Mit várhatunk az októberi Apple eseménytől – már ha lesz egyáltalán ilyen idén?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeptemberben az Apple bemutatta az új iPhone-okat, az új Apple Watch-ot és az új belépő szintű iPadet. De vajon tartanak-e még egy médiaeseményt a többi, frissítésre váró termék számára?

Sok pletyka enged arra következtetni, hogy lesz még egy októberi bemutató is, ahol új iPad Pro, MacBook Pro és egyéb nyalánkságok kerülnének bemutatásra. Nézzük végig, hogy mik is lennének ezek!

Az elmúlt kilenc évből hétben az Apple októberben is tartott egy médiaeseményt. Egyedül 2015-öt és 2017-et hagyták ki:

Ahogy látható, a 2011-es iPhone 4s bemutatót leszámítva az októberi események mindig az új Mac-ekről és iPadekről szóltak, és mivel az új iPhone-okat már bemutatta idén a cég, így egészen biztosak lehetünk benne, hogy ha lesz most októberi esemény, akkor az a Mac-ekre és az iPad Pro-ra fog koncentrálni.

Neil Cybart elemző Twitteren egy érdekes megfigyelést osztott meg: az elmúlt hat negyedéves jelentésből az Apple ötöt kedden tartott és a következő negyedév eredményeit október 30-án jelentik be, ami szerdára esik.

Ez lehetővé tehetné, hogy az Apple tartson egy eseményt október 28-án. Erre már volt precedens, ráadásul majdnem pont egy éve, amikor az Apple november 1-re tolta a jelentést, mert az előtte lévő kedden Brooklynban eseményt tartottak, ahol bemutatták az új iPad Pro, MacBook Air és Mac mini modelleket.

Az idei évben is valószínűleg izgalmas termékeket várhatnánk az Apple-től, ha lenne ilyen októberi esemény, vessünk egy pillantást most a korábbi pletykákra!

16 colos MacBook Pro

Már idén februárban írtunk róla, hogy az Apple egy 16-16,5 colos kijelzővel rendelkező MacBook Pro modellen dolgozik, ezt később júliusban más forrás is megerősítette.

Ha minden igaz, ez a gép már olyan állapotban van, hogy az Apple akár be is mutathatná ebben a hónapban.

Mac Pro

Az Apple idén júniusban a WWDC-n betekintést engedett abba, hogy hogyan képzelik el a jövő professzionális asztali számítógépét.

Az új Mac Pro kapcsán azóta azonban nem túl sok infót tudtunk meg, csak annyit, hogy idén megvásárolható lesz. Amennyiben bővebben érdekel a gép, korábbi összefoglalónkra vess egy pillantást: Az Apple bemutatta az új Mac Pro-t és a Pro Display XDR kijelzőt.

Egyéb Mac frissítések

A 13 colos MacBook Pro és a MacBook Air is elviselne egy őszi frissítést, hogy igazán készen legyenek a karácsonyi szezonra.

Az is elképzelhető, hogy a Mac mini is frissülni fog, de az Apple ott inkább a lassabb termékciklust preferálja, így arra azért nem vennék mérget.

iPad Pro

A szeptemberi eseményen a cég bemutatta az új 10,2 colos iPadet, így ha lesz októberben esemény, ott az Apple koncentrálhatna teljesen a táblagépek csúcsára, az iPad Pro-ra.

Mivel az iPad Pro tavaly kapott egy teljesen új designt, így idén inkább csak ráncfelvarrásra lehet számítani. A madarak azt csiripelik, hogy a készülékek megkapják az iPhone 11 Pro hátlapi kamera rendszerét, ezzel az iPad fotózást is a következő szintre emelhetné az Apple.

Apple Tag

Az iOS 13 Lokátor alkalmazása már felfedte, hogy az Apple ilyen terméken dolgozik: A MacRumors újabb nyomokat talált az Apple Tag-ről az iOS 13-ban.

Épp ezért egyáltalán nem lenne meglepő, ha az Apple bemutatná az “Apple Tag”-et idén októberben.

Szoftveres újdonságok

Az iOS 13.2, a macOS Catalina, a Series 1 és Series 2 típusú Apple Watch-okra a watchOS 6 és a HomePod-on futó audioOS frissítéseivel még tartozik nekünk az Apple, ezeket pont ki tudná adni az esemény után, hogy még több tennivalóval lásson el minket.

Egyéb meglepetések

Jöhetne új Apple TV, új Apple fejhallgató vagy akár valami “vad”, kiterjesztett valósággal operáló okosszemüveg is, a határ igazából a csillagos ég, ha elengedjük a fantáziánkat.

Ezekbe azért ne nagyon éljük bele magunkat, hiszen egyelőre még az se biztos, hogy lesz idén októberben Apple médiaesemény.

Szerinted tart még termékbemutatót idén az Apple?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Na meg az árát is :grinning:.

 2. snus says:

  Az SE2-t kéne már bemutatni…

 3. vjan says:

  Ha a tendenciát nézzük, nem tart. 2015, 2017, 2019 normál sorozat, ezekben az években nincs októberi esemény.
  Egyébként az SE lenne az igazán várt bejelentés.

 4. Én egy új Apple TV-t várnék :slight_smile:

 5. Én azt várnám legjobban, hogy Macbook Pro 15 colos vagy nagyobb notebookoknál legyen lehetőség numerikus billentyűzettel is megvásárolni. Vagyis teljes billentyűzet legyen hozzá. Szerintem egy kicsit ciki így 2019-ben, hogy nem lehet megvenni egy macbook pro gépet teljes billentyűzettel!!! Csak úgy, hogy megveszed kiegészítőnként! Ez lenne a legfontosabb, amit a legjobban várnék egy Macbook Pro gépeknél!

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!