Koncepcióvideón a MacBook Pro lehetséges jövője és 31,6 colos kijelzőn dolgozik az Apple

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzője a hétvégén felfedte, hogy forrásai szerint az Apple milyen újdonságokkal készül az idei évre.

Először nézzük meg, hogy a Mac-ek terén mire számíthatunk! Idén érkezik az új Mac Pro és vele együtt az Apple új kijelzője is, ahogy azt a cég már 2017 áprilisában elmondta. Előbbiről semmi újat nem árult el Kuo, de a kijelző kapcsán kaptunk néhány információmorzsát.

Az Apple még 2016-ban szüntette meg a Thunderbolt Display gyártását és a profi felhasználókat az LG megoldásai felé terelték. Miután ez annyira nem jött be, megnyugtattak mindenkit, hogy egy új kijelzőn dolgoznak. Ennek eredménye Kuo szerint egy 31,6 colos 6K monitor, melynek Mini LED-szerű háttérvilágítása lesz és valamikor idén érkezik. A legtöbb felhasználó persze nem Mac Pro-hoz fogja kötni ezt a monitort, hiszen az valószínűleg őrült drága lesz, hanem az új MacBook Pro-hoz.

Kuo madarai azt csiripelték, hogy az Apple 32GB RAM opciót fog adni a 13 colos MacBook Pro-hoz, valamint növelni fogja a nagyobb MacBook Pro kijelzőjét, hogy az 16-16,5 hüvelykes képátlót kapjon. Ezt az Apple úgy fogja elérni, hogy teljesen áttervezik a gép formavilágát.

Ez eléggé meglepő lenne, hiszen az Apple általában 4 évet vár a MacBook Pro dizájnjának frissítésével, de talán érthető a sietség, ha a jelenlegi modell megítélését nézzük. A 2016 óta kapható MacBook Pro gépek körül rengeteg a rossz hír, kezdve a hagyományos portok elhagyásától az immár három generáció óta megbízhatatlan billentyűzeten át a csíkosodó kijelzőig. Egy frissített dizájnnal az Apple lehet, hogy vissza tudná szerezni a vásárlók bizalmát. Persze ehhez az is kéne, hogy jó legyen a gép.

Kádár Viktor elképzelt egy frissített formavilágú MacBook Pro-t, amit ezen a videón meg is nézhetsz:

A széltől-szélig érő OLED kijelző és a kijelző mögé rejtett Face ID érzékelő persze jelenleg még inkább sci-fi, mint reális elvárás az Apple-től, de azért érdekes lehet gondolkodni azon, hogy milyen irányba fejlődik majd a jövő MacBook Pro-ja.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Ha már Pro téma akkor lenne kérdésem mint leendő első tulajdonosa csak még nem tudtam választani.2018 Air vagy 2017 Pro közt.SSD hibáról is olvastam hogy 2017 júniusa és 2018 júniusa között gyártott széria érintett (persze gondolom nem mind).De most olvasva hogy még “csíkosodó kijelző” probléma is fenn állhat…Mert fényerő,gyorsaság stb ez mellett lennék de így elég bizonytalan vagyok most.Nem egy-két forintról van szó.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!