fbpx Skip to content

Bő egy hónappal az iOS 11.4 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 11.4.1-et.

Az új kiadás elsősorban az AirPods utolsó ismert helyzetének megtekintését, valamint az Exchange levelek, kontaktok, és jegyzetek szinkronizálását érintő hibát javítja.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

iOS 11.4.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

  • Kijavít egy hibát, amely néhány felhasználónál megakadályozta az AirPods-fülhallgatójuk utolsó ismert helyzetének megtekintését az iPhone keresése funkcióban
  • Javítja a levelek, kontaktok és jegyzetek Exchange-fiókokkal való szinkronizálását

Ezen felül az Apple külön támogatási szócikkben kiemelte a korlátozott USB-módot is, amivel a készülék egy idő után a Lightning-porton keresztüli kommunikációt biztonsági okokból letiltja, így USB-kábelen keresztül nem lehet adatokat a készülékről le- vagy arra feltölteni. A csatlakozót ilyenkor tehát csak az eszköz töltésére tudjuk használni. Ez a készülék zárolását feloldva kikapcsol, ezzel erősítve meg azt, hogy csak a tulajdonos férhessen hozzá az adataihoz.

A 11.4.1-ben ez már 1 órán belül aktiválódik, de letiltható a Beállítások, Touch ID / Face ID és jelkód menüpont alatt – easter egg, hogy még egy elírás is került a funkció leírásába ????:

Ennek részleteiről itt írtunk korábban: Az iOS 11.4 új biztonsági funkciója a korlátozott USB-mód.

Az iOS-szel egyúttal a HomePod szoftvere is frissül, de ennek részleteiről nem árul el sokat az iOS:

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 11.4.1 buildje 15G77.

Ha valaki szeretné lementeni a 11.4.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezen túl a másik fontos cikkünk a használat közben felmerülő hibák lehetséges megoldásairól: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Linkgyűjtemény

Az iOS 11-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 11 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Nem vagyok benne biztos, de mintha végre berakták volna az automatikus pizzarendelési funkciót?!

  2. Siri tud már ilyet nálunk is vagy mire gondolsz

  3. pl, hogy vasárnaponként mindig ugyanonnan, ugyanazt a pizzát rendelje :smile:

    -amúgy ezt iróniának szántam, mivel a kutyát nem érdekli, hogy megjelent egy új verzió-

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    vagyis inkább téged nem érdekel, mert rajtad kívül sokakat igen.

  5. Amiatt, mert téged nem érdekel, nem is feltétlenül kell ezt a tudtunkra adnod…

  6. A hozzászólások száma nem ezt igazolja… bocs

  7. Amúgy pont, hogy engem érdekelne, legalábbis annyira, hogy feltegyem-e, vagy sem. De, mivel az utóbbi időben gyakorlatilag eltüntek a kommentek, így kénytelen vagyok saját tapasztalatra alapozni és rizikózni

  8. Ez egy pici frissítés, le van írva a cikkben mi frissült, milyen hozzászólásokat vársz? A bétáknál van vagy 50, nyilván itt nem lesz.

  9. Évekkel ezelőtt tök jó közösség volt itt, egy pici frissítés után is millió komment volt és előbb kiderültek itt a különböző hibák, problémák, mint az Apple analízis szoftvereiben.

    Nem kötekedésnek szánom, és nem is a szifon.com számlájára írom ezt, szimplán úgy érzem hosszú idő óta, hogy esik az érdeklődés legalábbis expert szinten az okostelefonok irányába. Más fórumon is ugyanez van, max tok, védőfólia, meg egyéb kiegészítő a téma, de az is már egész piciben.

  10. Ez offtopic, így válaszolok, de ne folytassuk. Igen így van, csökken az érdeklődés, minden téma után 10 évvel, nem lesz ugyanaz. Egy teljes felhasználó bázis változott, azoknak akiknek volt akkor laptopjuk, telefonjuk, már inkább a gyerekkel foglalkoznak és nem írogatnak hozzászólást.

    A Szifon.com mellett minden Apple oldal szinte kihalt, és nem csak kommentek szinten olvasás szinten is. A bulvár oldalakról meg ne beszéljük. Én megpróbálom ezt a közösséget picit is felrázni egy új platformmal, amire megkapom minden második embertől a lehurrogást, ami igencsak kellemes, és ha nem lennék ennyire elhivatott feladnám ezt is, akkor ez az oldal se lenne?

    Szóval, mi folyamatosan fejlesztünk, folyamatosan építjük a dolgokat, de általában csak olyan kommenteket kapok hogy “így kénytelen vagyok saját tapasztalatra alapozni és rizikózni” JA nem ezzel kéne a közösségnek segítened?

    Baromi nehéz az embereket manapság rávenni hogy írjanak, kérdezzenek. De ha kíváncsi vagy egy kis statisztikára, eme rendszer előtt havi 300-350 hozzászólás érkezett, a közösségre most 3,5 hét alatt több mint 450. Ergo jobb, még nyáron is, ahol az emberek inkább nyaralnak.

    Amikor eljön a szeptember lesz egy csomó hír, érdekesség ez jóval jobb lesz. De nem csak a hozzászólások, hanem a kérdések információk megosztása is a cél, és ne mint az állatok Facebook-on történjen ez, ahol végeredményben írsz valamit és elveszik a süllyesztőbe.

  11. Imádom, amikor bármelyik Apple sw frissítésnél ilyen és ehhez hasonló Exchange hibajavítást leírnak gyakorlatilag minden második verziónál és amúgy ugyanolyan használhatatlan :smiley:

  12. segitsetek lsz ezzel a korlatozott usbvel:
    ha bekapcsolom a kis gombot, mi lesz?
    (csak nekem ertelmetlen a figalmazas? :unamused:)

  13. Azt fogod észrevenni, hogy ha használod mondjuk CarPlay-el vagy más olyan kiegészítővel, ami adatokat mozgat, akkor előtte fel kell oldani a készüléket, semmi extra.

  14. Avatar for alali alali says:

    Kitartás, hidd el, sokaknak tetszik vagy tetszeni fog az új platform, csak egyszerűbb leszólni az újat, a változást, mint változtatni a régi megszokott dolgokon. Nekem itt sokkal átláthatóbbak és könnyebben visszakereshetőek a hozzászólások és cikkek. Tetszik az új platform, további sikeres jó munkát!

  15. En speciel hetek ota ugy vartam ezt a frissitest, mint a messiast. Tegnap este raereztem valahogy az eljovetelere, mert 20 perccel 7 elott mar nezegettem az oldalt, hogy vajon megerkezik-e. Jol ereztem :smiley:
    Nekem az elozo frissites teljesen elcseszte az akkuidot 6S-en: ejszaka rendszeresen 60-70%-rol csutkara merult reggelre ugy, hogy hozza sem nyultam. Allitolag az 5 Ghz-es wifi kapcsolatokkal volt valami bug. En ugy erzem ezt most talan javitottak, legalabbis esterol reggelre 100-rol 93-ra merult, ami nagyon biztato :smile:
    Szoval en orulok neki es nagyon vartam mar ezt a pici frissitest is.

  16. Köszi :slight_smile: Remélem hamarosan összejön a kritikus tömeg, ami már elég hogy folyamatosan legyen új kérdés/megosztás, aztán már megy magától. A Kommentek kellettek ide, mert így lehet egyáltalán elindítani, no meg persze így sokkal jobban kihasználható a hozzászólás rész a Szifon-on.

    @dmkiraly na ez jó hír! :slight_smile: Mindjárt hozzá is írok a másikhoz és lezárom megoldással.

  17. Ha bekapcsolod akkor leírja :slight_smile: Tényleg nem eléggé egyértelmű, lesz róla cikk @Jadeye tollából.

  18. Avatar for lberes lberes says:

    Pontosan mi használhatatlan? Én évek óta használom Exchange-dzsel, apróbb hibáktól eltekintve szépen működik.

  19. Levelek megérkezése, küldése majdnem időben történik csak pár órákat csúszik a dolog, néha egy napot. De aláírom, hogy van amikor sikerül neki. Jelzi, hogy van új levelem csak az a kérdés, hogy azt a levelet én miért nem látom. És, hogy ezek a dolgok miért működnek akár az Outlookkal, akár OWA-n normálisan. Persze tudom a választ, Exchangere ezeket kell használni. Csak pont emiatt röhögök ezeken a hibajavításokon.

  20. USB védelem: már fel is törték…
    “What we discovered is that iOS will reset the USB Restrictive Mode countdown timer even if one connects the iPhone to an untrusted USB accessory, one that has never been paired to the iPhone before (well, in fact the accessories do not require pairing at all). In other words, once the police officer seizes an iPhone, he or she would need to immediately connect that iPhone to a compatible USB accessory to prevent USB Restricted Mode lock after one hour. Importantly, this only helps if the iPhone has still not entered USB Restricted Mode.”

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem törték fel. le is írják, hogy “this only helps if the iPhone has still not entered USB Restricted Mode”.

  22. Végig olvastad a cikket?

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    végig. nem törték fel. ha ugyanis a készüléken már aktiválódott a korlátozott mód, akkor ahogy írják is: " then USB restricted mode has been activated already, and there is nothing you can do about that, sorry". a funkció bekapcsolódásának esetleges megakadályozása nem feltörés.

