fbpx Skip to content

Bő egy hónappal az iOS 11.4 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 11.4.1-et.

Az új kiadás elsősorban az AirPods utolsó ismert helyzetének megtekintését, valamint az Exchange levelek, kontaktok, és jegyzetek szinkronizálását érintő hibát javítja.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

iOS 11.4.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

  • Kijavít egy hibát, amely néhány felhasználónál megakadályozta az AirPods-fülhallgatójuk utolsó ismert helyzetének megtekintését az iPhone keresése funkcióban
  • Javítja a levelek, kontaktok és jegyzetek Exchange-fiókokkal való szinkronizálását

Ezen felül az Apple külön támogatási szócikkben kiemelte a korlátozott USB-módot is, amivel a készülék egy idő után a Lightning-porton keresztüli kommunikációt biztonsági okokból letiltja, így USB-kábelen keresztül nem lehet adatokat a készülékről le- vagy arra feltölteni. A csatlakozót ilyenkor tehát csak az eszköz töltésére tudjuk használni. Ez a készülék zárolását feloldva kikapcsol, ezzel erősítve meg azt, hogy csak a tulajdonos férhessen hozzá az adataihoz.

A 11.4.1-ben ez már 1 órán belül aktiválódik, de letiltható a Beállítások, Touch ID / Face ID és jelkód menüpont alatt – easter egg, hogy még egy elírás is került a funkció leírásába ????:

Ennek részleteiről itt írtunk korábban: Az iOS 11.4 új biztonsági funkciója a korlátozott USB-mód.

Az iOS-szel egyúttal a HomePod szoftvere is frissül, de ennek részleteiről nem árul el sokat az iOS:

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 11.4.1 buildje 15G77.

Ha valaki szeretné lementeni a 11.4.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezen túl a másik fontos cikkünk a használat közben felmerülő hibák lehetséges megoldásairól: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Linkgyűjtemény

Az iOS 11-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 11 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.