Nikkei: augusztusban indul az új AirPods gyártása és az iPhone SE 5G váltja az iPhone 13 minit jövőre

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nikkei Asia megosztott pár érdekes jóslatot az Apple elkövetkező terveivel kapcsolatban az AirPods és az iPhone SE vonalán.

Idén szeptemberben valószínűleg az új iPhone-okkal együtt érkezik egy új AirPods is és jövő tavasszal pedig az iPhone SE 5G-s változata „váltja” majd a palettán az iPhone 13 minit.

Így írtak az új AirPods-ról:

Az iPhone család frissítése mellett az Apple 2021 második felében több más termékéből is újabb változatok kiadására készül, hogy így kaszáljon a koronavírus járványból felépülő gazdasági helyzeten. A frissülő termékek közt értjük az új MacBook Pro modelleket és az AirPods egy frissített variánsát. Utóbbi gyártása a következő hónapban kezdődik.

Az idei iPhone-ok tömeggyártása szintén augusztusban kezdődik, ahogy az Apple visszatér a járvány előtti megszokott ütemtervéhez. Januárig a tervek szerint 95 millió készüléket terveznek gyárttatni, de ez még utólag változhat. Forrásaink elmondták, hogy 2021-ben az Apple 230 millió iPhone-t tervez készíteni, beleértve a tavalyi és idei modelleket is, ami egy 11%-os növekedés a tavalyihoz képest.

Az új AirPods 3 bőven olyan hír, ami nem lep meg minket, hiszen hónapok óta szólnak róla a pletykák, hogy az Apple előáll egy új fülessel, ami az AirPods Pro designját ötvözi majd a sima AirPods alacsonyabb árával, aktív zajszűrés nélkül.

Néhány korábbi pletyka a fülesről idén februártól:

A március és a május nem jött be, de most úgy tűnik, hogy a szeptember lesz a befutó. Ha pedig nem úgy lesz, biztos vagyok benne, hogy érkezik októberben egy pletyka egy novemberi bemutatásról. 😊

A mini méretű iPhone-ok szörnyen megjárták és ezért idén készül utoljára a szerintem tökéletes méretben iPhone, ahogy arról már itt korábban beszámoltunk: TrendForce: az alacsony kereslet miatt az Apple elkaszálja az iPhone 12 minit.

Ha lehet hinni a Nikkei Asia-nak, akkor az Apple hosszútávú terve az, hogy az iPhone SE-vel váltják le a palettán, méghozzá úgy, hogy abba jövő év elején 5G kompatibilitást és gyorsabb chipet tesznek.

Ez sem új pletyka igazából, előző hónapban Ming-Chi Kuo regélt egy 5G-s iPhone SE-ről: Ming-Chi Kuo: 5G-s iPhone SE és Touch ID-s iPhone 14 várható.

Ami azonban új, hogy az Apple ezzel a készülékkel váltaná az iPhone 13 minit hosszútávon a termékpalettán és őszintén mondom, hogy szerintem ez egy rossz vicc, és látszik rajta, hogy pusztán üzleti döntés eredménye.

Tavaly az Apple megmutatta nekünk, hogy tudnak egy kézzel is használható telefont készíteni, ami kényelmesen elfér a zsebben és jövőre pedig váltanak arra, hogy ha kisebb telefont akarsz venni, akkor vedd 5 (vagy hát igazából 8) éves designnal. Elkeserítő.

Neked mi a véleményed arról, hogy idén talán frissül az AirPods és hogy az iPhone SE 5G lehet az Apple hosszútávú, belépő iPhone-ja?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Lacquo says:

  Először én úgy értettem ezt a cikket, hogy az iPhone 12 mini/12s mini designját kapná meg jövőben az iPhone SE 5G. Így lenne logikus. Miért tennék bele egy iPhone 6-os (6,7,8 szinte ua.) házba?!

 2. gunar says:

  Tök mindegy minek fogják hívni, ha olyan lesz mint a mostani mini, ami ugye célszerű lenne külsőre ennyi változás és logikus is. Remélem az SE2-vel felélik a már legyártott szappanosdobozaikat és a következőnél szem előtt tartják a vásárlói igényeket. Persze ebbe még beleköphet akár a 13 mini jó eladásokkal. Ott kérdés az lesz mit raknak majd az többi 13-asba és a miniből mi marad ki, mert az előre vetíti szvsz a jövőképüket a folytatásról. Amennyiben csak kicsit változtatnak a 12mini-hez képest akkor az nem teszi a kategóriáját elég vonzóvá és látható lesz benne a célkitűzés, megszűnik.
  Pedig csak annyi kellene, hogy eltűnjön a kamera sziget azaz kicsivel vastagabb lenne és akkor beleférne nagyobb akku is és talán még a FID mellé egy TID is az kijelző alatt. (szép álom! ) :slightly_smiling_face:

 3. gusty says:

  A mini kudarca nem annak köszönhető, hogy nem lenne rá igény, de egyrészt túlárazott, másrészt az üzemidőt érintő kritikák elvették az emberek kedvét a vásárlástól. Ebben az ársávban már inkább kiköhögték a vásárlók a +15% árkülönbséget, és lenyelték a méret növekedést, majd megvették a 12-est. Abszurd, hogy ha a jelenlegi SE-t akarják megtartani a nagyobb házzal, de jóval kisebb kijelzővel. A mini lehetne az új SE egy jó aksival, és persze jó árral.

 4. gunar says:

  Már eleve a mini-nek kellett volna lennie, mondom ezt azért is mert pont olyan volt a várakozás minden médiumon ahol csak szóba került anno. Rengeteg kép jelent meg hogy ilyen lesz meg olyan és mind a minire hasonlított. Persze léptek egy hasonló megoldást mint az első SE esetében és meglévő de előtte kihalt házba tették az akkori legutolsó hardvert, most meg majd megint meglépik ha már futott 2 évig és lehet belöle az SE3. Végül is a trend megmarad SE fronton így és senki nem dörgöli az orruk alá, hogy engedtek a köznyomásnak az SE2 kapcsán. Pedig igazán megtehették volna, még hozott is volna nekik a konyhára új vevőket a hozzáállás talán.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!