Így állítható be a reggeli időjárás előrejelzés a zárolt képernyőn

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS 12 is rengeteg olyan funkciót rejt, amelyeket sokan ezidáig sem találtak meg, mert ezek nem minden esetben vannak intuitív módon elhelyezve a rendszerben.

időjárás-előrejelzés zárolt képernyőn

Ide tartozik az is, amellyel ébredéskor a zárolt képernyőn értesülhetünk a jelenlegi időjárásról. Ezt a Beállításokban engedélyezhetjük, de több külön opciónak is be kell kapcsolva lennie hozzá, hogy valóban megjelenjen az időjárásjelentés, amikor reggel először felemeljük a készülékünket.

Mi az az Alvás opció?

Az Alvás opció a Ne zavarjanak üzemmód része. Ha aktiváljuk a ‘holdacskát’, például alvás előtt, akkor nem kapunk semmilyen értesítést és hívást az éjszaka folyamán addig, amíg ki nem kapcsoljuk azt. Az Apple ebbe a menüpontba rejtette az Alvás opciót is, amivel beállíthatjuk, hogy a zárolt képernyőn megjelenjen az időjárás akkor, amikor felkelünk.

Az Alvás gyakorlatilag egy szigorítottabbnak tekinthető Ne zavarjanak, mert az éjszaka során elrejti előlünk az összes értesítést és riasztást is. Ezzel akadályozza meg azt, hogy amikor éjszaka bármiért felébredünk, és félálomban megnézzük, mennyi is az idő, ne álljunk neki végigmenni mondjuk azon, hogy ki mit szólt hozzá valami megosztásunknál valamely közösségi szolgáltatásban, ezzel felborítva az alvási ritmusunkat. Ehelyett mindent elrejt előlünk, és majd reggel, a funkció kikapcsolása után tudjuk ezeket megnézni. (A minden értesítés és riasztás elrejtése egyben azt is jelenti, hogy ha a szokásos ébresztőnk az Alvás opció hatálya alatt szólalna meg, az is némításra kerülhet, ami értelemszerűen problémás lehet, de lentebb erre is olvasható megoldás.)

Beállítás a Ne zavarjanak módon keresztül

Az alábbi lépések szükségesek a sikeres aktiváláshoz.

1. Menjünk a Beállításokba.
2. Koppintsunk a Ne zavarjanak menüpontra.


3. Győzödjünk meg róla, hogy az Ütemezett és az Alvás lehetőségek be vannak kapcsolva.
4. Állítsuk be az elalvásunk és az ébredésünk (kezdés-befejezés) idejét.


5. Menjünk vissza a Beállításokban és válasszuk az Adatvédelem menüpontot.


6. Ezen belül koppintsunk a Helymeghatározás lehetőségre, és keressük meg az Időjárás appot.


7. Azon belül válasszuk a Mindig lehetőséget a Helyzethez való hozzáférés engedélyezése esetén.

A 7. és 8. lépés csak akkor szükséges, ha az Időjárás appban nem adtunk hozzá külön várost, és csak a helyzetfüggő megjelenítést használjuk.

Beállítás az Óra appban az Alvás fülön

A másik, egyszerűbb opció akkor hasznos, ha minden nap ugyanabban az időben fekszünk le aludni és kelünk fel másnap reggel. Ilyenkor ugyanis közvetlenül az Óra appon belül állíthatjuk be az Alvás fülön, hogy mikor is szoktunk aludni, és ennek a beállításai alatt engedélyezhetjük a Ne zavarjanak opciót is, illetve ebben az esetben az ott megadott ébresztő is biztosan megszólal majd reggel.

Összegezve

Ahhoz tehát, hogy minden reggel időjárásjelentéssel fogadjon minket a készülékünk, hagyjuk ütemezetten a Ne zavarjanak módot, és bekapcsolva az Alvás opciót, és bizonyosodjunk meg arról, hogy ha nem adtunk hozzá külön várost, akkor az Időjárás app mindig hozzáférjen a helyzetünkhöz, vagy pedig használjuk az Alvás fület az Óra appon belül.

Amint felkelünk és először villantjuk fel a képernyőt, a Jó reggelt! üzenet mellett a jelenlegi időjárásról tájékozódhatunk. Amennyiben szeretnénk eltüntetni az időjárás előrejelzést, koppintsunk alul a Bezárás gombra.

Fontos tudni, hogyha egyszer már feloldottuk a telefon zárolását, akkor az újabb feloldás előtt már nem jelennek meg az információk a zárolt képernyőn az időjárásról.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Lajhar says:

  Sziasztok!

  Ez Iphone SE-n is működik? Mert bárhogy próbálkozom nem jelenik meg az időjárás, pedig elvileg mindent beállítottam!

  Köszi előre is!

 2. Azt írják máshol, hogy azon nem :frowning:

 3. Nálam az SE-n van. Sőt, 1x még este is volt Good Eveninggel 10:30 pmkor. Vicces volt.
  De reggel csakis az alvás rész ébresztője után van, ha hamarabb is van ébresztő, akkor azoknál nincs.

