fbpx Skip to content

A Cardiogram alkalmazás fejlesztői kitaláltak egy egyszerű “trükköt”, amivel meg tudod figyelni az Apple Watch-od segítségével, hogy koronavírusos vagy-e.

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy az alkalmazás fejlesztői sarlatánok, hiszen egy óra mégis hogy tudná megmondani, hogy fertőzés van a testünkben, azonban mégsem kacsa a dolog. Teszteltük a Cardiogram legújabb frissítését.

A tested különböző jeleket küld, ha egy fertőzést győz le. Az egyik ilyen a megnövekedett testhő, a másik pedig a megnövekedett pulzus. Utóbbit az Apple Watch is tudja észlelni.

Legkönnyebben a nyugalmi vagy alvás közbeni pulzuson vehető észre, hogy eltérés van, így a Cardiogram is erre figyel a „Sleeping BPM” nevű funkciójával.

“A Cardiogram Sleeping BPM funkciója segíthet a felhasználóknak, hogy fel tudják mérni testük válaszreakcióját influenzára és egyéb betegségekre, köztük a COVID-19-re” –  mondta Johnson Hsieh, a Cardigram társalapítója.

Ha beteg vagy, a tested hisztaminokat termel, amik gyulladáshoz és az erek kitágulásához vezetnek. Ez a folyamat az, ami jelzi az agyadnak a pulzus emelésének szükségességét és ezzel növeli a gyulladt részek vérellátását.

A felső diagramon minden rendben van, az alsón azonban a nyugalmi pulzus is megemelkedett

Az alkalmazás készítői természetesen felhívják a figyelmet arra, hogy pusztán az alkalmazás nem elég arra, hogy diagnózist állítsunk fel, valamint más dolgok is megnövelhetik az alvás közbeni pulzust (például egy alkoholmámoros este után). De ha múlt héten Olaszországban nyaraltál és most lázas vagy és még a Cardiogram is azt mondja, hogy alvás közben magasabb a pulzusod, akkor érdemes lehet utánajárnod a teendőknek.

Az én esetemben az átlagos, alvás közbeni pulzusszám február 1. óta csak három héten át haladta meg az átlagos értékemet, szóval csak ez alapján valószínűleg megúsztam eddig. Emellett az alkalmazás fizetős verziója egyéb érdekességek kiderítésére is alkalmas, többek közt azt is megtudtam tőle, hogy a nyugalmi pulzusom alacsonyabb, mint a korosztályomban lévő férfiak 96%-áé. Ezzel azért már bőven fel lehet vágni.

Ha csak a Sleeping BPM funkció kell, akkor szerencsére nem kell a fizetős verzióhoz nyúlnod, mert az ingyenes is képes rámutatni, ha eltérés van az alvás közbeni pulzusod terén.

[appstore id=”1000017994″]

Apple Watch vásárlásán gondolkozol? Az alábbi cikkeinket érdemes például elolvasnod:

[newsletter_signup_form id=11]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. az óra alapból nézi a nyugalmi pulzust, nem kell külön app

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az óra nem értékeli ki, és nem értesít arról, ha az átlaghoz képest kicsit magasabb, magad ellenőrizheted az Egészség appban a grafikonon. ezt az összehasonlítást jelentősen könnyebbé teszi ez az app, ingyen.

  3. Jól hangzik! Ha ez igaz az Apple remélem beleteszi a saját alkalmazásába.

  4. Avatar for hiper hiper says:

    Csak jelez ha baj van? vagy látnom is kéne valami változást az appban(én nem találtam)…

  5. Érdemes ezt egy AutoSleep mellé feldobni, avagy felesleges?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for bigdadylacika Avatar for White64GB Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for nylontacsko Avatar for hiper Avatar for Jadeye