fbpx Skip to content

A napokban felmerült egy pletyka, miszerint az Apple az iOS 17-tel nem fogja támogatni az iPhone X-et, az első generációs iPad Pro-t és még több más eszközt sem.

Azonban ezt utána követte egy másik pletyka, miszerint az Apple nem fog ilyesmit csinálni és az iOS 17 minden olyan eszközön fog futni, amin az iOS 16 is futott. 🤷🏻‍♂️ Mi lehet az igazság?

Az egész történet a MacRumors-on kezdődött, ahol április 4-én megjelent a hír, hogy az iOS 17 nem fog futni a következő eszközökön:

 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone X
 • első generációs iPad Pro (9,7 és 12,9 colos modellek)
 • iPad (5. generáció)

Ezeket az eszközöket az Apple 2015 és 2017 novembere között adta ki, így még ha igaz is lenne a híresztelés, akkor sem lehetne azt mondani, hogy az Apple rövid ideig támogatta őket, de mégis csak furcsa a lista, ugyanis nincs olyan hardveres korlátozás, ami indokolná a támogatásuk elvágását.

Az iPhone X-ben ugyanis A11 Bionic chip található, de a hatodik és hetedik generációs iPadben A10 Fusion van és a második generációs iPad Pro modellekben is A10X van, amik eszerint az előrejelzés szerint továbbra is támogatottak lennének, miközben az iPhone X számítási teljesítményben tartja velük a lépést.

Épp ezért könnyű hinni a másnapi cáfolatnak, miszerint az Apple nem fog idén változtatni a rendszerkövetelményeken és az iOS 17 minden olyan eszközön fut majd, amin az iOS 16 is futott.

Ennek az információnak a forrása egy olyan kiszivárogtató, aki tavaly sikeresen megjósolta a dinamikus sziget érkezését, vagyis valószínűleg nem légből kapott adatok alapján dolgozik.

Az, hogy az Apple nem növeli egy évben a rendszerkövetelményeket, abszolút nem egyedi, hiszen az iOS 9 is futott az összes olyan eszközön, amin az iOS 8.4 is ment és hogy egy frissebb példát is mondjak, az iOS 15 is futott az összes olyan eszközön, amire telepíthető volt az iOS 14.

Hogy egyébként mennyi ideig támogat szoftveresen egy adott készüléket az Apple, arról ebben a cikkünkben írtunk részletesen: Gyakori kérdések: meddig támogatott szoftveresen egy iPhone, iPad, iPod, Apple Watch vagy Mac?

Egy biztos, legkésőbb 2 hónap múlva, a 2023-as WWDC konferencián megtudjuk, hogy melyik forrás előrejelzése volt igaz és hogy az Apple mit tervezett.

Szerinted támogatott marad az iPhone X?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for gunar gunar says:

  Lesz majd valahogy ez is. Ami viszont számomra fontos lenne, bár nem vagyok fejlesztő és szoktam is kapni érte, minek használom a dev beta-kat, 1xű mert rohadtul kíváncsi vagyok az új dolgokra és már hozzá is szoktam az évek alatt. Szóval ha nem lesz a régi lehetőség arra, hogy Júniusban ahogy szoktam, letöltsem a dev beta profilt, akkor gondolom nem marad nagyon másik opció, mint a fejlesztői fiókon keresztül megoldani. Ergo kell egy fejlesztői fiókot csinálnom akkor is ha nem vagyok az? Van ennek vmi kritériuma amit egy hasonszőrű honpolgár nem tud teljesíteni? Avagy csak regisztrálok és kifizetem az aktuális összeget?

 2. Avatar for Czo Czo says:

  Az oke, hogy kell a beta, de miert nem jo a public beta?

 3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  gondolom mert az nincs azonnal, és azonnal kell?

 4. Avatar for gunar gunar says:

  Igen és a dev az sűrűbb is, no és meg is szoktam már, hogy az van fent 2 hetente. Viszont nem is az én “panaszkodásaimmal szokott tele lenni a sajtó” :grinning:
  Valahogy eddig szerencsém lehetett velük, alig voltak problémáim, ha igen akkor olyanok amikkel 1-2 hétig simán elvan az ember fia/lánya, ha meg tényleg használhatatlan a hétköznapokban, akkor nem várok szombatig, visszateszem az utolsó jót, s megoldva.
  A public a párom telóján fut mindig.

 5. Avatar for Czo Czo says:

  A legelso 1-2 beta szokott kimaradni, azutan folyamatosan koveti a public beta a developer beta rilizeit.

 6. Avatar for gunar gunar says:

  Azért volt már olyan ahogy emléxem, volt dev és nem jött public mindre, lehet ez már elmúlt, de igazából nem tartom számon. Ha egy évre 100dolcsiért megvan akkor az sem fog érdekelni ha nem lesz bárhol letölthető profil, persze szerettem és ne mis értem mit számított az a pár plusz akik leszedték rendszeresen a dev-t. Ha fáj az Apple-nek, legyen akkor is maradok a szokásomnál, mert az nekem a jó. :grinning:

 7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  dehogy sűrűbb… általában csak az első kettő marad ki a nyilvánosnál a developerrel szemben, mert abban még durvább hibák szoktak lenni, utána pont ugyanakkor jön a nyilvános béta esetén is az új build, mint a developernél, maximum pár óra eltéréssel.

  de ha előfizetsz, akkor a Szoftverfrissítés alatt ki tudod majd választani a developer channelt is. tehát tök lényegtelen, hogy van-e profil vagy sem. csak akkor számít, hogy van-e profil, ha nem vagy fejlesztő, és gyakorlatilag warezolod a developer bétát, mert nem bírod kivárni a nyilvánosat.

 8. Avatar for gunar gunar says:

  Vagy pár nap, mert 1-2 nap most is volt nem is olyan régen, mert próbáltam az egyiknél frissíteni az asszony telóját és csak 1-2 nap múlva jött rá a public.
  Warezolom? Miért is warez, ha szinte utána jön is az azonos public, vagy ez új “idő warez” ?
  Amugy meg csak akkor fogom én is a dev-re kifizetni ha nem lesz megoldás a dologra más, hiszen csak némi időt nyerek elvben és gyakorlatban többnyire. Igen ez a türelmetlenségem, ellenben ha kifizetem a dev-t akkor talán több lesz a reakció ha beküldök hibát. Több lesz?

 9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  azért warez, mert úgy használod, hogy nem vagy rá jogosult.

 10. Avatar for gunar gunar says:

  Azt a kis időt is sajnálja az Apple?
  DE mindegy, amit viszont most kezdtem el kapisgálni ezek szerint, a szoftver frissítésnél ami megjelent a beta alatt, az állandóan lesz? Az az ha beta-t akar használni vki, akkor ha az acc-ja nem dev. megjelenik a public lehetőség v azért is kell majd tenni vmit?

 11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  lényegtelen, mit vagy mit nem sajnál az Apple. ha úgy használod a developer bétát, hogy nem fizetted be a fejlesztői tagság éves díját, akkor nem vagy jogosult használni. erre az esetre van a nyilvános béta.

  igazából ez is teljesen mindegy. egyébként szinte biztosan ez lesz az új mód erre. de ha esetleg nem lenne ott, akkor egyszerűen ugyanazt teszed, mint eddig: megnyitod a beta.apple.com-ot, belépsz az Apple ID-dal és követed a lépéseket.

  egyedül abban az esetben tud ez probléma lenni, ha jogosulatlanul használod a developer bétát. semmi más esetben nem okoz semmi problémát.

 12. Avatar for gunar gunar says:

  Akkor nincs más hátra, mint előre, megvárom a 17 bejelentését és kiderül kb aznap, mit kell tegyek, ezért v azért, de persze nem 1 lábon várom. :crazy_face:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for Jadeye Avatar for gunar