fbpx Skip to content

Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzője a hétvégén felfedte, hogy forrásai szerint az Apple milyen újdonságokkal készül az idei évre.

Először nézzük meg, hogy a Mac-ek terén mire számíthatunk! Idén érkezik az új Mac Pro és vele együtt az Apple új kijelzője is, ahogy azt a cég már 2017 áprilisában elmondta. Előbbiről semmi újat nem árult el Kuo, de a kijelző kapcsán kaptunk néhány információmorzsát.

Az Apple még 2016-ban szüntette meg a Thunderbolt Display gyártását és a profi felhasználókat az LG megoldásai felé terelték. Miután ez annyira nem jött be, megnyugtattak mindenkit, hogy egy új kijelzőn dolgoznak. Ennek eredménye Kuo szerint egy 31,6 colos 6K monitor, melynek Mini LED-szerű háttérvilágítása lesz és valamikor idén érkezik. A legtöbb felhasználó persze nem Mac Pro-hoz fogja kötni ezt a monitort, hiszen az valószínűleg őrült drága lesz, hanem az új MacBook Pro-hoz.

Kuo madarai azt csiripelték, hogy az Apple 32GB RAM opciót fog adni a 13 colos MacBook Pro-hoz, valamint növelni fogja a nagyobb MacBook Pro kijelzőjét, hogy az 16-16,5 hüvelykes képátlót kapjon. Ezt az Apple úgy fogja elérni, hogy teljesen áttervezik a gép formavilágát.

Ez eléggé meglepő lenne, hiszen az Apple általában 4 évet vár a MacBook Pro dizájnjának frissítésével, de talán érthető a sietség, ha a jelenlegi modell megítélését nézzük. A 2016 óta kapható MacBook Pro gépek körül rengeteg a rossz hír, kezdve a hagyományos portok elhagyásától az immár három generáció óta megbízhatatlan billentyűzeten át a csíkosodó kijelzőig. Egy frissített dizájnnal az Apple lehet, hogy vissza tudná szerezni a vásárlók bizalmát. Persze ehhez az is kéne, hogy jó legyen a gép.

Kádár Viktor elképzelt egy frissített formavilágú MacBook Pro-t, amit ezen a videón meg is nézhetsz:

A széltől-szélig érő OLED kijelző és a kijelző mögé rejtett Face ID érzékelő persze jelenleg még inkább sci-fi, mint reális elvárás az Apple-től, de azért érdekes lehet gondolkodni azon, hogy milyen irányba fejlődik majd a jövő MacBook Pro-ja.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.