fbpx Skip to content

Több forrásból is érkeztek pletykák az iOS 17 és az iPadOS 17 kapcsán.

Ha hihetünk nekik, akkor izgalmas évünk lesz, mert érkezik iPadOS-re az Egészség alkalmazás hangulatkövetővel és egy új, még nagyobb méretű iPadre is számíthatunk, amin az iPadOS egy új változata fog futni. Vessük bele magunkat az előrejelzésekbe!

Kezdjük először @analyst941 Twitter felhasználó jóslataival. Ő úgy véli, hogy az Apple egy 14,1 colos iPaden dolgozik, amibe M3 Pro chip kerül majd. Ha minden igaz, ez a tablet jövőre kerül a boltok polcaira.

Specifikáció terén elég durva lesz, ugyanis képes lesz két darab 6K-s kijelzőt meghajtani Thunderbolt 4 csatlakozóján keresztül és az iPadOS 17 ezt támogatni is fogja. Azt egyelőre nem részletezte, hogy a két kijelzőt az Apple két Thunderbolt csatlakozóval oldja-e majd meg, vagy láncba köthető kijelzőkkel, de bárhogy is lesz, ez az iPad rajongók számára a produktivitás csúcsát hozhatja el.

Ez a 14,1 colos iPad lenne az eddigi legnagyobb, ezért az Apple nem csak simán iPad Pro-nak nevezné. A lehetséges elnevezések közt szerepel az iPad Ultra és az iPad Studio is, és mondhatni, hogy mindkettőben lenne ráció.

Az iPadOS egyedi verziója alatt még nem lehet tudni, hogy mit értett @analyst941, de az biztos, hogy ha három kijelzőt is kell tudnia kezelni, akkor ott már kevés lesz a jelenlegi ablakkezelő rendszer, a Porondmester.

Mindenesetre a sima iPadOS-be is érkeznek újítások a twitteres elemző szerint:

  • végre megérkeznek a lezárt képernyős widgetek iPadOS-re is
  • megérkeznek az új háttérkép típusok, mint a véletlen fotó, Emoji és Időjárás
  • a képek stílusának állítása is elérhetővé válik
  • a háttérképek mélységét is kihasználja majd a lezárt képernyő
  • érkeznek az óra betűtípusok is
  • a lezárt képernyők a Fókusz-módokhoz lesznek linkelve
  • elérhetővé válik a háttérkép galéria

Ha ezek ismerősnek tűnnek, akkor nem nézted be a naptárat, ezek mind az iOS 16 lezárt képernyős funkciói, az Apple itt a szokásos iskolát folytatja és szegény táblagépük egy év lemaradással bukdácsol az iOS mögött funkcióparitásban.

Persze nem csak a Twitter jó közösségi oldal, ha pletykák érdekelnek. A kínai Weibo-n is felmerült pár pletyka az iOS 17 kapcsán. A posztoló pedig ugyanaz a profil, aki sikeresen megjósolta a sárga iPhone 14-et, szóval lehetnek valódi forrásai.

Várható iOS 17 újítások:

  • új betűtípus lehetőségek a lezárt képernyőn
  • lezárt képernyő beállítások megosztásának lehetősége más iPhone felhasználókkal
  • az Apple Music dalszövegek elérhetőek lesznek a lezárt képernyőn is
  • az Apple Music új, letisztultabb felületet kap
  • az Appkönyvtár mappái átnevezhetőek lesznek
  • a Vezérlőközpont frissített designt kap
  • a Vaku csúszka szabadon állítható lesz, mint a hangerő/kijelző fényerő

És most, hogy az iOS 17 újításainak újabb körét letudtuk, kanyarodjunk vissza az iPadOS-hez, ugyanis Mark Gurman, a Bloomberg újságírója is felfedett néhány “szaftos” információt.

Ha Gurmannak igaza van, akkor idén végre megérkezik az Egészség alkalmazás iPadOS-re, ami egy kiváló lehetőséget adna arra, hogy még nagyobb vásznon nézhesd meg egészségügyi mutatóidat.

Személy szerint remélem, hogy ez azt jelenti, hogy Catalyst segítségével az Apple a macOS-re is elhozza az Egészség alkalmazást, de ha idén csak az iPadOS sikerül nekik, akkor sem leszek nagyon csalódott.

Az Egészség alkalmazás ráadásul egy hangulatkövetővel is bővülne, ahol kérdések megválaszolásával rögzíthetnéd, hogy hogyan érzed magad. Az Apple hosszútávú terve, hogy a beszédmintádból, gépelési adataidból és egyéb, az eszközön elérhető információk alapján algoritmussal számítsa ki a hangulatodat, de kezdéskor kicsit manuálisabb lesz a dolog.

Ez a hangulatkövető Gurman szerint egy független funkció lesz a Napló alkalmazástól, amelyről itt írtunk bővebben: iOS 17 pletykák: támogatott eszközök, Napló alkalmazás, Tárca és Lokátor frissítések.

Az Egészség alkalmazás emelett a rövidlátást és egyéb, látással kapcsolatos problémákat is segíteni szeretné és ez még nem minden! Jövőre az Apple egy “egészség edzőt” tervez, aminek kódneve a cégen belül jelenleg Quartz, ez pedig egy mesterséges intelligenciát használó szolgáltatás lesz, ami motivál majd a több edzésre, egészségesebb étkezésre és addig sétáltat, hogy utána jól tudj aludni.

Ez a Quartz előreláthatólag egy havi előfizetéses szolgáltatás lesz és az Apple Watch-od mozgásadatait felhasználva fog még személyesebb javaslatokat tenni az egészséged érdekében.

Az egészség azonban nem csak az alkalmazásokban és szolgáltatásokban jelenik meg az Apple-nél, hanem az eszközöknél is. Az AR/VR headset, amin dolgoznak, például egy meditációs alkalmazással érkezik majd, ami segíthet stresszes helyzetekben.

A két másik nagy dobás pedig a vérnyomás és a vércukormérés lesz az Apple Watch-on.

Kicsit talán csipkelődve összefoglalva: az Apple szeretné életben tartani vásárlóit, hogy még sokáig vásárolhassanak Apple termékeket.

Neked melyik pletyka keltette fel leginkább az érdeklődésedet?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok