fbpx Skip to content

Tavaly az iOS 12 egyik nagy újdonsága volt a Parancsok alkalmazás, amit az Apple az iOS 13-mal a következő szintre emelt azzal, hogy rendszeralkalmazássá tette.

Épp ezért, mert tudom, hogy ez az app ott van a telefonodon (hacsak direkt le nem törölted), mutatok pár hasznos trükköt, amiket a MacStories-tól lestem el.

Ha ismered a MacStories-t, akkor lehet, hogy az is megvan, hogy Federico Viticci nagy rajongója az iOS-nek és folyton feszegeti a határait annak, hogy mire is lehet képes egy mobil operációs rendszer.

Így mondani se kell, hogy kifejezetten kedveli a Parancsok alkalmazást is és rengeteg parancsot készített már hozzá. Ezek egy részét Club MacStories előfizetés után érheted el, de néhányat összegyűjtött, amiket ingyen is letölthetsz.

Apple Frames

Amikor egy ilyen “szexi” képernyőfotót látsz, elképzelhető, hogy felmerül benned, hogy vajon hogyan készítette a cikk szerzője.

Vajon Photoshopot ragadott és összevágta? Nem, szerencsére erről szó sincs, ugyanis ha az alábbi eszközök bármelyikét használod, akkor az Apple Frames parancs elintéz mindent:

  • iPhone 6, 7, 8, X, XS, 11 és 11 Pro normál/Plus/Max méretekben (minden orientációban)
  • iPad Pro 11” és 12.9” (minden orientációban)
  • Apple Watch Series 4/5, 40 mm és 44 mm
  • MacBook Pro 13”
  • iMac 5K

Innen letöltheted, ha pedig csak az iOS eszközös változata kell, bökj ide.

App Store Frissítések füle

Az Apple nyomni szeretné az Arcade-et, hogy pénzt termeljenek az előfizetés havidíjából, ezért az App Store-ban elrejtették a Frissítés fület, amiről ebben a cikkünkben írtunk korábban részletesen: iOS 13: hova tűnt a frissítések menüpont az App Store-ban?

Ezzel a paranccsal gyorsan elérheted a frissített vagy frissítésre váró alkalmazásaidat.

Befejezett emlékeztetők rögzítése Numbers táblába

Az iWork alkalmazások legutóbbi frissítése lehetővé teszi, hogy bonyolultabb munkafolyamatokat is készíts az Apple irodai alkalmazásai segítségével.

Így például ha valamilyen oknál fogva szeretnéd egy Numbers táblázatban tárolni, hogy hány emlékeztetőt csináltál meg, azt is megteheted.

A parancs ide bökve beszerezhető.

További parancsok

A MacStories oldalán – annak ellenére, hogy az igazán izgalmasakat előfizetéshez kötik, – több száz parancs érhető el ingyenesen.

Ide bökve megnézheted a teljes listát a nyilvános parancsokról, és válogathatsz is közöttük.

A parancsok esetén feldobhat egy figyelmeztetést az iOS, hogy nem engedi futtatni őket, mert nem megbízhatóak – ezt a Beállítások, Parancsok alatt tudjuk engedélyezni, ha pedig nincs ott ilyen opció, akkor előbb hozzunk létre magunk egy tetszőleges parancsot, és akkor már ott lesz ez a menüpont is.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.