Economic Daily News: nagy MacBook frissítés várható idén ősszel

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tajvani Economic Daily News információi szerint az Apple idén októberben frissíteni fogja a MacBook Pro és MacBook Air modelleket.

Ez némileg furcsán hangzik, hiszen kicsit több mint két hete frissült a MacBook Air és a 2 Thunderbolt csatlakozós 13 colos MacBook Pro, előtte pedig májusban frissült a 4 Thunderbolt csatlakozós MacBook Pro. Ami miatt mégis érdekesnek tűnik ez a pletyka, az az, hogy egy 16 colos MacBook Pro-t is említ.

Ha követted a korábbi híreinket, már idén februárban írtam róla, hogy Ming-Chi Kuo egy 16-16,5 colos MacBook Pro-t lát üveggömbjébe tekintve. Ez pedig már azt jelenti, hogy több forrás is megerősíti a gép érkezését.

A tajvani lap úgy véli, hogy az új, 16 colos MacBook Pro 3072 x 1920 pixeles kijelzőt kap, amit az LG készít majd az Apple számára, a gép összeszerelését pedig a Foxconn és a Quanta végzi majd. Ezek egészen biztonságos becslések, hiszen a jelenlegi MacBook Pro-kban is LG kijelző van, a Foxconn és a Quanta pedig az Apple két legnagyobb gyártópartnere.

A 16 colos gép mellett, ha minden igaz, frissülni fog a 13 colos MacBook Pro és a MacBook Air is, de ezekről még nem tudunk többet egyelőre.

A tudástár még abban a tekintetben is hiányos, hogy az Apple mit tervez pontosan ezzel a 16 colos MacBook Pro-val. Elképzelhető, hogy a jelenlegi 15 colos modellt fogja váltani a palettán, de az sem kizárt, hogy egy új, még drágább opció lesz, a professzionális felhasználók igényeire hangolva.

Az sem világos még, hogy ez mennyire van összefüggésben azzal a korábbi pletykával, miszerint az Apple lecseréli a pillangómechanikás billentyűzetet laptopjaiban.

Szóval igazából csak két dolog kezd egyre jobban körvonalazódni: az Apple idén ősszel még frissíteni fogja a MacBook családot, és valószínűleg érkezik egy 16 colos MacBook Pro is.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Ez a nagy frissites? Akkor a teljesseg igenye nelkul: sajat “A” szerias processzor hasznalata, micro led kijelzo (4k kepes), hutesi problemak megoldasa, 32 gb ram a ‘13-as modellekbe is (tudom-tudom az a franya uzemido)

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!