fbpx Skip to content

Közel egy hónappal az iOS 11.3 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 11.3.1-et.

Az új kiadás elsősorban az iPhone 8 modelleken a nem hivatalos szervizben cseréltetett, nem eredeti kijelzők esetén tapasztalható érintésérzékelési hibát orvosolja, egyéb újdonságokat igazából nem hoz.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

iOS 11.3.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 11.3.1 javítja az iPhone-ja vagy iPadje biztonságát, és megold egy problémát, amely miatt az érintéssel történő bevitel nem reagált néhány iPhone 8 eszközön, mivel ezek nem eredeti Apple-cserekijelzőkkel lettek javítva.

Megjegyzés: A nem eredeti cserekijelzők vizuális minősége gyengébb lehet, és elképzelhető, hogy ezek a kijelzők nem működnek megfelelően. Az Apple által minősített képernyőjavításokat megbízható szakemberek végzik, akik eredeti Apple-alkatrészeket használnak.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 11.3.1 buildje 15E302.

Ha valaki szeretné lementeni a 11.3.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Tippek

Ha az iPhone 8 készülékünkön nem hivatalos szervizben cseréltettük ki a betört kijelzőt, akkor azzal problémákat tapasztalhatunk. Ebben az esetben frissítsük a készülékünket 11.3.1-re. Ha az érintésérzékelés problémája miatt már nem tudunk a Szoftverfrissítés menüpontba lépni sem, akkor frissítsünk iTunes segítségével, akár helyreállítási módban is.

A hivatalos szervizpartnerek hazánkban ebben a cikkünkben találhatóak meg, rajtuk kívül mindenki más nem hivatalos szerviz: Gyakori kérdések: melyek az Apple hivatalos szervizpartnerei Magyarországon?

A helyreállítási módban való frissítésről itt írtunk: Új funkció az iTunes-ban: frissítés helyreállítási módban, az adataink megtartásával

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezen túl a másik fontos cikkünk a használat közben felmerülő hibák lehetséges megoldásairól: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Linkgyűjtemény

Az iOS 11-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 11 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Tud már automatikusan pizzát rendelni?

  2. Ha valaki tesztelne cserelt kijelzos keszulekkel:
    10 FaceID problemat is orvosolja?
    8 / 8P fenyerzekelo sensor mukodik?

  3. Iphone 6s ben én cseréltem kijelzőt, abban is benne volt a hiba, de csak az elmult 2 hónapban jelentkezett először. Meglátom tényleg javult e

  4. Sziasztok!

    Az új OS telepítése óta nem működik az arcfelismerés a weboldalaknál:(
    Valaki tudna segíteni?

  5. @wolfend: valószínűleg azért nem működik, mert a Safari a 11.3 óta csak akkor illeszti be a felhasználónév és jelszó mezőkbe a tartalmat, ha azokba bele kattintasz, és el van mentve hozzájuk a felhasználónév és jelszó. ezeket ellenőrizd.

  6. Köszi, de ezt már próbáltam!
    Naponta sokszor lépkedek be aukciós oldalakra, és hiába állítom be a jelszó mentését, semmi:(

  7. uzemidő javult? ????????????


Add a Comment