fbpx Skip to content

Most, hogy technikailag már mindhárom hazai mobilszolgáltatónál elérhető az eSIM, újból napi szinten többször előkerül az a kérdés, hogy hogyan lehet azt az Apple Watch-ra is aktiválni, illetve hogy akkor valaki most csak emiatt venne mobilhálózati kapcsolatra is képes órát. Sajnos az eSIM elérhetősége önmagában még nem elegendő az Apple Watch-on való használathoz.

Az Apple Watch-ra ugyanis alapértelmezetten csak MultiSIM formában aktiválható eSIM, a MultiSIM pedig jelenleg egyedül a Telekom esetén érhető el. A Yettel és Vodafone esetén pedig hiába érhető el maga az eSIM, nincs Apple Watch-támogatás, így az esetükben csak azt az üzenetet kapjuk, hogy a szolgáltató jelenleg nem támogatja az Apple Watch-ot. Lássuk az összes, ezzel kapcsolatos tudnivalót!

Az Apple Watch-on az eSIM jelenleg MultiSIM formában érhető el

Mivel az Apple Watch mobilhálózati szolgáltatásánál az Apple célja az volt, hogy ha esetleg nincs nálunk az iPhone-unk, akkor is elérhetőek legyünk az órának köszönhetően, ezért az órának ugyanazzal a telefonszámmal kell rendelkeznie, mint az iPhone-unknak. Így a hívó félnek nem kell tudnia, hogy nincs nálunk az iPhone, egyszerűen hívhat minket a telefonszámunkon, ami ilyenkor mindkét eszközön kicsörög, mi pedig azon tudjuk felvenni, amelyik épp nálunk van.

Ezt a MultiSIM szolgáltatás teszi lehetővé, aminek az elérhetősége szolgáltatótól függ: hazánkban jelenleg csak a Telekom esetén vehető igénybe, és díjcsomagtól függően még havi díja is lehet.

A MultiSIM szolgáltatásról itt írtunk korábban részletesen: Telekom eSIM és MultiSIM – teszt, leírás, vélemény!

A Telenor és Vodafone esetén pedig hiába érhető már el maga az eSIM, az önmagában nem elegendő az Apple Watch esetén. Ilyen esetben csak azt a tájékoztató szöveget fogjuk látni a Watch appban a Mobilhálózat opció alatt, hogy az adott szolgáltató jelenleg nem támogatja az Apple Watch-ot:

Minden Apple Watch szolgáltatófüggetlen

Ahogyan a Wi-Fi + Cellular típusú iPadek, úgy az Apple Watch GPS + Cellular is szolgáltatófüggetlen – viszont régiós támogatással rendelkezik. Ez utóbbi azt jelenti, hogy például az USA-ban vásárolt Apple Watch GPS + Cellular nem feltétlen képes az európai hálózatokra kapcsolódni, mert nem feltétlen támogatja azokat a frekvenciákat, amelyek itt használatban vannak. Ez persze függ az óra típusától, az adott szolgáltatótól, és persze a lefedettségtől is.

Ha valaki külföldről vásárolna GPS + Cellular órát, arról itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: LTE-s Apple Watch vásárlása külföldről.

Bármely, nem az amerikai régióban vásárolt óra viszont gond nélkül használható magyarországi szolgáltatóval is.

Ez értelemszerűen csak a GPS + Cellular órákra vonatkozik – a sima, csak GPS-es órák bárhol ugyanúgy használhatóak.

Az Apple Watch nem roamingol

Eszünkbe juthat az, hogy jól kicselezzük az egészet azzal, hogy egy külföldi, az Apple Watch-ot már támogató szolgáltató eSIM-jét aktiváljuk az órán, és akkor majd azzal fogjuk használni. Ehhez egyrészt az iPhone-unkon is rajta kell(ene) lennie annak az eSIM-nek, de ez még nem is lenne akkora gond, a probléma inkább abból adódik, hogy az Apple Watch nem roamingol, tehát külföldön az óra nem csatlakozik mobilhálózatra. Így a külföldi eSIM-mel itthon ugyanúgy nem kapcsolódna a hálózatra az óra.

Ennek az oka leegyszerűsítve vélhetően az, hogy mivel a MultiSIM kezelését technikailag az otthoni szolgáltatónk hálózata végzi el technikai hívószámot használva, ezt külföldön az adott másik szolgáltató nem feltétlen tudná megtenni, a technikai hívószám látszódhatna, mert nem szabványos megoldás, így nem támogatott. Ezt elvileg a CAMEL kiküszöbölhetné, de azt meg nem támogatja minden szolgáltató, így egyszerűbb eleve nem engedélyezni a roamingolást az Apple Watch-csal.

Az Apple Watch és a roaming

Az Apple Watch-on a watchOS 9.4-gyel vált elérhetővé a roaming, de ettől függetlenül azért korlátozásokkal kell számolnunk. Erről bővebben: Gyakori kérdések: nemzetközi roaming az Apple Watch-csal

A Családi beállítás nem érhető el hazánkban

Az Apple Watch Series 4 és újabb órák esetén már lehetőség lenne a Családi beállítás használatára is, amivel eSIM-et is tehetnénk az adott családtag órájára – aminél viszont ugye semmi értelme nem lenne, ha az apuka céges hívásai a gyerek óráján is kicsörögnének.

Ez tehát elvileg lehetővé tenné, hogy más eSIM legyen az adott órán, mint ami a beállítást végző iPhone-on van, viszont a Családi beállítás jelenleg nem érhető el hazánkban.

Az Apple Watch nem csatlakozik folyamatosan a mobilhálózatra

Mivel az LTE a leginkább akkumulátor-igényes hálózati kapcsolat a Bluetooth-szal és a Wi-Fi-vel szemben, ezért az óra amennyire csak lehet, minimalizálja a mobilhálózat használatát – amire egyébként eleve nincs is olyankor szüksége, ha velünk van az iPhone-unk, vagy pedig van elérhető, ismert Wi-Fi-hálózat.

Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: mikor csatlakozik az Apple Watch a mobilhálózatra?

Legutóbbi frissítés: 2024.01.01.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Cice Cice says:

    Van az órámra előfizetve esim, 2-szer használtam maximum. Külföldön jól jött volna…
    Most, hogy ezt olvasom, emlékeztet arra, hogy lehet meg sem éri meg havonta fizetni, de úgy vagyok vele, ha csak egyszer megmenti az életemet, már megérte.

  2. Telekomnál az eSIM órára aktiválásához be kell lépni a telekom fiókba és onnan indítom az aktiválást. Viszont ilyenkor van bármilyen ellenőrzés hogy olyan SIMet teszek-e az órába, mint aminek ugyanaz a száma mint a telefonban lévőnek? Én ebben nem vagyok teljesen biztos, de nem teszteltem.

    Az óra roamingolásával az a baj, hogy a MultiSIMeknek van egy technikai telefonszáma és ez a technikai szám roaming esetén látszódna. Elméletileg CAMEL segítségével ez sem lenne gond, de azt meg nem támogatja minden külföldi szolgáltató, ezért egyszerűbb szimplán nem engedni a roamingot az órán, mint összezavarni a usert.

  3. Mi sokszor járunk fürödni télen nyáron. Azért a Balcsi közepén sokszor jól jött, illetve télen pedig a termálfürdőkbe sem szívesen viszed a telefonodat, akkor is jól jön ha jön egy-egy értesítés :slight_smile:

  4. Lehet hülye kérdés, de (felprogramozott) eSIM nélkül is működhet ugyanúgy óráról a segélyhívás? Családban lenne, akinek jól jönne, nem akar telefonálni meg semmi, de ha mondjuk elesik akkor legalább a 112 hívása működjön. Erről esetleg van infó?

    Az Apple oldalán a nemzetközi segélyhívás fel van tűntetve, szóval szerintem igen, de jó lenne egyéb megerősítés is.

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    működik, de csak Series 5 és újabb modellek esetén. nekem nincs rajta eSIM, de az opció elérhető, és el is kezdte a hívást, amit így gyorsan ki is nyomtam, nyilván feleslegesen nem fogom felhívni a segélyhívót, hogy teszteljem, de ezek alapján tuti megy.

  6. Király, köszi! :slight_smile: Új készülék lesz az illetőnél, egy SE-t nézegetek de ebben nem voltam biztos.

  7. Avatar for 321 321 says:

    Nem tapasztaltál elszíneződést? Például Egerszalókon kinn is van egy tábla, hogy ékszerrel nem tanácsos a vízbe menni emiatt.

  8. Most elégé csalódott vagyok. (másként: ezt most nagyon megszívtam)
    Fel sem merült bennem, hogy ez a Watch Családi funkció területileg nem mindenütt érhető el.
    A nagyobb baj az, hogy az Angyalka sem tudta és ezt hozza a gyereknek akinek meg nincs -és még nem is akarjuk, hogy legyen- telefonja.
    Huuupppssszzzz.
    Ezt még emésztenem kell…
    Valakinek mentő megoldása ???

  9. Ez nem ékszer :smiley: amúgy semmit, lemostuk és ennyi. Évek óta járunk termálba bele, sosem volt baja. Semmi.

  10. Hát mi a baj? :slight_smile: Maga a családi funkció megy, de maga az eSIM nem megy rajta. Viszont, ha előfizetsz a Te Telekomos accountod alá egy másik előfizetést tökmind1 mennyiért és megveszed rá az 1000Ft-os MultiSIM-et, akkor simán tudja használni a gyerek (nem családiként beállított) Apple Watch-ot.

  11. Avatar for expa expa says:

    Én sosem szédíteném azzal a gyereket, hogy az ajándékot az “angyalka” hozza amikor a szülők dolgoznak meg érte keményen. A mikulás meg a másik fele. Sokkal jobb ha eleve a valóságot tudja és nem mese világban él. Így még jobban fogja értékelni…

  12. Hááát ez kétes… :smiley: mert szerintem a fantázia világ egy fontos szempont, sőt… ez alapján alakulnak ki a művészi képességek. Ebbe az is beletartozik hogy eltudja-e képzelni télapót stb… de most ebbe ne menjünk bele. :slight_smile:

  13. Avatar for expa expa says:

    A fiam grafikus/programozó lett de télapó és angyalka butaságok nélkül. Egész jól csinálja :smiley:

  14. :smiley: akkor valóban jól csinálja.

  15. Avatar for Czo Czo says:

    Ehhez meg kene oldani, hogy ez a bizonyos MultiSIM ne is csorogjon ki, ha hivjak a foszamot. Plussz, ez a MultiSIM nemtudja majd felhivni a sajat elofizetesenek foszamjat, mert ilyet nem tud a rendszer.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mivel a szolgáltató nem támogatja itthon, így erre szerintem nem lesz megoldás.

  17. Ahány ház annyi szokás…
    Egyébként már tudja, hogy ki hozza az ajándékot :grinning:

  18. De előfizetsz egy másik számot a Te előfizetéseden belül. Így nem fog kicsörögni a FŐszám mert ugye az maga a MultiSIM #1 SIM kártyája.

    Nyilván nem olcsó mulattság, de megy.

  19. Sziasztok, lehet picit off de ha galaxy watch 4 orat hasznalod multisimmel, akkor a galaxy ora sem mukodik roamingban vagy ez csak apple watchnal van?

  20. Kellene egy régi iPhone 6s-t vagy újabbat venni (vagy talán van is otthon, mert ehhez már van iOS15), ehhez kell egy Telekom előfizetés és hozzá egy (rendes SIM a telefonba és egy) eSIM multisim kártya a watchba. Összepárosítod őket (aztán csinálsz kontaktokat a telefonon, ami majd elérhető lesz az órán is, hogy azokat tudja hívni a gyerek), majd a telefont kikapcsolod és elteszed a fiókba. És már van egy önállóan működő apple watchod a gyereknek.
    Boldog karácsonyt!

  21. Köszi a tippet, majdnem jó lenne a megoldásod. Van egy régi iPhone 6-osunk s nélküli.
    Mondom szívásban vagyunk :frowning:

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mi nem használunk Samsung órát. ettől függetlenül a Samsung weboldala ezt írja:

    Galaxy Watch supports roaming; however, please check with your carrier to see if your plan supports international roaming before taking it abroad.

  23. Lehet, hogy a késői időpont az oka, de nekem nem teljesen világos amit mondasz.
    Nem jól értem ezt az Apple watch family sharing-et, hogy a gyerek órájához mindenképpen kellene egy külön előfizetés, ami eSIM-es?

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    azért kellene, mert itthon nem érhető el a Családi beállítás opció.

  25. Kicsit zavarosnak tűnik a helyzet, mert

    • Az apple támogatás magyar nyelven 2021. október 18. keltezéssel teljesen részletes leírást ad (lásd lentebb) és itt semmilyen utalás nincs arra, hogy ez csak bizonyos régiókban érhető el, másrészt
    • Miután írtátok megnéztem “watchOS – a funkciók elérhetősége” nevű csoda oldalt (lásd lentebb) és abban valóban sajna nincs Mo. a támogatott országok között
    • Ha pedig elkezdem a telefonomon megpróbálni hozzáadni odáig még simán enged, hogy kamerával olvassam be az óra számlapját (nem ír semmit, hogy Te minek küzdesz, ez itt nem támogatott). (Az órát most még nem akartam kiszedni a csomagolásából)

    Nem lehet, hogy

    • Mégis lehet családi megosztásban az Apple Watch még akkor is, ha az csak sima GPS-es és nem is Celluláros készülék (nyilván ekkor a cellulár dolgok nem fognak menni) lásd 7. pont lentebb
    • itt leírja, hogy mobil előfizetés nélkül is be lehet állítani az Apple Watch családi megosztást akár egy Celluláros órán is (de nyilván ez itt is azzal jár, hogy nem lesz minden funkció elérhető, pl nem lehet telefonálni vele), sőt itt írja, hogy két féle lehetőség van: az egyik, hogy a szülő szolgáltatásánál ez kérhető, a másik pedig, hogy egy akár másik szolgáltató kerül beállításra
    • Nem lehet, hogy a területi korlátozás csak azt jelenti, hogy vannak olyan országok, ahol vannak olyan szolgáltatók akik a szülő előfizetésén belüli lehetővé teszik egy külön telefonszámon a gyerek órájához társítható szolgáltatás opciót más országokban pedig nincsenek ilyen szolgáltatók, de hozhatsz egy külön előfizetést akár másik szolgáltatól is

    Oké tudom sok a feltételezés, de nem tudom kipróbálni élesben, mivel az óra csomagolást nem akarom felbontani + (még) Vodás vagyok ahol meg nincs Apple Watch támogatás :scream_cat:

    Szóval, ha valaki ezt ki tudja próbálni/tesztelni a gyakorlatban azt megköszönném.

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a “Mielőtt hozzákezdene” részben külön kiemeli, hogy győződj meg róla, hogy támogatott mobilszolgáltató által biztosított mobilszolgáltatással rendelkezel. jelenleg egyik hazai szolgáltató sem támogatja ezt.

    nem lehet, mert a családi beállításhoz mindenképpen cellular típusú óra szükséges:

    mert ez nem a családi beállítás, hanem a sima párosítás. így nincs miért írja rá, hogy ez itt nem támogatott, hiszen az órát tudod párosítani, a családi beállítás teljesen más.

  27. Összességében akár igazad is lehet, de a konkrét helyzet az, hogy bizony elkezdi engedi a családi párosítási folyamatot (és piszkosul nem szól róla sehol, hogy itt ez nem fog menni, személy szerint továbbra is azt gondolom, hogy nem kerek ez a történet) íme:





  28. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hmm, akkor nem tudom… mindenesetre annál a lépésnél, ahol majd a hálózat beállítása jön, tuti feldobja majd, hogy nem támogatott. esetleg elképzelhető, hogy már itthon is elérhetővé vált a beállítás az iOS 15.2 és a watchOS 8.3 révén, csak az Apple oldalán még nem frissítették a leírást.

  29. Sajnos a Tmobil sem tud adni egyertelmu valaszt hogy a galaxy watch 4 multisimmel mukodik-e kulfoldon roamingolva vagy sem. Az Apple Watch azert nem mukodik roamingban mert hardveresen le van tiltva vagy a szolgaltato korlatozza csak multisim miatt?

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nincs olyan, hogy hardveresen tiltott roaming. szoftveresen úgy kezeli a Watch, hogy ha nem érhető el a honos hálózat, akkor nem csatlakozik a mobilhálózatra (kivéve segélyhívásnál). emellett a szolgáltató is tudja tiltani a roamingot az adott előfizetésre vonatkozóan.

  31. A már említett “Apple Watch beállítása egy családtagnak” nevű magyar nyelvű apple támogatás oldal 7. pontja az érdekes ebben szerintem:

    Íme a 7. pont:

    A 7. pont első linkje:

    A 7. pont második linkje:

    Ezek alapján szerintem inkább mennie kellene.

    Ha valaki tudja, kérem próbálja ki. :pray:

  32. Megnéztem már 15.1-en is ugyanez a helyzet.

  33. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de jelenleg nem támogatja itthon egyik szolgáltató sem. az órát akkor ezek alapján lehet, hogy be tudod állítani a családi beállítással, de eSIM-et nem fogsz tudni tenni rá.

  34. Így van @Jadeye van igaza, korábban én próbáltam belerakni az eSIM-et a “családi órába” és kiírta a készülék, hogy ez nem megoldható.

    Tehát a külön előfizetés jelenleg a járható út szerintem.

  35. A kipróbált esetben az órába berakni nem tudott eSIM a “szülői telefon” előfizetésnek volt a MultiSIM-je?
    Jól értem ezért mondod, hogy egy külön előfizetés (SIM (ami nem is lesz sehol) + MultiSIM (ez az eSIM lesz az órán)) kell?
    Kb én is erre jutottam.
    A lényeg, hogy ez egy kétlépcsős dolog.

    1. családi beállítás,
    2. eSIM rárakása
    • Ahol van a korábban hivatkozott lista szerinti családi támogatás ott tudja a szolgáltató a szülő előfizetés keretében nyújtani baráti áron a gyerek opciót, azok az országok amelyek nincsenek a listán ott pedig marad
    • A dupla előfizetésből származó Apple Watch kompatibilis eSIM rárakása

    Vagy NEM :see_no_evil:

    Valaki tudná tesztelni a utolsó verziót?

  36. Na végül mi lett? :slight_smile: Az lett amit mondtunk vagy működik?

  37. Jelenleg 2 szék között a pad alatt vagyunk kb. :wink:
    Szolgáltató váltás közben (Voda → Telekom)
    Ha túl vagyunk rajta beszámolok a tapasztalatokról.

  38. Ha csak sima (nem cellular) a watch és a társított telefonnal azonos wifin van, akkor lehet az órán fogadni a hívást? (Tegyük fel hogy a Bluetooth le van arnyekolva mondjuk az épület miatt)

  39. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Burgatshow Avatar for 321 Avatar for Szifon Avatar for autotaxmo Avatar for Joejoe51 Avatar for M.Sanya Avatar for Zakika_123 Avatar for Cice Avatar for expa Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Cice Cice says:

    Van az órámra előfizetve esim, 2-szer használtam maximum. Külföldön jól jött volna…
    Most, hogy ezt olvasom, emlékeztet arra, hogy lehet meg sem éri meg havonta fizetni, de úgy vagyok vele, ha csak egyszer megmenti az életemet, már megérte.

  2. Telekomnál az eSIM órára aktiválásához be kell lépni a telekom fiókba és onnan indítom az aktiválást. Viszont ilyenkor van bármilyen ellenőrzés hogy olyan SIMet teszek-e az órába, mint aminek ugyanaz a száma mint a telefonban lévőnek? Én ebben nem vagyok teljesen biztos, de nem teszteltem.

    Az óra roamingolásával az a baj, hogy a MultiSIMeknek van egy technikai telefonszáma és ez a technikai szám roaming esetén látszódna. Elméletileg CAMEL segítségével ez sem lenne gond, de azt meg nem támogatja minden külföldi szolgáltató, ezért egyszerűbb szimplán nem engedni a roamingot az órán, mint összezavarni a usert.

  3. Mi sokszor járunk fürödni télen nyáron. Azért a Balcsi közepén sokszor jól jött, illetve télen pedig a termálfürdőkbe sem szívesen viszed a telefonodat, akkor is jól jön ha jön egy-egy értesítés :slight_smile:

  4. Lehet hülye kérdés, de (felprogramozott) eSIM nélkül is működhet ugyanúgy óráról a segélyhívás? Családban lenne, akinek jól jönne, nem akar telefonálni meg semmi, de ha mondjuk elesik akkor legalább a 112 hívása működjön. Erről esetleg van infó?

    Az Apple oldalán a nemzetközi segélyhívás fel van tűntetve, szóval szerintem igen, de jó lenne egyéb megerősítés is.

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    működik, de csak Series 5 és újabb modellek esetén. nekem nincs rajta eSIM, de az opció elérhető, és el is kezdte a hívást, amit így gyorsan ki is nyomtam, nyilván feleslegesen nem fogom felhívni a segélyhívót, hogy teszteljem, de ezek alapján tuti megy.

  6. Király, köszi! :slight_smile: Új készülék lesz az illetőnél, egy SE-t nézegetek de ebben nem voltam biztos.

  7. Avatar for 321 321 says:

    Nem tapasztaltál elszíneződést? Például Egerszalókon kinn is van egy tábla, hogy ékszerrel nem tanácsos a vízbe menni emiatt.

  8. Most elégé csalódott vagyok. (másként: ezt most nagyon megszívtam)
    Fel sem merült bennem, hogy ez a Watch Családi funkció területileg nem mindenütt érhető el.
    A nagyobb baj az, hogy az Angyalka sem tudta és ezt hozza a gyereknek akinek meg nincs -és még nem is akarjuk, hogy legyen- telefonja.
    Huuupppssszzzz.
    Ezt még emésztenem kell…
    Valakinek mentő megoldása ???

  9. Ez nem ékszer :smiley: amúgy semmit, lemostuk és ennyi. Évek óta járunk termálba bele, sosem volt baja. Semmi.

  10. Hát mi a baj? :slight_smile: Maga a családi funkció megy, de maga az eSIM nem megy rajta. Viszont, ha előfizetsz a Te Telekomos accountod alá egy másik előfizetést tökmind1 mennyiért és megveszed rá az 1000Ft-os MultiSIM-et, akkor simán tudja használni a gyerek (nem családiként beállított) Apple Watch-ot.

  11. Avatar for expa expa says:

    Én sosem szédíteném azzal a gyereket, hogy az ajándékot az “angyalka” hozza amikor a szülők dolgoznak meg érte keményen. A mikulás meg a másik fele. Sokkal jobb ha eleve a valóságot tudja és nem mese világban él. Így még jobban fogja értékelni…

  12. Hááát ez kétes… :smiley: mert szerintem a fantázia világ egy fontos szempont, sőt… ez alapján alakulnak ki a művészi képességek. Ebbe az is beletartozik hogy eltudja-e képzelni télapót stb… de most ebbe ne menjünk bele. :slight_smile:

  13. Avatar for expa expa says:

    A fiam grafikus/programozó lett de télapó és angyalka butaságok nélkül. Egész jól csinálja :smiley:

  14. :smiley: akkor valóban jól csinálja.

  15. Avatar for Czo Czo says:

    Ehhez meg kene oldani, hogy ez a bizonyos MultiSIM ne is csorogjon ki, ha hivjak a foszamot. Plussz, ez a MultiSIM nemtudja majd felhivni a sajat elofizetesenek foszamjat, mert ilyet nem tud a rendszer.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mivel a szolgáltató nem támogatja itthon, így erre szerintem nem lesz megoldás.

  17. Ahány ház annyi szokás…
    Egyébként már tudja, hogy ki hozza az ajándékot :grinning:

  18. De előfizetsz egy másik számot a Te előfizetéseden belül. Így nem fog kicsörögni a FŐszám mert ugye az maga a MultiSIM #1 SIM kártyája.

    Nyilván nem olcsó mulattság, de megy.

  19. Sziasztok, lehet picit off de ha galaxy watch 4 orat hasznalod multisimmel, akkor a galaxy ora sem mukodik roamingban vagy ez csak apple watchnal van?

  20. Kellene egy régi iPhone 6s-t vagy újabbat venni (vagy talán van is otthon, mert ehhez már van iOS15), ehhez kell egy Telekom előfizetés és hozzá egy (rendes SIM a telefonba és egy) eSIM multisim kártya a watchba. Összepárosítod őket (aztán csinálsz kontaktokat a telefonon, ami majd elérhető lesz az órán is, hogy azokat tudja hívni a gyerek), majd a telefont kikapcsolod és elteszed a fiókba. És már van egy önállóan működő apple watchod a gyereknek.
    Boldog karácsonyt!

  21. Köszi a tippet, majdnem jó lenne a megoldásod. Van egy régi iPhone 6-osunk s nélküli.
    Mondom szívásban vagyunk :frowning:

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mi nem használunk Samsung órát. ettől függetlenül a Samsung weboldala ezt írja:

    Galaxy Watch supports roaming; however, please check with your carrier to see if your plan supports international roaming before taking it abroad.

  23. Lehet, hogy a késői időpont az oka, de nekem nem teljesen világos amit mondasz.
    Nem jól értem ezt az Apple watch family sharing-et, hogy a gyerek órájához mindenképpen kellene egy külön előfizetés, ami eSIM-es?

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    azért kellene, mert itthon nem érhető el a Családi beállítás opció.

  25. Kicsit zavarosnak tűnik a helyzet, mert

    • Az apple támogatás magyar nyelven 2021. október 18. keltezéssel teljesen részletes leírást ad (lásd lentebb) és itt semmilyen utalás nincs arra, hogy ez csak bizonyos régiókban érhető el, másrészt
    • Miután írtátok megnéztem “watchOS – a funkciók elérhetősége” nevű csoda oldalt (lásd lentebb) és abban valóban sajna nincs Mo. a támogatott országok között
    • Ha pedig elkezdem a telefonomon megpróbálni hozzáadni odáig még simán enged, hogy kamerával olvassam be az óra számlapját (nem ír semmit, hogy Te minek küzdesz, ez itt nem támogatott). (Az órát most még nem akartam kiszedni a csomagolásából)

    Nem lehet, hogy

    • Mégis lehet családi megosztásban az Apple Watch még akkor is, ha az csak sima GPS-es és nem is Celluláros készülék (nyilván ekkor a cellulár dolgok nem fognak menni) lásd 7. pont lentebb
    • itt leírja, hogy mobil előfizetés nélkül is be lehet állítani az Apple Watch családi megosztást akár egy Celluláros órán is (de nyilván ez itt is azzal jár, hogy nem lesz minden funkció elérhető, pl nem lehet telefonálni vele), sőt itt írja, hogy két féle lehetőség van: az egyik, hogy a szülő szolgáltatásánál ez kérhető, a másik pedig, hogy egy akár másik szolgáltató kerül beállításra
    • Nem lehet, hogy a területi korlátozás csak azt jelenti, hogy vannak olyan országok, ahol vannak olyan szolgáltatók akik a szülő előfizetésén belüli lehetővé teszik egy külön telefonszámon a gyerek órájához társítható szolgáltatás opciót más országokban pedig nincsenek ilyen szolgáltatók, de hozhatsz egy külön előfizetést akár másik szolgáltatól is

    Oké tudom sok a feltételezés, de nem tudom kipróbálni élesben, mivel az óra csomagolást nem akarom felbontani + (még) Vodás vagyok ahol meg nincs Apple Watch támogatás :scream_cat:

    Szóval, ha valaki ezt ki tudja próbálni/tesztelni a gyakorlatban azt megköszönném.

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a “Mielőtt hozzákezdene” részben külön kiemeli, hogy győződj meg róla, hogy támogatott mobilszolgáltató által biztosított mobilszolgáltatással rendelkezel. jelenleg egyik hazai szolgáltató sem támogatja ezt.

    nem lehet, mert a családi beállításhoz mindenképpen cellular típusú óra szükséges:

    mert ez nem a családi beállítás, hanem a sima párosítás. így nincs miért írja rá, hogy ez itt nem támogatott, hiszen az órát tudod párosítani, a családi beállítás teljesen más.

  27. Összességében akár igazad is lehet, de a konkrét helyzet az, hogy bizony elkezdi engedi a családi párosítási folyamatot (és piszkosul nem szól róla sehol, hogy itt ez nem fog menni, személy szerint továbbra is azt gondolom, hogy nem kerek ez a történet) íme:





  28. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hmm, akkor nem tudom… mindenesetre annál a lépésnél, ahol majd a hálózat beállítása jön, tuti feldobja majd, hogy nem támogatott. esetleg elképzelhető, hogy már itthon is elérhetővé vált a beállítás az iOS 15.2 és a watchOS 8.3 révén, csak az Apple oldalán még nem frissítették a leírást.

  29. Sajnos a Tmobil sem tud adni egyertelmu valaszt hogy a galaxy watch 4 multisimmel mukodik-e kulfoldon roamingolva vagy sem. Az Apple Watch azert nem mukodik roamingban mert hardveresen le van tiltva vagy a szolgaltato korlatozza csak multisim miatt?

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nincs olyan, hogy hardveresen tiltott roaming. szoftveresen úgy kezeli a Watch, hogy ha nem érhető el a honos hálózat, akkor nem csatlakozik a mobilhálózatra (kivéve segélyhívásnál). emellett a szolgáltató is tudja tiltani a roamingot az adott előfizetésre vonatkozóan.

  31. A már említett “Apple Watch beállítása egy családtagnak” nevű magyar nyelvű apple támogatás oldal 7. pontja az érdekes ebben szerintem:

    Íme a 7. pont:

    A 7. pont első linkje:

    A 7. pont második linkje:

    Ezek alapján szerintem inkább mennie kellene.

    Ha valaki tudja, kérem próbálja ki. :pray:

  32. Megnéztem már 15.1-en is ugyanez a helyzet.

  33. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de jelenleg nem támogatja itthon egyik szolgáltató sem. az órát akkor ezek alapján lehet, hogy be tudod állítani a családi beállítással, de eSIM-et nem fogsz tudni tenni rá.

  34. Így van @Jadeye van igaza, korábban én próbáltam belerakni az eSIM-et a “családi órába” és kiírta a készülék, hogy ez nem megoldható.

    Tehát a külön előfizetés jelenleg a járható út szerintem.

  35. A kipróbált esetben az órába berakni nem tudott eSIM a “szülői telefon” előfizetésnek volt a MultiSIM-je?
    Jól értem ezért mondod, hogy egy külön előfizetés (SIM (ami nem is lesz sehol) + MultiSIM (ez az eSIM lesz az órán)) kell?
    Kb én is erre jutottam.
    A lényeg, hogy ez egy kétlépcsős dolog.

    1. családi beállítás,
    2. eSIM rárakása
    • Ahol van a korábban hivatkozott lista szerinti családi támogatás ott tudja a szolgáltató a szülő előfizetés keretében nyújtani baráti áron a gyerek opciót, azok az országok amelyek nincsenek a listán ott pedig marad
    • A dupla előfizetésből származó Apple Watch kompatibilis eSIM rárakása

    Vagy NEM :see_no_evil:

    Valaki tudná tesztelni a utolsó verziót?

  36. Na végül mi lett? :slight_smile: Az lett amit mondtunk vagy működik?

  37. Jelenleg 2 szék között a pad alatt vagyunk kb. :wink:
    Szolgáltató váltás közben (Voda → Telekom)
    Ha túl vagyunk rajta beszámolok a tapasztalatokról.

  38. Ha csak sima (nem cellular) a watch és a társított telefonnal azonos wifin van, akkor lehet az órán fogadni a hívást? (Tegyük fel hogy a Bluetooth le van arnyekolva mondjuk az épület miatt)

  39. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Burgatshow Avatar for 321 Avatar for Szifon Avatar for autotaxmo Avatar for Joejoe51 Avatar for M.Sanya Avatar for Zakika_123 Avatar for Cice Avatar for expa Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin