fbpx Skip to content

Egy héttel az iOS 8.2 beta 2 megjelenése után az Apple tegnap este elérhetővé is tette az iOS 8.2 harmadik bétáját a fejlesztők számára. Az iOS 8.2 előzetes verziója a kiadás részleteiről szóló dokumentum alapján több apró módosítást tartalmaz, és visszakerült bele az Egészség appban a vércukorszint opció.

iOS8.2b3

Az iOS 8.2 beta 3 természetesen OTA frissítésként is elérhető a már 8.2 beta 2-t futtató készülékek esetén. Akinek regisztrálva van a készüléke UDID-je fejlesztői listán, az természetesen most is bátran frissíthet. Akinek nincs, annak változatlanul azt javasoljuk, hogy regisztráltassa a készülékét, mert azzal sok felesleges kellemetlenségtől kíméli meg magát. Aki nem fejlesztő, annak az iOS előzetes verzióit sem feltétlenül érdemes használnia. De lássuk az újdonságokat.

Az iOS 8.2 hivatalos megjelenési ideje továbbra sem ismert, de mivel a WatchKit támogatása az egyik fontos újdonsága, így várhatóan az Apple Watch megjelenésével egyidejűleg számíthatunk rá.

Újdonságok

Az iOS 8.2 beta 3 elsősorban az alábbi újdonságokat tartalmazza a 8.2 beta 2-höz képest.

Az Egészség appba visszakerült a vércukorszint feljegyezhetősége:

iOS8.2b3_01 iOS8.2b3_02

Ezen túl minden egyes adat esetén alulra görgetve részletes leírások érhetőek el az egyes adatok jelentéséről:

iOS8.2b3_03 iOS8.2b3_04

iOS 8.2 beta 3 letöltési linkek

Az iOS 8.2 beta 3 letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPad:

iPhone:

iPod touch:

Kérdésem van!

Mivel idén is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 8 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, az iOS 8.2 beta 3 kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Az összes, az iOS 8-ról szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

46 Comments

  1. Na, mikor jönnek az ismételt beszólások, hogy mar ismét itt egy újabb frissítés, és hogy minek ez már megint?, meg hogy inkább egy végleges kész frissítés lenne, meg hogy az androidot nem kell ennyiszer frissíteni…..? Gyerünk sok laikus p..aszt, írjatok bátran….:)

  2. Tényleg csak engem zavar, hogy tovább csörög, vagy bármelyik 5s-t 5mp alatt kifagyasztom?
    Ezek meg a vércukort veszik ki, majd teszik be…
    Jobs már kirugdosta volna az összeset..

  3. @suckall88: azért, mert nem szembetűnő funkciók javításait nem fogják tételesen felsorolni, még nem jelenti azt, hogy ezeket nem javítják. azt meg felesleges emlegetni szerintem, hogy Steve így meg úgy, mert Steve idejében is voltak hibák.

    az akadozó hívásfogadás esetén érdemes egy hálózati beállítások törlését megpróbálni, sokan írták, hogy az nekik megoldotta, így lehet, hogy nálad is segítene. ha meg az nem, akkor: http://szifon.com/2012/12/21/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-furcsa-dolgokat-produkal-a-keszulekunk/

    mindenesetre a 8.2 elsősorban nem erről szól, hanem a WatchKit-ről.

  4. Köszönjük tanácsaidat, én és munkatársaim nevében, sajnos haszontalanok..

  5. Jadeye: A kérdésem annyira nem kapcsolódik ide.

    A gyári YouTube app nem minden videót talál meg, amit asztali gépen megtalálok rögtön. Van erre valami Cydiás tweak esetleg?

  6. Most komolyan, hetek alatt ezt a pár dolgoz sikerült produkálnia egy programozó csoportnak? Szánalmas, már azt is bánom hogy iphone-t vettem! Annakidején úgy gondoltam hogy csak iphoneom lesz, egy ideig be is tartottam, de tuti többet nem veszek!

  7. @fokhagyma: Tételesen látod, hogy milyen hibajavításokat hajtottak végre?

    @Jadeye: A tovább csörgő telefon igen is sokaknál probléma és nem oldja meg a restore sem. Akkucserés 5-öm van, a csere után volt restore is, új telefonként lett beállítva és ugyanúgy tovább csörög.

  8. fokhagyma:
    Sajnos nincs perpill jobb alternativa.
    2008 óta használok iphone-t. És de, S.J. alatt számomra tökéletes volt a soft.
    Elmúlt….

  9. @siposgabor19: ha az autódat havonta kellene vinned javítgatnod mert nem tudják megcsinálni rendesen, gondolom húzgálnád a szádat te is.

  10. @Jadeye: azért ilyen nagy riadalomra nem emlékszem az öreg idejéből, meg nem is tapasztaltam olyan óriási gondokat.

  11. A vércukorszint újbóli megjelenése nem jelenti-e azt, hogy az óra – előbb-utóbb képes lehet mérni ezt?

  12. Szerintem Cooki bácsi elég puha…

  13. Azért kíváncsi lennék, hogy az iPhone userek hány ezrelékét érinti ez a roppant fontos feature. Eleve ki fog egy hátizsáknyi healt cuccal rohangászni, ami 24/7-ben méri a húgysavamtól a vérsüllyedésemen keresztül a cukromig az összes a midennapi életben valami bitang fontos paraméteremet. Mióta meleg fuvallat hajtja az almásokat, szó szerint elferdült az egész… Inkább a mindenki agyát felcsesző bugokat javítanák mint a lábméretem méricskélnek sétálás közben. szánalmas….

  14. Az a helyzet, hogy az Apple beállt az old brandek sorába.
    Úgy érzi (és talán igaza is van) hogy mostmár megél a nevéből. Nincs szükség minőségi termékek előállítására, inkább új dolgokat raknak bele ami újra és újra eladja ugyanazt a sz**t.
    A software javítás nem kifizetődő, csak viszi a pénzt, időt..

  15. Szerintem is meglephetnének már valami hasznos frissitéssel ami iránt tényleg sokan reklamálnak! Mert ezek a frissitések nagyon kevés embert érdekel!

  16. Nek

  17. 1. ez egy telefon nem egy auto, ne hasonlitsd hozza, hiszen a kocsik motorjahoz egy adott vezerlo szoftvert toltenek fel, maximum a motor korlatozasok modosulnak modellenkent de az alapja ugyan az, nincs mit frissiteni rajta mert eltelik egy ev es a kocsidnak ugyan azt kell tudnia, azaz mennie rendesen.

    2. az osszes gyarto erdekelt a healt appok teren, miert pont az apple maradna ki belole amikor ennek igen is van egy hatalmas kore, marmint azoknak akiket ez igenis erdekel.

    3. az uj dizajnal egyutt uj kernel kerult a keszulek ala, a regi kernel javitasa sem egy msp volt csak az evek csiszolgattak, tehat az uj kernel uj bugokat eredmenyezett, de ok javitjak ahogy tudjak, es hidd el ugyan olyan jo lesz mint regen, pontosabban jobb mert ez a kernel mar sokkal jobb.

  18. Ezeket a hozzászólásokat továbbitják a gyártó felé? Van egyáltalán értelme ennek az egésznek?

  19. Az i5s a 7.1.3 szoftvernél nem lessz jobb soha! Most a 8 kiadás van rajta de piszokú el csöszte!

  20. Djsad! Autók terén kicsit el vagy tévedve.

  21. Engem is nagyon zavar, hogy felveszem a telefont és tovább csörög, konkrétan ez a lehető legnagyobb hiba, hiszen ez nem volt gond, de megtettek mindent azért, hogy rossz legyen! Az is nonszensz, hogy kiadnak egy frissítést, mondjuk iOS 8 és 6-7 hónapot kell várni a foltozgatásra, mire működik, feltéve, ha megjavítják ezt a hívás problémát. Azok, akik nem a fészbúkon élnek és nem csetelgetnek egész nap, hanem konkrétan telefonálnak a telefonnal -mondhatni normális emberek-, problémaként élik meg. Ha a fészbúk nem működne, azt hiszem abból lenne igazi felháborodás, a sok hülye nem tudna kommunikálni a virtuális barátaival, most Ők fikázzák azokat, akiket zavar ez a hiba.

    Azt gondolom, hogy nem kevés ember fog iPhon-ról váltani, ha a 8.2 nem javítja ki ezt és ennél is biztosabb, hogy az iOS9-et kb. 20% fogja frissíteni.

    Várcukor szint méréshez veszek orvosi eszközt, vérnyomás méréshez is, ha szükségem van rá. Ki a francot érdekelnek ilyen baromságok? Tuti a vegákat, azok ilyen őrültek.

  22. @Feri:
    “Engem is nagyon zavar, hogy felveszem a telefont és tovább csörög, konkrétan”

    CallBar nevű Cydiás tweak megoldja a problémádat.

  23. Hogy tudom jailbreak nélkül feltenni a cydiát?:) vagy egyeltalán honnantudom letölteni?

  24. @kisbona:

    Jailbreak nélkül sehogy. Jailbreakelned kell, ami automatikusan feltelepíti a Cydiát. Ha a legújabb 8.1.2 szoftver van a telefonodon, akkor TaiG jailbreak kell neked. Itt az oldalon találsz róla információt.

  25. @giannni:

    Köszönöm a tanácsot, már olvastam ezt, de sajnos én nem szeretném jailbreak-elni és nem tetszene, hogy felülre helyezi a felvételt. Szomorú egyébként, hogy a hackerek tudják csak megoldani ezt és az apple “szakemberei” bénák, tehetségtelenek:(

  26. @suckall88: sajnos ennél több ötletem nincs, viszont mivel nálam egy készüléken sem jelentkezik ez a hiba, így kisakkozni sem igazán lehet, hogy mi az oka ennek. a másik cikknél a hálózati beállítások törlésére és a tiszta restore-ra többen is írták, hogy megoldotta. ha ez nálatok nem vált be, akkor esetleg még a SIM az, ami talán ludas lehet. nekem egy 128kb-os Telenor SIM van a telefonomban, amit annak idején még mini SIM méretről vágtam le micro SIM-re az iPhone 4s-be, majd azt vágtam tovább nano SIM-re. mivel nem egyértelmű, hogy mi lehet ennek az egész jelenségnek az oka, és mivel az iOS mindannyiunk készülékén gyakorlatilag ugyanaz, így maximum a szolgáltató vagy a SIM lehet még az, ami a ludas. az LTE be van kapcsolva, elérhető a díjcsomagod esetén? nálam nincs bekapcsolva, mert a díjcsomagom esetén egyébként sem lenne elérhető. mert még talán (hangsúlyozom: talán) az lehet esetleg, hogy mivel a hang még nem megy az LTE-n (nincs VoLTE), így ilyenkor esetleg a hangkapcsolat felépítése miatt akad meg a dolog. de ez csak tipp, érdemes lehet kipróbálni kikapcsolt LTE-vel is, hátha az kiugrasztja a hívást a bokorból. írj már vissza, hogy az LTE-t kikapcsolva is megvan-e mindez! és persze azt is írd meg mellé, hogy milyen készülék, milyen szolgáltató, milyen iOS-verzió.

    @giannni: passz, gondolom, olyan videókat nem dob fel, ami mobilon valamiért nem játszódna le, de nem tudok ilyen tweakről (ami persze nem jelenti azt, hogy amúgy nincs ilyen, mert simán lehet, hogy van).

    @ef-dani: nézd meg, amit itt fentebb írtam @suckall88-nak címezve, hátha ebből sikerül kiszűrni, mi a szűk keresztmetszet, és jelezz vissza kérlek, hogy nálad mi a helyzet! köszi!

    @aggressor: Mobile Me például? elég sokáig folyamatosan volt vele gond.

    @Tamaci: a vércukorszint méréséhez legjobb tudomásom szerint kell a vér is, amit így az óra nem tudna követni szúrás és vérminta nélkül. a vércukor értékeit korábban kivették a rendszerből, mert volt valami gond a mértékegységekkel, ha jól emlékszem, de utána kellene nézni.

    @dnp: érdemes a hibákat jelenteni, bármibe is futsz bele, mert minél többen jelzik feléjük hibajeggyel is, annál jobban látható ezeknek a nyoma.

    @steve195614: mármint ki küldi el? mert mi nem. te magad teheted meg: ha valamivel elégedetlen vagy az iOS kapcsán, mindenképp érdemes visszajelzést küldeni az Apple-nek, mert ha minél többen küldenek nekik, annál valószínűbb, hogy foglalkoznak az adott kérdéssel. visszajelzés itt küldhető (angolul!):
    * aki nem fejlesztő: http://www.apple.com/feedback/iphone.html
    * aki fejlesztő: http://bugreport.apple.com

    @Feri: kérlek, te is nézd meg itt fentebb, amit @suckall88-nak írtam, és jelezz vissza kérlek, hogy nálad mi a helyzet! köszi!

    @Link-out: ha nálad is megvan a hívásfogadási hiba, te is kérlek nézd meg a fentebb írtakat, és jelezz vissza, nálad mi a helyzet! köszi!

  27. Hát ez elég szomorú akkor téphetjük itt a szánkat! Akkor tulajdonképpen mi értelme van ennek az oldalnak! Én azt képzeltem hogy mi problémáinkat továbbitják az illetékes helyre! Önök megpróbálnak segiteni elméleti sikon viszont gyakorlatban pl a szervizes szakemberek többet tudnak mivel ők szembesűlnek az igazi meglévő problémákkal!

  28. @Jadeye:

    Köszi ezeket az infókat is, de sajnos nem segített egyik tanács sem! Én azt gyanítom, hogy pár szerencsés kivétellel, majdnem mindenkinél jelentkezik ez a hiba. iPhone (igazi) szervizben ki akarták cserélni a telefont, mondtam ott is, hogy oké, ha ez megoldja a gondot, de közölték, hogy a tapasztalatuk alapján sem hardver hiba, ez szoftveresen lett elhibázva.

    Én már annyi dolgot megpróbáltam azok alapján, amiket infókból összeszedtem, de semmi nem segített rajta. Most mégis toltam rá jailbreak-et, megnézem, hogy a callbar mivel javítja, hátha rájövök, hogy mit kapcsol ki-, vagy be, ami alapján jailbreak nélkül is működhetne.

  29. @steve195614:

    Itt mi nem vagyunk szervizes szakemberek, csak felhasználók, akiket érdekel a buhera:)

  30. Helló!
    Most már azt vettem észre, hogy a telefonon és az iTunes-ban az akkufeltöltöttségi százaléknál az értékek teljesen különböző számokat mutatnak. Az iTunes az írja, hogy 92% a feltöltöttség, a telefonon pedig 77%-ot ír ki. Ha lehúzom a dugeszt a telefonról és újra bedugom, majd újraindul az iTunes, akkor megjavul és mind a két helyen ugyanazt a százalékot írja ki. Azt, amit a telefon korábban mutatott, 77%-ot. Pedig már vagy 3 órája rá volt dugva a telefon az usb-re. Annyi történt, hogy töltés közben mindenféléket másoltam és töröltem a telefonra és -ról. Olyan, mintha egy idő múlva leállna a töltés. Akkor nem találkoztam ilyennel, ha csak simán rá van dugva telefon a számítógépre és a telefonnal nem csinálok semmit sem.
    Más is találkozott már ilyennel?
    Mi lehet a baj? Ne használjam töltés közben a telefont?
    Most, hogy újraindítottam az egész cuccost, kb 5 perce a telefonon a töltöttségi százalék már 3-mat feljebb ment és az iTunes-on is ugyanazt a százalékot mutatja.

  31. @Jadeye: Gyárilag van nano SIM-em a Telekomnál, LTE bekapcsolva, mert van LTE.
    Az egyetlen amit észrevettem, ha ki van lőve a Wifi meg a Bluetooth is, akkor ANNYIVAL nem csörög tovább, de így is tovább csörög. Valószínűleg a Continuity van elkefélve.

  32. Hat szoval feltettem ipad minire a 8.1.2-t, hibátlan. Utána felbátorodva 5s-re is. Ez is hibátlan, se nem csúszik a csöngés se semmi. Vodafone mikro sim van benne. Nem volt se új készűlékként beállítva, se semmi egyéb varázslat. Most akkor mi van? Miért nem egyformán jó mindenkinél? Van itt is több gyártó meg típus 5s en belül? Maximálisan meg vagyok vele elégedve.

  33. @makimano: ezt a 8.2 beta 3 csinálja? mert az beta, ott előfordulhatnak gondok, ezért beta.

    @ef-dani: az a másik, a Continuity, de úgy emlékszem, volt már, aki írta, hogy neki az nincs bekapcsolva, és mégis vacakol. az LTE kikapcsolását meg tudod próbálni még?

  34. @Jadeye:

    Nekem sincsen Continuity, se wifi, se bluetooth. LTE sem, de egyébként próbáltam adatforgalom kikapcsolásával, próbáltam 2G-vel is. Nálam nem orvosolta (i5s, vodafone, de telekommal is ugyanez a hiba volt). Csak azért írom le, hogy össze lehessen rakni a képet.

    abacsx neked mázlid van, vagy nem tulajdonítasz jelentőséget neki ezért nem zavaró nálad!

    Biztos vagyok benne, hogy nem hardveres a gond! Ha az lenne, azt sem ismernék el, hogy elcseszték magát a telót, de 7.1.2-vel semmi gondja nem volt.

  35. Arra tud valaki megoldást, hogy híváskor ne csörögjön még 2-3mp-ig?
    Elég idegesítő már hogy felveszem és a fülembe csörög tovább….
    Hálózati beállítások törlése sem segített.
    Restore megvolt ugyanaz a probléma.

  36. @Joe:

    Olvasd el az elejétől, legtöbben erre a problémára panaszkodnak:) 1 megoldása van, hirdesd meg és vegyél helyette Galaxy Alpha-t. Én ezt tettem, majd vettem újra i5s-t, de kár volt…

  37. Nem kellett volna arra a gané 8-as szoftverre frissíteni.7.1.2 a legjobb.

  38. @Péter Kemény:

    Hidd el, nem mindenki frissít azért, mert akar is! Előző i5s-en beállt valami, ezért a visszaállítás során muszáj volt frissíteni! Ez az új pedig eleve ezzel érkezett. Maga az egész iOS egy “gané”, ahogy te fogalmaztál. Nincsenek ott szakemberek, ez tisztán látszik, mert a hackerek megoldották ezt a gondot, csak jailbreak nélkül az a megoldás nem alkalmazható. 10 éven belül az Apple lehúzza a rolót, mert már nincsen minőség.

  39. @Feri: “visszaállítás során muszáj volt frissíteni”
    ha nem iTunes-szal állítod vissza a szoftvert, hanem az összes tartalom és beállítás törlése opcióval söpröd tisztára a rendszert, akkor ugyanaz a verzió marad a készüléken, ami az opció használatakor volt. nyilván ha szoftveres úton bármi ok miatt nem tölt be a készülék, és így csak az iTunes restore marad, akkor ott nincs opció, megy fel az aktuálisan legfrissebb verzió – de ez túlnyomó többségben jailbreakelt készülékeken fordul elő, adott esetben valami problémát okozó kiegészítő telepítésekor, jailbreak nélküli rendszeren ennek a valószínűsége meglehetősen kicsi.

    mindenesetre a tapasztalt hibákat épp ezért kell jelezni az Apple felé, mert másképp lehet, hogy ők nem találkoznak vele a saját környezetükben, ahogyan én sem tapasztalom ezt a hívásfogadási problémát.

    a jailbreakes megoldás valami olyan módon nyúl bele a rendszer működésébe, hogy annak leginkább egyfajta mellékhatása mindez, és nem tudatos megoldás.

  40. @Jadeye:

    Muszáj volt iTunes-szal frissíteni, a jelkódot nem fogadta el, pedig nem vagyok hülye, biztos azt adtam meg, persze előtte hónapokig nem volt gond. Ha nagyon elmebeteg akarnék lenni, azt mondanám, az apple nyúlt bele, hogy frissíteni kelljen.

    Keresgéltem hol jelezzem az apple felé, de amikor szervizben voltam vele, Ők azt mondták nagyon sokan fordulnak hozzájuk ezzel a gonddal, állítólag ők jelezték! Az Andrássy úti szerviz nagyon gagyi és le is tagadták a hibát, az apple telefonos ügyfélszolgálata és a Bécsi úti szerviz is mondta, hogy nagyon sok a panasz rájuk!

  41. Az érdekelne emgem hogy az új készülékek gondolok itt az i5s-re amikre már gyárilag lett telepitve a 8 szoftver azoknál is fent állnak azok a problémák mint a régebben vásárolt és ugy telepiteten?! Pl hivás fogadás lassulás akadozás stb?

  42. @steve195614:

    Mint írtam, volt egy i5s-em, ezért el is adtam. Vettem egy vadi újat, hivatalosan, én bontottam ki, nem himihumi boltban! 8.0.2 volt rajta, hívás fogadás után csörgött. Normálisan (restore, DFU) frissítettem 8.1.1-re, hiba megmaradt! 8.1.2-re frissítve ugyanígy iTunes-szal, letöltve az 1,7GB, hiba maradt. Visszatettem a 8.1.1-et, mert nekem volt más hiba is (alkalmazás push értesítése nem működött), hiba maradt!

    Szóval igen, ezt nem mi, felhasználók csesztük el!

  43. Köszönom szépen a felvilágositást!!!!!

  44. Cégnél 6db Iphone. 2db 4s, 1 db 5, 3db 5s.
    Ios 8 különböző verziók. Van Jailbrakelt is. 4s ek értelemszerűen nem használják LTE-t, ötök igen. Én telóm Jadeye féle módszerrel újrarakva, csak üzenetek, meg kontaktok mentek vissza. Mindegyiknél megvan hívás lag. Közös pont nálunk Ios8 és Telekom.


Add a Comment