Immár Cydiát is tartalmaz az Electra semi-tethered jailbreak

Még január 12-én jelent meg egy új, semi-tethered jailbreak, ami az Electra nevet kapta. Ez az iOS 11.0-11.1.2 verziókat képes jailbreakelni az összes, ezeket a verziókat futtató készülék esetén.

Pár nappal ezelőttig viszont még nem sok haszna volt az átlag felhasználó számára, mert nem tartalmazott Cydiát, így sok mindent nem is lehetett feltelepíteni az ezzel feltört készülékekre. Időközben viszont bele került a Cydia is, de azért vannak megkötések.

Saurik repo-ja nem használható!

Noha a jailbreak immár tartalmazza a Cydiát, de saurik repo-jából kompatibilitási hibák miatt nem telepíthető semmi, ezt a jailbreak meg is akadályozza. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az olyan kiegészítők, amelyeknek erről a repo-ról származó függőségeik vannak, szintén nem fognak tudni települni.

Az Electra ugyanakkor feltelepíti az Anemone nevű kiegészítőt, amivel a rendszer megjelenése módosítható a letöltött témákkal – bár ezeket a témákat jelenleg manuálisan, SSH-n keresztül tudjuk a készülék megfelelő mappájába másolni. További csomagok, amiket feltelepít a jailbreak: libsubstitute, Preference Loader, SSH, SCP, SFTP és GNU Command line utilities.

Magyar billentyűzet fix

Frissítettük magyar billentyűzet fix és SMS billentyűzet fix csomagjainkat, így azok már gond nélkül telepíthetőek és működnek az iOS 11 esetén is.

Itt gyakorlatilag csak kompatibilitási frissítésről van szó, a működésükben semmi nem változott. Részletes cikkünk a fixekről: Magyar billentyűzet fix iOS 6-hoz illetve Szifon Source: Magyar SMS billentyűzet fix.

Ha restore lenne szükséges

Az Apple már nem írja alá a jailbreak által támogatott iOS-verziókat, így ha bármi okból restore-ra kényszerülünk, akkor a 11.2.6-nál korábbi verziót már nem fogunk tudni visszatenni. Az Apple által aláírt verziókat itt ellenőrizhetjük: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Sziasztok!
    Ez a semi-tethered mit takar pontosan?
    Már nagy szükségem lenne rá, hogy frissítsem az iPad Air-em, mert már sok éve iOS 8 van rajt és kezd nagyon elavulni, viszont csak egérrel tudom használni, amihez szükséges néhány tweak (MouseSupport, BTC Mouse & Trackpad, Veency, és Activator a home gomb imitálásához). Van olyan jb az újabb iOS-ekhez, amit nem kell állandóan újracsinálni, vagy van módja, hogy jb nélkül használjam az iPad-em, de a szükséges tweak-ek meglegyenek?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!