fbpx Skip to content

Három héttel az iOS 12.0.1 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 12.1-et.

Az új kiadás tartalmazza a Csoportos FaceTime-ot, több mint 70 új emojit, valamint eSIM-mel támogatja a két SIM használatát iPhone XS-en, iPhone XS Maxon és iPhone XR-en.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

iOS 12.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 12.1 tartalmazza a Csoportos FaceTime-ot, több mint 70 új emojit, valamint eSIM-mel támogatja a két SIM használatát iPhone XS-en, iPhone XS Maxon és iPhone XR-en. Ez a frissítés hibajavításokat és fejlesztéseket is tartalmaz.

Csoportos FaceTime

  • Támogatja az egyszerre legfeljebb 32 résztvevőt tartalmazó video- és hanghívásokat
  • Az adatvédelem érdekében a beszélgetések végponttól végpontig titkosítottak
  • Csoportos FaceTime-ot indíthat egy csoportos Üzenetek-beszélgetésből, vagy bármikor csatlakozhat egy aktív híváshoz

Emojik

  • Több mint 70 új emoji, többek közt új, vörös hajú, ősz hajú és göndör hajú karakterek, haj nélküli emojik, kifejezőbb mosolygó arcok, valamint állatokat, sportokat és ételeket ábrázoló emojik

Két SIM támogatása

  • Az eSIM-mel támogatja a két SIM használatát, amely lehetővé teszi két telefonszám használatát iPhone XS-en, iPhone XS Maxon és iPhone XR-en

Egyéb fejlesztések és javítások

  • Tartalmazza a Mélységvezérlés funkciót a Kamera előnézetében iPhone XS-en, iPhone XS Maxon és iPhone XR-en
  • Javítja a mobilkapcsolatot iPhone XS-en, iPhone XS Maxon és iPhone XR-en
  • Lehetőség van módosítani vagy alaphelyzetbe állítani a gyermeke Képernyőidő-jelkódját Face ID vagy Touch ID használatával
  • Kijavít egy hibát, amely miatt nem mindig a legélesebb hivatkozás-képkocka volt kiválasztva az első kamerával készített fotóknál iPhone XS-en, iPhone XS Maxon és iPhone XR-en
  • Megold egy problémát, amely miatt az üzenetek egyetlen beszélgetéssé lettek egyesítve, amikor két felhasználó ugyanazzal az Apple ID-val volt bejelentkezve több iPhone-on
  • Megold egy olyan problémát, amely megakadályozta néhány hangposta-üzenet megjelenését a Telefon alkalmazásban
  • Megold egy olyan problémát a Telefon alkalmazásban, amely miatt a telefonszámok a hozzájuk tartozó kontaktnév nélkül jelenhetnek meg
  • Kijavít egy problémát, amely megakadályozhatja, hogy a Képernyőidő jelentsen adott webhelyeket a tevékenységjelentésben
  • Megold egy problémát, amely megakadályozhatja családtagok hozzáadását vagy eltávolítását a Családi megosztásból
  • Tartalmaz egy teljesítménykezelési funkciót, amellyel megakadályozható, hogy az eszköz váratlanul leálljon, és többek közt tartalmaz egy olyan lehetőséget, amellyel ez a funkció letiltható, ha váratlan leállás történik iPhone X-en, iPhone 8-on és iPhone 8 Pluson
  • Az Akkumulátorállapot képes értesíteni a felhasználót, ha nem tudja megállapítani, hogy eredeti-e az akkumulátor az iPhone XS-ben, iPhone XS Maxban és iPhone XR-ben
  • Javítja a VoiceOver megbízhatóságát a Kamerában, a Siriben és a Safariban
  • Kijavít egy hibát, amely miatt az MDM-eszközregisztráció Érvénytelen profil hibát jeleníthetett meg néhány nagyvállalati felhasználónál

Unicode-szabványfrissítés – több mint 70 új emoji

Ebben a verzióban már megtalálható a Unicode szabvány legújabb változata is, ami többek között egyúttal több mint 70 új emoji karakter támogatását is jelenti. Erről már nyáron is szó esett, így várható volt, hogy az iOS 12 első frissítésébe ezek is bele kerülnek.

Csoportos FaceTime hívások

Egyszerre akár 32 ember is lehet a beszélgetésben. Az éppen beszélő személy csempéje automatikusan nagyobbra nő, amikor az illető beszél, így sosem veszítjük el a beszélgetés fonalát. A csoportos FaceTime hívást rögtön az Üzenetek appból el lehet indítani, vagy pedig később is bármikor lehet csatlakozni egy már folyamatban lévő híváshoz.

Csoportos FaceTime

A Csoportos FaceTime-videohívásokhoz iOS 12.1 rendszert futtató iPhone 6s vagy újabb, iPad Pro vagy újabb, iPad Air 2, illetve iPad Mini 4 készülék szükséges. Az iPhone, iPad és iPod touch iOS 12.1 rendszert támogató korábbi modelljeivel csak hanggal lehet csatlakozni a Csoportos FaceTime-beszélgetésekhez.

Bővebben: A Csoportos FaceTime használata iPhone, iPad és iPod touch készüléken.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 12.1 buildje 16B92 illetve 16B93.

Ha valaki szeretné lementeni a 12.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezen túl a másik fontos cikkünk a használat közben felmerülő hibák lehetséges megoldásairól: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Linkgyűjtemény

Az iOS 12-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 12 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Újabb a build szám mint az utolsó public beta, szóval azokra is be kell majd esnie.

  2. Nekem nem működik a csoportos FaceTime.

  3. Avatar for Lajhar Lajhar says:

    Megint a fejlesztői beta profil miatt nem dobja fel az új verziót?

  4. Milyen eszközön próbálod? Nem mindegyiken elérhető.

  5. Töröld le és indítsd újra a készüléket. Utána menni fog.

  6. Lesz verziójú új béta? Ilyenkor szoktak azt is kiadni.

  7. Sziasztok! Nem megy az iCloud levél küldés az ios 12.1-el biztosan. Az apple service status green. Hogyan lehet a support-nak jelezni? A magyar Apple Support zárva van.

  8. Ezt kicsit kifejtenéd kérlek?

  9. Próbálj meg levelet küldeni és nem megy el. Levelező szerver hiba lehet, mert az icloud.com-ról megy. A levelek fogadása működik.

  10. Működik. Nekem mindkettő teszt levél elment.

    Lehet pillanatnyi kiesés volt.

  11. Itt a környékemen többeknek nem működik. Köszi, hogy megnézted.

  12. Avatar for losy losy says:

    Csoportos Face Time nekem sem működik. iPhone Xs

  13. IPad Pro-t frissítettem 12.1-re és eltűnt a Mobil Data alól az “add data plan” lehetőség. Ez másnál is vagy csak nálam? Vagy esetleg átkerült máshova ahol én nem találom?

  14. Avatar for pici pici says:

    Azt nem irtak sehol hogy megy is a csoportos facetime😂csak hogy belekerult a frissitesbe🙈

  15. Valaki tud valamit, hogy megy-e illetve mikortól megy az eSim a telekomnál? Köszi

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    amikor arra váltasz, tehát akár már most is. :slight_smile:

  17. Néha olyan érzésem van hogy az Apple szerint a világ legfonotosabb dolga az emoji…

  18. Ma voltam bent a telekomban, illetve beszéltem az ügyfélszolgálattal, azt mondták hogy még nem kaptak meg valami támogatást az Apple-től így nem tudok eSimre váltani. Valakinek volt sikere eSimmel?

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    Az emojik a Unicode szabvány része, ezért ha a szabvány frissül, akkor az iOS-ben is megjelennek a szabványban elérhetővé vált új karakterek. A szabvány legutóbb a 12.1-ben frissült. A várható újabb frissítésről a Unicode Konzorcium oldalán tájékozódhatsz: https://www.unicode.org

  20. Ez rendben is van. Az a gond, hogy minden eventen úgy emlegetik, mintha ez nagyon fontos lenne, pedig nem az. Pl. most is berakták a második helyre a frissítés leírásában az eSIM elé.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mert az embereket nem érdekli, hogy mi az a Unicode, de hogy most már van láma karakter is, ami nélkül eddig mindmeghalás volt, az rögtön érdekes. egyébként meg minden alkalommal komikus ez a feszülés az emojikon, amikor annak idején épp az ellenkezője volt, amikor csak a japán SoftBank felhasználói számára volt emoji, na akkor meg mindenkinek emoji kellett.

  22. Köszi a segítséget. Sikerült. Kicsit :llama:(csak hogy témánál maradjak :grinning: ) a telekomnal a bolti és az ügyfélszolgálatos emberek.

  23. Nem lehetne csak úgy egyszerűen örülni egy-egy frissítésnek?

  24. Avatar for alali alali says:

    Online tudod intézni, ma délelött átálltam e-simre, műxik tökéletesen iPhone XS.

  25. Avatar for gunar gunar says:

    Hova gondolsz! Ha apple akkor a legkisebbért is illik fikázni vkinek vmit. Több fikázó beteg lenne ha nem tenné, mert ettől érzi magát jobban, pedig sztem beteg! :grinning:
    Ja és most majd megint kapom, hogy azonnal védem a céget bármit is mondanak rá negatívat, pedig csak a fölös fikát ellenezem. Na mindegy, de lehet hogy 111 .

  26. Sziasztok! Az eSimmel kapcsolatban volna egy kérdésem: ha esimre váltok, az okés, hogy itthon a telekom hálózatán gond nélkül telefonálhatok, smsezhetek és netezhetek. De mi történik, ha elhagyom az országot, és teszem azt Horvátországba, Ausztriába, vagy hogy bonyolítsam még egy kicsit, netán Törökországba utazok? Az eSimmel ugyanúgy csatlakozhatok bármilyen mobilhálózatra külföldön mint eddig, és fogok tudni telefonálni, netezni ugyanúgy mint itthon, vagy mint a hagyományos simmel mikor külföldre utaztam?

  27. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    elvileg nincs különbség ebből a szempontból a fizikai és az eSIM között, mert akkor semmi értelme nem lenne bevezetni. a hálózat szerintem nem foglalkozik vele, hogy valójában fizikai kártya vagy elektronikus van a készülékben.

  28. Ugyanúgy megy minden külföldön. A esimnek ugyanolyan formátumú hálózati azonosítói vannak, mint a normál SIM-nek

  29. Jelenleg Olaszországban vagyok és semmi probléma az esim-mel roamingban.

  30. Úgy néz ki megoldodott a 4G hálózaton lévö problémám :slight_smile: Pedig frissitésnél csak XS meg Xsmax volt írva, de X-en is kijavitották. Most már nem tünik el a hálozat.:smiley: juhééé :smiley:

  31. Ma bementem egy T-Pontba, mert online nem lehetett elvégezni az eSim cserét. Azt mondták, hogy eddig akárkinek megcsinálták a cserét, mindenki visszajött, hogy visszaváltson a hagyományos simre, mert nem lép fel hálózatra a telefonjuk, se telefonálni, se netezni nem tudnak. Azt javasolták, hogy várjak a következő frissítésig.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for laci0829 Avatar for Burgatshow Avatar for alali Avatar for Lajhar Avatar for pgthegod Avatar for Agent_H Avatar for Szifon Avatar for losy Avatar for mesapeti Avatar for captainplanet Avatar for olivercsizmazia Avatar for nemecsekerno Avatar for pici Avatar for Csapszi Avatar for baloghadam74 Avatar for Petilol Avatar for KekszNET Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for 83miki83 Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. Újabb a build szám mint az utolsó public beta, szóval azokra is be kell majd esnie.

  2. Nekem nem működik a csoportos FaceTime.

  3. Avatar for Lajhar Lajhar says:

    Megint a fejlesztői beta profil miatt nem dobja fel az új verziót?

  4. Milyen eszközön próbálod? Nem mindegyiken elérhető.

  5. Töröld le és indítsd újra a készüléket. Utána menni fog.

  6. Lesz verziójú új béta? Ilyenkor szoktak azt is kiadni.

  7. Sziasztok! Nem megy az iCloud levél küldés az ios 12.1-el biztosan. Az apple service status green. Hogyan lehet a support-nak jelezni? A magyar Apple Support zárva van.

  8. Ezt kicsit kifejtenéd kérlek?

  9. Próbálj meg levelet küldeni és nem megy el. Levelező szerver hiba lehet, mert az icloud.com-ról megy. A levelek fogadása működik.

  10. Működik. Nekem mindkettő teszt levél elment.

    Lehet pillanatnyi kiesés volt.

  11. Itt a környékemen többeknek nem működik. Köszi, hogy megnézted.

  12. Avatar for losy losy says:

    Csoportos Face Time nekem sem működik. iPhone Xs

  13. IPad Pro-t frissítettem 12.1-re és eltűnt a Mobil Data alól az “add data plan” lehetőség. Ez másnál is vagy csak nálam? Vagy esetleg átkerült máshova ahol én nem találom?

  14. Avatar for pici pici says:

    Azt nem irtak sehol hogy megy is a csoportos facetime😂csak hogy belekerult a frissitesbe🙈

  15. Valaki tud valamit, hogy megy-e illetve mikortól megy az eSim a telekomnál? Köszi

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    amikor arra váltasz, tehát akár már most is. :slight_smile:

  17. Néha olyan érzésem van hogy az Apple szerint a világ legfonotosabb dolga az emoji…

  18. Ma voltam bent a telekomban, illetve beszéltem az ügyfélszolgálattal, azt mondták hogy még nem kaptak meg valami támogatást az Apple-től így nem tudok eSimre váltani. Valakinek volt sikere eSimmel?

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    Az emojik a Unicode szabvány része, ezért ha a szabvány frissül, akkor az iOS-ben is megjelennek a szabványban elérhetővé vált új karakterek. A szabvány legutóbb a 12.1-ben frissült. A várható újabb frissítésről a Unicode Konzorcium oldalán tájékozódhatsz: https://www.unicode.org

  20. Ez rendben is van. Az a gond, hogy minden eventen úgy emlegetik, mintha ez nagyon fontos lenne, pedig nem az. Pl. most is berakták a második helyre a frissítés leírásában az eSIM elé.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mert az embereket nem érdekli, hogy mi az a Unicode, de hogy most már van láma karakter is, ami nélkül eddig mindmeghalás volt, az rögtön érdekes. egyébként meg minden alkalommal komikus ez a feszülés az emojikon, amikor annak idején épp az ellenkezője volt, amikor csak a japán SoftBank felhasználói számára volt emoji, na akkor meg mindenkinek emoji kellett.

  22. Köszi a segítséget. Sikerült. Kicsit :llama:(csak hogy témánál maradjak :grinning: ) a telekomnal a bolti és az ügyfélszolgálatos emberek.

  23. Nem lehetne csak úgy egyszerűen örülni egy-egy frissítésnek?

  24. Avatar for alali alali says:

    Online tudod intézni, ma délelött átálltam e-simre, műxik tökéletesen iPhone XS.

  25. Avatar for gunar gunar says:

    Hova gondolsz! Ha apple akkor a legkisebbért is illik fikázni vkinek vmit. Több fikázó beteg lenne ha nem tenné, mert ettől érzi magát jobban, pedig sztem beteg! :grinning:
    Ja és most majd megint kapom, hogy azonnal védem a céget bármit is mondanak rá negatívat, pedig csak a fölös fikát ellenezem. Na mindegy, de lehet hogy 111 .

  26. Sziasztok! Az eSimmel kapcsolatban volna egy kérdésem: ha esimre váltok, az okés, hogy itthon a telekom hálózatán gond nélkül telefonálhatok, smsezhetek és netezhetek. De mi történik, ha elhagyom az országot, és teszem azt Horvátországba, Ausztriába, vagy hogy bonyolítsam még egy kicsit, netán Törökországba utazok? Az eSimmel ugyanúgy csatlakozhatok bármilyen mobilhálózatra külföldön mint eddig, és fogok tudni telefonálni, netezni ugyanúgy mint itthon, vagy mint a hagyományos simmel mikor külföldre utaztam?

  27. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    elvileg nincs különbség ebből a szempontból a fizikai és az eSIM között, mert akkor semmi értelme nem lenne bevezetni. a hálózat szerintem nem foglalkozik vele, hogy valójában fizikai kártya vagy elektronikus van a készülékben.

  28. Ugyanúgy megy minden külföldön. A esimnek ugyanolyan formátumú hálózati azonosítói vannak, mint a normál SIM-nek

  29. Jelenleg Olaszországban vagyok és semmi probléma az esim-mel roamingban.

  30. Úgy néz ki megoldodott a 4G hálózaton lévö problémám :slight_smile: Pedig frissitésnél csak XS meg Xsmax volt írva, de X-en is kijavitották. Most már nem tünik el a hálozat.:smiley: juhééé :smiley:

  31. Ma bementem egy T-Pontba, mert online nem lehetett elvégezni az eSim cserét. Azt mondták, hogy eddig akárkinek megcsinálták a cserét, mindenki visszajött, hogy visszaváltson a hagyományos simre, mert nem lép fel hálózatra a telefonjuk, se telefonálni, se netezni nem tudnak. Azt javasolták, hogy várjak a következő frissítésig.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for laci0829 Avatar for Burgatshow Avatar for alali Avatar for Lajhar Avatar for pgthegod Avatar for Agent_H Avatar for Szifon Avatar for losy Avatar for mesapeti Avatar for captainplanet Avatar for olivercsizmazia Avatar for nemecsekerno Avatar for pici Avatar for Csapszi Avatar for baloghadam74 Avatar for Petilol Avatar for KekszNET Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for 83miki83 Avatar for ef-dani