  24. Nekem iphone X-en a frissités óta eléggé akadozik, pl feloldás után néha akadozva jön be a főképernyő. Vagy alkalmazások közötti váltás esetén is be be akadozik.

  25. Sziasztok! Frissites ota zajos kepet alkot a kamera normal fenyviszonyok kozott is! Valaki tapasztalt ilyet?

  26. Sziasztok.
    Sajnos én olyat tapasztalok, hogy van egy iPhone 7 Plus-om és nem működik a Siri és ha szemből szeretnék selfi videót csinálni akkor nincsen hang. Viszont ha Facetime-olok akkor meg működik van hang.
    Szerintetek ez mitől lehet? :slight_smile: Köszi előre is!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for alali Avatar for Agent_H Avatar for dmkiraly Avatar for vassgabor Avatar for Tazekaz21 Avatar for rihekopo79 Avatar for lberes Avatar for Szifon Avatar for martonv Avatar for totopad Avatar for hgergely Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Nem vagyok benne biztos, de mintha végre berakták volna az automatikus pizzarendelési funkciót?!

  2. Siri tud már ilyet nálunk is vagy mire gondolsz

  3. pl, hogy vasárnaponként mindig ugyanonnan, ugyanazt a pizzát rendelje :smile:

    -amúgy ezt iróniának szántam, mivel a kutyát nem érdekli, hogy megjelent egy új verzió-

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    vagyis inkább téged nem érdekel, mert rajtad kívül sokakat igen.

  5. Amiatt, mert téged nem érdekel, nem is feltétlenül kell ezt a tudtunkra adnod…

  6. A hozzászólások száma nem ezt igazolja… bocs

  7. Amúgy pont, hogy engem érdekelne, legalábbis annyira, hogy feltegyem-e, vagy sem. De, mivel az utóbbi időben gyakorlatilag eltüntek a kommentek, így kénytelen vagyok saját tapasztalatra alapozni és rizikózni

  8. Ez egy pici frissítés, le van írva a cikkben mi frissült, milyen hozzászólásokat vársz? A bétáknál van vagy 50, nyilván itt nem lesz.

  9. Évekkel ezelőtt tök jó közösség volt itt, egy pici frissítés után is millió komment volt és előbb kiderültek itt a különböző hibák, problémák, mint az Apple analízis szoftvereiben.

    Nem kötekedésnek szánom, és nem is a szifon.com számlájára írom ezt, szimplán úgy érzem hosszú idő óta, hogy esik az érdeklődés legalábbis expert szinten az okostelefonok irányába. Más fórumon is ugyanez van, max tok, védőfólia, meg egyéb kiegészítő a téma, de az is már egész piciben.

  10. Ez offtopic, így válaszolok, de ne folytassuk. Igen így van, csökken az érdeklődés, minden téma után 10 évvel, nem lesz ugyanaz. Egy teljes felhasználó bázis változott, azoknak akiknek volt akkor laptopjuk, telefonjuk, már inkább a gyerekkel foglalkoznak és nem írogatnak hozzászólást.

    A Szifon.com mellett minden Apple oldal szinte kihalt, és nem csak kommentek szinten olvasás szinten is. A bulvár oldalakról meg ne beszéljük. Én megpróbálom ezt a közösséget picit is felrázni egy új platformmal, amire megkapom minden második embertől a lehurrogást, ami igencsak kellemes, és ha nem lennék ennyire elhivatott feladnám ezt is, akkor ez az oldal se lenne?

    Szóval, mi folyamatosan fejlesztünk, folyamatosan építjük a dolgokat, de általában csak olyan kommenteket kapok hogy “így kénytelen vagyok saját tapasztalatra alapozni és rizikózni” JA nem ezzel kéne a közösségnek segítened?

    Baromi nehéz az embereket manapság rávenni hogy írjanak, kérdezzenek. De ha kíváncsi vagy egy kis statisztikára, eme rendszer előtt havi 300-350 hozzászólás érkezett, a közösségre most 3,5 hét alatt több mint 450. Ergo jobb, még nyáron is, ahol az emberek inkább nyaralnak.

    Amikor eljön a szeptember lesz egy csomó hír, érdekesség ez jóval jobb lesz. De nem csak a hozzászólások, hanem a kérdések információk megosztása is a cél, és ne mint az állatok Facebook-on történjen ez, ahol végeredményben írsz valamit és elveszik a süllyesztőbe.

  11. Imádom, amikor bármelyik Apple sw frissítésnél ilyen és ehhez hasonló Exchange hibajavítást leírnak gyakorlatilag minden második verziónál és amúgy ugyanolyan használhatatlan :smiley:

  12. segitsetek lsz ezzel a korlatozott usbvel:
    ha bekapcsolom a kis gombot, mi lesz?
    (csak nekem ertelmetlen a figalmazas? :unamused:)

  13. Azt fogod észrevenni, hogy ha használod mondjuk CarPlay-el vagy más olyan kiegészítővel, ami adatokat mozgat, akkor előtte fel kell oldani a készüléket, semmi extra.

  14. Avatar for alali alali says:

    Kitartás, hidd el, sokaknak tetszik vagy tetszeni fog az új platform, csak egyszerűbb leszólni az újat, a változást, mint változtatni a régi megszokott dolgokon. Nekem itt sokkal átláthatóbbak és könnyebben visszakereshetőek a hozzászólások és cikkek. Tetszik az új platform, további sikeres jó munkát!

  15. En speciel hetek ota ugy vartam ezt a frissitest, mint a messiast. Tegnap este raereztem valahogy az eljovetelere, mert 20 perccel 7 elott mar nezegettem az oldalt, hogy vajon megerkezik-e. Jol ereztem :smiley:
    Nekem az elozo frissites teljesen elcseszte az akkuidot 6S-en: ejszaka rendszeresen 60-70%-rol csutkara merult reggelre ugy, hogy hozza sem nyultam. Allitolag az 5 Ghz-es wifi kapcsolatokkal volt valami bug. En ugy erzem ezt most talan javitottak, legalabbis esterol reggelre 100-rol 93-ra merult, ami nagyon biztato :smile:
    Szoval en orulok neki es nagyon vartam mar ezt a pici frissitest is.

  16. Köszi :slight_smile: Remélem hamarosan összejön a kritikus tömeg, ami már elég hogy folyamatosan legyen új kérdés/megosztás, aztán már megy magától. A Kommentek kellettek ide, mert így lehet egyáltalán elindítani, no meg persze így sokkal jobban kihasználható a hozzászólás rész a Szifon-on.

    @dmkiraly na ez jó hír! :slight_smile: Mindjárt hozzá is írok a másikhoz és lezárom megoldással.

  17. Ha bekapcsolod akkor leírja :slight_smile: Tényleg nem eléggé egyértelmű, lesz róla cikk @Jadeye tollából.

  18. Avatar for lberes lberes says:

    Pontosan mi használhatatlan? Én évek óta használom Exchange-dzsel, apróbb hibáktól eltekintve szépen működik.

  19. Levelek megérkezése, küldése majdnem időben történik csak pár órákat csúszik a dolog, néha egy napot. De aláírom, hogy van amikor sikerül neki. Jelzi, hogy van új levelem csak az a kérdés, hogy azt a levelet én miért nem látom. És, hogy ezek a dolgok miért működnek akár az Outlookkal, akár OWA-n normálisan. Persze tudom a választ, Exchangere ezeket kell használni. Csak pont emiatt röhögök ezeken a hibajavításokon.

  20. USB védelem: már fel is törték…
    “What we discovered is that iOS will reset the USB Restrictive Mode countdown timer even if one connects the iPhone to an untrusted USB accessory, one that has never been paired to the iPhone before (well, in fact the accessories do not require pairing at all). In other words, once the police officer seizes an iPhone, he or she would need to immediately connect that iPhone to a compatible USB accessory to prevent USB Restricted Mode lock after one hour. Importantly, this only helps if the iPhone has still not entered USB Restricted Mode.”

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem törték fel. le is írják, hogy “this only helps if the iPhone has still not entered USB Restricted Mode”.

  22. Végig olvastad a cikket?

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    végig. nem törték fel. ha ugyanis a készüléken már aktiválódott a korlátozott mód, akkor ahogy írják is: " then USB restricted mode has been activated already, and there is nothing you can do about that, sorry". a funkció bekapcsolódásának esetleges megakadályozása nem feltörés.

  24. Nekem iphone X-en a frissités óta eléggé akadozik, pl feloldás után néha akadozva jön be a főképernyő. Vagy alkalmazások közötti váltás esetén is be be akadozik.

  25. Sziasztok! Frissites ota zajos kepet alkot a kamera normal fenyviszonyok kozott is! Valaki tapasztalt ilyet?

  26. Sziasztok.
    Sajnos én olyat tapasztalok, hogy van egy iPhone 7 Plus-om és nem működik a Siri és ha szemből szeretnék selfi videót csinálni akkor nincsen hang. Viszont ha Facetime-olok akkor meg működik van hang.
    Szerintetek ez mitől lehet? :slight_smile: Köszi előre is!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for alali Avatar for Agent_H Avatar for dmkiraly Avatar for vassgabor Avatar for Tazekaz21 Avatar for rihekopo79 Avatar for lberes Avatar for Szifon Avatar for martonv Avatar for totopad Avatar for hgergely Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin