fbpx Skip to content

Mióta megjelent az iPhone SE, néhányan írtatok nekünk, hogy Bluetooth-os autós kihangosítóval nem működik megfelelően a készülék. Sokszor használhatatlan a kihangosító, recsegő hangot hallani. Ennek próbáltunk utánajárni.

Borítókép: iPhone SE és Bluetooth logó.

Ez a hiba egyelőre csak az iPhone SE készülékeknél jön elő, és az Apple is tud már róla, mivel több külföldi fórumon, és a hivatalos Apple fórumon is tömegével jelentkeznek az Apple felhasználók. Érdekes módon csak a régebbi Bluetooth-os kihangosítókkal van probléma, az újakkal nem igazán, de sajnos típusra sem lehet szűrni. Mi lehet a megoldás?

Akik belefutottak ebbe a problémába, természetesen felhívták már az Apple-t, aki azt javasolta, hogy vigyék vissza a készüléket cserére. A probléma szerintünk részben szoftveres lehet, mert nem került új Bluetooth chip az iPhone SE-be, hanem az Apple egy már bevált, meglévő típust használt. A jelek szerint ezen a problémán az újratelepítés és az iOS 9.3.1-re való frissítés sem segít, legalábbis a fórumon az olvasható, hogy ez sem megoldás.

Olvastunk olyat is, hogy LTE/4G-ről 3G kapcsolatra állítással megoldódott a probléma, de arról egyelőre nincs információnk, hogy egy teljes készülékcsere megoldaná ezt. Mivel az Apple tud a problémáról, valószínűleg szoftveresen javítani fogja. Hasonló Bluetooth hiba volt már korábban is, amit szintén szoftveresen javított az Apple.

Ti találkoztatok már ezzel a hibával?

Olvasd el a hozzászólásokat is

27 Comments

 1. Igen sajnos tapasztaltam a hibat es valoban hasznalhatatlan a kihangosito funkcio egy egyeves skoda octaviaban es egy masfel eves toyota versoban is ugyanez a problema. Nekem csereli az apple a vadiuj telefont de ezek szerint sok ertelme nem lesz. Ha megjon a cserekeszulek teszt utan leirom a tapasztalatokat!

 2. @lalamper: a cikkben is linkelve van ezzel kapcsolatos thread, nyilván lesz belőle több, mint minden hasonló esetben.

 3. Sziasztok!

  Nekem az iPhone 6 is recseg néha. Skoda RNS510 gyári egységnél. Olyan mintha túlvezérelt lenne.

 4. pont ma reggel probaltam ki eloszor az SE-t kocsiban: bluetooth + spotify + LTE, es semmi gond nem volt, 20 percig szolt a zene, tekergettem is a szamok kozott.

 5. @rollerpig: a telefonhívásnál tapasztalják a problémát elsősorban.

 6. Igen, a streaming az jó. Más protokollon megy, a zene A2DP a kihangosító HFP

 7. Nekem iPhone 6s plusz ugyanezt csinalja egy bose bluetooth fejhallgatoval 🙂

 8. …ugye, most csak szivattok itt mindenkit?…

  PS: …na, ne szórakozzatok, ugyan azok az alkatrészek vannak az SE -be is, mint a többi iPhone -ba (2012-2015)
  – mi van, eddig senkinek nem volt kihangosítva egy fránya iPhone sem az autójában?
  Basszuskulcs, hát akkor itt mindenki megérdemli a “mikuláscsomagot” a fakabátoktól!

 9. Mondjuk a hívás mellett nekem pl. A Google navigáció hangja is katasztrofális az SE-n. Valamit csinálniuk kell és fognak is remélem. Ja és minél hamarabb mert parasztlázadás lesz..????

 10. Nekem iP6 nem recseg, kiválóan működik 2011-es C-Max-ban. Ráadásul a Bluetooth zene is olyan jól működik, hogy szinte csak azt használom USB helyett 😀

 11. Az 5s nem recseg, viszont az SE recseg. Nem minden hívásnal.

 12. Viszont sem a zenelejátszásnál sem másmilyen alkalmazásnál nem.

 13. Nálam is recseg és torzít mindkét autóban és a Plantronics BT headseten is hanghívás közben, a másik fél nem tapasztalja hibát, de hülyének néz, hogy mit kérdezgetek vissza, mikor tökéletes a vonal…

  Csak a SE-vel van ilyen, előtte volt majdnem minden típus (3G,4,4S és 5) és egyikkel sem jelentkezett ilyen probléma.

 14. No para , nekem a 6s ugyan ezt csinálta amióta fent van 9.3 megszünt!
  Majd az 5se-n is megoldódik!????

 15. Talán már a 9.3.2 beta2 -be is kijavitjak…

 16. Sziasztok!
  Elképzelhető, hogy ‘látható’ jelzés nélkül már javított a dolgon az Apple?! o.O
  Nekem ma egycsapásra lényegesen sokat javult a hang a kihangosítón keresztül, mint amilyen az elmúlt napokban volt… 🙂
  Nem tökéletes, mélyebb hangú telefonpartner esetén kicsit még recsegős/torz a hang, de közel sem annyira mint volt… 🙂

 17. @Jadeye: nem baj, attól még sokkal jobb lett 🙂

 18. Az applecare szerint tudnak a hibáról, de nem tudnak vele mit kezdeni. Ha közvetlenül az appletől vettem a telefont visszafizetik az árát, egyéb esetben cserélik. Nekem az 5s-t háromszor cserélték.

 19. @prod: nem hiszem h annyiban hagynák h nem tudnak vele mit kezdeni. Nagyon sok millió készülék esetén ilyen hibát nem fognak annyiban hagyni

 20. @zsozsobasa: Sajnos a magyar apple ügyfélszolgálat csak ezzel az infoval tud szolgálni. E-mailben nem kommunikálnak, kizárólag a telefonos applecaren keresztül vagy postai (!) úton.
  A telefonos segítségnyújtás egyszerűen kritikán aluli.
  Ha ők nem felelnek meg, továbbkapcsolnak a központi supportcenterhez, ahol angolul is előadhatod a problémád és “sajnálkoznak egy sort” majd nem történik semmi.
  Nagyot csalódtam az apple ügyfélkezelésében.

 21. Ez a recsegés minden telefonálás közben jelentkezik, ugyan azt a bluetooth-os eszköz(öket) használva, vagy csak néha?

 22. Sziasztok
  Nem szervesen kapcsolódik ide de többen írtátok hogy bluetooth zene lejátszás megy az autóban.
  Nekem van egy iphone 6s az autó pedig 2010-es Focus teljes kormány és hang vezérléssel,bluetooth kihangositassal.
  Telefonálás hibátlan.
  Hogy csináljátok hogy működik a zene lejátszás bluetoothon mert én sehogy sem tudom rávenni hogy áttolja a zenét(csak aux kábellel megy)?
  Valaki árulja el. 😉
  Köszi

 23. A 9.3.2 beta 2-ben kijavitottak a Bluetooth hibát gond nélkül muxik az SE-n….


Add a Comment