fbpx Skip to content

2016 óta, tehát nagyjából 6 éve folyamatosan hordom az Apple Watch-ot. Én kifejezetten rajongok az Apple órájáért, és szeretem is hordani. Nem igazán voltam óra-párti 6 évvel ezelőtt, és azóta is inkább funkcióját tekintve hordom az Apple óráját, nem az óra mivolta miatt. Szeretem látni azonnal az értesítéseket, információkat az órán, esetleg a pulzust, edzéskor pedig (még ha ritkán is) a statisztikai adatokat. Szeretek vele kültéri rollerezéseket is mérni, tehát jóformán elmondható, hogy én technikailag használom ki az Apple óráját és számomra nem a design a fő szempont.

Apple Watch Series 5 teszt és vélemény

Ettől függetlenül az évek alatt én kizárólag az acél tokozású órát vásároltam meg, mert úgy gondolom, hogy “az néz ki órának is”, illetve ahhoz egy bőr vagy fém szíj sokkal jobban illik. Volt egyébként egy Nike órám is, amit sportolásra használtam, de alapjában véve az acélhoz húz a szívem. Néhány hete olvastam a hírt, hogy sajnos az Uber is kivonul az Apple Watch alkalmazások piacáról, és ezzel csatlakozik azon alkalmazások közé (Twitter, Instagram, Target, Trello, Slack, Hulu, Evernote), amik már nem elérhetőek az Apple Watch-ra. És ez a lista bizony folyamatosan bővül és ahogy én látom, az Apple jóformán semmit sem tesz, vagy nem tud tenni ellene. A kérdés persze az, hogy miért?

A fejlesztőktől mindig azt hallom, hogy viszonylag nehéz Apple Watch-ra fejleszteni. Főleg a régebbi készülékek rendkívül lassúak, és az Apple a Series 0-nál úgy oldotta meg az Apple Watch alkalmazások működését, hogy azok lényegében a telefonon futottak és nem az órán. Az óra egyfajta kijelzőként működött, és a telefonnak ott kellett lennie a közelben, hogy fusson rajta az app. Ez borzasztó volt, és lassú is. Jóformán az első néhány évben kizárólag a beépített alkalmazások működtek jól, érdekes visszatekinteni, mennyire puritán volt az Apple Watch Series 0.

Szinte csak az óra, és az időjárás látszódott, illetve az akkumulátor töltöttség. Évek óta nem rakom ki például az akkumulátor időt, mert minden éjjel töltöm, és tudom, hogy egy napot még 4G-vel is kibír azért az óra.

Alkalmazás lényegében nem létezett az órára, jónéhány évig, de talán nem is kellett. Az egész óra újdonság volt, imádtuk használni, edzésre, munkába, értesítésekre. Szerintem önmagában már az értesítések miatt is megérte megvásárolni az órát, de az edzések követése miatt még többen vették. Ezen kívül ott volt a hatalmas választék. Elképesztően sok féle Apple Watch közül választhattunk, köztük a 12.000 dolláros (3.7 millió Ft) arany Apple Watch, amit idővel az Apple már nem forgalmazott.

Kuriózum volt felpróbálni az órát, amit mi meg is tettünk még 2016-ban Jadeye kollégával. Akkor még voltunk olyan fanatikusok, hogy kimentünk reggel Londonba, hogy felpróbáljuk az arany órát, majd az esti géppel jöttünk is vissza.

Erről egyébként készült egy cikk is, érdemes elolvasni. ?

Idővel persze fejlődött maga az óra, évről-évre kapott újdonságokat, a Series 3 esetén például az LTE támogatást, ami persze hazánkban még évekig nem volt elérhető. A legnagyobb frissítés persze egyértelműen az Apple Watch Series 4 volt a nagyobb kijelzővel és EKG-val. Én akkor váltottam a jelenleg is használt Series 4-re. Ekkor került rengeteg újdonság is az órába, és számtalan appal kapcsolatos frissítés is.

Olvasd el a cikkünket, amiben a saját óraszámlapjainkról írunk. Le is töltheted őket!

A felhasználók és egyben a fejlesztők is rengeteg új számlapot kaptak és ezzel lényegében az Apple elérte, hogy a fejlesztőket újra érdekelje az Apple Watch. Sokkal többet kaptak és most már elengedő volt a processzor is ahhoz, hogy megfelelően futtasson alkalmazásokat az Apple Watch. Ezzel együtt sok-sok alkalmazás elérhetővé vált, de továbbra is voltak olyan korlátok, amiket az Apple nem engedett meg a fejlesztőknek.

Az Apple Watch a Series 5-tel bevezette a “mindig bekapcsolt” kijelzőt. Ez lényegében dupla számlapot jelent, tehát egyet passzív módban, egyet pedig aktív módban. Ezzel ismét több lehetőséget adva az órafelületeknek, valamit a fejlesztőknek.

Észrevehető azonban, hogy az Apple kizárólag magára az órafelületekre koncentrált az elmúlt években, a fejlesztőknek maguknak kellett kitalálni, hogy milyen hasznos alkalmazást fejlesszenek az órára. Ami rendkívül limitált, mert lényegében vagy hasznos egy adott alkalmazás a felhasználó számára annyira, hogy kényelmesebb az órát felemelnie, vagy nem. Sokszor a nagyobb kijelző és több információ érdekében inkább elővesszük a mobilunkat. Ez olyan, hogy egy email miatt nem nyitjuk ki a laptopot, hanem elolvassuk magát az emailt a telefonodon, na de ezt az órán már nem nagyon tesszük meg. Tehát rendkívül specifikus az, hogy az órán mikor használunk alkalmazást: vajon kényelmesebb-e, mint elővenni a telefont.

Ez egy chat alkalmazásnál egyértelmű, ott egy-egy üzenetet elolvasunk, esetleg gyorsabban válaszolunk is. A telefonhívások is adott esetben hasznosak egy óra esetén, de ezen kívül mit használunk még? Vagy éppen te mit használsz? Ez egyben egy kérdés is a Szifon.com olvasók fele: ti milyen alkalmazásokat használtok az Apple Watch-on?

Például egy Uber esetén hasznos lehet a kijelzőre kiírva, mikor érkezik, emiatt tényleg nem venném elő a telefonom, kérdés persze, hogy ezt az Uber képes volt-e megtenni a jelenlegi megoldásokkal. Ez alapján megkérdeztem @Czo kollégát is, aki a Holabuszt fejleszti évek óta:

Kérdés: Miért nincs olyan óraszámlap komplikáció, ami ha felemeljük az órát, azonnal megmondja, hogy a kedvenc buszunk mikor érkezik meg a kedvenc megállónkba?

Válasz: Azért nincs, mert a komplikáció “idővonal” alapú. A fejlesztő meg tudja mondani a rendszernek, hogy “16:40-kor rakd ki ezt”, “16:59-kor pedig azt”, de a frissítési időközök pedig nem valós idejűek, hanem akkor frissít, amikor a telefon jónak látja, illetve akkor lehet még frissíteni, ha push értesítés érkezik.

Kérdés: Tehát akkor lényegében ez egy korlátozás az Apple részéről, hogy az alkalmazás nem tud az órán futni a háttérben, hogy lekérdezze, hol jár a busz. Ezt nem lehet megkerülni, hogy megmondod, hogy az app a következő X percben X percenként kérdezze le?

Válasz: A komplikáció idővonalra az van írva a dokumentációban, hogy a minimum idő 15 perc a frissítések között. Én úgy tapasztaltam, hogy ha csak internetről kérdezel le valamit, akkor a 15 perc rendben van, de ha GPS-t is használsz, akkor 30-40 percenként frissíti a pozíciót.

Holabusz watchOS alkalmazás

Más magyar fejlesztőkkel is beszéltünk az elmúlt napokban. A legtöbb fejlesztő azt látja, hogy felesleges energiát fektetni az Apple Watch alkalmazásokba, mert egyszerűen kevés a felhasználó. Azonban ettől függetlenül sokszor tervben van az óra alkalmazás, de húzódik más fejlesztések miatt.

Röviden tehát elmondható, hogy maga az Apple korlátozza a fejlesztőket abban, hogy a felhasználók számára még hasznosabb alkalmazásokat készíthessenek. Ennek persze többek között az az oka, hogy az akkumulátor már az 1 napos üzemidőt sem bírná ki, ami miatt meg a felhasználó bukna ki. Tehát a vége az, hogy a nagyobb cégek sorra lépnek le az Apple Watch plarformról, az Apple pedig fejleszti tovább a saját alkalmazásait, amiknek egyáltalán nincs ilyen fajta korlátozásuk.

Te mit gondolsz erről? Meg vagy elégedve az Apple Watch-csal? Milyen alkalmazást tudnál elképzelni még rá?

+1: Apple Watch frissítés, mi jöhet a Series 8-nál?

Ugyan a cikkhez nem kapcsolódik szorosan, de az is elmondható, hogy rengetegen használnak régi Apple Watch-ot. Series 2-t, 3-at, 4-et és így tovább. Viszonylag ritka az új Apple Watch, szerintem nagyon-nagyon kevesen vettek most a Series 7-ből. Még itt a Szifon.com-on is úgy voltam vele, hogy semmi értelme tesztet írni róla, mert az Apple jóformán semmit sem frissített.

[totalpoll id=”135422″]

Azonban ennek az egésznek van egy következménye, ami nem szép dolog, főleg a modern technológia miatt. Ez pedig az akkumulátor elöregedése. 2 év alatt általában már 10-15%-ot esik az Apple Watch akkumulátorának a kapacitása. 3 év alatt pedig az órám akkumulátora tönkre is ment.

 

3 év alatt jóformán alig 1 napot bír az Apple Watch, alacsony akkumulátor szinten pedig ki is kapcsol. Ezt persze az akkumulátor menüpont alatt is látom, azt írja, hogy szervizeltetni is kell. Már csak azt várom hogy felpúposodjon az akkumulátor és kinyomja a kijelzőt és ezzel használhatatlan legyen az óra. Természetesen a technológia miatt az Apple nem cserél akkumulátort, és nagyon más szerviz sem, mivel körülményes és persze utána már nem is lesz vízálló a készülék. Egyszóval egyetlen opcióm van, vagy kicseréltetem az Apple-nél, ami teljes egységes cserélnél több mint 120.000Ft ennél az óránál, vagy pedig tovább használom – lesz, ami lesz alapon. Igazából valahol én vagyok a hibás, hogy nem kötöttem rá AppleCare+-t anno, mert akkor most egy huszárvágással lehetne új rozsdamentes acél órám. Az AppleCare+ 35.000Ft-ba került anno, amit meghosszabbítottam volna. Szóval ezért is írom le majdnem minden cikkembe, hogy ezt érdemes megkötni hosszabb távon.

Ettől függetlenül azért “anyázok” is az Apple-nek, mert egy 3 éves órának azért nem kéne szétmennie így, de sajnos ez van.

Frissítés: akkumulátor miatti csere

Az Apple az akkumulátor miatt 37.900Ft-ért is kicserélheti az adott órát, de ehhez nyilván az órának is ki kell írnia, hogy hibás az akkumulátor, illetve az Apple-nek is ellenőriznie kell, hogy valóban hibás-e. Tehát, ha az órának egyéb hibája nincs, jól működik a korona, nincs betörve, megrepedve a kijelző, akkor lehetséges, hogy a fenti árat kapod.

Ettől függetlenül az Apple elutasíthatja a cserét, ha nem csak az akkumulátorral van hiba, ebben az esetben egy másik árat fogsz kapni, amit a szervizpartner átad neked. Tehát első körben a hivatalos szervizpartner készít egy kalkulációt, ezután kiküldi az órát az Apple-höz, az Apple vagy elfogadja a kalkulációt, ha tényleg csak az a hibája van, vagy pedig ad egy másikat, ha szerinte más hibája is van a készüléknek.

Jelenleg várok a Series 8-ra, mivel a Series 4-nél volt hatalmas lépés, így várhatóan a Series 8-nál is ez lesz, de immáron odafigyelek majd az AppleCare+-ra is, mert legalább 3 évig fogom használni az órát, vagy éppenséggel 4 évig, ahogy most is.

Szerintem a 8-as ismét egy nagyobb design váltáson fog átesni, én például nagyon örülnék egy hasonlónak, mint például az iPhone 13 Pro-nál elérhető kicsit kockább, “keményebb” kialakításnak. Nyilván nekem a Series 4 után hibátlan lenne a gyorsaság, az akkumulátor idő, a most kapott gyors töltés, szóval ezek mind-mind extrának számítanak, ha a 8-asra váltok, plusz ugye bármi egyéb, amit még bemutat majd az Apple!

Ti mit gondoltok a fentiekről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Czo Czo says:

    Szerintem egyebkent ketto ok van leginkabb. Az egyik az orak botranyos sebessege. Az Applenak NEM LENNE SZABAD arulnia a Series 4 elotti orakat. A 2018-as Series 4 akkora sebessegbumpot adott, hogy mellette az osszes tobbi csigalassunak tunik. Tehat 2018-ban, abba kellett volna hagyni a Series 3 eladasat es mostanra mar a Series 3 szoftveres supportjat is meg kellett volna szuntetni, hogy terlejen mindenkit minnel hamarabb a Series 4 iranyaba. Akinek S3 vagy korabbi modell van, szamara az Appok kinkeservesen lassuak, akinek S4 vagy ujabb, o pedig barmit elindithat, kb minden azonnal ott van.

    A masik pedig a fejlesztok tulzott gorcsolese. Nem kell az egesz appot belecsomagolni az oraba, de amit tud, azt tudja gyorsan es jol. Pl szerintem a Flightradar watch verziojanak zero ertelme van. De a Microsoft Authenticator appnak is abban a formaban, ahogyan most kinez. A Philips Hue appnak sem volt soha ertelme, mert elinditottam, es nem lattam a kontrollokat, nekem kellett volna meg mindenfele widgetet csinalni benne (miert?!). De pl az eltunt appok kozul nekem hianyzik a Viber. Ezt egyszeruen egy frissitessel elvettek, pedig elotte napi szinten hasznaltam, mert kenyelmesen lehet rovid valaszokat diktalni az oranak. Ugyonakkor ez is hibasan volt elkeszitve, mert ha az ora nem allt kozvetlen kapcsolatba a telefonnal (LTE-n volt), akkor nem mukodott. Vagy ugye anno volt az AirBnB-nek is Watch verzioja, amibe pl. csak a chatet valositottak meg. Ezt a funkciot is rendszeresen hasznaltam. Szoval nagyon keves olyan appom van, ami tenyleg az orara van teremtve.

    Egyebkent ami nagy bajom az oraval, az Siri. Pl. lehet hagyomanyos radiot hallgatni ugye telefonon is es oran is. Telefonon egyszeru, el kell inditani a Music-ot es a keresobe beirni a radio nevet, amit hallgatni akarunk. Viszont az oran erre nincs alkalmazas. Sirinek kell mondani, hogy mit szeretnel. Kb egy eve, az szivatott agyon, hogy a megfelelo parancsszora mindig a Spotify indult el. Most pedig az kerget az oruletbe, hogy a “Tune in to ABC Radio Sydney”-re, nem az ABC Radio Sydney indul el, ami az elmult evekben masszivan mukodott a Spotify fiaskot leszamitva, hanem az “ABC Classic Sydney”-t inditja el. Egyelore NEM jottem ra, hogy hogyan tudnam az “ABC Radio Sydney”-t elinditani… Egyedul arra jottem ra, hogy a “radio” szo kikerul, tehat a “Play ABC radio Sydney” == “Play ABC Sydney”, es ha csak annyit mondok, hogy “Play ABC Sydney”, akkor is a “ABC Classic Sydney” nevu radio indul el…

    Szoval minnel tobb, Siri nelkul hasznalhato feluletet szeretnek.

    Szerk: Ja igen, szoftveres szinten is javulhatna meg a dolog. Probaltam keresni olyan alkalmzast, ami a “nem alltal meg fel” figyelmeztetes mintajara, szol minden ora 50. perceben, hogy abban az oraban nem leptel meg kb 2000 lepest. Ez a parom otlete volt, akik versenyeztek akkor egy tarsasagban, hogy napi 10ezer lepesuk meglegyen minden nap. Es valamelyik sport karkoto kepes erre a beepitett feature set segitsegevel. Tehat nem talaltam ilyen appot. Nosza, akkor irok egyet. Es itt jott a felismeres, hogy fejlesztokent ugyan hozzaferek a HealthKit-ben tarolt lepesszamhoz, de oda nem realtime rakja be a valtozasokat, es nem akkor olvasom, amikor akarom. Igy viszont nem tudom megcsinalni, amit szerettem volna.

  2. Avatar for Tocso Tocso says:

    Asszem már az 5. szériába is volt always on display, de lehet én emlékszem rosszul.

    Amúgy, sztem már nem kellene évente úgy apple watch. 4. széria óta igazából csak apróságok változnak, nagy motiváció nincs váltásra. Legtöbben szerintem a sport és gyors értesítések miatt használjuk, szóval az új egészségügyi szenzor az egyetlen ok a cserére.
    4. szériát használom, ami mai napig gyors, tud mindent ami kell. Ami elvárásom lenne az óra iránt az inkább szoftveres, mint hardveres. Sokat tanulhatna az Apple a Garmintól. Mai napig nem tudom elképzelni, hogy pihenőnapot beletervezni senkinek sem jutott eszébe és hasonló dolgok.

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az ott elírás volt, Series 5 akart lenni, javítottuk, köszi! :slight_smile:

  4. Avatar for rXc rXc says:

    Vagy éppen te mit használsz?

    Aktivitás körök (heti 3-4 edzés, kondi és úszás), hőmérséklet (időjárás), my water (folyadék bevitel mérése), YAZIO (kalória bevitel mérése), Ja és néha az időt is megnézem rajta. :smiley:

  5. Nekem Nike Series 6 van és csak a fitnessbe használom. Kerékpározáshoz tavaly még azt vettem fel, de már arra is mást használok. A hétköznapokta egy Tissot van amire megjönnek az értesítések, hívás, üzenetek, mail stb. Válaszolni nem lehet semmire és nincsenek benne érzékelők se, de ezekre a hétköznapokban nincs is szükségem viszont van egy Solarpanel az órában és 10 hónap használat után még mindig 3/4 az akku töltöttség és strapabíró is nagyon. A Fitnessbe ugye az Apple Watch az érzékelők és az LTE miatt, telefont nem is viszek magammal oda. Minden más szabadidős tevékenységhez, kerékpár, geocaching stb pedig egy Garmin fénix 6X Pro Solar-ra újítottam be ami bír 10-12 napot úgyhogy egész nap be van kapcsolva minden érzékelő rajta és van offline navigáció benne. Nyaralni viszont nem kell okosóra, akkor sima analóg órát hordok. :slightly_smiling_face:
    Úgyhogy a gyári alkalmazásokon kívűl mást nem is használok rajta. Az Apple Watchról lassan leszokok már teljesen…

  6. Szóval ahogy a frissítésben is leírtam időközben utána kérdeztem a 3 éves órámban lévő akkumulátor cserének. Kiderült, hogy ha nem sérült a készülék és az akkumulátor tényleg hibás “service battery” -t ír ki az óra, akkor valóban van egy kedvezményes ár, de ez sorozatszám alapján kalkulálja ki az Apple.

    Ez egy Series 4 Rozsdamentes acél óra, tehát nem a sport verzió. 44mm. Így a teljes egységes csere 37.900Ft, tehát lényegében egy új órát (felújított másikat) kapok az akkumulátor csere áráét. Ez szerintem jó deal, főleg hogy a Series 8-ra akarok váltani és nem akarom megvárni, hogy az akkumulátor kinyomja a kijelzőt.

    Sosem gondoltam volna, hogy lesz ilyen ár és nem csak a szokásos 120k fölötti. :slight_smile: Így egy picit visszahozta az Apple magát a szememben. :smiley:

  7. Avatar for Czo Czo says:

    Azt bele szabad irnod, hogy melyik ASP-tol kaptad ezt az ajanlatot?

  8. Persze, iSTYLE-tól. Ismerőst megkérdeztem milyen opció van erre és kért egy ajánlatot az Apple-től. Ezt kapta, kaptam.

  9. Avatar for swayze swayze says:

    Ez az óra egy fél kész termék még mindig (7 generáció óta frowning: . Mint adatközpont (pulzus, ekg, stb) nagyon jó és hasznos, mint kiegészítő a ruhánkhoz, úgy szint jó. Ellenben mint óra és okos eszköz egy bukta, 18 órás készenléti idő az egy vicc, mikor lesz egy hosszabb napod, na pont akkor fog cserben hagyni, és akkor se óra, se alkalmazások. Amíg nem éri el a 4-5 napos készenlétet, addig indokolatlan az ára.

  10. Én egy SE-re csaptam le a T-nél, gyakorlatilag egy akksi csere áráért. Nagyon nem bántam meg. A pihenő nap hiányát én se értem, cserébe minden nap bezárom a köröket. :wink: Ha rossz a helyzet, akkor inkább lejjebb veszem a limitet. Mindennapi mozgásra késztet, bő egy éve.
    Valóban zavaró a 3rd party app-ok késleltetett adatmegjelenítése. Itt nagyon nem kéne védenie a saját appjait az apple-nek. Ha ők ki tudnák írni, ami nekem kell (pl. lépés szám), az övékét használnám.
    Napárt használok sokat (gyárit, vagy a timepage-t), időjárást (carrot a face-en, de leginkább időkép), folyadékbevitel (waterminder), GTD (Things - “best ever”, csak ezért megéri az óra), messages (jobban szeretek beszélni, mint a telón írni, bár ez csak olyan 80-85%-ban találja el nálam, amit mondtam, de legtöbbször elég, főleg mióta javítani is könnyebb), és időzítő. Este másik face-re vált, minimál animáció, és az autosleep kezelhető onnan. (meg akit átenged a focus a messages-en.)
    Spotify (nagyszerű, hogy megy iPhone nélkül, wallet (“priceless” :wink: és jobban kézre is áll mint a telón.)
    Van egy infograph face-em a sokmindennek, és 8-10 minimál másik, amiket cserélgetek, plusz az esti medúza animáció, amit nem tudok megunni. :wink:
    Szóval én eléggé kihasználom. Lefekvés előtt feltolom 100%-ra, reggelre lemegy a karomon 80%-ra. (gondolom az autosleep miatt is). Ha eszembe jut reggel/délelőtt felrakom a töltőre, és akkor este hamar megvan a 100%, ha nem jut eszembe nap közben, akkor hamarabb felrakom este (tv nézés vagy zuhanyzás közben (amikor már bezártam a köröket) megvagyok nélküle.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az óra még lemerült állapotban is megjelenik ilyenkor:

    Amikor az Apple Watch Takarékos módban van, az oldalsó gombot megnyomva jelenítheti meg a pontos időt.
    Ha az akkumulátor túlságosan lemerül, az óra automatikusan Takarékos módba lép, és megjelenik az alacsony töltöttség ikonja az idő mellett.

  12. Avatar for gunar gunar says:

    Én a sok kényelmi app órán használható párját hiányolom nagyon. Csak néhány példa: klíma, tv, autó riasztó, stb távvezérlése legalább alap funkciókkal eszközönként. külső voip telefon appok értesítéseinek teljes kijelzése, nem csak mikor üzenet jön, banki appok kontrollja (hol mennyi az egyenlegem, stb). Hirtelen ennyi jutott eszembe, mert ezek napi szinten jók lennének.

  13. Avatar for dzsega dzsega says:

    Egy hete még egy S0-t használtam, amit használtan vettem. 1 napot kibírt, pedig nem volt benne akku cserélve. 3x “romlott” el, ilyenkor nem ment a mozgásérzékelő és nem tudta mikor emelem fel a csuklóm. (Fürödtem benne mert a felújítás alatt sok port kapott. )De egy teljes lemerülés után minden rendbe jött. A teljes lemerülés sok idő, néhány napig simán mutatja az időt. Szívós jószág!
    Appot semmit sem használtam, csak az értesítések meg az idő volt a lényeg.
    Jelenleg egy S7 van, (nagyon jó áron jutottam hozzá, máskülönben nem vettem volna), még ismerkedünk, pár app (YT music, money) került rá, végre van számológép amit imádok, plusz az email is átfutható. A sebessége össze sem hasonlítható. Lényegesen többet használom.

  14. Avatar for mremil mremil says:

    Én nagy százalékban a visszaszámlálót használom rajta, illetve a telefon keresést.
    Reggel az időjárást nézem meg.
    Külső appot a cib alkalmazást…

  15. Én egy sima 6-ost használok, kb a megjelenése óta, vagyis, amint elérhetővé vállt a piacon.

    Igazából a fitness és az eü rész, amit napi szinten használok, arra figyelek, hogy mindhárom gyűrűm be legyen zárva, illetve naponta csinálok ekg és véroxigén mérést, meg sokszor megyek el otthonról úgy, hogy nem viszek magammal telefont, ilyenkor jó a watch, mert arról hallgatok zenét, de nálam kb ennyi az okosfunkciója és talán egyszer, ha fizettem vele, de azt is igazából cask próbaképp, hogy működik-e.
    Számomra egyedül az eü funkciók fejlesztése miatt lenne érdekes egy ilyen eszköz. Azt értem, hogy technológialag jelenleg nem tudnak, még új funkciókat beletenni, pont ezért lehet jobb lenne -az iPhone-okkal együtt- csak 2 évente verziót frissiteni, mert igy kb tényleg az 5-ös óta ugyanaz van.

    Jah és az always-on miatt, 1 év alatt, beégett a kijelzőm :S

  16. Jah, hogy a skype, vagy a messenger voip hivás miért nem megy rajta, az is rejtély…

  17. Avatar for Czo Czo says:

    A watch fejlesztokeszlet nem tartalmazza a CallKit libraryt, igy azok az appok, amik CallKit-et hasznalnak, azok nem is csorognek az oran, de at se handoffolhatoak, hiszen az is hianyzik. Egyebkent, technikailag lehetne kesziteni alkalmazast, ami tud hangatvitelt.

  18. Mutasd már meg azt a beégett kijelzőt :slight_smile: Ilyet még sosem láttam.

  19. A számlap mintája égett be, ha fehér, üres képet, mait-t nézek, akkor látszik rajta

  20. Ez szomorú, mindenesetre gariban ezt az Apple-nek kéne cserélnie. Bár használatot nem befolyásoló hiba. :confused:

  21. Avatar for gunar gunar says:

    Már az is sok estben elégnek számítana, ha egyáltalán kijelezné az óra, hogy van egy bejövő hívásom valami voipon, de ezt egyelőre csak pár app tudja nyujtani, mert többit amit sokkal többen használnak, csak arról adnak infót, hogy volt egy nem fogadott hívásom valamelyiken. Szégyenletes ez az appok készítőire nézve.

  22. Avatar for endy endy says:

    Erdekes hogy a fejlesztok ezt nem emlietettek: cross platform fejlesztoeszkozokkel nem lehet se watch, se carplay appot kesziteni.

  23. Avatar for expa expa says:

    Minden eszközöm alma kivéve az óra. Nem tetszik az alma formája, az aksi idő. Van egy konkurens órám ami 25 naponta kell tölteni. Nagyon szeretem mindent tud ami nekem kell egy okos órában és ios kompatibilis. Jelez, szinkronizál, üzeneteket olvashatok, stb. És 43.000 Ft volt :). Nekem több mint elég.

  24. Avatar for Czo Czo says:

    Ez udvozitendo. Ha rajtam mulna, iOS-re es macOS-re se lehetne. Minden egyes alkalmazason messzirol latszik, ha ilyen. Nagyon konnyu kiszurni, csak meg kell nezni a menuket, share sheeteket, lekerekiteseket, arnyekokat, ablak mukodeset exposeban, inditott processzek szamat, stb stb. Szoval, ez az egyik legjobb dolog, ami a platformmal tortenhetett. (fejleszto vagyok).

  25. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    Melyik az a 43 eFt-os?

  26. Avatar for expa expa says:

    Nem írom le mert úgyis lehurrogjátok. Amúgy Amazfit GTR 2e :smiley:

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Nem hurrogjuk le, mert mindenki azt használ ami neki jó és kb rajtad kívül senkinek semmi köze hozzá.
    Nekem biztosan hiányozna ha nem tudná az óra, hogy válaszolhassak minden bejövő üzire és mivel eSIM-es az is hogy teló helyett is használhassam. Ellenben az tudja amit az Apple Watch nem, hogy látod rajta ha valaki hív VOIP-on :grinning:

  28. Én még a harmadik lábamra is órát szoktam rakni fontos az adat gyűlytés :eyes:

  29. Próbáltál már shortcutot csinálni a rádióhoz?

  30. Avatar for Czo Czo says:

    Igen, nekem azt mondja, hogy ehhez elo kell vennem a telefont :smiley: ami ha nalam lenne, nem is kuzdenek ezekkel a hulyesegekkel, hanem elinditanam azon a Music-ban.

  31. Erre egy HomeAssistant képes. Belepakolja szépen a HomeKit-be. Más kérdés, hogy a HomeKit meg rohadt lassú az órán.

  32. #Frissítés 2

    Az Apple az akkumulátor miatt 37.900Ft-ért is kicserélheti az adott órát, de ehhez nyilván az órának is ki kell írnia, hogy hibás az akkumulátor, illetve az Apple-nek is ellenőriznie kell, hogy valóban hibás-e. Tehát, ha az órának egyéb hibája nincs, jól működik a korona, nincs betörve, megrepedve a kijelző, akkor lehetséges, hogy a fenti árat kapod.

    Ettől függetlenül az Apple elutasíthatja a cserét, ha nem csak az akkumulátorral van hiba, ebben az esetben egy másik árat fogsz kapni, amit a szervizpartner átad neked. Tehát első körben a hivatalos szervizpartner készít egy kalkulációt, ezután kiküldi az órát az Apple-höz, az Apple vagy elfogadja a kalkulációt, ha tényleg csak az a hibája van, vagy pedig ad egy másikat, ha szerinte más hibája is van a készüléknek.

  33. Avatar for Eti36 Eti36 says:

    Azért mert az egész termék elfáradt. Mindenki más, nekem pl. nem tetszik az az óra amelyik nem kerek, amelyik kicsinek tűnik a kezemen, ennyit külsőről. Belül: nekem más gyártótól van órám, aminek az üzemideje hetekben mérhető. Nem életszerű, hogy van egy alvásfigyelés egy órában, de nem tudod használni, mert nem bírja reggelig. Tudom, legtöbbeteknek bírja, de akkor csak órának használjátok. Minek app az órára? Kijelző kicsi, középkorú férfiak, nem látják már jól, igen-nem interakción kívül semmit sem lehet végrehajtani, akkor meg marad a notifikáció, arra meg felesleges az app. Akkor meg minek a sokat fogyasztó, bár technikailag gyönyörű, belső?

  34. Öteletem sincs mit szeretnék még pluszban az Apple Watch-ra.

    Jelenleg a “köröket” és a Fitness részt használom (futás, ugrókötelezés, core training feljegyzése miatt), a WaterMinder kiegészítőt, a Discord, Twitter, FB Messenger notifiaction-öket. Időzítőket, és hogy ránézek és tudom mi lesz a következő naptárbejegyzésem. Szerintem 2 éve ugyanazt a Face-t használom, újratelepítés után is visszarakom. Remote iphone fotó trigger jópofa még. Néha ha nincs nálam a telefon írok is róla egy-egy üzenetet. Telefonálni is szoktam róla.

  35. Avatar for gunar gunar says:

    Hmm… az baj, bár én közelebb a 6.x-hez is látom, max amikor vezetek problémásabb, de normál esetekben simán bonyolítom róla amit kell gyorsban. Igaz már sokkal rosszabb a szemem valóban mint régebben, 30 táján volt, akkoriban a lábamnál mászó hangyáról is megmondtam milyen nemű :crazy_face:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for rXc Avatar for Eti36 Avatar for r3dsnake Avatar for ha5abe Avatar for Szifon Avatar for Tocso Avatar for swayze Avatar for endy Avatar for ahorvathkaroly Avatar for totopad Avatar for mexx.viktor Avatar for dzsega Avatar for mremil Avatar for KekszNET Avatar for expa Avatar for andrasss Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Czo Czo says:

    Szerintem egyebkent ketto ok van leginkabb. Az egyik az orak botranyos sebessege. Az Applenak NEM LENNE SZABAD arulnia a Series 4 elotti orakat. A 2018-as Series 4 akkora sebessegbumpot adott, hogy mellette az osszes tobbi csigalassunak tunik. Tehat 2018-ban, abba kellett volna hagyni a Series 3 eladasat es mostanra mar a Series 3 szoftveres supportjat is meg kellett volna szuntetni, hogy terlejen mindenkit minnel hamarabb a Series 4 iranyaba. Akinek S3 vagy korabbi modell van, szamara az Appok kinkeservesen lassuak, akinek S4 vagy ujabb, o pedig barmit elindithat, kb minden azonnal ott van.

    A masik pedig a fejlesztok tulzott gorcsolese. Nem kell az egesz appot belecsomagolni az oraba, de amit tud, azt tudja gyorsan es jol. Pl szerintem a Flightradar watch verziojanak zero ertelme van. De a Microsoft Authenticator appnak is abban a formaban, ahogyan most kinez. A Philips Hue appnak sem volt soha ertelme, mert elinditottam, es nem lattam a kontrollokat, nekem kellett volna meg mindenfele widgetet csinalni benne (miert?!). De pl az eltunt appok kozul nekem hianyzik a Viber. Ezt egyszeruen egy frissitessel elvettek, pedig elotte napi szinten hasznaltam, mert kenyelmesen lehet rovid valaszokat diktalni az oranak. Ugyonakkor ez is hibasan volt elkeszitve, mert ha az ora nem allt kozvetlen kapcsolatba a telefonnal (LTE-n volt), akkor nem mukodott. Vagy ugye anno volt az AirBnB-nek is Watch verzioja, amibe pl. csak a chatet valositottak meg. Ezt a funkciot is rendszeresen hasznaltam. Szoval nagyon keves olyan appom van, ami tenyleg az orara van teremtve.

    Egyebkent ami nagy bajom az oraval, az Siri. Pl. lehet hagyomanyos radiot hallgatni ugye telefonon is es oran is. Telefonon egyszeru, el kell inditani a Music-ot es a keresobe beirni a radio nevet, amit hallgatni akarunk. Viszont az oran erre nincs alkalmazas. Sirinek kell mondani, hogy mit szeretnel. Kb egy eve, az szivatott agyon, hogy a megfelelo parancsszora mindig a Spotify indult el. Most pedig az kerget az oruletbe, hogy a “Tune in to ABC Radio Sydney”-re, nem az ABC Radio Sydney indul el, ami az elmult evekben masszivan mukodott a Spotify fiaskot leszamitva, hanem az “ABC Classic Sydney”-t inditja el. Egyelore NEM jottem ra, hogy hogyan tudnam az “ABC Radio Sydney”-t elinditani… Egyedul arra jottem ra, hogy a “radio” szo kikerul, tehat a “Play ABC radio Sydney” == “Play ABC Sydney”, es ha csak annyit mondok, hogy “Play ABC Sydney”, akkor is a “ABC Classic Sydney” nevu radio indul el…

    Szoval minnel tobb, Siri nelkul hasznalhato feluletet szeretnek.

    Szerk: Ja igen, szoftveres szinten is javulhatna meg a dolog. Probaltam keresni olyan alkalmzast, ami a “nem alltal meg fel” figyelmeztetes mintajara, szol minden ora 50. perceben, hogy abban az oraban nem leptel meg kb 2000 lepest. Ez a parom otlete volt, akik versenyeztek akkor egy tarsasagban, hogy napi 10ezer lepesuk meglegyen minden nap. Es valamelyik sport karkoto kepes erre a beepitett feature set segitsegevel. Tehat nem talaltam ilyen appot. Nosza, akkor irok egyet. Es itt jott a felismeres, hogy fejlesztokent ugyan hozzaferek a HealthKit-ben tarolt lepesszamhoz, de oda nem realtime rakja be a valtozasokat, es nem akkor olvasom, amikor akarom. Igy viszont nem tudom megcsinalni, amit szerettem volna.

  2. Avatar for Tocso Tocso says:

    Asszem már az 5. szériába is volt always on display, de lehet én emlékszem rosszul.

    Amúgy, sztem már nem kellene évente úgy apple watch. 4. széria óta igazából csak apróságok változnak, nagy motiváció nincs váltásra. Legtöbben szerintem a sport és gyors értesítések miatt használjuk, szóval az új egészségügyi szenzor az egyetlen ok a cserére.
    4. szériát használom, ami mai napig gyors, tud mindent ami kell. Ami elvárásom lenne az óra iránt az inkább szoftveres, mint hardveres. Sokat tanulhatna az Apple a Garmintól. Mai napig nem tudom elképzelni, hogy pihenőnapot beletervezni senkinek sem jutott eszébe és hasonló dolgok.

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az ott elírás volt, Series 5 akart lenni, javítottuk, köszi! :slight_smile:

  4. Avatar for rXc rXc says:

    Vagy éppen te mit használsz?

    Aktivitás körök (heti 3-4 edzés, kondi és úszás), hőmérséklet (időjárás), my water (folyadék bevitel mérése), YAZIO (kalória bevitel mérése), Ja és néha az időt is megnézem rajta. :smiley:

  5. Nekem Nike Series 6 van és csak a fitnessbe használom. Kerékpározáshoz tavaly még azt vettem fel, de már arra is mást használok. A hétköznapokta egy Tissot van amire megjönnek az értesítések, hívás, üzenetek, mail stb. Válaszolni nem lehet semmire és nincsenek benne érzékelők se, de ezekre a hétköznapokban nincs is szükségem viszont van egy Solarpanel az órában és 10 hónap használat után még mindig 3/4 az akku töltöttség és strapabíró is nagyon. A Fitnessbe ugye az Apple Watch az érzékelők és az LTE miatt, telefont nem is viszek magammal oda. Minden más szabadidős tevékenységhez, kerékpár, geocaching stb pedig egy Garmin fénix 6X Pro Solar-ra újítottam be ami bír 10-12 napot úgyhogy egész nap be van kapcsolva minden érzékelő rajta és van offline navigáció benne. Nyaralni viszont nem kell okosóra, akkor sima analóg órát hordok. :slightly_smiling_face:
    Úgyhogy a gyári alkalmazásokon kívűl mást nem is használok rajta. Az Apple Watchról lassan leszokok már teljesen…

  6. Szóval ahogy a frissítésben is leírtam időközben utána kérdeztem a 3 éves órámban lévő akkumulátor cserének. Kiderült, hogy ha nem sérült a készülék és az akkumulátor tényleg hibás “service battery” -t ír ki az óra, akkor valóban van egy kedvezményes ár, de ez sorozatszám alapján kalkulálja ki az Apple.

    Ez egy Series 4 Rozsdamentes acél óra, tehát nem a sport verzió. 44mm. Így a teljes egységes csere 37.900Ft, tehát lényegében egy új órát (felújított másikat) kapok az akkumulátor csere áráét. Ez szerintem jó deal, főleg hogy a Series 8-ra akarok váltani és nem akarom megvárni, hogy az akkumulátor kinyomja a kijelzőt.

    Sosem gondoltam volna, hogy lesz ilyen ár és nem csak a szokásos 120k fölötti. :slight_smile: Így egy picit visszahozta az Apple magát a szememben. :smiley:

  7. Avatar for Czo Czo says:

    Azt bele szabad irnod, hogy melyik ASP-tol kaptad ezt az ajanlatot?

  8. Persze, iSTYLE-tól. Ismerőst megkérdeztem milyen opció van erre és kért egy ajánlatot az Apple-től. Ezt kapta, kaptam.

  9. Avatar for swayze swayze says:

    Ez az óra egy fél kész termék még mindig (7 generáció óta frowning: . Mint adatközpont (pulzus, ekg, stb) nagyon jó és hasznos, mint kiegészítő a ruhánkhoz, úgy szint jó. Ellenben mint óra és okos eszköz egy bukta, 18 órás készenléti idő az egy vicc, mikor lesz egy hosszabb napod, na pont akkor fog cserben hagyni, és akkor se óra, se alkalmazások. Amíg nem éri el a 4-5 napos készenlétet, addig indokolatlan az ára.

  10. Én egy SE-re csaptam le a T-nél, gyakorlatilag egy akksi csere áráért. Nagyon nem bántam meg. A pihenő nap hiányát én se értem, cserébe minden nap bezárom a köröket. :wink: Ha rossz a helyzet, akkor inkább lejjebb veszem a limitet. Mindennapi mozgásra késztet, bő egy éve.
    Valóban zavaró a 3rd party app-ok késleltetett adatmegjelenítése. Itt nagyon nem kéne védenie a saját appjait az apple-nek. Ha ők ki tudnák írni, ami nekem kell (pl. lépés szám), az övékét használnám.
    Napárt használok sokat (gyárit, vagy a timepage-t), időjárást (carrot a face-en, de leginkább időkép), folyadékbevitel (waterminder), GTD (Things - “best ever”, csak ezért megéri az óra), messages (jobban szeretek beszélni, mint a telón írni, bár ez csak olyan 80-85%-ban találja el nálam, amit mondtam, de legtöbbször elég, főleg mióta javítani is könnyebb), és időzítő. Este másik face-re vált, minimál animáció, és az autosleep kezelhető onnan. (meg akit átenged a focus a messages-en.)
    Spotify (nagyszerű, hogy megy iPhone nélkül, wallet (“priceless” :wink: és jobban kézre is áll mint a telón.)
    Van egy infograph face-em a sokmindennek, és 8-10 minimál másik, amiket cserélgetek, plusz az esti medúza animáció, amit nem tudok megunni. :wink:
    Szóval én eléggé kihasználom. Lefekvés előtt feltolom 100%-ra, reggelre lemegy a karomon 80%-ra. (gondolom az autosleep miatt is). Ha eszembe jut reggel/délelőtt felrakom a töltőre, és akkor este hamar megvan a 100%, ha nem jut eszembe nap közben, akkor hamarabb felrakom este (tv nézés vagy zuhanyzás közben (amikor már bezártam a köröket) megvagyok nélküle.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az óra még lemerült állapotban is megjelenik ilyenkor:

    Amikor az Apple Watch Takarékos módban van, az oldalsó gombot megnyomva jelenítheti meg a pontos időt.
    Ha az akkumulátor túlságosan lemerül, az óra automatikusan Takarékos módba lép, és megjelenik az alacsony töltöttség ikonja az idő mellett.

  12. Avatar for gunar gunar says:

    Én a sok kényelmi app órán használható párját hiányolom nagyon. Csak néhány példa: klíma, tv, autó riasztó, stb távvezérlése legalább alap funkciókkal eszközönként. külső voip telefon appok értesítéseinek teljes kijelzése, nem csak mikor üzenet jön, banki appok kontrollja (hol mennyi az egyenlegem, stb). Hirtelen ennyi jutott eszembe, mert ezek napi szinten jók lennének.

  13. Avatar for dzsega dzsega says:

    Egy hete még egy S0-t használtam, amit használtan vettem. 1 napot kibírt, pedig nem volt benne akku cserélve. 3x “romlott” el, ilyenkor nem ment a mozgásérzékelő és nem tudta mikor emelem fel a csuklóm. (Fürödtem benne mert a felújítás alatt sok port kapott. )De egy teljes lemerülés után minden rendbe jött. A teljes lemerülés sok idő, néhány napig simán mutatja az időt. Szívós jószág!
    Appot semmit sem használtam, csak az értesítések meg az idő volt a lényeg.
    Jelenleg egy S7 van, (nagyon jó áron jutottam hozzá, máskülönben nem vettem volna), még ismerkedünk, pár app (YT music, money) került rá, végre van számológép amit imádok, plusz az email is átfutható. A sebessége össze sem hasonlítható. Lényegesen többet használom.

  14. Avatar for mremil mremil says:

    Én nagy százalékban a visszaszámlálót használom rajta, illetve a telefon keresést.
    Reggel az időjárást nézem meg.
    Külső appot a cib alkalmazást…

  15. Én egy sima 6-ost használok, kb a megjelenése óta, vagyis, amint elérhetővé vállt a piacon.

    Igazából a fitness és az eü rész, amit napi szinten használok, arra figyelek, hogy mindhárom gyűrűm be legyen zárva, illetve naponta csinálok ekg és véroxigén mérést, meg sokszor megyek el otthonról úgy, hogy nem viszek magammal telefont, ilyenkor jó a watch, mert arról hallgatok zenét, de nálam kb ennyi az okosfunkciója és talán egyszer, ha fizettem vele, de azt is igazából cask próbaképp, hogy működik-e.
    Számomra egyedül az eü funkciók fejlesztése miatt lenne érdekes egy ilyen eszköz. Azt értem, hogy technológialag jelenleg nem tudnak, még új funkciókat beletenni, pont ezért lehet jobb lenne -az iPhone-okkal együtt- csak 2 évente verziót frissiteni, mert igy kb tényleg az 5-ös óta ugyanaz van.

    Jah és az always-on miatt, 1 év alatt, beégett a kijelzőm :S

  16. Jah, hogy a skype, vagy a messenger voip hivás miért nem megy rajta, az is rejtély…

  17. Avatar for Czo Czo says:

    A watch fejlesztokeszlet nem tartalmazza a CallKit libraryt, igy azok az appok, amik CallKit-et hasznalnak, azok nem is csorognek az oran, de at se handoffolhatoak, hiszen az is hianyzik. Egyebkent, technikailag lehetne kesziteni alkalmazast, ami tud hangatvitelt.

  18. Mutasd már meg azt a beégett kijelzőt :slight_smile: Ilyet még sosem láttam.

  19. A számlap mintája égett be, ha fehér, üres képet, mait-t nézek, akkor látszik rajta

  20. Ez szomorú, mindenesetre gariban ezt az Apple-nek kéne cserélnie. Bár használatot nem befolyásoló hiba. :confused:

  21. Avatar for gunar gunar says:

    Már az is sok estben elégnek számítana, ha egyáltalán kijelezné az óra, hogy van egy bejövő hívásom valami voipon, de ezt egyelőre csak pár app tudja nyujtani, mert többit amit sokkal többen használnak, csak arról adnak infót, hogy volt egy nem fogadott hívásom valamelyiken. Szégyenletes ez az appok készítőire nézve.

  22. Avatar for endy endy says:

    Erdekes hogy a fejlesztok ezt nem emlietettek: cross platform fejlesztoeszkozokkel nem lehet se watch, se carplay appot kesziteni.

  23. Avatar for expa expa says:

    Minden eszközöm alma kivéve az óra. Nem tetszik az alma formája, az aksi idő. Van egy konkurens órám ami 25 naponta kell tölteni. Nagyon szeretem mindent tud ami nekem kell egy okos órában és ios kompatibilis. Jelez, szinkronizál, üzeneteket olvashatok, stb. És 43.000 Ft volt :). Nekem több mint elég.

  24. Avatar for Czo Czo says:

    Ez udvozitendo. Ha rajtam mulna, iOS-re es macOS-re se lehetne. Minden egyes alkalmazason messzirol latszik, ha ilyen. Nagyon konnyu kiszurni, csak meg kell nezni a menuket, share sheeteket, lekerekiteseket, arnyekokat, ablak mukodeset exposeban, inditott processzek szamat, stb stb. Szoval, ez az egyik legjobb dolog, ami a platformmal tortenhetett. (fejleszto vagyok).

  25. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    Melyik az a 43 eFt-os?

  26. Avatar for expa expa says:

    Nem írom le mert úgyis lehurrogjátok. Amúgy Amazfit GTR 2e :smiley:

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Nem hurrogjuk le, mert mindenki azt használ ami neki jó és kb rajtad kívül senkinek semmi köze hozzá.
    Nekem biztosan hiányozna ha nem tudná az óra, hogy válaszolhassak minden bejövő üzire és mivel eSIM-es az is hogy teló helyett is használhassam. Ellenben az tudja amit az Apple Watch nem, hogy látod rajta ha valaki hív VOIP-on :grinning:

  28. Én még a harmadik lábamra is órát szoktam rakni fontos az adat gyűlytés :eyes:

  29. Próbáltál már shortcutot csinálni a rádióhoz?

  30. Avatar for Czo Czo says:

    Igen, nekem azt mondja, hogy ehhez elo kell vennem a telefont :smiley: ami ha nalam lenne, nem is kuzdenek ezekkel a hulyesegekkel, hanem elinditanam azon a Music-ban.

  31. Erre egy HomeAssistant képes. Belepakolja szépen a HomeKit-be. Más kérdés, hogy a HomeKit meg rohadt lassú az órán.

  32. #Frissítés 2

    Az Apple az akkumulátor miatt 37.900Ft-ért is kicserélheti az adott órát, de ehhez nyilván az órának is ki kell írnia, hogy hibás az akkumulátor, illetve az Apple-nek is ellenőriznie kell, hogy valóban hibás-e. Tehát, ha az órának egyéb hibája nincs, jól működik a korona, nincs betörve, megrepedve a kijelző, akkor lehetséges, hogy a fenti árat kapod.

    Ettől függetlenül az Apple elutasíthatja a cserét, ha nem csak az akkumulátorral van hiba, ebben az esetben egy másik árat fogsz kapni, amit a szervizpartner átad neked. Tehát első körben a hivatalos szervizpartner készít egy kalkulációt, ezután kiküldi az órát az Apple-höz, az Apple vagy elfogadja a kalkulációt, ha tényleg csak az a hibája van, vagy pedig ad egy másikat, ha szerinte más hibája is van a készüléknek.

  33. Avatar for Eti36 Eti36 says:

    Azért mert az egész termék elfáradt. Mindenki más, nekem pl. nem tetszik az az óra amelyik nem kerek, amelyik kicsinek tűnik a kezemen, ennyit külsőről. Belül: nekem más gyártótól van órám, aminek az üzemideje hetekben mérhető. Nem életszerű, hogy van egy alvásfigyelés egy órában, de nem tudod használni, mert nem bírja reggelig. Tudom, legtöbbeteknek bírja, de akkor csak órának használjátok. Minek app az órára? Kijelző kicsi, középkorú férfiak, nem látják már jól, igen-nem interakción kívül semmit sem lehet végrehajtani, akkor meg marad a notifikáció, arra meg felesleges az app. Akkor meg minek a sokat fogyasztó, bár technikailag gyönyörű, belső?

  34. Öteletem sincs mit szeretnék még pluszban az Apple Watch-ra.

    Jelenleg a “köröket” és a Fitness részt használom (futás, ugrókötelezés, core training feljegyzése miatt), a WaterMinder kiegészítőt, a Discord, Twitter, FB Messenger notifiaction-öket. Időzítőket, és hogy ránézek és tudom mi lesz a következő naptárbejegyzésem. Szerintem 2 éve ugyanazt a Face-t használom, újratelepítés után is visszarakom. Remote iphone fotó trigger jópofa még. Néha ha nincs nálam a telefon írok is róla egy-egy üzenetet. Telefonálni is szoktam róla.

  35. Avatar for gunar gunar says:

    Hmm… az baj, bár én közelebb a 6.x-hez is látom, max amikor vezetek problémásabb, de normál esetekben simán bonyolítom róla amit kell gyorsban. Igaz már sokkal rosszabb a szemem valóban mint régebben, 30 táján volt, akkoriban a lábamnál mászó hangyáról is megmondtam milyen nemű :crazy_face:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for rXc Avatar for Eti36 Avatar for r3dsnake Avatar for ha5abe Avatar for Szifon Avatar for Tocso Avatar for swayze Avatar for endy Avatar for ahorvathkaroly Avatar for totopad Avatar for mexx.viktor Avatar for dzsega Avatar for mremil Avatar for KekszNET Avatar for expa Avatar for andrasss Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar