Elérhető az iOS 12 tizedik béta verziója

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Meglehetősen váratlanul, eltérve a magyar idő szerinti este 7 órás időzítéstől, illetve mindössze három nappal az iOS 12 kilencedik bétájának megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 12 tizedik fejlesztői bétáját.

Az iOS 12 beta 10 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után, a többi szoftverhez viszont nem érkezett új verzió. Ezzel együtt már azok is frissíthetnek, akik a nyilvános bétát használják, mert abból pedig elérhető a nyolcadik változat.

Bármi is álljon a dolog hátterében, mindenképpen egyfajta kapkodásra utal az, hogy már megint a szokásos ütemezéstől eltérő időpontban jelent meg egy újabb build. Ráadásul ez egyúttal azt is jelentheti, hogy ismét találtak egy olyan, súlyosabb hibát, aminek a javítása nem várhatott a következő build eredetileg ütemezett megjelenéséig. Az Apple részéről ezzel kapcsolatban valószínűleg nem fogunk semmi tájékoztatást kapni, viszont remélhetőleg ez a sok béta egyben azt is jelenti, hogy egy sokkal jobb hivatalos verzió fog megjelenni majd szeptemberben.

iOS 12 beta 10

Az új build verziószáma 16A5364a, ami mindössze 2-vel tér el a beta 9 buildjétől, ami 16A5362a volt.

Újdonságok

A fejlesztői központban található changelog elsősorban hibajavításokat említ.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 12-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verzióthelyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 12 beta 10 letöltési linkek

Az iOS 12 beta 10 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 12 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 12 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 12-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 5-ről szólókat meg itt, a tvOS 12-ről készülteket itt, a macOS Mojave kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Hát ebbôl se lesz próba ma már! De már nagyon a vêge felé járnak.
  Egy kérdés: a Siri Shortcuts tud majd saját alkalmazásolban betanított utasításra is vagy csak beépített vagy támogatott appal megy?

 2. Ezt asszem a fejlesztők a SiriKittel tudják megoldani.

 3. Nekem csak egyszer mutatta, ma reggel. Frissítettem és többet nem is láttam.

 4. ef-dani says:

  A GM egy telejs méretű build lesz, ez biztos nem az.

 5. mtomi95 says:

  Letöltési linkről 200KB/s?

 6. Jadeye says:

  később ment ki az értesítés, mint a frissítés. ezt még akkor is feldobta, ha mér feltetted az új buildet.

 7. mtomi95 says:

  Mostmár jobb!

 8. Sziasztok!

  A telefonon mindig a kettővel régebbi béta frissítés jelenik meg az aktuálishoz képest,valamint nemrég az órára (series 1) is telepítettem a bétát, viszont ott egyáltalán nem jelenik meg egyetlen frissítési lehetőség sem.
  Valaki tud rá megoldást a rendszervisszállításon és a béta újratelepítésén kívül?

  Előre is köszönöm
  Gergő

 9. Jadeye says:

  a nyilvános béta számozása eltér a fejlesztőiétől. a tizedik béta a fejlesztőiből van, a nyilvánosból ugyanaz a nyolcadik. a watchOS-ből nincs nyilvános béta, és a Watch-ra külön watchOS fejlesztői profil kell, iOS béta profil nem jó rá.

 10. Meglepően jó az akku iphone 7-esen így az első napon. Lehet, hogy ezt már nem is kell majd visszaállítani. :slight_smile:

 11. Akkuidőről tudnátok valami infót mondani?

 12. Átlagos használat mellett 39%-on vagyok most iphone 7-tel, hajnalban vettem le a töltőről 100%-al. Meglepődtem. :slight_smile:

 13. gunar says:

  Nálam a Bt mióta a 12 beta-kat használom instabillá vált, az autós fejegységről random leválik és van egy riaszto erzékelő amit a saját app-jában (CarLock) kellett hozzá párosítani és az is hol csatlakozik hol nem, így rengeteg a téves riasztás a telómra.
  Más is tapasztalt hasonló Bt problémát?

 14. ef-dani says:

  Bt alapján riaszt a riasztó? :smiley:

 15. gunar says:

  Nem, az csak egy ki és bekapcsolásra szolgáló eszköz ami a kocsiban van és mikor kapcsolódik a telefonon lévő apphoz akkor kikapcsolja a figyelést, ha leválik akkor meg bekapcsolja azt. Erről is ertesít push-sal.
  Ez egy csendes riasztó ami GPS/GSM egyben. Felhív ha beállítom azt is, így csak push-t küld, amire ugye sztem senki nem kel fel ha alszik. Ha a központ nem látja értesít, rázkódásra értesít, ha leválasztják a tápról szintén, tudja még a motor indításról és helyváltoztatásróli jelentéseket, push v hívás esetleg sms formájában is.
  Emellé van bent egy indításgátló ami proximitys

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!