 4. Lajhar says:

  Nagyon köszönöm mindenkinek! Akkor nem erőltetem tovább…:)))

 5. Működik nekem👍

 6. pici says:

  En pl a. Eallitasokban alul a listaban nem talalom az idojaras appot… es amugy alapjaban hol allithato be hogy reggel kiirja az infot? En nem hasznalok ne zavarjanak uzemmodot ejszaka de nekem nem irja ki igy sem

 7. swayze says:

  Sziasztok!

  Szerintem 7-esen se működik nekem se jelent meg az időjárás.

 8. Nekem nem írja ki csak azt, hogy Jó reggelt vagy Jó estét! Az időjárás info nincs ott. Ez mitől lehet?

 9. Elolvastál bármit is a cikkből? :smiley:

  1.) Beállításoknál azért nem találod, mert a Beállítások -> Adatvédelem -> Helymeghatározás menüpontban kell keresni (5-6. pont)

  2.) A ne zavarjanak menüben állítható be (2. pont)

  3.) Ha meg nem használsz ne zavarj üzemmódot akkor mégis miért csodálkozol, hogy nem írja ki? Ez is le van írva a cikkben, hogy kötelező hozzá… (2. bekezdés).

  Olvasni kellene először és utána kommentelni. Egyszerűbb lenne mindenki élete…

 10. swayze says:

  Sziasztok!

  Picit elhamarkodtam az írást, tényleg működik!

  Viszont a cikk azt éreztetti, hogy ez egy nagyon menő dolog a valóságban viszont iszonyú gagyi!

  Mondom miért hittem azt, hogy nem működik.

  • Az ébresztőm 6:30-kór ébreszt a képenyőn nem volt semmi csak az ébreszés, mert az alvás 8-ig volt időzítve! (8-kór meg is szólalt a sutogó hangocska és volt időjárás is a képernyőzáron)

  Na most mi ezzel a baj?

  1. Az alvás ébresztő hangja kb 10 dallam amik olyan hallkak, hogy csak néma csendben tudtam választani közülük! (Fullra van tólva a hang ikon az alvásnál)

  2. Én nem mindennap ugyan akkor kelek.
   Így nekem akkor minden nap az ébresztő mellett az alvást is be kell állítsam (mert az alvás program ébresztésére felnem kelek, de szerintem senkise) na és akkor most ezt az ébresztőóra elè állítsam 10percel? Na akkor sem kelek fel rá, utána meg gondolom kitakarja az ébresztő mikor megszólal.

  Na akkor ez kinek hogyan és miért???

  Kicsit az itunes jut eszembe erről! Annak ideén mikor még az online zeneszolgáltatók nem voltak mindennapiak akkor, azzal a remek programmal kellett zenét, képet és bármit jutattni a készülékre. Na akkoriban volt, hogy a zenék eltüntek és csak az utoljára felrakottak lettek szinkronizálva vagy a képeknél, hogy amit felmásoltunk itunessel azt a kèszülèken nem lehetett törölni stb stb! Na ez az alkalmazás pont ilyen gagyi! Átgondolatlan, körülményes, logikátlan!

 11. szorian says:

  Arról nem is beszélve ha az időjárás app-nál be van állítva, hogy a gps mindig és nem csak a használat közben akkor zabálja az akksit mint állat. Ha időjárást akarok nézni elhúzom a wigetekhez és megnézem vagy elindítom az appot ez egy bullshit. Véleményem szubjektív.

 12. pici says:
  1. Igen a helymeghatarozasnal megvan,en tok normalisan megkerdeztem miert nem talalom legalul,ez nem olvasasrol vagy annak ertelmezeserol szol…

  2. Nem gondoltam hogy egy idojaras “jelentes” ahhoz a sz@ros ne zavarjanak uzemmodhoz van kotve

  3. Azert van forum hogy ha valamit szeretnenk akkor megkerdezzuk mas INTELLIGENS emberektol BARATIAS kornyezetben hatha az egyik nem tud valamit a masik tudja ra a megoldast…nem tudom ezzel mi a gond :tipping_hand_man::tipping_hand_man::tipping_hand_man:

  4. Ha valaki kommentje zavar tessen parancsolni tovabb gorgetni😉 Koszonjuk

  5. Peace✌️

 13. Lajhar says:

  Na most ezt kapjátok ki! A multkori probálkozásom után hagytam az egészet békében!Most pedig úgy, hogy be sincs kapcsolva a ne zavarjank funkció, nincs lenémítva a telóm, de még ébresztő és alvó mód sincs bekapcsolva ez fogadott a képernyőn amikor felemeltem a telót…

 14. Lajhar says:

  Na most akkor ez hogy…!!!:))

 15. Lajhar says:

  Most nem merem bezárni, mert lehet sose jön újra elő:)))))

 16. Én nem használok már “Ébresztő”-t! Csak az “Alvás” funkciót - az ébreszt. Neked miért van 2x beállítva ugyanaz a funkció? :slight_smile:

  Ha nem mindig ugyanakkor kellsz akkor is be tudsz menni az “Alvás”-ba és ott a tárcsán átállítod - egy mozdulat az egész. Én legalábbis ezt szoktam csinálni.

  Sima iPhone5S-nél is megy ez az egész.

 17. djtymo says:

  Ios 13-al hogy csinaljam? Időjárásnál nincs mindig opciom

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!