A HomePod Software 16.3 aktiválja a HomePod minikben a hő- és páratartalom-mérőt

Ritkán, de előfordul, hogy az Apple egy termék bemutatása után jóval később bővíti az eszköz képességeit.

Most azonban ez fog történni, ugyanis egy hamarosan megjelenő szoftverfrissítés, valószínűleg a HomePod Software 16.3 aktiválja majd a HomePod minikben a hő- és páratartalom-mérőt, illetve egy másik frissítés pedig majd a hangfelismerés funkciót is, ami pedig a füstjelzők és szénmonoxid-érzékelők által kiadott riasztási hangokat ismeri fel. Így a mini szinte mindenre képes lesz, mint a frissen bemutatott nagytestvére.

Az, hogy a HomePod miniben van egy olyan érzékelő, ami a szoba hőmérsékletét és páratartalmát is képes mérni, nem újdonság, közel 2 éve mi is beszámoltunk róla: Az iFixit egy rejtett érzékelőt talált a HomePod miniben.

Azon viszont eddig csak elmélkedhettünk, hogy az Apple-nek milyen tervei vannak az egységgel. Most végre ezt is megtudtuk: idén aktiválják végre egy szoftverfrissítéssel, valószínűleg a jövő héten kiadásra kerülő 16.3-mal együtt.

Könnyű elképzelni, hogy ez milyen hasznos lehet egy automatizált okosotthonban, hiszen így majd feltételezhetően paraméterezéshez is felhasználhatjuk a HomePod mini által mért értékeket, hogy párásítót vagy termosztátot állítsunk vele.

A másik hasznos újítás a hangfelismerés lesz, amire viszont még tavaszig várni kell.

Most nem arról van szó, hogy a HomePod mini képes lesz felismerni, hogy ki szól hozzá, hanem arra, hogy észlelni tudja majd a füstjelzők és szénmonoxid-érzékelők által kiadott hangokat és értesítést tud küldeni az iPhone-odra.

Ez hasznos lehet, ha nem vagy otthon, de akár kisegítő lehetőségként is lehet rá tekinteni halláskárosultak számára. iPhone-on ez a funkció már 2020 óta megtalálható a Beállítások/Kisegítő lehetőségek/Hangfelismerés alatt.

Ezek mellett még pár apróbb újdonság is érkezik majd a frissítéssel, köztük újra maszterelt környezeti hangok, amelyek még magával ragadóbb hangzással rendelkeznek, és most már például a különböző automatizálásokhoz vagy riasztásokhoz is hozzáadhatóak, az ismétlődő automatizálásokat pedig már hangvezérléssel is beállíthatjuk. A Lokátornak köszönhetően a HomePodtól már azt is megkérdezhetjük, hogy épp hol tartózkodik az adott családtag vagy ismerős, aki megosztja velünk a helyzetét. Siri pedig már hangjelzéssel adja tudtunkra, ha az okosotthonban egy utasításunk végrehajtása sikeres lett, ha az adott kiegészítő egyébként nem mutat látható változást, vagy ha az például egy másik szobában van.

Kíváncsian várom, hogy ezeket a szoftverfrissítéseket telepíthessem HomePod minijeimre itthon, bár azt hozzá kell tenni, hogy utóbbihoz az új Apple Otthon architektúrára való átállás szükséges, aminek alapfeltétele, hogy minden otthoni Apple kütyü a legújabb operációs rendszeren legyen.

Mit szólsz hozzá, hogy a 2020 novemberében bemutatott HomePod mini még mindig kap új funkciókat?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Ehhez reméljük visszakapcsolják az Otthon arthitektúra frissítés lehetőségét is, mert az pillanatnyilag ki van kapcsolva…

 2. Nem véletlen, mivel széthullott a fél 3rd party támogatás. Sajnos annyira hatalmas a frissítés, hogy sok harmadik féltől származó termék nem működött megfelelően.

 3. Remélem gondoltak arra is, akinek a (plazma) TV környékén van. Kíváncsi leszek mennyire fog eltérni a már a szobában lévő érzékelőktől, illetve, hogy a tv nézés fog-e látható változást generálni a grafikonokon.

 4. Persze hogy fog :smiley: hát ez egy hőmérő, ott mér ahova teszed. Nyilván false eredményt fogsz kapni a TV mellett. Általában oda kell tenni ahova Te ülsz, nyilván ezért nincs értelme ilyenekbe hőmérőt rakni. Mindesetre legalább egy nagyjábóli hőmérséklete kapsz, de azért a fűtést ne ez alapján automatizáld.

 5. Nálam a TV mellett van, és fél fokos különbség van a Zigbee hőmérőmhöz képest. Egész jó.

 6. Komolyabb cuccokban lehet pl. kézzel állítani az eltérést, pont az ilyen esetekre.

 7. ef-dani says:

  A legtöbb mai TV-vel nincs is baj. A plazma viszont egy komplett fűtőtest😁

 8. Hello!
  Találkozott valaki olyannal hogy iPad-en megjelenik a hőmérséklet a klíma fülön, viszont iPhonon továbbra sem. Ugyanaz az otthon/apple ID/ios16.3!?!?

 9. piezzo says:

  Nálatok frissült a HomePod 16.3-ra?

 10. piezzo says:

  HomePod-ra 16.3 mikor várható?

 11. Jadeye says:

  tegnap kellett volna annak is megjelennie, de valamiért az Apple késlelteti.

 12. Nem_Tom says:

  Most települt fel a HP-kre nálam a 16.3

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!