fbpx Skip to content

Négy nap alatt 7 millióan törték fel készüléküket

Sokan kíváncsiak lehetnek, hogy az iOS készülékeken futó 6-os rendszert hányan törték fel, mégis mekkora számnak volt köszönhető a Cydia kezdeti akadozása. Nos, a bűvös szám 7 millió.

evasi0n

Amint mi is beszámoltunk róla, hétfőn jelent meg az iOS 6-os verziójának törése, a jailbreakhez csak az evasi0n nevű programot kellett lefuttatni. Mivel iOS 6-ra és iPhone 5-re ez az első törés, ezért nagyon sokan várták telefonjuk kiszabadítását. Az első órákban a nagy terhelés miatt a Cydia tulajdonképpen elérhetetlenné vált, különböző hibaüzeneteket dobált. Idővel normalizálódott a helyzet, mára teljesen megfelelően működik a rendszer (igaz, az SHSH-k lekérése még le van tiltva).

Na, de mégis mekkora számokról beszélünk? Jay Freeman, alias Saurik, a Cydia tulajdonosa a Forbes magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy négy nap alatt mintegy 7 millióan törték fel készüléküket. Ez megoszlásban a következő:

  • 5.15 millió iPhone;
  • 1.35 millió iPad;
  • 400 ezer iPod touch.

Ráadásul ezek jelentős része új törés, ami jóval meghaladja az iOS 5 alatti jailbreaket szolgáltató Absinthe segítségével feltört készülékek számát és a 2011-es, Comex általi JailbreakMe 3.0-t, ami az első kilenc nap alatt 1.4 millió készülék kiszabadítását jelentette.

A növekvő szám nem meglepő, hiszen az Apple 2012-ben mintegy 136 millió iPhone-t adott el. Azonban azt is figyeljük meg, hogy a 7 millió jailbreakelt készülék (ebből „csak” 5.15 millió iPhone) ehhez a számhoz egyáltalán nem sok, a telefonoknak csak pár százalékát teszi ki.

Másrészről eddig erre a törésre kellett a legtöbbet várni, 136 napot. Az iPhone 4S esetén 98 napra, iPhone 4 esetén 38 napra, míg az iPhone 3GS-nél csak 14 napra volt szükségük a hackereknek a jailbreak nyilvános kiadásához.

Abban biztosak lehetünk, hogy az Apple a következő iOS-verzióban befoltozza a törést lehetővé tevő hibát. Azonban a jailbreak híveinek nem szabad elkeseredniük, az evad3rs csapata még nem játszotta ki teljesen a kártyáit. Állítólag újabb hibákat fedeztek fel a rendszerben, amiket majd egy későbbi jailbreakhez kívánnak felhasználni.

Már 25 milliárd dalt töltöttek le az iTunes Store-ból

Az Apple eheti sajtóközleménye szerint már 25 milliárd dalt töltöttek le az iTunes Store zenei áruházból.

itunes store

A 25 milliárdodik dalt a német Phillip Lüpke vásárolta meg, a szám Chase Buch-tól a “Monkey Drums” (Goksel Vancin Remix) volt. Lüpke egy 10 ezer dolláros iTunes Gif Card-dal lett gazdagabb.

Az eseményt Eddy Cue, a vállalat internetes szoftvereiért és szolgáltatásaiért felelős alelnöke méltatta: örülnek, hogy a zenerajongók az iTunes-t a világ első számú zeneboltjává tették. Kiemelte, hogy a felhasználók manapság már 15 ezer dalt vásárolnak meg percenként olyan előadóktól, mint például Adele, a Coldplay vagy a The Lumineers.

Az iTunes Store zenei áruházban kiadók és független előadók is árulhatják zenéiket. Manapság 26 millió DRM-mentes, 256 kbps AAC kódolású dal közül lehet választani a világ 119 országában.

Szép szám ez a 25 milliárd, gratulálunk!

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. Nem tudom, hogy vagytok vele, de ez a jailbreak kezdi elveszteni a lényegét.
    Szitu a következő: restore, jailbreak. Szerkesztett backup visszatölt. Telepítem a következőket: iFiles, Unlimtones, SBSettings, Call Counter, SMS Counter, weekillbackground (nem egy esztelen telepítgetés volt). Minden oké. Kövi nap úgy hogy alig használtam a telefont (értsd max 30 perc beszéd) estére 30%-ra leesett az akku. Na akkor megnéztem mi nem kompatibilis a Cydiában. Leírás alapján minden az. Jó. Leszedtem jóformán mindent, most nem merül a telefon olyan gyorsan.
    Az egy dolog, hogy eddig hasznos kiegészítőket lehetett telepíteni, de most így érvényét veszti az egész. Nekem meg fontosabb az akku-idő mint néhány plussz “fícsőr”. Arról meg ne beszéljünk, hogy hónapokat kell várni a frissítésekkel.
    Nekem ez volt az utolsó jailbreak sztem 🙂

  2. Azt esetleg nem tudja valaki, hogy független előadóként, hogy lehet az iTunes ba regisztrálni? Egy magyar együttesről lenne szó, akiknek a hazai kiadók nem adják ki a zenéjüket! A válaszokat előere is köszi…

  3. Sziasztok!

    Lehet már valahogyan 6.1-es custom firmware-t csinálni?

    Köszi!

  4. Egészen kis szám az eladott ios készülékekhez képest szerintem.Én sokkal nagyobbra számítottam bár magamból kiindulva már az előző rendszeren se volt szükségem jb-re most is csak a bt fájlküldés hiányzik amúgy minden igényemet kielégítik vagy a gyári vagy az app store leszedett appok.

  5. Nem tudja valaki, hogy a What’up illetve a Viber működik-e az új Jailbreaken? Előre is köszi!

  6. @Jadeye: Köszi, írok nekik!

  7. Megváltoztattam a root és a mobile passwd-t is a telómon, azt írták ez fontos.
    A mobile passwd-t amúgy milyen műveleleteknél kéri a telefont, mert nekem idáig még csak a root passwd-t kérte, amikor a telóra másoltam.
    Így az új mobile passwd-t le sem tudom ellenőrizni, hogy azt írtam-e be, amit akartam. Az igaz, hogy kétszer kéri az új jelszót, de ha mind a kétszer ugyanazt írom be véletlenül, de nem azt amit akartam, akkor szívás van. Ezt akarom leellenőrizni, hogy működik a mobile passwd-öm, root psswd-t azt le tzdtam, hogy win scp-vel csatlakoztam a telóhoz. De a mobile passwd-t sehol nem akarja kérni.

  8. Köszi Jadeye!

    Még csak annyit, hogy ha csinálok egy custom firmware-t iPhone 4-hez, a régi BB-el. akkor a gevey függetlenítés vajon fog működni? Vaalki próbáltam ár esetleg?

    Köszi!

  9. @giannni: a mobile-t nem kéri, mert a rendszer azzal fut, így az automatikusan autentikálva van, ha az OS fut. tehát azt nem fogja kérni. a mobile user jelszavát így semmi értelme megváltoztatni. a root már más kérdés, ott már van értelme.

    @eRico: ha a baseband nem változik, akkor működni fog. a gevey is a basebandtől függ, nem az iOS verziójától.

  10. @giannni: Én úgy tudom, hogy a mobile password az a jelkód. Viszont a root jelszó megváltoztatásával csak a root jelszót változtatod meg. Egyébként a root az magasabb rendű mint a mobile (szerintem). Ezért is ajánlott megváltoztatni (nem mintha ettől nehezebb lenne feltörni…).

  11. @eRico: Működni fog.

  12. @giannni: Akkor rosszul tudtam. Bocsesz!

  13. @Jadeye: Kösz a választ. Én már megváltoztattam a mobile passwordöt is. Akkor ha pl. ha rossz jelszót adtam meg a mobile passwordnek, akkor sincs semmi? Mert úgy sem fogja sehol kérni?
    Mert attól félek, hogy elgépeltem a a jelszót, mert képernyőre nem írta ki…

  14. @giannni: maximum nyomsz egy restore-t, de kérni tudtommal sosem fogja.

  15. Értem, kösz a választ. A mobile passwd-öt azért változttam amúgy meg, mert Kommy javasolta egy másik fórumon. De ha úgysem kéri sehol, akkor mindegy, hogy jól adtam-e meg.

    És még egy másik kérdésem is lenne:

    Olvastam egy külföldi fórumon, hogy az egyik felhasználó a feltepítendő deb file-okat másolt a var/root/Media mappába és utána nem indult el a telója újraindítást követően. Dfu-ba pedig nem lehetett tenni. Meghalt a telója teljesen állítólag. Ez ilyen veszélyes?:(
    Én a feltelepítendő deb file-oka var/mobile mappába másolom, itt létrehoztam egy újabb mappát. És ezután iFile segítségel telepítem. Ez a módszer biztonságos? Var/mobile mappába tehetem a fájlokat bárhova akár?

  16. @giannni: eleve szükségtelen a jelszavakat változtatgatni, ha nem telepítettél, vagy nem hagyod folyton bekapcsolva az SSH-t. a folyamatosan bekapcsolt SSH-ra átlagfelhasználónak nincs szüksége, ráadásul a legtöbb kiegészítővel az SSH bármikor ki- és bekapcsolható. én úgy tudom, hogy a mobile jelszavát nem kéri a rendszer semmihez, hiszen a rendszer alapértelmezetten ezzel a userrel fut. de a biztonságérzet növeléséhez meg lehet változtatni, csak nincs valódi értelme, és az SSH telepítése nélkül én nem igazán érzem égető kérdésnek. ha a készüléket kiadod a kezedből, kábelen keresztül sokmindent le lehet szedni róla, az ellen meg egy root/mobile jelszóváltoztatás úgysem véd. aki fizikailag hozzáfér a készülékedhez, az nagyjából mindent űberel.

    a /var/root/Media alá hiába másolsz bármit, azzal nem történik semmi, mert azt még ez alatt a Cydia/AutoInstall alá kell tenni, csak akkor telepítené a rendszer: http://szifon.com/2010/12/07/cydias-csomagok-telepitese-wifimobilnet-nelkul/

    olyat nem tudok elképzelni, hogy pár felmásolt deb fájl miatt már DFU-ba sem lehetne tenni, ott más probléma lesz.

  17. @Jadeye: Értem. Köszönöm szépen a részletes választ.

  18. Nem tudja valaki, hogy a What’s up illetve a Viber működik-e az új Jailbreaken? Előre is köszi!

  19. @zsoltbajnok87: Miért ne működne? Nálam kiválóan megy a Viber.

  20. Hello! iPhone 5 jailbreakelése előtt minden letörlődött a telóról. a jailbreak program beindult de maga a jailbreak nem kezdődött még el. nem is lehet beindítani, nem engedi. biztonsági mentést is készítettünk. Mi lehetett a probléma? Windowson történt mindez!

  21. Egy kicsit (nagyon) kiforratlan szerintem ez a mostani Jailbreak. “iPhone 4S 6.1”
    1. Az iMessage-vel csak szöveget lehet küldeni, képet nem!!!
    2. A Ne zavarjanak funkció, ha be van kapcsolva 23-06 ig, akkor nappal sem engedi be a bejövő hivásokat.
    Nézzétek meg, nálatok mi a helyzet ezekkel a funkciókkal.

    Azt hiszem hosszú ideig nekem is ez volt az utolsó jailbreak…

  22. @justerik25: Köszi, már nézem is!

  23. Ez az egyik leginstabilabb JB (nálam).

    Miután folyamatosan rebootolt a telefonom minden apró dologra, tegnap este kapott egy restore-t, beállítottam újként, felment az 1.2-es JB és utána raktam fel az alkalmazásaimat.

    Cydiából két dolgot vettem meg a Cycontat -ot és az Auxo-t.

    Most használom két órája a telefont és egy egyszerű “csinálok egy képet”, majd kétszer megnyomom a home gombot = REBOOT!

    Egyszerűen szar, instabil.
    Restore előtt zenehallgatás közben volt mindig vmi baja.
    De tegnap már olyan szinten tetőzőtt, hogy videózni és fotózni sem tudtam.

    Most megint nem megy a fotózás… Kb. csak arra használom a telefont 😀 a netezés mellett.

  24. iPhone 4 (6.1)
    Telefont ha fel akarom venni rebootol a telo.
    Ha hívok valakit beteszi magát Safe Modeba…
    Idegesítő :/ 2x restoreoltam ugyan ezek a hibák mindig.Nem egy agyontelepitett rendszer ( applocker ,sbsettings , activator, appcake)

  25. Hello olyan hibával találkoztam hogy mikor fényképezni akartam ki lepett es képet nem csinált ujra indítottam akkor tudtam csinálni jb van rajta

  26. Ja meg 4s 6.0.1 van rajta


Add a Comment