fbpx Skip to content

Három héttel az iOS 12 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 12.0.1-et.

Az új kiadás elsősorban az iPhone XS modellek töltését érintő hibát javítja, valamint visszaállítja az iPad billentyűzetén „.?123” billentyű eredeti helyzetét, de ezeken túl más problémákat is orvosol.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

iOS 12.0.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 12.0.1 hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaz iPhone-hoz és iPadhez. Ez a frissítés:

  • Kijavít egy problémát, amely miatt egyes iPhone XS-ek töltése nem kezdődik meg azonnal, amikor Lightning-kábelhez vannak csatlakoztatva;
  • Megold egy problémát, amely miatt az iPhone XS-ek alkalmanként 2,4 GHz-en csatlakoznak újra a Wi-Fi-hálózatokhoz 5 GHz helyett;
  • Visszaállítja a „.?123” billentyű eredeti helyzetét az iPad billentyűzetén;
  • Kijavít egy problémát, amely miatt a feliratok nem mindig jelennek meg bizonyos videoalkalmazásokban;
  • Megold egy problémát, amely miatt a Bluetooth elérhetetlenné válhat.

A frissítés egyúttal javítja azt a hibát is, amikor a zárolt képernyőn meghatározott lépésekkel hozzá lehetett férni egyes, a készüléken található adatokhoz a jelkód ismerete nélkül.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 12.0.1 buildje 16A404 illetve 16A405.

Ha valaki szeretné lementeni a 12.0.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Az Apple már nem írja alá az iOS 11.4.1-et!

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezen túl a másik fontos cikkünk a használat közben felmerülő hibák lehetséges megoldásairól: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Linkgyűjtemény

Az iOS 12-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 12 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Nekem naponta többször eltünt a téreröm 4G hálózaton. Remélem ezzel a frissitéssel megoldodik ez a problémám.

  2. Fél millióért még töltsön is rendesen ?
    Az 5W-os töltőjével ?
    Ez egy vicc…

  3. Avatar for gunar gunar says:

    Szeretem az ilyen beszólogatókat, akik a legdrágább vas árát hozzák fel iphone-nál és a legolcsóbb verziót amikor más gyártó zászlóshajóját nézik! Mitől is fél milla? Mikor 310e-ért is van már bontatlan azaz volt a hardveraprón ma eladó. a hivatalos ára pedig 400e alatt van (picivel :grinning:). A különbözetet megkaphatnám a “félmillió”-zókol de jó lenne!

    Nem tölt, nem tölt, de javították máris, mégis jobb mint az ön és közveszélyes Note volt 300e-ért. Igaz a visszavetteket eladhatták a seregnek, mert bárhol képes volt tüzet gyújtani.

  4. Mondjuk ezt a nem tölt dolgot én személy szerint a 11.4 óta tapasztalom és nem Xs-en, hanem SE-n…

  5. Ne haragudj de kettőtök közül te vagy a gázabb mivel kb úgy véded az Apple-t mintha a személyesen téged bántanának. Hihetetlen hogy vak birka mondjára képesek vagytok minden hibája ellenére isteniteni az Apple termékeket. Nekem is X-em van. Mert valóban az egyik legjobb a piacon és élettartamban kiváló… de az Alma már rég nem az mint mondjuk 7-8 éve volt. Abszolut nem piac vezető stb stb, max eladás-bevétel rekorder!

  6. Szerintem meg mindkettőjükkel van baj, de leginkább azzal, hogy az új sw még mindig nem tud automatikusan pizzát rendelni, ez a felháborító!

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az még csak hagyján, de hát kávét sem főz, és krumplit sem hámoz. mindmeghalunk.

  8. Má’ hogyne tudna te tudatlan…
    Beállítod a shortcuts appban, ha vegzel a melóban (elhagyod a munkahelyed) küldjön egy text üzenetet a kedvenc pizzád számával a kedvenc pizzeriád telefonszámára, és azt az időpontot is küldje el nekik, mire várható, hogy hazaérsz. Ja, és mondjuk, minden másnap szeretnél pizzát enni ezt is beállítod.
    De először töltsd le ezt a frissítést, mert egy lemerült nem tölthető telefonnal nem sokra fogsz menni…

  9. Iphone x-en még mindig nem müködik 4G hálozaton rendesen. Folyamatosan hálozatot keres és rossz a minőség. Szolgáltatónál is mondták, hogy tudnak róla, de még az apple nem orvosolja ezt a problémát, addig használjam 3G-n. :frowning:

  10. Avatar for vzsolt vzsolt says:

    Na látod, hogy van megoldás. Nem kell ezt túl misztifikázni.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és ez melyik szolgáltató? helyileg hol tapasztalod ezt?

  12. Svájcban, Swisscom. Most kikapcsoltam rajta a 4G és azóta müködik. A szolgáltató váltig állitja, hogy telefon hiba. Ja és országszerte tapasztalható volt sőt 2 hete münchenben voltam és ott is elöjött a hiba. :frowning:

  13. Nem tudom, hogy ettől a frissítéstől javult-e meg, de újra elérhetőek a kontaktok a watch-on.
    Előtte bármit próbáltam, nem akartek megjelenni.

  14. Avatar for gunar gunar says:

    Valóban a márkát védem! Akkor olvasd el újra és ha megint csak ez jön le akkor ismételd ameddig nem jön le a valódi mondandója lécci!
    De segítek, a lényege az volt, hogy nem fél milla “csak” 399e ami persze nem kevés az átlag magyarnak a fizuhoz képest. Viszont ami tényleg idegesítő hogy amennyiben almás a vas akkor mindent kisarkítva ír le mindenki szinte mert apple… Sehol nem istenítettem, de ha mégis akkor kérlek idézd. A másik meg, hogy eladáskor pl 1 v 2 év múltán kevesebbet buksz rajta mint a csúcs droidokon amik akár olcsóbbak kicsit.
    Kb ennyi volt lényege a válaszomnak arra az ominózus beszólásra fentebb.
    Arról nem is beszélve, hogy kizárólag a telóm almás, minden más droidos vagy win-os (tabletek, notik,PC-k) ja bocs az órám még iwatch amit igencsak felemás értékeivel együtt használok, ergo kicsit több a pozitívum, mint a negatívum vele.

  15. Avatar for gunar gunar says:

    :+1: :rofl:

  16. Sorry, nem jól írtam, ha minden igaz, akkor van 577990 Ft-ért is :joy:

  17. Ahogy most is minden egyes cikknél aki kicsit is támadja apple-t, te nyomban reagálsz rá mint valami durcás kisfiú. Ha én nem értettem a kommented lényegét akkor te melletted is nem kicsit elment az övé. Mert aztán te szerinted nagyon nem mindegy hogy 310 vagy 578 eft-ig bezárólag ilyen anomália van egy telefonon.
    Konkrétan kihozták a nagy ios12-t szuper megbizhatósággal és rendre ekkora bakikkal jön ki valami! Nagyjából ez volt a hozzászolása… nem pedig a pénz! A másik hogy erre nem befektetésként tekintek, mert ez csak egy mobil!

  18. Avatar for gunar gunar says:

    Ki a fene kényszerít arra téged v bárkit is hogy a legdrágábbat vegyétek? Mivel jobb az mint a kisebb memóriás mikor 1000 lehetőség van biztonságos mentésekre, hogy utána történik vmi és a következő több 100ezret esetlegesen a Kürt kasszájába vihessétek!?
    Tudom és le is írtam, hogy drága de miért is kell mindig pont az almánál a legdrágábbra célozgatni ? Másik típusoknál jó a legolcsóbb verzió is rendre.
    De mindegy látom ez trend, legyetek vele boldogok, nem kell venni ennyiért és nem lesz probléma.
    Ahogyan én sem veszek Samsungot v másik androidos zászlóshajót, mert nem szeretem, de nem is megyek fikázni sosem hogy drága pedig csak tűzgyujtásra jó.

  19. Avatar for gunar gunar says:

    Itt fent leírtam miért is reagáltam le és nem a támadást az apple ellen, hanem a kisarkított árazást.
    A többit is lehet illetni ezzel v azzal, de ismerd el, ha az apple vmit kiad és bármi hiba van akkor abból címlap story lesz azonnal és mindenki azon csámcsog, A samut még szinte piedesztálra is emelték mert milyen rendesen visszavette a note gyújtókat.
    Szó nem volt befektetésről, mert annak az én olvasatomban termelni kell a pénzt és nem értéket veszíteni mint teszik azt az árucikkek, csak említettem, hogy ha már drágább, cserébe nem is veszít az értékéből annyit és tovább van 2x supportja mint a csúcs droidoknak, de hát én “durcás kisfiú " vagyok és sírva védem az apple-t szerinted. Talán mert nem volt annyi szívásom velük mint sok szintén nem olcsó, nem alsó v közép kategóriás droidos tablettel, ez v az miatt.
    Amugy az auto sem befektetés és mégis ott miért is elfogadott ha vki említi az értékvesztését mint erény? Az is csak egy használati eszköz, csak más árkategória, befektetés csak egy kereskedőnek, mint a mobil is annak aki azzal keresi a kenyerét pl. (nem én)
    Akkor egyszerűsítem hogy értsd mit akartam kifejezni!
    Vicceske fentebb leírta hogy van drágább is, azt nem hogy van alapáron 399e-ért ami teljesen megfelel mobilnak, annyira mint az emlegetett fél millás. Mert nem kell mindent egy eszközön csinálni feltétlenül, hiszen egy 6”-os kijelzőn nem ugyanaz pl a mozi mint egy 10-12"-oson és az a szemnek is jobb ha már arra használja vki. komolyabb dolgokra ott van a noti.
    “Konkrétan kihozták a nagy ios12-t szuper megbizhatósággal és rendre ekkora bakikkal jön ki valami! Nagyjából ez volt a hozzászolása… nem pedig a pénz!”
    Hát ha nem azzal kezdi, hogy fél millás telo akkor nem is érdekelt volna, mivel igen hibáznak sokat, mint a többi is, csak ezt jobban felfújják mert apple. ez itt a lényeg és nem az apple miatt, hanem, a tényszerűség miatt volt a kommentem…Vágod már? A többi cikknél is hasonló a szitu, csak vmiért nem értitek mint látom.
    Ámbár azok után és most ne vedd magadra, mikor konkréten le volt írva anno a cikkben a telekom éves iphone csere “okossága” és be is volt idézve a honlapon lévő teljesen érthető akció, voltak olyan kérdések amelyek erős dislexiára utaltak többeknél. Szóval én már semmin nem csodálkozom.
    És pont!

  20. Szevasztok emberek!

    Mindenki fejezze be, amit éppen csinál, mert baj van!
    Az iPad Airemről elment a fekete szín meg még bizonyos színek is hibáznak, plusz, mintha néha beégne a kijelző, de az viszonylag gyorsan elmúlik. Aztán egyszer csak visszajön a normál állapot, majd megint beáll a hibás állapot, ez jelenség teljesen véletlenszerű.
    Nem ejtettem le, és csináltam vele semmit, egyik pillanatban minden rendben volt, elmentem kajálni, majd mire visszaértem ez a történet fogadott.
    Érdekes ez az egész jelenség.
    Ugyanis egy adott weblapon, pl. szifon, van olyan szöveg, ami a normál fekete színű állapotban látható, és van, ami szürkévé válik. Tehát van fekete szín, csak össze vissza. A YouTube app dark módja működik, fekete, de a videókban található fekete szín meg szürke.
    Az iOS alap fekete szövegei szürkék, DE, ha megnyitom a beállításokat, akkor ~1mp-ig fekete, majd utána ugrik át szürkére.
    A csapkodd meg a hátulját típusú YouTube-os ötleten már túl vagyok, nekem nem használt, másnak igen. A gyári, teljes újrahúzáson már túl vagyok, nem használt, már az elején az alma logó is szürke.
    Ja, frissítettem 12.0.1-re is, de semmi változás.
    Találkozott már valaki hasonló anomáliával, a kijelző romlott el, a videókártya, vagy mi történik? Vigyem el szervízbe, tudom, oké, csak kiváncsi volnék, hogy egyedi eset, vagy más is találkozott már ezzel, mert a googliban semmi ehhez hasonlót nem találtam.

  21. Gunar Vicceske2, igazad van, 400.000-ért ajándék…:grin:

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Persze hogy nem az, kivéve ha vki tényleg ajiba kapja. Azonban droidos ami kb egyenlő vele az is 300e fölött van és 1 év utan felét éri, 2 évesen No support többnyire és azokkal is van annyi nyűg mint ezekkel, ha nem több.Azon kívül megint ugye az ára amiről írsz, de semki sehol nem panaszkodott még, hogy vmi apple közeli eladó stb kényszerítette volna egy iphone megvételére. Pedig ebből lehetne hír.
    Szerencsére sok okostelót lehet kapni olcsóbban hát van választék így ez lehet drága mégis viszik, talán mert egyedi, egyedi hibákkal stb.

  23. Na ez iOS hiba lesz. https://streamable.com/h1fiq
    Ha fenről lefelé, nagyon finoman pár mm-t húzom az újamat, mintha a vezérlőközpontot szeretném előhívni, visszaáll az eredeti szín.
    Ilyenkor mi van? Várni kell míg kiadnak egy frissítést, addig meg kuka a gép??? Ez 11-en nem jelenkezett, 12-őn igen, s a 12.0.1 sem oldotta meg. Szervíz gondolom ezzel nem tud mit kezdeni, hiszen nekik is ua. a 12-es iOS van meg, mint ami a hivatalos. Szóval akkor ennyi volt? Egy frissítéssel simán kinyírható egy iPad??
    (A videón szereplő dátum nem tudom miért 2014-es, de ez a legkevesebb, ami zavar.)

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    érdemes lenne elsőként az ebben a cikkünkben leírtakat végigzongorázni:

    ha nem oldja meg, akkor addig is fel tudod tenni mondjuk az iOS 12.1-es bétát, hátha az segít. és vegyél fel hibajegyet:

  25. Látom nem értetted mit írtam vagy mit írt ő, és pont ezaz hogy azért mert leírta hogy fél millás mindjárt nem a hibával foglalkoztál hanem a fél millás jelzővel… ami pedig egyáltalán nem kisarkitás mivel még van ennél drágább is szóval az sem állja meg a helyét. Lehet jönni mások termékeivel hogy robban vagy szar vagy nincs support.

  26. Avatar for gunar gunar says:

    Figyu! Magyarral volt gondod mi? az isiben!
    “Fél millióért még töltsön is rendesen ?”
    Itt az ominózus mondat amiről beszélünk és ebben legalább akkora a jelentősége a fél millának mint a hibának ahogyan megfogalmazta, mert talán még nagyobb is azon a hangsúly, de mindegy, sehol sem írtam mint “durcás kisfiu” hogy hibátlanok az iphone-ok, viszont ha hibáznak javítják mint az elmúlt években annyiszor, ellenben sok másik gyártóval akik eladják és használd ahogyan van, az OS nem az övék, amiatt nem lehet rájuk mutogatni, mint volt rá precedens hogy a qualcomm a két éves procihoz nem csinált már drivert az új OS alá és csak főzött romokat tudtak a közel 300e-es telókra tenni, akik naprakészek akartak lenni. Pedig egy samu is megírathatta volna simán a hiányzó drivereket, oszt mégsem. Na ennyit a hibákról itt is ott is.

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Az itt a baj, hogy nem vette senki észre a lényeget! Azért nem töltött rögtön csak QI töltővel, hogy vegyék azt is hozzá. :roll_eyes: Simán üzletpolitika rejtve :grinning: Pont ezért csak egy része volt ilyen, mert ha mind ilyen akkor azonnal levágós lett volna. :grinning: Mert ha már vki vesz egy ilyen nem olcsó telót és pont az övé nem tölt csak QI-val, hát gond nélkül betipeg vmelyik boltba és vesz hozzá egyet mire kijön a javítás. Vagy nem ezért hanem csak hibáztak kicsit és megoldották gyorsan. :eyes:

  28. Már ez a “figyu” is vissza vágás probál lenni, mert ultragáz… ami tény hogy egy idióta okoskodó ember vagy, az meg nálam tény hogy tényleg nem voltam jó nyelvtanból, bár le is szarom, pont úgy mint téged!
    Mèg Jobs is azt mondta annó a térerő problémára hogy rosszul fogtad, ezért lett a bumper, szóval volt hova fejlődnie a Samsungnak is!

  29. Avatar for gunar gunar says:

    Én maradtam normál keretek között úgy érzem, csak IQ minusz nem bírt, ezért nem vágom engem ebbe miért is vettél bele?

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    pont az ilyen visszaszólásokra gondolok. nekem tök mindegy, ki volt az, aki csak visszaütött.

  31. Avatar for gunar gunar says:

    Igen, a Te szemszögedből jogos is és nem is irtam volna rá azt ha én kimaradok belöle. Azt meg nem piszkálom mert kb mintha egy széket tanítanék ülni. :roll_eyes:

  32. A héten beszéltem a mobilszólgáltatóval az apple supporttal és a végén bementem az Apple Store-ba, és végülis az egymásra mutogatás után kiderült, hogy szoftveres a probléma, amit még az apple-nek nem sikerült kideriteni, hogy mi okoza, ez a hiba elöfordul az új XS-n és az XS max-on is. Kicserélték az asszony meg az én telefonomat is a „biztonság“ kedvéért, de nem fogja megoldani a problémát. Addig még nem sikerül orvosolnia az Apple-nak addig azt mondták kapcsoljuk ki 4G-t teljesen vagy csak az adatot kapcsoljuk be.

  33. Sziasztok! Rendeltem egy iphone 6s kártyafüggetlen készüléket amit telenor kártyával szeretnék használni amit le is frissítettem 12.01 re és olyan tüneteket produkált, hogy nem tudok 70es telefonszámot hívni sem hívást fogadni. Hálozati reset nem oldotta meg. Teljes reset nem oldotta meg. Most a teljes visszaállítással fogok próbálkozni. Elötte iphone 4s volt minden remekül ment a kártyával. Valaki adna esetleg tanácsot? Köszönöm

    Frensz

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a szolgáltató ügyfélszolgálatát felhívtad már, hogy ők látnak-e valami hibát? a SIM-kártyádat kicseréltetted nano SIM-re, vagy levágtad?

  35. Szia! Nano simet használtam eddig is átalakítóval. A szolgáltatót még nem hívtam fel. Akkor a frissítés elött felhivjam? A 12.0-át terveztem felrakni próbának. Vagy inkább sim kártya csere elösszőr? Köszönöm a segitséget.

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nehezen hinném, hogy az iOS verziója ebben bármit is befolyásolna. én felhívnám az ügyfélszolgálatot, akik valószínűleg szintén SIM cserét fognak javasolni, hacsak nem látnak más hibát.

  37. Köszönöm a tanácsot. Holnap vagy hétfőn felhívóm őket, hogy látnak-e valami problémát.

  38. Semmi gond de i7! Kikapcsolom a telefont és bekapcsolom majd nem kér pin kódot a telefon :joy::joy::joy::joy::joy: Ez valami vicc akar lenni???
    Imessage - kiválsztom a nevet a listából,képet szeretnék beilleszteni és nem látom a fotóalbumban lévő képeket mert csak a nagy fehér semmit hoz fel :joy::joy::joy::joy: na neeee
    Viszont ha belépek a fotó albumba és kiválasztok egy képet onnan már be-tudom illeszteni az imessage-ba.na ne szórakozzunk már…
    12.0.1 :+1:

  39. Jahhh whatsapp videóhívás!Kb 3 perc és a bacon szalonna kokxra égene rajta!
    Nem savazás az apple felé! Kb 20 éve nem váltok de,hogy minnél bonyolultabb valami annál jobban nem figyelnek az apróságokra …

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    érdemes lenne elsőként az ebben a cikkünkben leírtakat végigzongorázni:

    ha nem oldja meg, akkor addig is fel tudod tenni mondjuk az iOS 12.1-es bétát, hátha az segít. és vegyél fel hibajegyet:

  41. Köszönöm!

  42. Sziasztok,

    Esetleg valakinek szintén szarakszik ezzel az új oprendszerrel a KÁBELES töltés???iPhone X. :face_with_raised_eyebrow: teszteltem más kábellel is, ugyan olyan. Tesztetem több táppal is, ugyan olyan. Kiszedtem a telefon csatlakozójából a szöszt, újraindítottam. Mozgattam a csatlakozót is de semmi észrevehető hiba.
    Egyszerüen csak úgy magától ‘megszakad’ a töltési folyamat, random időnként. Lehúzom a töltőt, visszateszem és tölt megint de ki tudja meddig.
    Előre is köszönöm a válaszokat.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for mightymo3 Avatar for bagyula71 Avatar for vzsolt Avatar for Agent_H Avatar for Littlebacsi Avatar for frensz85 Avatar for Szifon Avatar for kenderson Avatar for Balazs13 Avatar for gabor23 Avatar for totopad Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for ef-dani Avatar for 83miki83

Népszerű hozzászólások

  1. Nekem naponta többször eltünt a téreröm 4G hálózaton. Remélem ezzel a frissitéssel megoldodik ez a problémám.

  2. Fél millióért még töltsön is rendesen ?
    Az 5W-os töltőjével ?
    Ez egy vicc…

  3. Avatar for gunar gunar says:

    Szeretem az ilyen beszólogatókat, akik a legdrágább vas árát hozzák fel iphone-nál és a legolcsóbb verziót amikor más gyártó zászlóshajóját nézik! Mitől is fél milla? Mikor 310e-ért is van már bontatlan azaz volt a hardveraprón ma eladó. a hivatalos ára pedig 400e alatt van (picivel :grinning:). A különbözetet megkaphatnám a “félmillió”-zókol de jó lenne!

    Nem tölt, nem tölt, de javították máris, mégis jobb mint az ön és közveszélyes Note volt 300e-ért. Igaz a visszavetteket eladhatták a seregnek, mert bárhol képes volt tüzet gyújtani.

  4. Mondjuk ezt a nem tölt dolgot én személy szerint a 11.4 óta tapasztalom és nem Xs-en, hanem SE-n…

  5. Ne haragudj de kettőtök közül te vagy a gázabb mivel kb úgy véded az Apple-t mintha a személyesen téged bántanának. Hihetetlen hogy vak birka mondjára képesek vagytok minden hibája ellenére isteniteni az Apple termékeket. Nekem is X-em van. Mert valóban az egyik legjobb a piacon és élettartamban kiváló… de az Alma már rég nem az mint mondjuk 7-8 éve volt. Abszolut nem piac vezető stb stb, max eladás-bevétel rekorder!

  6. Szerintem meg mindkettőjükkel van baj, de leginkább azzal, hogy az új sw még mindig nem tud automatikusan pizzát rendelni, ez a felháborító!

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az még csak hagyján, de hát kávét sem főz, és krumplit sem hámoz. mindmeghalunk.

  8. Má’ hogyne tudna te tudatlan…
    Beállítod a shortcuts appban, ha vegzel a melóban (elhagyod a munkahelyed) küldjön egy text üzenetet a kedvenc pizzád számával a kedvenc pizzeriád telefonszámára, és azt az időpontot is küldje el nekik, mire várható, hogy hazaérsz. Ja, és mondjuk, minden másnap szeretnél pizzát enni ezt is beállítod.
    De először töltsd le ezt a frissítést, mert egy lemerült nem tölthető telefonnal nem sokra fogsz menni…

  9. Iphone x-en még mindig nem müködik 4G hálozaton rendesen. Folyamatosan hálozatot keres és rossz a minőség. Szolgáltatónál is mondták, hogy tudnak róla, de még az apple nem orvosolja ezt a problémát, addig használjam 3G-n. :frowning:

  10. Avatar for vzsolt vzsolt says:

    Na látod, hogy van megoldás. Nem kell ezt túl misztifikázni.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és ez melyik szolgáltató? helyileg hol tapasztalod ezt?

  12. Svájcban, Swisscom. Most kikapcsoltam rajta a 4G és azóta müködik. A szolgáltató váltig állitja, hogy telefon hiba. Ja és országszerte tapasztalható volt sőt 2 hete münchenben voltam és ott is elöjött a hiba. :frowning:

  13. Nem tudom, hogy ettől a frissítéstől javult-e meg, de újra elérhetőek a kontaktok a watch-on.
    Előtte bármit próbáltam, nem akartek megjelenni.

  14. Avatar for gunar gunar says:

    Valóban a márkát védem! Akkor olvasd el újra és ha megint csak ez jön le akkor ismételd ameddig nem jön le a valódi mondandója lécci!
    De segítek, a lényege az volt, hogy nem fél milla “csak” 399e ami persze nem kevés az átlag magyarnak a fizuhoz képest. Viszont ami tényleg idegesítő hogy amennyiben almás a vas akkor mindent kisarkítva ír le mindenki szinte mert apple… Sehol nem istenítettem, de ha mégis akkor kérlek idézd. A másik meg, hogy eladáskor pl 1 v 2 év múltán kevesebbet buksz rajta mint a csúcs droidokon amik akár olcsóbbak kicsit.
    Kb ennyi volt lényege a válaszomnak arra az ominózus beszólásra fentebb.
    Arról nem is beszélve, hogy kizárólag a telóm almás, minden más droidos vagy win-os (tabletek, notik,PC-k) ja bocs az órám még iwatch amit igencsak felemás értékeivel együtt használok, ergo kicsit több a pozitívum, mint a negatívum vele.

  15. Avatar for gunar gunar says:

    :+1: :rofl:

  16. Sorry, nem jól írtam, ha minden igaz, akkor van 577990 Ft-ért is :joy:

  17. Ahogy most is minden egyes cikknél aki kicsit is támadja apple-t, te nyomban reagálsz rá mint valami durcás kisfiú. Ha én nem értettem a kommented lényegét akkor te melletted is nem kicsit elment az övé. Mert aztán te szerinted nagyon nem mindegy hogy 310 vagy 578 eft-ig bezárólag ilyen anomália van egy telefonon.
    Konkrétan kihozták a nagy ios12-t szuper megbizhatósággal és rendre ekkora bakikkal jön ki valami! Nagyjából ez volt a hozzászolása… nem pedig a pénz! A másik hogy erre nem befektetésként tekintek, mert ez csak egy mobil!

  18. Avatar for gunar gunar says:

    Ki a fene kényszerít arra téged v bárkit is hogy a legdrágábbat vegyétek? Mivel jobb az mint a kisebb memóriás mikor 1000 lehetőség van biztonságos mentésekre, hogy utána történik vmi és a következő több 100ezret esetlegesen a Kürt kasszájába vihessétek!?
    Tudom és le is írtam, hogy drága de miért is kell mindig pont az almánál a legdrágábbra célozgatni ? Másik típusoknál jó a legolcsóbb verzió is rendre.
    De mindegy látom ez trend, legyetek vele boldogok, nem kell venni ennyiért és nem lesz probléma.
    Ahogyan én sem veszek Samsungot v másik androidos zászlóshajót, mert nem szeretem, de nem is megyek fikázni sosem hogy drága pedig csak tűzgyujtásra jó.

  19. Avatar for gunar gunar says:

    Itt fent leírtam miért is reagáltam le és nem a támadást az apple ellen, hanem a kisarkított árazást.
    A többit is lehet illetni ezzel v azzal, de ismerd el, ha az apple vmit kiad és bármi hiba van akkor abból címlap story lesz azonnal és mindenki azon csámcsog, A samut még szinte piedesztálra is emelték mert milyen rendesen visszavette a note gyújtókat.
    Szó nem volt befektetésről, mert annak az én olvasatomban termelni kell a pénzt és nem értéket veszíteni mint teszik azt az árucikkek, csak említettem, hogy ha már drágább, cserébe nem is veszít az értékéből annyit és tovább van 2x supportja mint a csúcs droidoknak, de hát én “durcás kisfiú " vagyok és sírva védem az apple-t szerinted. Talán mert nem volt annyi szívásom velük mint sok szintén nem olcsó, nem alsó v közép kategóriás droidos tablettel, ez v az miatt.
    Amugy az auto sem befektetés és mégis ott miért is elfogadott ha vki említi az értékvesztését mint erény? Az is csak egy használati eszköz, csak más árkategória, befektetés csak egy kereskedőnek, mint a mobil is annak aki azzal keresi a kenyerét pl. (nem én)
    Akkor egyszerűsítem hogy értsd mit akartam kifejezni!
    Vicceske fentebb leírta hogy van drágább is, azt nem hogy van alapáron 399e-ért ami teljesen megfelel mobilnak, annyira mint az emlegetett fél millás. Mert nem kell mindent egy eszközön csinálni feltétlenül, hiszen egy 6”-os kijelzőn nem ugyanaz pl a mozi mint egy 10-12"-oson és az a szemnek is jobb ha már arra használja vki. komolyabb dolgokra ott van a noti.
    “Konkrétan kihozták a nagy ios12-t szuper megbizhatósággal és rendre ekkora bakikkal jön ki valami! Nagyjából ez volt a hozzászolása… nem pedig a pénz!”
    Hát ha nem azzal kezdi, hogy fél millás telo akkor nem is érdekelt volna, mivel igen hibáznak sokat, mint a többi is, csak ezt jobban felfújják mert apple. ez itt a lényeg és nem az apple miatt, hanem, a tényszerűség miatt volt a kommentem…Vágod már? A többi cikknél is hasonló a szitu, csak vmiért nem értitek mint látom.
    Ámbár azok után és most ne vedd magadra, mikor konkréten le volt írva anno a cikkben a telekom éves iphone csere “okossága” és be is volt idézve a honlapon lévő teljesen érthető akció, voltak olyan kérdések amelyek erős dislexiára utaltak többeknél. Szóval én már semmin nem csodálkozom.
    És pont!

  20. Szevasztok emberek!

    Mindenki fejezze be, amit éppen csinál, mert baj van!
    Az iPad Airemről elment a fekete szín meg még bizonyos színek is hibáznak, plusz, mintha néha beégne a kijelző, de az viszonylag gyorsan elmúlik. Aztán egyszer csak visszajön a normál állapot, majd megint beáll a hibás állapot, ez jelenség teljesen véletlenszerű.
    Nem ejtettem le, és csináltam vele semmit, egyik pillanatban minden rendben volt, elmentem kajálni, majd mire visszaértem ez a történet fogadott.
    Érdekes ez az egész jelenség.
    Ugyanis egy adott weblapon, pl. szifon, van olyan szöveg, ami a normál fekete színű állapotban látható, és van, ami szürkévé válik. Tehát van fekete szín, csak össze vissza. A YouTube app dark módja működik, fekete, de a videókban található fekete szín meg szürke.
    Az iOS alap fekete szövegei szürkék, DE, ha megnyitom a beállításokat, akkor ~1mp-ig fekete, majd utána ugrik át szürkére.
    A csapkodd meg a hátulját típusú YouTube-os ötleten már túl vagyok, nekem nem használt, másnak igen. A gyári, teljes újrahúzáson már túl vagyok, nem használt, már az elején az alma logó is szürke.
    Ja, frissítettem 12.0.1-re is, de semmi változás.
    Találkozott már valaki hasonló anomáliával, a kijelző romlott el, a videókártya, vagy mi történik? Vigyem el szervízbe, tudom, oké, csak kiváncsi volnék, hogy egyedi eset, vagy más is találkozott már ezzel, mert a googliban semmi ehhez hasonlót nem találtam.

  21. Gunar Vicceske2, igazad van, 400.000-ért ajándék…:grin:

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Persze hogy nem az, kivéve ha vki tényleg ajiba kapja. Azonban droidos ami kb egyenlő vele az is 300e fölött van és 1 év utan felét éri, 2 évesen No support többnyire és azokkal is van annyi nyűg mint ezekkel, ha nem több.Azon kívül megint ugye az ára amiről írsz, de semki sehol nem panaszkodott még, hogy vmi apple közeli eladó stb kényszerítette volna egy iphone megvételére. Pedig ebből lehetne hír.
    Szerencsére sok okostelót lehet kapni olcsóbban hát van választék így ez lehet drága mégis viszik, talán mert egyedi, egyedi hibákkal stb.

  23. Na ez iOS hiba lesz. https://streamable.com/h1fiq
    Ha fenről lefelé, nagyon finoman pár mm-t húzom az újamat, mintha a vezérlőközpontot szeretném előhívni, visszaáll az eredeti szín.
    Ilyenkor mi van? Várni kell míg kiadnak egy frissítést, addig meg kuka a gép??? Ez 11-en nem jelenkezett, 12-őn igen, s a 12.0.1 sem oldotta meg. Szervíz gondolom ezzel nem tud mit kezdeni, hiszen nekik is ua. a 12-es iOS van meg, mint ami a hivatalos. Szóval akkor ennyi volt? Egy frissítéssel simán kinyírható egy iPad??
    (A videón szereplő dátum nem tudom miért 2014-es, de ez a legkevesebb, ami zavar.)

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    érdemes lenne elsőként az ebben a cikkünkben leírtakat végigzongorázni:

    ha nem oldja meg, akkor addig is fel tudod tenni mondjuk az iOS 12.1-es bétát, hátha az segít. és vegyél fel hibajegyet:

  25. Látom nem értetted mit írtam vagy mit írt ő, és pont ezaz hogy azért mert leírta hogy fél millás mindjárt nem a hibával foglalkoztál hanem a fél millás jelzővel… ami pedig egyáltalán nem kisarkitás mivel még van ennél drágább is szóval az sem állja meg a helyét. Lehet jönni mások termékeivel hogy robban vagy szar vagy nincs support.

  26. Avatar for gunar gunar says:

    Figyu! Magyarral volt gondod mi? az isiben!
    “Fél millióért még töltsön is rendesen ?”
    Itt az ominózus mondat amiről beszélünk és ebben legalább akkora a jelentősége a fél millának mint a hibának ahogyan megfogalmazta, mert talán még nagyobb is azon a hangsúly, de mindegy, sehol sem írtam mint “durcás kisfiu” hogy hibátlanok az iphone-ok, viszont ha hibáznak javítják mint az elmúlt években annyiszor, ellenben sok másik gyártóval akik eladják és használd ahogyan van, az OS nem az övék, amiatt nem lehet rájuk mutogatni, mint volt rá precedens hogy a qualcomm a két éves procihoz nem csinált már drivert az új OS alá és csak főzött romokat tudtak a közel 300e-es telókra tenni, akik naprakészek akartak lenni. Pedig egy samu is megírathatta volna simán a hiányzó drivereket, oszt mégsem. Na ennyit a hibákról itt is ott is.

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Az itt a baj, hogy nem vette senki észre a lényeget! Azért nem töltött rögtön csak QI töltővel, hogy vegyék azt is hozzá. :roll_eyes: Simán üzletpolitika rejtve :grinning: Pont ezért csak egy része volt ilyen, mert ha mind ilyen akkor azonnal levágós lett volna. :grinning: Mert ha már vki vesz egy ilyen nem olcsó telót és pont az övé nem tölt csak QI-val, hát gond nélkül betipeg vmelyik boltba és vesz hozzá egyet mire kijön a javítás. Vagy nem ezért hanem csak hibáztak kicsit és megoldották gyorsan. :eyes:

  28. Már ez a “figyu” is vissza vágás probál lenni, mert ultragáz… ami tény hogy egy idióta okoskodó ember vagy, az meg nálam tény hogy tényleg nem voltam jó nyelvtanból, bár le is szarom, pont úgy mint téged!
    Mèg Jobs is azt mondta annó a térerő problémára hogy rosszul fogtad, ezért lett a bumper, szóval volt hova fejlődnie a Samsungnak is!

  29. Avatar for gunar gunar says:

    Én maradtam normál keretek között úgy érzem, csak IQ minusz nem bírt, ezért nem vágom engem ebbe miért is vettél bele?

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    pont az ilyen visszaszólásokra gondolok. nekem tök mindegy, ki volt az, aki csak visszaütött.

  31. Avatar for gunar gunar says:

    Igen, a Te szemszögedből jogos is és nem is irtam volna rá azt ha én kimaradok belöle. Azt meg nem piszkálom mert kb mintha egy széket tanítanék ülni. :roll_eyes:

  32. A héten beszéltem a mobilszólgáltatóval az apple supporttal és a végén bementem az Apple Store-ba, és végülis az egymásra mutogatás után kiderült, hogy szoftveres a probléma, amit még az apple-nek nem sikerült kideriteni, hogy mi okoza, ez a hiba elöfordul az új XS-n és az XS max-on is. Kicserélték az asszony meg az én telefonomat is a „biztonság“ kedvéért, de nem fogja megoldani a problémát. Addig még nem sikerül orvosolnia az Apple-nak addig azt mondták kapcsoljuk ki 4G-t teljesen vagy csak az adatot kapcsoljuk be.

  33. Sziasztok! Rendeltem egy iphone 6s kártyafüggetlen készüléket amit telenor kártyával szeretnék használni amit le is frissítettem 12.01 re és olyan tüneteket produkált, hogy nem tudok 70es telefonszámot hívni sem hívást fogadni. Hálozati reset nem oldotta meg. Teljes reset nem oldotta meg. Most a teljes visszaállítással fogok próbálkozni. Elötte iphone 4s volt minden remekül ment a kártyával. Valaki adna esetleg tanácsot? Köszönöm

    Frensz

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a szolgáltató ügyfélszolgálatát felhívtad már, hogy ők látnak-e valami hibát? a SIM-kártyádat kicseréltetted nano SIM-re, vagy levágtad?

  35. Szia! Nano simet használtam eddig is átalakítóval. A szolgáltatót még nem hívtam fel. Akkor a frissítés elött felhivjam? A 12.0-át terveztem felrakni próbának. Vagy inkább sim kártya csere elösszőr? Köszönöm a segitséget.

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nehezen hinném, hogy az iOS verziója ebben bármit is befolyásolna. én felhívnám az ügyfélszolgálatot, akik valószínűleg szintén SIM cserét fognak javasolni, hacsak nem látnak más hibát.

  37. Köszönöm a tanácsot. Holnap vagy hétfőn felhívóm őket, hogy látnak-e valami problémát.

  38. Semmi gond de i7! Kikapcsolom a telefont és bekapcsolom majd nem kér pin kódot a telefon :joy::joy::joy::joy::joy: Ez valami vicc akar lenni???
    Imessage - kiválsztom a nevet a listából,képet szeretnék beilleszteni és nem látom a fotóalbumban lévő képeket mert csak a nagy fehér semmit hoz fel :joy::joy::joy::joy: na neeee
    Viszont ha belépek a fotó albumba és kiválasztok egy képet onnan már be-tudom illeszteni az imessage-ba.na ne szórakozzunk már…
    12.0.1 :+1:

  39. Jahhh whatsapp videóhívás!Kb 3 perc és a bacon szalonna kokxra égene rajta!
    Nem savazás az apple felé! Kb 20 éve nem váltok de,hogy minnél bonyolultabb valami annál jobban nem figyelnek az apróságokra …

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    érdemes lenne elsőként az ebben a cikkünkben leírtakat végigzongorázni:

    ha nem oldja meg, akkor addig is fel tudod tenni mondjuk az iOS 12.1-es bétát, hátha az segít. és vegyél fel hibajegyet:

  41. Köszönöm!

  42. Sziasztok,

    Esetleg valakinek szintén szarakszik ezzel az új oprendszerrel a KÁBELES töltés???iPhone X. :face_with_raised_eyebrow: teszteltem más kábellel is, ugyan olyan. Tesztetem több táppal is, ugyan olyan. Kiszedtem a telefon csatlakozójából a szöszt, újraindítottam. Mozgattam a csatlakozót is de semmi észrevehető hiba.
    Egyszerüen csak úgy magától ‘megszakad’ a töltési folyamat, random időnként. Lehúzom a töltőt, visszateszem és tölt megint de ki tudja meddig.
    Előre is köszönöm a válaszokat.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for mightymo3 Avatar for bagyula71 Avatar for vzsolt Avatar for Agent_H Avatar for Littlebacsi Avatar for frensz85 Avatar for Szifon Avatar for kenderson Avatar for Balazs13 Avatar for gabor23 Avatar for totopad Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for ef-dani Avatar for 83miki83