fbpx Skip to content

Az okos otthonok az elmúlt pár év egyik nagy fellángolásának tűnnek a technológiai piacon. Már a 2000-es évek elején volt pár okosnak mondható háztartási készülék, de csak a 2010-es években kezdtek megjelenni a ténylegesen okos eszközök. Tehát az „okos eszköz”, mint termék egy nagyon újkeletű dolog.

Hama okos otthon

Valószínűleg az elkövetkező pár évben fog csak kiderülni, hogy van-e rá komoly piaci igény, vagy csak egy felvillanás volt, de már most tudjuk, hogy sokan vásárolnak ilyen termékeket és bizony lehet létjogosultsága a piacon! Itt a Szifon.com-on már számtalan okos termékről volt szó, így most általánosságban fogunk írni az okos otthonokról, illetve említjük meg korábbi cikkeinket.

Okos otthon vagy ház automatizálás?

Képzelj el egy házat, ahol az ébresztőd megszólalása után automatikusan elkezdődik a reggeledet beindító folyamat! Felkapcsol a fűtés és a lámpád, egy érintés nélkül. Mire leérsz a konyhába, már le is főtt a kávé. Mikor pedig elindulsz otthonról, nem is kell a lámpákkal vagy a termosztáttal foglalkoznod, azok maguktól lekapcsolódnak. Ezek már most elérhetőek, számos különböző kiegészítővel.

Na ilyen egy okos otthon. Ez persze a ma elérhető okos technológiákkal nehezen és költségesen valósítható csak meg, bár mindenre van már megoldás. Na igen, de milyen technológiák ezek? Nos, az előbbi idilli kép előállításához egy okos otthonban olyan elektronikus készülékekre van szükség, amik képesek egymással és veled is kommunikálni. Az okos eszközök egymás közötti kommunikációja elengedhetetlen feltétele annak, amiről fel lehet ismerni egy okos házat. Ez pedig az automatizálás. Ha szeretnéd kiaknázni az okos készülékeid képességeit, akkor be tudod őket programozni arra, hogy bizonyos paraméterek alapján bizonyos feladatokat végezzenek. Például ha van pár okos lámpád, azoknak könnyen „megtaníthatod”, hogy este 8 után vegyék gyengébbre a világítást. Ilyen és ehhez hasonló feladatok még könnyen megoldhatóak, a jelenleg rendelkezésre álló technológiákkal is. Az automatizálásra képes gépeken túl a legnépszerűbb okos eszközök a biztonsággal kapcsolatosak. Biztonsági kamerák, mozgásérzékelők, elektromos zárak, füst detektorok és társaik persze külön-külön is működnek, de együtt, kommunikálva sokkal hatékonyabbak tudnak lenni.

Az Apple HomeKit, mint az otthoni hálózat feje

A legtöbb okos otthon központi eleme nem egy telefon, hanem egy úgynevezett hub készülék. Ez többnyire egy hangszóró-mikrofon kombináció, mint az Amazon Echo Dot, vagy a Google Nest Mini. Előfordulnak azonban központi kijelzők is, mint a Google Nest Hub. Az Apple HomeKit ezektől abban tér el, hogy nincs hivatalos központi eleme. Maximum az Apple TV-t, vagy éppen a HomePodot mondhatjuk annak, de ezeket külön meg kell vásárolni. Funkciójukat tekintve arra alkalmasak, hogy távolról is elérhessük az adott eszközeinket, de erre akár egy otthoni iPad is képes.

VERA az okos otthon központ, avagy házautomatizálás

(A Vera okos otthonokról már korábban is írtunk.)

Az Apple HomeKit egyik legnagyobb problémája, hogy túlságosan kötött. No nem a hordozhatóságáról van szó itt, hanem arról, hogy hány készülék kompatibilis vele. Az Apple szigorú irányelvei miatt körülményes összehangolni több elektromos készülék munkáját a HomeKiten keresztül, mert sok régebbi modell nem is működik vele, mi ezért szoktunk inkább az Amazon rendszere felé hajlani. A visszafelé kompatibilitás továbbra sem volt prioritás a készítésekor. Az egyszerűség azonban annál inkább! Az Otthon alkalmazáson keresztül a teljes kompatibilis készülék-hálózat elérhető a lakásban. Ami csak hab a tortán, hogy a telefonunkon keresztül akár szóban is, manapság már akár magyarul is adhatunk parancsokat okos eszközeinknek. Egyszerűsége és hordozhatósága miatt ezt a rendszert azoknak is ajánljuk, akik albérletben laknak és azoknak is, akik családi házban élnek, vagy bármi másban a kettő között. Könnyű, de drága beprogramozni és nem túl sok mód van nagyon specifikus profilok létrehozására. Ehhez képest sok szedett-vetett alkalmazás, mint például a Tasker vagy az IFTTT is képes hasonló, ha nem jobb profilok létrehozására és automatizálására, de nyilván egészen más képet kapunk, mint egy HomeKittel.

A legjobb okos eszközök és kiegészítők a közelmúltból

A legnépszerűbb okos eszköz, ami ráadásul nem is olyan drága, a Philips Hue. Ezek az okos lámpák parancsra tudják változtatni a színüket és fényerejüket. Ha a színezett lámpák mégsem nyerik el tetszésedet, van egy másik termék is a világítás kategóriában: Philips Hue White. Ezek csak rendes, fehér fényt bocsátanak ki, színezet nélkül. Másik, szintén népszerű eszközök a termosztátok, mint például a Honeywell, illetve akár az Adax NEO Wi-Fi-s fűtőpanel. Ezek automatikusan tudják szabályozni a lakásod hőmérsékletét, így a fűtésszámládon is spórolnak! A következő hasznos eszköz egy „okosított” konnektor lehet, például a  VOCOlink mely már HomeKit-képes is. Ennek segítségével olyan készülékekből is okos eszközt varázsolhatunk, ami addig nem volt az.

Az Apple HomeKithez még nagyon sok kiegészítőt lehet vásárolni, a következő néhány hétben minden bizonnyal találkozhattok még ilyen termékekkel, illetve a HomeKittel az oldalon!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Jó a cikk nagyon!

  Philips is kijött a HUE rendszerhez kapcsolható konnektorával, illetve az IKEA konnektora is összekapcsolható megfelelő firmware esetén touchlik-el a HUE bridge-el. Utóbbi 2990 forintért megvehető ami a lehető legolcsóbb “Homekit”-es megoldás.

  Amire nagyon várok és többször kértem Philips-től mailben, hogy a mozgásérzékelők kikapcsolási ideje lehessen akár 5 másodperc a jelenlegi minimum 1 perc helyett. Így nagyon egyszerűen megvalósítható lehetne egy házon belüli “follow me” világítás.

 2. Az IKEA konnektorát egyelőre nem próbáltam. Mondjuk azt hol használod a HUE-val? Van olyan lámpa, amibe az izzó nem megy bele? Én a konyhába és a fürdőben használok mozgás érzékelő, ez az 1p nekem is kéne :slight_smile:

 3. Mondjuk egy olyan lámpába nagyon könnyen be lehet építeni az elektronikát amit nem cserélnék le. Tudom, hogy az izzókat ki lehet benne cserélni, de ezzel a megoldással elvileg bármi Homekit-esíthető. Nem túl nagy anyagi befektetéssel, főleg, ha van már otthon HUE rendszer. Persze a fényerő szabályzásról ebben az esetben le kell mondani…

  Étkezőben van egy lámpa 4db E14 izzóval, HUE-ból a 4 db elég borsos árban van :). Ebbe tervezem beépíteni első körben.

 4. Hát a HUE alapból HomeKit-es, tehát lecseréled az izzót és már megy is.

 5. 4 db E14 30k, egy IKEA okosdugalj meg 3k :slight_smile:

 6. Jah értem, tény, olcsóbb. :slight_smile:

 7. Mondjuk ez csak ott játszik, ahol csak egy fel-le kapcsolás elég.
  De be lehet kapcsoltatni vele infrapanelt, öntözőt, kültéri világítást. Eddig nem volt támogatott ezért nem is gondolkoztam igazán, hogy mire lehet még használni.

  Elégedett vagy a Philips mozgásérzékelővel? Nem tapasztalsz késést a felkapcsolásnál? Előtérben van egy, szinte már átérek az előtéren mikor felkapcsol. A legérzékenyebb beállításon van.

 8. Nekem azonnal kapcsol, próbáltad esetleg letörölni, újra párosítani, illetve az elemet esetleg vedd ki, meg rakd vissza. Nekem sokszor túl érzékeny is normál beállításon.

