fbpx Skip to content

Az Apple pár napja kiadta a macOS Monterey 12.3 első bétaverzióját, amely olyan, új funkciókat tartalmaz, mint az univerzális vezérlés és a jegyzetek létrehozása a Safari jelszókezelőjében. A frissítés felkészíti továbbá az Apple asztali operációs rendszerét más, új technológiára is. Az egyes rendszerfájlok a 9to5Mac cikke szerint arra utalnak, hogy az ultra szélessáv (UWB) megérkezhet majd az újabb Mac-ekbe is.

A macOS 12.3 legújabb bétaverziója tartalmazza az ultra szélessávú technológia támogatásához szükséges keretrendszereket és daemonokat (amelyek a rendszer háttérben futó folyamatai). Ezek ugyanazok az eszközök, amelyeket az U1 chippel rendelkező iOS eszközök esetében is használ az Apple.

Azok számára, akik nem ismerik: az ultra szélessávú technológia egy rövid hatótávolságú, vezeték nélküli, kommunikációs technológia, amelyet térfelismerésre használnak. Ennek segítségével ugyanabban a helyiségben lévő két vagy több UWB eszköz pontosan meg tudja határozni egymás helyét.

Az Apple először 2019-ben vezette be az UWB technológiát eszközein az iPhone 11 modellekkel, majd kiterjesztette az Apple Watch órákra, a HomePod minire, az AirTag pedig kifejezetten erre épül. Az ultra szélessáv az Apple ökoszisztémájában gyorsabb AirDrop, CarKey hitelesítést tesz lehetővé anélkül, hogy ki kellene venni az iPhone készülékünket a zsebünkből. Fürgébb az AirPlay adatátvitele és a Lokátor hálózat is pontosabb adatokkal szolgál a helyet illetően.

Ezeket az előnyöket a Mac-re is kiterjeszthetik, ha az Apple úgy dönt, hogy az U1 chipet beleteszi a számítógépeibe. Érdemes azonban megjegyezni, hogy még a legújabb iPad modellek sem rendelkeznek ultra szélessávú technológiával, így most az egyetlen kapaszkodó az, hogy értesülések szerint az Apple több eszközénél is kísérletezik az UWB-vel.

Az persze még nem világos, hogy pontosan mikor láthatunk majd U1 chippel ellátott Mac-eket és iPadeket. A pletykák szerint az Apple egy különleges eseményt tart idén tavasszal, ahol talán többet is hallhatunk majd az Apple azon terveiről, hogy mely eszközeire terjeszti ki az UWB technológiát.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok