fbpx Skip to content

Az Apple végre hivatalosan is kiadta az iOS 14.5-öt, ami sokat könnyít majd a maszk használat mellett a Face ID-s feloldáson az Apple Watch tulajdonosok számára.

Az iOS 14.5 lehetővé teszi, hogy arcmaszk viselése esetén egy Apple Watch-csal oldhassuk fel az iPhone zárolását a Face ID-s készülékeken, támogatást biztosít az AirTagekhez, lehetővé teszi eltérő bőrtónusok kiválasztását a párokat ábrázoló emojikhoz, ezenkívül az Alkalmazáskövetés átláthatósága funkcióval megadhatjuk, hogy mely alkalmazások követhetik a tevékenységünket más vállalatok alkalmazásain és webhelyein keresztül.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iOS 14.5 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 14.5 lehetővé teszi, hogy arcmaszk viselése esetén egy Apple Watchcsal oldja fel az iPhone-ját, támogatást biztosít az AirTagekhez, lehetővé teszi eltérő bőrtónusok kiválasztását a párokat ábrázoló emojikhoz, ezenkívül az Alkalmazáskövetés átláthatósága funkcióval megadhatja, hogy mely alkalmazások követhetik az Ön tevékenységét más vállalatok alkalmazásain és webhelyein keresztül.

Az iPhone feloldása Apple Watchcsal

  • Az iPhone X és újabb modelleket egy Apple Watch Series 3 vagy újabb típusú eszközzel oldhatja fel, ha a Face ID-t arcmaszk viselése közben próbálja használni.

AirTag és Lokátor

  • Az AirTagekhez biztosított támogatással privát és biztonságos módon nyomon követheti és megtalálhatja a fontos tárgyakat, például kulcsokat, pénztárcákat, hátizsákokat stb. a Lokátor alkalmazásban.
  • A Precíziós keresés vizuális, hallható és haptikus visszajelzések segítségével elvezeti Önt közvetlenül a közelben lévő AirTagjéhez az iPhone 11 és az iPhone 12 modellekben lévő U1 chip által biztosított ultra szélessáv segítségével.
  • Lejátszhat egy hangot a beépített hangszórón keresztül, hogy könnyebben megtalálja az AirTaget.
  • A Lokátor-hálózat – amelyhez több száz millió eszköz csatlakozik – segíthet megtalálni az AirTagjét, még akkor is, ha az nincs a közelben.
  • Az Elveszett mód értesíti Önt az AirTag megtalálásáról, és megadhat egy telefonszámot, amelyen keresztül kapcsolatba lehet lépni Önnel.

Emojik

  • Eltérő bőrtónusok támogatása az egyes személyek esetében a csókolózó párokat és a szívvel látható párokat ábrázoló emojik összes variációjában.
  • Fejet, szívet, szakállas nőt ábrázoló új emojik.

Siri

  • Ha AirPods fülhallgatót vagy kompatibilis Beats fejhallgatót visel, bejelentést kaphat a beérkező hívásokról a Siritől, amelynek során a Siri a hívó felet is jelezni tudja Önnek, ezenkívül a kéz használata nélkül fogadhatja a hívásokat.
  • A csoportos FaceTime-hívások támogatása lehetővé teszi, hogy a Siri segítségével FaceTime-hívást indítson egy kontaktokból álló lista vagy csoportnév alapján az Üzenetekből.
  • Megkérheti a Sirit, hogy hívja fel az Ön vészhelyzetben értesítendő kontaktjait.

Adatvédelem

  • Az Alkalmazáskövetés átláthatósága funkcióval megadhatja, hogy mely alkalmazások követhetik az Ön tevékenységét más vállalatok alkalmazásain és webhelyein keresztül hirdetések elhelyezése, illetve adatbrókerekkel való megosztás céljából.

Apple Music

  • Megoszthatja a kedvenc dalszövegeit az Üzenetek, a Facebook és Instagram-sztorik segítségével, így az Apple Music-előfizetők közvetlenül az Üzenetekből is lejátszhatják a dalszövegtöredékeket, anélkül hogy ki kellene lépniük a beszélgetésből.
  • A Nagyvárosok toplistái szakaszban megtekintheti, hogy a világ több mint 100 nagyvárosában mely dalok népszerűek.

Podcastok

  • A Podcastokban lévő műsoroldalak úgy lettek átalakítva, hogy egyszerűbbé tegyék a podcastok meghallgatását.
  • Igény szerint elmentheti és letöltheti az epizódokat, amelyek automatikusan hozzá lesznek adva a könyvtárához, ahol gyorsan elérheti őket.
  • A letöltési viselkedés és az értesítési beállítások az egyes műsorok esetében külön-külön testreszabhatók.
  • A Toplisták szakasz és a Keresésben rendelkezésre álló népszerű kategóriák segítségével új műsorokat fedezhet fel.

5G-vel kapcsolatos fejlesztések

  • Az iPhone 12 modellek esetében a kettős SIM funkció támogatása lehetővé teszi az 5G-csatlakozásokat azon a vonalon, amelyen a mobil adathálózatot használja.
  • Az iPhone 12 modellek esetében az Intelligens adatmódon végzett fejlesztések tovább optimalizálják az 5G-hálózatokon nyújtott élményt a jobb akkumulátor-üzemidő és adathasználat érdekében.
  • Az iPhone 12 modellek esetében a nemzetközi 5G-roaming támogatva van a támogatott szolgáltatóknál.

Térképek

  • A vezetésen kívül biciklizés és gyaloglás közben is megoszthatja a becsült érkezési idejét. Ehhez használja a Sirit, vagy koppintson a képernyő alján lévő útvonalkártyára, majd koppintson az Érkezési idő megosztása lehetőségre.

Emlékeztetők

  • Az emlékeztetőket cím, prioritás, lejárati dátum vagy létrehozási dátum szerint rendezheti.
  • Kinyomtathatja az emlékeztetőket tartalmazó listákat.

Fordító

  • A lejátszás gomb hosszú megnyomásával módosíthatja a fordítások lejátszási sebességét.

Játékok

  • Támogatás biztosított ahhoz, hogy Xbox Series X|S vezeték nélküli kontrollert vagy Sony PS5 DualSense™ vezeték nélküli kontrollert használjon a játékokhoz.

CarPlay

  • Vezetés közben az új Siri- és billentyűzetvezérlésnek köszönhetően egyszerűen megoszthatja az Apple Térképek által megjelenített becsült érkezési idejét a CarPlayből is.

Ez a kiadás az alábbi problémákra is megoldást kínál:

  • Bizonyos körülmények között a billentyűzet elrejtheti a szálak alján lévő üzeneteket.
  • A törölt üzenetek továbbra is megjelenhetnek a Spotlight-keresésben.
  • Előfordulhat, hogy az Üzenetek alkalmazás tartósan nem tudja elküldeni az üzeneteket egyes szálakban.
  • A Mail bizonyos felhasználók esetében csak az eszköz újraindítását követően tölti be az új e-maileket.
  • A Hívástiltás és -azonosítás szakasz nem mindig jelenik meg a Telefon beállításaiban.
  • Az iCloud-lapok nem mindig jelennek meg a Safariban.
  • Az iCloud-kulcskarikát nem mindig lehet kikapcsolni.
  • Előfordulhat, hogy a Siri segítségével létrehozott emlékeztetők szándékolatlanul a kora reggeli órákra vannak beállítva.
  • Az akkumulátor állapotának bejelentésére szolgáló rendszer újrakalibrálja az akkumulátor maximális kapacitását és csúcsteljesítményét az iPhone 11 modelleken az egyes felhasználóknál jelentkező pontatlan akkumulátorállapot-jelentések orvoslása érdekében (https://support.apple.com/HT212247)
  • Az optimalizálás csökkenti egy halvány fény megjelenését, amely akkor látható, ha a fényerő alacsony szintre van állítva fekete háttér használata esetén az iPhone 12 modelleken.
  • Az automatikus váltás használatakor az AirPods fülhallgató helytelen eszközre irányítja vissza a hangot.
  • Az AirPods automatikus váltással kapcsolatos értesítései alkalmanként kimaradnak vagy kétszer vannak elküldve.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 14.5 buildje 18E199, ami ugyanaz, mint a Release Candidate, így ha eddig is az RC volt fent a készülékünkön, akkor már nem jelenik meg frissítés.

Ha valaki szeretné lementeni a 14.5 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le innen:

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 14-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 14 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. vmit kell allitani ezekhez (maszkos feloldas etc)?

  2. Avatar for vjan vjan says:

    De jó! Valami ilyen kiskaput akart az FBI. Elég elvenni az órát és a telefont, és bárki maszkban feloldhatja. Még hogy biztonság!

  3. Avatar for gunar gunar says:

    Igen és meg tudja nézni kit hívtam és engem ki, meg az iMessage-imet. Ami valóban lezárt azt nem látják így sem elvileg ha más mód nincsen a kezükben.

  4. Avatar for Czo Czo says:

    Es az orat hogyan oldja fel? :slight_smile:

  5. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen erről meg nem is beszélve, de még az óra után is kell a tulaj arca mert ugye anélkül a komolyabb dolgokra nincsen rálátás. A híváslistát meg a szolgáltató amugy is odaadja és amit még tud.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @vjan na ne már… nyilván nem így működik.

    @Czo szerintem savval lehet.

  7. Üdv .
    Alkalmazások követése opcionál, ha azt akarom ne kövessenek, a kapcsoló aktív(zöld) vagy inaktív legyen?
    Köszi .

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha ki van kapcsolva, akkor alapból azt adja vissza minden appnak, hogy nem akarod, hogy követhessen. ha bekapcsolod, akkor meg egyenként megkérdezgeti, és vagy engedélyezed, vagy nem. ha nem akarod eleve egy appnál sem, akkor legyen kikapcsolva.

  9. Nagyon szépen köszönöm🤗.

  10. nektek mukodik? (nekem nem)

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mármint micsoda működik vagy nem működik?

  12. Én is azt hittem nem működik. Valami listának kellene elvileg megjelenni, ha bevan kapcsolva, de nekem sincs ott egy app sem. Mármint aminek engedélyt kellene kérnie. Szerintem ő is erre gondold…

  13. watchcscal feloldas
    a masik is erdekel (kovetes / hol van a beallitasokban)

    thankx!!!

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @varangy @rihekopo79 lista csak akkor jelenik meg, amikor az egyes appok elkezdenek engedélyeket kérni. ameddig egy app sem kér engedélyt, addig nincs lista.

    a követés beállítása az adatvédelem opció alatt van.

  15. Nagy így már minden kerek akkor, köszi . A Watch feloldás működik nekem, külön be kell kapcsolni a Face id beállításon belül.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahogy fentebb írtam:

  17. lattam! (minek nezed a kommenteket, ha nem tudsz normalisan valaszolni [mindig]?):wink:

    a watch nekem kiirja h feloldas, de nem csinal semmit vagy meg se jelenik az oran semmi…
    ps.: tobbiektol kerdezem…
    :partying_face:

  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha láttad, akkor nem értem a kérdésedet: ha nem akarod eleve egy appnál sem, akkor legyen kikapcsolva. de amúgy erről is lesz nemsokára külön cikk. –– íme:

    a Watch feloldásnál ugye semmi nincs letiltva az órán? lásd mondjuk a Wi-Fi.

  19. Sziasztok!

    Nálam a FaceId feloldáshoz azt írja ki, hogy a telefonnak/watch-nak wi-fire kell csatlakoznia.
    De én nem szeretnék állandóan wi-fi-zni.
    Hol a hiba?

  20. Avatar for Czo Czo says:

    Olvasd el ujra, mert nem ezt irja ki. Eleg bekapcsolva lennie a WiFi-nek, nem kell csatlakozva is lennie. Miert kapcsolod ki a WiFi hardvert?

  21. Utálom az elektro-szmogot, és gyorsabban merülnek az eszközök.

  22. Az elektroszmog ugyanúgy ott van, vagy a karod és a telód közti bt kapcsolat nem zavar?. Wifin pedig kevesebbet fogyasztanak az eszközök, mint mobilhálózaton.

  23. Azt vettem észre (lehet, tévesen), ha bekapcsolva hagyom a wifi-ket az eszközökön, akkor hamarabb lemerülnek.
    A BT is zavar, de nincs más megoldás a kapcsolatra, sajnos.

  24. na fasza… ujra elojott a tulmelegedes
    koszi!!!

    :face_with_thermometer:

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    attól, hogy be van kapcsolva rajta a Wi-Fi, nem azt használja, ha ott van mellette Bluetooth hatótávon belül az iPhone-od. a routered elektromágneses sugárzása értelemszerűen sokkal magasabb, mint az Apple Watch-odé. azzal, hogy letiltogatsz rajta funkciókat, csak ellehetetleníted az azoktól függő, más funkciók működését.

  26. Köszönöm!
    Most kipróbálom.

  27. Használ valaki CarPlay-t? 14.5 óta telefonálás után kidob mindig az autórádió menüjébe és vissza kell mindig lépjek a CarPlay-be, de a csatlakozás nem szakad meg csak kilép belöle. 3 autóban is hasonlóan viselkedik. Esetleg másnál is előjön ez a hiba vagy csak nálam?

  28. Avatar for gunar gunar says:

    Hol? Csak mert nálam a boxutca app csinálja, de nem frissült még, igaz én már 14.6 beta-n vagyok de ott is megmaradt. Bár nem tudom mi volt az igazi oka mert jött OS frissítés utána azonnal az app is frissült azóta van vele nálam.

  29. nekem osszevissza insta fb google maps

  30. Avatar for gunar gunar says:

    Hát akkor passz, bár van egy tippem, a követés tiltása miatt direkt úgy csinálták meg, hogy melegedjen az ő app-jaikkal :crazy_face:

  31. 14.5.1-el már nem csinálja :+1:t2:

  32. Avatar for glizik glizik says:

    Szia @83miki83. Én írtam a carplayes cikkeket, azóta is folyamatosan használom. Igen vannak problémák, minden iOS verziónál más. Először csatlakozási problémák voltak 14.0-nál. Aztán 14.2-nél az megoldódott, de néha lefagyott. 14.4-et használok most és a waze pl állandóan rossz. Újra kell indítanom az appot a mobilról, hogy újra működjön. 14.5-t jövőhéten terveztem feltenni, de valószínűleg ez szoftveres hiba lesz ami nálad van és a következő verzióval javítják.

  33. Köszi válaszod, igen közben a 14.5.1 megoldotta ezt a “problémám”, használom én is most már 2,5 éve, de szerencsére elég kevés problémám volt vele. Mondjuk én csak a gyári Apple navit használom. Amúgy nekem a legnagyobb problémám 13-ig az volt, hogy 3 csatlakozott autó után nehézkesen kapcsolodot, értem itt hogy 10-ből 6-szor nem inditotta el a CarPlay-t csak kiírta, hogy csatlakozási hiba, de ez 14 óta nem fordul már elő.

  34. @glizik , túl korán örültem, sajnos 14.5.1-el is maradt. Kiváncsi vagyok nálad előjön-e ez a hiba.

  35. Avatar for hpetis hpetis says:

    Sziasztok,
    Valakinél előjött a kamera hiba? Nálunk egy iPhone X- en a frissítés óta nincsen se kamera sem lámpa funkció, a kamera alkalmazás megnyílik de csak fekete a képernyő.
    Külföldi oldalakon többen is írják ezt a hibát. Downgrade nem megy mert nem csináltam mentést előtte.
    Köszi és üdv.

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    önmagában a downgrade-hez nem kell legyen mentésed, az csak a nem az iCloudban tárolt adataid és alkalmazás-adataid visszaállításához kell. downgrade-elni addig tudsz, ameddig az Apple aláírja azt a verziót, amit vissza szeretnél tenni.

    az Apple egyébként most már nem írja alá az iOS 14.5-öt.

  37. Akkor lehet, hogy elhalasztom párom X-én a frissítést.
    Kérlek szólj, ha időközben kijönne olyan frissítés ami ezt nálad megoldja.

  38. Nálam hibátlanul megy. Egyedül a Waze csinálja azt amit itt írtak, de az a Waze nyűgje lesz szerintem.

    VW Passat es iPhone 12 mini ill. 11 Pro. Mindkettővel oké.

    Másik kábellel próbáltad?

  39. Köszi, hogy megnézted, három különböző autóban, 3 különböző kábel, de jó hogy VW-ben probáltad mert mind a három autó az. Akkor megpróbálom új iPhone-ként újra rakni, hátha.

  40. Avatar for hpetis hpetis says:

    Rendben jelzem mindenképp ha helyre jön, remélem megoldják. Bár külföldön nagyon sokan írják nem csak x-re hanem több típusnál is.

  41. Avatar for hpetis hpetis says:

    Csak szeretném jelezni, hogy feltettem az iPhone X-re az ios 14.6 rc-t és azzal végre újra működik mindkét kamera és a flash lámpa is, úgyhogy tényleg a 14.5 hibája volt nem hardveres. :grinning_face_with_smiling_eyes:

  42. Köszi az ígért visszajelzést.
    Időközben figyelmetlenségből felment párom X-ére a 14.5, de szerencsére nem tapasztaltuk az általad leírtakat.

  43. Avatar for glizik glizik says:

    @83miki83 Waze nekem is vacakol 14.5.1 alatt… vagy teljesen feher… vagy nem kap GPS jelet es nem kezdi el a navigációt, holott látszik az útvonal. Úgyhogy ilyenkor telefonon kilövöm és újraindítom… akkor működik. De úgy látom, hogy nem nagy figyelmet szentelnek rá, mert minden update után van valami… gondolom nehéz olyan fejlesztőt találni, aki ki mer lépni a fényre és kocsiba ülni :smiley: hogy aztán tesztelje amit alkotott…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for hpetis Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for TBurjan Avatar for glizik Avatar for varangy Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for vjan Avatar for gunar Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. vmit kell allitani ezekhez (maszkos feloldas etc)?

  2. Avatar for vjan vjan says:

    De jó! Valami ilyen kiskaput akart az FBI. Elég elvenni az órát és a telefont, és bárki maszkban feloldhatja. Még hogy biztonság!

  3. Avatar for gunar gunar says:

    Igen és meg tudja nézni kit hívtam és engem ki, meg az iMessage-imet. Ami valóban lezárt azt nem látják így sem elvileg ha más mód nincsen a kezükben.

  4. Avatar for Czo Czo says:

    Es az orat hogyan oldja fel? :slight_smile:

  5. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen erről meg nem is beszélve, de még az óra után is kell a tulaj arca mert ugye anélkül a komolyabb dolgokra nincsen rálátás. A híváslistát meg a szolgáltató amugy is odaadja és amit még tud.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @vjan na ne már… nyilván nem így működik.

    @Czo szerintem savval lehet.

  7. Üdv .
    Alkalmazások követése opcionál, ha azt akarom ne kövessenek, a kapcsoló aktív(zöld) vagy inaktív legyen?
    Köszi .

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha ki van kapcsolva, akkor alapból azt adja vissza minden appnak, hogy nem akarod, hogy követhessen. ha bekapcsolod, akkor meg egyenként megkérdezgeti, és vagy engedélyezed, vagy nem. ha nem akarod eleve egy appnál sem, akkor legyen kikapcsolva.

  9. Nagyon szépen köszönöm🤗.

  10. nektek mukodik? (nekem nem)

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mármint micsoda működik vagy nem működik?

  12. Én is azt hittem nem működik. Valami listának kellene elvileg megjelenni, ha bevan kapcsolva, de nekem sincs ott egy app sem. Mármint aminek engedélyt kellene kérnie. Szerintem ő is erre gondold…

  13. watchcscal feloldas
    a masik is erdekel (kovetes / hol van a beallitasokban)

    thankx!!!

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @varangy @rihekopo79 lista csak akkor jelenik meg, amikor az egyes appok elkezdenek engedélyeket kérni. ameddig egy app sem kér engedélyt, addig nincs lista.

    a követés beállítása az adatvédelem opció alatt van.

  15. Nagy így már minden kerek akkor, köszi . A Watch feloldás működik nekem, külön be kell kapcsolni a Face id beállításon belül.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahogy fentebb írtam:

  17. lattam! (minek nezed a kommenteket, ha nem tudsz normalisan valaszolni [mindig]?):wink:

    a watch nekem kiirja h feloldas, de nem csinal semmit vagy meg se jelenik az oran semmi…
    ps.: tobbiektol kerdezem…
    :partying_face:

  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha láttad, akkor nem értem a kérdésedet: ha nem akarod eleve egy appnál sem, akkor legyen kikapcsolva. de amúgy erről is lesz nemsokára külön cikk. –– íme:

    a Watch feloldásnál ugye semmi nincs letiltva az órán? lásd mondjuk a Wi-Fi.

  19. Sziasztok!

    Nálam a FaceId feloldáshoz azt írja ki, hogy a telefonnak/watch-nak wi-fire kell csatlakoznia.
    De én nem szeretnék állandóan wi-fi-zni.
    Hol a hiba?

  20. Avatar for Czo Czo says:

    Olvasd el ujra, mert nem ezt irja ki. Eleg bekapcsolva lennie a WiFi-nek, nem kell csatlakozva is lennie. Miert kapcsolod ki a WiFi hardvert?

  21. Utálom az elektro-szmogot, és gyorsabban merülnek az eszközök.

  22. Az elektroszmog ugyanúgy ott van, vagy a karod és a telód közti bt kapcsolat nem zavar?. Wifin pedig kevesebbet fogyasztanak az eszközök, mint mobilhálózaton.

  23. Azt vettem észre (lehet, tévesen), ha bekapcsolva hagyom a wifi-ket az eszközökön, akkor hamarabb lemerülnek.
    A BT is zavar, de nincs más megoldás a kapcsolatra, sajnos.

  24. na fasza… ujra elojott a tulmelegedes
    koszi!!!

    :face_with_thermometer:

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    attól, hogy be van kapcsolva rajta a Wi-Fi, nem azt használja, ha ott van mellette Bluetooth hatótávon belül az iPhone-od. a routered elektromágneses sugárzása értelemszerűen sokkal magasabb, mint az Apple Watch-odé. azzal, hogy letiltogatsz rajta funkciókat, csak ellehetetleníted az azoktól függő, más funkciók működését.

  26. Köszönöm!
    Most kipróbálom.

  27. Használ valaki CarPlay-t? 14.5 óta telefonálás után kidob mindig az autórádió menüjébe és vissza kell mindig lépjek a CarPlay-be, de a csatlakozás nem szakad meg csak kilép belöle. 3 autóban is hasonlóan viselkedik. Esetleg másnál is előjön ez a hiba vagy csak nálam?

  28. Avatar for gunar gunar says:

    Hol? Csak mert nálam a boxutca app csinálja, de nem frissült még, igaz én már 14.6 beta-n vagyok de ott is megmaradt. Bár nem tudom mi volt az igazi oka mert jött OS frissítés utána azonnal az app is frissült azóta van vele nálam.

  29. nekem osszevissza insta fb google maps

  30. Avatar for gunar gunar says:

    Hát akkor passz, bár van egy tippem, a követés tiltása miatt direkt úgy csinálták meg, hogy melegedjen az ő app-jaikkal :crazy_face:

  31. 14.5.1-el már nem csinálja :+1:t2:

  32. Avatar for glizik glizik says:

    Szia @83miki83. Én írtam a carplayes cikkeket, azóta is folyamatosan használom. Igen vannak problémák, minden iOS verziónál más. Először csatlakozási problémák voltak 14.0-nál. Aztán 14.2-nél az megoldódott, de néha lefagyott. 14.4-et használok most és a waze pl állandóan rossz. Újra kell indítanom az appot a mobilról, hogy újra működjön. 14.5-t jövőhéten terveztem feltenni, de valószínűleg ez szoftveres hiba lesz ami nálad van és a következő verzióval javítják.

  33. Köszi válaszod, igen közben a 14.5.1 megoldotta ezt a “problémám”, használom én is most már 2,5 éve, de szerencsére elég kevés problémám volt vele. Mondjuk én csak a gyári Apple navit használom. Amúgy nekem a legnagyobb problémám 13-ig az volt, hogy 3 csatlakozott autó után nehézkesen kapcsolodot, értem itt hogy 10-ből 6-szor nem inditotta el a CarPlay-t csak kiírta, hogy csatlakozási hiba, de ez 14 óta nem fordul már elő.

  34. @glizik , túl korán örültem, sajnos 14.5.1-el is maradt. Kiváncsi vagyok nálad előjön-e ez a hiba.

  35. Avatar for hpetis hpetis says:

    Sziasztok,
    Valakinél előjött a kamera hiba? Nálunk egy iPhone X- en a frissítés óta nincsen se kamera sem lámpa funkció, a kamera alkalmazás megnyílik de csak fekete a képernyő.
    Külföldi oldalakon többen is írják ezt a hibát. Downgrade nem megy mert nem csináltam mentést előtte.
    Köszi és üdv.

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    önmagában a downgrade-hez nem kell legyen mentésed, az csak a nem az iCloudban tárolt adataid és alkalmazás-adataid visszaállításához kell. downgrade-elni addig tudsz, ameddig az Apple aláírja azt a verziót, amit vissza szeretnél tenni.

    az Apple egyébként most már nem írja alá az iOS 14.5-öt.

  37. Akkor lehet, hogy elhalasztom párom X-én a frissítést.
    Kérlek szólj, ha időközben kijönne olyan frissítés ami ezt nálad megoldja.

  38. Nálam hibátlanul megy. Egyedül a Waze csinálja azt amit itt írtak, de az a Waze nyűgje lesz szerintem.

    VW Passat es iPhone 12 mini ill. 11 Pro. Mindkettővel oké.

    Másik kábellel próbáltad?

  39. Köszi, hogy megnézted, három különböző autóban, 3 különböző kábel, de jó hogy VW-ben probáltad mert mind a három autó az. Akkor megpróbálom új iPhone-ként újra rakni, hátha.

  40. Avatar for hpetis hpetis says:

    Rendben jelzem mindenképp ha helyre jön, remélem megoldják. Bár külföldön nagyon sokan írják nem csak x-re hanem több típusnál is.

  41. Avatar for hpetis hpetis says:

    Csak szeretném jelezni, hogy feltettem az iPhone X-re az ios 14.6 rc-t és azzal végre újra működik mindkét kamera és a flash lámpa is, úgyhogy tényleg a 14.5 hibája volt nem hardveres. :grinning_face_with_smiling_eyes:

  42. Köszi az ígért visszajelzést.
    Időközben figyelmetlenségből felment párom X-ére a 14.5, de szerencsére nem tapasztaltuk az általad leírtakat.

  43. Avatar for glizik glizik says:

    @83miki83 Waze nekem is vacakol 14.5.1 alatt… vagy teljesen feher… vagy nem kap GPS jelet es nem kezdi el a navigációt, holott látszik az útvonal. Úgyhogy ilyenkor telefonon kilövöm és újraindítom… akkor működik. De úgy látom, hogy nem nagy figyelmet szentelnek rá, mert minden update után van valami… gondolom nehéz olyan fejlesztőt találni, aki ki mer lépni a fényre és kocsiba ülni :smiley: hogy aztán tesztelje amit alkotott…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for hpetis Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for TBurjan Avatar for glizik Avatar for varangy Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for vjan Avatar for gunar Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for ef-dani