 9. Próbáltam, nem változott és beletörődtem :).
  Megpróbálom mégegyszer.

 10. Avatar for Joeker Joeker says:

  Ha már Ikea és hue bridge, esetleg használsz Ikea tradifr égőt is hue bridge-el?
  Ugyanis rendeltem az Ikeától egy Tradifr színes égőt, mert több helyen olvastam, hogy kompatibilis a hue híddal, de sajnos kudarcba fulladt a dolog, mert nem tudom felismertetni vele… minden létező praktikát kipróbáltam, hogy összehangoljam, de nem ismeri fel. Valószínűleg újabb firmware kéne a Tradifr égőre, de lefrissíteni nem tudom, mert nincs ikeás bridge-em.
  Ha esetleg Neked sikerült valahogy a párosítás, azt megköszönném, ha megosztanád velem, mert jelenleg van egy “okos” izzóm, ami buta :sweat_smile:

 11. Attól függ mikor vetted az égőt. Ha mostanában, akkor valószínű nem szükséges frissíteni, mert már olyan firmware van rajta, ami tudja.

  Viszont ha régebbi, akkor az IKEA bridge nélkül nem fogod tudni frissíteni.

  A hozzáadásnak egyébként simán mennie kell, érdemes a párosítás előtt minden egyéb okos égőt / bridge-t lekapcsolni, hogy ne zavarják egymást. Utána a Philips Hue appban simán meg kéne jelennie az új égő hozzáadása képernyőn.

  Vannak azért limitációk, mert például ha változtatható színhőmérsékletű égőd van, na akkor az pont nem fog működni. A ki- bekapcsolás és a fényerő állítása viszont igen.

 12. Szia,

  Nem használok csak IKEA mozgásérzékelőt, de mindkettőre igaz, hogy touchlink-el lehet párosítani őket a Hue Lights app-al. Kollegámnak vannak IKEA-s izzói és mennek a HUE bridge-el probléma nélkül, egyedül a párosítás macerás egy kicsit.
  A FW update sajnos csak IKEA bridge-el végezhető el. Mikori az izzó? Csak mert 2 éve már tuti, hogy kompatibilis a FW a HUE-val…

  Itt tudod megtenni a párosítást:

  Meg is találtam az angol leírást:
  Part 3 – Connect to Hue

  1. In the next part, you will need to be able to hold the Tradfri bulb very close to the Hue hub. Sort that out first.
  2. I recommend an app called Hue Essentials. It works with both Hue and Tradfri systems, but it’s only available for Android. The reason to recommend Essentials is that it supports a feature called Touchlink. It does have in-app purchases but you don’t need to pay for any of them. There must be similar Hue apps for iOS – look for ones that support Touchlink.
  3. Use Hue Essentials to find and select the Hue hub. Ignore the Tradfri one. You can even turn it off.
  4. Navigate to the part of the app to add or search for new bulbs. It should be like the screen shot on the right.
  5. To reset the Tradfri bulb, you need to switch it off and on six times. A steady quick pace does the job.
  6. Now position the bulb right next to the Hue hub.
  7. In Hue Essentials, press the “Touchlink” button in the bottom right. I find you often have to press it twice to work properly.
  8. If successful, the Tradfri bulb will start to pulse. At this point, press the “Search for Lights” button at the top. With luck, Hue Essentials will find the bulb and add it into the Hue system. Sweet!
  9. That’s it. Now the Ikea bulb is in the system, it can be used as any other Hue bulb. Mine was allocated to “Garden” and then set to come on when motion was detected at the back of the house. I’ve had no problems in several weeks of use.
 13. Nem fog megjelenni a Philips HUE app-ban amíg touchlink-el nincsen összepárosítva, ez a tapasztalat.

 14. Avatar for Joeker Joeker says:

  Köszönöm a gyors válaszokat / segítséget!
  Az égőt 1 hónapja rendeltem az ikeától (remélem nem valami három éves raktárkészletről adták ki :sweat_smile:) szóval akkor elvileg a FW kompatibilis lenne a rendszerrel.
  Az az érdekes, hogy ebben a hue lights appban (aminek a képernyő fotóját is beollóztad) ha touchlinken “keresem” az égőt, akkor a keresés bizonyos szakaszában halványan megvillogtatja az izzót, tehát valami kommunikáció fellép a híd és a tradifr között, de felismerni nem ismeri fel… pedig ahogy a leiratban is van, közel viszem az égőt a hídhoz stb. A Philips hivatalos hue alkalmazása pedig semmit sem kezd az izzóval :man_shrugging:
  Szóval tanácstalan vagyok… de ha hazaértem melóból, akkor újra megpróbálkozok azzal amit angolul beollóztál, hátha múltkor kihagytam valamit…
  Illetve ha már ennyire fellángolt ez az okos otthon téma (tudom lesz még cikk, várom is lázasan) nem tud esetleg valaki olyan kapcsolót ami home kit kompatibilis? Problémám ugyanis az, hogy pár hangulatizzóm van a lakásba mindenféle állólámpára meg egyéb kislámpára kötve, de szívesen elkezdeném a mennyezeti lámpákat is okosítani, de ehhez ugye olyan kapcsolókat is kéne beépíteni, ami manuálisan és home appban is kapcsolhatóak… mert ugye hiába okos az izzó a mennyezeti lámpában, ha lekapcsolom manuálisan az égőt, akkor ugye áram hiányában fel már nem tudom rendszerből kapcsolni…
  A Lightwave Smart Series Dimmer ezt megoldaná, csak hát 20ezer egy darab kapcsoló :man_facepalming: Na most egy átlag lakásban elég sok kapcsoló van, ez nem lenne olcsó mulatság… ennyi erővel ki is iktathatom az összes kapcsolót, azt felszerelhetek mindenhova philips vezérlőket, még az sem kerülne ennyibe :sweat_smile:
  Szóval ha esetleg valakinek van tapasztalata ezen a téren, azt szívesen veszem!
  Segítségetek meg mégegyszer köszönöm :pray:

 15. Philips HUE Dim switch a legolcsóbb megoldás, vagy szintén az IKEA kapcsolója.
  Előbbi pikk-pakk működésre bírható a másiknál ugyanazt kell majd tenned amit ma este fogsz az égővel. :slight_smile:
  Én úgy oldottam meg, hogy kiszedtem a fali kapcsolót, a dobozban Wago oldható vezetékösszekötővel összekötöttem a vezetékeket. A 65-ös dobozt éppen eltakarja a DIM Switch kerete, így fölé tettem a keretet. Így az eddig megszokott helyen van a kapcsoló.

  Amúgy a Dim Switch, nagyon tuti cucc, 5 különböző scene-t lehet az 5 egymás utáni gombnyomásra beállítani, bizonyos app-al akár 10-et is (5 x rövid nyomás, 5 x hosszú nyomás)
  Nekünk a nappaliban pl úgy van beállítva, hogy:
  1 rövid: 17 GU10 naplemente fényben
  2 rövid: ugyanez napfényfehér
  3 rövid: ugyanez hidegfehérben
  4 rövid: csak 3 spot a kanapé felett
  5 rövid: egy színes hangulatfény és 3 spot 14%-on naplemente fényben
  Plusz lehetőséged van a kapcsolóról fényerőt állítani a kiválasztot scene-en. A kapcsolót le lehet venni a fali tartóról, így el lehet vinni bárhova. Azt hiszem max két helyiséget tud kezelni egy Dim switch, de ez lehet már változott.

  Ja este a Tradfri égő resetelésével kezdeném :slight_smile:

 16. Sziasztok!

  Örömmel látom, hogy vannak itt más fanatikusok is :slight_smile: Azoknak szeretnék ajánlani egy lehetséges megoldást, akik nem riadnak el a nem plug and play megoldásoktól és van türelmük játszani. Hozzáteszem nálam alap kritérium a megbízhatóság. Tehát rendben van, hogy sokat vacakolok a beállításokkal és finomhangolással, de azután azt várom el, hogy stabilan működjön a rendszer. Tehát meglegyen az Apple feeling. Volt már cikk ugyan a HomeBridge-ről, de az egy nagyon kezdetleges és a legtöbb pluginjével kapcsolatban bugos megoldás. Nekem egy olyan rendszert sikerült összeraknom, amely immár több mint 2 éve teljesen stabilan működik és bármit hozzá tudok adni az Apple Otthonhoz és az üzembiztosan működik is hosszú időn át idegesítő bugok nélkül.

  A HomeBridge-hez javasolt hardverhez hasonlóan én szintén egy Raspberry Pi 3B+ (vagy 4-et) javaslok pusztán azért, mert ez a legolcsóbb megoldás, valamint a Home Assistant nevű ingyenes, a közösség által szigorú szabályok mentén folyamatosan fejlesztett, mára már stabil szoftvert. Kell a Pi-be még egy viszonylag drága A2-es SD kártya és egy kb 20 Eurós a Dresden Elektronik által gyártott Deconz Conbee zigbee USB stick. A telepítés annyi, hogy letöltesz egy image fájlt egy SD kártyára, betolod a Pi-be és működik. Utána olvasni és konfigolni már néhány hetet el fog venni az életedből, de végül lesz egy rendszered, amivel gyakorlatilag bármit expózolhatsz az Apple Otthonba még akkor is, ha azok nem kompatibilisek.

  Nekem az elektromos ablakredőnyöktől a fürdőszoba szellőzőn át a Philips Hue lámpáktól az IKEA lámpákig a régi légkondin keresztül a TV-n át a konnektorokig, ajtózárakig, garázsnyitóig, IKEA rólóig, IKEA szekrényvilágítós transzformátorig minden be van kötve.

  A fentebb említett hardver+szoftver kombó képes arra, hogy nagyjából az összes létező IKEA, Philips Hue és egyéb izzókat, érzékelőket (gázszivárgás, füst, CO2), Xiaomi szenzorokat, hőmérőket, nyitásérzékelőket, de majdnem a piacon lévő összes eszközt expózold az Apple Otthonba, akár egy régi infra távirányítós légkondit is. Ez azért számít, mert nem mindegy, hogy pl 18k-ért veszel egy HomeKit-es ablaknyitás érzékelőt, hőmérőt, páratartalommérőt, vagy a Xiaomit használod 3 ezresért. Amikor Philips izzókat veszel, akkor meg kell venned egy HomeKit-es hubot 20 ezerért. IKEA Tradfri hub, Xiaomi hub minden féle hub kell(ene) a HomeKitesítéshez. Valójában semmilyen hub nem kell, csak a hardver, amit fentebb említettem. Ha Z-wave hálózatra is ki akarod terjeszteni, pl a FIBARO nem HomeKit-es (egyébként olcsóbb és nagyobb tudású) eszközeit vezérelni, akkor a zigbee stick mellé veszel még egy 15 ezres Z-wave USB stick-et is a 250 ezres HUB helyett. A végtelenségig lehetne mesélni, bemásolok egy screenshotot. Jó szórakozást!

 17. Avatar for rgbx rgbx says:

  Azért ahhoz, hogy menjen az infravörös távirányítás még kell némi hardver (akár a legegyszerűbb tranzisztoros meghajtású LED, akár valami külső eszköz, ha a vezérelt készülékek messze vannak a Pi-től). De van ilyenje a Broadcomnak is, Xiaominak is. Ami érdekesebb, hogy ha ebből az RF vezérlőset vesszük (pl. Broadcom RM Pro), akkor a Wifis/Zigbees változatokhoz képest filléres, és nagyon alacsony saját fogyasztású 433MHz-es távirányítós konnektorokat is vezérelhetjük velük. RPi használata esetén ehhez egyébként elég egy pár száz forintos RF modul is, és ha jó helyen van, akkor pár szobán át működik, így akár az egész lakásba elég egy. Ugyanez elmondható a hőmérőkre és a páratartalom mérőkre is, okosan vezetékelve a lakást egészen pici lesz a standby fogyasztásunk, és alig kell költenünk valamit a hardverre.

  Sajnos a Raspberry Pi-nél sokan panaszkodnak, hogy az SD kártya tönkremegy huzamosabb használat után, még akkor is, ha teljesen read-only módban van használva. Ezért vagy tartunk egy másik olcsó backup kártyát, vagy eleve egy Industrial vagy High Endurance kártyát teszünk bele, ami tovább bírja (az A2-es minősítés nem erre utal, az csak egy sebességbesorolás). Backupot tartani egyébként egyik esetben se hülyeség.

 18. Avatar for Joeker Joeker says:

  Bocsánat, tegnap kicsit csúszásban voltam, este meg már nem volt kedvem pötyögni…
  Szóval, hazaértem és ugrottam is neki a párosításnak és láss csodát, Agent_H kolléga által leírtakkal sikerült összehozni a dolgot :raised_hands: (esküszöm legutóbb is ugyan ezt csináltam - reset, touchlink, eszköz hozzáadás - de akkor nem működött :sweat_smile:

  Itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem a segítséget :wink:

  Most már csak annyi a bajom, hogy az apple homeban nem jelenik meg az égő… :man_facepalming: Hue appan tudom időzíteni stb, de sirivel így nem tudom életre kelteni, illetve mivel nincs benn a home-ban így nem tudok rá ott automatizálást írni… meg nem utolsó sorban apple home-ban van asszony is mint családtag így egyszerűbb ott programozni illetve automatizálni az eszközöket.

  Visszatérve az okosvilágításos témára… én is azon gondolkodtam, hogy Hue dimmerrel oldom meg a dolgot, csak az ugye elemes, gondoltam ha már ott vannak a kapcsolók, akkor azzal mókolok valamit, de a hue dimmerje mondjuk negyed annyiba kerül, mint egy kapcsoló, szóval az lesz a megoldás.

  Várom a további cikkeket a témával kapcsolatban… had írhassam le, mi nem működik nálam jól :joy:

 19. Avatar for Czo Czo says:

  Nem tudom, hogy most mi a helyzet, de kb 2-3 eve lehetett, hogy a Philips kivette a HomeKit exportbol azokat az eszkozoket, amelyek nem sajat eszkozok. A kivetel oka pedig az Apple volt, miszerint nem ellenorzott kombinaciora tilos homekit supportot adni. Nyilvan nem fogja a Philips az osszes ZLL/ZHA eszkozt ellenorizni, igy nem maradt mas valasztas, mint a kivetel.

 20. Hue-nak van elem mentes kapcsolója is. :wink:

 21. Avatar for Joeker Joeker says:

  Igen a Tap az adja… meg az ára is :sweat_smile:
  Én mint ilyen átlag paraszt nem is igazán értem, hogy áram nélkül hogy működhet bármi, de ha megy hát megy :man_shrugging:

 22. Avatar for Joeker Joeker says:

  Igen Czo, valószínű ez lesz a probléma… pedig a Tradifr termékcsalád önmagában home kit kompatibilis (de úgy látszik csak saját bridge-el)
  Jó, ez inkább csak egy próba volt, hogy esetleg ebbe a rendszerbe be tudok-e illeszteni “olcsóbb” égőket vagy sem… szeretek mókolgatni :sweat_smile: csak úgy tapasztalatszerzés miatt.
  De azt hiszem egyszerűbb lesz a hue mellett letenni a voksom… azt becsavarom azt megy :sweat_smile:

 23. :smiley: :smiley: amúgy sokszor egyszerűbb az embernek az, ami már megy, de a HomeBridge-t én is ajánlom. Szeretnék róla egy cikket majd itt a Szifon-on.

 24. Nem rossz a HomeBridge, de véleményem szerint nem is az igazi, ha az ember sok eszközzel vagy komolyabb pluginekkel szeretné használni (kb 1 év tapasztalat alapján). Én ezért tértem át anno a Home Assistant-ra. Ott komplex automatizációkat is meg lehet valósítani, amit a HomeBridge-el vagy az Apple Home-mal nem és atomstabil.
  Viszont ha már HomeBridge, ami ettől még persze a maga módján szuper, akkor jó szívvel tudom ajánlani egy egyszerűsített formáját, a Hoobs-t. Ha van már Pi-d, akkor csak letöltöd az ingyenes képfájlt és rámásolod az SD kártyára. Nem kell érteni sem a Linuxhoz, sem terminál parancsokhoz, jóformán semmihez. Ez egy kifejezetten a HomeBridge-hez konfigolt Linux disztribúció, amit hálózaton elérhető GUI felülettel láttak el. Nagyon könnyű rajta a HomeBridge-et konfigolni és plugineket letölteni, jóformán az eszköz saját konfigját leszámítva csak kattintgatni kell. Ha akarod támogathatod és kipostázzák neked az egész pakkot, de ha nem, akkor is ingyen letöltheted a képfájlt.

 25. Örülök, hogy működik és sikerült.

  A Tap “majdnem” 3 DIM switch-et tud helyettesíteni. így már nem is olyan vészes az ára.

 26. Igen, sztem 5 év :smiley:

  Most lettem kész a Homebridge cikkel, raspberry pi-re tehető SD kártya img készítéssel. Lesz sztem holnap ebből cikk, vagy holnap után. Minden HomeKit-essé tehető vele.

 27. Szuper, kiváncsi vagyok rá.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for Joeker Avatar for Agent_H Avatar for rgbx Avatar for Szifon Avatar for lambdacore Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin