fbpx Skip to content

Tagadhatatlan, hogy az AirPods komoly szelete a vezeték nélküli fülhallgatók tortájának, olyannyira, hogy a közel 60.000Ft-os fülhallgatót lassan többen vásárolják, mint más gyártóét.

AirPods 2 teszt és vélemény

Pár nappal ezelőtt csak sétáltam az utcán, de már számolni tudtam, hány embernek van ilyen és karácsonykor például készlethiány is volt hazánkban ebből a termékből. Az Apple vezeték nélküli fülhallgatója nem olcsó, de úgy látszik, az emberek mégis rászánják a pénzüket, mert a kényelem és a kompatibilitás egy fontos szempont. Az AirPods 2 egy érdekes ráncfelvarrás lett – nézzük meg, miben változott a termék!

AirPods 2 újdonságok

Az új generáció lényegében a beépített új H1 chipen alapszik, ami gyorsabb csatlakozást, Hey Siri funkciót és hosszabb akkumulátor időt tesz lehetővé. A gyorsabb csatlakozás alatt az Apple azt érti, hogy a már korábban párosított készülékekre kényelmesen, néhány másodperc alatt átválthatunk, például iPhone-ról iPadre. Ez lényegesen gyorsabb az előző generációnál, de szerintem nem ezzel fogjuk megváltani a világot.

A Hey Siri egy érdekes újdonsága az AirPods-nak, ha használjuk. Útközben lekérdezhetünk egy útvonalat, beállíthatunk egy sétálást, megkérdezhetjük, hogy vigyünk-e esernyőt, számolhatunk esetleg valutát és így tovább… De alapjában véve sajnos nem a magyar nyelvhez találták ki, így hazánkban például az utcákat sem tudjuk bemondani neki.

Az akkumulátor idő lényegesen nőtt hívások esetén. Immáron akár 3 órán keresztül is telefonálhatunk vele egyhuzamban, azonban a zenehallgatás, illetve rendelkezés állási idő nem változott. Tehát alapjában véve az AirPods 2 a hívásokon kívül nem képes hosszabban akkumulátorról működni, ez megegyezik az első generáció idejével.

AirPods 2 akkumulátor idő

Persze azért az 5 óra bőven elegendő egy filmre vagy akár zenehallgatásra. Például ha Londonba utazunk repülővel, akkor erre az időtartamra be se kell raknunk az AirPods-ot a töltőtokunkba, vagy ha ezt mégis megtennénk, akkor 15 perc töltés alatt újabb 3 órányi akkumulátor időt kapunk.

Külső jegyek, vezeték nélküli töltőtok

Az új generáció töltőtokja már képes vezeték nélküli töltésre is, így már Lightning-kábelt sem kell magunkkal vinnünk. Ez valójában egy kényelmi funkció, ami sokszor hasznos lehet, de az AirPower nélkül picit feleslegesnek érezzük. Ha az Apple is belegondolt volna abba, amibe a többi gyártó, és tölthettük volna az AirPods-ot iPhone-nal vagy éppen iPaddel is, akkor máris több létjogosultsága lenne.

AirPods 2 töltőtok

A töltőtok kapott egy töltés jelző LED-et is, azonban maguk az AirPods-ok nem változtak semmilyen tekintetben. Ugyanakkorák, ugyanolyan felépítéssel rendelkeznek, így amennyiben az EarPods vagy az AirPods 1 megfelelt nekünk, akkor ez is jó lesz.

AirPods 2 hangkarakterisztika

Az AirPods 2 hangja egyáltalán nem változott, kipróbáltuk, hogy két készüléken elindítottuk ugyanazt a zenét és az egyik fülünkben az előző generációs, 2 éves fülhallgató volt, a másikban pedig az új. Teljesen ugyanazt a hangot kaptuk meg sztereóban. Tehát ebben az Apple fülhallgatója effektíve nem fejlődött, erről egyébként a cég nem is beszélt, tehát nem volt várható.

Ettől függetlenül az AirPods és AirPods 2 hangja kiváló. Az EarPods-szal szemben sokkal erősebb mélyeket kapunk és a középtartomány is jobb. Korábbi tesztjeinket érdemes elolvasni ezzel kapcsolatban:

Az előző generációval szemben esetlegesen tapasztalt hangzásbeli különbségek leginkább a használat során a füles hangszórórácsára rakódott szennyeződések tompító hatása miatt lehetségesek.

Elfekvő AirPods 1 vagy AirPods 2 – melyiket vásároljam meg?

Az AirPods vásárlással nem tudunk mellé lőni. A hangja, a funkciók a kompatibilitás miatt egyszerűen talán ez a legjobb fülhallgató az iPhone-hoz. Természetesen nem a vájt fülű, audiofil kollégáknak, hanem azoknak, akiknek egy egyszerű, kényelmes, vezeték nélküli fülhallgatóra van szükségük.

A kérdés persze az, hogy mikor éri meg megvenni az új generációt? Alapjában véve most három féle AirPods-ot vásárolhatunk meg:

  • AirPods (első generáció)
  • AirPods 2 vezetékes töltőtokkal (második generáció)
  • AirPods 2 vezeték nélküli töltőtokkal (második generáció)

Mivel nem mindenki számára lehet érdekes AirPods 2 újdonsága, elgondolkozhatunk, hogy használtan megvásároljuk az első generációsat, vagy esetleg egyes helyeken még raktárról is megtaláljuk. Nyilván ez ár függő, mert most 59.990Ft-ért már az AirPods 2-t kapjuk meg vezetékes töltőtokkal, H1 chippel és így tovább… Ha headsetként is használnánk, sokat telefonálnánk róla, avagy kizárólag vezeték nélkül töltünk, akkor az új generáció mellett tegyük le a voksunkat, vezeték nélküli töltőtokkal!

AirPods 2 töltőtokok

Amennyiben ezek nem égetően fontosak, akkor a régebbi tökéletesen ugyanazt fogja nyújtani olcsóbban, mint az újabb. Hangban, funkciókban (Hey Siri kivételével) megegyeznek. Ha lenne AirPower, vagy ha az iPhone képes lenne vezeték nélküli töltés leadására is, akkor mindenképp vennék a mostani mellé egy új, vezeték nélküli töltőtokot, de így egyszerűen teljesen megfelel a régebbi, vagy akár az olcsóbb, második generációs, vezetékes töltőtokkal!

Ha most lépnél be az AirPods tulajdonosok táborába, akkor a fentieket érdemes mérlegelni, majd pedig az alapján vásárolni.

Konklúzió

Az Airpods 2, ahogyan az AirPods is egy rendkívül jó kiegészítő, fülhallgató az iPhone-hoz, iPadhez, de használhatjuk akár MacBookunkkal vagy az Apple TV-vel is, ami már AirPlay 2 képes, tehát gyors kapcsolódást is támogatja. Az Apple nagyon jól látta, hogy ez egy sima ráncfelvarrás ennél a terméknél, és talán többet érne az egész, ha lenne AirPower is, amiről végül a cég teljesen lemondott. Bármelyik AirPods mellett teszed le a voksodat, nem fogod megbánni.

Vásárold meg az AirPods 2-t az Alza.hu-n garanciával, raktárról!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. AirPods vásárlás előtt állok ,ahhoz tök jó volt ez a cikk,a kérdésem hogy tényleg kettő féle létezik belőle …az egyikre semmi nincs írva,a másikra pedig kicsi betűkkel a szárára hogy USA …ha igaz mi a kettő között a különbség ? Kollegáim szerint amelyik az USA az szebben szól !

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nincs hangzásban különbség még az első és második generációs között sem, pláne nincs különbség országok szerint. az egyetlen különbség az lehet – ahogyan a cikkben is írtuk – hogy az első generációs hangszórórácsába már beletapadt szennyeződés.

    a fülesek alján találod a modellszámot, az A2031 és A2032 az AirPods 2-es.

  3. Avatar for kchris kchris says:

    szerintem amit lat az ember utcan azoknak a legnagyobb resze utanzat.

