fbpx Skip to content

Tagadhatatlan, hogy az AirPods komoly szelete a vezeték nélküli fülhallgatók tortájának, olyannyira, hogy a közel 60.000Ft-os fülhallgatót lassan többen vásárolják, mint más gyártóét.

AirPods 2 teszt és vélemény

Pár nappal ezelőtt csak sétáltam az utcán, de már számolni tudtam, hány embernek van ilyen és karácsonykor például készlethiány is volt hazánkban ebből a termékből. Az Apple vezeték nélküli fülhallgatója nem olcsó, de úgy látszik, az emberek mégis rászánják a pénzüket, mert a kényelem és a kompatibilitás egy fontos szempont. Az AirPods 2 egy érdekes ráncfelvarrás lett – nézzük meg, miben változott a termék!

AirPods 2 újdonságok

Az új generáció lényegében a beépített új H1 chipen alapszik, ami gyorsabb csatlakozást, Hey Siri funkciót és hosszabb akkumulátor időt tesz lehetővé. A gyorsabb csatlakozás alatt az Apple azt érti, hogy a már korábban párosított készülékekre kényelmesen, néhány másodperc alatt átválthatunk, például iPhone-ról iPadre. Ez lényegesen gyorsabb az előző generációnál, de szerintem nem ezzel fogjuk megváltani a világot.

A Hey Siri egy érdekes újdonsága az AirPods-nak, ha használjuk. Útközben lekérdezhetünk egy útvonalat, beállíthatunk egy sétálást, megkérdezhetjük, hogy vigyünk-e esernyőt, számolhatunk esetleg valutát és így tovább… De alapjában véve sajnos nem a magyar nyelvhez találták ki, így hazánkban például az utcákat sem tudjuk bemondani neki.

Az akkumulátor idő lényegesen nőtt hívások esetén. Immáron akár 3 órán keresztül is telefonálhatunk vele egyhuzamban, azonban a zenehallgatás, illetve rendelkezés állási idő nem változott. Tehát alapjában véve az AirPods 2 a hívásokon kívül nem képes hosszabban akkumulátorról működni, ez megegyezik az első generáció idejével.

AirPods 2 akkumulátor idő

Persze azért az 5 óra bőven elegendő egy filmre vagy akár zenehallgatásra. Például ha Londonba utazunk repülővel, akkor erre az időtartamra be se kell raknunk az AirPods-ot a töltőtokunkba, vagy ha ezt mégis megtennénk, akkor 15 perc töltés alatt újabb 3 órányi akkumulátor időt kapunk.

Külső jegyek, vezeték nélküli töltőtok

Az új generáció töltőtokja már képes vezeték nélküli töltésre is, így már Lightning-kábelt sem kell magunkkal vinnünk. Ez valójában egy kényelmi funkció, ami sokszor hasznos lehet, de az AirPower nélkül picit feleslegesnek érezzük. Ha az Apple is belegondolt volna abba, amibe a többi gyártó, és tölthettük volna az AirPods-ot iPhone-nal vagy éppen iPaddel is, akkor máris több létjogosultsága lenne.

AirPods 2 töltőtok

A töltőtok kapott egy töltés jelző LED-et is, azonban maguk az AirPods-ok nem változtak semmilyen tekintetben. Ugyanakkorák, ugyanolyan felépítéssel rendelkeznek, így amennyiben az EarPods vagy az AirPods 1 megfelelt nekünk, akkor ez is jó lesz.

AirPods 2 hangkarakterisztika

Az AirPods 2 hangja egyáltalán nem változott, kipróbáltuk, hogy két készüléken elindítottuk ugyanazt a zenét és az egyik fülünkben az előző generációs, 2 éves fülhallgató volt, a másikban pedig az új. Teljesen ugyanazt a hangot kaptuk meg sztereóban. Tehát ebben az Apple fülhallgatója effektíve nem fejlődött, erről egyébként a cég nem is beszélt, tehát nem volt várható.

Ettől függetlenül az AirPods és AirPods 2 hangja kiváló. Az EarPods-szal szemben sokkal erősebb mélyeket kapunk és a középtartomány is jobb. Korábbi tesztjeinket érdemes elolvasni ezzel kapcsolatban:

Az előző generációval szemben esetlegesen tapasztalt hangzásbeli különbségek leginkább a használat során a füles hangszórórácsára rakódott szennyeződések tompító hatása miatt lehetségesek.

Elfekvő AirPods 1 vagy AirPods 2 – melyiket vásároljam meg?

Az AirPods vásárlással nem tudunk mellé lőni. A hangja, a funkciók a kompatibilitás miatt egyszerűen talán ez a legjobb fülhallgató az iPhone-hoz. Természetesen nem a vájt fülű, audiofil kollégáknak, hanem azoknak, akiknek egy egyszerű, kényelmes, vezeték nélküli fülhallgatóra van szükségük.

A kérdés persze az, hogy mikor éri meg megvenni az új generációt? Alapjában véve most három féle AirPods-ot vásárolhatunk meg:

  • AirPods (első generáció)
  • AirPods 2 vezetékes töltőtokkal (második generáció)
  • AirPods 2 vezeték nélküli töltőtokkal (második generáció)

Mivel nem mindenki számára lehet érdekes AirPods 2 újdonsága, elgondolkozhatunk, hogy használtan megvásároljuk az első generációsat, vagy esetleg egyes helyeken még raktárról is megtaláljuk. Nyilván ez ár függő, mert most 59.990Ft-ért már az AirPods 2-t kapjuk meg vezetékes töltőtokkal, H1 chippel és így tovább… Ha headsetként is használnánk, sokat telefonálnánk róla, avagy kizárólag vezeték nélkül töltünk, akkor az új generáció mellett tegyük le a voksunkat, vezeték nélküli töltőtokkal!

AirPods 2 töltőtokok

Amennyiben ezek nem égetően fontosak, akkor a régebbi tökéletesen ugyanazt fogja nyújtani olcsóbban, mint az újabb. Hangban, funkciókban (Hey Siri kivételével) megegyeznek. Ha lenne AirPower, vagy ha az iPhone képes lenne vezeték nélküli töltés leadására is, akkor mindenképp vennék a mostani mellé egy új, vezeték nélküli töltőtokot, de így egyszerűen teljesen megfelel a régebbi, vagy akár az olcsóbb, második generációs, vezetékes töltőtokkal!

Ha most lépnél be az AirPods tulajdonosok táborába, akkor a fentieket érdemes mérlegelni, majd pedig az alapján vásárolni.

Konklúzió

Az Airpods 2, ahogyan az AirPods is egy rendkívül jó kiegészítő, fülhallgató az iPhone-hoz, iPadhez, de használhatjuk akár MacBookunkkal vagy az Apple TV-vel is, ami már AirPlay 2 képes, tehát gyors kapcsolódást is támogatja. Az Apple nagyon jól látta, hogy ez egy sima ráncfelvarrás ennél a terméknél, és talán többet érne az egész, ha lenne AirPower is, amiről végül a cég teljesen lemondott. Bármelyik AirPods mellett teszed le a voksodat, nem fogod megbánni.

Vásárold meg az AirPods 2-t az Alza.hu-n garanciával, raktárról!

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.