fbpx Skip to content

Elérhetővé vált a környezeti hangfelismerés HomePodon

Az Apple végre aktiválta a HomePod operációs rendszerében a környezeti hangfelismerést, ami lehetővé teszi, hogy észlelje a füstjelzők és szénmonoxid-érzékelők által kiadott hangokat és értesítést is tud küldeni az iPhone-odra.

A funkcióról először még januárban számoltunk be: A HomePod Software 16.3 aktiválja a HomePod minikben a hő- és páratartalom-mérőt.

Azért kellett várni a környezeti hangfelismerésre, mert az Apple az új HomeKit architektúrára építette a funkciót és bár azt eredetileg tavaly novemberben tervezték kiadni, végül csak az iOS 16.4-gyel érkezett meg most március végén: Megjelent az iOS 16.4 – webes appok értesítései, Beszédhang izolálása funkció és egyebek.

Szóval a 21 új emoji mellett a HomePod funkcionalitásának bővítését is elhozta nekünk a frissítés, ami azért talán tud hasznosabb lenni.

Az Apple így ír a hangfelismerésről:

A hangfelismerés érzékelheti a füst- és szénmonoxid-érzékelők hangját és értesítést tud küldeni, amikor ez megtörténik. A hangfelismerésre nem szabad számítani olyan helyzetekben, amikor megsérültél vagy magas kockázatú vészhelyzetek esetén.

A HomePod hangfelismeréshez szükséges, hogy az otthonodat migráld az új Otthon architektúrára és hogy minden eszközöd a legújabb operációs rendszert használja (iOS/iPadOS 16.4 vagy újabb és macOS 13.3 vagy újabb).

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.

Szólj hozzá: Hozzászólok