fbpx Skip to content

Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzője megosztotta jóslatait a jövő ősszel bemutatásra kerülő iPhone 14 családról és a jövő tavasszal érkező frissített iPhone SE-ről is.

Szerinte az iPhone SE-nél a legnagyobb dobás az 5G megérkezése lesz, az iPhone 14 Pro pedig a kijelző alá épített Touch ID érzékelővel fog a hírekbe kerülni. Nézzük meg Kuo előrejelzéseit!

iPhone 14 család

Kuo először is mindenkit emlékeztetett arra, hogy szerinte idén lesz utoljára mini méretben iPhone, mert 2022 őszétől évtől csak a 6,1 és 6,7 colos méretet fogják megtartani két variánsban (sima és Pro).

Engem ez iPhone 12 mini tulajdonosként mélységesen lesújt, de sajnos nincs mit tenni, az Apple-nek nem sikerült megmozgatnia az embereket egy kis telefonnal.

A 2022-es iPhone-ok legnagyobb újítása a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó lesz, vagyis visszatér a Touch ID! Természetesen a funkció csak a Pro iPhone-okba fog bekerülni, hogy az Apple így egy kicsit még jobban megossza a termékpalettát.

Idén a nem Pro iPhone 13-ból is lesz Max méret és ez Kuo szerint 900 dollárnál olcsóbb lesz. Jelenleg ha 6,7 colos iPhone-t akarsz, akkor az iPhone 12 Pro Max-et kell választanod, ami 1099 dollár. Az olcsóbb, nagy méretű telefonnal az Apple meg tudná szólítani azokat, akiknek inkább a méret számít és nem a legspécibb funkciók. Kérdés persze, hogy mekkora lehet ez a piac.

A 2022-es iPhone-ok kapcsán még annyit árult el Kuo, hogy a Pro modellek széles látószögű kamerája 48 megapixeles lesz. Hurrá?

2022-es iPhone SE

Külsőre a jövő tavasszal megjelenő iPhone SE ugyanúgy fog kinézni, mint a jelenlegi, ami persze ugyanúgy néz ki, mint az iPhone 8, ami 1 sör után szemüveg nélkül ugyanúgy néz ki, mint a 2014-ben bemutatott iPhone 6.

Persze az iPhone SE sosem a forradalmi formavilággal fordította maga felé a vásárlókat, hanem a bevált külsővel, a legújabb iPhone-okban megtalálható chippel és az alacsonyabb árral.

Jövőre sem lesz ez másképp, és az iPhone SE megkapja az A14 vagy A15 chipet, melynek eredményeképp az 5G hálózatokhoz is tud majd csatlakozni.

Így 2022 elejére az Apple minden árszegmensben tud majd 5G kompatibilis telefonokat nyújtani.

Korábban Kuo említette, hogy érkezhet egy nagyobb iPhone SE is, de ebből a jelentéséből ez kimaradt, így elképzelhető, hogy az Apple-nél felhagytak a tervvel.

Te melyik új iPhone-t várod leginkább?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.