fbpx Skip to content

A napokban egy-két pletyka felmerült, hogy az Apple meg fog lepni minket egy termékbemutatóval, de senki se számított rá, hogy új MacBook Pro-kat és új Mac minit is kapunk.

Az új MacBook Pro modellekben az Apple új M2 Pro és M2 Max chipjei találhatóak, és első ránézésre úgy tűnik, hogy az Apple ismét valami fantasztikusat tett le az asztalra. Nézzük is meg az új, profiknak szánt laptopokat!

Az előző, M1 Pro vagy M1 Max chippel szerelt MacBook Pro modellekhez képest sok tekintetben jelent előrelépést a ma bemutatott gép, annak ellenére, hogy külsőre meg sem lehet különböztetni őket.

  • Az M2 Pro chip 10 CPU mag helyett 12-vel rendelkezik. Az M1 Pro-ban a 8, teljesítményre hangolt magot 2 energiatakarékos mag támogatta, ez utóbbi száma növekedett 4-re az M2 Pro-nál.
  • A GPU magok száma is növekedett, 16-ról 19 magra az M2 Pro-nál.
  • Az M2 Max-nál pedig a határ minden eddiginél jobban a csillagos ég. Az M1 Max 32 GPU magig és 64 GB memóriáig volt konfigurálható, most azonban 38 GPU mag és 96 GB RAM a maximum.
  • Súlyban 10 grammal nehezebbek lettek a Max chippel szerelt gépek elődjeikhez képest, de ezt valószínűleg nem lehet majd érezni.
  • A csatlakozóknál is történt előrelépés, a HDMI 2.0 csatlakozót a 2.1-es szabvány váltja, ami már támogatja a többcsatornás hang továbbítását is.
  • Vezeték nélküli csatlakozásnál is jobb lett az új MacBook Pro, Wi-Fi 6 helyett az új Wi-Fi 6E-t támogatja és Bluetooth-ból is az 5.0 helyett már 5.3-ra képes.
  • Az akkumulátor-üzemideje is nőtt az új gépnek, a korábbi 14 óra webböngészésre ráhúz egy órát és az Apple TV alkalmazásban történő filmezéssel akár 22 óráig is bírja – ami szintén egy órás javulás.

Az akkumulátor-üzemidő javulását az új M2 Pro és M2 Max chipeknek köszönheti a 2023-as MacBook Pro. Azonban ha attól tartanál, hogy csak energiagazdálkodásban fejlődött a chip, akkor tévedsz, ugyanis jelentősen erősebbek is lettek a chipek.

Képfeldolgozásnál 40%-kal gyorsabb az M2 Pro elődjénél, az Xcode-ban kód fordítása pedig 25%-kal gyorsabban megy neki. És ez még nem is az M2 Max, ami erre még köröket ver rá!

Az M2 Max-be 10 millióval több tranzisztor került, mint az M1 Max-be, összesen 67 millió tranzisztorral van ellátva, ami 3x annyi, mint a sima M2 chipben, és azt sem hívták még lassúnak.

Az M2 Max GPU-ja akár 38 magig is bővíthető és gyorsabb L2 gyorsítótárral rendelkezik, mint az M2 Pro.

Érdemes megnézni az Apple bemutató videóját is az új gépekről és a hihetetlen M2 Pro és M2 Max chipekről:

Neked “instant get” az új MacBook Pro?

AppleCare+

Szoktuk mondani, hogy a legjobb Apple biztosítás az AppleCare+. Hazánkban nem vásárolható meg hivatalosan, de külföldi beállításokkal, címmel és bankkártyával itthonról is simán megköthetjük. Igazából ez a lehető legjobb biztosítás, mert 100%-osan eredeti alkatrészt kaptok javításkor, illetve az Apple Watch-nál és AirPods-nál minden esetben az egész készüléket cseréli az Apple, tehát hibázni sem tudtok.

Ebben a cikkben részletesen leírtuk, hogy hogyan tudjátok megkötni saját magatoknak az AppleCare+-t, de ha nincs külföldi bankkártyátok és címetek, akkor mi is nagyon szívesen megkötjük nektek külön díjért cserébe. Ezt az elmúlt években hoztuk el nektek, hogy a lehető legjobb biztosítást tudjátok megkötni az Apple terméketekre. Az AppleCare+ kizárólag a vásárlástól számított 60 napig köthető meg! Amennyiben a mi segítségünkre van szükségetek, írjatok egy emailt a [email protected]-ra a készülék megjelölésével és tájékoztatunk titeket a részletekről!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok