fbpx Skip to content

Másfél hónappal az iOS 9.3.1 megjelenése, és négy béta verzió után az Apple pár perce kiadta az iOS 9.3.2-t.

Borítókép: Megjelent az iOS 9.3.2!

A 9.3.2 elsősorban az iPhone SE készülékek esetén tapasztalható Bluetooth-hibát és az iOS egyéb más hibáit javítja, új funkcionalitást gyakorlatilag nem hoz.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 9.3.2 hibajavításokat tartalmaz, valamint növeli az iPhone vagy iPad biztonságát. A frissítés tartalma:

  • Kijavít egy hibát, amely néhány Bluetooth-kiegészítő esetében problémákat okozhat a hangminőségben, amikor azok az iPhone SE-vel vannak párosítva
  • Kijavít egy hibát, amely miatt előfordulhat, hogy a szótárdefiníciók keresése nem működik
  • Kijavít egy hibát, amely megakadályozta az e-mail címek gépelését a japán kana billentyűzet Mailben és Üzenetekben való használatakor
  • Kijavít egy hibát, amely miatt a VoiceOver Alex hangjának használatakor az eszköz átvált egy másik hangra az írásjelek és szóközök kimondásakor
  • Kijavít egy hibát, amely megakadályozta, hogy az MDM-szerverek egyéni B2B-alkalmazásokat telepítsenek

Jailbreak?

Az iOS 9.2-től kezdődően egyelőre nem jelent meg jailbreak, így aki bármi okból is függ a jailbreaktől, annak azt tanácsoljuk, hogy még ne frissítsen a 9.3.2-re sem. A legfrissebb jailbreakelhető verzió jelenleg a 9.1, erről itt írtunk részletesen: Frissült a Pangu jailbreak: iOS 9.1 támogatása a 64-bites készülékeken

És hogy miért kell annyit várni egy jailbreakre? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: miért nincs még jailbreak adott iOS-verzióra, miért kell ennyit várni?

Sokszor előfordul, hogy nevenincs, ismeretlen források állítják azt, hogy az ő eszközük már képes a legújabb iOS-verziót is jailbreakelni, de ezek gyakorlatilag kivétel nélkül átverések. Kizárólag az alábbi oldalaknak érdemes hinni: Gyakori kérdések: melyek a jailbreaket fejlesztő csapatok hivatalos oldalai?

SHSH, downgrade, újratelepítés

Korábban az SHSH-k tették lehetővé, hogy olyan iOS-verziót is visszatehessünk egy készülékre, amit az Apple már nem írt alá. Az iPhone 4s-től kezdődően viszont technikai okokból jelenleg nincs lehetőség az SHSH-k felhasználására. Ha valaki nem akar frissíteni, akkor vigyázzon a készülékére, és ha az felajánlja a frissítést, akkor azt ne fogadja el, vagy ha az iTunes tesz így, ott is nyomjon mégsemet, az esetleg a készülékre letöltött OTA frissítési csomag pedig már törölhető, ha sok helyet foglal. Magától egyetlen készülék sem frissül.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Az aktuálisan legfrissebb iOS-verziónál régebbi változat csak speciális esetekben, és csak megadott készüléktípusokra állítható vissza: odysseusOTA: az iOS 6.1.3 vagy iOS 8.4.1 telepítése jailbreakelt készülékre. Bármely más esetben kizárólag csak a hivatalosan legfrissebb verzió tehető fel.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül

Az Apple jelenleg az alábbi iOS-verziót írja alá: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Letöltés

Ha valaki szeretné lementeni a 9.3.2 IPSW fájlját, az az alábbi linkekről teheti meg:

iPhone:

iPod:

iPad:

Olvasd el a hozzászólásokat is

48 Comments

  1. Remélem az ios 9-re nem lesz több frissités és akkor erre is kijön a jailbreak. Habár ha az kijön akkor az apple biztos kiadja a 9.3.3-at amivel bezárja a kiskaput.

  2. Milyen az a B2B alkalmazás?

  3. Nekem i6s-en vannak BT hang problémáim. Megszakad, akadozik, nem folyamatos a kapcsolat. Almások azt mondták az eszköz rossz amit csatlakoztatok vagy nem stabil a kapcsolata. (plantronics backbeat go2 és jbl e50) volt frissítés, clean install, a helyzet változatlan. Remélem ez javít valamit…

  4. @Jadeye: A watch OS 2.2.1 milyen újdonságokat tartalmaz?

  5. Á, köszi. Csak azért kérdeztem, mert pl nekem mdm kapcsolódás után minden gond nélkül lejöttek az üzleti appok, de ezek szerint azok nem ilyen b2b típusúak voltak.

  6. @Jadeye: Köszi, amikor kérdeztem, még nem volt kint a cikk.

  7. Ilyen főverzios frissitéskor kell restore?

  8. Eddig jónak tűnik. Több RAM marad szabadon, mint ios 9.3.1-en. Talán gyorsabb is. ???? iPhone SE

  9. En benazom el, vagy ez az assastive touch gyorsitas megszunt?

  10. Én is úgy veszem észre,hogy megszünt 🙁

  11. @Turák Gábor: Nekem sem jon ossze :/ Szerencsere meg csak az ipadet frissitettem le, igy telon marad a 931 egy darabig meg.

  12. Ezt nem értem miért nem lehet ez a telefon alapból olyan gyors?? Most “átfedés” van ha megnyitok valamit!

  13. @Turák Gábor: Egyebkent furcsa, hogy ez a “feature” nem kapott akkora publicitast mint amit megerdemelne, itthon az altalam latogatott oldalakon is csak a szifon hozta le mikozben az egyik legnagyszerubb dolog volt az iosben. Innentol jo lenne, ha mondjuk akkor ios10tol ez mar beepitett lehetoseg lenne a rendszerben!

  14. Oszinten szolva annyira megszoktam, hogy most idegesitoen lassunak tunik a telefon 😀 Amugy tipikus, kijavitanak vmit amiert senki sem pampogott (nyilvan nem konkretan ezt akartak eltuntetni), ellenben most mar az en 6s-em is rezeg meg amikor mar felvettem a telefont. Hurra 🙂

  15. @Jadeye: OFF
    Meg tudnátok azt oldani, hogy a cikkekben lévő linkek új fülön nyíljanak a böngészőben?
    Marha idegesítő, hogy mindig vissza kell menni, majd megkeresni hol tartottam.

  16. @twingo16v: néhány kivételtől eltekintve minden link új fülön nyílik meg. de ha hosszan nyomsz egy linkre, akkor ott kiválaszhatod, hogy az új fülön nyíljon meg még akkor is, ha amúgy nem tenné.

  17. Tökéletesen javította az SE bluetooth b.ziskodását!

  18. Nekem tovabbra is van…

  19. 5s-en valaki próbálta már?

  20. Nekem iPhone SE -n csinalt olyat a frissites, hogy ismet megjelentek a szinkronizalasi mappak a fotogaleriaban, pedig anno mikor atkoltoztem a telefonra eltuntettem oket, minden kep a filmtekercsen volt.
    Most minden duplan van, es torolni sem tudom az itunes szinkronmappakat, sem a tartalmukat.
    Valakinek valami otlete?
    Es szerinte meg nincs kesz a szinkronizalas… wifin folytatni szeretne.

  21. Ja.. es miota rakoltoztem a telefonra (mas platformrol) koze nem volt az itunes-hoz…
    Olyan, minta valahonnan visszaallitotta volna magat.. azaz a fotokat erre az allapotra.

  22. Mas is szokott ijen frissiteskor restore-olni? Es ajanlatos?

  23. ios 10-et várom hogy legyen jb 9.3.x -re

  24. Hurrá, megjelent az iTunes legújabb verziója.
    Hát bakker, lehet elölről kezdeni az alkalmazásokat újra hozzárendelgetni az iPhone-hoz, meg a létező összes zenét. És persze a telefonra lehet újra feltöltögetni, ami eddig rajta volt, most szinkronilázáskor letörli a telefonról. Mert miért ne. Ez lesz állandóan, amikor a Apple kiad egy új verziót az itunes-ra? Hát bassza meg ez nagyon gáz amit ezek művelnek egy új verzióval. Mert jobb dolgom sincs, mit ezzel szórakozni állandóan. A fasz ki van ezekkel.

  25. @makimano: amit leírsz, azt akkor szokta tenni, ha az iTunes Library-d ID-ja megváltozott. ez legtöbbször akkor szokott megtörténni, ha Windows újratelepítés után nem másolod vissza az előző iTunes Library-t.

  26. Nem lesz itt mar jailbreak, felesleges varni. Max majd kesobb amikor kijott az iOSX kihozzak a 9.x.x-re. De app akkor sem lesz ra semmi, mire atall mindenki es ujrairja a 9.1-re irt appokat, az hetek-honapok. A masik meg hogy attol tartok iOSX annyira uj lesz megint mint anno a 7 volt. Remelhetoleg jo iranyba viszik el. Egy okos widget rendszer nem artana, ami nem eszik sok eroforrast. Meg barmilyen app kirakasa control centerbe shortcutkent, valamint a home gomb teljes elhagyasa vagy minimum egy slideup to close app opcio mint jailbreaken a Tage vagy anno a Zephyr.

  27. @onderon: teljesen felesleges találgatni, eddig is mindig lett jailbreak – és értelemszerűen az idők során ez csak nehezebb lett, hiszen az Apple-nek nem érdeke, hogy legyen jailbreak. mindig lesznek agyafúrt emberek, akik felfedezik a szoftver hibáit, és így azokat ki is fogják használni.

  28. @Jadeye: Annyi történt, hogy felraktam a win10-et. Ezután az itunes ugyanúgy működött, mint azelőtt, semmi nem tűnt el belőle, tökéletesen működött. Most, az új itunes verzió telepítés (12.4) után tűnt el belőle minden, de csontra. Win10 telepítés után miért volt jó neki az az ID? Akkor miért nem volt vele baja?

  29. @Jadeye: Egy korábbi iTunes verzió is csinálta ugyanezt, amikor még sehol sem volt a win10. Akkor mi volt azzal az ID-vel? Mégis eltűnt belőle minden akkor is. Ez sem az első eset. Látszik, hogy Applék dolgoznak. Megint. Valami 56-os hibáról olvasni az iPadeknél. Mintha a 9.3.2 csinálná.
    Új verzió van kilátásban. Nagyon hamar. Szóval ezek így szoftverfejlesztenek. Megint. És még mindig. Már megint elbasztak valamit. Én már semmin sem csodálkozom ezeknél. Megint ugyanaz van, hogy kiadnak egy új verziót és tuti, hogy elcsesznek benne valamit. Aki az ellenkezőjét állítja, az hazudik.

  30. @makimano: a Windows egy külön műfaj, ott látatlanban nagyjából bármi okozhatta.

  31. Nekem újabban olyat produkál a készülék, hogy nagy fényben visszaveszi a fényerőt. Az autómata fényerő szabályozás kikapcsolva.

  32. Itt van a legújabb elbaszása az Applenek. A 12.4-es itunes-szal nem hajlandó feltelepíteni a “PS Express”-t a telefonra. A korábbi verzióval jó volt. Csontra felment. Most már tényleg kibaszottul elegem van az Apple-ből, ebből a fene kurva jó cégből. A fasz ki van velük. Megint el van baszva valami. Pedig nulláról kezdtem a telefont.
    Tessék mondani mi a faszt kell még csinálni? Maximum kibaszni a telefonjukat meg a szoftverüket az ablakon, mert annyit is ér. És ilyenkor ott csücsül a PS Express félig telepitve és az ikon alatt az van, hogy Betöltés. Jadeye, szerinted hogy kell azt onnan eltüntetni? Azon kívül, hogy telepítsem újra az egész telefont. Ez már kész rémálom meg idegbaj.

  33. Jadeye csak azt szeretnem kerdezni hogy megtudjátok csinalni a szigon appot hogy felvő modba is kehessen használni?

  34. Ja meg meg azt hogy hogy kell profilkepet betenni ide? Sehol se talaltam

  35. A frissítés óta a safariban nem tudok linkeket megnyitni. Se 6s-en se 5s-en. Van valakinek vmi ötlete?

  36. Üdv! A frissítés ota a Fb messenger zárolt képernyőn nem jeleníti meg az üzeneteket csak 1mp-re kb. Azóta 2x frissült a messenger is, de ez nem valtozott! Másnál is van ilyen probléma? Tudtok vmi megoldást rá?
    Előre is köszi

  37. @eleonora99: közben nyitva van számítógépen az adott beszélgetés?

  38. @Jadeye Nincs nyitva sehol. Be sincs kapcsolva a gép. Ha 1 üzenetet kapok az eltűnik a zárolt képernyőről kb 1mp-en belül, ha küld többet az adott ember a 2.tol mar látszik.

  39. Telepítettem ipad miniire a 9.3.2-öt azóta a billentyűzetet a képernyő közepére rakja, hol tudom esetleg állítani,
    a másik hogy sokszor kéri a iclud fiokomhoz tartozó jelszót nem értem miért eddig ilyet nem csinált.

  40. @eleonora99: passz, töröld le az appot, és tedd fel újra.

    @csilles: jobb alsó gomb a billentyűzeten lenyomva tartva, dokkolás. írd be a jelszót az iCloud menüpontba lépve, ha kéri.

  41. @Jadeye:
    Köszönöm a segítséget billentyűzet jó lett, a jelszó is talán, a beállításokban írtam be. Ma még nem kérte:)

  42. Sziasztok. Ios9.3.2nel hogyan lehet eltuntetni App Storenal a piros 1est? Frissitest jelez, de a frissitesek menunel nincs frissites. Restart is volt, de nem tunik el! ????

  43. @mozo17: lépj ki az App Store-ból, majd lépj vissza, és nézd meg újból.

  44. Ez van befolyással a pokemoGO játékra? (iPhone 4s-em van és egy folytábba ledob a játék)


Add a Comment