Basic opciót, ekkor kapjuk meg az ajándék 5 fontunkat. Ehhez angliai címet kell megadni, amit természetesen a Google segítségével bármikor találunk. A Basic opció aktiválása után nyomjuk meg az Add to Apple Wallet gombot és használjuk egészséggel.

Kép: A boon esetén elérhető alap 5 angol fontos egyenleg – és a gomb, hogy a kártyát a Wallethez adjuk. Kép: A boon kártya a Walletben.

A boon. feltöltése nem egyszerű sajnos. Ehhez 3D Secure támogatott bankkártyára van szükségünk, amit hazánkban a K&H és a Citi bank képes biztosítani.

Tehát lényegében ingyen próbálhatjuk ki a boon. Apple Pay kártyáját, és ehhez csupán a fenti néhány lépésen kell végigmennünk. Ha kipróbáltad, oszd meg velünk tapasztalataidat, illetve küldd el ezt a cikket ismerőseidnek is!

(Forrás: Redmondpie és WeLoveApple)

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Tehàt most akkor szükség van egy létező (fizikai) 3d secure tàmogatott bankkàrtyàra, hogy kipróbàlhassam a boon-os apple pay-t vagy nem kell hozzà semmi? Illetve mit takar, hogy elkölthetjük ezt az 5 fontot amit kapunk? Gondolom nem éles vàsàrlàs soràn. Mert vicces is lenne ha 5 fontal megdobnànak mert leszedtem egy free appot.

 2. Vegig csinaltam mindent megvan az 5 font, de nincs apple wallet gomb, mi a teendo? Regisztracional kikellet volna valasztani azt a wired card opciot? Es hogy mukodik a fizetes? Paypass, es az ip 5s kepes ra?

 3. Miután aktiváltam a BASIC csomagot és hozzá akarom adni a BOON kártyát a wallethoz, kidob egy hibaüzenetet, hogy “An error occured while setting up Apple Pay” ezt mivel lehetne orvosolni?

 4. Egy gondom van.. Nem engedi a magyar bankkártyát regisztrálni az Apple uk store os User létrehozása közben.. Es nincs none opció a payment methodnal..:( szóval ez angol User nélkül nem megy, azt meg csak akkor tudsz csinálni ha van angol bank kártyád.. 🙁

 5. @solarenqu: Nem is kell magyar kártyát reggelned. Nyisd meg pc-n az iTunes-t, ott állítsd át a nyelvet UK-ra, majd menj be az apps-ba és menj rá egy ingyenes appra mintha le akarnád tölteni és ott a bankkártya résznél lesz None opció.

 6. Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem a cikkíróhoz h h tette be a walletbe a Ryanairt? Nekem is van két repjegyem de nincs bent az appban.

 7. Siker! A telefon nyelvét állítottam először és nem a régiót. Ki is próbáltam a vásárlást az első kisboltban és tökéletesen működött!

 8. Sziasztok!

  Az árfolyamokat nézte valaki? Gondolom fontban kell felrakni az összeget és forintban költeni. Ha így van akkor elképzelhető az, hogy mikor átutalsz a számlára, akkor eladási árfolyamon veszel a banktól fontot, amikor pedig vásárolsz akkor a vételi árfolyamon forintosítja? Ha így van akkor az kényelmes, de nem olcsó! 🙂 Mit gondoltok?

 9. Arra van ötlet, hogy mit tudok tenni, amennyiben citi bankos citolife kártyával, megpróbáltam feltölteni.. Kiírta hogy hiba történt, viszont a pénzt természetesen levonta.. 10£ 🙂 ötlet?:)

 10. most olvasom, a review-ek között, hogy pld:

  Shocking service

  by Mr Andy Foulds

  When you transfer funds it vanishes into thin air and there response is ‘well look into it but it’ll take a few days”. If you like to know where your money is stay clear

  Nálam is ez van most.. atom átverés szagú a dolog.. szóval a topup-al óvatosan bánjatok mert úgytűnik, hogy ez egy lehúzás.

 11. @Toth Tamas:
  Minden lehetséges megoldást próbáltunk kivitelezni. (Transfervise utalás, Uk bankszámláról utalás, itthoni kártyák). Csak a 3d secure kódos kártya működik.(Eddigi tapasztalataink alapján)

 12. Felhívtam őket, vissza törölték a charge-okat.. Citibankot felhívtam beállítják a 3d secure-t, 24 óra az átfutás, utána lehet használni azt mondták.. 🙂 királysg van aple pay itthon! 🙂

 13. Hello
  Én végig csináltam mindent. Basic csomag aktiválva de nem tudom a Walletbe berakni
  A név es a kártya szám mar ki van töltve es nem tudom felülírni.
  Mi lehet a gond??

 14. Legjobb az lenne ha a magyar kártyákat is engedné végre a gyári alkalmazás ! Írtam a MasterCard nak, ők azt mondták beszéljek a bankommal, a bankom azt mondta érdeklődjek a MasterCard nál 🙂 úgyhogy ez egyenlőre nem működik !

 15. @solarenqu: Nekem is Citilife kártyám van, de még nem aktiváltattam a 3D Secure-t. Egyelőre az 5£-ot szeretném elkölteni 🙂 Írd meg légyszi, hogy sikerült-e feltölteni az egyenleget az aktiválás után! Köszi! 🙂

 16. @gyurrr: Fel is tudtad tölteni az egyenleget vele?
  Mondjuk kicsit tartok tőle, hogy aktiválás után minden internetes vásárlásnál még fárasztani fog a rendszer egy plusz sms kóddal…

 17. Letöltöttem a progit, regisztráltam, követve a leírtakat, de az első belépésnél a tel. szám meg a jelszó után ezt írja ki : “Your account is locked. Please contact the service team” . Találkozott még valaki ilyesmivel ? Egyetlen különbség hogy romániai számmal regisztráltam .

 18. Üdv!

  Kérdezni szeretném,hogy valaki próbálta-e többször beaktiválni az 5 fontot? Lehetséges?
  Avagy telefonszámhoz vagy serial számhoz van kötve a többszöri jatt begyűjtése érdekében?

 19. Sziasztok!

  2 kérdés: az a 3D secure amikor külön kódot kapsz SMS-ben, ami kb ilyen formátumú? a2d-4h3-rt1

  A masik kérdés hogy akkor itt van bármilyen tranzakciós díj még az árfolyam veszteségen felül is? Csak mert a fizetés bankkártyával ingyenes, szóval miért is használjam ezt?

  Csak poénból?

 20. @solarenqu: Én is most akarom felhívni a citit a 3D secure miatt, hogy a grátisz 5 fonttal sikerült fizetnem az étteremben. A feltöltés citilife kártyával ugye kártyás fizetésnek minősül? Egyébként ennek van díja, ha jól emlékszem… tehát ez egy újabb költség:
  1. árfolyam veszteség
  2. 1% boon “illeték”
  3. kártyás feltöltési díj
  Hiába, na, a kényelmet meg kell fizetni… 🙂
  Ja és ugye nemsokára vége lesz a citilife-ozásnak, megyünk át az Erstehez…

 21. Nekem is működik iPhone 6s-el. Ugyanakkor a watch-hoz valamiert nem engedi wallett-be tenni. Egyébként a mai MNB közép 392, nekem pedig 388-as árfolyamon számolták el a vásárlást. Eddig parádé!

 22. A mcdonalds-ban tegnap hagyott fizetni, míg ma sem az Aldiban, sem a TESCO-ban nem hagyott. A terminál oldalon tiltott tranzakciót írt ki mindkétszer. Pedig még fel is töltöttem 20 Font-tal.

 23. Tegnap tudtam vele fizetni tesco önkiszolgálóban, ma 2szer próbáltam és nem engedett, pedig feltöltöttem 15 fonttal. Majd este kipróbálom az éttermünkben. Kíváncsi vagyok rá.

 24. Sziasztok!

  Tegnap valóban rendszerhiba volt (2 helyen is próbáltam vásárolni így, olyan helyen is, ahol eddig gond nélkül ment, de mindannyiszor visszautasította), mára viszont rendbejött minden, működik!

 25. Beszéltek a kártya feltöltéséről, de abban kérnék segítséget vajakitől, hogy hogyan kell ezt ténylegesen megtenni? Mit is kell valójában csinálni, ha megvan a 3D secure-t támogató kártya, vagy például honnan fogom megtudni a boon wire kártya számát, mert csak a végét írja ki.

 26. @czikray: Megnyitoda boon-t, majd a bal felső sarokban a személyesben kiválasztod a basic opciót( ez a minimum, amihez kártyát lehet rendelni). Ezután home, majd rányomsz a + jelre, manual top up, és utána követed az utasításokat.
  Egyébként IOS 10 betával-(5S, Apple Watch felállásban) nem tudom berakni a Walletbe a boon.-t. Van ötletetek?

 27. Egyébként ha nem 3D Secure-os kártyával próbálok rátölteni pénzt a boon kártyára (OTP, nem is értem, miért nem támogatják, a romániai leányuk támogatja), ki is írja, hogy sikertelen tranzakció, és nem zárolja az összeget?

 28. @jenci7 SE-n sikerült és tudtam rá utalni nem 3D-s Reiffeisen kártyáról.Csak iphonról készítettem mindent , új UK-s ID-t stb.Fizetni még nem fizettem vele,de a feltöltés másodpercek alatt láthatóvá vált

 29. Milyen Reiffeisen kártyát használtál? Master? És rendes bankkártya vagy hitelkártya? Citinél csak hitelkártyához lehet kérni 3D secure-t, folyószámla kártyához nem. Hogyan tudtál iPhone-ról UK ID-t regisztrálni? Én is elkezdtem, de nekem mindenképpen kér bankkártyát, nincs NONE opció, mint régen.

 30. Köszönöm a tájékoztatást Barta Istvánnak. Pennyben simán használtam, minden működik, de valamilyen jó feltöltési ötletet szívesen vennék részletes szájbarágós leírással attól, akinek ez már sikerült valamivel, melyet előre is köszönök.

 31. Sziasztok! Járt már úgy valaki, hogy fizetéskor odaèrintem a telefont a terminálhoz de nem történik semmi. Pedig elvileg paypass-os terminál volt. Kicsit hülyén éreztem magam miatta. A pénztáros csaj meg lesett bambán hogy mit akarok. :)))

 32. Akkor én is leírnám a tapasztalatom:
  Sparban, OMV kúton hibátlan és iszonyat gyors. Igazság szerint nem akartam feltölteni mert engem zavart a UK regió a telón aztán visszaállítottam magyarra és megmaradt a Wallet&Pay! 🙂 Így viszont nagyon csábító. Gyorsban aktiváltattam az Ersténél a 3DS-t és ment is a Boonon a feltöltés. Nincs fee azaz plusz díj. Kvázi az árfolyam veszteség van ami nyilván változik de 10GBP esetén max. 20-30 Ft. Nevetséges, nekem ér ennyit a hitech jelleg és a kényelem. Most beaktiváltam Apple Watchon is így ennek jön majd a tesztje. Budapest Bank sajnos nem támogatja a 3DS-t-. Egyenlőre ennyi most már nagyon várom, hogy egyszer itt is legyen, hogy még kényelmesebb legyen a dolog.

 33. Hazaertem rakeresek a neten, pedig bujtam igy is az iranyitoszamokat es telefonszamokat, de jot irtam be akkor beszolt, hogy vegyem fel a kapcsolatot az apple supportal

 34. Tapsztalatok: Jó kipróbálni, de elég ráfizetéses a dolog, ha sokat használod. Érdemes majd megvárni a rendes Apple Pay szolgáltatást. Regisztráltam és feltöltöttem sima Citibank MasterCarddal 3D Secure NÉLKÜL. Nem hitelkártya (a Citinél csak arra van 3D secure). Gond nélkül ment minden. Viszont az 5 gbp ajándékot nem kaptam meg 🙂 egyebek, amiről itt senki nem írt: 12 hónap után 99p a havidíja ennek az egésznek, ami egy olcsóbb bankszámla havidíja. Hitelkártyával feltöltés esetén 1% a feltöltés díja, de minimum 1 gbp. Ha Anglián kívül fizetsz, 1.25% a tranzakciós díj az árfolyamveszteségen felül. Ha bankaártyával töltöd fel, akkor maximum havi 500gbp-t tehetsz rá és évi maximum 2.200-at (Basic csomag) ez nem túl sok.

 35. Sajnos én 2 napja regisztráltam és még most sem kaptam meg az 5 gbp-t. Illetve most harmadszorra a feltöltés sem sikerült sajnos, hibával elszállt a végén, de levontak 30 fontot és nem írták jóvá jelenleg 8 óra elteltével sem. Beszéltem a supporttal, ők sem látják a rendszerben, de felajánlotta, hogy ha 24 óra után sem kapom meg, akkor küldjek nekik bankszàmla kivonatot és az alapjàn jóváírják. De elég sok hasonló kommentet olvasom, ezt így nem túl szerencsés alkalmanként eljátszani, pár száz fontokat már nem szívesen utalnék ezután.

 36. @lambdacore: Ma én is így jártam Citi-nél, nem tudtam feltölteni az egyenlegemet, kétszer is a folyamat végén szállt el hibával. A Citi azt mondta , hogy a boon-nál lehet valami gond, de nekem rögtön vissza is jött a pénz.

 37. @czikray: Akkor egy részletes , szájbarágós feltöltés:

  az alkalmazásban a bal felső sarokban a személyesre bökve kiválasztod a ” Basic ” opciót, majd a ” + ” jelre klikkelve alul feldobja a ” Manual top up “-ot. Erre rányomva ” Select credit card ” jön fel, ami alatt a keresztre rányomva beugrik egy zöld téglalap. Ebbe a téglalapba kell alulról aziPhone kamerája elé tartani a bankkártyádat( vagy be is pötyögheted az adatokat) . Ha folyamatos zöld lesz a téglalap kontúrja, rögzíti a kártya adatait. Ezután be kell ütnöd az érvényességet, a kártya nevét és elfogadni a feltételeket. Ha ez megvolt, felugrik egy angol font-skála, amin beállíthatod, vagy be is írhatod az átutalni óhajtott összeget. OK-val engedélyezed, beírod a kártya hátulján levő háromjegyű kódot, utána a boon.-hoz megadott PIN kódot. Erre feljön egy ” Ez egy biztonságos tranzakció ” felirat,- folytatás,- és már ott is kell, hogy legyen a pénz a boon. számládon. Csak VISA, illetve Mastercard kártyával működik, és 3D Secure-ral. Sok sikert!

 38. Nekem sajnos nem jött vissza a pénz, továbbra is zárolva van. Az enyém Citibankos nem 3D secure mastercard, de a tegnapi napig minden gond nélkül működött. Azóta többször próbálkoztam, levonja a pénzt, de nem íródik jóvá.

 39. Továbbra is zárolt összeg a számlámon sajnos… Sokszor van ilyen, hogy nem automatikusan a számlakivonatra kerül a tranzakció, hanem pár napig csak zárolt tételként szerepelnek… aztán ténylegesen is feltüntetésre kerülnek 3-5 nap után.

 40. Ezt a vàlaszt kaptam. Azèrt csak nem adom meg az okmànyaimat nekik. Mègis mit gondolnak 😠
  Thank you for contacting our Service Team.

  Your boon. account has been blocked temporarily for security reasons. To
  reactivate it, please send us copies of the following documents:

  – Front and back page of your identification document or passport
  – A utility bill (for example: a water, electricity, gas, or phone
  bill that is not older than two months)

  Please send these copies via email. After we have received and successfully
  verified your documents, we will unblock your boon. account.

  Should you have further questions, please do not hesitate to contact us by
  replying directly to this email, including our original email and your ticket
  number.

  Kind regards

  Mariano Dohmen
  Service Team

  Service address:
  Wirecard Card Solutions Limited
  Boon Service

 41. Én beállítottam mindent, az egyenlegfeltöltésen véreztem el. A sima OTP-s kártya nem támogatott, de írtam az OTP ügyfélszolgálatnak, majd mutatom, milyen válasz érkezik. Egyébként meg a román OTP simán tud ilyet adni, akkor nem értem, hogy a magyar miért ilyen körülményes.

 42. Úgy néz ki vége az egésznek? Eddig több száz fontot tettem rá gond nélkül. Tegnap óta semmilyen feltoltest n fogad el. Sem hitelkartyarol sőt ami a legfurcsabb ha Transferwise -vél próbálod már el sem tudod küldeni a pénzt, n engedi. Írtam mindenkinek egyelőre csak a Transferwise válaszolt annyit hogy a user nem fogad pénzt a Transferwise -tol. Rohadt érdekes. Úgy néz ki ennyi volt…!??

 43. Végül csak simán annyit írt az OTP, hogy náluk ez MÉG nem támogatott, köszönik a megértést, forduljak hozzájuk bizalommal. Köszi!

 44. Sziasztok!

  Az hiba már jó egy hete tart, azaz, hogy nem lehet feltölteni.
  Előtte fizetni nem lehetett, de az pár nap alatt megoldódott.

  A lényeg, tudnak a feltöltési hibáról és elvileg 2 nap múlva már megoldják. Kopp-kopp-kopp!
  Szerintem nincs az az IT hiba, ami ennyi ideig tartana, tehát másról lehet szó.

  Egyből azt kérdezték, honnan és milyen országban igényelt kártyával akarom feltölteni (HU/HU).
  Több sikeres feltöltésen vagyok/unk túl.

  Szintén jeleztem/tük, hogy a kieséseket, hibákat illik pro-aktív módon kommunikálni az üf-ek irányába (honlap, mail, push, sms, stb.) – ez az ÁSzF-ükben is benne van. Mindezt persze teljesen normális, udvarias stílusban, mivel ők is mindig nagyon kedvesek, segítőkészek.

  Mint ahogyan az is benne van az ÁSzF-ben (pl. 2.6, 5.x), hogy korlátozhatják a szolgáltatást, ha valami – szerintük – gyanús, nincs rendben, nem klappol stb.

 45. @Jadeye:
  Szia
  Készítettem UK apple id-t, azzal jelentkezek be. Ennyi elég lenne?
  Ha a régiót szeretném átállítani, akkor a kártyám száma nem megfelelő.

 46. @esgabor: a Beállítások, Általános, Nyelv és régió alatt kell UK-t kiválasztani, ahogyan azt a cikk is írja (ezt most egyértelműbbre átírtam a cikkben). másképp nem fogja hozzáadni a Wallethez a kártyát.

 47. @Jadeye:
  Köszönöm, így már tovább ment, de valamiért így sem sikerült, tovább információt a kártya kibocsátója tud adni, ezt az üzenetet kaptam. Az esetleg hiba lehet, hogy jelenleg nincs rajta felhasználható összeg?

 48. Viszlát, boon!

  Most egyeztettem velük sokadszorra.
  Elmondták, hogy csak az Egyesült Királyságban kibocsátott, 3D Secure-os MC fogadható el.
  Azt én teszem hozzá, hogy jogosult kártya szükséges az 5 GBP-s első „ajándékhoz” is.

  Vége. 🙁

 49. @Georgio: “Azt én teszem hozzá, hogy jogosult kártya szükséges az 5 GBP-s első „ajándékhoz” is.”
  ez nincs így. sem bankkártyát nem adtam meg, sem kinti címet nem írtam be a regisztráció óta – és 0,51£ kivételével felhasználtam az ingyenes 5,00£-ot.

 50. Nekem első pár alkalommal még a 3D secure nélküli sima citibankos MC-t is elfogadta. Azóta viszont nem. Most igényeltem más banktól hitelkártyát pont emiatt (3Ds), remélem azzal azért menni fog…

 51. @Jadeye – Elhiszem, lehet, de mikor cimborákkal mi regisztráltunk – talán később, mint Te -, már szigorúbb volt a rendszer.

  @lambdacore – Hajrá, de nekem azt mondták és írták, hogy csak olyan országokban kiadott, 3D Secure-os MC kártyákkal működik, ahol már a boon. bevezetésre került.

 52. Akkor lehet, hogy igazad lesz. Talán egy rés még mindig van a pajzson, mint eddig is, ahogy elfogadta a külföldi kártyákat. Neked milyen bankkal működött eddig? Az a problémám, hogy az sem megoldás, hogy kölcsönkérjük valakitől a kártyáját, mert csak az accountban megegyező névre kiállított kártyát fogad el. Az utolsó lehetőség akkor az marad, hogy egy angol bankszámlát kell nyitni, de az csak akkor éri meg, valami nevetségesen olcsó havidíjas aprópénzes kondícióval elérhető. Átutalál aprópénzért megoldható itthonról is TransferWise-al. Azt a FasterPayments opciót ismeri esetleg valaki?

 53. TransferWisezal utaltam, de írják a FAQ-ben, hogy azt csak a Plus accountban fogadják, én Basicben vagyok, megkerestek e-mailben, hogy visszautalják a pénzt.
  Tegnap és ma próbáltam én is K&H kártyával feltölteni, de nem működött. Francia oldalakon is erről panaszkodnak.
  Ha lenne UK kártyám, akkor nem a boonnal szarakodnék, hanem menne közvetlenül az ApplePay…

 54. @ lambdacore

  “Az a problémám, hogy az sem megoldás, hogy kölcsönkérjük valakitől a kártyáját, mert csak az accountban megegyező névre kiállított kártyát fogad el.”
  Akkor csak arról lesz szó, hogy egyre szigorodik. Ld. előző hsz-om. Korábban nem volt ilyen feltétel. Ez személyes tapasztalat.

  “Az utolsó lehetőség akkor az marad, hogy egy angol bankszámlát kell nyitni, de az csak akkor éri meg, valami nevetségesen olcsó havidíjas aprópénzes kondícióval elérhető”
  Nem kell.
  Azt írták, bármilyen olyan 3D Secure MC megfelelő, melyet olyan országban állítottak ki, ahol jelen van a boon. szolgáltatás. Nem teszteltem ezt.

  @monsieurnor
  TransferWise
  1) Ezt még nem próbáltam. Elég hozzá magyar bankszámla ill. kártya?
  2) A Plus-hoz egy személyit vagy jogsit vagy útlevelet be kell küldeni, scan-elve. Ezt próbáltad? Ha az előző kérdésre “igen” a válasz, akkor lehet ez egy kerülő megoldás.

 55. TransferWise:
  Magyar bankszámláról utaltam HUF-ban a TW Mo.-on vezetett számlájára. Basic accountom van, eddig nem váltottam Plusra pont az okmány szkennelése miatt, mert nem tudom nem kötnek-e bele a magyar okmányba…

 56. Plus accounthoz be kell fotózni egy személyi okmány elő- és hátoldalát, majd egy lakcímet igazoló iratot, pl. bankszámla kivonatot.
  Valaki próbálta már, hogy elfogadják-e a magyarországi okmányt és lakcímet?

 57. En elkudtem most nekik es megcsinaltam a Plus regisztraciot, ugyhogy 48 oran belul kiderul es beszamolok rola 🙂 bar gyanitom nem. Viszont ha igen, akkor az mindent megoldana, mert TransferWise-al pofon egyszeru es gyors nemzetkoziben utalni es a bankokhoz kepest sokkal olcsobb.

 58. @lambdacore
  Hely de nagy király vagy, köszi! 🙂
  Majd mindenképpen mesélj, kérlek, mi lett az eredmény.
  Illetve az nem volt világos számomra, hogy – ahogyan írtad – “Magyar bankszámláról utaltam HUF-ban a TW Mo.-on vezetett számlájára”. Ez a pénz hogyan kerül a Faster Payments-hez ill. magához a boon.-hoz?

  Bízom benne, sikerrel jársz.
  Amennyiben igen, akkor meg abban, marad ez a kis kapu, és nem lesznek további szigorítások, mint ahogyan korábban is voltak.

 59. @Georgio: Azt nem én írtam, de így működik: A pénz nem kerül a Faster Paymentshez, az egy külön fizetési metódus. A TransferWise és néhány másik fizetési megoldás csak Plus level esetén elérhető, erről csak a FAQ bizonyos kérdései alatt esik szó, máshol nem említik. A TW úgy működik, hogy az applikációval (mobilon vagy számítógépen) készítesz egy virtuális TW átutalást a címzettnek. A TW kiszámol neked egy összeget forintban, ezt kell elutalnod a magyar számlájukra. Ezzel kikerülted a külföldi átutalást. A megadott referencia számot beírva a közleménybe ők tudni fogják, hogy tőled jött a pénz és rögtön elvégzik a nemzetközi utalást a címzettnek. A pénz valójában sosem megy át az országhatáron, de ez már más téma, keress rá a TransferWise működésére. A kiszámolt forint összegbe neked minden költséged számításba van véve, semmilyen egyéb díj nincs, csak a bankod által felszámított tranzakciós adó vagy átutalási díj, amennyiben a bankod neked felszámol ilyet egyáltalán. Bankszámlától függ.

 60. Remélem a TW működik, mert ma ezt írta a boon., mikor a sima, nemzetközi utalásról kérdeztem őket. “Unfortunately it is not possible. For Hungary there are no top up options.”
  Továbbá egy barátom a Skrill kártyának is utánanézett, az meg nem 3D Secure.
  🙁

 61. Sziasztok!

  Valakinek működik még bármilyen magyar 3DS kártyáról a feltöltés vagy már teljesen meghalt? És egyáltalán milyen opcióval lehet még feltölteni jelenleg?

 62. Egyelőre semmi. Szerintem az azonosításom megbukott UK cím híján, de még nem válaszoltak. Jövő hétre várok egy új 3D secure MC-t illetve igényelek mégegyet, azokról majd beszámolok. Jó lenne, ha azok nyilatkoznának, akiknek működött és régebb óta használják a boon.t, hogy most mi van?

 63. @lambdacore
  Továbbra is csak azt tudom mondani, amit korábban nekem mondott a boon. “For Hungary there are no top up options.” + csak olyan országban kiadott 3D Secure kártya Visa/MC a megfelelő, ahol a boon jelen van.

  Amúgy azt nem értettem, milyen részleteket, adatokat, IBAN, közlmény stb adtál meg a TW-nek, hogy az összeg – remélhetőleg – jóváírásra kerüljön a boon.-nál.

 64. @Georgio: Szerintem csak simán lebuktunk, és megtették a megfelelő lépéseket, hogy Magyarországról ne lehessen feltölteni. Csak az a az érthetetlen számomra, hogy aki eddig regisztrált, -UK region,adress, stb.-, miért nem engedik tovább költeni a pénzt, hiszen a jutalék nekik is jutalék , akárhonnan is jön. Még esetleg jogi jellegű problémára tudok gondolni.

 65. @István Barta
  Költeni engedik, csak top up nincs. Ld. korábbi hsz-aim.
  Amúgy nem hiszem, hogy csak MO a fekete-listás, mivel sok más nem Apple Pay országban is hódított a boon. a Google szerint.

 66. Ez világos, csak ugye elvileg itthonról a kezdetek óta nem volt jogos használni, mégis működött egy ideig a top up, feltöltöttem nem egyszer sima bankkártyával, még csak nem is volt 3Ds. A TW-al nem én utaltam, azt valaki más írta.

 67. Helyzetjelentés. 1 hét után sem upgradeltek PLUS-ra, ami mondjuk nem lep meg 🙂 de továbbra is azt írja, hogy “documents are being verified”. Talán jövőhéten megérkezik egy új 3Ds kártyám, majd jelzem, hogy azzal működik vagy sem. Utána megyek tovább és kerítek egy olyan országot, ahol lehet olyan bankkártyát igényelni, amivel fel lehet tölteni. Esetleg tud valaki ilyet? Utánajártam, de UK-ben külföldi nem nyithat csak úgy számlát főleg a brexit után. Van egy Swedbankos káryám a messzi északról, de azzal sem működik, igaz az nem 3Ds.

 68. Valami nagyon nincs rendben a boon.-nál, mert nekem sem engedi feltölteni azzal a kártyámmal, amivel előzőleg már ment, minden próbálkozás végén azt írja ki, hogy valami hiba történt és próbáljam meg később. Ami viszont már elég furcsa hogy tegnapelőtt is emelkedett az egyenlegem 4 fonttal és ma este is újabb négy fonttal több van rajta mint délután volt úgy, hogy közben nem töltöttem fel… 😀

 69. @Jadeye: nem!!! De most igen, és már jó! Nagyon köszi! Már csak pénzt kéne tennem rá (sajnos az 5 fontot nem jelzi, így nem tudom kipróbálni). 3D Secure kártya híján hogy tudok betenni pénzt? Olvastam a kommentekben hogy esetleg lehet utalni a wired transfernek. Ez hogyan működik?

 70. A Faster Paymenttel lehet elvileg, a boon megad egy account numbert és egy sort codet, utóbbival azt se tudom mit kezdjek, a számlaszámra meg azt írja a bankom hogy helytelen. Mi a teendő?

 71. @Motyon: sajnos csak 3D Secure-os UK bankkártyával lehet feltölteni, enélkül vagy UK bankszámla nélkül lehetetlen. A Faster Payments is csak UK bankszámlával működik.

 72. Magyar 3D Secure kártyával nem megy. TransferWise utalást csak boon. Plus tagoknak fogadnak el, azaz akik küldtek nekik személyiséget / lakcímet igazoló iratokat. De magyar iratokat nem fogadnak el.

 73. Tehát b@szhatom barmilyen magyar kartyaval? Semmi trükk nincs xd
  Azert kerdeztem mert basic vagyok ugyan de felajanlja a faster paymentre torteno utalast, gondoltam hatha megy Transfer Wiseal.

 74. Sziasztok!

  Egy korábbi cikketekbe olvastam a boon nevű alkalmazásról, ami segítségével sikerült is az apple pay-re regisztrálnom.

  Annyi kérdésem lenne, hogy nekem ahogy tapasztaltam nem adott + 5 font szabadon felhasználható összeget , mert 0 Fontot ír ki. A basic csomagra valószínű nem mehettem rá, mielőtt a wallet alkalmazáshoz hozzá adtam. Ezek után már nem lehet a szabadon, ingyen felhasználható 5 Fontot hozzá adni? Illetve jól értettem, hogy nekem semmilyen kötelezettségem nincs? Vagyis nem kell 12 hónap, vagy bármennyi időközönként bármekkora összeg után ellenszolgáltatást nyújtanom?

  Válaszotokat előre is köszönöm

  Üdv,

 75. @Attila Gombos: Szia,

  elvileg nem jár már az ajándék 5 font, többen is írták itt.

  Kötelezettség nincs, 1 év után 99p/hó a díja, de ha nem használod, nyilván nem vonják le. Viszont egy idő után valószínűleg zárolni fogják a fiókod, és iratokat fognak kérni. És mint már korábban is írtam, csak olyan ország kártyájával töltheted fel a boon. kártyád, ahol a boon. jelen van, és a kártya támogatja a 3D Secure-t.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!