fbpx Skip to content

Egy új értesülés szerint az Apple május 18-án kedden, a honlapján sajtóközleményben fogja bejelenteni a harmadik generációs AirPods-okat és a már sokat pletykált, Hi-Fi minőségű Apple Music szolgáltatást.

Az új pletyka az Apple témában utazó Luke Miani nevű YouTubertől származik, aki az állítólagos exkluzív híreket az AppleTrack weboldallal osztotta meg. A YouTuber szerint a cupertinói cég hivatalos weboldalán, sajtóközlemény formájában fogja bejelenteni ezeket a termékeket. Ezen kívül most az Apple is “elszólta” magát az Apple Music hálózatán, vette észre a 9to5Mac.

Az értesülés amiatt is hihetőnek tűnik, mert 2019-ben, az AirPods Pro is sajtóközlemény formájában debütált az Apple hivatalos honlapján. Az új ‌AirPods‌ előreláthatóan frissített dizájnnal érkezik majd, amely hasonlítani fog az ‌AirPods Pro‌ kialakításához, viszont le kell mondanunk olyan “Pro” funkcióról, mint például az aktív zajszűrés.

Az új ‌AirPods‌ lesz az első jelentős “upgrade” a sima ‌AirPods‌ vonal 2019-es kisebb frissítését követően, amely a vezeték nélküli töltést, Hey Siri támogatást és javított akkumulátor üzemidőt hozta el. Az Apple ismert elemzője, Ming-Chi Kuo értesülései szerint az új AirPods nagyobb volumenű gyártása 2021 harmadik negyedévében fog megkezdődni.

Az új harmadik generációs ‌AirPods‌ mellett az Apple várhatóan élesíti a Hi-Fi minőségű ‌Apple Music szolgáltatását is. Híresztelések szerint árazásban nem lesz eltérés az alapcsomaghoz viszonyítva. Pillanatnyilag az még nem tisztázott, hogy technikailag ez az upgrade milyen formában érkezik. Az Apple évekig le volt maradva a streaming szolgáltatások szegmensében is, és ez végeredményben nem is változott az elmúlt években, továbbra is hátrányt szenved például a Spotify-jal szemben.

Ettől függetlenül rendkívül üdvözölendő ez a minőségi ugrás, amit véleményünk szerint nem csak megfelelő AirPods-ok, hanem HomePodok is támogatnak majd. Korábbi hírek szerint 24-bit/48kHz és 24-bit/192kHz lossless zene streaming érhető majd el az Apple által.

Jelenleg egyébként a fenti ábrán lévő zöld területen szolgáltat az Apple és a Spotify is. Amennyiben élnek a lehetőséggel és “upgrade-elik” a teljes Apple Music streaming szolgáltatást, a sárga, narancssárga zónába kerülhet a zenei minőség, ami akár 10x-ese is lehet a mostaninak. Ez lényeges ugrást jelent, ami eddig talán nem is került a köztudatba, mert az emberek meg voltak elégedve a mostani minőséggel.

Korábban a Szifon.com-on már írtunk a DAC-okról, illetve a DAC-kal ellátott fülhallgatókról, ezekben szót ejtünk a minőségi zenehallgatásról és arról, hogy ez mennyire változtatja meg a zenei szokásainkat:

A MacRumors által az iOS 14.6 első bétájában talált kódrészlet azonban arra utal, hogy az ‌Apple Music Hi-Fi‌ csak kompatibilis hardverekre lesz elérhető, ami egyelőre ismét egyfajta bezártságot jelenthet az Apple részéről. Köszönjük. ??‍♂️

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Eddig semmi

  2. Mikor lesz elérhető az az os verzió, ahol be lehet állítani a zene menüben a magasabb hangminőséget?
    Látom bizonyos albumoknál a jelzést, de a menüben semmi változás. Meg van valami leírás, pdf, mindenféle szerkesztő, meg digitalizáló appokkal, leírásokkal, de gondolom ezeket nem kell letölteni ahhoz, hogy cd minőségben haltathassuk az  musicot?

  3. Csak júniust írt az Apple, gondolom majd lesz mindenhol cikk a weben akkor mi is megírjuk, de még nem érhető el.

  4. Nézem is minden nap a Szifon appot :innocent:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for DonkaRichard Avatar for SzifonAdmin