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az amúgy akkor vicces lenne, figyelembe véve azt a fanyalgást, ami a megjelenésekor ment.

  5. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Pár napja használom, előtte nem volt. Nekem megérte az árát, az olcsóbbikat vettem, 173$volt adóval. Nem vagyok vájtfülű, filmnézéshez, YT nézéshez, ilyesmire szerintem maximálisan megfelel. Nekem újdonság volt, hogy ha kiveszem pl. az egyiket, megszakítja a zenét vagy a filmet. Ha visszarakom, újraindul. Megvan tőle az az érzésem, hogy na ez igen, ez már valami. Nem bántam megegyáltalán.

  6. Most akkor a China vagy az USA feliratos a NEM hamisítvány ?

  7. Sajna ameddig nem változtatnak ezen a (szerintem elavult és béna) formán, addig sokan nem fogjuk tudni használni, mivel nekem pl. nem marad meg a fülemben. Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy ugyanolyan a hang"minősége", mint a vezetékes ugyanilyen forma fülhallgatónak volt? Mert akkor mindennek lehet nevezni, csak minőségnek nem.

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nincs olyan, hogy melyik a hamisítvány. a hamisított AirPods nem úgy működik, mint az eredeti. AirPods-t tudtommal nem gyárt az Apple Kínán kívül.

  9. Nekem például tökéletesen passzol, amúgy a cikkben is leírtam az EarPods-hoz képest jobb hangképet kapunk. :slight_smile:

  10. Uupsz lebuktam, nem olvastam túl hosszan a cikket!

    Örülök hogy neked passzol, de ezzel most mit kezdjek? Gondolod mindenkinek ugyanolyan füle? Akkor most lehet újdonsàgot mondok: mindenki más a füle, mint egy ujjlenyomat :wink: És ez bizony problémákhoz tud vezetni az Apple egyméterű füllhalgatójának esetében. Méghozzá olyannyira, hogy erről még egy PCMag cikk is született!

    Íme: https://www.pcmag.com/feature/366444/how-to-keep-your-apple-airpods-from-slipping-out-of-your-ear

    Durvi miiii?

  11. Nem vennék mégegyszer, habár tényleg nagyon jó:

    • a párosítás (amit egyszer kell megtenni, emiatt lehetne bonyolultabb is akár),
    • a gyors csatlakozás (bármelyik minőségi darab tudja ezt),
    • a, ha kiveszed az egyiket akkor megáll a zene feature (ez hiányzik),
    • a hangja telefonáláshoz

    Annyira mégsem jó:

    • zenehallgatásra, + zajos helyen pl repülő, zenehallgatásra egyáltalán nem használható
    • mert nagyon drága, ami ezzel a teljesen felesleges QI upgraddel még drágább lett
    • mert ár érték aránya a béka segge alatt

    Nekem mondjuk nem esett ki a fülemből

  12. Nyilván, de mondjuk 10-ből 8 embernek jó. Így max Te vagy mások vesznek mást. Ennyi. Nem kell ezen fennakadni.

  13. Tehát leginkább az ára továbbra is az, ami miatt nem vennéd meg még egyszer. Ez igaz, tény, még mindig rohadt drága, vezeték nélküli töltőtokkal meg kb esélytelen ár, azt még ÉN se.

    Nálam, ha mondjuk nem lenne, lehet megvenném újra, mert azért használom. Mellette van egy kurvajó Bose QC35-ös vezeték nélküli zajszűrős fejhallgatóm, csak még nem írtam róla. Lehet kéne már. :slight_smile:

  14. Hehe, ugyanilyen fejhallgatóm van nekem is :slight_smile: (akkor neked is bejön)
    Nem az ára miatt nem venném meg, igazából amire valóban jó arra sose használtam, telefonálás, filmezés este. Zenét melóhelyen gyakran hallgatok arra nem igazán tetszett a hangképe.
    Ha nem vettem volna meg tavaly a Bose-t talán még mindig meg lenne :slight_smile:

    Amúgy elég sokat gondolkoztam rajt, hogy Sennheiser Momentum legyen vagy a QC35, az döntött végül, hogy usankában 100e HUF körül jutottam hozzá.

  15. Nekem sem jó a fülembe az Earpods/Airpods - kicsi a fülem és ugyan benne marad, de kb. 20 perc után már nagyon feszíti, 1 óra után már felér egy kínzással… ettől függetlenül az Airpods legalább megbízhatóan úgy működik, ahogy az egy vezetéknélküli fülestől elvárható. A Bose-fétist én nem annyira tudom megerősíteni, mivel van egy QC25-öm, amit nem használtam agyon, de már levált az egyik felén a bőrborítás… a hangjától nem vagyok elájulva, a zajcsillapítása meg szerintem zavaró - olyan, mint ha folyamatosan nyomás alatt lenne a dobhártyám. Futáshoz van mellette egy Bose Soundsport Free vezetéknélküli, na az egy rémálom, mert csak a Watch-csal lehet összepárosítani - ha bármi mással (pl. iPhonenal) is összepárosítom, a Watchról csak az egyik oldala szól, az is gyengébb minőségben - törölni kell minden párosítást és újrapárosítani a Watch-csal, ha megint arról akarom hallgatni. A hangja egyáltalán nem lenyűgöző, telefonálásra kb. alkalmatlan (csak az egyik fele szól és gyenge a mikrofonja), szabadban pedig rendszeresen eldobálja a kapcsolatot/elnémul az egyik fele pl. utcai vezetékek alatt áthaladva. VAn még Bose Mini Soundlink BT hangyóróból I és II generáció, azok legalább a mérteükhöz képest szépen szólnak, de a BT-eszközkezelésük csapnivaló, gyakran kb. lehetetlen összepárosítani őket egy új eszközzel. Szóval értem én, hogy nem tökéletes meg drága az Airpods, de a Bosékről ez minimum ugyanannyira elmondható :slight_smile:

  16. Hú neked akkor egészen “fura” füled lehet, hogy ha a Bose sem az AirPods nem jó, amivel egyébként nincs semmi gond, csak specifikusabban kell vásárolnod fülest. :confused:

    Egyébként most tervezel valamilyen fülhallgatót venni? Mert lenne néhány tippem, amit érdemes lenne meghallgatni. Budapesti vagy?

  17. Én meghallgattam a Bose-t bejött. Így a többi nem is érdekelt. :smiley:

  18. Avatar for zsoxxa zsoxxa says:

    A hasznossága számomra leírhatatlan a Pods-nak… nem akarom “agyonhájpolni” a cuccot, de eddig nekem minden területen tök faszán bevált. Minden reggel beaggatom a fülembe, a reggel 8-tól délután 5-ig tartó műszakot, egy rakás telefonálással, meg egy kevés zenehallgatással egy 10 perces köztes töltéssel simán átvészeli. Mindezek után edzés közben: mind1, hogy a negatív padon szarok be éppen a 6x10-es szériától, vagy a vázon fejjel lefele lógva felülök, nekem a fülemben marad (az agybedugósoktól 10perc alatt olyan migrénem szokott lenni, hogy sikítani tudnék, ami elég érdekesen társulna az átlag bariton hangomhoz), ezenfelül a hétvégi offroad túrán, illetve a Thropy-kon is elfelejtettük a baromdrága átbeszélőket, mert szarul is szólnak, torzak is. Kipróbáltuk mit teljesít egy walkie-talike appal, és hibátlanul jól működik, simán hallom mit mond a navigátorom, amikor és csőgázon mászok a dombra és üvölt alattam az autó, úgyhogy nekem/nekünk annyira simán jó vétel volt, hogy egyelőre nem is látok olyan vetélytársat, ami jobb lenne (kizárólag ezen szempontokból). Biztos van ami szebben szól, volt egy beats vezeték nélkülim, a hangzása jó volt, viszont az hogy 1 évben 3x vihettem cseréltetni mert mindig valami nyűgje volt, az leverte nálam a biztit, pedig annak is pofátlanul megkérték az árát. Szóval azon gyorsan túladtam és azóta gond nélkül használom a Pods-ot.

  19. A walkie-talike-t az Apple Watch-on használjátok vagy iOS appra gondolsz? Ha órán akkor milyen beállításokkal, hogy ne kelljen nyomkodni?

  20. Avatar for zsoxxa zsoxxa says:

    Watch-al nem mindenki rendelkezik sajnos, igy az a megoldas sajna offos, plusz azon en sem talaltam olyan megoldast amin nem kellene gombot nyomni, TS-t hasznalunk, annal tudtuk egyedul beallitani azt hogy ne kelljen nyomkodni semmit :slight_smile:

  21. Sejtettem, hogy a gomb nyomogatáson hullik el a watch :confused: szomorú.

  22. Nem érzem furának a fülemet, csak kisebb az átlagnál :smiley: Igen, budapesti vagyok, de nem tervezek mostanában újabb fülest venni (van a felsoroltaknál több is itthon). Nem szidom a Bose hangzását, csak szerintem messze van a “kurvajó” stb jelzőktől, amikkel rendszerint fényezni szokták. Normál zenehallgatáshoz, filmezéshez én egy Naim Mu-so-ra streamelek, annak otthoni hallgatáshoz “jó-nagyon jó”-nak minősítem a hangzását (persze színpadkép nélkül). A Bose fülesek ehhez képest jócskán elmaradnak a várakozásaimtól, max. erős közepest érdemelnek (az Airpods gyenge közepes, ami ezeknél rosszabbul szól, az nálam a hallgathatatlan kategória). Persze nem a Mu-so-hoz képest, hanem ahhoz, amit egy fülestől várnék.

  23. Az AF100W-n én is elgondolkodtam a tegnapelőtti akciós cikket olvasva, de tartok tőle, hogy ez sem váltaná meg a világot, úgyhogy lenyugodtam és hallgatom, amim van :slight_smile:
    A rendszered biztos szépen szól. Én anno a hifi korszakban “kiéltem magam”, azóta eléggé fanyalogva hallgatom, amim épp van, de a jelenlegi lakásomban nem is tudnék ideális “beülős” zenehallgató teret kialakítani, meg időm sincs rá, hogy időnként 1-2 órára csak a zenére figyelhessek… háttérzenéléshez a Mu-so elég jó kompromisszum szerintem, ha nem kell túl nagy teret behangosítani. Gondolkodtam, hogy kiegészítem a konyhába egy Mu-so Cube-bal, de egy kereskedésben meghallgatva az nem igazán nyerte le a tetszésemet.

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nincs hangzásában különbség, így a mikrofonjával sem lesz.

  25. Avatar for pomum pomum says:

    Nekem telefonálásra nem nagyon jött be. Én tökéletesen hallok, de a másik fél alig hall engem. Úgy hallatszom, mintha nagyon messziről és nagyon halkan beszélnék.

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem lehet, hogy piszok került a fülesek alján található rácsozatba? amikor csatlakoztatva van a füles, a Bluetooth alatt az eszközök listájában az (i)-re nyomva az AirPods mellett, mi van kiválasztva a Mikrofon esetén? az Automatikus?

  27. Avatar for pomum pomum says:

    Teljesen új, a 2. generáció, még ideje sem volt bekoszolódni.
    A mikrofon automatikusra van állítva.

    Ja, és még a Hey, Siri parancsra sem sikerült egyszer sem reagálnia. iPhone X telefonnal naponta használom német nyelven, tökéletesen működik a Siri. A füles valahogy nem hallja meg, ha szólok hozzá.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Agent_H Avatar for pomum Avatar for zsoxxa Avatar for Szifon Avatar for raveman1 Avatar for cabrio01 Avatar for onderon Avatar for kchris Avatar for kamfor69 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. AirPods vásárlás előtt állok ,ahhoz tök jó volt ez a cikk,a kérdésem hogy tényleg kettő féle létezik belőle …az egyikre semmi nincs írva,a másikra pedig kicsi betűkkel a szárára hogy USA …ha igaz mi a kettő között a különbség ? Kollegáim szerint amelyik az USA az szebben szól !

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nincs hangzásban különbség még az első és második generációs között sem, pláne nincs különbség országok szerint. az egyetlen különbség az lehet – ahogyan a cikkben is írtuk – hogy az első generációs hangszórórácsába már beletapadt szennyeződés.

    a fülesek alján találod a modellszámot, az A2031 és A2032 az AirPods 2-es.

  3. Avatar for kchris kchris says:

    szerintem amit lat az ember utcan azoknak a legnagyobb resze utanzat.

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az amúgy akkor vicces lenne, figyelembe véve azt a fanyalgást, ami a megjelenésekor ment.

  5. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Pár napja használom, előtte nem volt. Nekem megérte az árát, az olcsóbbikat vettem, 173$volt adóval. Nem vagyok vájtfülű, filmnézéshez, YT nézéshez, ilyesmire szerintem maximálisan megfelel. Nekem újdonság volt, hogy ha kiveszem pl. az egyiket, megszakítja a zenét vagy a filmet. Ha visszarakom, újraindul. Megvan tőle az az érzésem, hogy na ez igen, ez már valami. Nem bántam megegyáltalán.

  6. Most akkor a China vagy az USA feliratos a NEM hamisítvány ?

  7. Sajna ameddig nem változtatnak ezen a (szerintem elavult és béna) formán, addig sokan nem fogjuk tudni használni, mivel nekem pl. nem marad meg a fülemben. Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy ugyanolyan a hang"minősége", mint a vezetékes ugyanilyen forma fülhallgatónak volt? Mert akkor mindennek lehet nevezni, csak minőségnek nem.

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nincs olyan, hogy melyik a hamisítvány. a hamisított AirPods nem úgy működik, mint az eredeti. AirPods-t tudtommal nem gyárt az Apple Kínán kívül.

  9. Nekem például tökéletesen passzol, amúgy a cikkben is leírtam az EarPods-hoz képest jobb hangképet kapunk. :slight_smile:

  10. Uupsz lebuktam, nem olvastam túl hosszan a cikket!

    Örülök hogy neked passzol, de ezzel most mit kezdjek? Gondolod mindenkinek ugyanolyan füle? Akkor most lehet újdonsàgot mondok: mindenki más a füle, mint egy ujjlenyomat :wink: És ez bizony problémákhoz tud vezetni az Apple egyméterű füllhalgatójának esetében. Méghozzá olyannyira, hogy erről még egy PCMag cikk is született!

    Íme: https://www.pcmag.com/feature/366444/how-to-keep-your-apple-airpods-from-slipping-out-of-your-ear

    Durvi miiii?

  11. Nem vennék mégegyszer, habár tényleg nagyon jó:

    • a párosítás (amit egyszer kell megtenni, emiatt lehetne bonyolultabb is akár),
    • a gyors csatlakozás (bármelyik minőségi darab tudja ezt),
    • a, ha kiveszed az egyiket akkor megáll a zene feature (ez hiányzik),
    • a hangja telefonáláshoz

    Annyira mégsem jó:

    • zenehallgatásra, + zajos helyen pl repülő, zenehallgatásra egyáltalán nem használható
    • mert nagyon drága, ami ezzel a teljesen felesleges QI upgraddel még drágább lett
    • mert ár érték aránya a béka segge alatt

    Nekem mondjuk nem esett ki a fülemből

  12. Nyilván, de mondjuk 10-ből 8 embernek jó. Így max Te vagy mások vesznek mást. Ennyi. Nem kell ezen fennakadni.

  13. Tehát leginkább az ára továbbra is az, ami miatt nem vennéd meg még egyszer. Ez igaz, tény, még mindig rohadt drága, vezeték nélküli töltőtokkal meg kb esélytelen ár, azt még ÉN se.

    Nálam, ha mondjuk nem lenne, lehet megvenném újra, mert azért használom. Mellette van egy kurvajó Bose QC35-ös vezeték nélküli zajszűrős fejhallgatóm, csak még nem írtam róla. Lehet kéne már. :slight_smile:

  14. Hehe, ugyanilyen fejhallgatóm van nekem is :slight_smile: (akkor neked is bejön)
    Nem az ára miatt nem venném meg, igazából amire valóban jó arra sose használtam, telefonálás, filmezés este. Zenét melóhelyen gyakran hallgatok arra nem igazán tetszett a hangképe.
    Ha nem vettem volna meg tavaly a Bose-t talán még mindig meg lenne :slight_smile:

    Amúgy elég sokat gondolkoztam rajt, hogy Sennheiser Momentum legyen vagy a QC35, az döntött végül, hogy usankában 100e HUF körül jutottam hozzá.

  15. Nekem sem jó a fülembe az Earpods/Airpods - kicsi a fülem és ugyan benne marad, de kb. 20 perc után már nagyon feszíti, 1 óra után már felér egy kínzással… ettől függetlenül az Airpods legalább megbízhatóan úgy működik, ahogy az egy vezetéknélküli fülestől elvárható. A Bose-fétist én nem annyira tudom megerősíteni, mivel van egy QC25-öm, amit nem használtam agyon, de már levált az egyik felén a bőrborítás… a hangjától nem vagyok elájulva, a zajcsillapítása meg szerintem zavaró - olyan, mint ha folyamatosan nyomás alatt lenne a dobhártyám. Futáshoz van mellette egy Bose Soundsport Free vezetéknélküli, na az egy rémálom, mert csak a Watch-csal lehet összepárosítani - ha bármi mással (pl. iPhonenal) is összepárosítom, a Watchról csak az egyik oldala szól, az is gyengébb minőségben - törölni kell minden párosítást és újrapárosítani a Watch-csal, ha megint arról akarom hallgatni. A hangja egyáltalán nem lenyűgöző, telefonálásra kb. alkalmatlan (csak az egyik fele szól és gyenge a mikrofonja), szabadban pedig rendszeresen eldobálja a kapcsolatot/elnémul az egyik fele pl. utcai vezetékek alatt áthaladva. VAn még Bose Mini Soundlink BT hangyóróból I és II generáció, azok legalább a mérteükhöz képest szépen szólnak, de a BT-eszközkezelésük csapnivaló, gyakran kb. lehetetlen összepárosítani őket egy új eszközzel. Szóval értem én, hogy nem tökéletes meg drága az Airpods, de a Bosékről ez minimum ugyanannyira elmondható :slight_smile:

  16. Hú neked akkor egészen “fura” füled lehet, hogy ha a Bose sem az AirPods nem jó, amivel egyébként nincs semmi gond, csak specifikusabban kell vásárolnod fülest. :confused:

    Egyébként most tervezel valamilyen fülhallgatót venni? Mert lenne néhány tippem, amit érdemes lenne meghallgatni. Budapesti vagy?

  17. Én meghallgattam a Bose-t bejött. Így a többi nem is érdekelt. :smiley:

  18. Avatar for zsoxxa zsoxxa says:

    A hasznossága számomra leírhatatlan a Pods-nak… nem akarom “agyonhájpolni” a cuccot, de eddig nekem minden területen tök faszán bevált. Minden reggel beaggatom a fülembe, a reggel 8-tól délután 5-ig tartó műszakot, egy rakás telefonálással, meg egy kevés zenehallgatással egy 10 perces köztes töltéssel simán átvészeli. Mindezek után edzés közben: mind1, hogy a negatív padon szarok be éppen a 6x10-es szériától, vagy a vázon fejjel lefele lógva felülök, nekem a fülemben marad (az agybedugósoktól 10perc alatt olyan migrénem szokott lenni, hogy sikítani tudnék, ami elég érdekesen társulna az átlag bariton hangomhoz), ezenfelül a hétvégi offroad túrán, illetve a Thropy-kon is elfelejtettük a baromdrága átbeszélőket, mert szarul is szólnak, torzak is. Kipróbáltuk mit teljesít egy walkie-talike appal, és hibátlanul jól működik, simán hallom mit mond a navigátorom, amikor és csőgázon mászok a dombra és üvölt alattam az autó, úgyhogy nekem/nekünk annyira simán jó vétel volt, hogy egyelőre nem is látok olyan vetélytársat, ami jobb lenne (kizárólag ezen szempontokból). Biztos van ami szebben szól, volt egy beats vezeték nélkülim, a hangzása jó volt, viszont az hogy 1 évben 3x vihettem cseréltetni mert mindig valami nyűgje volt, az leverte nálam a biztit, pedig annak is pofátlanul megkérték az árát. Szóval azon gyorsan túladtam és azóta gond nélkül használom a Pods-ot.

  19. A walkie-talike-t az Apple Watch-on használjátok vagy iOS appra gondolsz? Ha órán akkor milyen beállításokkal, hogy ne kelljen nyomkodni?

  20. Avatar for zsoxxa zsoxxa says:

    Watch-al nem mindenki rendelkezik sajnos, igy az a megoldas sajna offos, plusz azon en sem talaltam olyan megoldast amin nem kellene gombot nyomni, TS-t hasznalunk, annal tudtuk egyedul beallitani azt hogy ne kelljen nyomkodni semmit :slight_smile:

  21. Sejtettem, hogy a gomb nyomogatáson hullik el a watch :confused: szomorú.

  22. Nem érzem furának a fülemet, csak kisebb az átlagnál :smiley: Igen, budapesti vagyok, de nem tervezek mostanában újabb fülest venni (van a felsoroltaknál több is itthon). Nem szidom a Bose hangzását, csak szerintem messze van a “kurvajó” stb jelzőktől, amikkel rendszerint fényezni szokták. Normál zenehallgatáshoz, filmezéshez én egy Naim Mu-so-ra streamelek, annak otthoni hallgatáshoz “jó-nagyon jó”-nak minősítem a hangzását (persze színpadkép nélkül). A Bose fülesek ehhez képest jócskán elmaradnak a várakozásaimtól, max. erős közepest érdemelnek (az Airpods gyenge közepes, ami ezeknél rosszabbul szól, az nálam a hallgathatatlan kategória). Persze nem a Mu-so-hoz képest, hanem ahhoz, amit egy fülestől várnék.

  23. Az AF100W-n én is elgondolkodtam a tegnapelőtti akciós cikket olvasva, de tartok tőle, hogy ez sem váltaná meg a világot, úgyhogy lenyugodtam és hallgatom, amim van :slight_smile:
    A rendszered biztos szépen szól. Én anno a hifi korszakban “kiéltem magam”, azóta eléggé fanyalogva hallgatom, amim épp van, de a jelenlegi lakásomban nem is tudnék ideális “beülős” zenehallgató teret kialakítani, meg időm sincs rá, hogy időnként 1-2 órára csak a zenére figyelhessek… háttérzenéléshez a Mu-so elég jó kompromisszum szerintem, ha nem kell túl nagy teret behangosítani. Gondolkodtam, hogy kiegészítem a konyhába egy Mu-so Cube-bal, de egy kereskedésben meghallgatva az nem igazán nyerte le a tetszésemet.

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nincs hangzásában különbség, így a mikrofonjával sem lesz.

  25. Avatar for pomum pomum says:

    Nekem telefonálásra nem nagyon jött be. Én tökéletesen hallok, de a másik fél alig hall engem. Úgy hallatszom, mintha nagyon messziről és nagyon halkan beszélnék.

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem lehet, hogy piszok került a fülesek alján található rácsozatba? amikor csatlakoztatva van a füles, a Bluetooth alatt az eszközök listájában az (i)-re nyomva az AirPods mellett, mi van kiválasztva a Mikrofon esetén? az Automatikus?

  27. Avatar for pomum pomum says:

    Teljesen új, a 2. generáció, még ideje sem volt bekoszolódni.
    A mikrofon automatikusra van állítva.

    Ja, és még a Hey, Siri parancsra sem sikerült egyszer sem reagálnia. iPhone X telefonnal naponta használom német nyelven, tökéletesen működik a Siri. A füles valahogy nem hallja meg, ha szólok hozzá.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Agent_H Avatar for pomum Avatar for zsoxxa Avatar for Szifon Avatar for raveman1 Avatar for cabrio01 Avatar for onderon Avatar for kchris Avatar for kamfor69 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin