fbpx Skip to content

Amikor az Apple bejelentette az AirPods Pro zajszűrős, avagy más néven zajkioltós fülhallgatóját, még a teljes leírás elolvasása előtt rögtön megrendeltem, mert számomra maga az AirPods is bevált több éve. Egyszerűen nem volt kérdés, hogy az Apple jobb fülhallgatót ad nekünk, és hogy őszinte legyek, tudtam, hogy a zajszűréssel csak jobb lehet ez a termék.

AirPods Pro teszt és vélemény

Tévedtem, de azért ne írjuk le rögtön ezt a terméket, ami olyan chippel rendelkezik, ami képes tanulni, képes olyan funkciókra, amikről eddig csak álmodtunk ebben az ökoszisztémában, és itt most nem a hangerőszabályzásról beszélek. Azt kell mondjam, nagyon nehéz az AirPods Pro-ról egy olyan tesztet lehozni, ami tükrözi azt, amit mutat jelenleg és mutathat a jövőben. Ez a jövő terméke, amit kérdés nélkül újra megrendelnék, de én nagyon jól tudom, hogy az Apple már nem tud ámulatba ejteni.

Gondolom a csomagolásról nem nagyon kell szót ejteni, azt tegye meg más helyettem, aki mondjuk a hangzásról nem tud egy szót szólni. ??‍♂️ Azonban nem tudok elmenni amellett, hogy az AirPods Pro Lightning – USB-C kábelt kapott a dobozban, ami egy hoppá volt részemről. Ez azt jelenti, hogy haladunk az USB-C felé, és egyre következetesebb az Apple e tekintetben. Ezen felül természetesen a dobozban található még több különböző méretű fülharang és persze a leírás. Ennyi.

Külső kialakítás és design

Az AirPods Pro szára alapjában véve picit rövidebb, ezáltal szerintem jobban néz ki a fülünkben, és ezen még pluszban segít az oldalán lévő sötét szellőző rács is, ami nagyon jó szolgálatot tesz számunkra. Ez nem in-ear fülhallgató. Ugyan jól illeszkedik a hallójáratunkba, de közel sem annyira mélyen, mint az ilyen fajta termékek. Ezáltal sokkal kényelmesebb a fülünk számára. Az Apple jól átgondolta, és ennek megfelelően fel is áldozta azt, amit az in-ear fülhallgatóknál szeretünk: a zártságot.

A cég úgy gondolkozott, hogy ha már nincs is 100%-os hallójárat kialakítás, hanem csak a hallójárat elejét “torlaszoljuk el”, annak is elégnek kell lennie a zajszűrés mellett. Nem, nem elég. Úgy gondolom, ez egy kompromisszum, ami mellett az Apple letette a voksát, és ez most nem is lenne baj egy AirPods 1 vagy 2 esetén, de itt most a Pro-ról beszélünk, ahol a maximumot akarjuk. Itt nem azt kapjuk. Nincs in-ear kialakítás, nincs megfelelő szűrés az aktív zajszűrés nélkül.

Amint ezt realizáltuk, rájövünk, hogy mennyire kényelmes a használata, mennyivel jobban illeszkedik a fülünkbe a fülhallgató és jól, kényelmesen használható, egyszerűen élmény hordani. Nem, nem esik ki, nem kell félteni, hogy elveszítjük, bringázhatunk benne, futhatunk és így tovább… Több funkciót kapunk eme döntés miatt. Valamit kaptunk és valamit elvett tőlünk az Apple (erről később), ami szerintem jó döntés volt.

Az illeszkedés fontosságát egyébként nagyon jól tudja az Apple. Minden azon múlik, hogy mi magunk tökéletesen bele tudjuk-e rakni a fülünkbe, és ezáltal a szenzorok tökéletesen tudnak működni a már évek óta fejlesztett algoritmusokkal. Ez gyorsan kiderült, amikor a cég beépített egy fül-illeszték tesztert az iOS 13.2-be:

AirPods Pro fül illeszték teszt

Egyébként nem megfelelő illeszkedés esetén konkrétan be sem kapcsol a zajkioltás, tehát a cég nagyon oda figyelt arra, hogy a felhasználó tökéletes hangzást kapjon, és ne legyenek ilyen banális hibák. Ezért is kaptunk ugye több féle fülillesztéket, ami lényegében csak éppen a hallójáratunk elejébe illeszkedik és nem mélyebben.

AirPods Pro funkciók

Az AirPods Pro minden olyan funkcióval rendelkezik, ami megtalálható az AirPods 2-ben. Ilyen a Hey Siri és persze gyors kapcsolódás. Ezen felül számos mikrofonnal és érintés-érzékeny szárral is felszerelte az Apple, aminek a használata számomra kihívás volt az elején. Az AirPods 1-hez és 2-höz képest ugye itt nem kopogtatjuk, hanem megfogjuk a szárat a megfelelő helyen.

Ilyenkor egy kis hangot kapunk visszajelzésként, ami egyértelművé teszi számunkra, hogy a rendszer érzékelte. A megoldás alapjában véve jó, de azért én jobban szerettem a kopogtatós módszert.

Milyen opcióink vannak?

Az AirPods Pro háromféle beállítással rendelkezik. Az első természetesen a normál használat, amikor nincs bekapcsolva a zajszűrés. A második a bekapcsolt zajszűrés (zajkioltás), és van egy átengedés, az úgynevezett transzparens mód. Utóbbi lényegében a külső mikrofon által hallott hangokat a fülünkbe szólaltatja meg, tehát mindent hallunk. Ez egy nagyon hasznos funkció, ha nem akarjuk kivenni a fülhallgatót, csak érdekel minket valakinek a mondanivalója. A Sony 1000X vezeték nélküli zajszűrős fejhallgatónál tapasztaltam meg ezt, és rendkívül bevált!

Ezeket az iOS 13-on belül a Vezérlőközpontban tudjuk gyorsan állítani, ha rányomunk hosszan a hangerő szabályzó gombra, illetve az AirPods Pro szárára nyomva, ha korábban azt beállítottuk már. Itt egyébként pipa lehetőségünk is van, tehát mondjuk az átengedés és a zajkioltás között is váltogathatunk, vagy pedig csak a zajkioltást kapcsoljuk ki-be. Ezen felül természetesen rendelkezünk Hey Siri-vel is, aminek ugyan úgy szólhatunk, hogy kapcsolja ki, vagy éppen be a zajkioltást.

Az iOS 13 új funkciójának köszönhetően az AirPods 2 vagy AirPods Pro esetén már a Siri bemondja (angolul) azokat az üzeneteket is, amiket mondjuk iMessage-ben kaptunk, ezekre (angolul) válaszolhatunk is. Nyilván használhatunk vigyorgó fejeket is, ami közismert.

Zajszűrés, avagy zajkioltás az AirPods Pro esetén

A Bose és a Sony is olyan magasra tette a lécet a zajkioltás esetén, hogy azt bizony még az Apple-nek is nehéz megugrania, és ahogy elnéztem a YouTube videókat, nem is nagyon hasonlították ezekhez az AirPods Pro-t, joggal. Az AirPods Pro zajszűrése alapjában véve gyengébb, mint a Bose QC 35-é vagy éppen a hasonló, Sony vetélytársáé, de azért ne szaladjunk ennyire előre.

Az AirPods Pro zajkioltása természetesebb. Egyáltalán nem az a tolakodó verzió. Mikor felveszünk egy Bose-t vagy éppenséggel Sony-t, amik ugye a zászlóshajók ebben a témában, mintha egy süketszobában lennénk, és olyan érzésünk van, hogy wow, ilyet akarok, ilyen csendet, mindig. És valóban ez az etalon, ha zajszűrésről van szó. Ezt az AirPods Pro nem képes produkálni – de nem is kerül annyiba, és részben más zajszűrést kapunk, természetesebbet.

Itt egyáltalán nem érezzük azt, hogy egy süketszobában lennénk, az Apple terméke kiegyenlíti a nyomást, és a zajszűrést folyamatosan optimalizálja az adott külső zajokhoz. Hogyan is kell ezt értelmezni?

Ahogy a fenti mozgó képen is láthatjuk, a külső hangokat, zajokat az AirPods Pro értelmezi és ellenfázisú hanggal oltja ki. Ezért nevezzük a zajszűrést zajkioltásnak. Tehát ha nincs zaj, akkor nem is lesz zajszűrésünk. Hoppá, akkor azért csak előugrik az a bizonyos logika, hogy ha a szobában teszteljük (lásd legtöbb YouTuber), nem is kapunk megfelelő zajszűrést, mert nincs is igazán mit kiszűrni. Ezért nyilván érdemes egy forgalmasabb helyen tesztelni ezt a funkciót, mint mondjuk a M3-as metró? ???‍♂️

Az Apple pont attól próbál minket védeni, amit a nagyágyuk ránksóznak: tehát ha nem kell, ne menjen, és erre bizony rájött már a Bose és a Sony is azzal, hogy ezek a funkciók kikapcsolhatóak, vagy részben, mondjuk 1-10-ig állíthatóak. Az Apple persze ezt helyettünk megteszi, tehát ha forgalmasabb helyre megyünk, akkor sokkal erősebb zajszűrést kapunk. Emlékeztek még a cikkemre a zajokkal kapcsolatban? Teszteltük Budapest környezeti zajait az Apple Watch-csal – repülő, metró, busz, Tesla!

AirPods Pro

Mikor a fenti képeket fotóztuk a párommal, az M3-as metró volt a zajteszt környezetem. Az AirPods Pro bizony megállta a helyét, ki-be kapcsolás, többszöri tesztelés alatt is képes volt kiszűrni a 80dB-t is elérő metró zaját, persze nem úgy, hogy egy süketszobában ülünk. Ne várjuk ezt el tőle, és az Apple nem is ezt a célt akarja elérni. Ezért ez egy választás elé állít minket, mivel nem mondhatjuk, hogy a zajszűrés jobb ebben a termékben, sőt… Elsőre mondjuk 10/6-ot kapunk, de mégis ott van az a bizonyos szűrés, és zene mellett valóban kizárjuk a külső zajokat, amik akár a zenehallgatásban is zavarhatnak minket! Mindezek mellett rengeteg algoritmus alapján tanulja a környezetünk zajait, lásd Hey Siri, vagy bármilyen más szolgáltatás esetén használt információs adatbázis, amit a felhasználók segítségével gyűjt össze az Apple.

Számomra nem kérdés, hogy az eszköz mindenféle adatot gyűjt a környezetünk zajairól. Persze nem úgy, hogy felveszi azokat, hanem mintákat készít, amikor kioltja őket, és a cég ez alapján szoftverfejlesztéssel folyamatosan frissíti majd ezt a funkciót jobbá és tökéletesebbé téve azt.

Ezért gondolom úgy, hogy egy átlagos teszt nagyon kevés a zajszűrés teszteléséhez, ehhez lényegében hónapok kellenek, amikor tanul az eszköz és ebben csakis mi, felhasználók segíthetünk neki.

Hangzásvilág, avagy hogyan szól?

Nyilván a következő hatalmas kérdés, hogy mégis hogyan szól az AirPods Pro? Jobb-e vajon az előző generációnál, érdemes-e váltani rá, hallatszik-e a zenében a zajkioltás és így tovább…

Rögtön lőjük akkor el a puskaporunkat: igen, jobban szól! Az AirPods 1-nél és 2-nél jobb, részletesebb hangzást kapunk. Azonban ezt nem azonnal kapjuk meg, és elsőre talán tolakodóan sok magasat és kevés basszust kapunk. Igen, a chip itt is tanul, ahogy az Apple le is írja:

Konkrétan egy HomePodot épített be az Apple az AirPods Pro belsejébe. A több éves kutatómunka alapján már olyan könnyen optimalizálja a meghajtókat, hangzásvilágot az AirPods, hogy a kezdeti pár perces zenehallgatás után 30-50 perccel sokkal jobb hangokat kaptam már, ami a következő néhány hétben tovább tökéletesedik majd, hála a fejlett szoftveres megoldásoknak. A kérdés az, hogy mennyire jó ez, mennyire teszünk jót a zenének, amit elvileg már optimalizáltak nekünk.

Ez egy nagy dilemma, alapjában véve én az analóg világ híve vagyok. Sokszor bakelitről hallgatok zenét, vagy éppen 24bit magas minőségen, nyilván nem AirPods-on. Ezt a terméket a helyén kell kezelni és egyetlen egy kérdést kell magunkat feltenni: tetszik a hangja? Ha igen, akkor nekünk ez megfelel kérdés nélkül, ha nem, akkor bizony ez nem a mi fülhallgatónk. De ehhez a kérdéshez a fentieket is számba kell venni, hogy mennyit tanul a fülhallgató és mennyire szól bele az adott zenébe, hangtartományba, mennyire “torzítja el” a saját kis rendszerével.

Vissza is térek akkor a megválaszolt mondathoz. Már néhány óra használat után is lényegesen jobban szól az AirPods Pro, de ez folyamatosan fejlődik, és ami engem sokkal jobban meg is lepett, az a hangerő. Sokkal hangosabb, mint az előző generációk és ez bizony már olykor sok is volt. A zajkioltással és a hangerővel nincs az a zaj, ami betör a mi kis világunkban.

Ettől függetlenül az AirPods Pro, ahogy a többi Apple fülhallgató is, nem audiofil termék, ne várjunk tőle olyat, amire nem hivatott. Egy kényelmesebb, kiegyensúlyozott hanggal ellátott fülhallgató, nem mélyfüggő Beats, és nem részletgazdag Shure, vagy más termék. Ez egy szerethető hangzású, mindennapokra tökéletes termék.

AirPods 2 vagy AirPods Pro

Nehéz a választás, mivel az AirPods 2 nagyon sokak számára megfelel, és azok, akik eddig megvették, nem is igazán szeretnének most egy újabb, hasonló termékre költeni. Ettől függetlenül, ha még nem hallottunk a zajkioltásról és nem tapasztaltuk meg, ne is akarjuk, mert “beszippant”. Ez egy olyan vízválasztó lehet, ami miatt érthető, hogy az első mondatban azt írtam, hogy azonnal megrendeltem az AirPods Pro-t. Ez egy olyan dolog, ami minden fülhallgató kötelező funkciója kellene legyen.

Ezért én azt mondom, hogy ha a választásnak az AirPods 2 és AirPods Pro között kell eldőlnie, akkor szerintem a Pro a nyerő. Persze ha már rendelkezünk AirPods 2-vel, akkor várjuk meg az AirPods Pro következő generációját. ?

 

Konklúzió

Remélem a cikk végére megértettétek, hogy miért írtam azt, hogy az AirPods Pro-ról tesztet írni rendkívül nehéz. Szerintem ez egy kiváló termék, és úgy gondolom, kérdés nélkül érdemes megvásárolni, viszont a helyén kell kezelni. Látni kell, hogy a következő hónapokban még mennyit fog fejlődni, mennyire előrelátó az Apple a hardvernek és különböző algoritmusoknak köszönhetően. A cikk írása alatt végig az AirPods Pro-ból szólt a zene és olykor meglepően részletes számokat kaptam, tehát legyünk türelmesek, járassuk be a terméket, nem szabad gyors véleményt alkotni, meg kell várni, hogy a szoftver felfogja azt, ami a környezetben történik.

Az AirPods Pro-ról további részletek olvashatók az Apple termékoldalán. Az Apple 99.990Ft-ra árazta be itthon, ez az USA-ban egyébként 249 dollár plusz adó. Vásárold meg az Alzán garanciával, azonnal, raktárról!

Ezen felül érdemes még azt elolvasnunk, hogy hogyan kerüljük ki a hamis AirPods-okat, illetve a korábbi tesztjeink is érdekesek lehetnek számotokra:

[wp-review id=”115508″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Fejezd ki érzéseidet mélyebben, kérlek.

  2. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a hang javulása annak is köszönhető, hogy a kezd bejáratódni a füles, minden új fülest be kell járatni, és az idő elteltével sokkal másabb lesz a hangzása.

  3. Így van, itt már egy rendes meghajtót kapunk, amit be kell járatni persze. Ehhez jó pár óra kell, az a baj ezt sokan nem tudják.

  4. Avatar for dokk dokk says:

    Köszi a cikket, jó volt! Én le is fogom cserélni az első generációsat.

  5. Hibátlan döntés lesz! :slight_smile: Amúgy jó hogy írod, első generációról még jobban megéri váltani, mert kapsz plusz dolgokat.

    Akkor azért sikerült úgy megírni a cikket, hogy végeredményben pozitív a véleményem a fülesről, csak sokan első benyomásként nem úgy néznek rá.

  6. Egyébként, már azzal eladtam volna az AirPods Pro-t, hogy felveszem az ismerősők első benyomását a zajszűrésről. Olyan fejeket vágtak, hogy az valami elképesztő, pontosan amiatt, hogy az emberek nem tudják hogy ez létezik és milyen jó dolog. :slight_smile:

    Én pedig ezt nagyon jól tudom, csak éppen itt jött a dilemma, hogy akkor a Bose meg a Sony jobb, másabb ebben a kategóriában, mit írjak le. Írjam le a WOW érzést, amit mások tapasztalnak, vagy próbáljam részletesebben elmondani, mit ad az Apple ezen a téren. Utóbbi lett végül. :slight_smile:

  7. Ezt a terméket a helyén kell kezelni és egyetlen egy kérdést kell magunkat feltenni: tetszik a hangja? Ha igen, akkor nekünk ez megfelel kérdés nélkül, ha nem, akkor bizony ez nem a mi fülhallgatónk.

    Mondjuk szívás ha nem tetszik a hangja. 100 ezerért visszaküldési lehetőség nélkül azért kockázatos. Igazából legtöbbet csak edzés közben, valamint telefonáláshoz használnám, arra meg majdnem mindegy milyen. Csak tisztán halljam a másik felet és fordítva. No meg persze csatlakozzon azonnal.

  8. Nem értem, miért ne küldhetnéd vissza. 14 napig az Apple-höz vissza küldheted bármikor.

  9. Avatar for dokk dokk says:

    Ha “csak” ennyi az igényed, akkor neked bőven megfelelő lesz. Már az első generációssal is kristálytisztán lehet hallani a másikat telefonálás közben, és gyorsan is csatlakozik. De ezek még jobbak lettek az újabbakkal.

  10. Szerintem jól tetted, hogy a saját véleményedet írtad le a többi eszközhöz hasonlítva. Pár dologra lennék kíváncsi még:
    1.) Miért egy over-ear zajszűrős fejhallgatóhoz (Bose QC35) hasonlítottad? Oké, hogy zajszűrésben az az etalon, de az mégiscsak egy fejhallgató.
    2.) Arról nem írtál, hogy a zajkioltás során mennyire érezhető az a “nyomás”, ami mondjuk a Bosenál elég erőteljesen megvan.
    3.) Inkább AirPods vagy inkább in-ear füles ez, kialakítás szempontjából? Ez sokaknak (pl. nekem is) nagyon fontos, mert az AirPods tökéletesen illeszkedik, egyáltalán nem esik ki, ellentétben bármilyen (de tényleg!) in-ear fülessel.

    Köszi!

  11. Szia,

    köszönöm szépen, válaszolok akkor sorban. :slight_smile:

    1. Azért mert ez van jelenleg itthon. Tehát nyilván ahhoz tudja az ember hasonlítani, ami elérhető, még ha csak nem is tökéletes az összehasonlítás ugye. Ettől függetlenül nyilván legalább a profikkal hasonlítottam össze nem a kínai, vagy gyengébb márkákkal.
    2. Azért nem írtam, mert nincs ilyen. Legalábbis a Bose-hoz képest egyáltalán nem kapod ezt. Valamennyire nyilván hallod a zajkioltást, DE mivel maga az AirPods Pro valóban a külső zajokat térképezi fel abban a pillanatban optimalizálja is ugye ezt, tehát nem lesz erőteljes.
    3. Inkább AirPods! :slight_smile:
  12. Köszönöm a gyors választ, de nem örülök neki, mert most meggyőztél, hogy vennem kell :smiley:

  13. Egy Beoplay H5-tel szembeni hangzás milyen?

  14. Köszönöm a cikket.

    Igy megjobban meggyözödtem arrol, hogy kell ez nekem. Mar meg is rendeltem.
    En ugyan nem az Apple-töl rendelem közvetve, mert igy van 10% kedvezmenyem es a 14 nap helyett 30 napom van visszaküldeni. Ennyi idö alatt biztos, hogy eltudom dönteni megfelelö-e.
    Több videot is megneztem es ez a te cikked mar a masodik volt amit magyarul is olvashattam. Van itthon elsö es masodik generacios Airpods is. Ott nem sok volt a különbseg. Igazabol erre az “agybadugos” valtozatra vartam az -töl. Az, hogy meg közebe zajszürös is lett az csak hab a tortan. Van egy Bose QC 35 fejhalgatom is, de mint ahogy te is irtad azt nem lehet alapul venni. Mas kategoria es en is masra hasznalom. Az az uj Airpods Pro konkretam munkahoz kell nekem. Ipari presgepekkel dolgozok amiknek 100 Db köröl van az erteke. Ennek az eltorzitasara a sima AirPods termeszetesen keptelen. Kiprobaltam a Bose fejhalgatot is a cegnel. A zajkioltas hihetetlenül jo volt, mar-mar kicsit sok is. A zenei elmeny meg fantasztikus! Nyilvan ugyan ezt nem foga elerni az uj Airpods Pro, de ha csak megközeliti a szintet mar akkor is kivalo. Kivancsian varom mit mutat majd az en esetemben ez az uj es nagyszerü termek. :slight_smile:

  15. Avatar for kchris kchris says:

    Elég bosszús vagyok. Mégpedig azért mert elég jó cuccok ezek de az hogy cserélhetetlen az aksi és 1.5-2 év után kb mehet a kukába (az apple is cseréli pénzért) és nem tartós cucc pedig az is lehetne… ezért inkább kihagyom. ilyen gyorsan avuló cuccokba nem szeretek invesztálni (oké ez tudom nem befektetés)… Amúgy meg mindehol arról megy a duma hogy környezetvédelem így környezetvédelem úgy erre mi van? Sorban mindenhol aksis dolgok jelennek meg pl fűrész fűnyíró… ha egyáltalán újra fel tudják használni akkor is töredéke jut vissza ezeknek a cuccoknak az újrafelhasználási körbe…

  16. Avatar for kchris kchris says:

    Pont az van a cikkben illetve válaszban hogy pont hogy nem az agybadugós modellhez közeli ez a cucc… hanem inkább sima AirPods.

  17. Ez egy nagyon jó kérdés, mivel az is volt a fülemben, de több mint 1 éve. Azt gondolom, hogy hasonló a hangzása, talán a BEO jobb, de csak egy hajszállal, de ebben már nem vagyok biztos.

    Azt kell ugye eldönteni, hogy érdemes-e mondjuk váltani egy sokkal jobb támogatottságra, és zajszűrésre. A H5 nagyon jó fülhallgató szerintem, legalábbis én nekem tetszett, igaz bumszli. Én azt mondom, mivel az viszonylag régi termék, régóta használod, megszoktad stb, szakadj ki a komfort zónádból és nézz meg mire képes a zajszűrés, akár egy Bose-t tesztelve előtte. (Könnyeben eljutsz egy Bose-hoz, mint mondjuk AirPods Pro teszterhez)

  18. Igen, de kifogja neki zárni, kellőképpen. A 100dB mondjuk kemény. Ott a Bose biztos jobban teljesít, ám azért ilyen helyre egy fejhallgatót nem szívesen vinnék, hordanék. Ahogy ő is realizálta, nem fogja 100%-ig azt kapni, de neki lehet, hogy pont elég az AirPods Pro, arra hogy kicsit zártabb fülillesztékkel és zajszűréssel jól használhassa. Nyilván itt tényleg le kell tesztelni.

    /cc @szaszab Természetesen várjuk a véleményt, és élménybeszámolót, mert érdekel!

  19. Igen, pont emiatt kéreztem, hogy volt vele tesztetek, és vettem már az ajánlataitok miatt fülest ami mindig bevált! Köszönöm a választ, szerintem teszek egy próbát az Airpods Pro-val :slight_smile:

  20. Apple-höz 14 napig vissza tudod küldeni (talán ingyen is) szóval nem nagyon lehet hibázni.

  21. szia honnan rendeled ha nem titok?

  22. Avatar for Czo Czo says:

    Nekem az a tapasztalatom, hogy az 1.5-2 az inkabb 2-3, raadasul aki nem orakon at hallgatja, neki akar 3-4 ev is lehet (gyakorlatilag, nekem mindaddig jo lesz a fules, amig 2 orat lehet hasznalni 1 toltessel, ez pedig kevesebb, mint a fele a gyari kapacitasnak). Ha meg tonkrement, ki kell dobni es venni kell egy masikat. A kornyezetvedelem szerintem senkit sem erdekel.

  23. Igen, ez igy van, ez latszik a kialakitasan is. En a sima valtozathoz merten irtam az “agybadugos” kifejezest. A sima semmit nem er az en esetemben.

  24. Tisztíthatóságról mi a véleményed? Az Airpodsban engem a koszolódása zavar a legjobban, pláne h fehéren ez nagyon meglátszódik.
    Töltőtok mennyire nagy? Előzőhöz képest kényelmesen zsebben hordható?

  25. Amint megjön es ki tudom probalni irok egy par sort mik a tapasztalataim az en szemszögemböl.

  26. Nem magyarorszagon elek. Ha te igen akkor teljesen felesleges informacio szamodra. Ha megsem akkor : Otto/de

  27. Ilyenkor érzem, hogy öreg vagyok. Nekem csak egyszerű, kiváló minőségű fülhallgatóim vannak. Egy dolgot tudnak, szólnak. Ennek a füles árának a töredékéért. Nem elemeznek hangot, nem olvasnak fel SMS-t és nem is tanulnak semmit. Igyekszem tartani a lépést a fejlődéssel, de ebben az eseteben azt hiszem passzolom.

  28. köszi

  29. Szia, azért nagy a töltőtok, sztem az előző generáció kényelmesebben elfért a zsebben, de persze ez is elfér, csak meg kell szokni. Nem sokkal nagyobb azért.

    @BoRRoNeo Teljesen megértelek, régebben és most is képesek csinálni olyan fülhallgatóak a neves cégek, amikhez nem kell semmilyen csilli-villi technológia. Bedugod és szól és jól szól. Viszont! Amikor már vezeték nélkül szeretnéd ezt megoldani, esetleg még szeretnél zajszűrést is, vagy akár olyan funkciókat, mint a Hey Siri, akkor kell a fejlődés. Ha neked ezekre nincs szükséged, akkor nincs miről beszélni. :slight_smile:

  30. Off. Jók a képek. Milyen géppel és objektívvel készültek?

  31. Avatar for TMTNZ TMTNZ says:

    Szia!
    Az Airpods 2-hoz kepest mennyivel jobb a basszus az “agybadugos” kialakitas miatt?
    Koszi

  32. Sony A6000 és Sony fix 50mm 1.8-as objektívvel. :man_shrugging:t2::ok_hand:

  33. Szerintem ez nem változott, legalábbis nem annyira számottevő.

  34. Akkor egy mondatba redukálva a cikk: rosszabbul szól mint a Bose/Sony, rosszabb a zajszűrése, mint a Bose/Sonyinak, mégis ajánlod, hogy megvegyük 100.000 Ft-ért? :joy::joy: Ja és mindezt azért, mert jó a design-ja, és a környezet zaját - bár gyengébben, de - arányosabban szűri ki? Meg megtanulja hogy kell szólnia, ami funkciót egyébként bárki, aki erre kicsit is igényes, magának állítaná be?

    Komolyan, az elmúlt időben az az érzés alakult ki bennem, hogy lelkes (és kicsit elfogult) Apple rajongókból Apple viszonteladókká avanzsáltatok, akik már nem bemutatni, hanem eladni akarják a termékeket.

  35. Ha így van akkor jó. De gondoltam ez is olyan termék ami higiéniai okok miatt necces.

  36. Az érzésednek akár lehetne alapja is…
    De szerintem vagy nem olvastál figyelmesen vagy nem akartad megérteni a cikk lényegét.
    A Bose/Sony un. egy-egy szempontból (pl zajszürés) szerepel összehasonlítási referenciaként (mert ez van a cikk írójának / mert ezek azok a modellek amelyek egy-egy szempontból etalonnak számítanak), de NEM ugyan abba a termék osztályba sorolhatóak valamely okból (mert nem fülbedugható, hanem fejhallgató, mert nem abba az árkategóriába tartoznak, stb)
    Segítségül egy kép a BOSE QC 35-ről:
    qc35

  37. Pont nem érdekli őket :smiley:

    @bence778 én konkrétan olyam ember vagyok, hogy ha valami szar, akkor azt leírom. Ebbe a cikkbe tehát az volt a legnagyobb problémád, hogy leírtam, hogy vetélytársakhoz képest rosszabb? :smiley: Ezen felül pedig ajánlom ettől függetlenül.

    A két termék teljesen más, de a zajszűrés miatt lehet egy kalap alá venni őket, aztán pedig ismét más-más irányban indulnak el, ahogy @Nem_Tom is írja.

    Amúgy, ha bárki, aki kicsit is igényes nem vezeték nélküli fülhallgatót vesz és így tovább… tehát bele lehet kötni, de ebben a kategóriában ár/értékben a legjobb termék!

  38. Avatar for Lusta Lusta says:

    Remek cikk!:+1:t2:

  39. Köszönöm szépen :slight_smile:

  40. @Nem_Tom köszi a segítséget :smile: annyi kiegészítésre azért szorul, amit írtál, hogy - habár egy helyen tényleg konkrétan a qc35 van említve -, a Bose-nak, és a Sonynak is van AirPods Prohoz hasonló kategóriás - értsd: “earphones” -, aktív zajszűrős terméke.

    Egy olyan szituációban olvastam @SzifonAdmin cikkét, amiben a qc35-öm mellé kerestem(keresek) fülest sportoláshoz. A problémám pedig egyszerűen az volt, hogy a cikk után nem lettem közelebb a megoldáshoz, mint a cikk előtt; a teszt alany ki lett ragadva kategóriájából (azaz: aktív szajszűrős, felső kategóriás fülhalgatók közül, amit, mint már írtam, mindkét nagy konkurencia gyárt), és össze lett hasonlítva a nehéz súlyú ellenfelekkel. Mármint érted, csak azért mert az elektromos autók etalonja a Tesla S modell, nem fogják a városi használatra gyártott e-Golfokat az S modellel hasonlítgatni. Nyilván a Golf mindenben gyengébb a Teslánál, és cserébe olcsóbb, de ezt a hülye is tudja. Ehhez nem kell teszt, ehhez nem kell vélemény cikk, ez trivialitás. És ugyanezt érzem az AirPods kontra high-end fejhallgatók (a fejhallgatók szón a hangsúly) elemzésnél is.

    Tehát vegigolvastam admin cikkét, és a következőket konstatáltam.
    Ad 1. nem tudtam meg az AirPods Proról semmit saját kategóriás viszonylatban.
    Ad 2. adva van egy Bose és egy Sony, évtizedes tapasztalattal a high end zajszűrős, high end hangzásvilágú fejhallgatók/fülhallgatók terén, magas reputációval, és eléggé borsos árakkal. Jön az Apple, lerak az asztalra egy “pro” fülest, árazásban (természetesen) túllő az egész szegmensen, majd az a teszt, ami egyébként hangzásra, és a zajszűrésre is csak közepesre(!!!) értékelte a podsot, ad egy 5 csillagos (ÖT CSILLAGOS) ár/érték arányt (mégegyszer: kategóriája legdrágább füleséről beszélünk), és a konklúzióban ajánlja megvételre.

    És ez volt az a pillanat, amiben szerintem teljesen korrekt és helyénvaló véleményt fogalmaztam meg, egy kicsit talán egyébként nyersen (az, hogy erre nem kezdtél el személyeskedni, admin, az nagy riszpekt!!).

    Szóval nem, nem gondolom, hogy figyelmetlenül olvastam volna, vagy nem akartam volna megérteni a cikk lényegét.

    Písz

  41. A bose-nak melyik vezeték nélküli “earphones”- ra gondolsz? Vásárold meg az általad említett készülékeket, küldd el a Szifonnak és készítenek neked egy tesztet amiben biztos vagyok leírják azt is , ha valamelyik jobb az airpods pro-nál. Bebizonyíthatod, hogy neked van igazad és nem tetszik a cikk, de ez nem egy profi fülhallgatókkal foglalkozó portál ahol az összes létező fülest összehasonlítják neked. Mivel az Adminnak ez a 3 fülese volt, vagy van összehasonlítani így ezzel kapcsolatos véleményét is tudta leírni. Hangsúly a véleményén van! És nem egy profi tesztet végzett el! Árban meg melyik ilyen earphones van sokkal olcsóbban ami azt tudja mint airpods pro?

  42. Amúgy meg én pont a hasonló termékek összehasonlításával nem szoktam foglalkozni mert ott általában nagyon minimális az eltérés árban és tudásban. Hozzáteszem ez csak az én véleményem, sokkal jobban tetszik a különböző kategóriás termékek összevetése, mert akkor jobban tudok dönteni, hogy mire is van szükségem. Árban és tudásban is.

  43. Megértem, amit írsz, jogos is. Mivel in-ear fülessel kellett volna tesztelnem, mondjuk mindkét cégnek van mindkét ilyen fülese. Természetesen nincs ilyen itthon, de gondoltam magamban, meg most már utána is olvastam, a zajszűrés mindkét esetben fül- és fejhallgató esetén ugyanaz!

    Nyilván a cég a két terméke esetén nem fog szarabb zajszűréssel kiadni fülhallgatót, tehát a tesztem valid nem? Én a zajszűrést hasonlítottam össze.

    Ár/érték
    Sony fülese bumszli, nehéz, jobb hangzással rendelkezik zajszűrés nélkül. Nehezen rakható el mondjuk a zsebedbe, ám olcsóbb “csak” 71.000Ft / iOS esetén semmilyen támogatást nem kapunk, mindent az appon belül állíthatunk.

    Bose-nál pedig van kábelünk, tehát már más a tészta. Ott mondjuk valszeg jobban benne marad, de továbbra is kevés a támogatottság jogosan, mivel nem Apple termék.

    Igazából megértem, hogy ez a teszt neked nem adott pontos választ, de én konkrétan 5 órát dolgoztam vele, kimentem, lefotóztam, metróztam, MEGVETTEM saját pénzből és leírtam, hogy rosszabb benne a zajszűrés nem voltam elfogult. Ahogy megtehettem össze is hasonlítottam, próbáltam egy rendkívül részletes cikket lehozni az olvasóknak. Erre nyilván megkapom, hogy ez szar, de szerintem érdemes megvenni, mert jó a termék még úgy is hogy egyes funkciók nem annyira jók, mint a vetélytársak.

    Nem tudok vele mit kezdeni, az a válaszom, hogy megrendeled és letesztelted a saját költségeden, ha ez nem megfelelő.

  44. Halkan megjegyezném hogy kijött a Beats Solo szintén zajcsökkentéses verziója ugyanebben az ársávban.

  45. Nekem sajnos annak a hangja egyáltalán nem jön be, a túltolt mély és úgy általában a minősége teljesen off kategória.

  46. Avatar for gunar gunar says:

    Lehet rosszul gugliztam rá, de ezt nem tudod a füledbe dugni és talán az ársáv ok de felépítésben teljesen mások ahogy látom, ergo akkor megint csak nem egy kategória ha jól sejtem. De persze én nem értek ezekhez, nem is használom őket, csak elolvasom amiket leírnak róluk itt és máshol.

  47. Rászántam magam, és ma elmentem venni egy airpods pro-t, hibás vagyok mert nem néztem utána neten, de sehol nem lehet kapni, eladták az összeset és csak decemberre várható megint. De annyira írogattad @SzifonAdmin hogy milyen jó a bose fülhallgatója, hogy lett belőle egy bose nose cancelling headphones 700 , csak, hogy ne üres kézzel menjek haza. :joy:

  48. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát, ha “nose cancelling”, akkor biztosan nem fogod lógatni az orrodat amiatt, hogy nem lett AirPods Pro. :smiley:

  49. Jogos :joy: Kicsit mást jelent így.:joy:

  50. Vissza tudod vinni a Bose-t? :smiley: Sorry, de a Sony jobb :confused: Bose is teljesen megfelel, de a Sony-nak a hangzása szerintem jobb, legalábbis ez az én véleményem.

    AirPods Pro ennyire nincs?

  51. Ha most rendelem meg online december 3.-10. között szállítják ki. ( az apple-nél) . Ha Panasonic lenne visszavinném, nem tudom de nem szeretem a Sonyt, nincs okom rá csak a neve vagy a logó nem tudom :grinning: De amúgy brutális, soha nem próbáltam zajcsökkentős fülhallgatót.

  52. Őszinte leszek, jobb a Sony, tényleg. Sok szempontból. A zajszűrésben pont ugyanaz, de van több funkciód és sokkal jobb hangod. Én azt jobban ajánlom, ha már a kettő között választasz. :slight_smile:

  53. Na szóval, volt bose nincs bose, párom le is nyúlta, úgyhogy akkor megnézem a sony-t magamnak. A WH-1000Xm3b-re gondolsz? Meglátjuk hátha, ez a bose mondjuk nagyon jó, de adok egy esélyt.:grinning:

  54. Tipik, nálunk is ez a helyzet :smiley: Folyton. Igen az a Sony, kíváncsi vagyok majd a véleményedre, hogy szerinted melyik a jó :slight_smile:

  55. Avatar for Dzsuri Dzsuri says:

    Agyalok már napok óta egy ilyen fülesen, de még mindig nem érzem magam 100%-ig biztosnak, hogy tuti megfelelő lesz számomra.
    Hangzás mennyit javult a teszt megírása óta?
    Arra lennék kíváncsi, ha valaki max hangerőn hallgatja, akkor mennyire hallatszik ki, mennyire zavaró másoknak akár a néma csöndben?

  56. Szia! Jelentősen javult, most már elmondhatom én is ,hogy azért itt szignifikánsan jobb hangzásra lehet számítani. Tervezek egy 1-3 hónapja az AirPods Pro-val cikket. Az, hogy mennyire hallatszik ki, fogalmam sincs. Mi miatt nem vásárolod meg? Hátha tudok segíteni.

  57. Avatar for Dzsuri Dzsuri says:

    Le tudnád tesztelni ma napközben, hogy bedobod valaki fülébe az Airpodsot és mennyire hallod kintről? Max hangerőn ez nagyon fontos. Ez az egy tart vissza tőle, mert nem szeretek másokat zavarni az idegesítően kihallatszó zenével, én is rühellem mikor valakinél hallom. :joy:
    Az árát megemészteni se volt könnyű, de azon már túl vagyok. :grinning:

  58. Ma nem 100%, de a napokban mindenképp megcsinálom neked. :slight_smile:

  59. Na megnéztem a sonyt, egy picit kényelmesebb mint a bose, megvárom black fridayt hátha lesz valahol jó kis akció rá, aztán összehasonlítom a kettőt( vagyis 3-at mert addigra az airpods pro is megjön talán). Mondjuk az airpods csak munkára kell. De a kettő közti különbség már érdekel.

  60. Avatar for Dzsuri Dzsuri says:

    Megvettem az AirPods Pro-t, nem bírtam a testemmel. :grinning: Amennyire kihallatszik az még a belefér kategória. Nagyon szuper a cucc, viszont egy furcsaságot vettem észre. Tapasztaltam az alap szoftverével, illetve a legújabbal is, hogy random megakad a hang nagyon minimális időre, amikor nyomkodom a telót. Ha csak kikapcsolt kijelzővel hallgatom, akkor nem nagyon lettem erre figyelmes.
    Nálatok ez így szokott jelentkezni?
    Jó pár fajta bluetoothos fülesen túl vagyok, de ilyesmit nem tapasztaltam még.

  61. Ez egy kibaszott hulladék, sikerült megint az Apple-nek egy szart kreálnia, mint mostanában egyre jobban. Kb 1 hétig működött normálisan, mostanra teljes összeomlás, még a reset se segít rajta. Hol csak a bal, hol csak a jobb szól, de az is recsegős, meg - meg szakadva a kapcsolat, a sztereó mód teljesen megszűnt. Vihetem vissza ezt is a szervízbe.

  62. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    megpróbáltad már újra párosítani?

  63. Az, hogy a te terméked lehet hibás, attól még nem hulladék. Előfordul.

  64. Jahh, valószínű csak az enyém, ahogy az is valószínű, hogy pont én futottam abba is bele, hogy a 10,5 iPad Pro-ból, három darab ledpanelhibás került hozzám egymás után, kb kéthavonta rohangálok mostanába a szervízbe, hol ezzel, hol azzal. Megpróbáltam már mindent az Airpods-al, de se semmi se segített. Egyik nap még jó volt, másnapra meg már szar. Nem tudom szoftveresen szart be, vagy hárdveresen, de ezzel nem is kéne nekem foglalkoznom.

  65. Így van, nem is neked kell ezzel foglalkoznod…

  66. iPhone 3 óta használok Apple eszközöket, jelenleg 10 Apple cuccom van. Airpods 1 gen, Airpods Pro, Apple Watch 0. gen, Apple Watch 2. Kerámia, Apple Watch 4. Acél, iPhone 6s, iPhone 11 Pro, iPad mini 4, iPad Pro 10,5, iMac. Folyamatosan azt veszem észre, hogy mind szoftveresen, mind hárdveresen egyre gyengébbek és egyre időtállótlanabbak az eszközök… Sok hibát tudnék sorolni ami baromira idegesítő a mindennapokban…

  67. Avatar for dokk dokk says:

    Ne vedd meg őket.

  68. Nyilván megértem ezt, de én ugye nem tapasztom, tehát nem tudok mit tenni.

  69. Nem is kértem, hogy tegyél valamit, senkitől se kértem. Leírtam a véleményem az Airpods Pro-ról, ennyi. Amúgy azóta kínlódva, de csak sikerült működésre bírnom. Nem tudom most meddig fog megfelelően működni…

  70. Szerintem feleslegesen szenvedsz vele. Már az első hibánál vissza kellett volna küldeni, és már rég kaptál volna újat. Ilyenkor ne várj, cseréltesd.

  71. Nekem nincs annyi időm és energiám, hogy hetente rohangáljak a szervízbe vele, ráadásul most az ünnepek közelettével akkora a forgalom, hogy egy élet A-ból - B-be jutni, pláne parkolóhelyet találni. Múlt héten voltam a szervízben a 4. szériás acél órával, mert este 64%-ról, reggel 4 órára kikapcsolt, 0% akkun ált. Itt valamit szoftveresen csesztek el a legutóbbi frissítéssel, külföldi oldalon is panaszkodtak.

  72. Ok, nyilván ez a Te dolgod.

  73. Na akkor összehasonlítom én is őket. :joy: Amúgy, talán, lehet tényleg jobb a sony. Plussz pont a repülős adapterért meg tényleg sokkal több mindent “tud”. A hangzásban én sok különbséget nem veszek észre. De amúgy az AirPods Pro-nak is igen jó a zajszűrése, meg is lepődtem. Szerintem tényleg nagyon jó és észre se veszi az ember, hogy hordja. Ajánlani tudom én is a Pro-t. Kényelemre fényévekkel jobb mint az AirPods 2!!

  74. Nem szaroztál :smiley: :smiley: :smiley: Gondolom majd vissza küldöd, ami nem tetszik. Én azt mondom a Sony és az AirPods Pro között érdemes választani. Sony abban az esetben, ha kényelmes és elfér, illetve szereted a fejhallgatót. AirPods pedig akkor, ha hordozhatóság és zajszűrés kell.

    Én amúgy az AirPods Pro mellett döntöttem.

  75. A Pro mellett döntöttem én is. A hétköznapokban sokkal kényelmesebb. A sony-t megtartom a hosszú repülőútakra. A bose mint mondtam már nem az enyém😀 A sonyba nagyon tetszik az a funkció mikor a zajokat kiszűri, de a beszédet tisztán hallani sőt felerősití.

  76. Na a héten mind a 3-at kipróbáltam. Egyet leszögezhetek. Ár-érték arányban a Bose a legrosszabb!! Mondjuk a Sonynak a BF hét miatt 299-ről lement az ára 199-re így fele annyiba kerül mint a Bose ami 400. De összehasonlítva a kettőt tudásra is a Sony magasan veri a Bose-t. De viszont mivel ez AirPods topic. Az AirPods egy iszonyatosan jó fülhallgató. Kényelmes a hordása nem nyomja fület, tökéletesen illeszkedik, a zajszűrés funkciója meg tökéletes és többet tud mint a Bose. ( itt beállításra gondolok, a Bose-nál “csak” a zajcsökkentés mértékét tudod állítani, még az AirPods-nál ki- bekapcsol és transparenz modus) Amit én megfigyeltem az AirPods a beszédet nem tudja megszűrni rendesen, de a zajokat tökéletesen. Hosszú repülőutakra viszont a Sony biztos, hogy sokkal kényelmesebb. Amit megfigyeltem a Sony meg a Bose nem csatlakozik automatikusan az Apple Watch-hoz, a Beats meg az AirPods pedig igen. A végére pedig annyit, hogy az AirPods Pro szerintem is nagyon jó ár-érték arányú headset!

  77. Látod, nem hazudtam :smiley: Sony-t választanám Bose helyett, és AirPods Pro pedig legjobb hordozható! :slight_smile: VISZONT én repültem már az AirPods Pro-val és a Bose-zal is.

    Mostani London útnál az AirPods Pro volt nálam, ÉG ÉS FÖLD a sima AirPods-hoz képest, iPaden néztünk filmet, konkrétan hallottam a víz zúgását az AppleTV+ SEE-nél, és mikor cseréltünk párommal a sima AirPods-ra akkor kiröhögtem. Egy hangosabb, repülő, esetleg vonat, vagy bármi közlekedési útnál az AirPods Pro magasan ver mindent, ha hordozhatóság is szempont. Tehát BŐVEN elég az AirPods Pro, ezekre az utazásokra, de mindezek mellet a Sony és a Bose zajszűrése jobb és ez tény. Azonban azok jóval nagyobb helyet igényelnek, valakinek ez nem számít, nekem igen. :slight_smile:

  78. Rövidebb repülőútra elég az AirPods is. Januárban van előttünk egy kétszer 6 órás út oda és ugyanannyi vissza😀 Oda már jobb a Sony meg a Bose.

  79. Igaz, a sima AirPods lényegében használhatatlan repülőn. Lehetne egy cikk a Beats Solo Pro-ról ami most jelent meg és elég jók a visszhangok és benne van az Apple “ökoszisztémában”
    Nem vagyok szakértő ezért érdekelne, hogy melyik fejhallgató a jobb az Over-ear vagy az On-ear fejhallgatók?

  80. A Computer Bild német tech magazin a 39. helyre sorolta a tesztje alapján a zajszürős fülhallgatók közt. Azt írják több helyen is, hogy nem rossz, de nem is egy sony.

  81. Avatar for andoro andoro says:

    Sziasztok!

    Végigolvastam az összes hozzászólást de senki nem kérdezett olyasmit, hogy pl egy Powerbeats 3. vagy 4. generációs füleshez képest milyen a hangzása? Én ilyeneket használtam és amúgy szeretem a teltebb/mélyebb hangzást, nem tudom ehhez képest mire számítsak egy Airpods Pronál?
    Továbbá értem hogy a zaj szűrés menő de pl nekem a Powerbeats simán szűrt vagy szigetelt annyit hogy elég volt és nem éreztem aktív zaj szűrés igényét.

  82. Szia, én nem szeretem a Beats-et. Nagyon húz a mély fele, ami számomra nem tetszik, így sajnos nincs összehasonlítási alapom. Ez nem olyan. :smiley: Tehát nem annyira mély.

  83. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen! Én egyiket sem használom, viszont a féket elég sűrűn a fülessel zombi módon sétafikálók miatt. Ez annyira nem jó, sem a zombiknak, mert végleg ládázhatják őket, mi pedig mehetünk miattuk a sittre, mert körülnézés nélkül ugrálnak elénk mindenhol, mintha minden zebrát betonfal védene. Nem szokásuk elgondolkozni azon, hogy hogy a láda szűkösebb mint egy cella és onnan nincs kiút sosem.
    Persze akiknek nem inge ne vegye magára, csak gondoltam jó lesz pár embernek aki elolvassa, hátha belegondol, de aki gyalogos és nem is vezet, egészen másképp gondolkodik mint akik napi szinten sokat mennek autóval. Mindegyik gyalogosnak el kellene tölteni pár napot városi forgalomban autósok mellett, talán észrevennék mennyire más onnan a világ.

  84. Avatar for andoro andoro says:

    Azóta vettem egy Airpods Pro. Ez is kellően mélyen szól, de jobb sokkal, a kényelemről nem is beszélve.
    Aki attól fél hogy a kis cucc átalakítja, kvázi megszentségteleníti szent zenéjét: verje ki a fejéből! Nagyon természetesen szól, 2 kis gyerekkel a munkanap során elmondhatom így vírusszezon idején hogy tényleg működik a zajszűrés. Az külön jó hogy a beszédet nem tekinti zajnak, hisz az nem is az. Az autók zaja, a venti, a hűtő abszolút eltűnik, de ha üvölt a gyerek (mert épp baja van) azt meghallom. Különösen tetszik hogy amikor telefonálok, magamat is hallom. Eddig a füldugós headseteket mindig félig ki kellett venni mert olyan volt mintha vákuumban lett volna a fejem és így kellett beszélni. Ez most nincs elképesztő jó.
    Ja és még egy fontos ami miatt más teljesen az egész élmény a zajszűréssel: ha van ilyen funkciója a fülesnek, halkabban lehet zenét hallgatni, ergo tovább hallgathatod, mert bírja a fül… eddig a hangos zenével próbáltam elnyomni a zajt, de ugye ez max 1-2 órán át elviselhető - legalábbis nekem.

  85. Avatar for andoro andoro says:

    Egyetértek veled, majdnem sikerült egy fejhallgatós balfaszt elütnöm nekem is korábban… szétnézni luxus volt neki és nem szállt le a bringáról a zebrán csak így átsuhant. Olyat fékeztem dudával hogy leizzadt a gyerek, de a fél perccel korábban velem szemben elhaladó járőr is visszafordult hogy minden ok-e. Szerencse hogy senkinek nem lett baja.

    Azonban az Air Pods Pro ha átengedi a külső hangokat, még ebben is megoldás lehet… és kipróbáltam pl. játszótéren, simán hallottam mindent, még a kicsit odébb lévő villamost is. Mindezt a zenével keverve és teljesen jól szólt.

  86. Hmm, hát tényleg elég érdekes forma, mint egy babszem. Hogy passzol ez a különféle fülformákhoz? Amúgy én a Bose QuitComfort-tal szemezgetek. :grin:

  87. Na azt még nem sikerült tesztelni, de az engem is érdekelne, az AirPods Pro-hoz képest.

  88. Ha minden igaz jövő hét végén kezembe (fülembe) kerül egy kipróbálásra.

  89. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    varázsbabok: el kell ültetni őket a hangkertben (Soundgarden!), és kikelnek belőle az égig érő dalok!

  90. De mivel kell öntözni, hogy égig is érjen?

  91. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    egyenirányba folyó elektromossággal!

  92. Szeretünk mindent ami a bajoroktól jön :slightly_smiling_face:
    Ez vezetékes? Mert hosszú repülőutakhoz keresgetek egy jó és kényelmes kábeles fejhallgatót, bár most nem kell, de előbb utóbb lehet majd megint utazgatni :slight_smile:

  93. Az, és baszki mutatom mi az ami miatt instant get kényelmesség:

    Mintha egy pihe puha takaró lenne rajtad. :slight_smile: Egyébként spoiler nem emiatt készül a cikk, ez csak egy termék hozzá. :slight_smile: Most járatom be, kb 1,5 hét múlva lesz cikk. Repülni addig úgysem fogsz :smiley:

  94. Addig tuti nem :grinning_face_with_smiling_eyes:

  95. Sziasztok! Decemberben sajnos elhagytam az Airpods 2-met tokkal-vonóval… :frowning: Nagyon hiányzik, de most még megvagyok nélküle, mert zenehallgatás most annyira nincs, inkább telefonálgatnék róla, de arra van egy öreg headset-em. Viszont bringa szezonra mindenképp szeretnék valamit, mert ott már képbe jön a zenehallgatás is. Őrlődök hogy mi legyen, igazából nagyon szerettem a 2-ben a nagyon szép basszus hangzást (house zene kedvelő vagyok), szépen szólt, gyorsan csatlakozott a telóhoz, egész jó stabilan bent maradt a fülembe rázós bringa utakon is. Ami hátrány volt hogy nem volt annyira kényelmes, külön használtam mindig a kettőt és óránként cserélgetni kellett mert nyomta a fülemet… plusz ha nagyobb tempóban suhantam nem értette a másik fél a beszédemet a susogás miatt, és igazából én sem őt… ettől függetlenül bevált és szerettem. Írtátok, hogy kényelmesebb és van ez a zajszűrés, szóval elgondolkodtam lehet a Pro-ra lenne szükségem. Viszont az már bevált, és ez azért húzósabb árba, szóval nem tudom mi legyen, ti mit javasoltok? Köszi! :slight_smile:

  96. Hát itt egyértelműen @83miki83 ajánlását +1-gyelem :slight_smile: Ez mindenképp segíteni fog szerintem! :slight_smile:

  97. Mármint akkor hogy inkább a Pro-t vegyem egy ilyen kiegészítővel, vagy hogy elég nekem a 2 egy ilyen kiegészítővel és máris kényelmesebb lesz? :slight_smile:

  98. Lényegesebben drágább a Pro, de szerintem annyival jobb is. Nekem mindkettő van itthon, úgyhogy összehasonlítottam őket, nekem kényelmesebb is és a zajszűrés tényleg egy iszonyatosan jó dolog. A Pro-nál tudod a gumiharangot is cserélni a simához nem tudom, hogy van-e valami ilyen kiegészítő.

  99. Telefonbeszélgetésre mi a tapasztalat? Tisztán hallanak a másik oldalon? AirPods 2-re nem igazán volt panasz, én kristály tisztán hallottam azt akivel beszéltem. Ez a zajszűrés kb. hogy nyilvánul meg a valóságban? Mivel én szinte mindig csak egy fülemen használom egyszerre, ott mondjuk szól a zene és azon a fülemen szinte teljesen kizárja a környezet “zaját”? Ha így van, ez mondjuk nem hangzik rosszul. :slight_smile:

  100. Itt le van írva minden, hogyan lehet két illetve csak egy fülessel aktiválni a zajszűrést. Egyébként a zene is sokkal jobb vele, hisz egy nagyobb hangszóró van benne és jobban bele is ül a fülbe. Amúgy telefonálni is tökéletesen működik.

  101. Köszönöm szépen a segítségeteket.

  102. Avatar for andoro andoro says:

    Szerintem nézd meg a Boda új fülesét is, mert az teljesen másképpen van a fülön, top-ear füles, újdonság… Nekem pont az a gondom az Airpods Proval hogy egy idő után, ha felmelegszik a gumi rajta akkor kiesik a fülemből… Nem tudom mi a megoldás, a legnagyobb gumit használom (L) lehet kisebbre kéne cserélni, de akkor meg az elején esik ki amikor még nem meleg bmeg. :slight_smile:

  103. Tetszik ez a nemtom mi a megoldás de azért 3 hozzászólással feljebb ott van :smiley: Amúgy az pont a melegtől tágul ki a füledben ergó nem esik ki.

  104. Megszólítva érzem magam :sweat_smile:

  105. No végül is úgy alakult, hogy a főnököm vett magának egy AirPods Pro-t, nekem meg eladta a kb. max. 10x használt AirPods 2-sét (2019. szeptemberi) 25.000,- ért, szóval ezt most nyüstölöm ameddig “ki nem pukkad” (bízom benne hogy ezt nem hagyom el… ), aztán majd benevezek egy Pro-ra, vagy addigra már lehet lesz egyel újabb. Köszi a segítséget!

  106. Remélem tetszeni fog. Annyi hogy az AirPods 2-nél fényévekkel jobb a hangja az AirPods Pro-nak, mert in-ear füles. De ettől még nyugodtan próbálgasd azt, mert így is jó élmény lesz!

  107. Avatar for ngtv ngtv says:

    Nem rossz cucc, de nem éri meg az árát még úgy sem, hogy kriptoból vettem és 60k-ért. Arról nem is beszélve, hogy az összes barátomnak, köztük nekem is elkezdett az ívek mentén több ponton is megrepedni mindkét füles burkolata.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for BoRRoNeo Avatar for Czo Avatar for White64GB Avatar for ngtv Avatar for dorina.jobbagy.97 Avatar for rihekopo79 Avatar for xantos85 Avatar for Dzsuri Avatar for spannung Avatar for baumgartner Avatar for andoro Avatar for TigerCat Avatar for dokk Avatar for szaszab Avatar for kchris Avatar for bence778 Avatar for Vari_Gery Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for szorian Avatar for 83miki83 Avatar for ef-dani Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Fejezd ki érzéseidet mélyebben, kérlek.

  2. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a hang javulása annak is köszönhető, hogy a kezd bejáratódni a füles, minden új fülest be kell járatni, és az idő elteltével sokkal másabb lesz a hangzása.

  3. Így van, itt már egy rendes meghajtót kapunk, amit be kell járatni persze. Ehhez jó pár óra kell, az a baj ezt sokan nem tudják.

  4. Avatar for dokk dokk says:

    Köszi a cikket, jó volt! Én le is fogom cserélni az első generációsat.

  5. Hibátlan döntés lesz! :slight_smile: Amúgy jó hogy írod, első generációról még jobban megéri váltani, mert kapsz plusz dolgokat.

    Akkor azért sikerült úgy megírni a cikket, hogy végeredményben pozitív a véleményem a fülesről, csak sokan első benyomásként nem úgy néznek rá.

  6. Egyébként, már azzal eladtam volna az AirPods Pro-t, hogy felveszem az ismerősők első benyomását a zajszűrésről. Olyan fejeket vágtak, hogy az valami elképesztő, pontosan amiatt, hogy az emberek nem tudják hogy ez létezik és milyen jó dolog. :slight_smile:

    Én pedig ezt nagyon jól tudom, csak éppen itt jött a dilemma, hogy akkor a Bose meg a Sony jobb, másabb ebben a kategóriában, mit írjak le. Írjam le a WOW érzést, amit mások tapasztalnak, vagy próbáljam részletesebben elmondani, mit ad az Apple ezen a téren. Utóbbi lett végül. :slight_smile:

  7. Ezt a terméket a helyén kell kezelni és egyetlen egy kérdést kell magunkat feltenni: tetszik a hangja? Ha igen, akkor nekünk ez megfelel kérdés nélkül, ha nem, akkor bizony ez nem a mi fülhallgatónk.

    Mondjuk szívás ha nem tetszik a hangja. 100 ezerért visszaküldési lehetőség nélkül azért kockázatos. Igazából legtöbbet csak edzés közben, valamint telefonáláshoz használnám, arra meg majdnem mindegy milyen. Csak tisztán halljam a másik felet és fordítva. No meg persze csatlakozzon azonnal.

  8. Nem értem, miért ne küldhetnéd vissza. 14 napig az Apple-höz vissza küldheted bármikor.

  9. Avatar for dokk dokk says:

    Ha “csak” ennyi az igényed, akkor neked bőven megfelelő lesz. Már az első generációssal is kristálytisztán lehet hallani a másikat telefonálás közben, és gyorsan is csatlakozik. De ezek még jobbak lettek az újabbakkal.

  10. Szerintem jól tetted, hogy a saját véleményedet írtad le a többi eszközhöz hasonlítva. Pár dologra lennék kíváncsi még:
    1.) Miért egy over-ear zajszűrős fejhallgatóhoz (Bose QC35) hasonlítottad? Oké, hogy zajszűrésben az az etalon, de az mégiscsak egy fejhallgató.
    2.) Arról nem írtál, hogy a zajkioltás során mennyire érezhető az a “nyomás”, ami mondjuk a Bosenál elég erőteljesen megvan.
    3.) Inkább AirPods vagy inkább in-ear füles ez, kialakítás szempontjából? Ez sokaknak (pl. nekem is) nagyon fontos, mert az AirPods tökéletesen illeszkedik, egyáltalán nem esik ki, ellentétben bármilyen (de tényleg!) in-ear fülessel.

    Köszi!

  11. Szia,

    köszönöm szépen, válaszolok akkor sorban. :slight_smile:

    1. Azért mert ez van jelenleg itthon. Tehát nyilván ahhoz tudja az ember hasonlítani, ami elérhető, még ha csak nem is tökéletes az összehasonlítás ugye. Ettől függetlenül nyilván legalább a profikkal hasonlítottam össze nem a kínai, vagy gyengébb márkákkal.
    2. Azért nem írtam, mert nincs ilyen. Legalábbis a Bose-hoz képest egyáltalán nem kapod ezt. Valamennyire nyilván hallod a zajkioltást, DE mivel maga az AirPods Pro valóban a külső zajokat térképezi fel abban a pillanatban optimalizálja is ugye ezt, tehát nem lesz erőteljes.
    3. Inkább AirPods! :slight_smile:
  12. Köszönöm a gyors választ, de nem örülök neki, mert most meggyőztél, hogy vennem kell :smiley:

  13. Egy Beoplay H5-tel szembeni hangzás milyen?

  14. Köszönöm a cikket.

    Igy megjobban meggyözödtem arrol, hogy kell ez nekem. Mar meg is rendeltem.
    En ugyan nem az Apple-töl rendelem közvetve, mert igy van 10% kedvezmenyem es a 14 nap helyett 30 napom van visszaküldeni. Ennyi idö alatt biztos, hogy eltudom dönteni megfelelö-e.
    Több videot is megneztem es ez a te cikked mar a masodik volt amit magyarul is olvashattam. Van itthon elsö es masodik generacios Airpods is. Ott nem sok volt a különbseg. Igazabol erre az “agybadugos” valtozatra vartam az -töl. Az, hogy meg közebe zajszürös is lett az csak hab a tortan. Van egy Bose QC 35 fejhalgatom is, de mint ahogy te is irtad azt nem lehet alapul venni. Mas kategoria es en is masra hasznalom. Az az uj Airpods Pro konkretam munkahoz kell nekem. Ipari presgepekkel dolgozok amiknek 100 Db köröl van az erteke. Ennek az eltorzitasara a sima AirPods termeszetesen keptelen. Kiprobaltam a Bose fejhalgatot is a cegnel. A zajkioltas hihetetlenül jo volt, mar-mar kicsit sok is. A zenei elmeny meg fantasztikus! Nyilvan ugyan ezt nem foga elerni az uj Airpods Pro, de ha csak megközeliti a szintet mar akkor is kivalo. Kivancsian varom mit mutat majd az en esetemben ez az uj es nagyszerü termek. :slight_smile:

  15. Avatar for kchris kchris says:

    Elég bosszús vagyok. Mégpedig azért mert elég jó cuccok ezek de az hogy cserélhetetlen az aksi és 1.5-2 év után kb mehet a kukába (az apple is cseréli pénzért) és nem tartós cucc pedig az is lehetne… ezért inkább kihagyom. ilyen gyorsan avuló cuccokba nem szeretek invesztálni (oké ez tudom nem befektetés)… Amúgy meg mindehol arról megy a duma hogy környezetvédelem így környezetvédelem úgy erre mi van? Sorban mindenhol aksis dolgok jelennek meg pl fűrész fűnyíró… ha egyáltalán újra fel tudják használni akkor is töredéke jut vissza ezeknek a cuccoknak az újrafelhasználási körbe…

  16. Avatar for kchris kchris says:

    Pont az van a cikkben illetve válaszban hogy pont hogy nem az agybadugós modellhez közeli ez a cucc… hanem inkább sima AirPods.

  17. Ez egy nagyon jó kérdés, mivel az is volt a fülemben, de több mint 1 éve. Azt gondolom, hogy hasonló a hangzása, talán a BEO jobb, de csak egy hajszállal, de ebben már nem vagyok biztos.

    Azt kell ugye eldönteni, hogy érdemes-e mondjuk váltani egy sokkal jobb támogatottságra, és zajszűrésre. A H5 nagyon jó fülhallgató szerintem, legalábbis én nekem tetszett, igaz bumszli. Én azt mondom, mivel az viszonylag régi termék, régóta használod, megszoktad stb, szakadj ki a komfort zónádból és nézz meg mire képes a zajszűrés, akár egy Bose-t tesztelve előtte. (Könnyeben eljutsz egy Bose-hoz, mint mondjuk AirPods Pro teszterhez)

  18. Igen, de kifogja neki zárni, kellőképpen. A 100dB mondjuk kemény. Ott a Bose biztos jobban teljesít, ám azért ilyen helyre egy fejhallgatót nem szívesen vinnék, hordanék. Ahogy ő is realizálta, nem fogja 100%-ig azt kapni, de neki lehet, hogy pont elég az AirPods Pro, arra hogy kicsit zártabb fülillesztékkel és zajszűréssel jól használhassa. Nyilván itt tényleg le kell tesztelni.

    /cc @szaszab Természetesen várjuk a véleményt, és élménybeszámolót, mert érdekel!

  19. Igen, pont emiatt kéreztem, hogy volt vele tesztetek, és vettem már az ajánlataitok miatt fülest ami mindig bevált! Köszönöm a választ, szerintem teszek egy próbát az Airpods Pro-val :slight_smile:

  20. Apple-höz 14 napig vissza tudod küldeni (talán ingyen is) szóval nem nagyon lehet hibázni.

  21. szia honnan rendeled ha nem titok?

  22. Avatar for Czo Czo says:

    Nekem az a tapasztalatom, hogy az 1.5-2 az inkabb 2-3, raadasul aki nem orakon at hallgatja, neki akar 3-4 ev is lehet (gyakorlatilag, nekem mindaddig jo lesz a fules, amig 2 orat lehet hasznalni 1 toltessel, ez pedig kevesebb, mint a fele a gyari kapacitasnak). Ha meg tonkrement, ki kell dobni es venni kell egy masikat. A kornyezetvedelem szerintem senkit sem erdekel.

  23. Igen, ez igy van, ez latszik a kialakitasan is. En a sima valtozathoz merten irtam az “agybadugos” kifejezest. A sima semmit nem er az en esetemben.

  24. Tisztíthatóságról mi a véleményed? Az Airpodsban engem a koszolódása zavar a legjobban, pláne h fehéren ez nagyon meglátszódik.
    Töltőtok mennyire nagy? Előzőhöz képest kényelmesen zsebben hordható?

  25. Amint megjön es ki tudom probalni irok egy par sort mik a tapasztalataim az en szemszögemböl.

  26. Nem magyarorszagon elek. Ha te igen akkor teljesen felesleges informacio szamodra. Ha megsem akkor : Otto/de

  27. Ilyenkor érzem, hogy öreg vagyok. Nekem csak egyszerű, kiváló minőségű fülhallgatóim vannak. Egy dolgot tudnak, szólnak. Ennek a füles árának a töredékéért. Nem elemeznek hangot, nem olvasnak fel SMS-t és nem is tanulnak semmit. Igyekszem tartani a lépést a fejlődéssel, de ebben az eseteben azt hiszem passzolom.

  28. köszi

  29. Szia, azért nagy a töltőtok, sztem az előző generáció kényelmesebben elfért a zsebben, de persze ez is elfér, csak meg kell szokni. Nem sokkal nagyobb azért.

    @BoRRoNeo Teljesen megértelek, régebben és most is képesek csinálni olyan fülhallgatóak a neves cégek, amikhez nem kell semmilyen csilli-villi technológia. Bedugod és szól és jól szól. Viszont! Amikor már vezeték nélkül szeretnéd ezt megoldani, esetleg még szeretnél zajszűrést is, vagy akár olyan funkciókat, mint a Hey Siri, akkor kell a fejlődés. Ha neked ezekre nincs szükséged, akkor nincs miről beszélni. :slight_smile:

  30. Off. Jók a képek. Milyen géppel és objektívvel készültek?

  31. Avatar for TMTNZ TMTNZ says:

    Szia!
    Az Airpods 2-hoz kepest mennyivel jobb a basszus az “agybadugos” kialakitas miatt?
    Koszi

  32. Sony A6000 és Sony fix 50mm 1.8-as objektívvel. :man_shrugging:t2::ok_hand:

  33. Szerintem ez nem változott, legalábbis nem annyira számottevő.

  34. Akkor egy mondatba redukálva a cikk: rosszabbul szól mint a Bose/Sony, rosszabb a zajszűrése, mint a Bose/Sonyinak, mégis ajánlod, hogy megvegyük 100.000 Ft-ért? :joy::joy: Ja és mindezt azért, mert jó a design-ja, és a környezet zaját - bár gyengébben, de - arányosabban szűri ki? Meg megtanulja hogy kell szólnia, ami funkciót egyébként bárki, aki erre kicsit is igényes, magának állítaná be?

    Komolyan, az elmúlt időben az az érzés alakult ki bennem, hogy lelkes (és kicsit elfogult) Apple rajongókból Apple viszonteladókká avanzsáltatok, akik már nem bemutatni, hanem eladni akarják a termékeket.

  35. Ha így van akkor jó. De gondoltam ez is olyan termék ami higiéniai okok miatt necces.

  36. Az érzésednek akár lehetne alapja is…
    De szerintem vagy nem olvastál figyelmesen vagy nem akartad megérteni a cikk lényegét.
    A Bose/Sony un. egy-egy szempontból (pl zajszürés) szerepel összehasonlítási referenciaként (mert ez van a cikk írójának / mert ezek azok a modellek amelyek egy-egy szempontból etalonnak számítanak), de NEM ugyan abba a termék osztályba sorolhatóak valamely okból (mert nem fülbedugható, hanem fejhallgató, mert nem abba az árkategóriába tartoznak, stb)
    Segítségül egy kép a BOSE QC 35-ről:
    qc35

  37. Pont nem érdekli őket :smiley:

    @bence778 én konkrétan olyam ember vagyok, hogy ha valami szar, akkor azt leírom. Ebbe a cikkbe tehát az volt a legnagyobb problémád, hogy leírtam, hogy vetélytársakhoz képest rosszabb? :smiley: Ezen felül pedig ajánlom ettől függetlenül.

    A két termék teljesen más, de a zajszűrés miatt lehet egy kalap alá venni őket, aztán pedig ismét más-más irányban indulnak el, ahogy @Nem_Tom is írja.

    Amúgy, ha bárki, aki kicsit is igényes nem vezeték nélküli fülhallgatót vesz és így tovább… tehát bele lehet kötni, de ebben a kategóriában ár/értékben a legjobb termék!

  38. Avatar for Lusta Lusta says:

    Remek cikk!:+1:t2:

  39. Köszönöm szépen :slight_smile:

  40. @Nem_Tom köszi a segítséget :smile: annyi kiegészítésre azért szorul, amit írtál, hogy - habár egy helyen tényleg konkrétan a qc35 van említve -, a Bose-nak, és a Sonynak is van AirPods Prohoz hasonló kategóriás - értsd: “earphones” -, aktív zajszűrős terméke.

    Egy olyan szituációban olvastam @SzifonAdmin cikkét, amiben a qc35-öm mellé kerestem(keresek) fülest sportoláshoz. A problémám pedig egyszerűen az volt, hogy a cikk után nem lettem közelebb a megoldáshoz, mint a cikk előtt; a teszt alany ki lett ragadva kategóriájából (azaz: aktív szajszűrős, felső kategóriás fülhalgatók közül, amit, mint már írtam, mindkét nagy konkurencia gyárt), és össze lett hasonlítva a nehéz súlyú ellenfelekkel. Mármint érted, csak azért mert az elektromos autók etalonja a Tesla S modell, nem fogják a városi használatra gyártott e-Golfokat az S modellel hasonlítgatni. Nyilván a Golf mindenben gyengébb a Teslánál, és cserébe olcsóbb, de ezt a hülye is tudja. Ehhez nem kell teszt, ehhez nem kell vélemény cikk, ez trivialitás. És ugyanezt érzem az AirPods kontra high-end fejhallgatók (a fejhallgatók szón a hangsúly) elemzésnél is.

    Tehát vegigolvastam admin cikkét, és a következőket konstatáltam.
    Ad 1. nem tudtam meg az AirPods Proról semmit saját kategóriás viszonylatban.
    Ad 2. adva van egy Bose és egy Sony, évtizedes tapasztalattal a high end zajszűrős, high end hangzásvilágú fejhallgatók/fülhallgatók terén, magas reputációval, és eléggé borsos árakkal. Jön az Apple, lerak az asztalra egy “pro” fülest, árazásban (természetesen) túllő az egész szegmensen, majd az a teszt, ami egyébként hangzásra, és a zajszűrésre is csak közepesre(!!!) értékelte a podsot, ad egy 5 csillagos (ÖT CSILLAGOS) ár/érték arányt (mégegyszer: kategóriája legdrágább füleséről beszélünk), és a konklúzióban ajánlja megvételre.

    És ez volt az a pillanat, amiben szerintem teljesen korrekt és helyénvaló véleményt fogalmaztam meg, egy kicsit talán egyébként nyersen (az, hogy erre nem kezdtél el személyeskedni, admin, az nagy riszpekt!!).

    Szóval nem, nem gondolom, hogy figyelmetlenül olvastam volna, vagy nem akartam volna megérteni a cikk lényegét.

    Písz

  41. A bose-nak melyik vezeték nélküli “earphones”- ra gondolsz? Vásárold meg az általad említett készülékeket, küldd el a Szifonnak és készítenek neked egy tesztet amiben biztos vagyok leírják azt is , ha valamelyik jobb az airpods pro-nál. Bebizonyíthatod, hogy neked van igazad és nem tetszik a cikk, de ez nem egy profi fülhallgatókkal foglalkozó portál ahol az összes létező fülest összehasonlítják neked. Mivel az Adminnak ez a 3 fülese volt, vagy van összehasonlítani így ezzel kapcsolatos véleményét is tudta leírni. Hangsúly a véleményén van! És nem egy profi tesztet végzett el! Árban meg melyik ilyen earphones van sokkal olcsóbban ami azt tudja mint airpods pro?

  42. Amúgy meg én pont a hasonló termékek összehasonlításával nem szoktam foglalkozni mert ott általában nagyon minimális az eltérés árban és tudásban. Hozzáteszem ez csak az én véleményem, sokkal jobban tetszik a különböző kategóriás termékek összevetése, mert akkor jobban tudok dönteni, hogy mire is van szükségem. Árban és tudásban is.

  43. Megértem, amit írsz, jogos is. Mivel in-ear fülessel kellett volna tesztelnem, mondjuk mindkét cégnek van mindkét ilyen fülese. Természetesen nincs ilyen itthon, de gondoltam magamban, meg most már utána is olvastam, a zajszűrés mindkét esetben fül- és fejhallgató esetén ugyanaz!

    Nyilván a cég a két terméke esetén nem fog szarabb zajszűréssel kiadni fülhallgatót, tehát a tesztem valid nem? Én a zajszűrést hasonlítottam össze.

    Ár/érték
    Sony fülese bumszli, nehéz, jobb hangzással rendelkezik zajszűrés nélkül. Nehezen rakható el mondjuk a zsebedbe, ám olcsóbb “csak” 71.000Ft / iOS esetén semmilyen támogatást nem kapunk, mindent az appon belül állíthatunk.

    Bose-nál pedig van kábelünk, tehát már más a tészta. Ott mondjuk valszeg jobban benne marad, de továbbra is kevés a támogatottság jogosan, mivel nem Apple termék.

    Igazából megértem, hogy ez a teszt neked nem adott pontos választ, de én konkrétan 5 órát dolgoztam vele, kimentem, lefotóztam, metróztam, MEGVETTEM saját pénzből és leírtam, hogy rosszabb benne a zajszűrés nem voltam elfogult. Ahogy megtehettem össze is hasonlítottam, próbáltam egy rendkívül részletes cikket lehozni az olvasóknak. Erre nyilván megkapom, hogy ez szar, de szerintem érdemes megvenni, mert jó a termék még úgy is hogy egyes funkciók nem annyira jók, mint a vetélytársak.

    Nem tudok vele mit kezdeni, az a válaszom, hogy megrendeled és letesztelted a saját költségeden, ha ez nem megfelelő.

  44. Halkan megjegyezném hogy kijött a Beats Solo szintén zajcsökkentéses verziója ugyanebben az ársávban.

  45. Nekem sajnos annak a hangja egyáltalán nem jön be, a túltolt mély és úgy általában a minősége teljesen off kategória.

  46. Avatar for gunar gunar says:

    Lehet rosszul gugliztam rá, de ezt nem tudod a füledbe dugni és talán az ársáv ok de felépítésben teljesen mások ahogy látom, ergo akkor megint csak nem egy kategória ha jól sejtem. De persze én nem értek ezekhez, nem is használom őket, csak elolvasom amiket leírnak róluk itt és máshol.

  47. Rászántam magam, és ma elmentem venni egy airpods pro-t, hibás vagyok mert nem néztem utána neten, de sehol nem lehet kapni, eladták az összeset és csak decemberre várható megint. De annyira írogattad @SzifonAdmin hogy milyen jó a bose fülhallgatója, hogy lett belőle egy bose nose cancelling headphones 700 , csak, hogy ne üres kézzel menjek haza. :joy:

  48. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát, ha “nose cancelling”, akkor biztosan nem fogod lógatni az orrodat amiatt, hogy nem lett AirPods Pro. :smiley:

  49. Jogos :joy: Kicsit mást jelent így.:joy:

  50. Vissza tudod vinni a Bose-t? :smiley: Sorry, de a Sony jobb :confused: Bose is teljesen megfelel, de a Sony-nak a hangzása szerintem jobb, legalábbis ez az én véleményem.

    AirPods Pro ennyire nincs?

  51. Ha most rendelem meg online december 3.-10. között szállítják ki. ( az apple-nél) . Ha Panasonic lenne visszavinném, nem tudom de nem szeretem a Sonyt, nincs okom rá csak a neve vagy a logó nem tudom :grinning: De amúgy brutális, soha nem próbáltam zajcsökkentős fülhallgatót.

  52. Őszinte leszek, jobb a Sony, tényleg. Sok szempontból. A zajszűrésben pont ugyanaz, de van több funkciód és sokkal jobb hangod. Én azt jobban ajánlom, ha már a kettő között választasz. :slight_smile:

  53. Na szóval, volt bose nincs bose, párom le is nyúlta, úgyhogy akkor megnézem a sony-t magamnak. A WH-1000Xm3b-re gondolsz? Meglátjuk hátha, ez a bose mondjuk nagyon jó, de adok egy esélyt.:grinning:

  54. Tipik, nálunk is ez a helyzet :smiley: Folyton. Igen az a Sony, kíváncsi vagyok majd a véleményedre, hogy szerinted melyik a jó :slight_smile:

  55. Avatar for Dzsuri Dzsuri says:

    Agyalok már napok óta egy ilyen fülesen, de még mindig nem érzem magam 100%-ig biztosnak, hogy tuti megfelelő lesz számomra.
    Hangzás mennyit javult a teszt megírása óta?
    Arra lennék kíváncsi, ha valaki max hangerőn hallgatja, akkor mennyire hallatszik ki, mennyire zavaró másoknak akár a néma csöndben?

  56. Szia! Jelentősen javult, most már elmondhatom én is ,hogy azért itt szignifikánsan jobb hangzásra lehet számítani. Tervezek egy 1-3 hónapja az AirPods Pro-val cikket. Az, hogy mennyire hallatszik ki, fogalmam sincs. Mi miatt nem vásárolod meg? Hátha tudok segíteni.

  57. Avatar for Dzsuri Dzsuri says:

    Le tudnád tesztelni ma napközben, hogy bedobod valaki fülébe az Airpodsot és mennyire hallod kintről? Max hangerőn ez nagyon fontos. Ez az egy tart vissza tőle, mert nem szeretek másokat zavarni az idegesítően kihallatszó zenével, én is rühellem mikor valakinél hallom. :joy:
    Az árát megemészteni se volt könnyű, de azon már túl vagyok. :grinning:

  58. Ma nem 100%, de a napokban mindenképp megcsinálom neked. :slight_smile:

  59. Na megnéztem a sonyt, egy picit kényelmesebb mint a bose, megvárom black fridayt hátha lesz valahol jó kis akció rá, aztán összehasonlítom a kettőt( vagyis 3-at mert addigra az airpods pro is megjön talán). Mondjuk az airpods csak munkára kell. De a kettő közti különbség már érdekel.

  60. Avatar for Dzsuri Dzsuri says:

    Megvettem az AirPods Pro-t, nem bírtam a testemmel. :grinning: Amennyire kihallatszik az még a belefér kategória. Nagyon szuper a cucc, viszont egy furcsaságot vettem észre. Tapasztaltam az alap szoftverével, illetve a legújabbal is, hogy random megakad a hang nagyon minimális időre, amikor nyomkodom a telót. Ha csak kikapcsolt kijelzővel hallgatom, akkor nem nagyon lettem erre figyelmes.
    Nálatok ez így szokott jelentkezni?
    Jó pár fajta bluetoothos fülesen túl vagyok, de ilyesmit nem tapasztaltam még.

  61. Ez egy kibaszott hulladék, sikerült megint az Apple-nek egy szart kreálnia, mint mostanában egyre jobban. Kb 1 hétig működött normálisan, mostanra teljes összeomlás, még a reset se segít rajta. Hol csak a bal, hol csak a jobb szól, de az is recsegős, meg - meg szakadva a kapcsolat, a sztereó mód teljesen megszűnt. Vihetem vissza ezt is a szervízbe.

  62. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    megpróbáltad már újra párosítani?

  63. Az, hogy a te terméked lehet hibás, attól még nem hulladék. Előfordul.

  64. Jahh, valószínű csak az enyém, ahogy az is valószínű, hogy pont én futottam abba is bele, hogy a 10,5 iPad Pro-ból, három darab ledpanelhibás került hozzám egymás után, kb kéthavonta rohangálok mostanába a szervízbe, hol ezzel, hol azzal. Megpróbáltam már mindent az Airpods-al, de se semmi se segített. Egyik nap még jó volt, másnapra meg már szar. Nem tudom szoftveresen szart be, vagy hárdveresen, de ezzel nem is kéne nekem foglalkoznom.

  65. Így van, nem is neked kell ezzel foglalkoznod…

  66. iPhone 3 óta használok Apple eszközöket, jelenleg 10 Apple cuccom van. Airpods 1 gen, Airpods Pro, Apple Watch 0. gen, Apple Watch 2. Kerámia, Apple Watch 4. Acél, iPhone 6s, iPhone 11 Pro, iPad mini 4, iPad Pro 10,5, iMac. Folyamatosan azt veszem észre, hogy mind szoftveresen, mind hárdveresen egyre gyengébbek és egyre időtállótlanabbak az eszközök… Sok hibát tudnék sorolni ami baromira idegesítő a mindennapokban…

  67. Avatar for dokk dokk says:

    Ne vedd meg őket.

  68. Nyilván megértem ezt, de én ugye nem tapasztom, tehát nem tudok mit tenni.

  69. Nem is kértem, hogy tegyél valamit, senkitől se kértem. Leírtam a véleményem az Airpods Pro-ról, ennyi. Amúgy azóta kínlódva, de csak sikerült működésre bírnom. Nem tudom most meddig fog megfelelően működni…

  70. Szerintem feleslegesen szenvedsz vele. Már az első hibánál vissza kellett volna küldeni, és már rég kaptál volna újat. Ilyenkor ne várj, cseréltesd.

  71. Nekem nincs annyi időm és energiám, hogy hetente rohangáljak a szervízbe vele, ráadásul most az ünnepek közelettével akkora a forgalom, hogy egy élet A-ból - B-be jutni, pláne parkolóhelyet találni. Múlt héten voltam a szervízben a 4. szériás acél órával, mert este 64%-ról, reggel 4 órára kikapcsolt, 0% akkun ált. Itt valamit szoftveresen csesztek el a legutóbbi frissítéssel, külföldi oldalon is panaszkodtak.

  72. Ok, nyilván ez a Te dolgod.

  73. Na akkor összehasonlítom én is őket. :joy: Amúgy, talán, lehet tényleg jobb a sony. Plussz pont a repülős adapterért meg tényleg sokkal több mindent “tud”. A hangzásban én sok különbséget nem veszek észre. De amúgy az AirPods Pro-nak is igen jó a zajszűrése, meg is lepődtem. Szerintem tényleg nagyon jó és észre se veszi az ember, hogy hordja. Ajánlani tudom én is a Pro-t. Kényelemre fényévekkel jobb mint az AirPods 2!!

  74. Nem szaroztál :smiley: :smiley: :smiley: Gondolom majd vissza küldöd, ami nem tetszik. Én azt mondom a Sony és az AirPods Pro között érdemes választani. Sony abban az esetben, ha kényelmes és elfér, illetve szereted a fejhallgatót. AirPods pedig akkor, ha hordozhatóság és zajszűrés kell.

    Én amúgy az AirPods Pro mellett döntöttem.

  75. A Pro mellett döntöttem én is. A hétköznapokban sokkal kényelmesebb. A sony-t megtartom a hosszú repülőútakra. A bose mint mondtam már nem az enyém😀 A sonyba nagyon tetszik az a funkció mikor a zajokat kiszűri, de a beszédet tisztán hallani sőt felerősití.

  76. Na a héten mind a 3-at kipróbáltam. Egyet leszögezhetek. Ár-érték arányban a Bose a legrosszabb!! Mondjuk a Sonynak a BF hét miatt 299-ről lement az ára 199-re így fele annyiba kerül mint a Bose ami 400. De összehasonlítva a kettőt tudásra is a Sony magasan veri a Bose-t. De viszont mivel ez AirPods topic. Az AirPods egy iszonyatosan jó fülhallgató. Kényelmes a hordása nem nyomja fület, tökéletesen illeszkedik, a zajszűrés funkciója meg tökéletes és többet tud mint a Bose. ( itt beállításra gondolok, a Bose-nál “csak” a zajcsökkentés mértékét tudod állítani, még az AirPods-nál ki- bekapcsol és transparenz modus) Amit én megfigyeltem az AirPods a beszédet nem tudja megszűrni rendesen, de a zajokat tökéletesen. Hosszú repülőutakra viszont a Sony biztos, hogy sokkal kényelmesebb. Amit megfigyeltem a Sony meg a Bose nem csatlakozik automatikusan az Apple Watch-hoz, a Beats meg az AirPods pedig igen. A végére pedig annyit, hogy az AirPods Pro szerintem is nagyon jó ár-érték arányú headset!

  77. Látod, nem hazudtam :smiley: Sony-t választanám Bose helyett, és AirPods Pro pedig legjobb hordozható! :slight_smile: VISZONT én repültem már az AirPods Pro-val és a Bose-zal is.

    Mostani London útnál az AirPods Pro volt nálam, ÉG ÉS FÖLD a sima AirPods-hoz képest, iPaden néztünk filmet, konkrétan hallottam a víz zúgását az AppleTV+ SEE-nél, és mikor cseréltünk párommal a sima AirPods-ra akkor kiröhögtem. Egy hangosabb, repülő, esetleg vonat, vagy bármi közlekedési útnál az AirPods Pro magasan ver mindent, ha hordozhatóság is szempont. Tehát BŐVEN elég az AirPods Pro, ezekre az utazásokra, de mindezek mellet a Sony és a Bose zajszűrése jobb és ez tény. Azonban azok jóval nagyobb helyet igényelnek, valakinek ez nem számít, nekem igen. :slight_smile:

  78. Rövidebb repülőútra elég az AirPods is. Januárban van előttünk egy kétszer 6 órás út oda és ugyanannyi vissza😀 Oda már jobb a Sony meg a Bose.

  79. Igaz, a sima AirPods lényegében használhatatlan repülőn. Lehetne egy cikk a Beats Solo Pro-ról ami most jelent meg és elég jók a visszhangok és benne van az Apple “ökoszisztémában”
    Nem vagyok szakértő ezért érdekelne, hogy melyik fejhallgató a jobb az Over-ear vagy az On-ear fejhallgatók?

  80. A Computer Bild német tech magazin a 39. helyre sorolta a tesztje alapján a zajszürős fülhallgatók közt. Azt írják több helyen is, hogy nem rossz, de nem is egy sony.

  81. Avatar for andoro andoro says:

    Sziasztok!

    Végigolvastam az összes hozzászólást de senki nem kérdezett olyasmit, hogy pl egy Powerbeats 3. vagy 4. generációs füleshez képest milyen a hangzása? Én ilyeneket használtam és amúgy szeretem a teltebb/mélyebb hangzást, nem tudom ehhez képest mire számítsak egy Airpods Pronál?
    Továbbá értem hogy a zaj szűrés menő de pl nekem a Powerbeats simán szűrt vagy szigetelt annyit hogy elég volt és nem éreztem aktív zaj szűrés igényét.

  82. Szia, én nem szeretem a Beats-et. Nagyon húz a mély fele, ami számomra nem tetszik, így sajnos nincs összehasonlítási alapom. Ez nem olyan. :smiley: Tehát nem annyira mély.

  83. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen! Én egyiket sem használom, viszont a féket elég sűrűn a fülessel zombi módon sétafikálók miatt. Ez annyira nem jó, sem a zombiknak, mert végleg ládázhatják őket, mi pedig mehetünk miattuk a sittre, mert körülnézés nélkül ugrálnak elénk mindenhol, mintha minden zebrát betonfal védene. Nem szokásuk elgondolkozni azon, hogy hogy a láda szűkösebb mint egy cella és onnan nincs kiút sosem.
    Persze akiknek nem inge ne vegye magára, csak gondoltam jó lesz pár embernek aki elolvassa, hátha belegondol, de aki gyalogos és nem is vezet, egészen másképp gondolkodik mint akik napi szinten sokat mennek autóval. Mindegyik gyalogosnak el kellene tölteni pár napot városi forgalomban autósok mellett, talán észrevennék mennyire más onnan a világ.

  84. Avatar for andoro andoro says:

    Azóta vettem egy Airpods Pro. Ez is kellően mélyen szól, de jobb sokkal, a kényelemről nem is beszélve.
    Aki attól fél hogy a kis cucc átalakítja, kvázi megszentségteleníti szent zenéjét: verje ki a fejéből! Nagyon természetesen szól, 2 kis gyerekkel a munkanap során elmondhatom így vírusszezon idején hogy tényleg működik a zajszűrés. Az külön jó hogy a beszédet nem tekinti zajnak, hisz az nem is az. Az autók zaja, a venti, a hűtő abszolút eltűnik, de ha üvölt a gyerek (mert épp baja van) azt meghallom. Különösen tetszik hogy amikor telefonálok, magamat is hallom. Eddig a füldugós headseteket mindig félig ki kellett venni mert olyan volt mintha vákuumban lett volna a fejem és így kellett beszélni. Ez most nincs elképesztő jó.
    Ja és még egy fontos ami miatt más teljesen az egész élmény a zajszűréssel: ha van ilyen funkciója a fülesnek, halkabban lehet zenét hallgatni, ergo tovább hallgathatod, mert bírja a fül… eddig a hangos zenével próbáltam elnyomni a zajt, de ugye ez max 1-2 órán át elviselhető - legalábbis nekem.

  85. Avatar for andoro andoro says:

    Egyetértek veled, majdnem sikerült egy fejhallgatós balfaszt elütnöm nekem is korábban… szétnézni luxus volt neki és nem szállt le a bringáról a zebrán csak így átsuhant. Olyat fékeztem dudával hogy leizzadt a gyerek, de a fél perccel korábban velem szemben elhaladó járőr is visszafordult hogy minden ok-e. Szerencse hogy senkinek nem lett baja.

    Azonban az Air Pods Pro ha átengedi a külső hangokat, még ebben is megoldás lehet… és kipróbáltam pl. játszótéren, simán hallottam mindent, még a kicsit odébb lévő villamost is. Mindezt a zenével keverve és teljesen jól szólt.

  86. Hmm, hát tényleg elég érdekes forma, mint egy babszem. Hogy passzol ez a különféle fülformákhoz? Amúgy én a Bose QuitComfort-tal szemezgetek. :grin:

  87. Na azt még nem sikerült tesztelni, de az engem is érdekelne, az AirPods Pro-hoz képest.

  88. Ha minden igaz jövő hét végén kezembe (fülembe) kerül egy kipróbálásra.

  89. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    varázsbabok: el kell ültetni őket a hangkertben (Soundgarden!), és kikelnek belőle az égig érő dalok!

  90. De mivel kell öntözni, hogy égig is érjen?

  91. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    egyenirányba folyó elektromossággal!

  92. Szeretünk mindent ami a bajoroktól jön :slightly_smiling_face:
    Ez vezetékes? Mert hosszú repülőutakhoz keresgetek egy jó és kényelmes kábeles fejhallgatót, bár most nem kell, de előbb utóbb lehet majd megint utazgatni :slight_smile:

  93. Az, és baszki mutatom mi az ami miatt instant get kényelmesség:

    Mintha egy pihe puha takaró lenne rajtad. :slight_smile: Egyébként spoiler nem emiatt készül a cikk, ez csak egy termék hozzá. :slight_smile: Most járatom be, kb 1,5 hét múlva lesz cikk. Repülni addig úgysem fogsz :smiley:

  94. Addig tuti nem :grinning_face_with_smiling_eyes:

  95. Sziasztok! Decemberben sajnos elhagytam az Airpods 2-met tokkal-vonóval… :frowning: Nagyon hiányzik, de most még megvagyok nélküle, mert zenehallgatás most annyira nincs, inkább telefonálgatnék róla, de arra van egy öreg headset-em. Viszont bringa szezonra mindenképp szeretnék valamit, mert ott már képbe jön a zenehallgatás is. Őrlődök hogy mi legyen, igazából nagyon szerettem a 2-ben a nagyon szép basszus hangzást (house zene kedvelő vagyok), szépen szólt, gyorsan csatlakozott a telóhoz, egész jó stabilan bent maradt a fülembe rázós bringa utakon is. Ami hátrány volt hogy nem volt annyira kényelmes, külön használtam mindig a kettőt és óránként cserélgetni kellett mert nyomta a fülemet… plusz ha nagyobb tempóban suhantam nem értette a másik fél a beszédemet a susogás miatt, és igazából én sem őt… ettől függetlenül bevált és szerettem. Írtátok, hogy kényelmesebb és van ez a zajszűrés, szóval elgondolkodtam lehet a Pro-ra lenne szükségem. Viszont az már bevált, és ez azért húzósabb árba, szóval nem tudom mi legyen, ti mit javasoltok? Köszi! :slight_smile:

  96. Hát itt egyértelműen @83miki83 ajánlását +1-gyelem :slight_smile: Ez mindenképp segíteni fog szerintem! :slight_smile:

  97. Mármint akkor hogy inkább a Pro-t vegyem egy ilyen kiegészítővel, vagy hogy elég nekem a 2 egy ilyen kiegészítővel és máris kényelmesebb lesz? :slight_smile:

  98. Lényegesebben drágább a Pro, de szerintem annyival jobb is. Nekem mindkettő van itthon, úgyhogy összehasonlítottam őket, nekem kényelmesebb is és a zajszűrés tényleg egy iszonyatosan jó dolog. A Pro-nál tudod a gumiharangot is cserélni a simához nem tudom, hogy van-e valami ilyen kiegészítő.

  99. Telefonbeszélgetésre mi a tapasztalat? Tisztán hallanak a másik oldalon? AirPods 2-re nem igazán volt panasz, én kristály tisztán hallottam azt akivel beszéltem. Ez a zajszűrés kb. hogy nyilvánul meg a valóságban? Mivel én szinte mindig csak egy fülemen használom egyszerre, ott mondjuk szól a zene és azon a fülemen szinte teljesen kizárja a környezet “zaját”? Ha így van, ez mondjuk nem hangzik rosszul. :slight_smile:

  100. Itt le van írva minden, hogyan lehet két illetve csak egy fülessel aktiválni a zajszűrést. Egyébként a zene is sokkal jobb vele, hisz egy nagyobb hangszóró van benne és jobban bele is ül a fülbe. Amúgy telefonálni is tökéletesen működik.

  101. Köszönöm szépen a segítségeteket.

  102. Avatar for andoro andoro says:

    Szerintem nézd meg a Boda új fülesét is, mert az teljesen másképpen van a fülön, top-ear füles, újdonság… Nekem pont az a gondom az Airpods Proval hogy egy idő után, ha felmelegszik a gumi rajta akkor kiesik a fülemből… Nem tudom mi a megoldás, a legnagyobb gumit használom (L) lehet kisebbre kéne cserélni, de akkor meg az elején esik ki amikor még nem meleg bmeg. :slight_smile:

  103. Tetszik ez a nemtom mi a megoldás de azért 3 hozzászólással feljebb ott van :smiley: Amúgy az pont a melegtől tágul ki a füledben ergó nem esik ki.

  104. Megszólítva érzem magam :sweat_smile:

  105. No végül is úgy alakult, hogy a főnököm vett magának egy AirPods Pro-t, nekem meg eladta a kb. max. 10x használt AirPods 2-sét (2019. szeptemberi) 25.000,- ért, szóval ezt most nyüstölöm ameddig “ki nem pukkad” (bízom benne hogy ezt nem hagyom el… ), aztán majd benevezek egy Pro-ra, vagy addigra már lehet lesz egyel újabb. Köszi a segítséget!

  106. Remélem tetszeni fog. Annyi hogy az AirPods 2-nél fényévekkel jobb a hangja az AirPods Pro-nak, mert in-ear füles. De ettől még nyugodtan próbálgasd azt, mert így is jó élmény lesz!

  107. Avatar for ngtv ngtv says:

    Nem rossz cucc, de nem éri meg az árát még úgy sem, hogy kriptoból vettem és 60k-ért. Arról nem is beszélve, hogy az összes barátomnak, köztük nekem is elkezdett az ívek mentén több ponton is megrepedni mindkét füles burkolata.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for BoRRoNeo Avatar for Czo Avatar for White64GB Avatar for ngtv Avatar for dorina.jobbagy.97 Avatar for rihekopo79 Avatar for xantos85 Avatar for Dzsuri Avatar for spannung Avatar for baumgartner Avatar for andoro Avatar for TigerCat Avatar for dokk Avatar for szaszab Avatar for kchris Avatar for bence778 Avatar for Vari_Gery Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for szorian Avatar for 83miki83 Avatar for ef-dani Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar