Tippek: hogyan “parancsolhatsz” Sirinek magyarul?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokaknak újdonság lehet, hogy a Sirihez akár magyarul is beszélhetünk, pontosabban parancsokat adhatunk neki. Ehhez pusztán a Parancsok appot kell használni, illetve az adott alkalmazásnak rendelkeznie kell HomeKit vagy Parancsok támogatással.

Siri Magyar parancs

A fenti képen jól látható, hogy magyarul kapcsolom be a klímát, és adott esetben ugyanezt megtehetem kikapcsolásnál is. Nézzük, mit kell tenni ehhez!

Indítsuk el a Parancsok alkalmazást, majd pedig készítsünk egy parancsot, ami nekünk fontos. Én az okos otthonnal kapcsolatban szoktam használni, de nyilván ahány felhasználó, annyiféle opció van.

Ha egy adott alkalmazásnak szeretnénk parancsolni, az appnak is támogatni kell ezt a funkciót, esetemben ez a Sensibo, amivel a klímát irányítom. Itt az alkalmazáson belül adhatjuk meg azt, hogy éppen milyen állást szeretnénk bekapcsolni, hűtést, fűtést és egyéb opciókat.

Az érdekesebb rész már inkább a HomeKit lehet. Amennyiben HomeKites kiegészítőnk van otthon, például egy okos konnektor, akkor megparancsolhatjuk Sirivel, hogy azt kapcsolja be vagy éppen ki. Magyarul! Nálam a fürdőben lévő törölköző szárító van rákötve egy ilyenre, így kapcsolgatás mellett kényelmesen lekérdezhetem, hogy éppen fűti-e a törölközőket vagy sem:

Nyissuk meg a Parancsok alkalmazást, majd bökjünk rá az új Parancsra. Állítsuk be a parancsot annak megfelelően, hogy mit szeretnénk. Nyilván ez egyénileg változhat. Ezután állítsuk be a parancs nevét először a jobb felső sarokban található (…) ikonra nyomva, és írjuk be a nevet, vagy bökjünk rá a kis mikrofon ikonra, és diktáljuk le.

Innentől kezdve már működik is a parancs, magyarul indíthatjuk az általunk készített parancsokat. ❤️ Elképzelhető, hogy kell pár (esetleg jó pár) másodperc, hogy a parancs elérhetővé, és felismerhetővé váljon Siri által, illetve adott esetben a készülék újraindítása sem árt.

Korábban írtunk már több cikket is a Parancsokról, érdemes ezeket is elolvasni:

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Jópofa. Nekem a kocsikapu nyitása megy így (fel kell hívni a kaput - szó szerint), CarPlay-ből kiadom az Open Gate parancsot és mire a beállóhoz érek, már nyitva is vár.

 2. martonv says:

  Ez tényleg működik :smiley: Bár nekem csak telefon újraindítás után volt hajlandó felismerni a magyar szavakat. Azelőtt csak az angolt értette. Bármilyen magyar című Shortcutot felismer így.

 3. Put2 says:

  Na, na! :slight_smile: Tessék mindenkinek parancsokat gyártani, a végén megtanul Siri Magyarul… :slight_smile: A mesterséges inteligenciának köszönhetően … :nerd_face::nerd_face:

 4. De ha nincs HomeKit-em vagy Sensibo-m akkor ugye nem tudom irányítani sehogy a lakásban levő Vera okos otthonomat,vagy mégis ,de akkor azt hogyan ?

 5. Nem tudod sajnos, de mégis :smiley: Elvileg az IFTTT-vel tudsz Shortcut-ot csinálni, és a VERA, még ha nem is könnyen, de IFTTT ready már, ha jól tudom. Tehát nagyon szövevényes úton megoldható a dolog.

 6. denike says:

  A homebridge (homebridge.io) lehet megoldás. Ha jól látom van hozzá vera plugin. Nekem ezen keresztül megy itthon a fűtés egy sonoff wifis switchel

 7. Szanya says:

  Harmadszorra olvasom végig, meg próbálgatom utasítgatni Sirit, de nem érti mit mondok neki. Nekem kell szöveg értést tanulnom, vagy a cikk nem az én nyelvemen íródott?

 8. Sokszor nem érti meg amúgy sajnos. Próbálj más szavakat használni. Az én esetemben azonnal ment. Arra is érdemes odafigyelni, ha eddig sokszor beszéltél hozzá angolul, akkor nyilván azt hiszi, ez is angol :smiley:

 9. Hát ez remek!
  Próbálgatom és rövid, egyszerű parancsokra “tanítom” és egészen jól megértjük egymást.
  Komolyra fordítva: egyszerűen botrányos, hogy a Siri még mindíg nem tud magyarul és arról sem hallottunk az évek alatt, hogy egyáltalán terveznék a magyar nyelvre tanítást.
  Ez a kis, ám annál lelkesebb magyar Apple közösség nem ér meg ennyit a Nagy Almának?
  Na jó tudom, hogy az New York és nem Cupertino…na de még is!

 10. A Vera-t, egy Raspberry Pi-re telepített, homebridge segítségével tudod rávenni a legegyszerűbben, hogy apple homekit kompatibilisen működjön.
  Nekem Fibaro HCL (nem javaslom senkinek) vezérel mindent, és ugyan ezzel a megoldással Siri is kezeli.

  Esetleg valaki megtudja mondani hogy a görcsbe tudom a kész parancsot megosztani mondjuk airdrop-pal?

  Közbe meglett, be kell kapcsolni a nem megbizható parancsokat. Utanna mar van megosztas gomb is.

  Ez most miert is van igy megoldva??:thinking:

 11. Szanya says:

  Köszi. Azt sem tudom, hogy a cikket nem értem én, vagy jól beállítottam mindent, és Siri nem ért engem. :man_shrugging:
  Valamit azért így is segítettél.

 12. Szanya says:

  Az Apple térképén nem vagy csak nagyon haloványan szerepel ez az ország. Természetesen amit könnyű megoldani, azt megoldja a cég. Például terméket/szolgáltatást eladni itt is hasonlóan kell. Egy ennyire ritka nyelvet, nyelvtant mint a miénk nem éri meg fejleszteni nekik. Mert ha rosszul sikerül, akkor negatívan hat.

 13. nagyB says:

  Amíg a beépített térkép app sem tud helyesen magyarul már több éve: “forduljon be a zé Lajos utcába” vagy: “nécsáz méter múlva forduljon balra”, addig a siri magyarítása hiú ábránd csupán szerintem…

 14. gunar says:

  Pedig biztosan lenne kint élő magyar néhány, akik “kis” pénzért szívesen segítenének ebben, de akár innen is lenne aki kimenne ezért és akár még értene is a dologhoz, nem csak a nyelvhez. Csak ha vmit nem akarnak akkor az nem lesz meg. Anno az amcsiknak kellett a Flinstone család magyar szövege visszafodítva, de úgy hogy maradjon angolul is olyan ütős mint ahogyan Romhányi úr rímhányta és azt bezzeg megoldotta pár ott élő magyar ha igazak a pletykák. Csak mert azt akarta vki odakint.

 15. sonoff termékekhez szeretnék parancsot csinálni, de nem jelenik meg, az ifttt-vel hogyan lehet megoldnai? please

 16. Szia!

  Sajnos nincs sonoff termékem, így ebben nem tudok sajnos segíteni.

 17. 2021 utolsó napja van és még mindig nem működik normálisan. Néha hallgat magyarul néha meg az istenért se akar.

 18. Sztem 2025-ben se fog menni rendesen :smiley:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!