Két és fél évvel van előrébb az Apple a TrueDepth kamera technológiával

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo szerint az Apple versenytársai, pontosabban az androidos készülékek két és fél év múlva kaphatják meg a TrueDepth kamera technológiát, amelyet ugye az iPhone X-ben használhatunk majd.

iPhone X káva
Egy korábbi jelentés szerint a Kuo azt jósolta, hogy egy-két évig tart majd a versenytársak felzárkózása, de az Apple hivatalos technikai bemutatóinak részletes figyelembevételével most úgy tűnik, hogy ez talán hosszabb ideig is elhúzódhat.

A TrueDepth technológia 2018-ban és 2019-ben biztosítani fogja az Apple számára a vezető technológiai szerepet. Ez az új érzékelő lehetővé teszi az arcfelismerést és más dolgokat is, mint például az Animoji funkciót. A pletykák arra utalnak, hogy az újfajta kamerarendszer korlátozhatja a kezdeti raktárkészletet is, hiszen nem egyszerű ezt az érzékelőt legyártani.

Az Apple versenytársainak, mint a Samsung és a Google, szintén ki kell küszöbölniük ezeket a fejlesztési és gyártási akadályokat, hogy olyan terméket hozzanak létre, amely hasonló a TrueDepth szenzorhoz. A Samsung már piacra dobott arcfelismerő funkcióval ellátott készüléket, de az abban használt megoldás kevésbé “okos”, mivel csak a 2D-s nyomkövetésre alkalmas, így kevésbé biztonságos és nehézkesebb a feloldás.

TrueDepth kamera iPhone X

Ming-Chi Kuo korábban még azt is állította, hogy ha a TrueDepth érzékelő népszerűnek bizonyul a fogyasztók körében, akkor a jövőben megjelenő iPhone-okban is alkalmazni fogják. Nos, ez majd kiderül az iPhone X érkezése után, amire már nem kell sokat várnunk, hiszen október 27-től előrendelhető, november 3-tól pedig kapható. Kérdés persze, hogy raktáron is lesz-e belőle elegendő mennyiség.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Bár baromira tetszik az X kinézete, de azért maradtam a sima 8 Plus vásárlásnál, mert baromira szkeptikus vagyok a faceid technológiával. Egyrészt biztonsági aggályaim vannak, hogy mennyire lesz hack.-elhető egy fényképpel, másrészt meg ki tudja, hogy milyen adatbázisban kezeli az Apple az arcom lenyomatát.

 2. @totopad:

  Ha elolvastál volna egy cikket is, akkor tudnád, hogy 3D-s mélységérzékelő és isten tudja hány szenzor fürkészi az arcodat. Képpel nem lehet feloldani. Max a legjobb maszk mesterek fognak kamut csinálni, azt is szerintem kevesebb sikerrel(szóval nem).

  Mitől parázol?

 3. @totopad: Szerintem ha a Touch ID miatt nem aggódsz akkor a Face ID miatt sem kell. Amúgy is én sosem értettem ezt az aggodalmat ekörül. Ha csináltatsz egy új személyigazolványt ugyan úgy bekerül a rendszerbe az ujjlenyomatod, innentől kezdve ha azt feltörik akkor hozzájutnak. Nem hinnem hogy a kormányablakban készült lenyomatok a Pentagon legféltettebb szerverei tárolják. 🙂 A másik dolog meg hogy sokkal több adatot megad magáról az ember egy közösségi portálon (vagy akár egy Google keresővel) és többet “érnek” vele az illetéktelenek mint az ujjlenyomattal (nyilván itt nem csak Rád gondolok hiszen lehet hogy nem használsz ilyesmit). Ha valaki meg meg akarja szerezni az ujjlenyomatom úgy is megszerzi. Autóm kilincséről, lakásom kilincséről vagy bármi. És csak hogy témánál legyünk, biztos vagyok benne sok teszt lesz ezzel kapcsolatban, millió próbálkozások lesznek de közel sem lesz olyan egyszerű azt a rendszer becsapni mint ahogy sok ember azt gondolná mert szerintem ez volt a Face ID egyik fő szempontja. Ez csak az én véleményem és persze puding próbája az evés 🙂

 4. Tudomásom szerint az arcod lenyomatát sem tárolja az Apple, az a telefonon van akárcsak a Touch ID.
  Tehát olyan dolgok miatt aggódtál amik amúgy nem létező problémák.

 5. @totopad: Akkor most őszintén, gondolod hogy pont közülünk bárkinek az arclenyomatára kíváncsi bárki is a világban? Amugy meg honnan tudhatjuk, hogy amit már egy telefonban elérhetővé tettek azt nem használják már sokkal régebben és ami most ott van az lehet nagyobb távolságról is megoldja ezt. Szóval én sem vágom mikor ezek a parák vannak időszakosan, hogy mitől is. Akinek a telefon hozzáférésre kell mert pl a bankfiókodat akarná megcsapolni, az meg sosem rak össze otthon egy olyan kütyüt ami lehetővé teszi ezt a számára.

 6. Ha az Apple akarja az arcod, az első szelfi képnél meg lett neki 🙂 bármit akar mindent meg tud nézni a felhőbe 🙂 mivel ugye oda szinte mindenki menti a képeket, a jegyzeteket, üzenetet mindent ami fontos szàmára 🙂 így az arcunk 3D képe nélkül is mindenki egy nyitott könyv 🙂

 7. Ez a Ming C. Kuo annyira létező figura mint pl. Dr.Med :)))) Kiszivárogtatta az iPhone X stb. képeit, adatait? Hagyjuk már:) Ipari kémkedésért már rég sitten ülne!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!