fbpx Skip to content

A napokban felmerült egy pletyka, miszerint az Apple az iOS 17-tel nem fogja támogatni az iPhone X-et, az első generációs iPad Pro-t és még több más eszközt sem.

Azonban ezt utána követte egy másik pletyka, miszerint az Apple nem fog ilyesmit csinálni és az iOS 17 minden olyan eszközön fog futni, amin az iOS 16 is futott. 🤷🏻‍♂️ Mi lehet az igazság?

Az egész történet a MacRumors-on kezdődött, ahol április 4-én megjelent a hír, hogy az iOS 17 nem fog futni a következő eszközökön:

  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone X
  • első generációs iPad Pro (9,7 és 12,9 colos modellek)
  • iPad (5. generáció)

Ezeket az eszközöket az Apple 2015 és 2017 novembere között adta ki, így még ha igaz is lenne a híresztelés, akkor sem lehetne azt mondani, hogy az Apple rövid ideig támogatta őket, de mégis csak furcsa a lista, ugyanis nincs olyan hardveres korlátozás, ami indokolná a támogatásuk elvágását.

Az iPhone X-ben ugyanis A11 Bionic chip található, de a hatodik és hetedik generációs iPadben A10 Fusion van és a második generációs iPad Pro modellekben is A10X van, amik eszerint az előrejelzés szerint továbbra is támogatottak lennének, miközben az iPhone X számítási teljesítményben tartja velük a lépést.

Épp ezért könnyű hinni a másnapi cáfolatnak, miszerint az Apple nem fog idén változtatni a rendszerkövetelményeken és az iOS 17 minden olyan eszközön fut majd, amin az iOS 16 is futott.

Ennek az információnak a forrása egy olyan kiszivárogtató, aki tavaly sikeresen megjósolta a dinamikus sziget érkezését, vagyis valószínűleg nem légből kapott adatok alapján dolgozik.

Az, hogy az Apple nem növeli egy évben a rendszerkövetelményeket, abszolút nem egyedi, hiszen az iOS 9 is futott az összes olyan eszközön, amin az iOS 8.4 is ment és hogy egy frissebb példát is mondjak, az iOS 15 is futott az összes olyan eszközön, amire telepíthető volt az iOS 14.

Hogy egyébként mennyi ideig támogat szoftveresen egy adott készüléket az Apple, arról ebben a cikkünkben írtunk részletesen: Gyakori kérdések: meddig támogatott szoftveresen egy iPhone, iPad, iPod, Apple Watch vagy Mac?

Egy biztos, legkésőbb 2 hónap múlva, a 2023-as WWDC konferencián megtudjuk, hogy melyik forrás előrejelzése volt igaz és hogy az Apple mit tervezett.

Szerinted támogatott marad az iPhone X?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!