Ming-Chi Kuo: 5G-s iPhone SE és Touch ID-s iPhone 14 várható

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzője megosztotta jóslatait a jövő ősszel bemutatásra kerülő iPhone 14 családról és a jövő tavasszal érkező frissített iPhone SE-ről is.

Szerinte az iPhone SE-nél a legnagyobb dobás az 5G megérkezése lesz, az iPhone 14 Pro pedig a kijelző alá épített Touch ID érzékelővel fog a hírekbe kerülni. Nézzük meg Kuo előrejelzéseit!

iPhone 14 család

Kuo először is mindenkit emlékeztetett arra, hogy szerinte idén lesz utoljára mini méretben iPhone, mert 2022 őszétől évtől csak a 6,1 és 6,7 colos méretet fogják megtartani két variánsban (sima és Pro).

Engem ez iPhone 12 mini tulajdonosként mélységesen lesújt, de sajnos nincs mit tenni, az Apple-nek nem sikerült megmozgatnia az embereket egy kis telefonnal.

A 2022-es iPhone-ok legnagyobb újítása a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó lesz, vagyis visszatér a Touch ID! Természetesen a funkció csak a Pro iPhone-okba fog bekerülni, hogy az Apple így egy kicsit még jobban megossza a termékpalettát.

Idén a nem Pro iPhone 13-ból is lesz Max méret és ez Kuo szerint 900 dollárnál olcsóbb lesz. Jelenleg ha 6,7 colos iPhone-t akarsz, akkor az iPhone 12 Pro Max-et kell választanod, ami 1099 dollár. Az olcsóbb, nagy méretű telefonnal az Apple meg tudná szólítani azokat, akiknek inkább a méret számít és nem a legspécibb funkciók. Kérdés persze, hogy mekkora lehet ez a piac.

A 2022-es iPhone-ok kapcsán még annyit árult el Kuo, hogy a Pro modellek széles látószögű kamerája 48 megapixeles lesz. Hurrá?

2022-es iPhone SE

Külsőre a jövő tavasszal megjelenő iPhone SE ugyanúgy fog kinézni, mint a jelenlegi, ami persze ugyanúgy néz ki, mint az iPhone 8, ami 1 sör után szemüveg nélkül ugyanúgy néz ki, mint a 2014-ben bemutatott iPhone 6.

Persze az iPhone SE sosem a forradalmi formavilággal fordította maga felé a vásárlókat, hanem a bevált külsővel, a legújabb iPhone-okban megtalálható chippel és az alacsonyabb árral.

Jövőre sem lesz ez másképp, és az iPhone SE megkapja az A14 vagy A15 chipet, melynek eredményeképp az 5G hálózatokhoz is tud majd csatlakozni.

Így 2022 elejére az Apple minden árszegmensben tud majd 5G kompatibilis telefonokat nyújtani.

Korábban Kuo említette, hogy érkezhet egy nagyobb iPhone SE is, de ebből a jelentéséből ez kimaradt, így elképzelhető, hogy az Apple-nél felhagytak a tervvel.

Te melyik új iPhone-t várod leginkább?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Macrumors cikk alapján, csak 2022-ben lesz touchId a kijelző alatt. Lehet valamit félre értek.

 2. gunar says:

  Hát ami engem illet, én nagyon fogom sajnálni ha igazuk lesz és az Apple kukázza a minit mert végre kijött az igazi SE2 ezzel, amit mindenki várt. Igaz ha tenne valami pluszt is a kicsikébe az Apple, ami egyedivé tenné lehetne komolyabb vonzereje is akkor ugye érdemes lenne azoknak is váltani akik megvették az SE2-t mielött bizonyossá vált a mini érkezése és nem igazán volt sok értelme azt eladni és megvenni az új minit mindenkinek. Szvsz ezzel kicsit lábon lőtte magát tavaly az Apple, mert az SE2 rányomta a bélyegét a mini eladásaira is. Ha megszűnik valóban és csak sima meg Pro lesz, akkor célszerűen a Pro-kba kellene az M1 és minden extra, azzal szereznének pár új kuncsaftot

 3. Én szeretem az első se-m. Annak örülnék, ha a Tid megmaradna. Nekem valahogy megbízhatóbb a Tid. Se2-re váltanék, de megvárom az új se-t.

 4. Nem_Tom says:

  A TID a FID helyett vagy mellett lesz?
  Ez csak nekem kérdés vagy elkerülte vmi a figyelmemet?

 5. rXc says:

  Képernyőbe épített TouchID, 48 m pixel kamera.
  Két dolog amiről kb egy éve írtam, és a komplett szifon komment osztag lehurrogott hogy micsoda baromságokat beszélek.

  Ha az Apple kijön vele, ők fognak a legjobban rohanni hogy megvegyék. :joy:

 6. gunar says:

  Na igen ez nagy kérdés nálam is, bár nekem nagyon nem hiányzik és eddig sem hiányzott a TiD, mert számomra sokkal használhatóbb mióta FiD van benne. Bárhogyan is fogom meg mindig felold, igaz ha az belekerülne, hogy a FiD minden szögből felismer, azaz ha fejjel lefelé v csak oldalt áll a kezemben a teló, azt gondolom preferálná még rajtam kívül bárki.

 7. Put2 says:

  Végre lecserélhetem az i8pluszt… Számomra csakis Touch ID… Egy hetet sem bírtam ki a face id-val…De így sem biztos, hogy megéri majd i8-ról váltani… Majd kiderül, hogy miben lesz jobb mint egy i8… De a kamera és az 5g-n kívűl semmiben… Ugyanis csináltak velem egy vaktesztet… 8 telefon volt Abból egy i12 pro 2db i11 pro, volt i7-i6s, i10 meg i xs es i8… Haverok csinálták… úgy volt kialakítva, hogy az összes telefon egymás mellett volt, kitakarva, és csak a kijelző egy részét lehetett látni… az összes telefon teteje és az alja ki volt takarva… meg egy pont akkora rész a 2 szélén, hogy ne lásd a kávát… A régiek közül mind pluszos telefon volt, csak azért, hogy így is nehezítsék a feladatot… Azokat a programokat lehetett elindítani, amik pont a látható részen voltak, ha ki akartál lépni, akkor megfordultam majd a haver kilépett a programból… Csak az i6s-t és az i7-est tudtam megtippelni, hogy lassabbak… De azt sem tudtam biztosra… Előre nem mondták meg, hogy milyen telefonok vannak… A 11pro-t hoztam ki győztesnek, úgy hogy a másikat “mert abból 2 volt”, csak negyediknek… A i12pro volt számomra a 2. helyezet… az i8 meg lett a 3. helyezet. Elég érdekes volt az egész szitu…Mivel nem vettem észre az i6s és a 7esen kívűl, sebességbeni különbséget. (Inkább csak bemeséltem magamnak, hogy van érezhető sebesség differencia) A méretbeli eltéréseket meg nem lehetett látni a kijelzőkön… Vagyis nem tűnt fel… Számomra tanulságos volt… A csavar csak akkor jött, amikor kiküldtek, majd teljesen más sorrendbe rendezve újból tesztelnem kellett… :slightly_smiling_face: A tanulság, hogy az i8 is MÉG egy baromi gyors telefon… Szerintem az emberek 95%-a nem venne észre semmit sem…

 8. Nem nagyon fogod lecserélni, mert itt valaki félre fordított. a 2022-es modellre jósolták a kijelző alatti ujjlenyomat olvasót.

 9. Jadeye says:

  javítottuk, köszi!

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!