fbpx Skip to content

Az Apple az idei WWDC-t is online fogja megtartani, most pedig már a dátumot is közölték: június 5-ével indul a konferencia az Apple Developer appban és az Apple fejlesztői weboldalán, és az összes fejlesztő számára ingyenes lesz a részvétel.

Az idei WWDC-n a tervek szerint megtudhatjuk, hogy mit várhatunk majd az ősszel megjelenő iOS 17-től, az iPadOS 17-től, a watchOS 10-től, a tvOS 17-től, és a macOS 14-től is. Nézzük röviden, mit is ír az Apple sajtóközleménye!

“A WWDC az egyik kedvenc időszakunk az év során itt az Apple-nél, mert lehetőséget ad arra, hogy találkozhassunk a tehetséges fejlesztőkkel a világ minden tájáról, akiknek köszönhetően ez a közösség ennyire egyedülálló.” – mondta Susan Prescott, az Apple Fejlesztői Kapcsolatokért felelős alelnöke. “A WWDC23 az eddigi legnagyobb és legizgalmasabb lesz, és alig várjuk, hogy sokakkal online és személyesen is találkozzunk majd ezen a nagyon különleges eseményen!”

Az online konferencián túl az Apple lehetővé teszi majd június 5-én a fejlesztők és a diákok számára az Apple Parkban, hogy megnézhessék a keynote-ot, illetve a State of the Union-t az online közösséggel együtt. A helyek korlátozottan érhetőek el, és a jelentkezéssel kapcsolatos információkat az Apple fejlesztői oldalán ide kattintva lehet elérni.

Immár negyedik éve, hogy az Apple támogatja a programozni szerető diákokat a Swift Student Challenge révén. A Swift Playgrounds egy forradalmi app az iPadre és a Mac-re, ami a Swift programozási nyelv tanulását interaktívvá és szórakoztatóvá teszi. Az idei évi kihívásban a diákok bármilyen Swift Playgrounds app projektet létrehozhatnak, és azt április 19-ével bezáróan küldhetik be az Apple-nek. Ezzel kapcsolatban a további információk a Swift Student Challenge weboldalon érhetőek el.

A részletesebb programinformációk júniusig folyamatosan kerülnek majd közzétételre az Apple Developer appban, illetve az Apple Developer weboldalán.

Te mire számítasz a borítókép alapján?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok