Ming-Chi Kuo: az Apple le fogja cserélni a pillangómechanikás billentyűzetet

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple hírek forgatagában talán a legismertebb elemző Ming-Chi Kuo, aki gyakran eltalálja, hogy min is dolgozik a cupertinói vállalat, épp ezért érdemes rá figyelni.

Balról a régebbi ollómechanika, jobbról pedig az újabb pillangómechanika

Kuo most úgy véli, hogy az Apple a MacBookokban vissza fogja cserélni a billentyűzetet a pillangómechanikás megoldásról a klasszikus ollómechanikás változatra.

Szerinte az első új ollómechanikás MacBook az idei MacBook Air lesz, a sima MacBook és a MacBook Pro pedig csak jövőre búcsúzik el a pillangómechanikától.

Az Apple még a 2015-ös MacBookkal mutatta be a pillangómechanikás billentyűzetet, amit azóta megkapott a MacBook Pro és a MacBook Air is, de sajnos több okból sem szerették meg a felhasználók. Egyrészt a kisebb mélység miatt néhányaknak nehezebb a gépelés ezeken a billentyűzeteken, másrészt pedig sokkal kevésbé ellenállók a porral és kosszal szemben, mint a hagyományos billentyűzetekben található ollómechanika.

Ha igaznak bizonyul Kuo állítása, az új billentyűzet ollómechanikás lesz, ráadásul üvegszállal is meg lesz erősítve, hogy tutira bírja a strapát:

Sikeres fejlesztéseket tettek egy új ollómechanikás billentyűzet felé. Ez javítaná a gépelési élményt a nagyobb utat megtevő billentyűkkel, és tartósabb is lenne az üvegszállal megerősített billentyűstruktúrának köszönhetően.

Ha ez az új ollómechanika ahhoz hasonló lesz, mint ami jelenleg a Magic Keyboardban található, akkor szerintem tényleg fellélegezhetünk majd.

Egyedül az a sajnálatos, hogy a MacBook Pro csak 2020-ban fogja megkapni az új ollómechanikát, de legalább utána kivezetésre kerül a jelenlegi, megosztó, pillangómechanikás megoldás.

Kuo szerint:

Úgy hisszük, hogy a ráncfelvarrt MacBook Pro modellek is megkapják majd az új ollómechanikás billentyűzetet 2020-ban, és az azzal felszerelt MacBook modellekből 2020-ban 500-700%-kal több fogy majd, mint idén. Annak ellenére, hogy a pillangómechanika vékonyabb, mint az ollós megoldás, úgy gondoljuk, hogy a felhasználók többsége nem veszi majd észre a különbséget. Továbbá az új billentyűzet jobb felhasználói élményt is nyújt majd, ezzel segítve az Apple profitjának növekedését. Épp ezért azt jósoljuk, hogy a pillangós billentyűzet hosszútávon végleg el fog tűnni.

Még ha Kuo-nak igaza is van, akkor is 4 éve velünk él már a pillangómechanikás billentyűzet és az Apple nagyon lassan reagált a kritikákra. Ennek ellenére mindenképp jó lesz, ha megbízhatóbb billentyűzeteink lesznek, amiken még jobb is lesz gépelni.

Neked mi a véleményed a pillangómechanikás billentyűzetről? Fogsz pezsgőt bontani, ha az Apple tényleg lecseréli őket?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Kiváncsi vagyok a Keynote bejelentésre. Mekkora hű-hóval adják majd elő a fejlesztést. Nyugi. Tudom, higy a legnagyobb kussba fogják vissza cserélni. Mint az iPod frissítés. Akkora hírverést kap…

  2. Nem vissza fogja cserélni, ahogy olvastam. Hanem le fogja cserélni. Szóval persze a régebbi technikát kapjuk meg, de ne gondold, hogy a 10 éves billt fogja csak vissza rakni. Lehet a régebbi technológiát alkalmazza valszeg tovább fejlesztve. Nem lesz olyan mint a régi, csak a technológia. :slight_smile: Szóval eladhatják újként nyugodtan!

  3. Jadeye says:

    volt róla poszt:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!