fbpx Skip to content

Több cikket is írtunk már okos kiegészítőkről, de a női olvasók, és így a saját nagy bánatomra is a szépségápolásban még most is ritka egy-egy ilyen termék. Egészen mostanáig, míg meg nem jelent a skandináv FOREO márka legújabb arctisztítító készüléke, a LUNA fofo, amely a világ legelső okos arctisztító és bőrelemző készüléke.

Luna Fofo

Régóta kíváncsi voltam már, hogy vajon mit tudnak a FOREO készülékek, tényleg olyan hatásosak-e, mint amennyire népszerűek, illetve hogy megéri-e beruházni rájuk. Nézzük is, mit tud!

Röviden: igen, a LUNA fofo megéri az árát! Alapvetően nagyon fontosnak tartom a megfelelő bőrápolást, viszont akár évek is kellenek, mire megtaláljuk a tökéletes rutinunkat. A LUNA fofo-t nagyjából két hónapja használom, így ennyi idő után már tényleg be tudok számolni a készülék hatásáról, mely az első használat után érződött. A fofo alapjaiban ugyanúgy működik, mint a többi FOREO készülék. Az apró, szuper higiénikus szilikonsörték, illetve a készülék folyamatos pulzálása segít eltávolítani a bőrünkről a szennyeződést, a maradék sminket, és minden egyéb nemkívánatos dolgot. Viszont ami miatt a fofo-t választottam az összes termék közül, az maga a technológia volt, hiszen ilyen géppel még tényleg soha, sehol nem találkoztam.

Mi is az a fofo?

A korábbi FOREO modellekhez képest a LUNA fofo egy olyan egyedülálló technológián alapszik, amivel egy teljesen személyre szabott arctisztítási rutint kapunk, mely a bőrünk aktuális igényeihez megfelelően igazodik majd. A készülékhez tartozó, ingyenesen letölthető FOREO For You app először végigvezet a regisztrációs folyamaton, majd kezdhetjük is a személyreszabott rutinunk kialakítását!

Luna Fofo

Az eszköz hátoldalán található 24 karátos arannyal bevont két kis szenzorral tudjuk mérni a bőrünk aktuális állapotát, ami után azonnal látjuk az analízist és megkapjuk a személyreszabott arctisztítási programunkat is, melyet a készülék automatikusan elment. A fofo elsősorban a bőr hidratáltságát méri, ebből vonja le az egyéb következtetéseket. Az alkalmazáson belül nem csak a hidratáltsági szintünket követhetjük nyomon, de azt is megtudhatjuk, hogy a korunknak megfelelő-e a bőrünk állapota, illetve milyen gyakorisággal javasolt a tisztítási rutin elvégzése. Természetesen ezt a mérést ajánlott bizonyos időközönként megismételni, hiszen elég jól lehet vele követni a bőr állapotának változását, illetve ez határozza meg azt is, hogy milyen intenzitással és milyen hosszan pulzáljon az okos arctisztító. A készülék elsődleges célja viszont a bőr megtisztítása mindenféle nemkívánatos zsíroktól, olajtól, kosztól, esetleges sminkmaradványtól. A puha szilikonsörtéknek köszönhetően nem kell félnünk, hogy felsértjük a bőrünket, sőt, napi két tisztítás az ajánlott.

Fofo

A fenti képeken láthatjátok, hogyan is változott a bőröm állapota a hónapok során. Az első mérésnél vízhiányt jelzett a készülék, így beszereztem az ennek megfelelő arcápolási termékeket. Most, két hónap elteltével a fofo szerint nagyon jó állapotban van a bőröm, amit a mindennapokban is észreveszek már, sokkal jobban mutat rajta az alapozóm, illetve a bőrfelszín is sokkal egyenletesebb.

A fofo vízálló, így nyugodtan tarthatjuk csap alá vagy akár használhatjuk zuhanyzás közben is. Mehet rá bármilyen állagú tisztító, hab, krém, gél, aztán elég csak megnyomni a gombot és már indítja is az előzetesen elmentett programot, mely a pulzálásnak köszönhetően megtisztítja a pórusokat. A bőrünkön körkörös mozdulatokkal kell végigvinni a készüléket, ami jelez, hogy mikor kell áttérnünk az arc egy másik területére tisztítás közben. Hogy fokozzam a jó híreket, a készüléket tölteni sem kell! Két normál AAA elemmel működik, melyekkel körülbelül 400 használatot bír ki, aztán pedig elég csak egy elemcsere és már használhatjuk is tovább.

Konklúzió

A LUNA fofo nekem első látásra (és próbára) hatalmas szerelem volt, hiszen előtte soha, semmilyen terméktől nem volt ilyen puha a bőröm. A praktikus mérete ellenére egy masszív, strapabíró eszközt kapunk, melyet bárhova könnyen magunkkal vihetünk, mindenféle macera nélkül. Az egész készülék szilikonból készült, mely 100%-ban baktériummentes és 35x higiénikusabb a használata, mint bármely más hagyományos arctisztító kefének, szivacsnak vagy egyéb eszköznek.

Noha jelenleg a korábbi FOREO készülékeknek töredékéért hozzájuthatunk a LUNA fofo-hoz, azért mégsem egy olcsó termékről van szó. Viszont aki szeretné nagyon jó gondját viselni a bőrének, akkor érdemes lehet utánanézni kicsit ennek az okos arctisztítónak.

[wp-review id=”107033″]

Szuper karácsonyi, szülinapi ajándék is lehet, akár férfiaknak is, hiszen a 7 szín közül mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt. Megvásárolható a Stylebolt.hu-n ide kattintva.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.