fbpx Skip to content

Az Apple az Apple Watch előrendelésének elindulásával lehetővé tette a vásárlók számára, hogy időpontfoglalás után a megadott Apple Store-okban felpróbálhassák az órát, és így el tudják dönteni, melyik modell, méret és szíj lenne számukra a megfelelő.

Apple_Watch_Regent_01

Ehhez előzetesen időpontot kellett foglalnunk online, majd pedig ebben az időpontban meg kellett keressünk egy Apple Store-os kollégát a választott boltban. Admin kollégával a londoni Regent Street Apple Store-ját vettük célba, hogy élőben is megnézhessük és felpróbálhassuk az órákat, és beszámolhassunk nektek róluk.

Apple Watch és Apple Watch Sport

A Regent Street-i boltba megérkezve az első Apple Store-os kolléga egyeztette a foglalásunkat, és tovább is irányított a kollégájához, akivel a külön erre a célra ott lévő asztalokhoz kellett menjünk, majd itt egyenként kezdtek el foglalkozni velünk: egy Apple Store-os dolgozó jutott egy potenciális vásárlóra. Úgy tűnik, az Apple kifejezetten ügyelt arra, hogy “one-to-one” foglalkozzanak a munkatársak velünk. Az órákat is ők maguk adják rá a vásárlókra, nekünk csak a csuklónkat kellett oda tartani.

Apple_Watch_Regent_05

(A képen a 42mm-es, asztroszürke Sport modell látható, szíj nélkül.)

Az asztal fiókját kihúzva rögtön láthatóvá váltak az órák, amelyek csak azt várták, hogy kézbe vegyük őket. A fiókot egyébként biztonsági zár védi, amit a kolléga az asztal sarkán látható eszközével tudott kinyitni, odatartva azt a fiók jobb sarkához.

Apple_Watch_Regent_06

Ezeken a felpróbálható készülékeken sajnos csak demó szoftver fut, ahogyan azt már a bemutató darabokon megszokhattuk: a képernyőn zajló eseményeket az óra visszajelzései is követik, ugyanakkor itt hiába nyomunk bármit is, nem reagált rá az óra, mert ezek csak a felpróbálásra vannak. A fiókban a kerek “gombok” várhatóan egyúttal töltőként is funkcionálnak, de ezt csak tippelni tudjuk, mert a töltést nem láttuk kijelezve az órákon.

Watch_banner

Az óra funkcióit egy külön kis bemutató tartó segítségével lehet megnézni, itt a tartóba épített kijelző követi az órán tett mozdulatainkat, és az adott funkciók leírását valamint a vezérlési lehetőségeket írja le részletesen. Sajnos a pulzusmérő funkciót egyik készüléken sem tudtuk élőben kipróbálni – a felpróbálható darabon azért, mert azon a demó szoftver futott, a “kioszkba” helyezett készüléken pedig azért, mert azt nem tudjuk a csuklónkra feltenni:

Apple_Watch_Regent_04

A Regent Street-i Apple Store-ban több ilyen, fenti bemutató “kioszk” segítségével is nyomogatható, próbálgatható az óra szoftvere, így ha felpróbálási időpontot nem is sikerül foglalni valakinek, akkor is meg tudja az órát nézni közelebbről, még ha a csuklójára nem is tudja felvenni.

Az Apple Store-os kolléga megkérdezte, hogy melyik típust szeretnénk felpróbálni, és amennyiben olyat választuttunk, amelyik óraház épp nem volt a megfelelő szíjjal, akkor egy rövid szíj- vagy óraház-csere után gyakorlatilag bármely kombinációt kipróbálhattuk. Az egyszerűség kedvéért kértem a Sport változtból egy 38mm-es, sima szürkét fehér fluoroelasztomer szíjjal, és mellé kontrasztnak egy 42mm-es, asztroszürke modellt, fekete fluoroelasztomer szíjjal:

Apple_Watch_Regent_03

(Apple Watch Sport: asztroszürke 42mm és szürke 38mm.)

Az alumíniumötvözetből készült Sport modellek súlya nem igazán feltűnő. Az alatt a közel negyed óra alatt, amíg a kezünkben volt, az azonban nem derült ki, hogy mennyire lesz hosszú távon tartós, ahogyan az asztroszürke esetén az esetleges kopásállóságról sem tudunk sajnos beszámolni jelenleg. De várhatóan két hét múlva, amint a nagyközönség is kézbe veheti, és elkezdheti ténylegesen használni, erről is többet fogunk tudni, ahogyan töréstesztek is biztos lesznek.

A Regent Street esetén elég nagy tömeg volt, így ott nem volt lehetőség nyugodt körülmények között felpróbálni akár az összes modellt, mert nagy a hajtás így az elején. Ezért a kezdeti ismerkedés után, és mivel már közeledett a következő foglalásunk időpontja, végül elindultunk a másik bolthoz, ahová azt foglaltuk.

Apple Watch Edition

Apple_Watch_Regent_07

Az Apple Watch Edition modell felpróbálására már a Selfridges sarkán megnyílt Apple Watch “sarokba” foglaltunk időpontot, 12:30-ra. Ez korábban még így nézett ki:

Apple_Watch_Selfridges_01

Ma pedig bent már elég nagy tömeg volt (mellette jobbról pedig egyébként egy Rolex bolt van):

Apple_Watch_Selfridges_02

A tömeg miatt a foglalásunk visszaigazolása után mondták, hogy az Edition modellt valami nyugodtabb környezetben szeretnék megmutatni nekünk, így a Selfridges harmadik emelete felé kísértek minket, ahol egy külön kis szobába kaptunk bebocsáttatást. Itt egy teljes alakos nézelődésre alkalmas tükör és két kis asztalka mellett bőr fotel várt minket, ezzel is a prémium jelleget hangsúlyozva. (Erről ennek exkluzivitása miatt nem készíthettünk képeket.)

A sárga arany órát egy kék bőrborítású, belül kék bársonnyal bélelt ékszeresdobozban hozták, amiben az óra az oldalán feküdt a kék bőrszíjjal. A doboz alján hátul egyúttal egy Lightning-csatlakozós aljzat is volt, mert a dobozka maga egyben a töltő is. Mivel ezt az ékszeres dobozt a munkatársak is akkor látták először, ezért nem tudták megmondani biztosra, hogy a hivatalos csomagolás is majd ez lesz (de egyúttal itt is megkérték, hogy ne fotózzuk le).

Apple_Watch_Selfridges_03

(Az Apple Watch Edition ezzel a szíjjal röpke £12000 – nagyjából 5 millió forint.)

Az órát itt is az adott munkatárs adta fel a csuklónkra. Az arany Edition modellhez a kék bőr szíjat hozták bemutatóba, ami egy igencsak komoly és erős darab, mert a csat nyelve először alig akart átbújni a szíj nyílásain, így a bőr tartósságára és minőségére várhatóan nem lesz panasz. Az óra egyébként érezhető súlyú, a Sport változathoz képest határozottan nehezebb, “van benne anyag”. A fém megmunkálása makulátlan, és az órát minden egyes próba előtt és után aprólékos gonddal, és hímestojásként vigyázva rá törölték át, kifejezetten a szoba berendezéséhez illő színű mikroszálas kendővel, hogy az ujjlenyomatok eltűnjenek róla.

Apple_Watch_Selfridges_04

Azt kell mondjam, hogy az Apple Watch Edition esetén ez a prémium kiszolgálás, még ha csak egy felpróbálás erejéig is, de jelentősen sokat dobott az egész élményen.

Aki teheti, az mindenképp foglaljon időpontot egy Apple Store-ba, és próbálja fel az órát, mert kézbe véve sokkal könnyebben eldönthető, hogy melyik a számunkra ideális modell. Külön plusz pont jár azért, hogy a lefoglalt időpont ideje alatt az Apple munkatársa egyedül velünk foglalkozik, és lehetőségeihez mérten minden kérdésünkre megpróbál válaszolni.

Hamarosan további cikkekkel és videókkal is jelentkezünk, addig is tegyétek fel a kérdéseiteket hozzászólásban, és igyekszünk mindent a lehetőségeinkhez mérten megválaszolni!

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Ez most tényleg olyan fontos dolog?

  2. Rendeltetek is vegul orat ? Ha igen az hogyan ment ?

  3. a szürkét te kérted fordítva? 😀

  4. @Józsi: így tettem fel, egyébként bal- és jobbkézre külön is be lehet állítani.

  5. Ez vicc??? Egy óráért időpontot kell foglalni?:) Kb. egy tesco szintű kirakatnézegetésnek sorolnám be, kicsit túl van ez misztifikálva:) Na, majd a sznobok megindulnak, hogy elmondhassák magukról, feladtak rájuk egy órát!:)

  6. Nagyon profi marketing van mögötte, viszont a termék egyelőre nem győzött meg.

  7. Király cikk!

  8. Feri! Nem csalódtunk benned.

  9. Kivételesen igazat adok Ferinek

  10. Szok, ócó?


Add a Comment