fbpx Skip to content

Mindössze négy nappal a nyolcadik bétájának megjelenése után az Apple váratlanul elérhetővé tette a watchOS 5 kilencedik fejlesztői bétáját, ráadásul egy nappal korábban az iOS 12-höz is érkezett egy ilyen nem várt build.

A watchOS 5 beta 9 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban. Az Apple még adós a tvOS 12 és a macOS Mojave esetén is egy ugyanilyen, váratlan builddel, mert ezekhez egyelőre sajnos(?) még nem érkezett új verzió…

Ilyenkor egyébként igazán kíváncsiak vagyunk, vajon mi indokolta pontosan ezt a váratlanul megjelent buildet. Mert noha semmi sem köti az Apple-t ahhoz, hogy kövesse az általa már megszokott ütemezést, amikor előbb kéthetente, majd hetente adott ki újabb fejlesztői verziókat, mégis szokatlan, hogy egy héten belül több változatot is kiadnak a fejlesztőknek.

Ahogyan az iOS 12 esetén, úgy itt is abban bízunk, hogy ez a sok béta mind csak azt fogja majd eredményezni, hogy a hivatalos watchOS 5-ös verzióval tényleg mindenki elégedett lesz, és az az összes támogatott órán kiválóan fog működni.

watchOS 5 beta 9

Az új build verziószáma 16R5360a – ami mindössze 3-mal több, mint az előző béta, mert az 16R5357a volt.

kiadási információkban az Apple elsősorban most is csak az ilyenkor megszokott hibajavításokat említi.

A watchOS 5 a legelső generációs (Series 0) Apple Watch-ra már nem érhető el, csak a legalább Series 1-re.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 12 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 12 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 12-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 5-ről szólókat meg itt, a tvOS 12-ről készülteket itt, a macOS Mojave kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok