fbpx Skip to content

 

Mit jelent a MacBook Air a MacBook nélkül? És mit takar a HomePod mini, ha nincs HomePod?

2011 és 2015 között nem volt sima MacBook, 2021 márciusa óta pedig nem volt sima HomePod, de ahogy a MacBook név is feltámadt (majd újra eltűnt), úgy most a HomePod is. Talán ez nem merül majd ismételten feledésbe. Nézzük meg, hogy mit tud a HomePod 2!

Kedd este az Apple meglepett minket egy új MacBook Pro családdal és frissítették a Mac minit is, de úgy tűnik, hogy a kalandoknak nincs vége: itt az új, második generációs HomePod.

Az új modell sok tekintetben lekörözi a 2021 márciusában kivezetett elődjét, de sajnos 1-2 pontban alulmarad, mintha az Apple spórolni akart volna a hangszóróval, annak ellenére, hogy ára maradt továbbra is 299 dollár.

Okos hangzás tekintetében nincs nagy különbség az első HomePodhoz képest: ugyanúgy támogatja a térbeli Dolby Atmos hangzást, a szobaérzékelést, a hanghullám-formálást, a sztereó párosítást, a többszobás AirPlay lejátszást, az Apple TV-vel a házimozi módot és az automatikus basszus korrigálást, egyedüli újítás, hogy a valósidejű korrigálás fejlettebb algoritmust használ.

Az okosotthon részeként azonban már nagyobb különbségeket fogsz tapasztalni, ha a második generációs HomePodra váltasz:

  • az új HomePod támogatja a Thread/Matter szabványokat
  • 802.11ac helyett csak 802.11n Wi-Fi chip került bele
  • bővült a HomePod miniből ismert U1 chippel
  • A8-as helyett S7-es Apple chip került bele
  • képes felismerni veszélyt jelző hangokat (például füstjelző vagy szénmonoxid-érzékelő)
  • került bele hő- és páratartalom mérő

Itt a Wi-Fi downgrade-et leszámítva minden örvendetes hír, de az kicsit érthetetlen, hogy miért döntött úgy az Apple, hogy az új HomePod csak egy régebbi szabványt fog támogatni.

Érdemes még megjegyezni, hogy a Bluetooth csak az 5.0-s szabványt támogatja, nem úgy, mint a kedden bemutatott MacBook Pro-k és a Mac mini, amiknek megy az újabb, 5.3-as sztenderd is.

Az Apple szerint nem lesz különbség a hangzás tekintetében az új HomePodnál, de ezzel személy szerint várnék az első visszajelzésekre, ugyanis 4 hüvelykes átmérőjűre csökkent a mélynyomó, a 7 hangszórós elrendezést egy 5 hangszórós váltotta és mikrofonból is csak 4 került bele a korábbi 6-hoz képest.

Színek tekintetében csak minimális változás történt az előző modellhez képest: az első generációs HomePod fehér és asztroszürke színekben volt elérhető, ezzel szemben az újból fehér és éjfekete választható.

A képek alapján nincs nagy eltérés az asztroszürke és az éjfekete közt, mindkettő majdnem feketének néz ki.

Bár a HomePodot ritkán helyezi át az ember, mégis érdemes megjegyezni, hogy kisebb és könnyebb lett elődjénél. Szélessége maradt 142 mm, de magassága 4 mm-t csökkent 172 mm-ről 168 mm-re és súlya pedig 2,5 kg helyett csak 2,3 kg.

Ha ezeket az eltéréseket ránézésre nem vennéd észre, akkor a HomePod tetején lévő kijelző lehet a legnagyobb árulkodó jel, hogy az új generációt látod, az ugyanis a HomePod minihez hasonlóan egy kicsit jobban süllyesztett panel lett és az egész képes színek és formák megjelenítésére.

Az új HomePod feburár 3-tól rendelhető Ausztráliában, Kanadában, Kínában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és természetesen az Egyesült Államokban, valamint 11 másik országban. Az elérhető országok megegyeznek azokkal, ahol a HomePod mini is elérhető, vagyis nem érdemes rá számítanunk itthon egyelőre.

Téged meggyőzött a HomePod 2?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. “az új HomePod támogatja a Thread/Matter szabványokat”
    Valaki meg tudja mondani, hogy mi fog történni a régi HP-okkal ha minden mással átállok az új rendszerre? Nem is fog működni?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Nem_Tom

Népszerű hozzászólások

  1. “az új HomePod támogatja a Thread/Matter szabványokat”
    Valaki meg tudja mondani, hogy mi fog történni a régi HP-okkal ha minden mással átállok az új rendszerre? Nem is fog működni?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Nem_Tom