fbpx Skip to content

Az Apple kiadta iPhone 5-re az iOS 6.1.4-et, ami mindössze egy frissített audioprofilt tartalmaz kihangosítókhoz. Ez a frissítés más készülékekre nem jelent meg.

iOS_6.1.4_iPhone_5

Ezek alapján mindenki mérlegeljen, mennyiben fontos számára ez a frissítés, de aki jailbreakel, az NE frissítsen!

Telenor APN-ek

Ahogyan a korábbi frissítéseknél már megszokhattuk, a 6.1.4-es frissítés Telenor esetén ismét kitörli a manuálisan megadott mobilnet, az MMS és a tethering beállításait. Ezek a következőek:

Mobil adatok (Cellular Data)
APN: online
minden más üres

MMS
APN: mms
user és password üresen marad
MMSC: http://mmsc.telenor.hu/
MMS proxy: 84.225.255.1:8080
Üzenetméret: 307200

Személyes hozzáférési pont (Internet Tethering)
APN: online
minden más üres

Jailbreak

Aki jailbreakel, vagy jailbreakelni akar, az NE frissítsen, mert már a 6.1.3-ban az Apple javította a jailbreaket lehetővé tévő hibák egy részét, így azt pláne nem lehet tudni, hogy mikor lesz a 6.1.4-re jailbreak, már ha lesz egyáltalán.

Ugyanígy érdemes odafigyelni, hogy miket telepítgetünk a Cydiából, mert ha véletlen összeomlik tőle a készülék rendszere, és restore lesz szükséges, akkor az iTunes már csak a 6.1.4-et fogja engedni feltenni.

Az OTA frissítéstől most sem kell tartanunk, mert az jailbreakelt rendszeren nem működik, ráadásul ha már jailbreakeltünk az evasi0n legalább 1.2-es változatával, vagy frissítettük a korábbi verziós jailbreaket a Cydiából, úgy az OTA frissítés letiltásra is került. Automatikusan egy készülék sem frissül, az iTunes-ban több opcióra rá kell nyomni, hogy elinduljon a folyamat.

SHSH

Ha valaki eddig még nem tette volna meg, a 6.1.3-as SHSH-t mindenképp érdemes lementeni a TinyUmbrella segítségével, még akkor is, ha szóba sem kerül a jailbreak, hiszen ártani nem árt, viszont bármikor hasznos lehet később. Jelenleg ugyan nem lehet felhasználni őket a legtöbb esetben, de ártani nem árt, ha megvan. A 6.1.3 aláírási ablaka maximum pár órán belül bezáródik, így aki most nem menti le, annak később már nem lesz rá lehetősége.

Ezzel kapcsolatban még MuscleNerd írt egy tweetet még korábban, akkor még a 6.1.2 kapcsán, ez a helyzet azóta sem változott, mert a 6.1.4 esetén sem lehet visszatenni a 6.1.2-t, így ezt újból megerősítette ő is:

Megjelent az iOS 6.1.3. Aki jailbreakel, az óvakodjon tőle! Még mentett SHSH mellett sem lehetséges visszatenni a jailbreakelhető 6.1.2-t (kivétel iPhone 4 vagy iPod Touch 4G esetén).

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez a downgrade-kérdés megoldódik-e a későbbiekben.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Letöltés

Aki szeretné lementeni a 6.1.4-es firmware-t, az az alábbi közvetlen linkekről teheti azt meg:

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Aksiidő vkinél változott?

  2. Most raktam fel, holnap kiderül, hogy mennyi az annyi.

  3. 6.0.1-el vettem az Iphone 5 es szeretnem 6.1 vagy 6.1.2 frissiteni mert az aksim hamarabb merul!!!lehetseges ez ???marmint milyen megoldas van a frissitesre mert az apple csak a 6.1.4 irja ala!!koszi

  4. most kaptam vissza az iphone 5-ömet szervizböl,kaptam ra egy gyönyöru 6.1.4-et,akkor most semmi esélyem sincs jailbreakelni ha jol ertem?köszönöm

  5. @feribuli: jelenleg a 6.1.4-re nincs jailbreak.

  6. Jadeye !
    Adott egy i5 , 6.1.4 ios van rajta. Van megoldás hogy valami megoldással egy restore esetén ugyanez keruljon vissza ?

  7. @akoshhh: iTunes restore esetén nincs rá mód. a készülék menüjében az összes tartalom és beállítás opció használata viszont jó erre, az az iOS verzióját nem módosítja.

  8. Rendben köszi 🙂 . Mégegy kérdés . Hátha . Az sms jelentés kódját osztrák tmobil esetén honnan tudhatom meg ? A *A# nem mukodik es a tobbi vagy 20 amit probaltam az sem . Van otleted ?


Add a Comment