fbpx Skip to content

A július 17-ére kikiáltott, nem hivatalos Emoji világnapot megragadva mutatta be az Apple a várhatóan az iOS 12-vel megjelenő új emojikat.

A közleményből kiderül, hogy több mint 70 új emoji érkezik a Unicode szabvány 11.0-s változatával, amik a már meglévő karakterek alapján készültek, viszont sokkal szélesebb választékot tartalmaznak, például megtalálhatjuk a vörös, az ősz és a göndör hajú emojikat. Továbbá egy új, kopasz fej és több hangulatkifejező arc is érkezik, köztük a rideg, a könyörgő és szivecskés is.

Jelenleg több ezer emoji érhető el a Unicode szabványt teljes mértékben támogató iOS, watchOS, tvOS és macOS rendszerein (illetve gyakorlatilag bármely más gyártó bármely olyan készülékén és operációs rendszerén, amely támogatja a Unicode szabványt), beleértve a hangulatkifejező arcokat, a nemsemleges karaktereket, a különböző ruhadarabokat, az élelmiszereket, az állatokat, a mitikus teremtményeket és még megannyi mást. Számos további, sporthoz kapcsolódó képecske is érkezik majd ősszel, de mellettük ott lesz az új szuperhős, a softball, a nazar amulett és a végtelen szimbóluma is.

A már meglévő állatok listájához csatlakozik a kenguru, a páva, a papagáj és a homár, illetve érkeznek új étel emojik is, mint például a mangó, a saláta, a cupcake és a kínai holdsütemény.

Amint a lenti képen is látható, az Apple is megünnepli az Emoji napot, a weboldalukon lecserélték a képeket. A Memojikat úgy készítették el, hogy azok valóban tükrözzék az adott vezető profilképét, mind arckifejezésben, frizurában és beállásban is. A Memoji segítségével a felhasználók 3D-s, animált önarcképet hozhatnak létre az Üzenetekhez, a videókhoz, illetve a FaceTime-hoz.

Mint azt a júniusban megrendezésre került WWDC-n megtudhattuk, a Memoji egy kiemelt funkció az ősszel debütáló iOS 12-ben. Míg az Animoji, amely a TrueDepth kamerarendszerre támaszkodva 3D-s, emoji-szerű karaktereket animál, addig a Memoji egy lépéssel továbbfejleszti a rendszert, itt a felhasználó még jobban személyreszabhatja a karakterét, beleértve a bőrszínt, a fejformát, a szemeket, a szemöldököt, az orrot, a füleket és megannyi más vonást. Ezenkívül mind az Animoji, mind a Memoji nyelv-érzékelést is kap a nyelvmozgás felismeréséhez és megjelenítéséhez. ????

[newsletter_signup_form id=9]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Én eddig azért nem használtam emoji-t, mert nem találtam olyat, ami az egyéniségem kifejezné…
    remélem ezt most javítják

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for totopad